Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Οι “Boligarchs”. Δίπλα στον λαό που λιμοκτονεί, τα κλαμπ των πλουσίων αριστερών με τους αστακούς και το γκολφ

Daily Mail / ΚΟ

Οι πάμπλουτοι της Βενεζουέλας απολαμβάνουν πλούσια πάρτι και γκουρμέ κουζίνα, ενώ οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης αναγκάζονται να σαρώσουν τα πάντα για να βρουν τρόφιμα, καθώς καταρρέει η οικονομία της σοσιαλιστικής χώρας.

Στο πλούσιο Country Club του Καράκας, όπου το κόστος των μελών κοστίζει £ 77.000, δηλαδή 458 φορές το μέσο όρο του μισθού της Βενεζουέλας - γυναίκες με πανάκριβα φορέματα απολαμβάνουν ένα συμπόσιο βοείου κρέατος και αστακού, που ακολουθείται από μια πολύχρωμη ποικιλία από πουτίγκες.

Εν τω μεταξύ, στην παραγκούπολη Petare λίγα μίλια μακριά, μια πόλη με 370.000 Βενεζουελάνους, οι απλοί άνθρωποι της μεσαίας τάξης περιφέρονται στους βρωμερούς σωρούς σκουπιδιών ψάχνοντας για σάπια φύλλα λάχανου, αφυδατωμένα μοσχολέμονα και αποκόμματα δυσώδους κρέατος.

«Αυτοί οι πλούσιοι άνθρωποι είναι κλέφτες. Αυτοί οι κολλητοί της κυβέρνησης έκλεψαν τα χρήματα της χώρας», λέει η Vanessa, 36 ετών, που κερδίζει £ 14 το μήνα σε μια εταιρία με ηλεκτρικά.

«Δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, αλλιώς θα χάσουν τον υψηλό τους life style.

«Ο Τσάβες προσποιούταν ότι ήταν μεγάλος σοσιαλιστής, αλλά ήταν πλούσιος ο ίδιος. Ήταν ένας υποκριτής. Ήταν ένας γ*****ς ψεύτης. Η κληρονομιά του είναι άνθρωποι σαν εμένα που αναζητούν τροφή στα σκουπίδια».

Στις τρώγλες της Petare, η 27χρονη Μαρία, μια μητέρα τριών παιδιών, κάθεται σε ένα σωρό από σκουπίδια ψάχνοντας για τρόφιμα.
«Έρχομαι στο σωρό με τα σκουπίδια κάθε φορά που έχω λεφτά για το λεωφορείο», λέει. «Παίρνω περισσότερα εδώ από ό, τι θα έπαιρνα με τον κατώτατο μισθό. Τα χρήματά μας έχουν γίνει άνευ αξίας».

«Ο σύζυγός μου είναι οξυγονοκολλητής και δεν βγάζει αρκετά για να ζήσει», είπε η Μαρία. «Πρέπει να περιμένω στην ουρά για ώρες για τρόφιμα, και συχνά δεν παίρνω τίποτα».

Η 39χρονη Carmen, μητέρα οκτώ παιδιών, προσθέτει: «Δεν θέλω να είμαι εδώ σκάβοντας στα σκουπίδια. Νιώθω αποπνικτικά, δεν μπορώ να αναπνεύσω. Νιώθω σαν να πνίγομαι. Αλλά ο σύζυγός μου είναι άρρωστος και πεινάμε».

Ο 12χρονος γιος της, Julio, βοηθά τη μητέρα του στο ψάξιμο των σκουπιδιών μετά το σχολείο.

Δεν είναι μόνο τα τρόφιμα που λείπουν. Στο νοσοκομείο Ελ Algodonal στο Antímano, η Νταϊάνα, έχει στην αγκαλιά της το πέντε μηνών μωρό της, που έχει οξεία βρογχίτιδα και άσθμα εδώ και οκτώ ημέρες.
Το νοσοκομείο δεν είναι σε θέση να παρέχει φάρμακα, τρόφιμα ή ακόμα και χαρτί τουαλέτας.

«Το μωρό μου χρειάζεται αντιβιοτικά και φάρμακα για το άσθμα, αλλά έχω πάει σε 10 φαρμακεία και κανείς δεν έχει τίποτα», είπε.

Αυτός ήταν ένας κόσμος πέρα από το Country Club, όπου σερβιτόροι ντυμένοι στα λευκά σερβίρουν κοκτέιλ και καναπεδάκια και οι άνδρες ασκούνται στο γήπεδο του γκολφ με φόντο τις φτωχές συνοικίες της πόλης.

«Δεν είναι ότι δεν ενδιαφερόμαστε για τους φτωχούς ανθρώπους. Έχουμε δώσει πολλά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς», λέει ένας παίκτης του γκολφ. «Πρέπει όμως να σταματήσουμε να περνάμε καλά μόνο και μόνο επειδή η χώρα καίγεται;»

Το Κλαμπ είναι ένα μόνο από ένα δίκτυο αποκλειστικών εγκαταστάσεων που συχνάζουν άτομα της υψηλής κοινωνίας της Βενεζουέλας.
Γύρω από το Καράκας και μόνο υπάρχει το Lagunita Country Club, το οποίο έχει κέντρο ιππασίας και αμφιθέατρο όπερας και κοστίζει £ 50.000 η εγγραφή, το Valle Ariba Golf Club, το οποίο χρεώνει £ 47.000 και το Carenero Yacht Club, με χώρο στάθμευσης για σκάφη και τζετ σκι.

Οι σοσιαλιστές κυβερνήτες της Βενεζουέλας εδώ και καιρό ήταν σε διαμάχη με αυτό το σύμβολο του καπιταλισμού, αλλά πίσω από τα παρασκήνια, Σοσιαλιστές και Boligarchs – ονομάζονται έτσι επειδή τον πλούτο τον απέκτησαν μέσω των συνδέσεών τους με την Μπολιβαριανή Σοσιαλιστική κυβέρνηση – οι σχέσεις τους είναι στενές.

Ο Diego Salazar, φιλοκυβερνητικός επιχειρηματίας, ο οποίος είχε εμπλακεί σε ένα σκάνδαλο διαφθοράς πετρελαίου το περασμένο έτος, είναι μέλος του Κλαμπ και ο Alejandro Andrade, διαβόητος υπουργός Οικονομικών του Τσάβες ο οποίος ταξίδεψε με ένα ιδιωτικό τζετ £ 7 εκατομμυρίων, παρακολουθεί τα show του.

Ο πρώην Αμερικανός πρέσβης, C Allen Stewart - εκπρόσωπος μιας χώρας τόσο μισητής από τον Τσάβες - πέθανε από καρδιακή προσβολή στο γήπεδο του γκολφ.

Φωτο: Στην αγροτική πόλη Tacarigua de Mamporal, ένας αδύνατος σκύλος στα πρόθυρα της λιμοκτονίας.

Μέσα στο club: το κλιματιζόμενο Penguin Bar με δερμάτινες πολυθρόνες, εκλεκτά ουίσκι και πούρα και το εστιατόριο, το οποίο πωλεί μπουκάλια σαμπάνιας με £ 300.

Ένας παίκτης του γκολφ είπε στην MailOnline ότι πολλά μέλη αυτών των σωματείων δεν έχουν καμία σχέση με τη διαφθορά ή την κυβέρνηση, αλλά είναι απλά πλούσιοι διπλωμάτες ή επιχειρηματίες που κερδίζουν σε ξένο νόμισμα.

Αλλά οι απλοί άνθρωποι δεν βλέπουν τα πράγματα με αυτόν τον τρόπο. «Δεν θέλω οι πλούσιοι να υποφέρουν, αλλά κατέστρεψαν τη χώρα μας», λέει ο Francisco Lopez, 66 ετών, διαχειριστής σε μια τράπεζα, καθώς παρακολουθεί τους ανθρώπους να ψάχνουν στα σκουπίδια.

Τα ράφια των σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα είναι άδεια, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να αναγκάσουν τους καταστηματάρχες να τα βάλουν όλα επάνω στα ράφια.

Μερικοί απελπισμένοι καταφεύγουν σε παζάρια στα social media για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, ανταλλάσσοντας τα πάντα, από αλεύρι και πάνες για συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Οι πλουσιότεροι εξακολουθούν να είναι σε θέση να προμηθεύονται τα καλύτερα αγαθά στην ακμάζουσα μαύρη αγορά της Βενεζουέλας, όπου τα εμπορεύματα πωλούνται πολλές φορές στην αρχική τους τιμή.

Οι μαυραγορίτες γνωστοί ως μυρμήγκια, ή «Bachaqueros» - ονομάζονται έτσι από τα φορτία που μπορούν να φέρουν στις πλάτες τους – τα οποία πωλούν σε πολύ διογκωμένες τιμές.
Μια εκτίμηση δείχνει ότι ένας στους τέσσερις κατοίκους της Βενεζουέλας συμπληρώνει το εισόδημά τους με αυτόν τον τρόπο.

«Ακόμα κι αν οι άνθρωποι είναι φτωχοί, ποτέ δεν τους κάνω έκπτωση», λέει η μαυραγορίτης Christabell, 24 ετών από το διαμέρισμά της στην κορυφή του λόφου στο Ελ Junquito του Καράκας. 
«Ξέρω ότι ακούγεται σαν να είμαι ένα απαίσιο άτομο, αλλά δούλεψα σκληρά για να πάρω αυτά τα αγαθά. Αν αρχίσω να ξοδεύω τα προς το ζην μου, θα μείνω απένταρη. Οι άνθρωποι λένε ότι παίζω με την πείνα του λαού, αλλά τι γίνεται με την δική μου πείνα;»

Το τρέχον στοκ - το οποίο αγόρασε από έναν γνωστό της μέσα από ένα σούπερ μάρκετ - της κόστισε £ 7, είπε, και εκείνη θα το πουλήσει για £ 35, μια αύξηση 400 τοις εκατό.
Το κέρδος, £ 28, είναι το διπλάσιο του μέσου μηνιαίου μισθού στη Βενεζουέλα.

«Αναρωτιέμαι συχνά αν αυτό που κάνω είναι σωστό και πάντα απαντώ ότι είναι λάθος», είπε. «Αλλά η κυβέρνηση μας έχει εξαναγκάσει σε αυτό, και τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα. Είναι σαν ένα κλοιός  που στενεύει όλο και περισσότερο γύρω μας κάθε μέρα».

Μαζί με την οικονομική κατάρρευση έχει έρθει μια αύξηση των βίαιων εγκλημάτων. Στο Καράκας το ποσοστό δολοφονιών είναι το υψηλότερο στον κόσμο, κερδίζοντας το παρατσούκλι «η πιο επικίνδυνη πόλη στη Γη». Σε πολλά τμήματα της πρωτεύουσας, και σε άλλα μέρη της χώρας, επικρατεί η αναρχία.

Η πολιτική του Τσάβες του εξοπλισμού των πολιτοφυλακών και των «collectivos» για την υπεράσπιση της σοσιαλιστικής επανάστασης οδήγησε στο να καταστεί η Βενεζουέλα η πιο οπλισμένη χώρα στον κόσμο, με ένα όπλο για κάθε δύο πολίτες.
Οι άνθρωποι ζουν με τον συνεχή φόβο των ληστών και των απαγωγέων, και πολλά μέλη της μεσαίας τάξης φεύγουν για την Κολομβία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μπροστά σε αυτές τις δυσκολίες, ακόμη και οι πιο φανατικοί υποστηρικτές της κυβέρνησης - οι λεγόμενοι «Chavistas» - αρχίζουν να έχουν τις αμφιβολίες τους.

Ο Marlene Gaspar, 44 ετών, φρουρός ασφαλείας του νοσοκομείου, είναι μέλος μιας φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής που έχει αναπτυχθεί για να διατηρηθεί η τάξη στις ουρές για τα τρόφιμα. Αλλά είναι τόσο εξασθενημένος από την πείνα, που δεν μπορεί πλέον να παρακολουθεί την εβδομαδιαία παραστρατιωτική εκπαίδευση.

«Ο Τσάβες υποτίθεται θα άλλαζε τα πράγματα, αλλά αυτό δεν συνέβη. Αντ’ αυτού οι πλούσιοι άνθρωποι έχουν πολλά χρήματα και φανταχτερά αυτοκίνητα, και όλοι οι άλλοι λιμοκτονούν.

«Η καρδιά μου είναι βαριά. Αισθάνομαι εξαπατημένος. Το σοσιαλιστικό μας όνειρο καταρρέει».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή 

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρίζουν τα κόκαλα του Γκεβάρα ,μπροστά στην ''σοσιαλιστική'' κυβέρνηση της Βενεζουέλας.Τελικά και σε φιλελεύθερο κράτος με καπιταλισμό ή σε κράτος με κομμουνισμό-σοσιαλισμό,όταν λησμονείς την εθνική σου ταυτότητα και αδιαφορήσεις για το έθνος σου,η κατάληξη θα είναι κάπως έτσι.Δηλαδή ολιγάρχες να πατάνε επί πτωμάτων και να απομυζούν το λαό.Όλα τα παραπάνω καθεστώτα,πολιτικά και οικονομικά,είναι ξεκάθαρα διεθνιστικά και έτσι η άλωση γίνεται πάντα εκ των έσω.Εδώ και στη σοβιετική ένωση ,αμέσως μετά την κατάρρευση της,βρέθηκαν άτομα,όπως ο Αμπράμοβιτς ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι με εκατομμύρια αρχικά,και στη συνέχεια με δις.Είναι κι άλλοι,αλλά πώς σε ένα κομμουνιστικό καθεστώς,βρέθηκαν άνθρωποι με τόσα πολλά λεφτά;Και τα κομμουνιστικά-σοσιαλιστικά καθεστώτα ,δεν πήγαν πίσω στη διαφθορά.Κάτι τέτοιο πιστεύω πως γίνεται και στη Βενεζουέλα.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Η βενεζουέλα "είναι μακριά", η ηλεκτρονική σκκαβιά είναι προ των πυλών.

Πρέπει να πούμε ΟΧΙ στην ηλεκτρονική υποδούλωση, στην οποία επιμένουν να μας οδηγήσουν νεοφιλε καπιταλιστές κομμουνιστές.
Μετά την απομάκρυνση απο το αριστερό ταμείο πάταξης της φοροδιαφυγής για να φάμε με χρυσά κουτάλια , ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.
Οποιος θα αντιδρά στην φτώχια θα χαρακτηρίζεται ναζι , φασίστας εχθρός του λαού.

Αριστεροι νεοφιλελε μην περμένετε να το δείτε για να αντιδράσετε μαζι με εμας τους "σκοταδιστές" Χριστιανούς ορθόδοξους εθνικιστές , θα είναι αργά για δάκρυα, όπως ακριβώς είναι για τους σοσιαλιστές πασοκους που και τότε οσοι αντιδρούσαν , τους επιτίθονταν με λύσσα ως ...χουντικούς.
Και πάλι όμως για το χρέος δεν φταίνε οι τότε νεολαίοι της εποχής αριστεροί πασόκοι συριζαίοι κομμουνιστές ΑΛΛΑ
Οι ΔΕΞΙΟΙ!

Νέοι όσοι δεν τα έχετε ζήσει αυτά και αμφιβάλετε , ψάξτε για μαρτυρίες δικών σας ανθρώπων που εμπιστεύεστε , ψάξτε στο διαδίκτυο έξω απο τα καπιταλιστοκομμουνιστικά ιστολόγια να δείτε ιδίοις όμμασι του λόγου το αληθές.
ΠΑΜΕ αργά και σταθερά για ....σταλινική ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ...
"ΟΥΤΕ ΜΕ ΣΦΑΙΡΕΣ"!

Εαν η όποια αριστερή νυν η μελλοντική κυβέρνηση αποδειχθεί καλη , δεν θα χρειάζεται σκλαβους για να την συντηρήσουν ΑΛΛΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!
ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ και ΣΟΦΑ.
Ας το πάρουμε και αλλιώτικα και πασαλημανιώτικα , γιατι ρόδα είναι και γυρίζει
και εαν αργότερα κάτσει καμιά ναζιστική κυβέρνηση στο σβέρκο μας την κάτσατε και εσείς και εμέις ...ΝΑΖΙ!

polycmike είπε...

Επιτέλους,

άνοιξε το περιτύλιγμα της Φασιστεράς και η αλήθεια φαίνεται πλέον. Ο κόσμος στα σκουπίδια ψάχνει φαΐ και η νομενκλατούρα στα πολυτελέστατα γήπεδα γκολφ (φάτε Αριστερά, ζώα δίποδα ελληνογενή).

Απ' όπου πέρασε ο μαρξισμός, άφησε πίσω του ερείπια. Δύο τομείς αναπτύσσονται ραγδαία σε τέτοια καθεστώτα:
Α)Εγκληματικότητα: όλων των ειδών και αποχρώσεων, από μικροκλοπές και ναρκωτικά μέχρι δολοφονίες και οργανωμένο έγκλημα. Μιλάμε για μια κοινωνική ζούγκλα, όπου κρατικές υποδομές (ασφάλεια και δικαιοσύνη) δεν υπάρχουν και η διαφθορά κυριαρχεί. Ο νεοφιλελευθερισμός παρουσιάζεται στην πιο άγρια και πρωτόγονη μορφή του. Η κοινωνία οδηγείται σε έναν φαύλο κύκλο εξαθλίωσης, που στο τέλος φέρνει μια εθνική τραγωδία. Αυτό αφορά κυρίως τον ανδρικό πληθυσμό μιας χώρας, καθώς η σωματική δύναμη είναι καθοριστικός παράγοντας εντός ενός τέτοιου περιβάλλοντος.
Β)Πορνεία: όλοι γνωρίζουμε το θλιβερό φαινόμενο που έλαβε τεράστιες διαστάσεις την δεκαετία του '90, με θύματα κατά βάση από το "ανατολικο-μαρξιστικού μπλοκ", κοπέλλες απαράμιλλης ομορφιάς κατέκλυσαν τα "υπόγεια" της Δύσης, ενδείδοντας στις λάγνες ορέξεις του κάθε ψυχικά αρρωστημένου. Αυτό είναι και το μέλλον για τις γυναίκες στον μαρξισμό. Φυσικά αυτό θα αφορά μόνο τις -"τυχερές"- νεαρές σε ηλικία και πολύ όμορφες. Οι υπόλοιπες έχουν να ρίξουν ... το κλάμα της Μάρθας Βούρτση.

Υ.Γ. Κρίμα που το άρθρο δεν κάνει καμία αναφορά για τα βασανιστήρια (η Αριστερά το είχε κάνει -Γιάρο, Μακρόνησο-"σημαία" τόσα χρόνια ) που λαμβάνουν χώρα στη Βενεζουέλα.

Ανώνυμος είπε...

δεν υπαρχει αριστερα,ποτε δεν υπηρξε παντα ηταν η αλλη οψη του ιδιου νομισματος του ναζιστοκαπιταλισμου της νεας ταξης κοπρων τεμπεληδων και μαφιοζων,ετσι απλα στεγνα και βαρβαρα.

Ανώνυμος είπε...

Καλά όλα αυτά, αλλά για την φτώχεια της Βενεζουέλας δεν φταίει μόνο το καθεστώς Τσάβες ή Μοράλες με την μεγαλοαστική παρέα του που τον στηρίζει και η οποία θα επιβιώσει και με άλλον στην εξουσία, αλλά κυρίως να κατηγορήσουμε το αμερικανικό εμπάργκο και το Διεθνές τραπεζικό σύστημα.

polycmike είπε...

Η πλάκα είναι πως έχουμε και (δήθεν) Δεξιά ...καλύτερα θα 'ταν να είχαμε δικτατορία του προλεταριάτου

ikonsgr είπε...

Καλά και σωστά όλα αυτά, αλλά βλέπω στο άρθρο, "23χρονη με 3 παιδιά", "38χρονη με 8 παιδιά", και μου δημιουργείται μία απορία:

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑΪΣΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ, ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΑ ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΡΕ Π@ΥΣΤΗ ΜΟΥ;;;

Με 2 λόγια... Ψωμί δεν έχουν να φάνε αλλά, όπως θα έλεγε και ο θρυλικός ζήκος (ελαφρώς παραφρασμένος https://www.youtube.com/watch?v=bZdK5AN6Vfs )...
ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΤΟ "ΦΥΣΤΙΚΩΜΑ"; ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ ΤΟ "ΦΥΣΤΙΚΩΜΑ"!

Τελικά, θέλει πολύ... "δουλειά" για να μπορέσεις να γίνεις από δίποδο των ενστίκτων, άνθρωπος....

Unknown είπε...

"Εχουμε δωσει πολλα" λεει ο σοσιαλ γκολφιζον,φιλελε,επιχειριεγκληματιας. Ολα τα ψιχουλα και κοκκαλακια δεν ειναι μονον για σας. Εχουμε και τα αδεσποτα να φροντισουμε. Περα απο φιλανθρωποι ειμεθα και φιλοζωοι. Λεω εγω

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνο οι "δικοί" μας αριστεροί με δεξιές τσέπες!

Ανώνυμος είπε...

Στη φτώχεια τους οι άνθρωποι θα στερηθούν και την επαφή με τον άνθρωπό τους, κατά τη γνώμη σου ikonsgr;
Τις τιμάει τις γυναίκες αυτές, ότι παρά την ελεεινή τους κατάσταση δεν επιλέγουν την πρόχειρη και δολοφονική λύση της έκτρωσης.
Αυτό που λες φυστίκωμα είναι η ελάχιστη ανθρώπινη παρηγοριά μέσα στην απελπισία τους. Βάλ'τους πρόστιμο λοιπόν και πήγαινε για γκολφ με τους λοιπούς του αριστερού περιβάλλοντος, επειδή η λογική "αφού είσαι φτωχός, να μην γεννάς" σε τέτοια καθεστώτα καθιερώθηκε.
φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Σε μια Ελλάδα με χιλιάδες εκτρώσεις το χρόνο εσένα αυτό σε πείραξε;
Επι κατοχής οι άνθρωποι δε κάναν παιδιά;
Έλα τώρα μή γίνεσαι υπερβολικός...

Ηρωϊδες είναι οι κοπέλες!

ikonsgr είπε...

Δυστυχώς την "λογική" (που βεβαίως μόνον"τυχαία" ΔΕΝ είναι...), που βλέπω εγώ να εφαρμόζεται ΚΑΤΑ ΚΌΡΟΝ στην ανθρωπότητα, είναι το ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετο από αυτό που λες Ανώνυμε 22 Ιουνίου 2016 - 8:38 π.μ.!

- Στα 3κοσμικά φτωχά κράτη έχουμε ΕΚΡΗΞΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΎ!
- Στα πλούσια κράτη της δύσης και κυρίως της ευρώπης, έχουμε ΡΑΓΔΑΙΑ ΓΗΡΑΝΣΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΎ!


Προς επικύρωση, μπείτε στο https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/index.html όπου έχει "φακελωμένα" όλα τα κράτη του πλανήτη από την επίσημη υπηρεσία πληροφοριών των Η.Π.Α. και δείτε ποσοστά γεννήσεων/θανάτων και πληθυσμιακή εξέλιξη.... Στην φτωχή ινδία π.χ. έχουμε ΑΥΞΗΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΎ σχεδόν 3 ΕΛΛΑΔΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ!!! Ενώ σε πάμφτωχες χώρες της κ. Αφρικής (π.χ. νίγηρας,σομαλία) κτλ έχουμε μεν πολύ μεγαλύτερο ρυθμό θανάτων απ'οτι στη δύση αλλά ταυτόχρονα έχουμε και ΕΚΡΗΚΤΙΚΆ μεγαλύτερο ρυθμό γεννήσεων!!
Επομένως, τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ αυτό που λες, και αν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα depopulation-αποπληθυσμού ,αυτό φαίνεται να εφαρμόζεται ΜΟΝΟΝ στις πλούσιες (και συνάμα κατα κύριο λόγο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ και ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΕΣ) χώρες της δύσης!

Και μιας και είμαι πολύ "κακός", και θέλω να βάλουμε "πρόστιμο στου φτωχούς", για να μην "γεννοβολάνε" όπως λες (επίσης βιάζομαι να πάω και για γκολφ :-) ), επέτρεψε μου να σε ρωτήσω κάτι και εγώ:
ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΦΤΩΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ", ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΕΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΖΟΥΝΕ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ... "ΠΑΡΗΓΟΡΗΘΟΥΝ", ΙΚΑΝΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ;

Και επειδή όπως έγραψα στην αρχή, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ είναι "τυχαίο", το ΑΔΙΑΝΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΟ γεγονός της ΡΑΓΔΑΙΑΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟ ΦΤΩΧΑ 3ΚΟΣΜΙΚΑ (ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΙΣΛΑΜΙΚΑ)ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΖΩΩΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ, ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΡΑΓΔΑΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ (ΚΥΡΙΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ) ΚΟΣΜΟΥ, σημαίνει ότι "ΚΑΠΟΙΟΙ" ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ- ΙΣΛΑΜΟΔΙΠΟΔΑ , ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΙΜΑ!

food for thought...

Καλό είναι λοιπόν, πριν υιοθετήσουμε την "κατεστημένη" άποψη και αρχίσουμε να κατακρίνουμε όποιον δεν συμφωνεί μ'αυτήν, να μελετάμε λίγο τα... "FACTS", και ίσως και να... ΣΚΕΦΤΌΜΑΣΤΕ και λίγο...

Ανώνυμος είπε...

ikonsg
Αν ακολουθούσαν όλοι τη λογική σου,το ανθρώπινο είδος στον πλανήτη θα κινδύνευε με εξαφάνιση,αφού αυτοί με την οικονομική υπεράνεση που αναφέρεις είναι ελάχιστοι ενώ οι υπόλοιποι κινούνται μεταξύ ορίων φτώχειας και υπό.
Η Φύση απαιτεί τη διαιώνιση του είδους,ανεξάρτητα από τους οικονομικούς παράγοντες που υφίστανται στον πλανήτη.Διότι οι παράγοντες αυτοί είναι τεχνητοί και μέρα με τη μέρα μπορούν να αλλάξουν,η Φύση όμως συνεχίζει να εφαρμόζει τους νόμους της,που είναι αλάνθαστοι,σε σχέση με τα τεχνητά,ατελή δημιουργήματα,οικονομικά και άλλα,των ανθρώπων.
Γιώργος ο Νότιος

ikonsgr είπε...

Επιπόλαιη αντίληψη που εστιάζεται αποκλειστικά στα λεφτά και στην οικονομία... (να υποθέσω, νεοφιλελέ "δεξιός";)
Anyway, τo τελευταίο πράγμα που έχει σημασία φίλε, είναι η "οικονομική άνεση"....
ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΚΡΙΤΉΡΙΟ":
Η ΑΓΩΓΗ, Η ΠΑΙΔΕΙΑ, Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΑΠΟ ΔΙΠΟΔΟ ΤΩΝ ΕΝΣΤΙΚΤΩΝ ΣΕ ΕΛΛΟΓΟ ΑΝΘΡΩΠΟ!

Εσυ λοιπόν, μπορεί να μην έχεις κανένα πρόβλημα με την... "διαιώνιση του είδους" ως αγέλες ΒΑΡΒΑΡΩΝ, ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΩΝ, ΑΝΑΓΩΓΩΝ, ΑΞΕΣΤΩΝ, ΒΡΩΜΕΡΩΝ, ΔΙΠΟΔΩΝ, ΠΑΡΑΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΝΣΤΙΚΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, κάτι που κατά κύριο λόγο "παράγει" ,το εκρηκτικά αυξανόμενο πληθυσμιακά, 3κοσμικο αφροασιατικό ισλαμ (και όχι μόνον, τις τελευταίες δεκαετίες, μία ποιο "ευγενική-αφασική" έκδοση αποβλακωμένων καταναλωτικών πρόβατο-δίποδων "παράγονται" κατά κόρον και στον... "δυτικό" κόσμο).
Προσωπικά θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω: ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ... "ΕΙΔΟΣ" ΕΙΝΑΙ Ο ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ!


Ανώνυμος είπε...

ikonsgr
Πολύ επιθετικό το σχόλιο σου και πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.Επίσης,ίσα ίσα εσύ είσαι αυτός που εστιάζεις στην οικονομία και όχι εγώ,αφού ουσιαστικά μας λες να μην κάνουν παιδιά όσοι είναι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.Οπότε η πρόταση αυτή αντικατοπτρίζει εσένα.Ύστερα,αν διάβαζες τα σχόλια μου,θα έβλεπες πως μόνο ''φιλελέ,δεξίος'' δεν είμαι...Τώρα,φυσικά και το τι κάνει το ισλάμ ,δε με απασχολεί,εγώ μίλησα γενικά για τους Νόμους της Φύσης,που δεν εξαιρεί κανέναν.Εσύ έγραψες ακριβώς:
ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑΪΣΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ, ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΑ ΤΙ ΤΑ ΘΕΛΕΙΣ ΡΕ Π@ΥΣΤΗ ΜΟΥ; και κατηγορείς εμένα για αυτό...Εν πάσι περιπτώσει,μια τέτοια λογική καταστρέφει κάθε έθνος,αφού το φέρνει ένα βήμα πριν την καταστροφή με την υπογεννητικότητα και αυτό επιδιώκουν.
Τέλος πάντων,δεν έχω σκοπό να έρθω σε διένεξη με κανέναν,απλά το ύφος σου ήταν πολύ επιθετικό,συν το ότι μου έβαλες την ταμπέλα του''φιλελέ,δεξιού''.
Γιώργος ο Νότιος

ikonsgr είπε...

Άλλα ντάλα κουτρουβάλα της Παρασκευής το γάλα...
Καλά, εσύ αυτό κατάλαβες από ότι έγραψα; Μαζί μιλάμε χώρια καταλαβαινόμαστε....

Όσο για την επιθετικότητα,η συσσωρευμένη αγανάτκτηση και οργή λόγω της ΑΠΙΣΤΕΥΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ, ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΑΣ που μας έχει κατακλύσει, δυστυχώς οδηγεί αναπόφευκτα σε "σκληρή γλώσσα"... Αλλωστε η γλώσσα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ δεν είναι ΠΟΤΕ "ευγενική" ;-)

Ανώνυμος είπε...

Ναι,στην αρχή έδωσες την εντύπωση πως από οικονομική άποψη,απορρίπτεις την διαιώνιση του είδους.Έπειτα το γύρισες και αναφέρθηκες και σε άλλους παράγοντες,αλλά που πάλι δεν είναι ικανοί να αποτρέψουν τη Δημιουργία.Εγώ μια χαρά καταλαβαίνω,εσύ έχεις την τάση να αυτοαναιρείσαι.Όσο για τη γλώσσα της αλήθειας,είναι η δική σου προσωπική αλήθεια βασισμένη στις κρίσεις σου,άλλες σωστές και άλλες λανθασμένες.Ελπίζω να το ξεκαθαρίσαμε.
Γιώργος ο Νότιος

ikonsgr είπε...

Yes master...