Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2016

Η συνομωσία της "ναζιστικής ΕΕ"

Από: Morgoth's Review / ΚΟ

Υπάρχει ένα εκπληκτικά μεγάλο τμήμα της βρετανικής cuckservative Δεξιάς, που όταν σκέφτεται την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει πλακώσει τους Ευρωπαίους κάτω από ένα βουνό πλασματικού χρέους, εκατομμυρίων μουσουλμάνων και τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών, πληθώρας «αντιρατσιστικών» νόμων και τόνων προπαγάνδας πολυπολιτισμού, καταλήγει στο συμπέρασμα:

«Ναι, ναι, είμαι σίγουρος τώρα, οι ναζί κέρδισαν τον πόλεμο και διοικούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, ζούμε στο Τέταρτο Ράιχ!».

Στον δικό τους τρόπο αντίληψης οι Ναζί είναι το απόλυτο κακό, έτσι αφού διαπιστώνουν ότι η ΕΕ, η πολιτική ορθότητα και η μουσουλμανική μετανάστευση είναι κάτι «κακό» άρα, λογικά, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι σίγουρα οι Ναζί πρέπει να έχουν κάποια συμμετοχή σε αυτό το «κακό», ακόμα και όταν αυτό το «κακό» είναι διαμετρικά αντίθετο σε ό, τι πίστευαν οι Ναζί.

Ο Μπόρις Τζόνσον, βουλευτής των Συντηρητικών και πρώην Δήμαρχος του Λονδίνου, ο κορυφαίος της εκστρατείας για το Brexit, παρομοίασε πρόσφατα την ΕΕ με μια «ναζιστική αυτοκρατορία» και ο ευρωβουλευτής του UKIP, Gerard Batten, υπερασπίστηκε τον Johnson και το προχώρησε ακόμα παραπέρα, δείχνοντας τη δική του «έρευνα» για το θέμα. Το μιμίδιο ''ναζιστική ΕΕ'' (Nazi EU) μπορείτε να το δείτε παντού στο διαδίκτυο και ειδικά όπου υπάρχουν σχόλια σε λογαριασμούς twitter και blogs και μια συνηθισμένη φράση είναι «Οι Γερμανοί κάνουν με την ειρήνη αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν με τον πόλεμο». Υπάρχει ακόμα και βιβλίο με τίτλο «Η ΕΕ: Η αλήθεια για το Τέταρτο Ράιχ - Πώς ο Χίτλερ κέρδισε το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Εκεί διαβάζουμε:

«Δεν είναι τυχαίο ότι ακριβώς κάθε χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται όλο και φτωχότερη, ενώ η Γερμανία συνεχίζει να γίνεται πλουσιότερη.

«Μπορούμε να πιστεύουμε ότι κερδίσαμε το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά στην πραγματικότητα τον χάσαμε. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι όλοι ζούμε στο Τέταρτο Ράιχ.

«Εν γνώσει τους ή όχι, αυτοί που υποστηρίζουν και υπερασπίζονται την Ευρωπαϊκή Ένωση υποστηρίζουν τη ναζιστική κληρονομιά».

«Ήταν ο Funk ο οποίος προέβλεψε την έλευση της ευρωπαϊκής οικονομικής ενότητας. Ο Funk ήταν επίσης ο υπουργός οικονομικών του Αδόλφου Χίτλερ και ο κύριος σύμβουλος των οικονομικών του».

«Οι Ναζί ήθελαν να απαλλαγούν από την ακαταστασία των μικρών εθνών που συνέθεταν την Ευρώπη και το σχέδιό τους ήταν αρκετά απλό, η ΕΕ ήταν το όνειρο του Χίτλερ».

Στο blog του, ο Gerard Batten γράφει:

Το 1942, όταν οι Γερμανοί εξακολουθούσαν να νομίζουν ότι επρόκειτο να κερδίσουν τον πόλεμο, συνέταξαν μια έκθεση με τίτλο Europäische Wirtschaftsgemeinschaft - το οποίο μεταφράζεται ως «Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα».

Η έκθεση συντάχθηκε από διάφορους τραπεζίτες και ακαδημαϊκούς, οι οποίοι  συνέταξαν ένα σχέδιο για το πώς η Γερμανία θα διαχειρίζονταν τις οικονομίες των κατακτημένων χωρών της Ευρώπης μετά από μια γερμανική νίκη. Η έκθεση καταρτίστηκε υπό την ηγεσία του καθηγητή Walter Funk (φωτο), Υπουργού Οικονομικών του Ράιχ και Προέδρου της Reichsbank.
Η έκθεση αναφερόταν στους τομείς της Γεωργίας, της Βιομηχανίας, της Απασχόλησης, των Μεταφορών, του Εμπορίου, των Οικονομικών Συμφωνιών και του Νομίσματος. Πρότεινε την «εναρμόνιση» των ευρωπαϊκών νομισμάτων και ένα εναρμονισμένο νομισματικό σύστημα.

Αν αυτό ακούγεται πολύ γνώριμο είναι επειδή το βασικό σχέδιο για την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα του 1942 ήταν πολύ παρόμοιο με την πραγματική Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, που άρχισε να λειτουργεί το 1957 με τη Συνθήκη της Ρώμης.

Έτσι, το θέμα εδώ είναι ότι η εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία είχε σχέδια τα οποία, σε περίπτωση νίκης, θα εφαρμόζονταν σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με τη γερμανική καθοδήγηση. Αλλά αυτό που έχει σημασία δεν είναι ότι υπήρχαν τέτοια σχέδια, αλλά ποιοι ήταν οι ιδεολογικοί και φιλοσοφικοί τους στόχοι. Μια ενωμένη Ευρώπη είναι ένα ζήτημα, το ερώτημα είναι γιατί και για ποιο σκοπό να ενωθεί. Δεν είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα ήταν μια Εθνικο-Σοσιαλιστική Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή οι εθνικοσοσιαλιστές μας είπαν τις απόψεις τους για σχεδόν τα πάντα. Έτσι είναι απλά θέμα σύγκρισης της παρούσας ΕΕ με τις αρχές και τα ιδεώδη των εθνικοσοσιαλιστών, για να δούμε αν υπάρχουν παρόμοια χαρακτηριστικά.

Μια συνεπής παράμετρος της εθνικοσοσιαλιστικής κοσμοθεωρίας είναι ότι τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να διοικούν τον λαό, αλλά ότι πρέπει να διαδραματίζουν ένα ρόλο υποταγής στη ζωή του έθνους και όχι διατάραξης της ζωής του λαού. Καθώς το «Το Πρόγραμμα του NSDAP», εξηγεί:

«.... Όταν επιτευχθούν αυτά τα δύο σημεία, αυτό θα σημαίνει μια νίκη της οικουμενικής τάξης της κοινωνίας στο πραγματικό κράτος πάνω από το σημερινό διαχωρισμό κράτους, έθνους και οικονομίας υπό την διαφθείρουσα επιρροή της ατομικιστικής θεωρίας της κοινωνίας (φιλελευθερισμός) όπως τώρα έχει κατασκευαστεί. Η σημερινή πλασματική κατάσταση, που καταπιέζει τις εργατικές τάξεις και προστατεύει τα πειρατικά κέρδη των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων του χρηματιστηρίου, είναι ο χώρος για απερίσκεπτο ιδιωτικό πλουτισμό και για την χαμηλότερη πολιτική κερδοσκοπία. Δεν έχει καμία μέριμνα για το λαό και δεν παρέχει τον υψηλό ηθικό δεσμό της ενότητας. Η δύναμη του χρήματος, η πιο αδίστακτη από κάθε άλλη εξουσία, που κατέχει τον απόλυτο έλεγχο και ασκεί μια επιρροή η οποία διαφθείρει και καταστρέφει το κράτος, το έθνος, την κοινωνία, την ηθική, το θέατρο, τη λογοτεχνία και όλα τα θέματα της ηθικής, δεν είναι δύσκολο να εκτιμηθεί».

Έτσι άραγε, κάνει και η ΕΕ σήμερα θέτοντας το συμφέρον των Ευρωπαίων πολιτών πάνω από τα συμφέροντα του χρήματος και των επιχειρήσεων; Όπως αναφέρει ο Guardian:

«Χιλιάδες επιχειρήσεις, τράπεζες, δικηγορικά γραφεία, εταιρείες συμβούλων δημοσίων σχέσεων και εμπορικές ενώσεις είναι εκεί για να κάνουν τα αυτιά να ακούσουν και να επηρεάσουν τους κανονισμούς και τους νόμους που διαμορφώνουν την ενιαία αγορά της Ευρώπης, να καθορίσουν τις εμπορικές συμφωνίες και να κανονίσουν την οικονομική και εμπορική συμπεριφορά σε μια ένωση με 507 εκατομμύρια ανθρώπους».

Ο λομπισμός είναι μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων ευρώ στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με το "Παρατηρητήριο της Ευρώπης των Πολυεθνικών" (Corporate Europe Observatory), μια Δεξαμενή Σκέψης που αγωνίζεται για μεγαλύτερη διαφάνεια, υπάρχουν τουλάχιστον 30.000 λομπίστες στις Βρυξέλλες, αριθμός σχεδόν ίδιος με το προσωπικό των 31.000 που απασχολούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την καθιστούν δεύτερη μόνο μετά την Ουάσιγκτον στη συγκέντρωση εκείνων που επιδιώκουν να επηρεάσουν τη νομοθεσία. Οι λομπίστες υπογράφουν ένα μητρώο διαφάνειας που διευθύνεται από το Κοινοβούλιο και την Επιτροπή, αν και δεν είναι υποχρεωτικό.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, επηρεάζουν το 75% της νομοθεσίας.
Και έτσι είναι ασφαλές να υποθέσουμε ότι ένας πολιτικός οργανισμός που περιέχει 30.000 (!) λομπίστες επιχειρήσεων οι οποίοι συναγωνίζονται για να επηρεάσουν και να ελέγξουν τους ευρωπαϊκούς λαούς σαν να είναι δουλοπάροικοι, δεν ήταν αυτό που είχε προβλέψει ο Αδόλφος Χίτλερ ή το Εθνικσοσιαλιστικό Κόμμα. Οι Εθνικοσοσιαλιστές κατηγορούσαν εξίσου με δριμύτητα τους διεθνείς τραπεζίτες και την υποδούλωση της Ευρώπης σε αυτούς μέσω της τοκογλυφίας. Και πάλι από το πρόγραμμα του NSDAP:

«Η δουλεία των τόκων είναι η πραγματική έκφραση των ανταγωνισμών, του κεφαλαίου έναντι της εργασίας, του αίματος έναντι του χρήματος, της δημιουργικής εργασίας έναντι της εκμετάλλευσης. Η αναγκαιότητα του σπασίματος αυτής της δουλείας έχει τόσο μεγάλη σημασία για το έθνος μας και τη φυλή μας, ώστε από αυτή μόνο εξαρτάται η ελπίδα του έθνους μας να ανυψωθεί από τη ντροπή και τη δουλεία, στην πραγματικότητα, η ελπίδα της ανάκτησης της ευτυχίας, της ευημερίας και του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο. Είναι ο άξονας επί του οποίου γυρνάνε τα πάντα. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή αναγκαιότητα δημοσιονομικής πολιτικής Επηρεάζει κάθε άτομο ξεχωριστά και απαιτεί μια απόφαση από τον καθένα: Υπηρεσία στο έθνος ή απεριόριστος ιδιωτικός πλουτισμός».

Το γεγονός ότι σήμερα μεγάλες οικονομικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να σταθούν, χωρίς την προσφυγή στον δανεισμό είναι καθαρή τρέλα. Εδώ είναι όπου η εύλογη χρήση του δικαιώματος του κράτους να παράγει χρήματα θα μπορούσε να παράγει πιο ευεργετικά αποτελέσματα».

Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν τώρα κάτω από την επιρροή των εθνικοσοσιαλιστικών ιδεών, η Ευρώπη θα ήταν ελεύθερη από χρέος και στην πραγματικότητα, οι ((τραπεζίτες)) θα ήταν τυχεροί αν ζούσαν.

Όπως μπορούμε να δούμε, σχεδόν το σύνολο της οικονομικής δραστηριότητας στον πυρήνα των Εθνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στηρίζεται στην υπηρεσία του χρέους και την καταβολή των τόκων, το πραγματικό χρέος δεν πρόκειται ποτέ να αποπληρωθεί, ο στόχος είναι να υποδουλωθούν κυριολεκτικά οι Ευρωπαίοι μέσω των τόκων ή της ((τοκογλυφίας)). Έτσι, από οικονομικής άποψης, το ότι η ΕΕ είναι ένα ναζιστικό ίδρυμα, δεν στέκει.
Μια άλλη συλλογιστική που οι θιασώτες της «ναζιστικής ΕΕ» χρησιμοποιούν, είναι ότι ο γερμανικός λαός, ως λαός, έχει επωφεληθεί από την ΕΕ που είναι ναζιστικό σχέδιο. Για παράδειγμα, κάτω από τον εθνικοσοσιαλισμό το ποσοστό γεννήσεων στην Γερμανία αυξήθηκε, άρα αν ζούμε όλοι κάτω από μια «ναζιστική αυτοκρατορία» θα πρέπει να το δούμε αυτό να συμβαίνει και στη Γερμανία τώρα. Στην πραγματικότητα, το ποσοστό γεννήσεων στη Γερμανία είναι ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο, κι αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι οι Γερμανίδες ωθήθηκαν στα εργοστάσια και τα γραφεία ως σκλάβες/καταναλώτριες, χάριν του «φεμινισμού», κάτι για το οποίο οι εθνικοσοσιαλιστές θα εξέφραζαν τον αποτροπιασμό τους. Ακόμη και χωρίς την πλημμυρίδα των μεταναστών στη Γερμανία κάτω από αυτές τις συνθήκες οι Γερμανοί τελικά θα εξαφανιστούν.

Το «Σχέδιο 25 Σημείων» των εθνικοσοσιαλιστών λέει τις θέσεις τους για τη μετανάστευση και την "ποικιλομορφία":

    4. Μόνο όσοι είναι συμπατριώτες μας μπορούν να γίνουν πολίτες. Μόνο όσοι έχουν γερμανικό αίμα, ανεξάρτητα από το θρήσκευμα, μπορούν να είναι συμπατριώτες μας. Ως εκ τούτου, κανένας Εβραίος δεν μπορεί να είναι συμπατριώτης.

     5. Όσοι δεν είναι πολίτες πρέπει να ζουν στη Γερμανία ως ξένοι και πρέπει να διέπονται από το δίκαιο των αλλοδαπών.

     8. Οποιαδήποτε περαιτέρω μετανάστευση μη Γερμανών πρέπει να προληφθεί. Απαιτούμε όλοι οι μη Γερμανοί οι οποίοι έχουν εισέλθει στη Γερμανία από τις 2 Αυγούστου 1914,  υποχρεωτικά να εγκαταλείψουν το Ράιχ αμέσως.

Το 2015 πάνω από 1 εκατομμύριο μη-Λευκοί μετανάστες εισήλθαν στη Γερμανία ενάντια στη ρητή επιθυμία του γερμανικού λαού. Μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια οι Γερμανοί ηλικίας 18-30 ετών θα είναι μειοψηφία στη χώρα τους, εάν συνεχιστούν αυτές οι τάσεις. Και όμως, ένα τρομακτικά μεγάλο μέρος της mainstream Δεξιάς στη Βρετανία εξακολουθεί να πιστεύει ότι αυτό ακριβώς ήταν που ήθελε ο Αδόλφος Χίτλερ για τη Γερμανία!

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία μετανάστες πραγματοποίησαν μια σειρά μαζικών σεξουαλικών επιθέσεων σε Γερμανίδες. Εκατοντάδες γυναίκες κακοποιήθηκαν στους δρόμους της Γερμανίας από τριτοκοσμικούς και σε χρόνο ρεκόρ ο τοπικός Τύπος έθαψε την ιστορία. Τώρα, φανταστείτε εάν, από κάποιο θαύμα, μερικές χιλιάδες μη-λευκοί είχαν καταφέρει να εισέλθουν στη ναζιστική Γερμανία, και στη συνέχεια οργάνωναν ομαδικούς βιασμούς Γερμανίδων. Πιστεύει κανείς ότι θα αντιδρούσε ο γερμανικός λαός και τα μέσα ενημέρωσης με αδιαφορία και θα έθαβαν την ιστορία; Ή μήπως θα τους μάζευαν και θα τους εκτελούσαν και όποιοι ήταν τυχεροί θα κατέληγαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης;

Και να θυμηθούμε τον Richard von Coudenhove-Kalergi, έναν «πρωτοπόρο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», ο οποίος έγραψε το βιβλίο «Pan-Europa» δεκαετίες πριν οι Ναζί συντάξουν τα σχέδιά τους (δες αναλυτικότερα εδώ). Ο Coudenhove-Kalergi έγραψε:

«Ο άνθρωπος του μέλλοντος θα είναι μικτής φυλετικής καταγωγής. Οι φυλές και οι τάξεις του σήμερα σταδιακά θα εξαφανιστούν λόγω της εξαφάνισης του χώρου, του χρόνου, και της προκατάληψης. Η ευρασιατική-νεγροειδής φυλή του μέλλοντος, όμοια σε εμφάνιση με τους αρχαίους Αιγύπτιους, θα αντικαταστήσει την διαφορετικότητα των λαών με την διαφορετικότητα των ατόμων».

Ο Kalergi ήταν, τότε, αυτό που θα λέγαμε σήμερα «διεθνιστής» και αν και δεν ήταν ο ίδιος Εβραίος*, ήταν σίγουρα φιλο-σημίτης:

«Αντί της καταστροφής του ευρωπαϊκού ιουδαϊσμού, η Ευρώπη, ενάντια στην θέλησή της, εξευγένισε και μόρφωσε αυτόν τον λαό, οδηγώντας τον στο μελλοντικό του στάτους ως ηγετικό έθνος διαμέσου αυτής της τεχνητής εξελικτικής διαδικασίας. Δεν προξενεί κατάπληξη ότι αυτός ο λαός που δραπέτευσε από τα Γκέτο-φυλακές, εξελίχθηκε σε μία πνευματική αριστοκρατία της Ευρώπης. Συνεπώς, η ευσπλαχνική πρόνοια έδωσε στην Ευρώπη μια νέα φυλή αριστοκρατίας με τη χάρη του πνεύματος. Αυτό συνέβη τη στιγμή που η ευρωπαϊκή φεουδαλική αριστοκρατία κατέπεσε, λόγω της χειραφέτησης των Ιουδαίων».
Και αυτό απέδωσε καλά επειδή ο Kalergi και το έργο του για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού «ευρασιατικού-νεγροειδούς» ανθρώπου υποστηρίχθηκε  ενθουσιωδώς από εξαιρετικά ισχυρούς Εβραίους τραπεζικούς μεγιστάνες:

«Σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του, στις αρχές του 1924 ο φίλος του ο βαρόνος Λουί ντε Ρότσιλντ (Εβραίος) τον γνώρισε στον Max Warburg (Εβραίος), ο οποίος προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει την κίνηση του για τα επόμενα 3 χρόνια δίνοντάς του 60.000 χρυσά μάρκα. Το ενδιαφέρον του Warburg για την κίνησή του παρέμεινε ειλικρινές για το υπόλοιπο της ζωής του και υπηρέτησε ως ενδιάμεσος μεταξύ του Coudenhove-Kalergi και των Αμερικάνων, όπως του τραπεζίτη Paul Warburg (Εβραίος) και του χρηματοδότη Bernard Baruch (Εβραίος). Τον Απρίλιο του 1924, ο Coudenhove-Kalergi ίδρυσε το περιοδικό Paneuropa (1924 -1938) του οποίου ήταν ο εκδότης και κύριος συντάκτης. Την επόμενη χρονιά άρχισε να δημοσιεύει το κύριο έργο του, το Kampf um Paneuropa (‘Ο Αγώνας για την Paneuropa’, 1925-1928, τρεις τόμοι). Το 1926, το πρώτο συνέδριο της Πανευρω- Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη και οι 2.000 αντιπρόσωποι εξέλεξαν τον Coudenhove-Kalergi ως πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου, θέση που κατείχε μέχρι το θάνατό του το 1972».

Ποιος όμως ήταν για τον Χίτλερ, ο Kalergi;

«Δυστυχώς, ο Παν-ευρωπαϊσμός του κέρδισε την ισχυρή απέχθεια του Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος επέκρινε έντονα τον πασιφισμό του και τον μηχανικό οικονομισμό του και υποτιμούσε τον ιδρυτή του ως «μπάσταρδο». Η άποψη του Χίτλερ για τον Coudenhove-Kalergi ήταν ότι ήταν ένας «χωρίς ρίζες, κοσμοπολίτης και ελιτιστής ημίαιμος».

* Ο Kalergi υπήρξε μέλος μασονικής στοάς και ήταν παντρεμένος με την εβραϊκής καταγωγής Αυστριακή ηθοποιό Ida Roland (Klausner).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

51 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως γίνεται στο ίδιο κείμενο να συνυπάρχει ο ισχυρισμός ότι η ΕΕ είναι εθνικοσοσιαλιστική με το ότι ένας πρώιμος προπαγανδιστής της προωθούσε την μίξη των φυλών; τέτοιες χονδροειδείς αντιφάσεις μόνο αρνητικό κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Είναι νόμος απαράβατος για όλα τα πολιτικά ορθά πρόβατα "οι κακοί ναζί φταίνε για όλα!"

Ανώνυμος είπε...

Μόνο οι "αριστεροι" που έχουν διαβάσει το κεφάλαιο πριν απο καμμιά 40αρια χρόνια η και ...ουτε αυτό , λένε πλέον πως η Ευρώπη είναι ναζιστική.
Οι αριστεροι αντε να το πούν σε κανα θέατρο που στεγάζεται σε τσαντίρι και περιέχει πολλούς ψηφοφόρους "αριστερούς", μέχρι εκεί, παραπέρα επώνυμα δεν τους παίρνει.
ψηφοφόροι "Αριστεροι"= οσοι λένε πως είναι αριστεροί , ψηφίζουν αριστερά ,αλλά δεν έχουν ιδέα τι είναι η αριστερά, περαν του οτι μπορούν χωρίς αφεντικά , κανένα σπίτι σε χερι τραπεζίτη, ενας ειναι ο εχθρός και λοιπα και λοιπα....Εαν ηξεραν τι ειναι η αριστερά θα έφευγαν χιλιόμετρα μακριά!
Παρόμοια και για τους " δεξιούς" που θεωρούν ως δεξιά κοσμοθεώρηση τον καπιταλισμό, ψηφίζουν τους υποστηρικτές του και μαλλιοτραβιούνται με τους "αριστερούς"!
Δυστηχώς για την προπαγάνδα των τραπεζιτών οσο πάνε και λιγοστεύουν οι εντός εισαγωγικών ψηφοφόροι.

Κατα τα άλλα ο κομμουνισμός , ολιγαρχικός καπιταλισμός , χρειάζεται εναν εχθρό για να τον εξοντώνει χωρίς ποτέ να εξοντώνεται, τώρα που απεδείχθει -με την προώθηση των κομμουνιστων στίς ευρωπαικές υψηλές καρέκλες- πως είναι ενα και το αυτό χρειάζονται εναν νέο εχθρό στα μάτια των πολλών ...ψηφοφόρων "αριστεροδεξιών".
Ανακαλυψαν το νεοφιλευθερισμό, τον υπηρέτησαν και τον υπηρετούν αμφότεροι , "δεξιοί" καπιταλιστές κομμουνιστές, άρα πάει και αυτός ψόφησε στα μάτια των ψηφοφόρων.
Τα κομμουνιστικά αποκόμματα "που δεν κυβέρνησαν" δεν πείθουν ούτε τους ίδιους που τα λένε και έτσι
Ανακάλυψαν και προώθησαν τους φασιστο ναζί εθνικιστές στα βουλευτικά έδρανα, ίσως εν αγνοία τους αλλα η πραμστικότητα μετράει.
Το κωμικοτραγικό ειναι πως "ολοι" αυτά τα κόμματα τα ονομάζουν δεξιά η και ακροδεξιά!

Ο πραγματικός εχθρός βρέθηκε , δεν χρειάζεται να προσποιούνται πλέον πως η Ευρώπη είναι ναζιστική.
Κανένα πρόβλημα δεν θα έχουν σε λίγο να την ονομάσουν κομμουνιστική και όποιος αντιστέκεται ...ναζι εχθρός του λαού ...και ποιός να αντισταθεί!
Ιδίως οταν θα είμαστε ΟΛΟΙ ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι , τότε θα πέσουν οι μάσκες ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ!

Υ.Γ. Τα διαδικτυακά τρολλαρίσματα περι ναζιστικής Ευρώπης είναι άνευ αξίας.
Σε τέτοιου είδους σχόλια και τον στάλιν χίτλερ τον ονομάζουν, τον κομμουνισμό φασισμό, ναζισμό και πάει λέγοντας.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ
ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ!


Τέτοια άρθρα πάντως χρειάζονται και συγχαρητήρια για να μάθουμε και τι είναι επιτέλους αυτη η εθνικοσοσιαλιστικη θεωρία...να ξεχωρίζουμε τις βούρτσες απο τις τσατσάρες!
Διότι Μέχρι πριν λίγο διάτημα αυτο που κυκλοφορούσε και φοριόταν πολύ , ηταν το
κομμουνισμός = ναζισμός!

Ανώνυμος είπε...

η μοιρα τους η κακομοιρα τους ειναι να χανουν παντα,και τωρα θα χασουν οικτρα,θα καταποντιστουν οι ψυχοπαθεις εμμονικοι διεστραμενοι νοες των Εβραιομογγολογερμανων,με μεγαλο παλι κοστος για την ανθρωποτητα,αλλα θα καταστραφουν απαξ δια παντος,ειναι η τριτη τους και φαρμακερη προσπαθεια που τωρα δειχνουν καθαρα οτι ειναι ψυχοπαθεις αρρωστοι ιδεολιπτικοι και διεστραμενοι,γιατι αυτα τα χουγια δεν ηταν τοσο γνωστα στους προηγουμενους πολεμους.

polycmike είπε...

Το όλο άρθρο έχει στηριχθεί στο λογοπαίγνιο και σε εξαιρέσεις, αποφεύγοντας να κάνει αναφορά στην γερμανική (λέγε με και "ευρωπαϊκή") νομενκλατούρα.

Τώρα το ότι όι Γερμανίδες γουστάρουν τρελά υποσαχάριους και μουσουλμάνους επιβήτορες ... δεν κάνει λιγότερο "ναζιστική" την Ευρώπη.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον δεν το κατάλαβες το κείμενο. ΑΝΤΙΚΡΟΥΕΙ τις αστείες αυτές απόψεις περί... Εθνικοσοσιαλιστικής ΕΕ.

Άρκος είπε...

Κόκκινε Ουρανέ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Συνόψισες σε ένα άρθρο όλα αυτά που ήθελα να γράψω σε κάποιους φίλους εδώ μέσα, μα δεν μπορούσα λόγω έλλειψης χρόνου και διάθεσης. Δυστυχώς οι αποπροσανατολιστικές και συκοφαντικές αυτές απόψεις δεν περιορίζονται στο ΗΒ μα έχουν αποκτήσει έρρεισμα και στην πατρίδα μας. Και εντάξει να βλέπεις ψηφοφόρους του τσιπρα και του καμμενου να τις ασπάζονται, μα όταν βλέπεις τέτοια σχόλια και σε ιστολόγια όπως αυτό αντιλαμβάνεσαι την δύναμη της προπαγάνδας του Εχθρού.
Απαραίτητη προϋπόθεση της Ιάσεως είναι η ορθή διάγνωση. Η Πλάνη που αφορά την Φύση της Ασθένειας είναι η πλέον ολέθρεια διότι καθιστά, εκ των προτέρων, κάθε απόπειρα Θεραπείας καταδικασμένη.
Η ευκολία δε με την οποία οι πολίτες αγνοούν τις πολυδιάστατες αντιφάσεις και αντιθέσεις που μια τέτοια θέση γεννά είναι άκρως ανησυχητική... DoubleThinking at its finest!

Ανώνυμος είπε...

Πάντως,πρέπει να ξεκαθαρίσουμε,τι εννοούμε στη σημερινή εποχή όταν λέμε ο ''ο τάδε είναι Εβραίος-Εβραία''.Οι σημερινοί Εβραίοι,είναι οι περισσότεροι Λευκοί και όχι ανατολίτες με τις χαρακτηριστικές γαμψές μύτες και το σκούρο δέρμα,όπως φανταζόμασταν τους παλιούς.Είναι ασκεναζίμ,εδώ και εκατοντάδες χρόνια,κάποιοι Ευρωπαίοι,για διάφορους λόγους ασπάστηκαν τον Ιουδαϊσμό και από γάμους διαφορετικών θρησκειών προήλθαν οι σύγχρονοι.Οι σημερινοί Εβραίοι λοιπόν,είναι της ίδιας Φυλής με εμάς,με διαφορετικό όμως πολιτιστικό υπόβαθρο,προωθούν τον Σιωνισμό,εργάζονται εναντίον της Λευκής φυλής για να το πετύχουν.
Γιώργος ο Νότιος

konion είπε...

Μ´ αρέσει πολύ, που κάποιοι ονειρεύονται το τέλος των φυλών και λοιπά παρόμοια. Βεβαίως την φύσι την ρωτήσανε;

Ανώνυμος είπε...

Ο Εθνοκοινοτισμός, ή "ναζισμός" όπως τον αποκαλείς είναι Κοσμοθεωρία με συγκεκριμένη πολιτική, οικονομική και κοινωνική έκφραση. Θα ήθελες να μας πεις μερικά από τα ουσιώδη χαρακτηριστικά της σημερινής ΕΕ που ομοιάζουν με αυτά του Εθνοκοινοτισμού;
Όσον αφορά το τελευταίο πάντως, περισσότερες αντιδράσεις είδα από τους Γερμανούς, όσον αφορά τον επικοισμό από ορδές αφρόασιατών. Αντιθέτως εδώ, με τις καταλληλότερες συνθήκες ουδεμία οργανωμένη αντίδραση έχει υπάρξει

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ μπλογκερ παρακαλω θα ήθελα να διευκρινισεις το σκοπό συγγραφής αυτού του άρθρου.

Ελπίζω να ειναι απλά ενημερωτικος, απλή γνώση για να διαχωρισουμε την Ε.Ε. απο το ναζισμό. Διότι μπορεί να προκληθεί σύγχυση οτι δικαιωνεις το ναζισμο διαχωριζοντας τον απο την Ευρώπη, καθώς για να διαχωρισεις την κακη (όντως) Ε.Ε. αντιπαραβαλλεις κάποια θετικά στοιχεία του ναζισμού. Αποδειξη της σύγχυσης ο φίλος 30 Ιουνίου 1:17 π.μ. που δείχνει μια "συμπάθεια" για το ναζισμο.

Φιλε 1:17 π.μ. οχι φυσικά ο ναζιμοσ δε φταίει για ολα,αλλα φταίει για το ότι τρεφεται ως έννοια στα καζανοκεφαλια μερικών μέχρι και στις μέρες μας...

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Ένα άρθρο που βάζει τα πράγματα σε σωστή ιδεολογική βάση... Τα τελευταία χρόνια "πονέσαν τα μυαλά μας" με αυτά που έχουμε ακούσει!
Έχουμε ακούσει π.χ. ότι οι Γερμανοί δεν πλήρωσαν πολεμικές αποζημιώσεις, αλλά κανείς δεν τολμάει να πει ότι οι ΗΠΑ πίεσαν την Ελλάδα και άλλες χώρες να μην τις διεκδικήσουν προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η τότε Δυτική Γερμανία (μέλος και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ) στην ψυχροπολεμική κούρσα με την Ανατολική Γερμανία.
Όσο για τους Εβραίους, πότε δηλώνουν θρήσκευμα, πότε έθνος και πότε φυλή...
Ωστόσο, εγώ δεν ξέρω κανένα κράτος να έχει ιδρυθεί λόγω θρησκείας και μόνο.
Για παράδειγμα η Ελλάς -ως Κράτος- ιδρύθηκε στο όνομα της Αγίας Τριάδος, αλλά είχε σαφέστατο εθνικό και φυλετικό υπόβαθρο αιώνων.
Ακόμα και το βαθύτατα θεοκρατικό Ιράν, παρά τη συντριπτική πλειοψηφία των Σιιτών, έχει εθνολογική βάση τους Πέρσες που το διαφοροποιεί από τα Αραβικά Κράτη της Μέσης Ανατολής.
Αν λοιπόν το να είσαι Εβραίος σημαίνει θρήσκευμα, τότε δικαιούσαι να είσαι πολίτης κάποιου Κράτους-Έθνους, αλλά για ποιο λόγο να υπάρχει Κράτος...;;;
Αν, από την άλλη, είναι εθνικός προσδιορισμός, τότε να συζητήσουμε το Κράτος, αλλά δεν μπορείς να λες ότι "είμαι κι εγώ Ιταλός, Γάλλος, Άγγλος" κλπ...
Αυτά χωρίς κανένα μίσος, απλά με τη λογική του 1+1=2 και όχι 1+1=11...

Ανώνυμος είπε...

Πόσο πιο χαμηλά θα πέσεις ακόμη Κόκκινε Ουρανέ ; Τόσο απροκάλυπτη πια "αγιοποίηση" των "παρεξηγημένων" ΝΑΖΙ ; Κρίμα. "Που'σαι νιότη μου που μου'δείχνες πως θα γενόμουν άλλος".

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαίνω γιατί μας φαίνονται τόσο αποτρόπαια αυτά τα πράγματα. Για παράδειγμα, το 4ο από τα 25 σημεία που αναφέρεται στο άρθρο δεν διαφέρει πολύ από αυτά που ανέφερε ο Ισοκράτης στον Πανηγυρικό. (Ναι, αυτόν που μας λέει για αυτούς που "μετείχαν της ελληνικής παιδείας.")
Δείτε το αρχαίο κείμενο με μια δική μου πρόχειρη μετάφραση, αν και είναι αρκετά κατανοητό και από μόνο του.

[63] εἰ δὲ δεῖ τὰς χάριτας καὶ τὰς ἐπιεικείας ἀνελόντας ἐπὶ τὴν ὑπόθεσιν πάλιν ἐπανελθεῖν καὶ τὸν ἀκριβέστατον τῶν λόγων εἰπεῖν, οὐ δή που πάτριόν ἐστιν ἡγεῖσθαι τοὺς ἐπήλυδας τῶν αὐτοχθόνων, οὐδὲ τοὺς εὖ παθόντας τῶν εὖ ποιησάντων, οὐδὲ τοὺς ἱκέτας γενομένους τῶν ὑποδεξαμένων.

[63] Αλλά και αν αφήσουμε κατά μέρος τις χάρες και την επιείκεια που τους δείξαμε, για να ξαναγυρίσω στο κυρίως θέμα και να μιλήσω χωρίς περιστροφές, δεν είναι πατροπαράδοτη συνήθεια των Ελλήνων να διοικούν οι επήλυδες τους αυτόχθονες, ούτε και όσοι ευεργετήθηκαν τους ευεργέτες τους, ούτε και οι ικέτες αυτούς που τους υποδέχτηκαν.

Ανώνυμος είπε...

Πολλοί από εσάς δεν ταυτίζεστε με τον εθνικοσοσιαλισμό και δικαίωμα σας.Μην κατηγορείτε άλλους όμως που ταυτίζονται με αυτόν.Χωρίς παρεξήγηση,αλλά σίγουρα δεν ξέρετε τίποτα περί εθνικοσοσιαλισμού ,παρά μόνο την προπαγάνδα που μας έχουν ποτίσει τόσα χρόνια.Τώρα βέβαια θα διαβάσω στα σχόλια σας''σώπα ρε,μάθε μας εσύ που ξέρεις'',αλλά δε με αγγίζουν οι ειρωνείες.Πρώτα,διαβάστε τι είναι εθνικοσοσιαλισμός και έπειτα ή τον αποδέχεστε ή μπορείτε να τον απορρίψετε.Ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι ολόκληρη βιοθεωρία,με έντονο το θρησκευτικό-μη ορθολογικό περιεχόμενο,απορρίπτει δηλαδή τον υλισμό και τον στείρο ορθολογισμό που αποξενώνει τον άνθρωπο από τα θεία.Ουσιαστικά πάει τον εθνικισμό ένα βήμα παραπέρα ,δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη Φυλή,που είναι η βάση για να σχηματιστεί ένα Έθνος.Αυτό είναι σε πολύ γενικές γραμμές ο εθνικοσοσιαλισμός,τώρα αν εσείς αυτά τα βλέπετε λάθος...δικαίωμα σας αλλά μην λοιδορείτε τους άλλους που ενστερνίζονται αυτή την ιδεολογία.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Συγγνωμη φιλε μου, αυτα μην τα λες σε εμάς αλλα πήγαινε πες τα στους κατοίκους των Άγιος Δημήτριος Ιωαννίνων, Αγριά Μαγνησίας, Νέα Αγχίαλος Μαγνησίας, Αετός Μαγνησίας, Αίγιο Αχαΐας, Αμφίπολις Σερρών, Άμφισσα Φωκίδας, Ανατολικό Σελίνου Χανίων, Ανώγεια Ρεθύμνου, Βέρμιο Κοζάνης, Βιάννος Ηρακλείου, Βουκόλια Χανίων, Γαλαξίδι Φωκίδας, Γραβιά Φωκίδας, Δίστομο Βοιωτίας, Δοξάτο Δράμας, Δράμα, Έλειο Προνών Κεφαλλονιάς, Ζάρος Ηρακλείου, Θεραπνά Λακωνίας, Ιεράπετρα Λασιθίου, Καλάβρυτα Αχαΐας, Κάνδανος Χανίων, Κάρλα Μαγνησίας, Κεντρικό Ζαγόρι Ιωαννίνων, Κλεισούρα Καστοριάς, Κομμένο Άρτας, Κουρήτες Ρεθύμνου, Κρούσωνας Ηρακλείου, Λάμπη Ρεθύμνου, Λεβίδιο Αρκαδίας, Λέχοβο Φλώρινας, Λιδωρίκιο Φωκίδας, Δήμος Μουσούρων Χανίων, Μήθυμνα Χανίων, Νίκαια Αττικής, Παραμυθιά Θεσπρωτίας, Παρνασσός Φωκίδας, Πέραμα Ιωαννίνων, Πέρασμα Φλώρινας, Ποταμιά Λάρισας, Σέρβια Κοζάνης, Συβρίτος Ρεθύμνου, Τριταία Αχαΐας, Τσαριτσάνη Λάρισας, Τυλισός Ηρακλείου, Τυμπάκι Ηρακλείου, Τυμφηστός Φθιώτιδας, Υπάτη Φθιώτιδας, Χορτιάτης Θεσσαλονίκης κλπ...

Μονο από την Ελλάδα..

Εκτός αν θεωρείς και αυτές τις αποτρόπαιες σφαγές των ανθρωπομορφων γουρουνιών εθνικοσοσιαλιστών προπαγάνδα...

Κοκκινε ουρανε εξήγησε μας, τελικά αγιοποιεις τους ναζι ή λάθος καταλάβαμε όλοι μας;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1 Ιουλίου 2016 - 1:53 π.μ.
Τα εγκλήματα που αναφέρεις ,δεν τα έκανε η ιδεολογία του εθνικοσοσιαλισμού,αλλά οι Γερμανοί.Οι ιδεολογίες δεν εγκληματούν,οι άνθρωποι ναι.Με την ίδια λογική,τους Κύπριους πατριώτες της ΕΟΚΑ δεν τους κρεμούσαν οι Άγγλοι αλλά η ...δημοκρατία.Αυτή είναι λογική του παραλόγου.Ας μην έχουμε 2 μέτρα και 2 σταθμά.;Αν η ναζιστική ιδεολογία έκανε εγκλήματα,τότε τα ίδια και πολλά περισσότερα έχει κάνει η δημοκρατία.Αλλά όπως είπαμε τα εγκλήματα τα έκαναν Γερμανοί,Άγγλοι κτλ.Όχι ναζί,ούτε δημοκράτες.Αν εγκλημάτησαν ως εθνικοσοσιαλιστές,τότε εγκλημάτησαν και οι δημοκράτες!Και εν πάσι περιπτώσει,ο εθνικοσοσιαλισμός δεν προσδιορίζει ένα μόνο έθνος,δηλαδή των Γερμανών,αλλά μπορεί να αναπτυχθεί από κάθε ευρωπαϊκό έθνος.Εσείς τον έχετε ταυτίσει με τη Γερμανία λανθασμένα.Αν είναι έτσι,τη σημερινή μορφή του κοινοβουλευτισμού που έχουμε λάβει από τους Άγγλους,πρέπει να ταυτίζουμε τη δημοκρατία-κοινοβουλευτισμό με την ...Αγγλία.
Τέλος,αν αποφασίσει κάποιος να γράψει τα εγκλήματα των ''δημοκρατιών'' και των κομμουνιστικών ιδεολογιών-καθεστώτων,δε θα θέλει ένα σχόλιο όπως το δικό σου,αλλά τόμο ολόκληρο!
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Τους εγκληματίες ναζιστές ανθρώπους θέλω να μου πεις φιλε μου ποιος τους γέννησε; το ιδεολογικό σύστημα του ναζισμού, ειναι εύκολη η απάντηση. Σίγουρα θα έχεις διαβάσει οτι ο Χίτλερ στρατολογούσε τη νεολαία του για να πατάξει στρατιώτες χωρίς συναίσθηματα...

Μην μπλεκεις τους αριστεροφασιστες,αλλου παπά ευαγγέλιο αυτο. Και αυτοί κάναν εγκλήματα λόγω της ιδεολογίας τους φυσικα(εμείς είμαστε μονο οι σωστοί,όλοι οι άλλοι παντε ψοφηστε,οτι λένε δηλαδή και οι ναζιστές).

Σορι φιλε μου νομιζω τα έχεις λιγο χαμένα, οι εκτελέσεις των Άγγλων στην εοκα δεν ήταν απορροια του δημοκρατικού καθεστώτος αλλα της ιμπεριαλιστικής λογικής τους που θέλαν να έχουν υπό έλεγχο το νησί. Συνεπώς εγκληματισαν οι αποικιοκράτες, οι οποίοι δεν δέχτηκαν να δώσουν δημοκρατικά το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του κυπριακού λαού..

Δίκαια έχει ταυτιστεί ο κόσμος τους ναζι με τους Γερμανούς διότι κανένας άλλος λαός δεν έχει εφαρμοσει το δόγμα του σε τέτοιο βεληνεκές.

Πες μου παλικάρι μου Γιώργο Νοτιε με ποια ιδέα ακριβως απο την ιδεολογία του ναζισμού συμφωνείς αν την εφαρμόζαμε στην Ελλάδα; Με την ιδέα της φυλετικής ανωτερότητας των λευκών; Με την ιδέα ότι υπάρχουν κατώτεροι λαοί; Με την ιδέα ότι οι μετανάστες φταίνε για όλα, εν ώ οι Έλληνες είναι αθώοι για ολα; Με την ιδέα ότι η πίστη μας μπορεί να τύχει υπεράσπισης με ύβρεις και προπηλακισμούς; Με την ιδέα ότι η μαζοποίηση της κοινωνίας και η ιδεολογική καταπίεση θα μάς κάνουν παράδεισο; Με την ιδέα ότι οι Εβραίοι είναι δαίμονες και πρέπει να εξαλειφθούν από προσώπου γης;

Περιμένω απάντηση...

Άρκος είπε...

Αδυνατώ, πραγματικά, να κατανοήσω τον τρόπο σκέψης σου. Απορρίπτεις και κατηγορείς μια ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ, ΟΧΙ ασκώντας κριτική στις ιδέες τις, μα στις πράξεις του γερμανικού στρατού.
Φαντάζομαι, ομοίως θα απορρίπτεις και θα καταδικάζεις τον χριστιανισμό (σταυροφόροι, ιερά εξέταση), και την δημοκρατία (σφαγές αγωνιστών στην Κύπρο, "δημοκρατικός" αποκλεισμός που οδήγησε στον μαύρο χειμώνα της κατοχής κτλ).
Το ότι, εν καιρώ πολέμου, μεγαλύτερο κακό προξένησαν στην Ελλάδα οι Αγγλοι ως συμμαχοι, παρά οι Γερμανοί ως εχθροί το παραβλέπεις. Για τις σφαγές αυτές δε, αν θέλεις να αναζητήσεις τον πραγματικό υπεύθυνο θα τον βρεις στους κομμουνιστοσυμμοριτες που δολοφονούσαν εν ψυχρό τραυματίες πολέμου, γνωρίζοντας τα αντιποινα.

Άρκος είπε...

Εντάξει, αφήνω ασχολίαστο το παραλήρημα πολιτικής ορθότητας, το οποίο διαπνέεται από έναν ακαθόριστο φόβο, μην δεν φανείς αρκετά "αντιναζι".
Θα ήθελες να μας πεις που διαφωνείς με την ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ του ΕΘΝΟΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΥ;

Thales είπε...

Θα πρεπει να γνωριζουμε οτι οι αποψεις των Νεοταξιτων δεν δημοσιευονται τυχαια διοτι αντιπροσωπευουν ιδεες,γνωμες η θεμιτες επιστημονικες οπτικες.Προκειται για βιομηχανια κατευθυνομενων γνωμοδοτησεων και απροκαλυπτης προπαγανδας επι των οικονομικων και πολιτικων εξελιξεων κατω απο ενα παγκοσμιο συντονισμο.Δεν εξηγειται διαφορετικα πως σχεδον το συνολο των νεοταξιτων κυριως Αγγλοσαξονων διανοουμενων εχουν ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ αντιληψεις για την εξοδο της Ελλαδος απο την ΕΕ η εστω απο το ευρω.Τετοιες συμπτωσεις βγαζουν ματι.Και εμεις δεν τρωμε την παραμυθα.Ιδιως οταν την παιρνουμε χαμπαρι.Πολλοι αλλοι επισης αν και δεν ανηκουν σε αυτο το κλαμπ πιθηκιζουν ταυτοσημες αποψεις κυριως λογω της χειραγωγησης που προκαλει στις καρριερες τους η αποκλιση απο το political correct.Απο την αλλη το κρατικοδιαιτο Ελληνικο καθεστως επιθυμει την εξοδο γιατι η ΕΕ εστω και πλημμελως στο τελος θα περιορισει την ΑΡΓΟΜΙΣΘΙΑ.Ολοι αυτοι δεν θελουν να διαλυσουν αλλα να αποδυναμωσουν την ΕΕ η οποια ειναι ενα προφραγμα στα σχεδια τους.Γιαυτο το κανουν.Αυτοι που συντασσονται με την εξοδο της Ελλαδος απο την ΕΕ ας σκεφτουν αν η χωρα μας μπορει να σταθει απεναντι στα εθνικα και γεωπολιτικα προβληματα της περιοχης μας.ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.Δυστυχως για την αυτοπεποιθεση μας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ.Τουλαχιστον στις μερες μας.Πρεπει να βελτιωσουμε τους ορους παραμονης μας στην ΕΕ και να εργαστουμε συμβαλοντας στην Ευρωπαικη εμβαθυνση και ενοποιηση τωρα ειδικα που εφυγε ο κακος δαιμων της ΕΕ η Αγγλια.

george-aetos είπε...

Είχα μια υποψία οτι είσαι ηλίθιος ΚΟΚΚΙΝΕ ΟΥΡΑΝΕ με κριτική σκέψη 0! αλλα το επιβεβαίωσα σε αυτο το ποστ! το να αναπαραγάγεις οτι βρίσκεις, ειδικά τέτοια ποστ προπαγάνδας που μόνο ένας ηλίθιος δεν μπορεί να καταλάβει, οτι σημερα στην ΕΕ κυριαρχεί ο ευρω-κομμουνισμος ! και οχι ο "κακός" ναζισμός που κατάσφαξαν αφου κήρυξαν πόλεμο στην Γερμανία... ο αλλος γραφει για τα εγκλήματα των "κακών" ναζι στην ελλαδα! δεν ρωταει για ποιους τους εβγαζαν τα αντερα οι κομμουνιστές μαζι με τους χωριάτες ! αμα ρωτήσεις για ποιο λογο πολέμησαν ολοι αυτοι τους Γερμανούς δεν ξερουν να απαντήσουν! θα σου πουν ηταν κατακτητές! οταν η ελλαδα ηταν ηδη υπο κατοχη αγγλων και Εβραίων! αρα για αυτους πολεμησαν! μια ζωη ηλίθιοι και αμορφωτοι!

Άρκος είπε...

Τρικυμία εν κρανίω...
Ανώνυμε 3:37 ο Γιώργος ο νότιος δεν είμαι, μα δεν μπορώ να αφήσω αναπάντητα τα όσα παράλογα και προπαγανδιστικά έχεις γράψει.
Από τις απαρχές της ιστορίας, κατά την διάρκεια του Πολέμου τελούνται πράξεις και εγκλήματα τα οποία, εν καιρώ ειρήνης φαντάζουν, και είναι ενίοτε (όπως πολλά από αυτά που προανέφερες), φρικτά και αποτρόπαια. Μήπως άραγε ευθύνονται οι "κακοί ναζί" και για τις σφαγές του Πρώτου Π.Π.; Μήπως ευθύνονται και για τα εγκλήματα των συμμάχων, τα οποία δεν ήταν επ'ουδενί λιγότερο απάνθρωπα;
Όσο για την Χιτλερική Νεολαία έχεις μαύρα μεσάνυχτα. Είχαμε άλλωστε και εδώ την ΕΟΝ του Μεταξάς. Μην γράφεις για θέματα που δεν κατέχεις διότι εκτίθεσαι.

Συνεχίζοντας, ΑΥΘΈΡΑΙΤΑ και χωρίς καμία έστω λογικοφανή εξήγηση επιλέγεις και αποδίδεις ιδιότητες. Οι Αγγλοι, λες, δεν έκαναν τα εγκλήματα ως δημοκράτες μα ως ιμπεριαλιστές. Γιατί δεν δέχεσαι το ίδιο για τους Γερμανούς; Ότι δηλαδή τα εγκλήματα αυτά τελέσθηκαν ως αντίποινα από έναν ιμπεριαλιστικό στρατό κατοχής;

Πράγματι μονάχα στην Γερμανία του μεσοπολέμου βρίσκουμε μια σύγχρονη εφαρμογή του ΕΘΝΟΚΟΙΝΟΤΙΣΜΟΎ. Αυτός όμως προύπηρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει διότι, κατά τον θεωρητικό του Α.Ροζενμπεργκ, αποτελεί ζωντανή πραγματικότητα. Οι κοινωνίες των Ομηρικων και Ηρωικών Χρόνων, το Σπαρτιατικό Πολίτευμα, η Πλατωνική Πολιτεία, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις του Πλήθωνος είναι πράγματι σύμφωνες με τις αρχές του Εθνοκοινοτισμού.
Αν θέλεις να συζητήσουμε για αυτές δεν έχω πρόβλημα. Μα αυτά που παραθέτεις στο τέλος, είναι κυρίως προπαγανδιστικές θέσεις που σε κάποιον που γνωρίζει το θέμα προκαλούν μονάχα γέλιο.
Φιλικά

Άρκος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιό σου. Όμως άδικα κατηγορείς τον ΚΟ. Το άρθρο δεν υποστηρίζει την γελοία άποψη περί "ναζιστικής" ΕΕ μα αντιθέτως την αντικρούει με σωστά επιχειρήματα

Ανώνυμος είπε...

"Εκτός αν θεωρείς και αυτές τις αποτρόπαιες σφαγές των ανθρωπομορφων γουρουνιών εθνικοσοσιαλιστών προπαγάνδα...

Κοκκινε ουρανε εξήγησε μας, τελικά αγιοποιεις τους ναζι ή λάθος καταλάβαμε όλοι μας;"


Εγώ δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο.

Διάβασε τώρα μια απάντηση ,την οποία εγώ απορρίπτω , δεν ασπάζομαι τον εθνικοσοσιαλισμό για άλλους λόγους :
Δεν είπαμε πως ήταν όλα τέλεια , έκανε και λάθη ο Χίτλερ!
Φαντάζομαι να σου ανεβαίνει η πίεση κατακόρυφα , αλλά έτσι ανεβαίνει και η πίεση σε όλους μας – κατά το δικό σου όλοι μας - όταν προσπαθούν να δικαιολογήσουν τους Λένιν Μάο Στάλιν Πωλ Ποτ κλπ.!

Φανταστικός διάλογος., σε έναν άλλον ισότοπο …δημοκρατικό!
ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ : Ο Λένιν κυνήγησε το κεφάλαιο τους καπιταλιστές τους μπουρζουάδες κλπ….

Απάντηση :
Η μαύρη βίβλος του κομμουνισμού ….

Εκτός αν θεωρείς και αυτές τις αποτρόπαιες σφαγές των ανθρωπομορφων γουρουνιών κομμουνιστών προπαγάνδα...

Φίλε εξήγησε μας, τελικά αγιοποιείς τους κομμουνιστές ή λάθος καταλάβαμε όλοι μας;

Ποια πιστεύεις πως θα ήταν η αντίδραση του χειριστή του δημοκρατικού μπλογκ και όσων συχνών επισκεπτών του ιστοτόπου;

Που θέλω να καταλήξω;
Μετά τον Β.Π.Π. πόλεμο για ποιο πράγμα κατηγορούσαν τους κομμουνιστές στην χώρα μας;
Για τα εγκλήματα του Στάλιν, ΜΟΝΟ για τα εγκλήματα, και ΜΟΝΟ του Στάλιν!
Αυτό δεν εμπόδισε τον μαρξισμό κομμουνισμό να γίνει κυρίαρχη ιδεολογία στην Ελλάδα μας αλλά και πανευρωπαϊκά παγκόσμια.

Ακόμα και όσοι δεν δέχονται την πολιτική επικράτηση τους δεν αρνούνται – Παφίλης στην βουλή – την ιδεολογική επικράτηση τους παρόλο που όπως είπε όλοι οι μεγαλοδημοσιογράφοι ήταν και είναι απέναντι τους. Εάν αυτό είναι σωστό, το ότι είναι ιδεολογικά απέναντι τους , το αφήνω στην κρίση όσων παρακολουθούν τις συζητήσεις στον Κ.Ο.

Άρα θεωρώ εντελώς λανθασμένη :
1) Την άρνηση να συζητούμε για την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία με επιχειρήματα του τύπου έκαψαν ολόκληρα χωριά
2) Δολοφόνησαν 6 εκ. Εβραίους , δολοφόνησαν πολλές χιλιάδες Ελλήνων , άρα στην πυρά. Εάν τύχει τώρα κάποιοι και είναι ανθεβραίοι η ανθέλληνες , τι θα πρέπει να κάνουν να ασπαστούν την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία; Και εάν δεν συμφωνούν με όλα τα υπόλοιπα από όσα αυτή ασπάζεται πως θα το μάθουν για να γίνουν ΑΝΤΙΝΑΖΙ, εάν αυτό επιθυμείς;
3) Με την λογική που μας επέβαλαν στην Ελλάδα , της άρνησης της αντιπαράθεσης ιδεών , θα οδηγηθούμε σε ένα ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ καθεστώς και δεν θα φταίνε οι εθνικοσοσιαλιστές για αυτό αλλά οι “δημοκράτες” και οι κομμουνιστές. Το τι χαρακτηριστικά θα έχει αυτό το καθεστώς εμένα μου είναι αδιάφορο διότι δημοκρατικό ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ! Εγώ αυτό θέλω αυτό υποστηρίζω. (Για όσο θα επιτρέπεται , πολύ φοβάμαι πως θα απαγορευτεί, να υποστηρίζουμε ελευθέρα αυτό που πιστεύουμε. Τουλάχιστον όσο περνά από το χέρι μας , ας μην το επιτρέψουμε!) . Με όλα αυτά όμως που γίνονται ενάντια στον Χριστιανισμό ενάντια στο Έθνος μας, με μόνους ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ υπερασπιστές αυτών των ΑΞΙΩΝ , τους εθνικοσοσιαλιστές , που οδηγείται ο ΛΑΟΣ; Λαός μάζα μαζάνθρωποι εύκολα καθοδηγούμενοι ακόμα και με ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟ ειδήσεις …. Εσύ φίλε μου συνέχισε να κατηγορείς τον Κ.Ο. και οποιονδήποτε άλλον για …τις θετικές!

4) Τέλος κυκλοφορούν διαφορές φήμες να βγάλουν τους εθνικοσοσιαλιστές εκτός βουλευτικών εκλογών με διάφορα νομοθετικά τερτίπια. Συμφωνείς; Εάν ναι όποιος θα αντιδρά στο καθεστώς θα χαρακτηρίζεται ναζί φασίστας ας είναι και “Τρότσκι”, ήδη αυτό το σκηνικό τείνει να γίνει πραγματικότητα.
5) Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι που οδηγούμαστε με αυτήν την λογική! Κάθε μια ιδεολογία δεν γίνεται να έχει ΜΟΝΟΝ αρνητικά , προβάλλοντας αυτά , αποκλείοντας τους εκφραστές της από τον μαζικό δημόσιο διάλογο παρόλο που σε πολλά από όσα λένε έχουν δίκιο – όπως δίκιο έχει και το ΚΚΕ αλλά αυτού οι απόψεις σε ένα καπιταλιστικό “αντικομουνιστικό καθεστώς” προβάλλονται - τελικά ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ “ΕΡΘΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ” και αυτό ανεξάρτητα από το πώς βλέπουμε , τον “ΟΥΡΑΝΟ”… ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

Δεν υποστηρίζω την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογια για άλλους λογους.

Διόρθωση
Δεν υποστηρίζω την εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογια για ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ λόγους, μεταξύ των οποίων και αυτά που αναφέρεις.
Θα με ενδιέφερε όμως να μάθω και την άποψη των εθνικοσοσοσιλιστών για αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 1 Ιουλίου 2016 - 3:37 π.μ.
Τι να σου απαντήσω ρε άνθρωπε;Καταρχάς,το μόνο σίγουρο είναι πως ''δεν τα έχω χαμένα''.Όταν ''τα έχω χαμένα'' με ένα θέμα,απλά δε γράφω και το αφήνω σε άλλους που γνωρίζουν καλύτερα.Φαίνεται πως έχεις μπερδέψει τις εκάστοτε ιδεολογίες-καθεστώτα με τον ιμπεριαλισμό.Εδώ το χάνεις το παιχνίδι.Οι Άγγλοι με δημοκρατικο-κοινοβουλευτικό πολίτευμα υπήρξαν αθεράπευτα ιμπεριαλιστές,οι Γερμανοί με εθνικοσοσιαλιστικό πολίτευμα υπήρξαν ιμπεριαλιστές(αν και θα έπρεπε να γνωρίζεις πως δεν ξεκίνησαν τον πόλεμο οι Γερμανοί,αλλά οι Αγγλογάλλοι),οι Ρώσοι με κομμουνισμό υπήρξαν ιμπεριαλιστές(Ουκρανία,Πολωνία).Εδώ μένει να αποκρυπτογραφήσουμε,αν τα εγκλήματα τα έκαναν οι λαοί-έθνη ή οι ιδεολογίες.Εσύ συνεχώς πέφτεις σε αντιφάσεις,μας λες''Οι ναζί έκαναν τα εγκλήματα ως ιδεολογία,αλλά οι Άγγλοι που είχαν κοινοβουλευτισμό,δεν έκανε η δημοκρατική ιδεολογία τα εγκλήματα,αλλά...η αποικιοκρατία και ο ιμπεριαλισμός.Ότι να ναι.Χρίζεις επειγόντως εξηγήσεως.Δηλαδή,ο εθνικισμός σε όλες του τις μορφές,δεν υποστηρίζει τον ιμπεριαλισμό,αλλά έχουν γίνει ιμπεριαλιστικές κινήσεις από κράτη που εφήρμοσαν τον εθνικισμό.Ο κομμουνισμός,εναντίον και αυτός,εφαρμόστηκε από έθνη-κράτη που ήταν ιμπεριαλιστικά,το ίδιο και ο κοινοβουλευτισμός.Οι αρχαίοι Σπαρτιάτες,εκτός από 1-2 περιπτώσεις δε διεξήγαγαν επεκτατικούς πολέμους και μιλάμε για ένα καθεστώς εθνικιστικό-φυλετικό-στρατοκρατικό.Δεν υπήρξαν δηλαδή ιμπεριαλιστές,παρά μόνο εν δυνάμει.Αντιθέτως οι Ρωμαίοι με το res republic,υπήρξαν οι πρώτοι του είδους.γι'αυτό και ο ιμπεριαλισμός βγαίνει από το ''imperium''.Έχεις περιέλθει σε σύγχυση και ελπίζω κάποια στιγμή να ξεμπερδέψεις κάποια πράγματα.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Για πες μου, ποιες απόψεις των εθνικοσοσιαλιστών θα ενδιαφερόσουν να μάθεις;
Έχε το νου σου πάντως πως ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν αποτελεί νεκρό "δόγμα", αλλά μια ζωντανή πραγματικότητα, όπως πολύ σωστά ανέφερε ένας φίλος προηγουμένως.
Επομένως, ενδέχεται κάποιες απόψεις να διίστανται.
Ιφιγένεια

Ανώνυμος είπε...

Καταρχας, για να καταλαβω, ο εθνοκοινοτισμος ειναι διαφορετικος απο το ναζισμο ή εχει διαφορες; γιατι εγω για ναζισμο μιλουσα αλλα καποιοι το αλλαξαν σε εθνοκοινοτισμο....

κατα δευτερον: Προς τους απανταχού υποστηρικτες του ναζισμου που βρηκαν τα σχολια μου επιφανειακα, δεν θα μπορεσω να ασχοληθω εκτενως δυστυχως, θα αναφερω και θα ρωτησω μονο τα εξης:

-Ολοι εσεις συμφωνειτε οτι βρισκετε στο προσωπο της χρυσης αυγης τον εκπροσωπο του νεοελληνικου εθνικοσοσιαλισμου; πειτε μου, ειστε υπερμαχοι της φυλετικης ανωτεροτητας, του οτι οι μεταναστες φταινε για ολα, οτι ολοι οι εβραιοι, ρομα,αναπηροι,ομοφυλοφιλοι κλπ πρεπει να θανατωθουν,οτι υπαρχουν κατωρεροι λαοι; απαντηστε μου παρακαλω....

-γιατι ολοι μα ολοι σας διαχωριζετε τους ναζιστες απο τους γερμανους; ειναι δυνατον; γιατι λετε οτι τα εγκληματα δεν τα εκαναν οι ναζιστες γερμανοι στρατιωτες αλλα απλα οι γερμανοι στρατιωτες, αποτινασσοντας την ιδεολογια του ναζισμου απο καθε ευθυνη και συμμετοχη στα εγκληματα; απαντηστε μου σας παρακαλω...

-στο σχολιο μου που ανεφερα τους αγγλους κατακτητες στην κυπρο και τη δημοκρατια, ημουν σαφης. Οι αγγλοι επειδη επισημα ειχαν δημοκρατικο κοινοβουλευτικο (νομιζω δλδ) πολιτευμα, δεν σημαινει οτι η δημοκρατια τους εξοπλισε τα χερια τους εναντιων της εοκα. αν ηθελαν να φερονταν δημοκρατικα οπως εγραψα, θα επρεπε να δεχθουν το δικαιωμα αυτοδιαθεσης του λαου της κυπρου, το οποιο ειναι κατοχυρωμενο απο τον ΟΗΕ. λυπαμαι κυριοι εθνικοσοσιαλιστες αλλα πεφτετε σε λογικη πλανη αν πιστευετε οτι, ενταξει, ο ναζισμος δεν εξοπλισε τους γερμανους με οπλα, αλλα ο χιτλερ.... και εξηγω: δεν ξερω γιατι καποιοι φιλοι εδω μεσα θεωρουν οτι ο ναζισμος παει κοντρα στον επεκτατισμο. ισως εχουν διαβασει κατι παραπανω απο μενα. εγω οι μονες πηγες που εχω ειναι η συμπεριφορα του τριτου ραιχ. αν εχει καποιος παραπανω γνωση ας με διαφωτισει. παρολα αυτα ξερω οτι οπως προανεφερα οι ναζιστες ειναι υπερμαχοι της φυλετικης ανωτεροτητας, εχθροι των κομμουνιστων, ομοφυλοφιλων,εβραιων κλπ κλπ.... Αυτα και μονα τους φιλοι μου αρκουν για να τροφοδοτησουν το μισος κατα των αλλων λαων, αυτα και μονα τους αρκουν για να μετατρεψουν ενα κρατος που αποδεχεται τις ιδεολογιες αυτες μιλιταριστικο. ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΟΥΔΕΝΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ...την αληθινη δημοκρατια, οχι αυτην την ψευτικη που μου αναφερετε των αγγλων στην κυπρο. Ετσι λοιπον και αυτο το σχολιο του οτι δεν αποδεχομαι το χριστιανισμο λογω του οτι εγιναν οι σταυροφοιρες, ξερεις κι εσυ αγαπητε (οποιος κι αν εισαι που το εγραψες ελπιζω απο απλη αγνοια), οτι ο χριστιανισμος δε πρεσβευει κατι το επεκτατικο, ουτε μια αραδα απο την καινη διαθηκη δεν θα μπορουσε να δικαιολογησει αυτα που συνεβη τοτε, συνεπως το ολο κονσεπτ του ηταν λαθος, οπως και το επιχειρημα σου ;). ξερεις πολυ καλα οτι ολα εγιναν για πολιτικους σκοπους. αν μου ελεγες οτι δεν αποδεχομαι το ισλαμ για τους ιδιους λογους, θα συμφωνουσα μαζι σου γιατι το ισλαμ και οι αραδες του απο μονες τους δικαιολογουν τη τζιχαντ.

-δεν ξερω φιλε γιωργο νοτιε αν οι σπαρτιατες μπορουσαν να χαρακτηριστουν ως εθνικοσοσιαλιστες, σε ποια επιχειρηματα στηριζεις αυτην σου την αποψη; (το συμπερανα αυτο οτι θεωρεις τους προγονους μας ως ναζιστες απο το οτι υποστηριξες πως οι σπαρτιατες εκαναν 1-2 ιμπεριαλιστικους πολεμους). περιμενω να με διαφωτισεις :)

-συγγνωμη για τη φρασεολογια αλλα χε.... για τους κομμουνιστες, καναν κι αυτοι του κοσμου τα εγκληματα και τα λαθη, αλλα χε... γιατι σε καθε συζητηση που αναφερει καποιος τα εγκληματα των ναζιστων πρεπει να αντιπαραβαλετε τα εγκληματα των κομμουνιστων; τοσο κομπλεξ εχετε;

Ανώνυμος είπε...

-συμφωνω με τους φιλους που υποστηριζουν πως και ο μαρξιστικος κομμουνισμος, παρα την ιδεολογια του, εκανε επεκτατικο πολεμο. αλλη μια αποδειξη οτι η εξουσια διαφθειρει, δεν μειωνει ομως αυτο το γεγονος οτι ο ναζισμος ειναι επεκτατικος απο τη φυση του (τουλαχιστον απο αυτα που ξερω εγω ρε παιδια, και απο τα επιχειρηματα που σας παρεθεσα, αν ξερει καποιος κατι διαφορετικο ας με διαφωτισει οπως ζητησα, δεν επικαλουμαι το αλαθητο των αποψεων μου οπως συνηθως κανετε οι ναζιστες, κανω λαθος; ;) )

-Ο/Η Άρκος, αν βρισκεις τις ιδεες μου λανθασμενες, σου προτεινω να χρησιμοποιεις το χαρακτηρισμο λανθασμενες θεσεις και οχι 'προπαγανδιστικες', ο ορος δεν ειναι σωστος λεξιλογικα. χαιρομαι που σου προκαλεσα γελιο, απο την μεχρι τωρα αντιληψη μου οι ναζιστες δεν εχουν εκ του φυσικου τους πολυ χιουμορ, οποτε μπραβο μου που σε εκανα να γελασεις :))!! Θα ηθελα να με διαφωτισεις για τη χιτλερικη νεολαια που εχω μαυρα(;) μεσανυχτα (πω΄ς το ξερεις αφου δεν ανεφερα καν κατι για αυτην, μονο οτι στρατολογουσε τα νεα μελη του ναζιστικου συστηματος του 3ου ραιχ). Με ενδιαφερει πολυ η αποψη σου για τον εθνοκοινοτισμο (ποια η διαφορα αληθεια με το ναζισμο;). Θα ηθελα να μου διευκρινισεις λοιπον τις ομοιοτητες της αρχαιας σπαρτης με το τριτο ραιχ. πες μου που μπορω να σου στειλω το email μου...

-Ανώνυμε 1 Ιουλίου 2016 - 12:58 μ.μ :
1) συμφωνω, εγω ομως δεν απερριψα καμια συζητηση για τον ναζισμο... αν το εκανα, δεν θα καθομουν εδω να σας απαντω...
2)δεν καταλαβα τι θες να πεις
3)συμφωνω
4)οι χρυσαυγιτες επεδειξαν παρανομες και αντισυνταγματικες συμπεριφορες (δεν χρειαζεται να τις απαριθμουμε τωρα, ολοι τις ξερουμε) και οι αρχηγοι της αντιμετωπισθηκαν οπως θα επιβαλλοταν σε καθε δημοκρατικη χωρα. αυτο που λες δεν το εχω ακουσει, αν θες παραθεσε πηγη. εγω ξερω οτι ειναι ακομα μεσα στη βουλη.

-ευχομαι κοκκινε ουρανε το οτι δεν ανεβαζεις καθολου αρθρα για το ναζισμο (τουλαχιστον στα τελευταια 2 χρονια που σε διαβαζω), να ειναι απορροια του γεγονοτος οτι εχεις αποτιναξει αυτην την βρωμερη-για μενα-ιδεολογια, και να προσπαθεις να αναδειξεις τη βρωμια του συγχρονου ψευτοαριστεροφιλελε συστηματος... μπραβο και καλη συνεχεια!!

Η ιδεολογικοποιηση, η κομματοποιηση κομματιαζει το λαο, αυτο εχω να πω σαν ενα τελευταιο μηνυματακι :)...

ΣΟΡΙ ΠΑΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΤΟΝΟΥΣ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΔΕΝ ΕΧΩ Τ9 ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟΙΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝΙΖΩ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ-ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑΚΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ!!! :)

polycmike είπε...

Προφανώς έχουμε μια καταρχάς διαφωνία, ως προς το "τι εστί ο 《ναζισμός》;"

Εγώ το αντιλαμβάνομαι, σαν την σύγχρονη (ιστορικά) έκφραση του γερμανικού Εθνικισμού. Ο οποίος σκόρπισε την καταστροφή, ακόμη και για το ίδιο το γερμανικό Έθνος!!

Μετά από έναν τέτοιο όλεθρο, κανονικά σήμερα δεν θα έπρεπε να υπήρχε η Γερμανία σαν χώρα, καθώς και τα εδάφη της θα έπρεπε να διαμοιραστούν στις γειτονικές (για πρακτικούς λόγους) χώρες. Όμως, αντ'αυτού, θεωρήθηκε πως μια εσαεί αποστρατικοποίηση θα ήταν αρκετή για να μην ξαναβρεθούμε στην ίδια δίνη.

Και επιτέλους να σταματήσει αυτή η καραμέλα περί "εθνοκοινωτισμού"/ "εθνοσοσιαλισμού"/ "εθνικοσοσιαλισμού" και η ταύτιση του με τον αγνό ελληνικό Εθνικισμό (ο οποίος δεν έχει -και δεν είχε- καμία σχέση με τον βάρβαρο γερμανικό Εθνικισμό) στα πλαίσια της ιδεολογικής διαστροφής, πραγματικά προκαλεί την ανθρώπινη νοημοσύνη και εξευτελίζει ηρωικές σελίδες της ελληνικής ιστορίας, επιδιδώμενη σε ένα ακραίο ιστορικό αναθεωρητισμό.

Οι θιασώτες του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού, μπορούν να ανατρέξουν στον Γεώργιο Μερκούρη, ιδρυτή του πρώτου εθνικοσοσιαλιστικού κινήματος της Ελλάδος και θείο της "εθνικής μας πουτάνας" (κατ'ιδίαν της την δήλωση).

Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα:

-όλοι εσείς οι εθνικοσοσιαλιστες είστε παγανιστές; ή οχι απαραίτητα;

polycmike είπε...

Για να το ξεκαθαρίσουμε:

Ναζισμός = έκφραση του γερμανικού Εθνικισμού

Εθνικισμός = εθνοκεντρικό σύστημα εξουσίας (επιβάλλεται η διευκρίνηση, για το ποίο Έθνος εκφράζει)

Υ.Γ. Γεμίσαμε με anonymous ....γράψτε ένα όνομα να μπορούμε να απαντάμε σαν άνθρωποι!!

polycmike είπε...

Προς anonymous 11:10,

Ακόμη και το χαλασμένο ρολόι 2 φορές την ημέρα λέει σωστά την ώρα!!!

polycmike είπε...

Παρατήρηση,

βλέπω πολλούς αναγνώστες να "παπαγαλίζουν" (συγγνώμη για την έκφραση) τον Πλεύρη, δίχως ίχνος κριτικής σκέψεως. Και εννοώ την αναφορά μερικών στην αγγλική αποικιοκρατία στην Μεγαλόνησο (το είχα ακούσει πρώτη φορά από τον Πλεύρη).
Καταρχάς να πω πως εκτιμώ τον κ.Πλεύρη για αυτά που έχει κάνει, αλλά όχι και για αυτά που λέει (τουλάχιστον όχι όλα).

Επί του θέματος, οι Άγγλοι δεν κατέκτησαν την Κύπρο, την πήραν από τους Τούρκους μετά από 307 χρόνια τουρκοκρατίας, με βάση την συμφωνία της Κωνσταντινούπολης 4η Ιουλίου 1878 (μετά το τέλος του ρωσσο-τουρκικού πολέμου).
Οι Άγγλοι δεν πήραν την Κύπρο "επειδή ήταν δημοκράτες", αλλά επειδή αυτό εξυπηρετούσε τα γεωπολιτικά της συμφέροντα. Είναι κάποιος που έχει διαφορετική αντίληψη?

Εάν κάποιοι νοιάζονται για την Κύπρο και "πονάνε τον κυπριακό λαό" λόγω της Αγγλοκρατίας, φαντάζομαι πως θα γνωρίζουν πως η Κύπρος έζησε την σκλαβιά για 900 χρόνια, εκ των οποίων οι Άγγλοι φέρουν την ευθύνη για τα τελευταία 82 χρόνια... τα οποία ήταν και τα πιο "παραγωγικά" χρόνια της Κύπρου, μιας και το ανεξάρτητο κυπριακό Κράτος κληρονόμησε την κρατική οργάνωση επί Αγγλοκρατίας (νομικό σύστημα, τραπεζικό, λογιστικό κ.α.).

Προς Θεού, φυσικά και δεν αγιοποιώ την αγγλική κατοχή της Κύπρου, αλλά σε σχέση με τους άλλους κατακτητές, υπήρξαν οι ηπιότεροι.

Αυτά περί "δημοκρατικής Αγγλοκρατίας".

Ανώνυμος είπε...

γιατι προ Χριστου και προ Αλλαχ,κατα την αρχαιοτητα υπηρξαν μεγαλοι πολιτισμοι και μεγαλοι ηγετες,μεγαλοι λαοι,και γενικα η ανθρωποτητα ηκμασε τοσο που ακομα εμεις μοιαζουμε με πηθικοι σε συγκριση με τους τοτε?
Υπηρχε τοτε Ναζισμος,κομμουνισμος,Εθνικοσοσιαλισμος,και καθε ισμος εως και αυνανισμος?
Οχι βεβαια,αρα ειμαστε ολοι για τα μπαζα,ζουμε σε ενα ματριξ ιδεοληψιων και οι ιδεοληψιες που απορρεουν απο κατι τυπους που λεγονται διανοουμενοι καθε τυπου και κατασκευαζουν θεωριες οδηγουν σε εμμονες και σε παρανοησεις,τα αρχαια χρονια ο καθενας εκανε κουμαντο στα μερη του και δεν μπερδευοταν με ξενους ευκολα,οποτε οι ανθρωποι ζουσαν κατα τις δικες συνηθειες χωρις επεμβασεις πεφωτισμενων ημιτρελων που επειδη την ειδαν καπως σαν θεοι εβγαλαν διαφορες θεωριες απο την κεφαλα τους και κανανε τον κοσμο μανταρα οταν η ανθρωποτητα εισηλθε στα χρονια των μεγαλων θρησκειων και στις διαφορες ανακαλυψεις που διευκολιναν τις μετακινησεις σε μακρυνα ταξιδια,τοτε αρχισε το μπερδεμα και μας εχει παρει και μας εχει σηκωσει απο τοτε και κανεις δεν εχει ησυχια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα έλεγα ναζισμος=γερμανικος εθνικισμός, αλλα γερμανικος εθνικοσοσιαλισμος.

Ειμαι ο ανώνυμος που έγραψα τα εκτενη σχόλια παραπάνω με τις παυλες...

Μπορείτε απο δω και πέρα ν με αποκαλείτε antonymous για να με ξεχωρίζετε, μιας και λογικά θα μου απαντήσουν αρκτοι :)

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα Ιφιγένεια να απαντήσεις στο αν δέχονται οι εθνικοσοσιαλιστές ακομα τις απόψεις περί λατωτερων φυυλων,άριας φυλής,θανάτου σε εβραίους,κομμουνια,γκέι,μεταναστες,αναπηρους κλπ κλπ.. Ήθελα να ξερω αν η κοινωνία που οραματίζονται οι εθνικοσοσ. ειναι μια μαζοποιημενη,μιλιταριστικη (οχι απαραίτητα) λογοκρινομενη κοινωνία...

Αυτα τα ολίγα.

Θα,ήθελα να μ παραθέσεις τα θετικά και τα αρνητικά κατα την αποψη σου χαρακτριστικα του ναζισμού.

Antonymous

polycmike είπε...

Προς antonymous,

αφού δεν αντιλαμβάνεσαι τον εθνικοσοσιαλισμό στα πλαίσια της έκφρασης του γερμανικού Εθνικισμού. Άρα κάνεις μια διάκριση ανάμεσα στον Εθνικισμό και τον Εθνικοσοσιαλισμό, σωστά σε κατάλαβα;

(Πρόσεξε μην απαντήσεις λακωνικά ... θα βρεθείς σε δύσκολη θέση)

polycmike είπε...

Αγαπητέ anonymus 9:37,

δεν υπάρχει λόγος να μπερδεύεσαι και να προσφεύγεις στην "σαλαμοποίηση" των ιδεολογιών. Ο ελληνικός Εθνικισμός εκφράζει την προσήλωση στο Έθνος των Ελλήνων, όπως αυτό εκφράστηκε από την εποχή των Δωριέων, Ιωνών, Αιολών και Αχαιών. Ένα Έθνος - μια Φυλή!!

Όποιος πιστεύει πως ο Εθνικισμός πρέπει να εξαλειφθεί, μπορεί να ξεκινήσει με μια ... αυτοκτονία. Τόσο απλά.

Ανώνυμος είπε...

Σχεδόν όλοι μας αλλος λιγο αλλος πολυ βάλαμε το χερι μας και καναμε το αρθρο μπαχαλο.

Πιστεύω πως αυτο που ηθελε να στηλιτεύσει ο Κ.Ο. , ειναι η προπαγανδα που γίνεται απο πολλούς και με διάφορα κομματικά ονόματα κομμουνιστές , πως η ευρώπη είναι ναζιστική και εξαιτίας ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ, συμβαίνουν ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ.
Για αυτο κυριοι ψηφοφόροι μακριά απο τα ναζιστικά κόμματα , μακριά απο τα νεοφιλελέ , τους ζυριζαίους που εγιναν φασιστοναζι και ελάτε σε εμάς τους καλους κομμουνιστές- ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ!!!!!!- που "μαχόμαστε την ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ " ευρώπη και για αυτόν τον λόγο σας λέμε και εξω απο την Ευρώπη των μονοπωλίων, των τραπεζιτών των μπουρζουάδων κλπ.κλπ.

ΟΛΟΙ αυτοί οι κομμουνιστές του ΚΚΕ συμπεριλαμβανομένου, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, ξέρουν πολυ καλά πως ΔΕΝ ειναι ναζιστικη αλλα κομμουνιστική, προς τα εκεί τουλάχιστον βαδίζει.
Εαν όμως το παραδεχθούν , ποιός θα μείνει για να "μάχεται" το καθεστώς και να αποτελεί ετσι την εναλλακτικη βαλβίδα εκτόνωσης;

Ως εκ τούτου σε αυτην την νέα προσπάθεια των τραπεζιτών για την παγκόσμια διεθνιστική κομμουνιστική κυριαρχία τους , χρησιμοποιούν την "δημοκρατική" μέθοδο της σχολής της φρανκφούρτης.
Αργά και σταθερά , χωρίς ποτέ να παραδεχόμαστε πως βαδιζουμε προς τον κομμουνισμό, απεναντίας θα αφήνουμε τα "ΓΝΗΣΙΑ" ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ κόμματα να μας "μάχονται" εκ του ασφαλούς.
Ταυτόχρονα τα κομμουνιστικα αυτα κόμματα θα μάχονται -χωρίς εισαγωγικά το μάχονται- και ολα τα άλλα κόμματα που θα εμφανίζονται και θα έχουν ως πραγματικό σκοπό τους την αλλαγή αυτής της πορείας προς τον παγκόσμιο κομμουνισμο.

Εαν σε παρερμήνευσα Κ.Ο ζητω συγγνώμη εκ των προτέρων.

Ο επόμενος δικός μου συλλογισμός , κάπως άσχετος με το θέμα.

Οι σπερμολόγοι θα ονομάζουν δεξιά και ακροδεξιά τα με εθνικοσοσιαλιστικα χαρακτηριστικα κόμματα που βρέθηκαν απο το πουθενά και εντελώς ξαφνικα μέσα στην βουλή και μάλιστα με ενα διολου ευκαταφρόνητο ποσοστο,ετσι που να έχουν και έναν αντίπαλο και λόγο ύπαρξης τα "δημοκρατικά τόξα"και ταυτόχρονα ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ και την ΔΕΞΙΑ δείχνοντας τους ναζι!
Δεν ειναι λίγοι αυτοι οι σπερμολόγοι που κατηγορούν την ευρώπη ως δεξιά και ακροδεξιά..., με εναν σμπαρο πολλά τριγώνια.
Ετσι που οι δεξιοι και οχι μόνον ψηφοφόροι , να μην ψάχνουν για άλλη επιλογη με πραγματική δεξιά κοσμοθεώρηση, που θα σταθεί απέναντι στην δική τους αριστερή υλιστική κοσμοθέαση.
Σε αυτην την αριστερη υλιστική κοσμοθέαση συμπεριλαμβανονται και οι εθνικοσοσιαλιστές!

Το τι είδους ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ , καθεστώς μας επιφυλλάσουν οι τραπεζίτες για τέλος του παγκόσμιου παιχνιδιού τους , μόνον ο Θεός το γνωρίζει.
Δυστηχώς σε αυτην την πορεία προς ΤΟ ολοκληρωτικό καθεστώς , βοηθούν οι αγνοί αριστεροί ιδεολόγοι αλλά και οι φιλευθεροι πιστεύοντας πως με την φίμωση των εθνικοσοσιαλιστων και τις αντισυγκεντρώσεις στις οποίες συμμετέχουν κάνουν καλό στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Υ.Γ.
Καλό στην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σίγουρα κάνουν...πάλι πρωτος και με διαφορά ο Κούλης στην νεα δημοσκόπηση του "δεξιού" σκαι και απο οτι ολα δειχνουν η αριστερά οτι ηταν να κάνει το έκανε και τωρα αναλαμβάνει η "δεξιά" να συνεχίσει το εργο της σοβιετικου τυπου μεταπολίτευσης.
Πάλι καλά που μέχρι στιγμής μας επιτρέπουν να επιλέγουμε τον γενικό γραμματέα του ΚΟΜΜΑΤΟΣ που κυβερνα την μεταπολιτευτικη Ελλάδα μας, το οποίο μας οδήγησε εδω που μας οδήγησε και δεν αρέσει σε κανέναν
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ!

ΧΑΙΡΕ ΚΑΙΣΑΡ....ΟΙ ΝΑΖΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΜΑΣ!!!!!
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ (και ειναι, αλλα αυτο δεν αρκει για να ειναι καλος ο κομμουνισμος και οποιος ισχυρίζεται το αντίθετο θέλει ψυχίατρο) ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΙΓΟΥΡΑΝΤΖΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΤΕΞΕΙ!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Η κάθε φυλή είναι σε μεγάλο βαθμό διαφορετική και ιδιαίτερη. Έχει διαφορετικά ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά και διαφορετική ψυχοσύνθεση, κάτι που αποτυπώνεται στα διαφαίνεται ξεκάθαρα από την πορεία της στον χρόνο. Έτσι, λοιπόν, οι απόψεις περί "ισότητας" είναι, από κάθε πλευρά, αστείες. Η δε άποψη περί Αρίας Φυλής είναι αποδεδειγμένη.
Εδώ όμως, πρέπει να διασαφηνίσω κάτι. Το ότι ο η Νευρική Φυλή θεωρείται κατώτερη, αυτό δεν συνεπάγεται την εκμετάλλευση της. Το αντίθετο μάλιστα. Ο Εθνικοσοσιαλισμός σέβεται και θεωρεί ιερό το δικαίωμα της κάθε Φυλής να διατηρεί την καθαρότητα της, να αναπτύσσεται και να μεγαλουργει στο φυσικό της περιβάλλον. Είναι αυτή η διαφορετικότητα που πρέπει να διατηρηθεί. Αντιθέτως, είναι οι δημοκράτες και οι υπέρμαχοι μιας φανταστικής "ισότητας" που έχουν εκμεταλλευτει με τον χειρότερο τρόπο, για παράδειγμα, τους Νεγρους.
Ο θάνατος σε μετανάστες, Εβραίους κτλ ουδέποτε αποτέλεσε θέση των εθνικοσοσιαλιστών.
Η ευγονική πολιτική (στείρωση σε κληρονομικώς βεβαρημένα άτομα προς αποφυγή διαιωνίσεως φρικτών ασθενειών, καθώς και κίνητρα για την τεκνογονεία των Αρίστων), η οποία σε κάποιο βαθμό εφαρμόστηκε, γνώριζε ταυτόχρονα άνθηση και σε Αγγλία, Αμερική.

Η Εθνικοσοσιαλιστική κοινωνία είναι κάθε άλλο παρά μαζοποιημένη. Το άτομο ωθείται στην Αριστεία, το καθένα στον τομέα του, ανάλογα με τις ιδιαίτερες κλίσεις και ενδιαφέροντα του, κατά το αιώνιο ομηρικό πρόσταγμα. Ο Άνθρωπος μαθαίνει τον εαυτό του, και γίνεται αυτό που είναι, όπως έγραψε και ο Πινδαρος. Και αυτό μάλλον ισχυροποιει την συναίσθηση της ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ.
Ελπίζω να σε κάλυψα
Ιφιγένεια


Άρκος είπε...

Στήλε μου το e-mail σου, αν θέλεις να μιλήσουμε διότι βρίσκω μια κουβέντα από τα σχόλια εξαιρετικά άβολη.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, προφανώς και υπάρχει διάκριση

Ανώνυμος είπε...

Ναι φίλε μου προφανώς και καμω διάκριση μεταξύ εθνικισμού και εθνικοσοσιαλισμού, και μόνο λεξιλογικά υπάρχει διάκριση...
Που θες να,καταλήξεις;

Antonymous

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς και προέχει το να εισαι πατριωτης φιλε... Αλλα οταν ξεπερνάς τα άκρα (βλ χρυσή αυγή), εκει εισαι φαουλ

Antonymous

polycmike είπε...

Προς 10:47,

έχεις καταλάβει σε τι λογικό άλμα προχωράς; υποστηρίζεις πράγματα τα οποία δεν έχουν γραφτεί/ειπωθεί από κανένα (τουλάχιστον απ'όσο γνωρίζω). Ακόμα και ο Χίτλερ θα είχε σκάσει στα γέλια αν άκουγε αυτά τα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

9/37 προς 1/12 ναι εχεις δικιο δεν διαφωνω απλα ηθελα να θιξω το γεγονος του μπερδεματος που ανεφερα και δεν σκεφτηκα να πω σαν επιλογο αυτο που ειπες εσυ,δεν πειραζει με συμπληρωσες.

Ανώνυμος είπε...

εγω θεωρω οτι καμια ιδεολογια δεν με βοηθαει να ζησω καλυτερα,και καμια θρησκεια επισης,η απλη λογικη και η συνειδητοτητα ειναι το καλυτερο οπλο για να επιβιωσεις σε εναν μισοτρελο κοσμο,αντιθετα η κλασικκη ελληνικη παιδεια η οποια σε βοηθαει να σκεπτεσαι και οχι να δογματιζεσαι ειναι ακριβως αυτο που λειπει σημερα, οταν ο Φιλιππος ο πατερας του μεγα Αλεξανδρου διαπιστωσε οτι ο Αριστοτελης ο δασκαλος του δεν τον ειχε μαθει εγκυκλοπαιδικες γνωσεις θυμωσε και ρωτησε τον Αριστοτελη γιατι τοσο καιρο δεν του εχει μαθει κατι,και ο Αριστοτελης του απηντησε οτι τον μαθαινω να σκεπτεται πρωτα και τα αλλα επονται.

SkyWatcher είπε...

Βρισκόμαστε ήδη στα 49 σχόλια, από τα οποία τα περισσότερα αφορούν συζήτηση περί ναζισμού (ή εθνικοσοσιαλισμού). Είμαστε ήδη εκτός θέματος. Πλέον θα δημοσιεύονται μόνο όσα σχόλια αφορούν την συγκεκριμένη ανάρτηση. (Άσχετα, αν κατάλαβαν ή όχι το περιεχόμενό της).
ΥΓ. Επίσης εφιστώ, γενικότερα, την προσοχή στα "σεντόνια".

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια Κ.Ο. , ξεσκεπάζεις το σύστημα με την μέθοδο της εις άτοπον απαγωγής.

Ακόμα και "πατριωτικοί" ιστότοποι χρησιμοποιούν ενα λεξιλόγιο που αντι να βοηθά στην κατανόηση του παγκόμιου συστήματος και αρα στην απορροψή του ,εφόσον κανείς δεν είναι ικανοποιημένος απο αυτό , κάνουν αυτό το τραγικό λάθος, ονομάζοντας το φασιστικό ναζιστικό για να δείξουν το πόσο αποτρόπαιο είναι.
Δυστηχώς ετσι δεν βοηθούν , συσκοτίζουν και μπερδεύουν τους αναγνώστες τους κατηγορώντας ταυτόχρονα και τους πολίτες για τις επόμενες εκλογικές επιλογές τους.

Κατέριψες με ενα ευστοχότατο αρθρο την προπαγάνδα περι ναζιστικής Ευρώπης.
Η Ευρώπη ΔΕΝ ειναι ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ!
Οχι διότι ο ναζισμός είναι καλός , απλώς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.
Το οτι κανένα σχόλιο δεν συνηγόρησε περί ναζιστικής Ευρώπης δείχνει το επίπεδο του αναγνωστικού κοινού σου, υπάρχει επομένως ελπίδα, αργα και σταθερά "ο λαός" η μάζα οι μαζάνθρωποι "εξαφανίζονται"!

Πιστεύεις πως θα ηταν χρήσιμο ενα αρθρο ....
Το "σύστημα" της Ευρώπης και φυσικά της Ελλάδας είναι ....ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ!
Διαφορές νεοφιλελευθερισμού - κομμουνισμού.