Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

“Jack Ryan: Shadow Recruit”: Το Χόλυγουντ μοστράρει ανακαινισμένη την Ρωσοφοβία



Αυτό το άρθρο αρχικά δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Alternative Right τον Φεβρουαρίου του 2014 και αναδημοσιεύεται τώρα υπό το φως των πρόσφατων ανησυχητικών εντάσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας (με τα δυτικά μέσα ενημέρωσης σε μεγάλο βαθμό να είναι συνένοχοι στην δηλητηριώδη ανανεωμένη ρωσοφοβία) και τη πιθανότητα να ξεσπάσει ένας γενικευμένος πόλεμος (ή και ακόμα χειρότερα) στη Συρία, εάν γίνει πρόεδρος η Χίλαρι Κλίντον.

Του Andy Nowicki / ΚΟ

Η ταινία Jack Ryan: Shadow Recruit (Τζακ Ράιαν: Πρώτη Αποστολή) του 2014, με τους Κένεθ Μπράνα, Κρις Πάιν, Κίρα Νάιτλι και Κέβιν Κόστνερ, δεν είναι κάποια φοβερή ή έστω καλή ταινία, αλλά αποδεικνύει το γεγονός ότι πλέον, έχουμε μια απόπειρα, καθοδηγούμενη από ορισμένες ισχυρές και με επιρροή αμερικανικές ομάδες πίεσης, δημιουργίας ενός νέου Ψυχρού Πολέμου με τη Ρωσία.

Η ταινία που κυκλοφόρησε (σίγουρα όχι τυχαία) ακριβώς πριν από την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, ένα γεγονός που πυροδότησε την αντίδραση των «προοδευτικών» / λίμπεραλ δυτικών κατά της Ρωσίας του Πούτιν, προσπαθεί να αναβιώσει την σωβινιστική ξενοφοβία (συγκεκριμένα ρωσοφοβία) αυτών των αγαπημένων αντί-σοβιετικών ταινιών της δεκαετίας του '80 –κινηματογραφικών αριστουργημάτων όπως το ‘Red Dawn’, ‘Rocky IV’, ‘Iron Eagle’ και ‘Rambo: First Blood, Part II’, μεταξύ άλλων ενώ, επίσης, προσπαθεί να αναγάγει μπλα-μπλα αντι-ρωσισμούς ως κάτι εντελώς εύγευστο για τους λίμπεραλ του 21ου αιώνα, χωρίς, την ίδια στιγμή, να αποξενώνει τους εν γένει συντηρητικούς fans του Tom Clancy.

Tom Clancy (1947 – 2013) είναι Αμερικάνος συγγραφέας επιτυχημένων πολιτικών θρίλερ, ιδιαίτερα γνωστός για τα ψυχροπολεμικά σενάριά τους. Ο “Jack Ryan” είναι ήρωας των βιβλίων του Clancy. Τέσσερις ταινίες, πριν το “Shadow Recruit”, έχουν θέμα τους τον πράκτορα Jack Ryan. Στο “Κυνήγι του Κόκκινου Οκτώβρη” (1990) στον ρόλο του Jack Ryan ήταν ο Alec Baldwin. Στο Patriot Games” (1992) ήταν ο Harrison Ford. Στο Clear and Present Danger” (1994) ήταν πάλι ο Harrison Ford και στο The Sum of All Fears” (2002) ήταν ο Ben Affleck].

Έτσι, όσον αφορά το κομμάτι της προπαγάνδας, στο ‘Jack Ryan’ έχουμε το νεοσυντηρητισμό και το νεοφιλελευθερισμό να ενώνονται σε μια νέα παθιασμένη αγκαλιά, σαν σιαμαία, στο να καταγγέλλουν έναν εχθρό μεγάλο και αρκετά τρομακτικό ώστε και οι δυο τους να μισούν, να φοβούνται και να απεχθάνονται: δηλαδή, το μετα-σοβιετικό Κρεμλίνο, το οποίο, σύμφωνα με την ταινία, απειλεί να διεκδικήσει εκ νέου την κυριαρχία που είχε στο παρελθόν, με πολλά μέσα, και στρατευμένους που διεισδύουν στο έδαφος των ΗΠΑ για να λυγίσουν και να καταστρέψουν την αμερικανική οικονομία και να εκτελέσουν συγκλονιστικά τρομοκρατικά χτυπήματα στη Νέα Υόρκη, που θα κάνουν εκείνο της 11η Σεπτεμβρίου να μοιάζει σαν μια απλή επιδρομή προσκόπων.

Το ‘Shadow Recruit’ δείχνει επίσης προκλητικά και απερίφραστα μια φιλο-αμερικανική στάση, απεικονίζοντας θετικά όλες τις γραφειοκρατικές εκδηλώσεις της αμερικάνικης κυβέρνησης. Η CIA, το FBI και η NSA είναι οι καλοί εδώ. Κανένα σημάδι διαφθοράς ή υποκρισίας δεν υπάρχει στην κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών. Αντίθετα, το κακό κρύβεται μέσα στους τοίχους άθικτων υπέρλαμπρων πύργων μιας νέας, αναζωογονημένης και ευημερούσας μετα-κομμουνιστικής Μόσχας, όπου ένας αδίστακτος ολιγάρχης που ονομάζεται Victor Cherevin (Μπράνα) σχεδιάζει, με τη συνενοχή των προϊσταμένων του στην κυβέρνηση, να «κάνει την Αμερική να αιμορραγεί».

Ο τρυφερά όμορφος ηθοποιός Chris Pine είναι η τελευταία ενσάρκωση του Jack Ryan, αντικαθιστώντας τον εξίσου βαρετό Ben Affleck του “The Sum of All Fears” / ‘Απόλυτος Κίνδυνος’ (2002) (όπου εκεί οι κακοί ήταν ευρωπαίοι νεο-ναζί) και αυτή τη φορά γύρω από το νεαρό έχουμε έναν καθοδηγητή, τον Thomas Harper, έναν βετεράνο πράκτορα της CIA που τον υποδύεται ο πάντα θεαματικά μειλίχιος Kevin Costner. Αυτό το συμπαθητικούλι, νωχελικά ηρωικό και εντελώς χωρίς ενδιαφέρον δίδυμο πρέπει να δράσει για να σταματήσει τον πολύ πιο ζωντανό, πανούργο, και μάγκα κακοποιό Μπράνα από το να ξεκινήσει μια τρομακτική επίθεση στο -πού αλλού;- κάτω Μανχάταν.

Όπως το ‘Sum of All Fears’ του 2002, έτσι και το ‘Shadow Recruit’ έχει εξυγιανθεί και έχει εμβολιασθεί με άφθονη πολιτική ορθότητα, προφανώς για την προστασία μας. Η ταινία του 2002 κυκλοφόρησε λίγους μήνες μετά την 9/11, αλλά οι θανατηφόροι, αδίστακτοι καλά οργανωμένοι τρομοκράτες δεν ήταν φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι από την Μέση Ανατολή, αλλά ... λευκοί Ευρωπαίοι νεοναζί (!!!) Ομοίως, το ‘Shadow Recruit’ απεικονίζει ένα σενάριο στο οποίο τα μυστικά μέλη ενός δολοφονικού θύλακα τρομοκρατών που σχεδιάζει μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη Wall Street, είναι επίσης αφοσιωμένοι ενορίτες σε μια αμερικανική ενορία ... της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, οι οποίοι "εμπνέονται" από κήρυγμα του ορθόδοξου ιερέα. Ο ίδιος δε ο σατανικός εγκέφαλος της επίθεσης (Μπάνα), εμφανίζεται ως αφιερωμένος Χριστιανός Ορθόδοξος, σε μία σκηνή που με ευλάβεια κάνει τον σταυρό του σε ορθόδοξη εκκλησία, ενώ η όλη σκηνή της αποχώρησής του με το μαύρο παλτό και την επιβλητική ψαλμωδία, παραπέμπει μάλλον σε... αντίχριστο (εδώ έχουμε και σαφή επίθεση του Χόλυγουντ προς την Ορθοδοξία - δες κι εδώ). Θυμηθείτε ποια μεγάλη ταινία του Χόλυγουντ δείχνει τον «κακό» που ετοιμάζει τρομοκρατικό χτύπημα (και όχι τον μαχόμενο στην πατρίδα του κατά του ξένου εισβολέα, όπως δείχνουν ταινίες για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν) να προσεύχεται στον Αλλάχ σε κάποιο τζαμί!... [Δες το αναλυτικό Hollywood VS Πραγματικότητα – Γιατί ποτέ οι "κακοί" στις ταινίες δεν είναι ισλαμιστές;]
 
Αν προσπεράσουμε το γεγονός ότι η Ορθοδοξία, όπως και όλες οι χριστιανικές ομολογίες, απαγορεύουν την αυτοκτονία, και ως εκ τούτου, ένας άνθρωπος που ανατινάζει τον εαυτό του, σκοτώνοντας χιλιάδες αθώους πολίτες, εξ ορισμού δεν μπορεί να είναι ένας πιστός και αφοσιωμένος χριστιανός (σε αντίθεση με το ριζοσπαστικό Ισλάμ, όπου τέτοιου είδους τζιχαντιστές συνήθως θεωρούνται ως «δίκαιοι μάρτυρες»), αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, ακόμη και αν ένα τέτοιο γεγονός ήταν θεολογικά δυνατόν, δεν υπάρχει απολύτως κανένα ιστορικό προηγούμενο για οποιαδήποτε τέτοιο φαινόμενο! Το να προβάλεις μια τέτοια κατάσταση ως εύλογη είναι κάτι ανησυχητικά ηλίθιο και κρύβει προφανώς παιδιάστικη πολιτιστική άγνοια, που μοιάζει πολύ με την περιβόητη σκηνή στο «Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού» (Indiana Jones and the Temple of Doom, 1984 - βλέπε φώτο κάτω), όπου βλέπουμε  μια αίθουσα δεξιώσεων γεμάτη ομιλούντες ασυνάρτητα Ινδουιστές να εορτάζουν τρώγοντας ζωντανά χέλια και κατεψυγμένους εγκεφάλους πιθήκων (!) ενώ οι λευκοί Αμερικάνοι καλεσμένοι τους κοιτάζουν τρομοκρατημένοι (δες κι εδώ). Όπως και σε εκείνη την γελοία σκηνή της ταινίας του Spielberg, αυτή η πτυχή του σεναρίου του ‘Shadow Recruit’ δείχνει μια υπέρτατη και ηθελημένη αδιαφορία για την πραγματικότητα από την πλευρά των δημιουργών του.
 

Πάντως το νόημα είναι ξεκάθαρο: «Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτούς τους βρωμερούς Ρώσους! Αυτοί είναι πρόθυμοι ακόμη και να θυσιάσουν τη ζωή τους για να μας νικήσουν! Είναι ξένοι και έχουν κάτι ανατριχιαστικά θρησκευτικά ήθη και έθιμα που είναι προφανώς ξένα προς τον δικό μας τρόπο ζωής, είναι διεφθαρμένοι, αλκοολικοί, σεξιστές, σαδιστές και μοιχοί και εκτός των άλλων μιλούν και αστεία... και αν δεν υπήρχε το εξαίρετο έργο των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, σίγουρα θα μας βασάνιζαν και θα μας δολοφονούσαν όλους! Ίσως τελικά, ένα αιφνιδιαστικό χτύπημα να ήταν καλό, προκειμένου να επιφέρει μια αλλαγή καθεστώτος!


Το ‘Shadow Recruit’ δεν κρύβει τους προπαγανδιστικούς στόχους του. Αντί να κάνουν τον Cherevin έναν απλό απατεώνα πράκτορα, που ενεργεί εκτός της δικαιοδοσίας της νόμιμης ρωσικής κυβέρνησης, αυτός στην πραγματικότητα είναι πράκτορας κλειδί του Κρεμλίνου, που χρησιμοποιείται για να κάνει εκείνου την δουλειά. Έτσι, το κατηγορητήριο είναι αρκετά βαρύ για να συμπεριλάβει το σύνολο του καθεστώτος, και όχι μόνο ορισμένες πτυχές του ρωσικού τρόπου ζωής. Πράγματι, το ‘Shadow Recruit’ ανεμίζει περήφανα, σχεδόν φανατικά, την σημαία της Ρωσοφοβίας.

Να μην σταθώ στο προφανές, αλλά νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε ότι μια ταινία που θα εστίαζε στην δολιότητα ενός ριζοσπαστικού μουσουλμανικού κράτους, ας πούμε, της Σαουδικής Αραβίας, δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει σήμερα - και θα δεχόταν τόνους «προοδευτικής» κριτικής ως ταινία «μισαλλόδοξη» και «ρατσιστική». Και μήπως θα δούμε ποτέ καμία ταινία με κριτική για το Ισραήλ; Εδώ γελάμε, goyboy! Ποτέ δεν πρόκειται να συμβεί. 

Ωστόσο, με το “Jack Ryan: Shadow Recruit”, μία ταινία big-budget παραγωγής, το Χόλυγουντ ανοιχτά προκαλεί τον φόβο, την περιφρόνηση και την δυσπιστία για την Ρωσία με έναν τρόπο που ποτέ δεν θα τολμούσε να το κάνει με οποιαδήποτε άλλη χώρα στη γη. Το ότι έχουν στην πραγματικότητα κηρύξει τον πόλεμο στη Ρωσία, κατά τη γνώμη μου, λέει πολλά. Δεν είμαι κανένας προσκυνητής του Πούτιν, αλλά αυτός ο τύπος πρέπει να κάνει κάτι σωστό για να τον θεωρούν τόσο άξιο εχθρό!

Trailer:

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι γνωστό,το ότι σε χολυγουντιανές ταινίες,οι Ρώσοι είναι πάντα οι ''κακοί'',ενώ οι Αμερικανοί καλοί.Πάντως προσωπικά τους Ρώσους δεν τους αισθάνομαι κοντά,όπως άλλοι Έλληνες εθνικιστές.Το ότι είναι Ορθόδοξοι θα μπορούσε να λέει πολλά,αλλά και τίποτα.Οι Ρώσοι είναι πανσλαβιστές.Επιπλέον επιθυμούν η έδρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας να μεταφερθεί στη Ρωσία.
Στα Ορλοφικά μας κορόιδεψαν,με αποτέλεσμα να σφαγιασθούν χιλιάδες Έλληνες.
Συνάμα,δε μετέχουν στον κοινό Ευρωπαϊκό πολιτισμό(με τις αξίες που είχε κάποτε),με αποτέλεσμα και λόγω γεωγραφικής θέσης,τα ευρωπαϊκά έθνη να τους αποκαλούν ''Ασιάτες'',εδώ και πολλούς αιώνες.
Ο δε κόκκινος στρατός του 1940 κι έπειτα,αποτελούντα από τα μεγαλύτερα κτήνη που έχουν θεωρηθεί ποτέ ''στρατιώτες''.Σε συνδυασμό με τον Κομμουνισμό,διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα.Και όταν μπήκαν στο Βερολίνο,βίασαν χιλιάδες Γερμανίδες.Αντιθέτως οι ''κακοί'' Γερμανοί,ακολουθούσαν τους άγραφους νόμους του πολέμου,ουδείς Γερμανός στρατιώτης βίασε ποτέ κάποια αλλοεθνή(φοβόντουσαν μίξη,γι αυτό τους ακολουθούσαν Γερμανίδες στις εκστρατείες).Σε έναν πόλεμο θα υπάρξουν και τέρατα που θα βιάσουν,αλλά οι Ρώσοι ήταν όλοι τους τέτοιοι.
Φτάνει με τους Ρώσους και τον Πούτιν,που συμμαχεί άτυπα με τον Ερντογάν,ενώ προηγουμένως του είχε καταρρίψει αεροπλάνο.Εκείνοι συνεργάζονται με τους τούρκους και εμείς περιμένουμε το ξανθό γένος...
Γιώργος ο Νότιος

Φοινικας1957 είπε...

Οι Ρώσσοι σηάβουνε τον λάκκο των τούρκων , αυτό είναι γνωστό . Αλλά όσο για τους βιασμούς είναι αλήθεια πως είχε δοθεί διαταγή στους Ρώσσουν να μην αφήσουνε γερμανίδα αγάμητη. Βέβαια όταν έρθουνε κατακτητές και σε σφάζουνε, σε ρημάζουνε, εκτελούν τα παιδιά σου, έλα πες αν το έκανες ή όχι κι εσύ. Εγώ πάντως θα το έκανα. Αλλά αν κάποιος υθικολόγος θελήσει να απαντήσει με ευκολία, του εύχομαι να το ζήσει, επειδή οι απαντήσεις εκ του ασφαλούς είναι εύκολες και ηρωικές. Οι Ρώσσοι υπήρξανε ήρωες νικώντας τον ναζισμό

Ανώνυμος είπε...

Σκάβουν οι Ρώσοι τον λάκκο των τουρκων....Πολλές ''προφητείες'' διαβάζεις.Στην πραγματικότητα οι Ρώσοι τρέμουν τις ΗΠΑ που είναι υπερδύναμη.
Τα SS διέπραξαν εγκλήματα υπό μορφή αντιποίνων.Δηλαδή,όταν δολοφονούνταν ένας αξιωματικός,αφάνιζαν ένα χωριό,ώστε να μην ξαναγίνει κάτι τέτοιο.Αν δεν έκαναν τίποτα,δε θα εδραίωναν την κυριαρχία τους.Αυτό είναι πράγματι δυστυχές.Καλό για τους κατακτητές,κακό για τους κατακτημένους.Πόλεμος πατήρ πάντων,που έλεγε και ο Ηράκλειτος.
Τώρα αν θεωρείς ότι ηθικολογώ,μαγκιά μου.Σε μία αντίστοιχη περίπτωση,όχι δε θα βίαζα καμία ανυπεράσπιστη γυναίκα,για τα εγκλήματα των ομοεθνών αντρών της.Κάτι που εσύ δικαιολογείς.Ο Στρατιώτης δεν είναι ζώο.
Τελικά,φυσικά δε συγκρίνεται η ανώτερη βιοθεωρία του Εθνικοσοσιαλισμού,με τον κομμουνισμό-μπολσεβικισμό,και ούτε βέβαια συγκρίνεται η φυλετική αριστοκρατία των SS,με τους κατσαπλιάδες εγκληματίες μογγολοασιάτες ρώσους,που σκότωναν χωρίς λόγο.Στον πόλεμο αυτό επικράτησαν οι μάζες εναντίον των αξιών.Και εσύ χαίρεσαι που σκότωσαν ''κακούς'' ναζιστές.
Επίσης.Υπήρξε ολόκληρη ρωσική μεραρχία των SS που πολέμησαν τον κομμουνισμό υπέρ της Ευρώπης.Αυτοί φυσικά τιμούνται για τη θυσία τους.Μάλλον θα ήταν πραγματικοί Λευκοί,και όχι από τις μογγολικές στέπες,όπως άλλοι ρώσοι.
Γιώργος ο Νότιος

SkyWatcher είπε...

Το πρόβλημα με την αφήγηση "οι Ρώσοι νίκησαν το ναζισμό" είναι ότι οδηγεί στην αφήγηση "οι Έλληνες νίκησαν τον φασισμό" που εξυπηρετεί τα σχέδια των κάθε είδους αριστεροειδών.

Ανώνυμος είπε...

Skywatcher,ακριβώς αυτό.Στον Β Παγκόσμιο πόλεμο,πολεμήσαμε τους Ιταλούς και τους Γερμανούς,όχι τον φασισμό και τον ναζισμό.Οι Κύπριοι Πατριώτες της ΕΟΚΑ,πολέμησαν τους Άγγλους,και όχι την κοινοβουλευτική τους δημοκρατία.Πολεμήσαμε υπό ολοκληρωτικό καθεστός όχι για τη''δημοκρατία'' αλλά για την Ελλάδα και το έθνος.Μεθαύριο θα ακούμε πάλι τους πολιτικάντηδες να λένε''το δημοκρατικό αίσθημα των Ελλήνων του 1940''.Γελάει ο κόσμος.Στην Ελλάδα εκείνης της εποχής,υπήρχαν Έλληνες εθνικοσοσιαλιστές,που φυσικά δεν ήταν δωσίλογοι,όσο κι αν ενοχλεί τους ''δημοκράτες''.Εθνικοσοσιαλιστής ήταν ο Βεζανής.Πολλοί Γάλλοι κτλ ήταν Εθνικοσοσιαλιστές και βέβαια όταν τάχθηκαν με τον Χίτλερ δεν πρόδωσαν την πατρίδα τους,αλλά υπερασπίστηκαν την Ευρώπη.Ο Γάλλος Μπραζιγιάκ,εθνικοσοσιαλιστής υπέρ του Χίτλερ,πριν τον δολοφονήσουν οι δημοκράτες φώναξε ''ζήτω η Γαλλία''.Ο Λέον Ντεγκρέλ,Βέλγος,εθνικοσοσιαλιστής κι αυτός.
Να εκφράσω άλλη μια φορά τον αποτροπιασμό μου για τη σε γενικές γραμμές φράση ότι ''ναι,και εγώ θα βίαζα για αντίποινα''που μας λέει ο Φοίνικας,παραπάνω.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Και οι εδώ "εθνικοσολιαληστές" όταν υπέγραφαν τα μνημόνια και την παραχώρηση της εθνικής ξυριαρχίας, φώναζαν "Για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Και όταν οι φίλοι μας οι γερμανοί βίαζαν τις νεαρές γυναίνες στο δύστομο, φαίνεται οτι ή ησαν ανύπαντροι, ή είχαν κλειδώσει τις γυναίκες τους σε κάποιο δωμάτιο.
Και όταν έπνιγαν τα αγένητα παιδιά με τα άντερα των μανάδων τους, μάλλον θα φώναζαν "Για την Ευρώπη".

Ανώνυμος είπε...

να μην ξεχναμε ποτε οτι οι εαμοβουλγαροι κομουνιστες κατακτητες εκαναν πολλα περισσοτερα οργια εις βαρος του ελληνικου λαου ,απο γρεμανους ιταλους αλβανους βουλγαρους και τουρκους κατακτητες μαζι....
ποτέ δεν πρεπει να το ξεχασουμε αυτο....
πρωτα τον εσωτερικο εχθρο τον μεγιστο θανασιμο μισητο εχθρο τον εαμοβουλγαρο αριστερο!

Φοινικας1957 είπε...

Είσαι στη δουλειά σου, και ξαφνικά ορμάνε σε σκοτώνουνε, σκοτώνουν τα παιδιά σου τη γυναίκα σου, ρημάζουνε την ύπαιθρο, σου κλέβουνε τα πάντα , γελάνε , προχωράνε νικητές , αλλά εσύ δεν πρέπει να αντισταθείς γιατί αν το κάνεις , τα SS θα ορμήσουνε και θα κάψουνε χωριά, και θάχουνε δίκιο γιατί σκότωσες δικούς τους. Θα προχωρήσουνε σε βάθος, εσύ θα υποχωρείς συνεχώς γιατί η επίθεση που έγινε ήτανε αστραπιαία και χωρίς προειδοποίηση αλλά και αναίτια επειδή εσύ δεν πείραξες κανέναν , Θα προχωράνε οι εχθροί, θα γαμάνε τη μάνα σου, την αδερφή σου , την κόρη σου , θα γελάνε πάνω από το πτώμα σου, οι πληγωμένοι οι σφαγμένοι θα ουρλιάζουνε από απόγνωση , αλλά εσύ δε θα πρέπει να αντιδράς γιατί τα SS θα έχουνε δίκιο αν αντιδράσουνε και σου σφάξουνε το χωριό σου. Ε τι να κάνουμε πόλεμος είναι . Φαίνεται πως δεν υπάρχει φαντασία για να νιώσουνε κάποιοι τη φρίκη του να σε ποδοπατάνε , να σε ρημάζουνε το σώμα την ψυχή ενώ δεν έφταιξες δεν πείραξες κανέναν τους. Και όταν παίρνεις το πάνω σου και κάνεις τα ίδια εκδικούμενος είσαι κακός, ενώ αυτοί που σε όρμησαν δεν είναι. Αυτοί ξεσχίσανε τις γυναίκες σου , αλλά εσύ δεν πρέπει να το κάνεις. Βέβαια εύκολα κρίνουμε για πράγματα που δεν ζήσαμε, και δεν φτάνει ούτε η φαντασία μας.
Αύριο μεθαύριο θα ζήσουμε δράματα , οι τούρκοι ετοιμάζονται , και αν σας γαμήσουνε μαζί με τις γυναίκες σας και τα παιδιά σας, αν σας σφάξουνε αν σας αποκεφαλίσουνε όπως το συνηθίζουνε, εσείς να φανείτε κύριοι απέναντί τους.
Λέτε μεγαλοστομίες για έναν λαό που δε σας έφταιξε αλλά υπέφερε όπως υποφέραμε κι εμείς. Ξεκίνησαν οι ούνοι να κατακτήσουνε τον κόσμο και μάλλον θα έπρεπε να τους στρώσουμε χαλιά και δάφνες κατά τα λεγόμενά σας. Οι ούνες χαρά και δόξα που οι άντρες τους νικάγανε την Ευρώπη αμαχητί, και περίμεναν πως το ίδιο θάναι περίπατος η επίθεσή τους στην Ρωσσία. Από που οι ούνοι αντλήσανε την πεποίθηση πως τους ανήκει ο κόσμος. Από που κι ως που θεώρησαν την φυλή τους άρια , ενώ οι γύφτοι οι εβραίοι και οι σλαύοι είναι κατώτερη ράτσα. Ξεκίνησαν σφάζοντας την ανθρωπότητα και μας πείραξε που οι Ρώσσοι δώσανε διαταγή να γαμήσουνε τις γυναίκες τους, αυτές που κουνάγανε τα μαντήλια όταν αυτοί ξεκινάγανε τον πόλεμο. Αυτές που τους πλέκανε καλτσάκια να μη κρυώνουνε τα ποδαράκια τους σφάζοντας. Που τους πλέκανε γαντάκια να μη κρυώνουνε τα χεράκια τους πνίγοντας αμάχους.
Βέβαια ότι κάνουμε κάποτε το λουζόμαστε , αλλά και ότι λέμε έρχεται η ώρα που η ζωή μας το δίνει στο πιάτο και κρινόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο ένας βλάκας θα διαφωνούσε στο θέμα ότι οι Γερμανοί διέπραξαν ειδεχθή εγκλήματα στην Ελλάδα.Εννοείται πως οι μεραρχίες που στάλθηκαν εδώ ήταν οι πλέον αιμοσταγείς.Δε βλέπουμε όμως το δέντρο,για να χάσουμε το δάσος.Δεν κρίνεται ο Εθνικοσοσιαλισμός από τα εγκλήματα ορισμένων στρατιωτών του.Ούτε στο σύνολο του ο Γερμανικός στρατός.Ένας κατοχικός στρατός είναι πάντα δυσάρεστος.Δε συγχωρούμε ότι μας επιτέθηκαν και χάθηκαν άδοξα τόσοι Έλληνες.
Αυτό δε μας εμποδίζει να προσπαθούμε να είμαστε αντικειμενικοί.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Πω πω ένα δακρύβρεχτο σχόλιο...Ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλο μου κύριε που θα ''βίαζες'' και εσύ.Δεν είπε κανείς να είμαστε κύριοι.Εννοείται θα γινόταν αντίσταση για να πολεμήσουμε τον εχθρό.Έπρεπε-πρέπει να εξαλειφθεί ο βιασμός,ως αντίποινα πολέμου.
Κάποιες παρατηρήσεις στο σχόλιο σου.
1.Οι ούννοι ήταν μογγολικός λαός.Το ότι έφτασε μέχρι τη Γερμανία,δε σημαίνει ότι μπασταρδεύτηκαν οι Γερμανοί με τους ούννους.Οι Γερμανοί είναι Λευκοί,πραγματικοί λευκοί στη φυλή.
2.Οι Ρώσοι ως ένας λαός που έχει συγκέντρωση μογγολοασιατών,έβγαλαν τα κτηνώδη εσώψυχα τους όπου βρήκαν.Μιλάμε για κατσαπλιάδες ληστές,που ντρόπιασαν την έννοια του στρατιώτη.Οι Γερμανοί καλώς ή κακώς έκαναν πόλεμο με κανόνες.Οι Ρώσοι σε συνδυασμό με την ''ιδεολογία'' τους διέπραξαν όχι νίκες στο πεδίο της μάχης,που είναι τιμημένες,αλλά εγκλήματα.
3.Στενοχωρέθηκες για τους Εβραίους βλέπω,που έχουν βλάψει απεριόριστα την Ελλάδα.
4.Στενοχωρέθηκες και για τους Σλάβους-Πανσλαβιστές που μια ζωή διεκδικούν τη Μακεδονία,είτε ως Σέρβοι(αν και τους συμπαθώ)είτε ως Βούλγαροι,Σκοπιανοί.
5.Μην αναφέρεσαι στην ''Άρια'' φυλή,διότι δε γνωρίζεις περί τίνος πρόκειται.
6.Αν έχεις ένσταση σχετικά με ανώτερες και κατώτερες φυλές,τι να κάνουμεΗ Ιστορία μας διδάσκει ποιες φυλές είναι ανώτερες και ποιες κατώτερες.
Αναμφισβήτητα,το τότε Γερμανικό έθνος από φυλετική άποψη,είναι κλάσεις ανώτερο από το ρωσικό.Αυτό αποδεικνύεται και με τις τεράστιες προσωπικότητες των Γερμανών(Γκαίτε,Σίλερ,Φρειδερίκος ο Μέγας κτλ),όταν οι Ρώσοι έχουν να επιδείξουν τον...Μπακούνιν.
Δεν ήθελα να συγκρίνω Γερμανούς-Ρώσους,αλλά όχι και να αναφερόμαστε στο καθαρό,από φυλετική σκοπιά,έθνος των Γερμανών,με τους Ρώσους της στέπας.
Υ.Γ.Τελικά τον βιασμό,ανάλογα με την περίπτωση τον αποδεχόμαστε,και άλλοτε τον απορρίπτουμε;;Ωραία λογική.Προτιμώ να τον απορρίψω,και ως αντίποινα σε καιρό πολέμου,να εφαρμόσω στρατιωτικές μεθόδους.Όταν βιάζεις μία γυναίκα,βιάζεις και την ψυχή της.Σε καταλαβαίνω,διότι ταυτίζεσαι με τους κατσαπλιάδες του κόκκινου ληστρικού στρατού.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Βάσει κοινής λογικής,εφόσον οι Ρώσοι τα βρίσκουν σιγά-σιγά με τους Τούρκους κι αυτό έχει ενοχλήσει τις Η.Π.Α,θα έπρεπε να ελπίζουμε οι Η.Π.Α να δείξουν το δεσποτικό τους πρόσωπο ακόμα μία φορά,και να κατακερματίσουν την Τουρκία,αν δεν την χρειάζονται,και να ''κόψουν'' τον αέρα των Ρώσων.Διότι εμείς με ανύπαρκτο στρατό και ακόμα πιο ανύπαρκτους πολιτικούς,ένα ντου να κάνουν οι τούρκοι,δε θέλουμε τίποτα άλλο...Οι Η.Π.Α δύνανται να την καταστρέψουν και να περιορίσουν την Ρωσία,αυτό είναι προς το παρόν το συμφέρον της Ελλάδος.Και κάποιοι από εσάς,συνεχίστε να υποστηρίζετε το...ξανθό γένος των ''φίλων'' μας Ρώσων...Αν έχεις τέτοιους φίλους,τι τους θέλεις τους εχθρούς...
Γιώργος ο Νότιος

Pious Atheist είπε...

Οι εβραίοι νίκησαν τον Εθνικοσοσιαλισμό, με ποταμούς αίματος Άγγλων, Ελλήνων, Ρώσσων (και Μογγόλων και Μπασκίρων και Τατζίκων και Γεωργιανών και Ιγκουσετίων κλπ κλπ.), Αμερικανών, Καναδών, Αυστραλών, Γάλλων και πολλών άλλων λαών. Αλλά εμείς ας ξεραθούμε στον ύπνο μας νανουρισμένοι με τις προπαγανδιστικές ιστορίες φρίκης των ειδεχθών γερμανικών "εγκλημάτων". Κύριοι, ο Πόλεμος είναι ΟΛΟΣ ένα έγκλημα ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ (και η τιμωρία συγχρόνως, όπως είπε πολύ ορθώς κάποιος). Το μείζον θέμα είναι αυτοί που συνέχισαν και συνεχίζουν να εγκληματούν εν καιρώ "ειρήνης" και αυτοί ΔΕΝ ήταν οι Εθνικοσοσιαλιστές.
Διαβάστε : το κλασσικό του James Basque "Other Losses" και το πολύ σημαντικό του David L. Hoggan "The Forced War (When peaceful revision failed)" (IHR 1989), και μια πιο συγκεκριμένη εικόνα θ' αρχίσει να σχηματίζεται για τους "καλούς" και τους "κακούς" (δεν πιστεύω ούτως ή άλλως στις συγκεκριμένες ταμπελίτσες) του πολέμου 1933 (δεν είναι λάθος) - 1945.

polycmike είπε...

Αγαπητέ Γεώργιε,

θα ήθελα να έβλεπες μόνο, πόσο ξευτιλισμένες (φυλετικά) είναι οι Γερμανίδες στα θέματα διαφυλετικών γάμων, με τους Γερμανούς να παρακολουθούν παθητικά την γενοκτονία τους.

(Για να σε προλάβω ... μην το συγκρίνεις με τις Ρωσσίδες που γέμισαν τα δυτικά μπουρδέλα, διότι προηγήθηκε μια μακράν περίοδος κουμμουνισμού, ο οποίος (κουμμουνισμός) πολέμησε τα θεμέλια του Έθνους και σε συνδιασμό με την οικονομική εξαθλίωση, οδήγησε στην εκπόρνευση των γυναικών.)

Ταυτόχρονα σήμερα βλέπουμε τις σλαβόφονες χώρες, να υπερασπίζονται τις εθνοφυλετικές τους αξίες.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Polyc Mike,έχεις απόλυτα δίκιο σε αυτό που γράφεις.Οι σημερινές Γερμανίδες,Σουηδέζες,Αγγλίδες κτλ,είναι ότι πιο ξεφτιλισμένο υπάρχει.Προσβάλλουν την πατρίδα τους,το έθνος τους,τη φυλή τους,αλλά και την αξιοπρέπεια τους.Αντιθέτως οι σημερινοί Σλαβόφωνοι(πολύ σωστός ο όρος που χρησιμοποιείς),έχουν αξιοπρέπεια και δεν διανοούνται να δουν μία γυναίκα τους έθνους τους με έναν μαύρο ή με έναν ανατολίτη.Το είχα ξαναγράψει,αηδία μόνο προκαλεί ένα ''διαφυλετικό'' ζευγάρι.
Μάλιστα,παρά τον τωρινό ''αντιρωσισμό'' μου,για να είμαι απόλυτα αντικειμενικός,διάβασε αν θέλεις ένα άρθρο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και ονομάζεται '' Η ανατολική ελπίδα της λευκής φυλής''.
Επιβάλλεται όμως να σημειώσουμε,ότι οι Γερμανίδες ή οι Σουηδέζες κτλ,με τη στάση τους ζημιώνουν το έθνος τους και τον εαυτό τους,οι δε Ρωσίδες ή Ουκρανές με τη στάση τους,ωφελούν το έθνος τους και τον εαυτό τους.Προς το παρόν κάθε Ευρωπαίος εθνικιστής,είναι εθνικιστής για το έθνος του,χωρίς να έχουν σημασία οι κοινές πολιτιστικές ρίζες(προς το παρόν).Έτσι κι εμείς ως Έλληνες εθνικιστές,είμαστε μόνοι μας,δε μας απασχολεί η παρακμή των σημερινών Γερμανών,ούτε μας ωφελεί σε κάτι η επιστροφή-παραμονή στις ρίζες,των σλαβόφωνων λαών.
Γιώργος ο Νότιος