Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Παράνοια από την ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Εκκλησία στο Αμβούργο κηδεύει "Γερμανό" μαχητή του ISIS που σκοτώθηκε στη Συρία

 Σε μια εκκλησία στο Αμβούργο, ένας προτεστάντης πάστορας και ένας ιμάμης χοροστάτησαν σε μια «διαθρησκευτική» λειτουργία για να τιμήσουν έναν νεαρό άνδρα ο οποίος προσχώρησε στην τζιχάντ και πέθανε στη Συρία πέρυσι.

Η ιστορία περιγράφεται από την προτεσταντική Evangelische Zeitung.

Ο FlorentBilalK. μεγάλωσε στο Αμβούργο και ριζοσπαστικοποιήθηκε. Το 2015 πέθανε στη Συρία. Τώρα οι φίλοι του και η οικογένειά του τον αποχαιρετούν με μια λειτουργία σε εκκλησία. Η μητέρα του λέει: "Ακόμα κλαίω".

Στην φώτο: Ο πάστορας Sieghard Wilm και η Florence K., μητέρα του Florent 'Bilal' K.

Ο  "Μπιλάλ" σκοτώθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Συρία σε ηλικία 17 ετών.

Ως Χριστιανή, είναι σημαντικό να έχω ένα τάφο όπου θα μπορούσα να τοποθετήσω τα λουλούδια, λέει η μητέρα, Florence K. "Εξακολουθώ να κλαίω". Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε στην Προτεσταντική Εκκλησία του St. Pauli και πραγματοποιήθηκε από τον πάστορα Sieghard Wilm και τον Αλβανό ιμάμη Abu Ahmed Jakobi

Ο Florent Prince N., όπως ήταν το όνομά του αρχικά, βαφτίστηκε χριστιανός και προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ αργότερα.
Γεννήθηκε στο Καμερούν, ήρθε στη Γερμανία βρέφος και μεγάλωσε στο St. Pauli [μια περιοχή του κέντρου της πόλης του Αμβούργου]. Όταν ήταν 14, ήρθε σε επαφή με ριζοσπαστικούς σαλαφιστές και προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ. Τον Μάιο του περασμένου έτους, ταξίδεψε με πλαστό διαβατήριο στη Συρία να πολεμήσει για το Ισλαμικό Κράτος.

Στη Συρία, όπως φαίνεται, συνειδητοποίησε ότι η κατάσταση δεν ήταν σύμφωνη με ό, τι του είχαν υποσχεθεί. Έτσι, ηχογράφησε ένα μήνυμα στη Rakka της Νοτιοδυτικής Συρίας, στο οποίο επέκρινε το Ισλαμικό Κράτος. Λίγο αργότερα, βρέθηκε νεκρός. Στις αρχές του Μαρτίου, το αρχείο ήχου διανεμήθηκε. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος θεωρεί ότι είναι πιθανό να τιμωρήθηκε για το μήνυμά του από το ISIS.

Ο πάστορας Wilm ήξερε τον Florent από όταν πήγαινε κατηχητικό. Ο Florent] ήταν φίλος του ανάδοχου γιου του πάστορα για αρκετά χρόνια, και ενεργός στην χριστιανική κοινότητα νεολαίας. Έτσι ήταν σημαντικό για τον Wilm, οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι να γιορτάσουν μαζί, ώστε να καταστεί σαφές ότι προσεύχονται σε ένα «θεό της ειρήνης».

Η μητέρα του δηλώνει «περήφανη για αυτόν». «Ήταν ένα «καλό παιδί με μεγάλη καρδιά», λέει. Μίλησε μαζί του στο τηλέφωνο λίγο πριν το θάνατό του στη Συρία. Ωστόσο, δεν μιλούσαν για πολιτική, αλλά «ως μητέρα και γιος».


Σχόλιο από την διαδικτυακή πλατφόρμα "Heise":

[...] Για να συνοψίσουμε, σε μια χριστιανική εκκλησία, στην καρδιά ενός παραδοσιακά αριστερού μέρους της πόλης [St. Pauli], θα υπάρξει μια νεκρώσιμη ακολουθία ενός αποθανόντος που προσχώρησε στην ισλαμική φονταμενταλιστική τρομοκρατική πολιτοφυλακή και ο οποίος έχασε τη ζωή του κάτω από άγνωστες συνθήκες. Μια λειτουργία στην οποία θα κηρύξει ένας ισλαμιστής ιεροκήρυκας, του οποίου η φιλοδοξία προφανώς είναι η ενίσχυση του φονταμενταλιστικού Ισλάμ.

Αυτό ονομάζεται διαθρησκειακός διάλογος, και υποτίθεται αποβλέπει στο να γιορτάζουν μαζί χριστιανοί και μουσουλμάνοι, για να δείξουν ότι προσεύχονται σε ένα «Θεό της ειρήνης».

Άραγε υπάρχουν άνθρωποι στην εκκλησιαστική κοινότητα που συνειδητοποιούν σε ποιον προσεύχονται; Για να παραθέσω τα λόγια του Ιησού: "Πατέρα, συγχώρεσέ τους, γιατί δεν ξέρουν τι κάνουν".

Σε αυτή η φωτογραφία φαίνεται ο Bilal με άλλους σαλαφιστές να δίνουν το Κοράνι στους περαστικούς δωρεάν, κάτι που έχει γίνει μάστιγα στις πόλεις της Γερμανίας εδώ και χρόνια τώρα.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Χριστιανοι ολων των δογματων μουσουλμανοι επισεις και λοιπες θρησκειες. Εμπρος για την ενωση.(αλβανος ιμαμης χμ!)

polycmike είπε...

Έπρεπε να κηδευτεί η Γερμανία ... έκανε λάθος ο πάστορας.

Ανώνυμος είπε...

επρεπε να πεσουν στον λακκο και οι παπαδες μαζι

konion είπε...

Ἔρχεται.

sta είπε...

Οι της πολιτικής ορθοτητος, μουλτι κουλτι, αριστερο-gay friendly νεοταξιτες, πανθρησκοι γαλανοματες υπανδρεμενοι ανδρες που ορκιζονται οτι είναι ουσιαστικά μαύροι, αυτοκλητοι υπερασπιστές καθε είδους κοινωνικής δικαιοσυνης και ελευθερίας, απεργοι πείνας για το δικαίωμα του χιλιοτσιπαρισμενου (βιασμενου ουσιαστικα σωμα και ψυχη) σκυλου να εχει ψυχολογο κλπ κλπ , δεν έχουν καταλάβει το εξής: το κωλαρακι τους δεν θα γλιτώσει απο τις θρησκευτικο-φυλετικο-κοινωνικες ορδες που τώρα γλυφουν , οταν μας την πέσουν ΜΑΖΙΚΑ .