Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Ν. ΑΦΡΙΚΗ: Πως πέθανε διάσημος «αντιρατσιστής» την «Ημέρα της Συμφιλίωσης»;Ιδού πως περιγράφεται μία πραγματική τραγωδία που έλαβε χώρα πρόσφατα στη Νότια Αφρική:

«Όσο ζούσε ο Steven Otter στηλίτευε τους ομόφυλούς του Λευκούς ότι είχαν "παρεξηγήσει" την εγκληματικότητα των Μαύρων στη Νότια Αφρική. Ωστόσο, σε μία από αυτές τις σκληρές φυλετικές ειρωνείες για την οποία η χώρα αυτή είναι διάσημη, ο Steven μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από δύο μαύρους ληστές στο σπίτι του την ‘Ημέρα της Συμφιλίωσης’, στις 16 Δεκεμβρίου 2016, πεθαίνοντας στην αγκαλιά της έγχρωμης συντρόφου του, Nathalie Williams - μπροστά από την 7χρονη κόρη του.

Ο υπουργός πολιτισμού της Νοτίου Αφρικής, Nathi Mthethwa, εξέδωσε μια δήλωση στην οποία θρηνούσε για τον θάνατό του: "Είμαστε συντετριμμένοι και εξοργισμένοι από την είδηση της θανατηφόρας επίθεσης που στοίχισε τη ζωή του συγγραφέα και πρώην δημοσιογράφου Steven Otter".

Όσον αφορά το χρόνο που έζησε ο Otter στον μαύρο δήμο της Khayelitsha, ο υπουργός Mthethwa δήλωσε: "Ο Steven Otter αντιπροσώπευε το πνεύμα του μη-φυλετικού διαχωρισμού. Αναφερόμενος στην απόφασή του να εγκατασταθεί στην Καγιελίτσα είπε ότι τον δέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες ... το έθνος μας έχει χάσει έναν ανιδιοτελή άνθρωπο με μεγάλο χαρακτήρα".

Το πρώην αφεντικό του Otter, η δήμαρχος του Κέιπ Τάουν Patricia de Lille, εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά της για τη βάναυση δολοφονία κάποιου που κάποτε είχε ως επίσημο εκπρόσωπό της όταν ακόμα είχε το δικό της πολιτικό κόμμα, τους Ανεξάρτητους Δημοκράτες. Ωστόσο, τόσο η De Lille όσο και ο Otter μοιράζονται ένα πιο σκοτεινό παρελθόν έχοντας αναπτύξει κάποτε σχέσεις με αντι-λευκά επαναστατικά κόμματα, όπως το Παναφρικανικό Κογκρέσο (PAC), και τους Αφρο-Μαρξιστές Μαχητές της Οικονομικής Ελευθερίας του Julius Malema (ΕΤΑ)”.

Τραγικό! Μα είναι δυνατόν οι μαύροι εγκληματίες να μην γνωρίζουν τον Steven Otter ή να μην τους νοιάζει ότι ο Otter ήταν «ένας από τους καλούς» στη Νότια Αφρική;

Σημείωση: Από το βιβλίο του Steven Otter “Khayelitsha” ένα απόσπασμα:

«Με το να εγκατασταθώ στην Καγιελίτσα, προχώρησα σε μια αναζήτηση για την αλήθεια του θέματος. Ήξερα βαθιά ότι ο ρατσισμός δεν έχει κανένα νόημα, αλλά πολύ συχνά σκεφτόμουν ρατσιστικά πράγματα. Αυτό που εκτυλίχθηκε στην Καγιελίτσα, ως εκ τούτου, ήταν ένα ταξίδι στην καρδιά του δικού μου ρατσισμού, το μόνο ταξίδι που ήταν αρκετά ισχυρό για να πνίξει τις ρατσιστικές φωνές της πλειοψηφίας μέσα στη λευκή κοινωνία της νεότητάς μου».

Το ταξίδι του Otter για να πνίξει τα εναπομείναντα κομμάτια του «ρατσισμού» του (ο οποίος ως γνωστόν ανευρίσκεται μόνο σε άτομα της Λευκής φυλής, αν και οι απανταχού «αντιρατσιστές» ωρύονται ότι «δεν υπάρχουν φυλές, μόνο η ανθρώπινη», οπότε η θεωρία μπάζει, αλλά μην τους χαλάτε το παραμύθι) τελείωσε μέσα σε μία λίμνη αίματος. Του δικού του. Ο Τεξανός Λευκός εθνικιστής Preston Wiginton, πριν από λίγες εβδομάδες είπε στο CNN, "μερικές φορές το να είσαι ‘μισαλλόδοξος’ είναι σοφό".

ΚΟ / Πηγή

5 σχόλια:

Γιάννης είπε...

Όχι ότι έχει και μεγάλη σημασία, αλλά από που προκύπτει ότι ήταν μαύροι οι ληστές; Απ' ότι διάβασα δεν έχει γίνει καμία σύλληψη... Φυσικά το χρώμα των δολοφόνων του δεν ακυρώνει τον αγώνα ούτε τις ιδέες του.

Ανώνυμος είπε...

μάλλον θα το είπε η μαύρη γυναίκα του και η κόρη του που ήταν παρούσες στο συμβάν....

Polyc Mike είπε...

Καταρχάς θέλω να θερμο-παρακαλέσω γενικά τους anonymus (αλλά και επώνυμους) αναγνώστες,

να μην μπαίνουν σε διάλογο/αντίλογο/αντιπαράθεση με τον "Γιάννη" (λέγε με και "επαναστάτη" με τα ΑΚ-47)!
Προφανώς πρόκειται για άνθρωπο με σωρεία ψυχολογικά, ο οποίος λυμνάζει εδώ και καιρό σε διάφορα άρθρα του ΚΟ. Από τις τοποθετήσεις που κάνει, φαίνεται ξεκάθαρα, πώς ο άνθρωπος ανήκει και προέρχεται από μία εντελώς διαφορετική -και εν τέλει θλιβερή*- κοσμοθεωρία!!

*θλιβερή: διότι δεν μπορώ να φανταστώ έναν αναγνώστη του ΚΟ, να μπαίνει και να κάθεται να σχολιάζει σε κομμουνιστικές/αριστερές/αναρχικές/αλβανικές/ομοφυλοφιλικές/αντεθνικές ιστοσελίδες, όπου η κυρίαρχη θέση αποτελείται από το επίσης θλιβερό τρίπτυχο " ΦΑΕ-ΠΙΕΣ-ΨΩΦΑ "!!!

Υ.Γ. Θέλω να παρακαλέσω τον ΚΟ,να μην κόψει το σχόλιο αυτό,διότι ο σκοπός δεν είναι η ύβρις ή η όποια κακόβουλη, γεμάτη μίσος και εριστική διάθεση. Φυσικά, σε περίπτωση που κοπεί το σχόλιο μου, θα δείξω κατανόηση, μιάς και "προβάλλω τα προσωπικά δεδομένα" του συγκεκριμένου!!

Υ.Γ.2. Εάν και εφόσον,δεν κοπεί το σχόλιο αυτό, καθώς και επίσης, εάν ο συγκεκριμένος σχολιαστής θελήσει να απαντήσει στο δικό μου σχόλιο, θα ήθελα πάλι να παρακαλέσω τον ΚΟ, να μην κοπεί το σχόλιο ΤΟΥ, έστω κι αν ακόμη εμπεριέχει ύβρις!!

Υ.Γ.3. Από την πλευρά μου, δεν θα ξαναϋπάρξει η όποιαδήποτε ανταπάντηση στα σχόλια του συγκεκριμένου σχολιαστή!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γιάννης είπε...

Μάλλον, αλλά ούτε καμιά περιγραφή ή μαρτυρία διάβασα πουθενά.

Γιάννης είπε...

Καταρχάς θα ήθελα να εξάρω την πρόθεση του χρήση Polic Mike να "προστατέψει" τους αναγνώστες του από ΚΟ από το διάλογο και τη γόνιμη αντιπαράθεση με άτομα που έχουν διαφορετική άποψη από τη δική τους. Η ανάγκη τέτοιου είδους "προστασίας" είναι ίδιον της δικής του κοσμοθεωρίας, όπως άλλωστε και τα υβριστικά σχόλια που ταιριάζουν ασορτί με αντιλήψεις αυτού του είδους.
Υ.Γ. Φυσικά σπεύδει εκ των προτέρων να αρνηθεί οποιαδήποτε ανταπάντηση αντιλαμβανόμενος προφανώς την αδυναμία της δικής του επιχειρηματολογίας όταν κατακρίνει τις αντίθετες ιδεολογίες/κοσμοθεωρίες.
Υ.Γ. 2 Κρίμα πάντως που δε θα μάθω σε ποιες "αλβανικές" και "ομοφυλοφιλικές" σχολιάζω.