Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΗΠΑ: Ο θρύλος της country Toby Keith δεν θα απολογηθεί σε κανέναν επειδή θα τραγουδήσει στην ορκωμοσία του Τραμπ

Ο διάσημος τραγουδιστής της country μουσικής Toby Keith είναι ένας από τους λίγους μουσικούς που έχει συμφωνήσει να παίξει σε μια συναυλία κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της ορκωμοσίας του εκλεγέντα Προέδρου Donald Trump αυτή την εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώθηκε ότι ο Keith, μαζί με άλλους, όπως η τραγουδίστρια του Broadway Jennifer Holliday και το ροκ συγκρότημα 3 Doors Down θα παίξουν επίσης σε συναυλία στο Λίνκολν Μεμόριαλ την Πέμπτη, μία ημέρα πριν από την ορκωμοσία.

Εξ αρχής διασημότητες του Χόλιγουντ και πρωτοκλασάτοι μουσικοί αρνήθηκαν να παίξουν σε οποιαδήποτε εκδήλωση της ορκωμοσίας του Trump, επιλέγοντας να βάλουν τις πολιτικές τους απόψεις πάνω από όλα.

Και εκείνοι όμως οι μουσικοί όμως που συμφώνησαν να παίξουν, έγιναν αμέσως στόχος μίσους από άτομα εμφορούμενα δημοκρατικών φρονημάτων με πολλούς να καλούν για μποϊκοτάζ της μουσικής και του έργου τους. Αυτό οδήγησε πολλούς μουσικούς να κάνουν πίσω, συμπεριλαμβανομένης της Holliday (φωτο) και του διάσημου Ιταλού τραγουδιστή της όπερας Andrea Bocelli. Και οι δύο τραγουδιστές είπαν ότι έλαβαν σκληρή κριτική από τους οπαδούς τους, συμπεριλαμβανομένων και απειλών θανάτου!

Ωστόσο, ο Keith δεν υποχωρεί. Είπε σε δήλωσή του στο Entertainment Weekly το Σαββατοκύριακο ότι είναι υπερήφανος που θα παίξει για τους Αμερικανούς στην ορκωμοσία του Τραμπ.

«Δεν απολογούμαι που παίζω για τη χώρα μου ή τους στρατιώτες μας», δήλωσε ο Keith στο EW. «έχω εμφανιστεί σε εκδηλώσεις για τους προηγούμενους προέδρους Τζορτζ Μπους και Μπαράκ  Ομπάμα και έχω κάνει πάνω από 200 εμφανίσεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν για τους φαντάρους μας».

Για την ιστορία, ο Keith δεν είναι Ρεπουμπλικάνος! Στην πραγματικότητα, αυτοπροσδριορίζεται ως ανεξάρτητος..

Στα τέλη του 2001 ο Toby Keith έγραψε το τραγούδι “Courtesy of the Red, White and Blue (The Angry American)”. Στις 24 Μαρτίου 2001, ο πατέρας του Keith, Η.Κ. Covel, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Αυτό το γεγονός και οι επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 ώθησαν τον Keith να γράψει το τραγούδι, το οποίο μιλάει για τον πατριωτισμό και την πίστη του πατέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην αρχή ο Keith αρνήθηκε να ηχογραφήσει το τραγούδι και το τραγουδούσε ζωντανά μόνο στις συναυλίες του για τους στρατιώτες. Αμέσως εμφανίστηκαν αντιδράσεις εκ μέρους του λίμπεραλ συφερτού για το τραγούδι, επειδή οι στίχοι του λέει, «εκφράζουν σαφή εθνικιστικά και μιλιταριστικά συναισθήματα». Παρόλα αυτά το τραγούδι που βγήκε τελικά με το άλμπουμ ‘Unleashed’ (2002), έφτασε στο νούμερο ένα τον Ιούλιο.

Παρακάτω ένα από τα πιο χαρακτηριστικά (και αγαπημένα!) τραγούδι του Toby:



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ & εδώ

1 σχόλιο:

ikonsgr είπε...

Ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα πάντως.
Εχουν φάει τα λυσσακά τους οι ΑντίΧριστοι μισάνθρωποι με τον τραμπ, άρα δε μπορεί, κάτι καλό θα φέρνει... Αν ήταν "φούσκα" προς τι η κακιά λύσσα μαζί του;