Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΗΠΑ: «Στην ομιλία του κατά των τραπεζιτών εμάς εννοούσε ο Τραμπ», παραπονούνται οι ΕβραίοιΗ ομιλία του Donald Trump, την προηγούμενη εβδομάδα στο West Palm Beach της Φλόριντα, όπου είπε ότι η Χίλαρι Κλίντον «συναντιέται κρυφά με διεθνείς τράπεζες για να σχεδιάσουν την καταστροφή της αμερικανικής κυριαρχίας, προκειμένου να εμπλουτίσουν αυτές τις παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις, τους ειδικών συμφερόντων φίλους της και τους χορηγούς της», καταδικάστηκε ως «αντισημιτική» από την Anti-Defamation League και άλλες εβραϊκές οργανώσεις-παρόλο που ο ίδιος δεν ανέφερε τους Εβραίους πουθενά στην ομιλία του.

Σε άρθρο της η Jewish Telegraphic Agency (JTA) υπενθύμισε το tweet του Donald Trump, με την φωτογραφία της Κλίντον με την λεζάντα «η πιο διεφθαρμένη υποψήφια ποτέ» μέσα σε ένα εξάκτινο μπλε αστέρι που θύμιζε το αστέρι του Δαβίδ - και το οποίο μετά έγινε κύκλος – και θεωρήθηκε «αντισημιτικό».

Η JTA παραδέχεται ότι ο Trump «ποτέ δεν αναφέρθηκε στους Εβραίους στο προετοιμασμένο κείμενό του, που το διάβασε αυτοσχεδιάζοντας και λίγο», αλλά ότι απλώς με την αναφορά του σε «μια τεράστια συνωμοσία που αφορά ένα μάτσο ανθρώπων του χρήματος και διεθνών τραπεζιτών», έμπαινε μια περιοχή «όπου η εχθρότητα προς τους Εβραίους διαιωνίζεται και ευδοκιμεί ακόμα και κατά την απουσία τους».

Το άρθρο που αναστάτωσε τους Εβραίους - επειδή το θεώρησαν ότι υπονοούσε τους ίδιους, έχει ως εξής:

«Η Χίλαρι Κλίντον συναντάται κρυφά με διεθνείς τράπεζες για να σχεδιάσουν την καταστροφή της κυριαρχίας των ΗΠΑ, προκειμένου να εμπλουτίσουν αυτές τις παγκόσμιες οικονομικές δυνάμεις, τους ιδιαίτερου ενδιαφέροντος φίλους της και τους χορηγούς της».

Ο Trump δήλωσε ακόμα ότι αυτές οι «εκλογές θα καθορίσουν εάν είμαστε ένα ελεύθερο έθνος ή αν έχουμε μόνο την ψευδαίσθηση της δημοκρατίας, αλλά στην πραγματικότητα ελεγχόμαστε από μια μικρή χούφτα ειδικών με παγκόσμια ειδικά συμφέροντα που νοθεύουν το σύστημα και το σύστημά μας είναι στημένο».

«Το διεφθαρμένο μας πολιτικό σύστημα, αυτή η μεγαλύτερη δύναμη πίσω από τις προσπάθειες για ριζική παγκοσμιοποίηση και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οι οικονομικοί πόροι τους είναι σχεδόν απεριόριστοι, οι πολιτικοί τους πόροι είναι απεριόριστοι, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης τους είναι ασυναγώνιστα».

Ο Jonathan Greenblatt της Anti-Defamation League θεωρεί ότι αυτές οι αποστροφές του Τραμπ αναφέρονται στους Εβραίους.

Σε tweet του ο Greenblatt λέει: «Η TeamTrump θα πρέπει να αποφεύγει την ρητορική και τα σχήματα λόγου που έχουν ιστορικά χρησιμοποιηθεί εναντίον των Εβραίων και εξακολουθούν να παρακινούν σε αντισημιτισμό. Ας αφήσουμε το μίσος έξω από την προεκλογική εκστρατεία».

Μετά τον Greenblatt και η Εβραία δημοσιογράφος Julia Ioffe έσπευσε να χαρακτηρίσει «αντισημιτικά» τα σχόλια του Trump.

«Μόνο εγώ είμαι που πιστεύω ότι η ομιλία του Trump είχε ‘μπηχτές’ για τους Εβραίους;» έγραψε η Ioffe.

Μετά ακολούθησε ο Εβραίος Ari Ratner, συνεργάτης στο think tank New America”, ο οποίος μάλιστα δημοσίευσε μια κατ’ αντιπαράθεση σύγκριση του λόγου του Trump και της αναγγελίας κήρυξης πολέμου του Αδόλφου Χίτλερ κατά της Αμερικής!

Το δε άρθρο της JTA, έφτασε στο σημείο να συγκρίνει μέρη του λόγου του Trump με αποσπάσματα από τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών», προσπαθώντας να υπονοήσει ότι τα είχε ως βάση η ομιλία του!

Αναφέρει π.χ. τον εξής παραλληλισμό:

Trump: «Ο μεγάλος πολιτισμός μας εδώ στην Αμερική και σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο έχει έρθει σε μια στιγμή αναμέτρησης. Το είδαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου ψήφισαν για να απελευθερωθούν από την παγκόσμια κυβέρνηση και τις συμφωνίες του παγκόσμιου εμπορίου και της παγκόσμιας μετανάστευσης που  κατέστρεψαν την κυριαρχία τους και έχουν καταστρέψει πολλά από αυτά τα έθνη. Η κεντρική βάση της παγκόσμιας πολιτικής εξουσίας είναι ακριβώς εδώ στην Αμερική, το διεφθαρμένο πολιτικό μας κατεστημένο που είναι η μεγαλύτερη δύναμη πίσω από τις προσπάθειες για ριζική παγκοσμιοποίηση και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Πρωτόκολλα : «Τα έθνη της Δύσης έχουν τεθεί υπό διεθνή έλεγχο σε πολιτικό, στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο. Βρίσκονται σε γρήγορη διαδικασία να γίνουν ελεγχόμενα και σε κοινωνικό επίπεδο. Σε όλους λένε ότι η μόνη τους ελπίδα έγκειται στην παράδοση της εθνικής τους κυριαρχίας».

Ο Εβραίος επικεφαλής νομικός σύμβουλος και βοηθός της εκστρατείας  για τις εβραϊκές υποθέσεις, Jason Greenblatt (καμία σχέση με τον επικεφαλής της ADL) αρνήθηκε ότι υπήρχε οτιδήποτε αντισημιτικό στην ομιλία του Trump.

«Ο Jonathan Greenblatt προσπαθεί να συνδέσει το μίσος και τη μισαλλοδοξία κάποιων κατάπτυστων ατόμων με το κίνημα Make America Great Again που ο κ. Trump οδηγεί. Σημειώστε ότι, στα τελευταία σχόλιά του, ο Jonathan Greenblatt δεν αμφισβήτησε την περιγραφή του κ. Trump για την Κλίντον ότι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας παγκόσμιας δομής εξουσίας που έχει απογυμνώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον πλούτο τους γεμίζοντας τις τσέπες εταιρικών και πολιτικών συμφερόντων».

Ο συνήγορος του Trump πρόσθεσε: «Ο Jonathan Greenblatt απλώς προσπαθεί να εκτρέψει την προσοχή των ψηφοφόρων μακριά από τα γεγονότα κατασκευάζοντας  συνδέσεις με τον αντισημιτισμό. Ο Jonathan Greenblatt φαίνεται ότι θέλει να αγνοήσει τη δια βίου δέσμευση του κ. Trump και την υποστήριξή του στο Ισραήλ και την εβραϊκή κοινότητα, καθώς και την ισχυρή απόρριψη του αντισημιτισμού, αλλά ο κ. Trump δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να κρύψει την αλήθεια από τον αμερικανικό λαό, ασχέτως των παρανόμων μέσων που χρησιμοποιούνται στην προσπάθεια αυτή».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Διαβαζω:
"Ο Εβραίος επικεφαλής νομικός σύμβουλος και βοηθός της εκστρατείας για τις εβραϊκές υποθέσεις, Jason Greenblatt (καμία σχέση με τον επικεφαλής της ADL) αρνήθηκε ότι υπήρχε οτιδήποτε αντισημιτικό στην ομιλία του Trump".

Κι ερωτω:
Υπαρχει στην εκστρατεια του Τραμπ νομικος συμβουλος για ελληνικες υποθεσεις; η γαλλικες υποθεσεις; η Φιλλιπινιζικες υποθεσεις;
Κι αν οχι γιατι; Ο κ. Τραμπ ειναι ρατσιστης που νοιαζεται ΜΟΝΟ για τους εβραιους;
Το αλλο παλι δεν το καταλαβα;
Τι πανα πει "αντισιμητικο"; Και γιατι δεν πρεπει να υπαρχει κατι το αντισιμητικο; (Αν και ο ορος "αντισιμητης" ειναι κλεμμενος κατα 50% απο τους αραβες οι οποιοι ειναι σιμητες ΚΑΙ αυτοι.)
Δεν παραπονειται ουδεις Γαλλος για αντιγαλλισμο. Ουδεις Αγγλος για αντιαγγλισμο. Ουδεις Γερμανος για αντιγερμανισμο, κοκ. Οι εβραιοι γιατι παραπονιουνται και κλαινε για αντισιμητισμο;

Μηπως γιατι αυτοι ΕΙΝΑΙ η ριζα του κακου και θελουν ΠΑΝΤΑ να κρυβονται;

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=iozxs88mGLM&ebc=ANyPxKpC9-4M90O5FZhLXYOd0qBobLuQLb9cM6NP7gThnz_XeOdbinRpSjulYOuyoDIUXNWWHvlQ

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ενδιαφέρον,το ότι αναφέρονται στο άρθρο τα περίφημα ''Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών''.
Οι Εβραίοι κατηγορούν την Οχράνα(μυστική αστυνομία του Τσάρου),ότι ''κατασκεύασαν'' αυτά,για να πλήξουν τους εβραίους και να οδηγήσουν στο διωγμό τους από τη Ρωσία.Το επιχείρημα αυτό δε στέκει διότι:
α)Όλα τα ευρωπαϊκά έθνη,γνώριζαν το διασπαστικό ρόλο των εβραίων στις εθνικές κοινωνίες τους,Οι Ισπανοί τον 13 αι τους έδιωξαν.Ο Σοπενχάουερ τους καθύβριζε.Το ίδιο ο Βολταίρος,ο Γκαίτε και οι άλλοι μεγάλοι.Συνεπώς,ο Τσάρος και η Οχράνα,δεν είχαν λόγο να ''κατασκευάσουν'' τα Πρωτόκολλα,για να πείσουν το ρωσικό έθνος για το τι ήταν οι Εβραίοι.Τα έχω διαβάσει,είναι αρκετές σελίδες.Σιγά μην έμπαινε σε τέτοιο κόπο ολόκληρη Οχράνα για τα αυτονόητα...
β)Στο 1% της περίπτωσης να είναι ''φτιαχτά'',τότε άνετα χαρακτηρίζονται ''προφητικά'' εκ των Ρώσων που τους ανακάλυψαν,αφού ότι γράφουν μέσα έχει γίνει,γίνεται και τείνει να γίνει με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς.
γ)Τα πρωτόκολλα είναι παιδικό παραμύθι μπροστά στα Ταλμούδ,όπου καθυβρίζεται με αισχρό,πραγματικά αισχρότατο τρόπο ο Χριστός,η Παναγία,ο Χριστιανισμός.
Στα Ταλμούδ,προτρέπεται η δολοφονία και η εξαπάτηση των Χριστιανών.Η πιο χαρακτηριστική,συνάμα γελοία και εξοργιστική φράση τους είναι:'' Οι Εβραίοι ονομάζονται άνθρωποι,οι Χριστιανοί δεν ονομάζονται άνθρωποι''!
Όσο για τον Τραμπ,παρασυρόμαστε και αυτοχαρακτηριζόμαστε ως ''ευμενώς ουδέτεροι'',νομίζοντας ότι ο Τραμπ,έχει κάποια σχέση με τον Εθνικισμό!Στις Η.Π.Α δε θα υπάρξει ποτέ εθνικισμός,διότι αποτελείται από διάφορες φυλές,που δε συνθέτουν ένα έθνος.Όμως,ο κόσμος εκεί θα ψηφίσει με οικονομικά κριτήρια κυρίως.Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα βοηθήσει(αόριστα βέβαια) τους πολίτες με οικονομικά προβλήματα(αν και καπιταλιστής).
Στα 310.000.000 πληθυσμό,υπάρχουν πολλοί άστεγοι και άτυχοι,επειδή δε βιώνουν το ''american dream''.Γι'αυτούς τους ανθρώπους,ελπίζω να κάνει κάτι ο Τραμπ.Αν και δε νομίζω να εκλεγεί.
Η Χίλαρι ως εκλεγείσα,θα ασχοληθεί με τον αγαπημένο της Σιωνισμό!Ο Τραμπ,αν και φίλος του Σιωνισμού,ίσως να έκανε και κάτι καλό για το λαό του.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Σωστό το άρθρο σας αλλα διαφωνώ στο σημείο που λέτε : " άρθρο της η Jewish Telegraphic Agency (JTA) υπενθύμισε το tweet του Donald Trump, με την φωτογραφία της Κλίντον με την λεζάντα «η πιο διεφθαρμένη υποψήφια ποτέ» μέσα σε ένα εξάκτινο μπλε αστέρι που θύμιζε το αστέρι του Δαβίδ - και το οποίο μετά έγινε κύκλος – και θεωρήθηκε «αντισημιτικό»." Αν κατάλαβα καλά ο ιστοτοπος σας δεν θεωρεί ένα τέτοιο τουίτ αντισημιτικό. Όπως και να το κάνουμε ειναι ο ορισμός του αντισημιτικού..

Φαντάσου ενας τύπος να έκανε τουίτ και να έβαζε μια ελληνική σημαία ή ένα εθνικό μας σύμβολο και να είχε λεζαντα με κάτι σχετικό με διαφθορά.. Εγώ θα ήθελα να τον λιντσαρω παντως...

Ανώνυμος είπε...

“Μηπως γιατι αυτοι ΕΙΝΑΙ η ριζα του κακου και θελουν ΠΑΝΤΑ να κρυβονται;”

Μήπως τελικά ΟΛΟΙ αυτοί oι σιωνιστές που εμφανίζονται ως Εβραίοι , ΔΕΝ είναι ούτε Εβραίοι ούτε πολύ περισσότερο απόγονοι των αρχαίων Ισραηλιτών;
Είναι δυνατόν όλοι αυτοί να είναι απόγονοι του “Μωυση”;

Όσο είναι δυνατόν να είμαστε και εμείς ΟΛΟΙ οι Έλληνες απόγονοι του Σωκράτη, η για τους σιωνιστές ισχύουν άλλα μέτρα και σταθμά;
Μήπως τελικά χρησιμοποιούν οι απανταχού εμφανιζόμενοι ως σιωνιστές* – των πολλών εθνικοτήτων – τον ιστορικό λαό του Ισραήλ για να φιμώσουν τον οποιονδήποτε αντιδρά στην παγκοσμιοποίηση , στην απώλεια της εθνικής κυριαρχίας των λαών και στην παράδοση άνευ όρων της δημοσιάς και ιδιωτικής μας περιουσίας, στο κατασκευασμένο χρέος, που ποτέ δεν ξεχρεώνεται από κανένα έθνος, ούτε καν από το έθνος των ιδίων των Ισραηλιτών ;
Κάποιοι από αυτούς σίγουρα θα είναι Εβραίοι αλλά όσο σίγουρο είναι αυτό άλλο τόσο σίγουρο είναι πως θα υπάρχουν και Έλληνες Άγγλοι Γάλλοι Πορτογάλοι!

Τελικά αρχίζω να πιστεύω πως ο σιωνισμός δεν έχει καμία σχέση με τον Ισραηλιτικό εθνικισμό και αδίκως πέφτοντας και εμείς στην παγίδα των σιωνιστών , ταυτίζουμε πράγματα που θα έπρεπε να τα ξεχωρίσουμε.
Οι πραγματικοί Ισραηλίτες εβραίοι εθνικιστές το μόνο που θα θέλουν θα είναι να τους αφήσουν τα τοκογλυφικά κοράκια ανεξαρτήτως εθνικότητας , στην ησυχία τους!
Ότι θέλουν δηλαδή και οι εθνικιστές και όχι μόνο , άλλων εθνικοτήτων!
Ούτε να κατακτήσουν όλη τη γη θέλουν ούτε να ζήσουν τελικά και οι ίδιοι οι Εβραίοι απλοί πολίτες ως σκλάβοι στο παγκόσμιο τραπεζιτικό κεφάλαιο!

Ακούστε το βίντεο και ας βγάλει ο καθείς τα συμπεράσματα του.
Τι είναι αυτός που μιλά Ελληνικά και γαλουχήθηκε με τον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό μας , η οικογένεια του οποίου έμενε στην Θεσσαλονίκη για πάρα πολλά χρόνια;
Έλληνας Ισραηλίτης η κάτοικος του πλανήτη γη;
Ο ίδιος ισχυρίζεται πως είναι σιωνιστής…
Ο ίδιος κατηγορεί τα αριστερά κόμματα του Ισραήλ , πως μάχονται το Ισραήλ διότι όπως αναφέρει δεν είναι Ισραηλίτες αρκετοί εκ των αριστερών αλλά Άραβες!
Με αυτήν την λογική και στην Ελλάδα και αλλού οι Εβραίοι που έφτιαξαν τα αριστερά κόμματα τι έκαναν μάχονταν την Ελλάδα και τα άλλα έθνη και τα συμφέροντα τους;
Περίεργα πράγματα …

Ρατσισμός & Ισραήλ

https://www.youtube.com/watch?v=8wuxx4kUERo

* Ως σιωνισμός θεωρείται ο εβραϊκός εθνικισμός, μήπως εντελώς παραπλανητικά;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 2.52
Δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά.Δε γνωρίζω για ποιο λόγο ξεχωρίζεις τον Εβραισμό σε ''καλό'' και ''κακό''.Προσωπικά να ξεκαθαρίσω,ότι εννοείται πως δεν τρέφω μίσος για τους Εβραίους ως λαό.Απλά εχθρεύομαι τη θρησκεία τους,που είναι πολιτικοθρησκευτικό κίνημα,που μισεί όλη την ανθρωπότητα.
Η διαφορά βρίσκεται στο εξής,μεταξύ Σιωνιστών και ορθόδοξων Εβραίων.
Καταρχάς και οι δύο τους,επιθυμούν την παγκόσμια κυριαρχία.Διαφωνούν με τον τρόπο που θα επιτευχθεί αυτό.Οι ορθόδοξοι Εβραίοι,αντιτίθενται στους Σιωνιστές,υποστηρίζοντας ότι περιμένουν τον πολυπόθητο Μεσσία,που θα τους χαρίσει την κυριαρχία.
Αντιθέτως οι Σιωνιστές,πρεσβεύουν τη διάβρωση των κοινωνιών των Εθνών,τον έλεγχο του χρηματοοικονομικού συστήματος και γενικότερα την άλωση εκ των έσω,ώστε να καταστούν κυρίαρχοι.
Ο σκοπός είναι ο ίδιος,τα μέσα αλλάζουν.Το ίδιο μας μισούν.
Υ.Γ.Υπάρχουν κάποιοι λίγοι λογικοί Εβραίοι που απεχθάνονται και τους Σιωνιστές και τους Ορθόδοξους Εβραίους.Αυτοί οι άνθρωποι έχουν λιντσαριστεί από τους ομοεθνείς τους.Αξίζουν τα συγχαρητήρια μας που ξέφυγαν από τα πλοκάμια του μίσους.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Το ότι ο Τράμπ θα χάσει τις εκλογές, διότι έχει όλο το σύστημα ενάντια του , είναι πια ξεκάθαρο. Η προσφορά του Ν.Τράμπ έγκειται στο ότι , παρ' όλες τις αδυναμίες του σαν χαρακτήρας, τα έχει βάλλει με την πολιτική ορθότητα και αυτή του η προσπάθεια έχει αφήσει παρακαταθήκες για το μέλλον έστω κι αν η Clinton θα κερδίσει τελικά τις εκλογές.

Pious Atheist είπε...

1. "Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται" (σοφή, ως συνήθως, ελληνική παροιμία).
2. Στους "μυγιάγγιχτους" δεν ανήκει και ο ιουδαίος, μεγαλο-χρηματιστής γαμπρός του Trump ; Η νεο-Ιουδαία θυγατέρα (και κόμματος ΑΑ!)του Ντόναλντ έχει άποψη περί των "αντι-σημιτικών" (εδώ γελάμε) σχολίων του πατρός της ;

Ορθόδοξος είπε...

Τελικά κέρδισε τις εκλογές!