Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς: «Κάνε το καλό πρώτα σε όσους έχουν την ίδια πίστη και το ίδιο αίμα με σένα»



Αποσπάσματα από το υπέροχο βιβλίο «Μέσα από το Παράθυρο της Φυλακής - Μηνύματα στο λαό», Αγίου Νικολάου Επισκόπου Αχρίδος. Εκδόσεις «Ορθόδοξος Κυψέλη», Θεσσαλονίκη 2012. Ό,τι πρέπει για αυτές τις ημέρες!

  Ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς (Николај Велимировић, στα σερβικά) Επίσκοπος Αχρίδος, της Σερβικής Εκκλησίας, γεννήθηκε το 1880 στην Σερβία. Η οικογένειά του καταγόταν από την Σρεμπένιτσα της Βοσνίας. Έλαβε ευρεία μόρφωση ανά την υφήλιο και επέδειξε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Οι υψηλές θεολογικές και φιλοσοφικές μελέτες του τον έκαναν σύντομα γνωστό λαμβάνοντας πέντε διδακτορικούς τίτλους σε διάφορα Πανεπιστήμια του κόσμου. Επίσκοπος εκλέχθηκε μόλις στα 39 του χρόνια. Λίγο πριν το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου οι Γερμανοί τον μετέφεραν στο στρατόπεδο Νταχάου στην Γερμανία. Τέθηκε ως «ειδικός κρατούμενος» σε ξεχωριστό χώρο και δεν βασανίστηκε. Απελευθερώθηκε στις 8 Μαΐου του 1945. Λόγω του ότι την εξουσία στην πατρίδα του κατέλαβε το αθεϊστικό κομμουνιστικό καθεστώς αυτοεξορίστηκε στην Αμερική. Εκοιμήθη προσευχόμενος στις 17 Μαρτίου 1956 στην Ι.Μ. Αγ. Τύχωνος στις ΗΠΑ. Το ιερό του σκήνωμα επέστρεψε στην Σερβία το 1991. Στις 24 Μαΐου 2003 ανακηρύχθηκε Άγιος από την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία. Η μνήμη του τιμάται στις 12 Μαΐου. Ο σύγχρονος και φίλος του Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς τον είχε χαρακτηρίσει «Χρυσόστομο των ημερών μας». Ο Άγιος αγαπούσε πολύ τον ελληνικό λαό και σεβόταν πολύ την ελληνική Εκκλησία και την ελληνική ιστορία. Μερικά από τα κείμενά του και τις ομιλίες του έχουν κατηγορηθεί από «ειδικούς» ότι περιέχουν «αντισημιτική» ρητορική. Π.χ. σε ομιλία του το 1936 στο Μοναστήρι Zica στη Σερβία, μίλησε εναντίον της εβραϊκής απειλής για τον Χριστιανισμό μπροστά σε ένα εκλεκτό ακροατήριο στο οποίο παρευρίσκετο και ο Πρωθυπουργός της Γιουγκοσλαβίας Μίλαν Στογιαντίνοβιτς. Το βιβλίο του «Μέσα από το παράθυρο της φυλακής» θεωρείται γενικά ως η ισχυρότερη «απόδειξη» των «αντισημιτικών» πεποιθήσεων του Αγίου.

  Παρακάτω αποσπάσματα από το βιβλίο:

   -  Ο απόστολος Παύλος λέει: «Κι όταν κάνουμε το καλό, ας μην αποκάμουμε. Γιατί, αν αντέξουμε ως το τέλος, θα θερίσουμε τον καρπό στον κατάλληλο καιρό… ας κάνουμε το καλό σε όλους και κυρίως σε αυτούς που έχουν την ίδια πίστη με εμάς»  (Γαλ. 6, 9).         
    Ο λαός σοφά λέει, πως το πουκάμισο είναι πιο κοντά στο δέρμα από την μπλούζα. Κάνε λοιπόν πρώτα το καλό στα αδέρφια σου, σ’ αυτούς που έχουν την ίδια πίστη με σένα, στη συνέχεια στους συγγενείς, μετά στους γείτονες και μετά στους ανθρώπους που είναι μακριά από εσένα, όσον αφορά την πίστη και το αίμα, και μετά στους ανθρώπους που ζουν στα πιο μακρινά μέρη του κόσμου.
   Ας μην είμαστε, όπως εκείνοι, που ονομάζονται διεθνιστές και είναι έτοιμοι να κάνουν το καλό σ’ εκείνους που είναι πιο μακριά, ενώ τα αδέρφια μας, τα πλησιέστερα στο αίμα και την πίστη, τα αφήνουν αβοήθητα, να ταλαιπωρούνται και να πεθαίνουν.
 ***
   -  Αν κάποιος είναι εναντίον των Εβραίων, πως μπορεί να είναι και εναντίον του Χριστού; Αφού οι Εβραίοι πολεμάνε εναντίον Του δύο χιλιάδες χρόνια;

      ***
Αυτοί (οι Ιουδαίοι) υπήρξαν οι μεγαλύτεροι εχθροί του Χριστού, μεγαλύτεροι και από τον ειδωλολάτρη Πιλάτο. Πάνω στον θυμό τους πρόφεραν και το φοβερό λόγο: «Το αίμα Του πάνω σε μας και τα παιδιά μας». Έτσι το αθώο αίμα Του έγινε το μαστίγιο που τους διώκει αιώνια από την μία χώρα στην άλλη.
    Αιώνες μετά εκείνοι που σταύρωσαν τον Μεσσία, τον Κύριο Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού μετέτρεψαν την Ευρώπη σε τόπο πού πολεμά ενάντια στο Θεό. Η Ευρώπη σήμερα είναι ο τόπος, όπου ο παλαιός Ισραήλ και ο σατανάς πολεμούν εναντίον του Ουράνιου Πατέρα. Η Ευρώπη αυτό δεν το ξέρει. Γι’ αυτό το λόγο η μοίρα των λαών της είναι σκοτεινή και γεμάτη απελπισία. Η Ευρώπη πρώτα από όλα δεν γνωρίζει ποιός είναι φίλος της και ποιός είναι εχθρός της. Δεν γνωρίζει ποιόν να ονομάσει πατέρα της και ποιόν να ονομάσει γιό της. Δεν ξέρει τίποτε, ξέρει μόνο εκείνο, που ο παλαιός Ισραήλ της δίνει ως γνώση. Δεν πιστεύει σε τίποτε εκτός από εκείνο, που την διατάζει να πιστεύει ο παλαιός Ισραήλ. Οι πιο μορφωμένοι γιοι της είναι άθεοι με τη συνταγή του παλαιού Ισραήλ. Οι μεγαλύτεροι επιστήμονές της διδάσκουν πώς η φύση είναι ο πιο σημαντικός Θεός και πως δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός από τη φύση. Και αυτό η Ευρώπη το δέχεται.
  
      Οι πολιτικοί της σαν υπνωτισμένοι μιλούνε για την ισότητα της κάθε πίστης και της απιστίας. Έτσι στην Ευρώπη η θρησκεία του παλαιού Ισραήλ θέλει να κατέχει την ίδια θέση με τον Χριστιανισμό. Ο στόχος του παλαιού Ισραήλ είναι να πιέσει τόσο τον Χριστιανισμό, ώστε αυτός να οπισθοχωρήσει και ο χριστιανοί να γίνουν άθεοι. Όλα τα σύγχρονα σλόγκαν της Ευρώπης τα έχει γράψει ο παλαιός Ισραήλ, εκείνος που σταύρωσε τον Χριστό. Ο παλαιός Ισραήλ έγραψε τα συνθήματα για τη δημοκρατία, το σοσιαλισμό, τις απεργίες, τον αθεϊσμό, την ανοχή σε κάθε πίστη, την επανάσταση σε κάθε τί, τον καπιταλισμό και τον κομμουνισμό. Όλα αυτά είναι εμπνεύσεις του παλαιού Ισραήλ, δηλαδή του πατέρα του παλαιού Ισραήλ, του διαβόλου. Και όλα αυτά τα κάνει με στόχο να υποτιμήσει το Χρίστο, να τον υποτιμήσει και στο θρόνο του να βάλει το δικό του Μεσσία, πού χωρίς ο ίδιος να το ξέρει, είναι αυτός ο σατανάς.
     
      Είναι παράξενο πώς οι Ευρωπαίοι δέχονται αυτόν τον αγώνα εναντίον του Χριστού, δέχονται τα ψέματα για αλήθεια, δέχονται τα συνθήματά του. Αυτό πράγματι είναι άξιο απορίας στα χρόνια μας και τίποτε άλλο. Όλα τα υπόλοιπα είναι μικρότερης σημασίας ή ασήμαντα. Το πιο σημαντικό από όλα είναι πώς η χριστιανική Ευρώπη έγινε δούλος του παλαιού Ισραήλ, απομακρύνθηκε από τον Πατέρα του φωτός, οι επιθυμίες της, οι σκέψεις της και τα έργα της δεν είναι ευλογημένα από τον Θεό, αφού δέχτηκε τον διάβολο για πατέρα της.

Στην φωτογραφία ο Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς με τον ιερέα και διοικητή των Τσέτνικς Momčilo Đujić
***
   -   Ο Χριστός απομακρύνθηκε από την Ευρώπη, όπως κάποτε απομακρύνθηκε από την χώρα των Γαδαρηνών, επειδή το ζήτησαν οι Γαδαρηνοί. Όμως μόλις απομακρύνθηκε, ήρθε ο πόλεμος, η φτώχεια, η φρίκη, η καταστροφή. Ξανά γύρισε στην Ευρώπη ο προχριστιανικός βαρβαρισμός των Αβάρων, των Ούννων, των Λογγοβάρδων, αλλά σε μέγιστη φρίκη. Τον Σταυρό Του και την ευλογία Του πήρε ο Χριστός και απομακρύνθηκε. Έμεινε το σκοτάδι και η βρωμιά. Εσείς τώρα αποφασίστε με ποιον θα πάτε. Με την σκοτεινή και βρώμικη Ευρώπη ή με τον Χριστό;
 ***
    -  Τι είναι η Ευρώπη; Αίρεση; Είναι αίρεση. Αρχικά ήταν παπική αίρεση, στη συνέχεια λουθηρανική αίρεση και μετά καλβινική αίρεση... Το τέλος αυτών των αιρέσεων είναι ο αθεϊσμός, δηλαδή οι ευρωπαίοι άθεοι που δεν υπήρχαν ποτέ μέχρι τώρα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Δηλαδή ο πρώτος γιός είναι αιρετικός και ο δεύτερος γιός είναι άθεος. Πώς μπορεί μια τέτοια πόλη να επιβιώσει; Πως βρέθηκαν ανάμεσα στους ανόητους και οι Σέρβοι; Είναι μία ερώτηση στην οποία είναι δύσκολο να βρούμε απάντηση.
 ***
     -  Στενοχωριέμαι για την Ευρώπη, γιατί θα καταστραφεί όπως η Καπερναούμ. Οι περήφανοι πύργοι της θα γκρεμιστούν, θα καταστραφούν και οι λεωφόροι της θα μετατραπούν σε τόπους που θα φυτρώσουν θάμνοι με αγκάθια, όπου θα κάνουν τη φωλιά τους τα φίδια. Στον τόπο που τώρα ακούγονται φωνές εναντίον του Χριστού, θα ακούγονται κραυγές από κουκουβάγιες και ουρλιαχτά από τσακάλια.
   Τη στιγμή που η Ευρώπη νόμισε για τον εαυτό της πώς εκπολιτίστηκε, τότε ήταν και που αγρίεψε. Τη στιγμή που νόμισε πως τα ήξερε όλα, τότε ήταν και που παραφρόνησε. Την στιγμή που νόμισε πως απέκτησε μεγάλη δύναμη, τότε ήταν και που έχασε όλη της τη δύναμη.
 ***
  - Η Ευρώπη είναι ο Θάνατος και ο Χριστός η ζωή.

  - Ευρώπη είναι ο πάπας και ο Λούθηρος, η κορεσμένη δηλαδή ανθρώπινη απληστία και ο ικανοποιημένος μέχρι έσχατου βαθμού ανθρώπινος νους. Ο πάπας είναι το συνώνυμο της ανθρώπινης απληστίας για εξουσία. Ο Λούθηρος είναι το συνώνυμο της ανθρώπινης θέλησης να ερμηνεύσει, εξηγήσει τα πάντα με τη λογική. Ο πάπας παρουσιάζεται σαν κυβερνήτης αυτού του κόσμου και ο Λούθηρος παρουσιάζεται σαν ο επιστήμονας αυτού του κόσμου.
 ***
   - Η νέα Βαβυλώνα, αυτή είναι η Ευρώπη.
 ***
     - Εσύ Σερβία πως έμπλεξες και μπερδεύτηκες; Φύγε από το πλοίο που βυθίζεται. Φύγε από την εβραϊκή Ευρώπη και στρέψου προς την Εκκλησία και την ιστορία σου.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ - Καλή κι ευλογημένη χρονιά.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έξοχον..!

Ανώνυμος είπε...


Εσύ Αγαπημένη Ελληνοχριστιανική ΕΛΛΑΔΑ μας, πως κατάντησες έτσι;

Η αρχή πάει πολλά πάρα πολλά χρόνια προς τα πίσω και “εμείς δεν ξέρουμε τι φάγαμε εχθές”!
Οπότε προχωράμε …στον Καλλέργη με το γνωστό σχέδιο του. Όσον αφορά την φόρα κατηφόρα της μεταπολίτευσης…

Τὸ ΕΛΙΑΜΕΠ καὶ ὁ πραγματικός του ῥόλος! [1]
13 Φεβρουαρίου 2011 ἀπὸ τὸν/τὴν Φιλονόη

Τὸ παρακάτω ἄρθρο τὸ ἔλαβα μόλις καὶ χαμογέλασα…
Ὁ Χριστοφόρος ξεκίνησε καὶ γράφει γιὰ ἕνα θέμα ποὺ πολλοὶ «γνωρίζουν» ἀλλὰ λίγοι «ὁμιλοῦν»….
Τὸ σημαντικότερον εἶναι τὰ στοιχεῖα ποὺ παρουσιάζει καὶ τεκμηριώνουντὸ ἄρθρο του.
Σᾶς παρακαλῶ πολὺ νὰ τὸ μελετήσετε καὶ νὰ τὸ κρατήσετε. Εἶναι πάρα πολύ σοβαρές οἱ πληροφορίες ποὺ καταγράφονται! Σοβαρὲς γιὰ τὴν ἀτομική μας ἐλευθερία ἀλλὰ κυρίως γιὰ τὴν χώρα μας!
Ἐὰν ἔςτω καὶ λίγο νοιάζεστε, διαβᾶστε!
Πῶς συνδέονται αὐτὰ;
Μία προσεκτική ἀνάγνωσις θὰ σᾶς τὸ ἀποκαλύψῃ!!
Φιλονόη.



“Ο Χριστιανισμός τους ενοχλεί, αυτόν θέλουν να εξαφανίσουν και προσπαθούνε με κάθε τρόπο να τον χτυπήσουν. Βλέπετε τι γίνεται στην Εκκλησία, πώς έχει αλωθεί, βλέπετε τι γίνεται παντού στην –πρώην- χριστιανική Ευρώπη.”

http://filonoi.gr/2011/02/13/98/

Ίσως το μεγαλύτερο σφάλμα που έκαναν – όσοι προωθούν την διεθνιστική αντίχριστη παγκοσμιοποίηση στην Ελλάδα μας - στα χρόνια του ΔΝΤ, είναι πως μας άφησαν χωρίς δουλειά.
Εύχομαι την νέα χρονιά να διαβάζουμε πολύ περισσότερο …έτσι θα “τσακωνόμαστε” και πολύ λιγότερο.
Καλή ανάγνωση …

Χρόνια πολλά , καλή χρονιά στον Κ.Ο. και σε όλους.
Προ παντός άλλου με υγεία, ψυχική πνευματική και σωματική , διότι και η οικονομική κρίση να περάσει – που θα περάσει , με την βοήθεια Της Παναγίας μας και ας μην το πιστεύουμε οι πολλοί - χωρίς υγεία …δώρον άδωρον.

Βελισσάριος Λεωνίδου είπε...

Skywatcher φύλαξες το ωφελιμότερο άρθρο του 2016 για το τέλος.
Σε αυτό το άρθρο περιγράφεται η βασική αιτία των δεινών της Ευρώπης και της ανθρωπότητας.
Δυστυχώς, οι πολλοί εκλαμβάνουν το αιτιατό(λαθρομετανάστευση, ανεργία, φτωχοποίηση, έγκλημα, ψυχοπάθειες, ακολασία, διαστροφές κλπ.) ώς αίτιο.
Το 2017 θα είναι αδήριτα χειρότερο σε όλα τα συλλογικά επίπεδα, παγκοσμίως.
Αρκεί να δείτε πως υποδέχεται το νέο έτος το «επιστημονικά ουδέτερο» National Geographic.
Ατομικά, ωστόσο, το 2017 μπορεί να είναι καλύτερο για τον κάθε ένα απο εμας. Κι αυτό εξαρτάται από την πίστη μας στον Χριστό και την υπακοή στον Θείο Νόμο. Ορθοδοξία και Ορθοπραξία ή εκφυλισμός και θάνατος.
Εύχεσθε.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ένα θαυμάσιο κείμενο, με κάθε έννοια, που πρέπει να διαδοθεί όσο γίνεται περισσότερο.

sta είπε...

Καλή χρόνια για όλους.

Ανώνυμος είπε...

Πως το υποδέχεται;

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλο άρθρο, διαφωνώ μονο εκει που λεει (αν το εχει πει ποτε) "Αν κάποιος είναι εναντίον των Εβραίων, πως μπορεί να είναι και εναντίον του Χριστού; Αφού οι Εβραίοι πολεμάνε εναντίον Του δύο χιλιάδες χρόνια;"

Γιατί να πρέπει να στιγματίζονται οι εβραίοι σε κάθε συζήτηση αυτού του μπλοκ; χαχα

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για πόλεμο. Τόσο συμβατικό όσο και μη συμβατικό, με ύπουλες και μακροπρόθεσμες μεθόδους που οδηγούν τη συλλογική ψυχή στη σήψη και τη διαφθορά.
Κατά τη γνώμη μου, η πιο πρόστυχη μέθοδος είναι αυτή που εκμεταλλεύται τη θρησκευτική αρετή (που έχει ριζώσει μέσα σε όσους από εμάς πήγαμε έστω και μια μέρα κατηχητικό)για να εξοντώσει τελικά όλη την ύπαρξή μας.
Αναφέρομαι στην εκμετάλλευση της ιδέας της αγάπης προς τον πλησίον, με τις διαφημιστικές εκστρατείες υπέρ των λαθρομεταναστών, των παιδιών που υποφέρουν και όλα αυτά.
Και λέω: Αν έλθει ένας (1) ξένος, ευχαρίστως να τον φροντίσω να τον ταΐσω να τον περιθάλψω ακόμη και αν με μισεί και θέλει την εξόντωσή μου επειδή έτσι λέει η θρησκεία του.
Αν όμως έλθουν ένα εκατομμύριο τέτοιοι, που τελικώς θα έχουν το πρόσταγμα στη Βουλή, στους νόμους, στην παιδεία, ακόμη και αν δεν είναι βίαιοι (που δεν ισχύει), τότε θα εξαφανίσουν ό,τι έχω ιερό.
Από την αρχαιότητα λοιπόν, ο αγώνας ήταν "υπέρ βωμών και εστιών" και "υπέρ πίστεως και πατρίδος". Αληθινός πόλεμος.

Με αγωνιστικές ευχές για το 2017 προς τον Κ.Ο. και τους αναγνώστες του.

Ελληνικά Θέματα.

Γιάννης είπε...

Απορώ κι εγώ πως με τέτοιες ιδέες τον κατηγόρησαν για αντισημιτισμό. Γιατί άραγε;

katerinaV είπε...

Πράγματι είναι ένα εξαιρετικό κείμενο, αλλά για νά έρθει η μέρα που όλα θα γίνουν καλύτερα γιά Ευρώπη και την Ελλάδα μας , πρέπει να επιστρέψουμε μετανοούντες ειλικρινώς, μέ πνεύμα και ψυχή καθαρά στόν Χριστό μας!
Ευλογημένη και δίκαιη ας είναι λοιπόν η νέα χρονιά πού μόλις μπήκε.
Χρόνια Πολλά σε όλους σας.

Βελισσάριος Λ. είπε...

«εἰ δέ τις τῶν ἰδίων καὶ μάλιστα τῶν οἰκείων οὐ προνοεῖ, τὴν πίστιν ἤρνηται καὶ ἔστιν ἀπίστου χείρων».
(Τιμ.Α 5, 8)
«ηὐχόμην γὰρ αὐτὸς ἐγὼ ἀνάθεμα εἶναι ἀπὸ τοῦ Χριστοῦ ὑπὲρ τῶν ἀδελφῶν μου, τῶν συγγενῶν μου κατὰ σάρκα, οἵτινές εἰσιν ᾿Ισραηλῖται,»
(Ρωμ.9,3)
δηλαδή,
«ἐὰν χρειάζεται», γράφει, «γιὰ νὰ πιστέψουν οἱ συμπατριῶτες μου καὶ νὰ σωθοῦν, νὰ χωρισθῶ ἐγὼ ἀπὸ τὸν Χριστὸ καὶ νὰ εὑρεθῶ στὴν κόλαση, ἂς γίνει καὶ αὐτό»! «Ἂς χαθῶ ἐγὼ γιὰ νὰ σωθοῦν ἐκεῖνοι. Ἂς γίνω ἀνάθεμα, ἂς καταδικαστῶ ἐγὼ αἰωνίως, καὶ ἂς χάσω τὴν Βασιλεία τοῦ Θεοῦ, προκειμένου νὰ γίνει τὸ μεγάλο τοῦτο καλὸ γιὰ τὸ ἔθνος μου. Νὰ μετανοήσει ὁ Ἰσραήλ, νὰ πιστεύσει καὶ νὰ σωθεῖ»!

Η μετανεωτερική θεώρησις της ηθικής.
Λένε οι "ανθρωπιστές": «επιθυμητοί οι πρόσφυγες & μετανάστες», «δεν υπάρχουν παράνομοι άνθρωποι».

και ταυτόχρονα λένε: «ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη».

Δηλαδή, καλοδεχούμενος ο κάθε φτωχοδιάβολος της γης και ανεπιθύμητα τα μελλοθάνατα αγέννητα ελληνάκια.

Ο κόσμος μας έχει μεταβληθεί σε μια σατανική σέκτα(όπως περιγράφει ο H.Makow στο blog του) όπου επικρατεί η παράνοια και η αντιστροφή των λογικών εννοιών και ηθικών αξιών.

«Ὦ γενεὰ ἄπιστος καὶ διεστραμμένη! ἕως πότε ἔσομαι μεθ᾽ ὑμῶν;»

Ανώνυμος είπε...

τελειο αρθρο.....

καλη χρονια με υγεια και δυναμη κ.ο