Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Brexit. Παραφροσύνης ξέσπασμα…

Στιγμές άφατου πόνου του εβραϊκής καταγωγής γάλλου φιλοσόφου και διανοούμενου Μπερνάρ-Ανρί Λεβί, (Bernard-Henri Levy, γνωστού και ως ο BHL) από άρθρο έμπλεο δημοκρατικού ελιτισμού και υποβόσκοντος ρατσισμού, που έγραψε στην ισραηλινή Haaretz. Παρακολουθείστε το. 


Το Brexit….

Δεν είναι μια νίκη του λαού, αλλά του λαϊκισμού.

Δεν είναι μια νίκη της δημοκρατίας, αλλά της δημαγωγίας.

Είναι μια νίκη της ξενοφοβίας και του μίσους που σιγοβράζει για τους μετανάστες.

Είναι μια νίκη του εθνικισμού στην πιο ηλίθια μορφή του.

Είναι μια νίκη της μουχλιασμένης Αγγλίας και όχι της Αγγλίας που είναι ανοικτή στον κόσμο.

Είναι μια νίκη των οπαδών του κόμματος του Nigel Farage πάνω στην «τάξη των πολιτικών και των media» και της «παγκόσμιας ελίτ» που υποτίθεται «παίρνει οδηγίες από τις Βρυξέλλες».

Στο εξωτερικό, είναι μια νίκη για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, που χαιρέτησε την ιστορική ψηφοφορία, καθώς και για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, του οποίου το όνειρο και το σχέδιο είναι η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είναι μια νίκη για την Λε Πεν, που ονειρεύεται μια γαλλική παραλλαγή του Brexit.

Είναι μια νίκη, στην Ισπανία, για τους Podemos (λίγο χλωμό) και στην Ιταλία για το Κίνημα Πέντε Αστέρων και τους γελοίους ηγέτες του.

Είναι μια νίκη των δολιοφθορέων, των μεθυσμένων σκίνχεντ και χούλιγκαν, των αναλφάβητων επαναστατών και πεισματάρηδων νεο-εθνικιστών.


Είναι μια νίκη για εκείνους που, κατ 'απομίμηση του απίστευτου γκαρίσματος του Donald "Θα κάνουμε την Αμερική μεγάλη και πάλι!", ενώ το κίτρινο φουσκωτό μαλλί του ανεμίζει σαν λάσο, έχουν όνειρο την οικοδόμηση ενός τοίχου μεταξύ των «μουσουλμάνων» και των ίδιων.

Είναι μια νίκη της άγνοιας πάνω στη γνώση.

Επειδή αυτό το Brexit δεν σηματοδοτεί τη νίκη της «άλλης Ευρώπης», αλλά μάλλον «της καθόλου Ευρώπης».

Σηματοδοτεί την χειροτονία του των αποτρόπαιων ορκισμένων εχθρών του Διαφωτισμού και των αιώνιων αντιπάλων της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όλο το παραλήρημα στην haaretz.

-  «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη». (Καισάριου Δαπόντε, 1713-1784)

Επιμύθιον:



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

19 σχόλια:

mnk είπε...

"έχουν όνειρο την οικοδόμηση ενός τοίχου μεταξύ των «μουσουλμάνων» και των ίδιων"

To κράτος του Ισραήλ περιγράφει;;;!
Μπερδεύτηκα...

polycmike είπε...

Δρομοκαΐτειο ... γρήγορα!!!

Unknown είπε...

Δὲν πειράζει κορίτσια, θὰ τὸ συνηθίσετε. Ἀκολουθεῖ Frexit καὶ Dexit. Ἐλπίζω μόνο νὰ μὴν γίνουν τίποτε μαγειρέματα προσεχῶς στὸ ποδοσφαιρικὸ Euro τῆς Γαλλίας καὶ ξεχαστοῦν ὅλες οἱ σοσιαληστρικὲς μεταρρυθμίσεις τοῦ κου Ὁλλάντ…

Κόκκινε οὐρανὲ δίνε πόνο ἄρχοντα, εἶσαι μακρὰν τὸ καλλίτερο ἱστολόγιον τοῦ εἴδους στὴν Ἑλλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε μου, πώς γράφεις με οξείες και δασειες και περισπωμένες;;;;

Jasmine είπε...

Εχω δει τυχαια και αλλα βιντεο του. Μηπως τυχον καποιος γνωριζει πως λεγεται για να τον ψαξω στο youtube;
Οσο για το Brexit ηταν μια πολυ γενναια κινηση του βρετανικου λαου να μην ακουσει ολη την προπαγανδα που ειχε υποστει το διαστημα πριν το δημοψηφισμα.

Unknown είπε...

Φίλε Ἀνώνυμε, γιὰ νὰ μὴν σὲ φλομώσῳ μὲ κουραστικὲς λεπτομέρειες σὲ παραπέμπω κατ'εὐθείαν στὸν καλλίτερον ἱστότοπον τοῦ εἴδους:

http://www.polytoniko.org

Ἐδῶ θὰ βρεῖς τὰ πάντα ὅλα, ποὺ λέει καὶ ὁ Ἀλέφας, γιὰ τὸ πολυτονικόν: κανόνες γραμματικῆς, τὸ ἱστορικὸ τῆς τονοκτονίας, τεχνικὰ ζητήματα (γραμματοσειρές, πολυτονικὴ συμπεριφορὰ πληκτρολογίου, κλπ)…

Φίλε Κόκκινε οὐρανέ, μιὰ καὶ σὲ μελετοῦν καθημερινῶς πολλοὶ λάτρεις τῆς ἀρτιμελοῦς ἑλληνικῆς γλώσσας, δὲν ἀναρτᾶς μὲ τὸ συμπάθειο ἕναν μόνιμον ὑπερσύνδεσμο τοῦ polytoniko.org στὸ ὑπέροχο ἱστολόγιό σου; Τὸ τελευταῖο μὴν τὸ πάρῃς σὰν διαταγή, ἔτσι φίλε; Σκέφτηκα ὅτι μία παραπομπὴ ὑπερσυνδέσμου στὸ polytoniko.org μέσῳ κοκκίνου οὐρανοῦ θὰ ἐξετόξευε στὰ ὕψη τὸν ἄριθμὸ τῶν χρηστῶν τοῦ πολυτονικοῦ στὸ διαδίκτυο.

Ἂντε καὶ μὲ τὸ καλὸ νὰ φέρουμε τὸ Hell-exit. Τὴν ἔξοδο τῆς πατρίδος μας ἀπὸ τὴν κόλασι τοῦ €.

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια του επιτηδευμένα ακούρευτου θα ταίριασαν γάντι αν απευθύνονταν στο Ισραήλ, μια χώρα που δεν έχει δεχθεί ούτε έναν πρόσφυγα από την κρίση στη γειτονική της Συρία.

Ανώνυμος είπε...

Γενικώς το σμήνος των λέξεων που χρησιμοποιούν τα όρνια είναι μεγάλο (διακύβευμα, αφήγημα, πρόσημο κ.τ.λ.), αλλά η λέξη λαϊκισμός ξεχωρίζει πρώτη μακράν, και κατά τη διάρκεια, και κατά τη συχνότητα, και κατά το εύρος της χρήσης.
Με τη σημερινή διαστροφή των εννοιών, ο λαϊκισμός δεν προσάπτεται τόσον εναντίον των πολιτικών, όσον εναντίον των πολιτών. Δεν είναι δηλαδή δημαγωγός ο εκάστοτε Κλέων ο Βυρσοδέψης, αλλά το θύμα του, ο Μήτσος ο φουκαράς.

Ανώνυμος είπε...

νομισαν τα ερπετοειδη εβραιγερμανικα υβριδια οτι θα νικησουν τον λευκο ανθρωπο,τον κυριαρχο της οικουμενης...χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

sta είπε...

Αυτο ειναι σαφεστατη προειδοποιηση των Αμερικανων (δηλαδη Αγγλων) προς τη Γερμανια. Εαν η Γερμανια δεν τουμπεκιαστει αρχικα θα εχει οικονομικες κυρωσεις και μην αποκλειετε ακομη και στρατιωτικη επεμβαση απο ΗΠΑ..
Ολα τα υπολοιπα περι οικονομικης ζημιας της Αγγλιας ,θεματα βιζα κλπ ειναι αστεια και απλα δινουν τροφη στα ευρωλαγνα σαπροφυτα που αυτη την ωρα ασελγουν επανω στους λαους. Μην παρεξηγηθω , οι Αγγλοι δεν ειναι αγιοι..

Ανώνυμος είπε...

Tα πράγματα είναι απλά....κανένας δυτικός λαός,ειδικά την τωρινή εποχή που έχει γίνει μαμούχαλος δεν θα είχε το σθένος για μεγάλες αλλαγές.Όλα είναι κατευθυνόμενα....όλα.Έχουν πάρει χαμπάρι εδώ και πολύ καιρό στο City,οτι η Γερμανία είναι έτοιμη να σκάσει 60 τρις ομόλογα και διάφορες οικονομικές αρλούμπες,που είναι ανοιγμένη.Την κάνουνε λοιπόν με ελαφρά πηδηματάκια και άσε τους υπόλοιπους να πιστεύουν για ευρωπαική ενότητα.Μιλάμε όταν αφήσουν να σκάσει η φουσκά της deutsche bank,η κρίση με την goldman sachs θα μοιάζει παιδική χαρά

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΗΚΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ,ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΜΟΝΟΚΟΜΑΤΟΙ ΚΑΚΟΙ ΖΗΛΟΦΘΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ...

SkyWatcher είπε...

To http://www.polytoniko.org προστέθηκε στους συνδέσμους "Ιστορία - Γλώσσα"

Άρκος είπε...

Εάν νομίζεις πως για την κατάντια μας φταίνε οι... "Γερμανοί" είσαι βαθιά νυχτωμένος. Η δικτατορία του κεφαλαίου και η τυρρανική εξουσία του χρηματοπιστωτικού συστήματος δεν έχει πατρίδα. Και ένα ειναι σίγουρο, πως η κατοχική κυβέρνηση της Γερμανίας δεν δρα προς όφελος του γερμανικού έθνους, αντιθέτως απεργάζεται τον αφανισμό του.
Βασική προϋπόθεση της θεραπείας είναι η ορθή διάγνωση και ως εκ τούτου αυτός ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης στην... Κακία Γερμανία αποτελεί ένα από τα όπλα του Εχθρού.
Φιλικά

Unknown είπε...

Σ᾽εὐχαριστῶ κόκκινε οὐρανὲ γιὰ τὴν ἀγκύρωσι τοῦ ὑπερσυνδέσμου τοῦ polytoniko.org! Εἶμαι σίγουρος ὅτι θὰ βοηθήσει ἀρκετοὺς νὰ ψαχτοῦν καλλίτερα μὲ τὸ μεῖζον ζήτημα τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας.

Ανώνυμος είπε...

η κανονικη Γερμανια ειναι απεναντι στις ΗΠΑ,οι αθεατοι που κυβερνουν παρανομα τις ΗΠΑ χρησιμοποιουν καθε τοσο τους ηλιθιους Γερμανους για να χτυπουν αυτοι και να μην βλεπει κανεις πισω απο τις κουρτινες τα σκιαχτρα των μογγολοεβραιων Ροτσιλντς αντ Ροκφελερς,εξ'αλλου αυτο ειναι αυταποδεικτο απο την ιστορια,καθε πολεμο τον προκαλουν οι Γερμανοι φανερα και τσουπ απο πισω οι αθεατοι τριβουν τα χερια τους μαζι με τους εβραιους πιθηκους.

Ανώνυμος είπε...

Τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Γερμανία (όπως και όλη η Ευρώπη) βρίσκονται υπό κατοχή. Οι λαοί, σε βαθύ λήθαργο αδυνατούν να αντιληφθούν τον επικείμενο αφανισμό τους. Εχθρός μας, λοιπόν, δεν είναι η Γερμανία ή ο γερμανικός λαός αλλά οι "αθέατοι " που λες και εσύ, αυτοί που κινουν τα νήματα.
Οσο για το τελευταίο διαφωνώ πλήρως. Ειδικότερα στον 2 Π.Π. έγινε ακριβώς το αντίθετο.
Αυτή την στιγμή δεν έχω χρόνο για περισσότερα, αργότερα όμως θα σου παραθέσω και στοιχεία επ'αυτού

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ είπε...

Η θλίψη είναι ο πλησιέστερος γείτονας της παραφροσύνης.
Αντιφάνης, 405-335 π.Χ, Αρχαίος Κωμωδιογράφος

Ανώνυμος είπε...

Χαιρομαι που αναρτησες βιντεο του Paul Joseph Watson. Φεβερος τυπος, πολυ χυμα και απιστευτος στο να λεει αυτα που οι περισσοτεροι φοβουνται να ξεστομισουν.