Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΙΣΡΑΗΛ: «Δεν ξέρω γιατί 40 στρατιώτες δεν πυροβόλησαν τον τρομοκράτη». Ο ισραηλινός στρατός ερευνά γιατί οι στρατιώτες του το έβαλαν στα πόδια

Από: Arutz Sheva 7 (Israel National News) / ΚΟ

Ο Ισραηλινός Στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι ερευνά γιατί τόσοι πολλοί στρατιώτες εγκατέλειψαν τη σκηνή της τρομοκρατικής επίθεσης στην Ιερουσαλήμ την Κυριακή το απόγευμα και δεν προσπάθησαν να σκοτώσουν ή να συλλάβουν τον τρομοκράτη.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον δεκαπέντε τραυματίστηκαν όταν ένας τρομοκράτης (Παλαιστίνιος) οδήγησε ένα φορτηγό σε μια ομάδα στρατιωτών στο Haas Promenade στη γειτονιά Armon HaNatziv της νότιας Ιερουσαλήμ.

Υπήρχαν εκατοντάδες στρατιώτες στην περιοχή όταν σημειώθηκε η επίθεση, οι οποίοι θα έπαιρναν μέρος σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικά με την Ιερουσαλήμ ως μέρος της εκπαίδευσής τους. Ο χώρος είχε θέα την ιστορική πόλη του Δαβίδ. Πλάνα από κάμερες  έδειξαν πολλούς από τους στρατιώτες να τρέχουν μακριά από τη σκηνή μόλις άρχισε η επίθεση.

Ο διοικητής της Βάσης 1, από όπου είχαν έρθει οι στρατιώτες, συνταγματάρχης Yaniv Elalouf, έφθασε στη σκηνή για να διερευνήσει αυτό που ακολούθησε μετά την επίθεση.

Ο ξεναγός Ethan Rond, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον τρομοκράτη που πραγματοποίησε την επίθεση, είπε στο Στρατιωτικό Ραδιόφωνο ότι ήταν σοκαρισμένος με το γεγονός ότι κανένας από τους στρατιώτες δεν αντέδρασε πυροβολώντας τον τρομοκράτη.

"Δεν ξέρω γιατί 40 στρατιώτες δεν άνοιξαν πυρ. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν είχαν ανοίξει αμέσως πυρ, θα είχαμε λιγότερους τραυματισμούς", είπε ο Rond.

Ο βουλευτής Amir Ohana (του κόμματος Λικούντ) επαίνεσε την αντίδραση του Rond. "Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι ένας πολίτης, ένας ξεναγός, ήταν ο πρώτος που πυροβόλησε τον τρομοκράτη για να τον αποτρέψει από το να συνεχίσει την επίθεση. Είναι ο τελευταίος σε μια μεγάλη λίστα αμάχων που έχουν σταματήσει τρομοκρατικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια αυτού του κύματος τρομοκρατίας. Θα συνεχίσω να ενθαρρύνω τους νομοταγείς πολίτες να φέρουν όπλα και να υποστηρίζουν εκείνους που το κάνουν σύμφωνα με το νόμο".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν κατάλαβα ειναι η αληθεια τι θελει να μας πει το άρθρο, παρόλο που ειναι οντως παράξενο ο γεγονός αυτό

Ανώνυμος είπε...

Πολύ λυπηρό...είναι μικρά παιδιά...

ας ἐλθει αυτό που είπε ο Ησαΐας :
καὶ συγκόψουσι τὰς μαχαίρας αὐτῶν εἰς ἄροτρα καὶ τὰς ζιβύνας αὐτῶν εἰς δρέπανα, καὶ οὐ λήψεται ἔθνος ἐπ᾿ ἔθνος μάχαιραν, καὶ οὐ μὴ μάθωσιν ἔτι πολεμεῖν

Ανώνυμος είπε...

Δεν τους έσωσε ο Γιαχβέ;

Ανώνυμος είπε...

Οι ισραηλινοί στρατιώτες είναι γενναίοι μόνο όταν πυροβολούν άμαχους στην Παλαιστίνη και σκοτώνουν μικρά παιδιά που κρατούν πέτρες ή σφενδόνες!!!
Στον πραγματικό εχθρό το βάλανε στα πόδια...

Ανώνυμος είπε...

Μα τι ζητουσαν τοσοι ισραηλινοι εκει; Εννοω στην Παλαιστινη;
Για τουρισμο ειχαν παει;
Τους εχουν αποδειξει (πολλακις) οι Παλαιστινιοι, οτι δεν θελουν ουτε να τους βλεπουν.

Οποτε;
Ας τα μαζευουν σιγα-σιγα και ας πανε σε αλλες περιοχες για τουρισμο οι εβραιοι.
Ας πανε καπου τελος παντων που να τους .....θελουν

Ανώνυμος είπε...

δεν χρειάζεται ούτε μίσος ούτε κακεντρέχια προς τους οβριούς. η λύση είναι απλή. να επιτρέψουν στους παλαιστήνιους να χτίσουν το δικό τους κράτος επιτέλους και να ζήσουν μαζί...........
δεν μπορούν να καταλάβουν ότι όσο δεν το κάνουν τόσο θα θρηνούν;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

φοβήθηκαν ότι θα ήταν γεμάτο εκρηκτικά ....γι αυτό έβαλαν τα πόδια στη πλάτη

στρατιώτες πολλοί. ..ηγέτες λίγοι

πάντα έτσι γινόταν

Vivika είπε...

Δεν γίνεται φίλε μου. Δεν αφήνει ο Γιαχβέ...