Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Σε τόπους μνήμης θα μετατρέψει τα στρατόπεδα της κομμουνιστικής εποχής η κυβέρνησηΗ κυβέρνηση της Ουγγαρίας αποφάσισε να ανακατασκευάσει τα στρατόπεδα εγκλεισμού, καταναγκαστικής εργασίας και αιχμαλώτων πολέμου της κομμουνιστικής εποχής, ανακηρύσσοντάς τα σε μνημεία, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του γραφείου της κυβέρνησης.


Το εθνικό μνημείο πάρκο του Recsk θα ανακαινιστεί πλήρως. Η απόφαση αφορά επίσης το στρατόπεδο εγκλεισμού στο Kistarcsa, ένα προάστιο της Βουδαπέστης, και το στρατόπεδο αιχμαλώτων στο Cegléd στην κεντρική Ουγγαρία, δήλωσε ο János Lázár, κατά την εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που έδωσε.


Είναι ακόμα ένα θέμα συζήτησης για το αν τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας των ετών 1950-1953 στο Hortobágy, στην ανατολική Ουγγαρία, θα πρέπει να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, είπε.

Στην Ουγγαρία την περίοδο 1948 - 1954 υπήρχαν σε όλη την επικράτεια της χώρας 199 στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας! Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος σε σχέση με άλλες χώρες που έζησαν κάτω από την κόκκινη τυραννία. Η Τσεχοσλοβακία είχε 124, η Βουλγαρία 99, η Ρουμανία 97 και η Πολωνία 47.

«Όλοι οι κομμουνιστές ηγέτες είναι υπεύθυνοι για τα Γκουλάγκ, και δεν θα πρέπει να επιτρέπεται σε κανένα ίδρυμα στην Ουγγαρία να φέρει το όνομα κομμουνιστικό», είχε δηλώσει ο Antal Rogan, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος Fidesz, στις 25 Φεβρουαρίου 2015, την ημέρα Μνήμης των θυμάτων του ολοκληρωτισμού και των εκατοντάδων χιλιάδων που απελάθηκαν από την Ουγγαρία σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.


 
Μπροστά στο Μνημείο των Γκούλαγκ της Βουδαπέστης, ο Ρογκάν τόνισε ότι τα εγκλήματα είχαν διαπραχθεί από κομμουνιστές και όχι από τον ρωσικό λαό. «Το ιδανικό της ισότητας απέτυχε και ποτέ δεν δημιουργήθηκε μια κοινωνία ίσων και ευτυχισμένων ανθρώπων. Τα στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας ήταν το μόνο μέρος όπου αυτό το ιδανικό μεταφράστηκε πλήρως σε πραγματικότητα», είπε.

Οι άνθρωποι στο δυτικό κόσμο, οι οποίοι δεν είχαν καμία προσωπική εμπειρία με τη φρίκη του κομμουνισμού τείνουν να σχετικοποιήσουν ή να μειώσουν τα κομμουνιστικά εγκλήματα, αλλά αυτό είναι κάτι που οι Κεντρο-Ευρωπαίοι δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουν, δήλωσε ο Ρογκάν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

2 σχόλια:

sta είπε...

Αν απο τις παραπάνω φωτογραφίες αφαιρέσει κανείς το κείμενο πού τις περιγράφει και ρωτησει καποιον τι βλέπει, τι νομιζετε οτι θα απαντήσει; ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι αλήθεια!
Προπαγάνδα των φασιστών και των ναζιστών είναι.
Αμερικάνικος δάκτυλος σύντροφε.
Θέλεις απόδειξη;
Eάν ήταν θα είχαμε και εμείς στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα εφόσον έχουμε κομμουνιστική κυβέρνηση.
Ετσι δεν λένε οι φασίστες τον νεοφιλελε σύριζα σύντροφε;
Αρα η δεν είναι κομμουνιστές οι συριζαίοι η οι κομμουνιστές δεν είναι τύραννοι.
Διάλεξε σύντροφε με ποιόν θα πάς και ποιόν θα αφήσεις.
Ναι γενικέ γραμματέα , έχεις δίκιο όπως πάντα , δεν είναι κομμουνιστές οι συριζαίοι!