Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Πως γίνεται ο "φασίστας Μεταξάς" να κήρυξε τον "πόλεμο στον φασισμό";



Κάποτε ο Χριστός, ενώ δίδασκε στο ιερό, ήρθαν κοντά του οι αρχιερείς και τον ερώτησαν αγανακτισμένοι: «Με ποια εξουσία τα κάνεις όλα αυτά; Ποιος σου έδωσε αυτή την εξουσία;»

Και ο Χριστός τους απάντησε: «Θα σας ρωτήσω και εγώ έναν λόγο, και αν μου απαντήσετε, θα σας πω και εγώ με ποια εξουσία τα κάνω αυτά. Το βάπτισμα του Ιωάννη (του Προδρόμου) από πού ήταν; Από τον Ουρανό ή από τους ανθρώπους;»

Εκείνοι τότε άρχισαν να σκέπτονται μέσα τους, λέγοντας: «Αν πούμε: Από τον Ουρανό, θα μας πει: Γιατί, λοιπόν, δεν πιστέψατε σ' αυτόν; Αν, όμως, πούμε: Από τους ανθρώπους, φοβόμαστε το πλήθος, επειδή, όλοι έχουν τον Ιωάννη ως προφήτη».

Και του απάντησαν: «Δεν ξέρουμε».

Κι Εκείνος τους είπε: «Ούτε εγώ σας λέω με ποια εξουσία τα κάνω αυτά». (Ματθαίος 21:23-27)

Γιατί τα θυμήθηκα όλα αυτά;

Γιατί κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, ακούγεται (από αριστερούς, χαζοδεξιούς και αντιλαλεί το τηλεόπληκτο πόπολο) το χιλιοειπωμένο «οι Έλληνες πολέμησαν εναντίον του φασισμού» ή «η Ελλάδα είπε ΟΧΙ στο φασισμό».

Ο υπουργός μισελληνικής προπαγάνδας και απεθνοποίησης της παιδείας, πέρσι μας διαφώτισε ότι, «…το έπος της 28ης Οκτωβρίου, ήταν ένας πόλεμος αντίστασης στο φασισμό και μέρος του ευρύτερου αντιφασιστικού αγώνα στην Ευρώπη».

Μάλιστα. Καταρχάς τίθεται το εύλογο ερώτημα:

Δηλαδή αν ο εχθρός είχε π.χ. δημοκρατικό πολίτευμα, θα τον αφήναμε να περάσει;

Εάν έκαναν την εισβολή οι μπολσεβίκοι θα κάναμε αντίσταση;  

Η Ελλάδα τον Οκτώβριο του 1940, πολέμησε έναν εχθρό, έναν ξένον εισβολέα που της επιτέθηκε και απείλησε την εδαφική της ακεραιότητα, χωρίς να του ζητήσει πιστοποιητικό πολιτικών ή κοινωνικών φρονημάτων.

Κι εγώ νόμιζα ότι ευρίσκεται εις πόλεμον "με τον φασισμόν"
Και φυσικά το ΟΧΙ δεν το είπε ο λαός. Το είπε ο Μεταξάς**.

Μα μισό λεπτό, ο Μεταξάς δεν ήταν «φασίστας»;

Εάν ήταν φασίστας, πως έκανε αντίσταση κατά του φασισμού;

Διαβάζουμε στην wikipedia:

Το καθεστώς της 4ης Αυγούστου μπορεί να χαρακτηριστεί ως δεξιό αυταρχικό και ως πατερναλιστικό. Παρά τις επιρροές του από τον φασισμό και τον ναζισμό, η 4η Αυγούστου δεν ταυτίζεται με τα καθεστώτα της ναζιστικής Γερμανίας και της φασιστικής Ιταλίας. Εξάλλου, δεν υιοθετούσε τις φυλετικές-ρατσιστικές διακρίσεις του ναζισμού (χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι επιτρεπόταν στους Έλληνες Εβραίους η συμμετοχή στην ΕΟΝ). Μια ακόμα σημαντική διαφορά ήταν ο αντι-ιμπεριαλιστικός λόγος του καθεστώτος και του Μεταξά.

Ο εθνικισμός ήταν ίσως το πιο κύριο χαρακτηριστικό του καθεστώτος, έχοντας επιρροές από τη δικτατορία του Σαλαζάρ στη Πορτογαλία και του στρατοκρατικού "Εστάντο Νόβο" στη Βραζιλία.

Ο Μεταξάς είχε στόχο έναν νέο "Τρίτο Ελληνικό Πολιτισμό". Οι οπαδοί του καθεστώτος θεωρούσαν ότι οι σύγχρονοι Έλληνες οφείλουν να είναι οι συνεχιστές του Αρχαίου (Α΄) και του Βυζαντινού (Β΄) Πολιτισμού.

Οπότε, ή ο Μεταξάς δεν ήταν φασίστας και άρα έκανε αντίσταση κατά του φασισμού (οπότε του αξίζει κάθε τιμή από το «δημοκρατικό τόξο») ή ήταν φασίστας, αλλά προτίμησε να υπερβεί την ιδεολογία του και να κηρύξει τον πόλεμο στους ομοϊδεάτες του, για χάρη της πατρίδας*, οπότε πάλι του αξίζει τιμή.  

Το πιθανότερο βέβαια, εάν τεθούν τέτοιες ερωτήσεις στους ινστρούχτορες της προπαγάνδας να απαντήσουν κι εκείνοι: «Δεν ξέρουμε».

* κάτι που δεν θα έκανα οι εγχώριοι οπαδοί του μπολσεβικισμού, εάν έκανε επίθεση η «μαμά» Μόσχα ή οι δορυφόροι της.

** Βίδεον. Ωχ! ωχ! ωχ!

ΚΟ

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια Βασιλική δικτατορία αστικού τύπου ήταν το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Τα φασιστικά-εθνικοσοσιαλιστικά χαρακτηριστικά ήταν εντελώς επιφανειακά και περιορίζονταν στο ρωμαικό χαιρετισμό την ίδρυση νεολαίας και τα ένοπλα τμήματα εργασίας. Ήταν θα λέγαμε το φασιστικό "περιτύλγμα" του καθεστώτος για να καλύψει την πραγματική του ιδεολογία που ήταν η εθνικοφροσύνη, η στείρα εμμονή στο παρελθόν(αρχαία Σπάρτη,Βυζάντιο,)ο έντονος αντικομμουνισμός και η θρησκοληψία. Οι πρωτεργάτες των εθνικιστικών κινημάτων σε Ιταλία και Γερμανία τις 10 ετίες του 20 και 30 είχαν δημιουργήσει λα'ι'κά κινήματα με έντονο ριζοσπαστικό-επαναστατικό χαρακτήρα(Μουσολίνι, πρώην σοσιαλιστής) και μόνο θρησκόληπτοι δεν ήταν ως γνωστόν. Κατά τα άλλα βέβαια το "Όχι" το είπε όντως ο Μεταξάς.

Ανώνυμος είπε...

Skywatcher,εύγε για την ανάρτηση!Συγχαρητήρια και για τις ειδικές διευκρινιστικές ιστορικές παρατηρήσεις που παρέθεσες σχετικά με το καθεστώς της 4Αυγούστου. Πράγματι,αν και είχε δεχθεί επιρροές από τον Φασισμό,δεν αυτοπροσδιοριζόταν ως φασιστικό.Παρόλα αυτά,διέκρινε τους εχθρούς της Ελλάδος στον καπιταλισμό και τον κομμουνισμό,κάτι απόλυτα ορθό.Ήταν ένα ολοκληρωτικό,εθνικό καθεστώς,άτυπα εθνικιστικό.Οι προπαγανδιστές,αγνοούν σκόπιμα,ότι όταν συγκρούονται 2 εθνικισμοί(π.χ Ιταλικός-Ελληνικός),δεν αναιρείται ο εθνικισμός τους ενός από τους δύο,για χάρη του ''δημοκρατικού αισθήματος''.Και οι μεν και οι δε,εθνικιστές για την πατρίδα τους.Απλά τα πράγματα.Καθίστε και μεθαύριο,θα ακούσουμε πάλι πόσο ''δημοκράτες'' ήταν οι Έλληνες του 1940,που έκλαιγαν όταν πέθανε ο Μεταξάς,και εμείς σήμερα κλαίμε από τα γέλια από τις ''δημοκρατικές'' ηλιθιότητες των πολιτικάντηδών.
Χρόνια μας πολλά(από τώρα) για μεθαύριο!
Υ.Γ.Skywatcher,γράφε πιο συχνά, αν θέλεις,άρθρα που έχουν να κάνουν είτε με την αρχαία,είτε με τη νεότερη μας ιστορία.
Γιώργος ο Νότιος

Δημητριος Καρακωστας είπε...

Το καλυτερο δωρο στην ημερα της γιορτης μου!!

Ανώνυμος είπε...

το καλύτερο ερώτημα που έχω ακούσει:
εάν είχε επιτεθεί ο "πατερούλης" τι θα έκαναν οι εγχώριοι λαϊκοί δημοκράτες;;;
θα ερωτηθούν ποτέ σε κάποιο πάνελ, ειδικά αυτές τις ημέρες που είναι επίκαιρο και ευκαιρία για τις γνωστές βωμολοχίες προς κάθε τι εθνικό;;;;;;;;;;;;;
μάνος

konion είπε...

Τέλος πάντων, ὁ λαὸς δὲν ἤξερε ποιὸς εἶπε τὸ ὄχι, ἂν εἰπώθηκε ὄχι κ.λπ. Ἡ μάνα μου, ἡ γιαγιά μου ἔλεγαν αὐτὸ ποὺ ἔβλεπαν. Σήμερα ἔρχονται Γερμανοί, αὔριο Ἰταλοὶ καὶ μεθαύριο ἀντάρτες. Ποτὲ δὲν ἔλεγαν φασίστες καὶ τοὺς παρόμοιους πολιτικοὺς χαρακτηρισμούς. Πάντα χαρακτήριζαν βάσει αὐτοῦ ποὺ ἔβλεπαν, τὴν φυλή.

Ανώνυμος είπε...

Να απολογηθει λοιπον ο Εθνάρχης Μεταξας επειδή εμεινε πιστος στις ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΞΊΕΣ και δεν τις προδωσε προς οφελος ενος ξενοφερτου εθνικοσοσιαλισμου.(το ελληνικο πατρις-θρησκεια-οικογενεια το αποκαλεσες αρχαιοπληξια και θρησκοληψία. Απίστευτο!) Εχεις μπερδεψει τον εθνικισμο με τον εθνικομπολσεβικισμο ή τον ναζισμο φιλε. Επισης, μην φερνεις ως παραδειγμα ή επιχειρημα αντιλογου τον πιο αποτυχημενο εθνικιστη ολων των εποχών, αυτη την κωμικη καρικατουρα που ακούει στο όνομα Μουσολινι.

Pious Atheist είπε...

Η Ελλάδα υπό αγγλική κυριαρχία, η Ιταλία σε πόλεμο με την Αγγλία. Ο Μεταξάς διορισμένος "δικτάτωρ" από το φαύλο Γεώργιο Β΄που ελέγχει Στρατό / Σώματα Ασφαλείας κλπ κλπ. Και, φυσικά, δεν μπορούσε να πει κάτι άλλο εκτός του "Λοιπόν, έχουμε πόλεμο" ο μπαρμπα-Γιάννης, διότι θα τον εξαφάνιζε ο βασιλιάς σε χρόνο dt και ο πόλεμος κατά των Ιταλών θα γινόταν το ίδιο. Μόλις ο μπαρμπα-Γιάννης έκανε να ασκήσει σοβαρή εξωτερική πολιτική προς όφελος της χώρας (παύσις εχθροπραξιών με ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ των κεκτημένων μας σε Β. Ήπειρο και εγγυητές τους Γερμανούς), η αγγλο-βασιλική κλίκα τον έβγαλε με χαρακτηριστική άνεση από τη μέση. Ω, έχει κάμποση ουρά το θέμα της "εθνικιστικής" 4ης Αυγούστου, και το ότι ο Μεταξάς είχε πλήρη συνείδηση για το ποιους δούλευε. Κάνετε τον κόπο να βρείτε και το σχετικό βιβλίο του Χονδροματίδη και προβληματισθείτε, τουλάχιστον οι λιγότερο ακραιφνείς (!) των μεταξικών.

Ανώνυμος είπε...

εκει που τελειωνει η λογικη αρχιζει η αριστερα και η προοδος....
δεν κανουμε ποτέ διαλογο με αριστερους δεν εξηγουμε ποτέ με την λογικη. απλως τους γελοιοποουμε τους ξεφτιλιζουμε και τους δουλευουμε....
τρελα στη τρελα της αριστερας!!!!!!!
παρανοια στην παρανοια της αριστερας!!!!!!!!!!!!!!!!

συμφωνα λοιπον με την λογικη της αριστερας και οι ιταλοι μπορουν να πουν σημερα οτι οταν μπηκαν το 40 στην ελλαδα πολεμησαν τον φασισμο(τον ελληνικο)και καναν αντιφασιστικο αγωνα.....

η απαντηση στους εαμοβουλγαρους αριστερους ειναι σκληρη και τολμηρη αλλα ειναι η μονη αληθεια και ειναι η εξης

ολος ο ηρωικος φασιστικος ελληνικος λαος με επικεφαλις τον ηρωα φασιστα μεταξα ειπαν το ΟΧΙ, οταν οι κομουνιστες λεγαν/ γιατι να πολεμησουμε τον ιταλο κα γερμανο προλεταριο εργατη τι εχουμε να χωρισουμε μεταξυ μας πουρκουά να πολεμησουμε???? γιατι ο αρχηγος τους σταλιν ειχε δωσει εντολη σε ολα τα κομουνιστικα παρατρτηματα του να μην πολεμησουν τον αξονα επειδη υπηρχε η συμμαχια σοβιετιας γερμανιας.... και σημερα το σταλινικο καθεστως του 74 μας λεει οτι οι κομουνιστες λεει εκαναν εθνικη αντισταση και ηταν οι καλοι, και εμεις οι ελληνες οι κακοι και οι προδοτες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και οι πανηλιθιοι αστοι το δεχτηκαν μετα το 74 και δεν αντεδρασαν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
να ξερετε οτι εχουν σκοπο αργοτερα να βγαλουν και τους κολοκοτρωνη καραισκακη παυλο μελα μεγαλεξανδρο λεωνιδα σπαρτη ολη την αρχαια ελλαδα βυζαντιο βασιλεις κων/νο μποτσαρη και ολους τους ηρωες του ελληνικου λαου φασιστες ρατσιστες ξενοφοβικους ομοφοβικους και ναζι.....
πρεπει να βρουμε επειγοντως τροπους αντιμετωπισης του κοκκινου φασισμου του πολιτισμικου μαρξισμου....

Ανώνυμος είπε...

Χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες. Χρήσιμα όλα τα σχόλια και ιδιαίτερα του konion.
Η κληρονομιά που άφησε ο Μεταξάς στον λίγο χρόνο που κυβέρνησε τη χώρα είναι αξιόλογη σε όλα τα επίπεδα, πολιτικό, στρατιωτικό, κοινωνικό, διοικητικό, κυβερνητικό.
Δυστυχώς σήμερα οι "δημοκράτες" τα έχουν καταστρέψει όλα, ιδιαίτερα τα τελευταία 40 χρόνια. Κατήργησαν το 8-ωρο, κατήργησαν τα εργασιακά δικαιώματα, διέλυσαν ουσιαστικά το ΙΚΑ καταληστεύοντας τα αποθεματικά του, άνοιξαν τα σύνορα εκεί που ο Μεταξάς είχε φτιάξει οχυρώματα αλλά και στα νησιά, κ.ά. Όσο για τα πετρέλαια, οι έρευνες για τα οποία είχαν αρχίσει επί καθεστώτος Μεταξά, σήμερα δεν τα αγγίζουν για να δωθούν δώρο στους επικυρίαρχους.

polycmike είπε...

Παραφράζοντας την ιστορία,

ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου, σε ένα σκοτεινό ημιυπόγειο σπίτι στην Συγγρού, χτυπάει το κουδούνι! Σιγή ιχθύος, χαλασμένο θα 'ταν. Ξαφνικά ακούγεται ένα φοβερό χτύπημα στην πόρτα! Λες και το χτυπούσαν οι ληστές με το σφυρί για να σπάσει. Ο κοιμισμένος ιδιοκτήτης, πηδάει έντρομος από το κρεβάτι του, βγάζει με μια απότομη κίνηση τον στηθόδεσμο και τρέχει στην ντουλάπα, να ρίξει κάτι πρόχειρο απάνω του.
Ακούγεται και πάλι ο δυνατός ήχος στην πόρτα!! Ο μεσήλικας μέσα στην ταραχή του, προσπαθεί να καταλάβει, αν ακόμα βλέπει αυτόν τον εφιάλτη ( όπου τον κυνηγούσε ο Χάρος με το δρεπάνι) ή ζει στην πραγματικότητα? Τελικά κάνοντας μερικά δειλά βήματα, μέσα από την γενική ακαταστασία και την βρωμιά που επικρατεί. Φτάνει στο τραπέζι όπου είχε αφήσει το τσιμπούκι του, παίρνει δυο τζούρες, να ηρεμήσει λίγο και βαδίζει με επικεντρωμένη την προσοχή του, στο χερούλι της πόρτας.
-Ποιός είναι;
-Άνηξε σίντωφε! (με ρώσσικη προφορά)
Ο Νίκος αναγνωρίζει την φωνή, του είναι γνώριμη. Είναι η φωνή που τον κατευθύνει τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία.
-Άνηξε Ζαχαρηάδι!!
Επαναλαμβάνει η αντρική φωνή. Ο Νίκος ήξερε, κάτι σημαντικό συμβαίνει σκέφτηκε. Τέτοια ώρα για να έρχεται ο σοβιετικός πρόξενος, θα είχε κάτι πολύ σοβαρό να του ανακοίνωσει.
Ο Νίκος άνοιξε με ηρεμία την πόρτα. Απέναντί του ήταν ο Σεργκέι, ένας στοιβαρός ρωσσοτατάτορος αξιωματούχος. Τα μάτια του Νίκου έλαμψαν, εν αντιθέσει με τον Σεργκέι που διατήρησε το ψυχρό του βλέμμα. Ο Νίκος έκανε μια προσπάθεια να τον ασπαστεί, σύμφωνα με τα δικά τους κουμμουνιστικά πρότυπα, όμως ο Σεργκέι έβαλε το χέρι του μπροστά και τον σταμάτησε απότομα. Ο Ζαχαριάδης τον ρωτήσε με ανησυχία:
- Τί συμβαίνει;
Ο Σεργκέι, χωρίς να πει κάτι, έβγαλε από την τσέπη του ένα γράμμα και το έδωσε στον σύντροφό του. Ο Νίκος προσπάθησε να τον καλοπιάσει:
-Έλα, πέρνα μέσα σύντροφε!
-Ώχη σίμερα, βιάζομαι να φήγω.
Απάντησε κοφτά, ο Σεργκέι. Άσε που η δυσωδία του είχε προκαλέσει ήδη αναγούλα! Ο Νίκος άνοιξε προσεκτικά το σφραγισμένο γράμμα, με ένα κονσερβοκούτι που είχε δίπλα στην πόρτα και άρχισε να διαβάζει δυνατά την μακροσκελή ανακοίνωση. Συνειδητοποίησε αμέσως, πως επρόκειτο για τελεσίγραφο του Στάλιν προς την Ελλάδα. Τα μάτια του Νίκου βούρκωσαν, δεν το πίστευε. Έπεσε στα τέσσερα κι άρχισε να φιλάει την λασπωμένη μπότα του Σεργκέι.
-"Σας ευχαριστούμε, επιτέλους, θα γίνουμε κι εμείς μια σοβιετική αποικία!"
Ο Σεργκέι, με ένα λάκτισμα στο πρόσωπο του Ζαχαριάδη, τον απομάκρυνε και τον έφτυσε!!
-"Ουστ!! Που να χαθείς παλιόλουγκρα!!"

Η πιο ένδοξες σελίδες του κουμμουνισμού.

Ανώνυμος είπε...

εκανε ομοιοπαθητικη μεθοδο

Άγγελος Μάριος είπε...

Δεν θα γράψω πολλά,
Χρόνια πολλά και καλή δύναμη στους αγωνιζόμενους.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 26 Οκτωβρίου 2016 - 11:28 μ.μ.
Ο πρώτος Ανώνυμος,δεν έχει άδικο σε αυτά που γράφει,αλλά είναι κάπως ισοπεδωτικός.Εννοείται πως το καθεστώς μας τότε,δε συγκρίνεται με τα ριζοσπαστικά-επαναστατικά καθεστώτα του Εθνικοσοσιαλισμού στη Γερμανία και του Φασισμού στην Ιταλία.Όμως ο Μεταξάς ήταν μεγάλη προσωπικότητα που προσέφερε τα μέγιστα στο Έθνος.Βέβαια,ο Μεταξάς δε συγκρίνεται με τον Μουσολίνι,τον οποίο ο Χίτλερ θαύμαζε,ούτε με τον Χίτλερ.Εκτός αν θεωρείς πως ''ότι έχουμε εμείς είναι καλύτερο από των άλλων'',σαν τα μικρά παιδιά...
Τώρα για τον χαρακτηρισμό του Μουσολίνι ως '' κωμικη καρικατουρα'' και '' πιο αποτυχημενο εθνικιστη'',είναι από τις μεγαλύτερες ιεροσυλίες που έχουν γραφεί.Το ότι μας επιτέθηκε,δεν τον κάνει λιγότερο μεγάλο ηγέτη.
Έπειτα,ο εθνικοσοσιαλισμός δεν είναι ξενόφερτος,όπως το εννοείς εσύ.Όλα από κάπου ξεκινούν,για να καταλήξουν κάπου.Με την ίδια έννοια,ο Εθνικισμός που αναπτύχθηκε στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο τον 18αι και κυρίως τον 19 αι,μέσω του κινήματος του Ρομαντισμού,είναι...ξενόφερτος...
Φυσικά,ο Μουσολίνι αρχικά ήταν μαρξιστής,αλλά το κράτος του ήταν φασιστικό.
Εν κατακλείδι:
α)Ο Μεταξάς δημιούργησε ένα ισχυρό και συμπαγές εθνικό κράτος.Ήταν αδιαμφισβήτητα μεγάλη προσωπικότητα.Η Αγγλοδουλεία μας,δεν οφείλεται μόνο στον Μεταξά,αλλά κυρίως στον αγγλόδουλο τότε βασιλιά.
β)Εννοείται πως οι Χίτλερ και Μουσολίνι,υπήρξαν από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των τελευταίων 150 χρόνων.Το εθνικοσοσιαλιστικό και φασιστικό κράτος που δημιούργησαν,υπήρξαν πρότυπο εθνικιστικών κρατών,όταν πράγματι εμείς,μείναμε στάσιμοι,αυτοπροσδιοριζόμενοι ως''αντικομμουνιστές'',και χωρίς φυλετικό προσανατολισμό,που δε μας ζημίωσε βέβαια,στον λίγο χρόνο εξουσίας του.
γ)Το ότι το καθεστώς της 4ης Αυγούστου δεν υπήρξε εφάμιλλο των 2 προαναφερθέντων,δεν μειώνει την προσφορά στο Έθνος και την Πατρίδα.
Γιώργος ο Νότιος

ikonsgr είπε...

To καινούριο αριστερό "Φασούλι" που παίζει συνέχεια τις τελευταίες μέρες στα κανάλια μαζικού εκμαυλισμού και αποχαύνωσης το έχετε προσέξει;
Ξαφνικά, και από το πουθενά, εδώ και λίγες μέρες συνεχώς γίνονται εκδηλώσεις, εκπομπές και αναφορές στην απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.
Ε, καλά, θα μου πείτε, αφού τέτοιες μέρες απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη από τους Οθωμανούς, τι το περίεργο βλέπεις;
ΜΑ, ΔΕΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΛΛΑ....
ΤΗΝ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ" ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥ ΕΑΜ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ '44!!!!!!

ΔΗΛΑΔΗ ΣΚΥΛΕΥΟΥΝ,ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΔΟΞΟ ΚΑΙ ΙΕΡΟ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ!!!!

ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΟΙΑ!
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΣΑΥΡΕΣ!!

ΝΑ ΤΟΥΣ (ΞΑΝΑ)ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΟΛΕΜΕΝΑ ΔΕΙΛΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ!!

Ανώνυμος είπε...

O Kαραμανλης το 1940 ηταν 40 χρονων......
δεν πολεμησε στο αλβανικο επος......
τοπαιξε κουφος για να απαλλαγει απο την στρατευση.......

οι δε αριστεροι (τοτε ΜΟΝΟ ΚΚΕ υπηρχε)
ηταν συμμαχοι 1939-1941 με τον Χιτλερ.........
αν μας επιτιθενταν οι σοβιετικοι οι αριστεροι θα πολεμουσαν????????

ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Πρωην αριστερος (1975-1993)

Orthodox True είπε...

Εάν ήταν ο Μεταξάς φασίστας δέν θα έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν οι σημερινοί πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα. Βρίσκουν τρόπους νά δηληριάζουν την Ελλάδα μέ τό σταγονόμετρο,νά τήν παραδίδουν στη νέα τάξη. Ο Μεταξάς χωρίς χάσιμο χρόνου απάντησε θαραλλέα και αποφασιστικά. Εάν ήταν προδότης θά μεταχειρίζονταν δημοψήφισμα, ή ένα σωρό άλλους τρόπους γιά να μήν προδώσει την ιδεολογία του.
Ο Μεταξάς δεν ήταν φασίστας γιατί ποτέ ο φασίστας δέν υπερβαίνει ιδεολογίες, καθώς ψοφίμι, ψόφιοτόμαρο είναι που αναπνέει γύρω μας, γιατί έχει πουλήσει τον εαυτόν του στο φασισμό καί δέν μπορεί νά ξεφύγει από εκεί ως υπηρέτης τού συστήματος. Εάν ήταν φασίστας καί τούς πρόδωσε θά ήταν στό χαντάκι πεταμένος δολοφονημένος.
Ο Μεταξάς ήταν πατριώτης, καί εάν του καταλογίζουν λάθη χειρισμών, ένα έχω νά πώ. Ουδείς αλάνθαστος ως άνθρωπος, ειδικότερα όταν είσαι μέσα στο θάλαμο μέ τα θηρία νά παλεύεις....
Καλή λευτεριά στήν Ελλάδα μας...

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα 28 Οκτ ανήμερα της Εθνικής Επετείου αισθάνθηκα ντροπή και αγανάκτηση μαζί όταν σε σχολική παρέλαση του δήμου Ζωγράφου δόθηκε "αριστερή" πολιτική χροιά. Αντί Ε8νικής Επετείου η εκδήλωση θύμιζε γιορτή για το ΕΑΜ η φεστιβάλ της ΚΝΕ. ΑΙΣΧΟΣ.

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ είπε...

Ανώνυμε 26 Οκτωβρίου 2016 - 9:03 μ.μ
Λες: "Τα φασιστικά-εθνικοσοσιαλιστικά χαρακτηριστικά ήταν εντελώς επιφανειακά και περιορίζονταν στο ρωμαικό χαιρετισμό την ίδρυση νεολαίας και τα ένοπλα τμήματα εργασίας. Ήταν θα λέγαμε το φασιστικό "περιτύλγμα" του καθεστώτος για να καλύψει την πραγματική του ιδεολογία που ήταν η εθνικοφροσύνη, η στείρα εμμονή στο παρελθόν(αρχαία Σπάρτη,Βυζάντιο,)ο έντονος αντικομμουνισμός και η θρησκοληψία."
Κάποια σχόλια:
1. Οι Έλληνες δεν χρειάζονται "φασιστικά-εθνικοσοσιαλιστικά χαρακτηριστικά", για τον απλούστατο λόγο ότι οι Ιταλοί και οι Γερμανοί αντέγραψαν την ιδεολογία της Αρχαίας Σπάρτης! Οπότε το μόνο που πρέπει να κάνουν οι Έλληνες είναι να ακολουθήσουν την Ιστορία και την Παράδοσή τους χωρίς να απολογούνται σε νεόκοπους εθνοκοινωνιστές!
2. Ο "Ρωμαϊκός χαιρετισμός", ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΩΜΑΙΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΣ!
3. Στείρα εμμονή στην Αρχαία Σπάρτη, είχαν αυτοί που αντέγραψαν το Πολίτευμά της και όχι οι Έλληνες που απλά συνέχισαν το έργο των Προγόνων τους!
4. Ίδρυση ΓΣΕΕ, Εργατικής Εστίας, Σχολής Δημοσίας Υγείας, καθιέρωση οκταώρου, άδειας μετ' αποδοχών, Κυριακής ως Αργία, κατάργηση παιδικής εργασίας, καθιέρωση Πρωτομαγιάς ως εργατικής γιορτής, σεισάχθεια για τους αγρότες και άλλα πολλά, απαντάνε στο αν είχε κοινωνικά-φιλολαϊκά χαρακτηριστικά το καθεστώς Μεταξά!
5. Η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα και τότε και σήμερα, είναι η Ορθοδοξία και αυτήν προέβαλε και το τότε καθεστώς. Να ζητήσουμε συγγνώμη επειδή ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι πίστευαν κάτι άλλο;;;
Eν κατακλείδι, πρέπει να αναλογιστείς μήπως υποστηρίζοντας αυτόν που επιτέθηκε στην Πατρίδα σου γίνεσαι κι εσύ Μπολσεβίκος από την άλλη μεριά...
Υ.Γ. Ή επιχειρηματολογία αυτή μου θυμίζει τους σταλινικούς που δικαιολογούν τις εκκαθαρίσεις του Ελληνικού πληθυσμού στη Ρωσία ως απάντηση στο εκστρατευτικό τάγμα του Βενιζέλου στην Κριμαία, που εστάλη προκειμένου να μη χάσουν οι Έλληνες χωρικοί το βιος τους από τον "πατερούλη"!

polycmike είπε...

Προς ΚΟ,

το σχόλιο που είχα αφήσει ήτανε, ολίγον χλευαστικό προς κουκουέδες. Πιστεύω πως άξιζε δημοσίευσης, αν όχι ... you know it better!!

Ανώνυμος είπε...

OI TOY KKE AΓΚΑΖΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ ΣΤΑΛΙΝ ΕΙΧΑΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΡΙΜΠΕΝΤΡΩΦ ΜΟΛΟΤΩΦ.ΟΠΟΤΕ ΠΟΥ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΟΧΙ.ΟΙ ΚΟΤΕΣ