Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα με την Κου Κλουξ Κλαν!



Η φωτογραφία αυτή είναι αυθεντική. 

Η ιστορία της: Δεκέμβριος 1948, Talladega, Alabama. Μέλη της τοπικής Κου Κλουξ Κλαν (Klansmen) με ένα μέλος να είναι ντυμένο Άη Βασίλης δίνουν ένα ραδιόφωνο στον Jack Riddle, έναν υπέργηρο αφροαμερικάνο ηλικίας 107 ετών και τη σύζυγό του, Josey, 86 ετών, ώστε να μπορούν να "ακούν τους ιεροκήρυκες", όπως ήταν η επιθυμία τους την οποία εκπλήρωσε η ΚΚΚ! Ο τότε «Μεγάλος Δράκος» Samuel Green εξήγησε ότι αυτό αποδεικνύει «την πραγματική καρδιά ενός Klansman».

ΚΟ: Να θυμίσουμε ότι βρισκόμαστε στην εποχή της 2ης Κου Κλουξ Κλαν (1915–1944) και να επαναλάβουμε ότι η 1η (και "γνήσια") ΚΚΚ που γεννήθηκε την περίοδο της λεγόμενης «Ανασυγκρότησης», προκειμένου να βάλει έναν φραγμό στην κατάφωρη αδικία και αναρχία που βίωνε ο ηττημένος Νότος, δεν είχε καμία σχέση με την 2η. Η 2η δεν είχε την δύναμή της στον «κακό» «ρατσιστικό» Νότο, αλλά στις μεσοδυτικές πολιτείες, (μέχρι και το Σικάγο είχε Κλαν!), ενώ η μεγαλειώδης πορεία της ΚΚΚ στην Ουάσινγκτον το 1928 έγινε με εκατοντάδες αμερικάνικες σημαίες (βλέπε φώτο) και όχι σημαίες του «κακού» «ρατσιστικού» Νότου. Στους καιρούς της 2ης εμφανίστηκε ο φλεγόμενος σταυρός. Στους καιρούς της 2ης τους Klansmen δεν τους απασχολούσαν οι μαύροι, καθώς «στόχος» τώρα ήταν οι καθολικοί, οι εβραίοι και οι μετανάστες που κατέφθαναν στις ΗΠΑ (και στις βόρειες πολιτείες) από τις φτωχές χώρες της Ευρώπης (κυρίως Ιταλοί). Ο ιδρυτής της συνταγματάρχης William Joseph Simmons (1880 – 1945), υπήρξε προτεστάντης ιεροκήρυκας και ενεργός Μασόνος. Αποφάσισε να «αναβιώσει» την ΚΚ αφότου παρακολούθησε την ταινία “Τhe Birth of a Nation” και είδε ένα «όραμα» με ιππείς φαντάσματα στον ουρανό (ghost riders in the sky...).

Τέτοιου είδους αγαθοεργίες εκ  μέρους της ΚΚΚ ήταν κάτι το συνηθισμένο. Όπως έλεγε ο συνταγματάρχης William Joseph Simmons, ο «αναβιωτής της ΚΚΚ» το 1915, «η καλοσύνη και η φιλαδελφία είναι για μένα η ποιότητα μίας ψυχής. Η ανιδιοτελής, πατριωτική υπηρεσία είναι ο αλάνθαστος στόχος του μυαλού μου και της καρδιάς μου. Το “να ζεις όχι για τον Εαυτό σου αλλά για τους άλλους” (Non Silba Sed Anthar) ήταν το σύνθημα της ζωής μου και η υπέρτατη φιλοδοξία μου. Αγαπώ τον συνάνθρωπό μου και έχω αγωνιστεί σε όλη μου τη ζωή για να του προσφέρω μια ανιδιοτελή, ευεργετική υπηρεσία».

Ο Simmons σκόπευε να δημιουργήσει πέντε πανεπιστήμια, μια εκδοτική εταιρεία, ένα τραπεζικό ίδρυμα για να βοηθήσει τους φτωχούς αγρότες, να δώσει δωρεάν σπίτια σε νεόνυμφους, να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα στήριξης για τα ορφανά και μια αλυσίδα νοσοκομείων. 

Στις 24 Νοεμβρίου 1921 στο Henderson του Τέξας, η Κλαν έδωσε $ 50 σε δύο νέγρους που ζούσαν σε μεγάλη ένδεια. Την ημέρα των Χριστουγέννων του 1921, στην Ατλάντα της Γεωργίας, η Klan συνεισέφερε $ 125 στο ταμείο Χριστουγέννων για τους πρώην σκλάβους. 
Στην παραπάνω εικόνα: εικονογράφηση περιοδικού του 1920 που εξυμνεί τα πολλά φιλανθρωπικά έργα της KKK. Τον Ιανουάριο του 1921, υπήρξε μια φυλετική εξέγερση στο Winter Gardens της Φλόριδας. Οι τοπικοί Klansmen βοήθησαν να κατασταλεί η εξέγερση, και τα μέλη της Κου Κλουξ Κλαν στάθηκαν φρουροί για τρεις μέρες και τρεις νύχτες, προστατεύοντας τις ζωές και τις περιουσίες στις συνοικίες των νέγρων. Στις 5 Φεβρουαρίου του 1921, ο δήμαρχος του Columbus της Γεωργίας, εξήρε την τοπική Κλαν για τη βοήθειά της στο αστυνομικό τμήμα κατά τη διάρκεια μίας επιδημίας διαρρήξεων.

Στην Ατλάντα της Γεωργίας, ένας όχλος προσπάθησε να εισβάλει στην φυλακή και να λιντσάρει ένα νέγρο που τον κατηγορούσαν για ένα φρικτό έγκλημα. Ο Simmons έτυχε να περνά και να στείλει Klansmen ανάμεσα στον όχλο για να τους πείσει να διαλυθούν, κάτι το οποίο έγινε. Αργότερα, όταν ο νέγρος μεταφερόταν από τη φυλακή προς το δικαστήριο, οι Klansmen είχαν σχηματίσει μια ασπίδα προστασίας γύρω του προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε πράξη βίας εναντίον του κατηγορουμένου. 

Στην φωτογραφία πάνω: Klansmen δίνουν καλάθια τροφίμων σε οικογένεια νέγρων που έχει ανάγκη. Παρακάτω φωτογραφία: Klansmen προετοιμάζουν καλάθια τροφίμων για τους φτωχούς. 

Το 1923, η Κλαν έδωσε $ 80.000 και έχτισε το "Σπίτι της Ελπίδας", ένα ορφανοτροφείο στο βόρεια Ντάλλας. Στο Richmond της Βιρτζίνια η τοπική Κλαν διένειμε καλάθια τροφίμων και πρόσφερε χρήματα στο Γηροκομείο των Αφροαμερικάνων. Στην παρακάτω φωτογραφία: 1926: Klansmen στο Carterer του New Jersey (!) ζητούν χρήματα για να ξαναχτιστεί μία εκκλησία Αφροαμερικάνων.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ, εδώ κι εδώ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα καλύτερα Χριστούγεννα,είναι τα λευκά Χριστούγεννα ;)!Ο Νότος δεν ξεχνάει.Όποιος σύγχρονος ''αντιρατσιτής'' αμαυρώνει την ιστορία της Κου κλου κλαν,είναι άξιος της μοίρας του.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Μήπως να κάνετε ένα αφιέρωμα στην ΚΚΚ? Τελικά, δεν ήταν ρατσιστές? Έχετε έστω να προτείνετε κάποιο βιβλίο στα ελληνικά? Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Καλή Χρονιά Skywatcher και καλή χρονιά επίσης σε όλους!Υπάρχουν κάποια άρθρα στον Κόκκινο Ουρανό σχετικά με την ΚΚΚ.Η πρώτη και γνήσια ΚΚΚ,ήταν οργάνωση που σχηματίστηκε μετά την ήττα του Νότου και σκοπό είχε να αποτρέψει τις επιθέσεις των μαύρων που μετά την απελευθέρωση,άρχιζαν να σκοτώνουν και να βιάζουν.Όσο για το ''ρατσιστές'',εξαρτάται πώς το εννοείς.Ρατσισμός σημαίνει φυλετισμός,και τις φυλές τις έχει φτιάξει η Φύση,ο Θεός,σε ότι πιστεύει ο καθένας.Οι φυλές πρέπει να παραμείνουν ως έχουν,χωρίς μίξεις,διότι έτσι υπάρχουν από τη Φύση.Δεν είναι ψέμα να πούμε ότι και η αρχική ΚΚΚ,παρότι διαφέρει από τις μεταγενέστερες,υποστήριζε τη λευκή ανωτερότητα.
Υ.Γ.Επειδή υπάρχει σύγχυση,Φυλετιστής δεν είναι κάποιος που θέλει να εξολοθρεύσει τις άλλες φυλές.Ίσα ίσα.Αναγνωρίζει τη βιολογική αυτή πραγματικότητα,και μάχεται για να μείνουν οι φυλές διαφορετικές.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Επίσης,ξέχασα,δεν υπάρχει κάποιο αντικειμενικό βιβλίο στα ελληνικά σχετικά με την Κου Κλουξ Κλαν.Όλα σε προϊδεάζουν αρνητικά.
Γιώργος ο Νότιος