Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Jüri Lina : Οι ομοιότητες με την Σοβιετική Ένωση είναι εντυπωσιακές

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Jüri Lina συγκρίνει την ποινικοποίηση της γνώμης που υπήρχε στην Σοβιετική Ένωση με αυτήν που υπάρχει σήμερα στη Σουηδία.

Ο Jüri Lina (Γιούρι Λίνα) είναι Εσθονός συγγραφέας, μουσικός παραγωγός και σκηνοθέτης. Έχει ασχοληθεί με τις μυστικές εταιρίες, όπως είναι ο Τεκτονισμός και οι Illuminati.

Ο Λίνα γεννήθηκε το 1949 στην υπό σοβιετική κατοχή Εσθονία. Του απαγορεύτηκε η δημοσιογραφική εργασία το 1975 και στη συνέχεια εργάστηκε ως νυχτοφύλακας μέχρι που αναγκάστηκε να μεταναστεύσει το 1979 μετά από επανειλημμένες συγκρούσεις με την KGB. Από τότε ο Λίνα ζει στη Σουηδία. Το 1985, σύμφωνα με έγγραφα που διατέθηκαν πρόσφατα, απαγγέλθηκαν πολιτικές κατηγορίες στην Σοβιετική Εσθονία κατά του Λίνα εν τη απουσία του. Κατηγορήθηκε για «εσχάτη προδοσία» σε σχέση με την έκδοση δύο βιβλίων - "Sovjet hotar Sverige" ("Η σοβιετική απειλή κατά της Σουηδίας") και "Öised päevad" ("Νυχτερινές Ημέρες "). Η KGB τον θεωρούσε ως έναν από τους πιο αντι-κομμουνιστές συγγραφείς στη Σουηδία. Ο Λίνα είναι μέλος της Ένωσης Σουηδών Εκδοτών». 

Το πιο γνωστό βιβλίο του είναι το 'Under the Sign of the Scorpion', το οποίο έχει εκδοθεί και στα ελληνικά υπό τον τίτλο «Υπόγειες Σιωνιστικές Διαδρομές» (εκδόσεις ΣΤΕΡΕΩΜΑ). Αποσπάσματα έχουν δημοσιευθεί εδώ κι εδώ.

Το 1979 ο Λίνα ήρθε στη Σουηδία από την Εσθονία που ήταν κομμάτι της Σοβιετικής Ένωσης. Είχε αρχίσει να νιώθει άβολα μέσα στο κομμουνιστικό σύστημα.

Ως εκ τούτου, είχε την επιλογή είτε να κλειδωθεί σε κάποιο ψυχιατρείο ή να απελαθεί στην …. Καρχηδόνα, όπως έλεγαν οι κομμουνιστές την δυτική κοινωνία. Επέλεξε την Καρχηδόνα. 

Συνέγραψε αρκετά βιβλία και παρήγαγε ταινίες με θέματα σχετικά με την ιστορία, τη μουσική και την υγεία. Στα βιβλία του ο Λίνα αναλύονται σύγχρονα θέματα και μυστικά κρυμμένα από την επίσημη ιστορία. Αυτό τον καιρό δίνει διαλέξεις με θέμα «αόρατες δυνάμεις». Λόγω της καταπίεσης της γνώμης που επικρατεί στη Σουηδία όλες οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν κρυφά.

Πολλοί πήγαν στην τελευταία διάλεξη για να ακούσουν με ενδιαφέρον το πώς ο Διεθνής Τεκτονισμός καθοδήγησε την ιστορία, πόσα παραδείγματα υπάρχουν ότι το αμερικανικό δουλεμπόριο περιλάμβανε και Λευκούς Ευρωπαίους σκλάβους, πώς οι συμμαχικές δυνάμεις μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο σκότωσαν εκατομμύρια Γερμανούς μέσω προγραμματισμένης πείνας. Μετά τη διάλεξη, ο Λίνα έδωσε συνέντευξη στο Βόρειο Μέτωπο:

Τι ομοιότητες βλέπετε στην καταστολής της γνώμης στη Σοβιετική Ένωση και στις σύγχρονες δημοκρατίες του σήμερα;

Οι ομοιότητες είναι εντυπωσιακές. Όταν έφυγα από την Σοβιετική Ένωση και ήρθα στη Σουηδία το 1979, έμεινα έκπληκτος όταν σύντομα συνειδητοποίησα ότι είναι το ίδιο σύστημα σε μια ηπιότερη μορφή. Η Σουηδία έχει ένα ελαφρύ σοβιετικό σύστημα. Δεν καταλήγεις σε στρατόπεδα εργασίας ή φυλακές, αλλά αν προφέρεις κάτι που το σύστημα δεν εγκρίνει, πρέπει να εξοστρακιστείς, να υποστείς διακρίσεις και να υποφέρεις από επαγγελματικές απαγορεύσεις. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να είσαι σκηνοθέτης δάσκαλος, γιατρός, συγγραφέας ή παραγωγός.
Για να ασκήσεις το επάγγελμά σου, θα πρέπει να εγκριθούν οι απόψεις σου από την αστυνομία με τον ίδιο τρόπο όπως γινόταν και στη Σοβιετική Ένωση. Πρέπει να έχεις τις «σωστές αξίες». Μόνο εκείνοι με τις «σωστές αξίες» έχουν την ελευθερία του λόγου. Όταν σε επικρίνανε ως έναν κίνδυνο για τους ανθρώπους της Σοβιετικής Εσθονίας δεν είχες καμία δυνατότητα να υπερασπιστείς τον εαυτό σου. Είναι το ίδιο στη Σουηδία, όπου μπορούν να σε απεικονίζουν με διάφορα επίθετα όπως ρατσιστή ή αντισημίτη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ως εκ τούτου, μπορεί κανείς να πει χωρίς υπερβολή, ότι η ελευθερία της έκφρασης στη Σουηδία είναι ένα πολύ κακό αστείο. Στη Σοβιετική Ένωση μπορούσες να εκφραστείς ελεύθερα, αρκεί να εξήρες τον κομμουνισμό και τη Σοβιετική Ένωση. Το να επικρίνεις το σύστημα δεν επιτρεπόταν και το Κομμουνιστικό Κόμμα ποτέ δεν έκανε λάθος.

Πώς είναι η κατάσταση στην σημερινή Εσθονία σε σύγκριση με τη Σουηδία;

Παρά το γεγονός ότι οι πρώην κομμουνιστές βρίσκονται στην εξουσία στην Εσθονία, τα πράγματα είναι καλύτερα από ό, τι στη Σουηδία. Σε γενικές γραμμές, δεν θα αναγνωρίσεις το παλιό σοβιετικό στυλ. Μπορείς ακόμη να ακούσεις συνεντεύξεις όπου επικρίνεται η κυβέρνηση, η ΕΕ και η εσθονική πολιτική για τους πρόσφυγες. Στη Σουηδία, αυτό δεν υπάρχει. Στην Εσθονία, μιλάω τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο. Δείχνουν τις ταινίες μου στην τηλεόραση και στους κινηματογράφους. Χωρίς κανένα κώλυμα επίσης κάνω ανοιχτές διαλέξεις σε όλη τη χώρα. Στη Σουηδία, το Ινστιτούτο Κινηματογράφου σταμάτησε την προβολή των ταινιών μου. Δεν είμαι ευπρόσδεκτος για αυτούς. Το να στοχοποιείς έναν άνθρωπο δεν είναι κάτι καινούργιο. Το ίδιο πράγμα συνέβη στην Σοβιετική Εσθονία. Εκεί, οι άνθρωποι ήταν φοβισμένοι από το όνομά μου. Το Γιούρι Λίνα σήμαινε κίνδυνο.  Έβλεπα ανθρώπους που ήξερα να αλλάζουν δρόμο όταν με έβλεπαν. Ένας άλλος Εσθονός αντιφρονούντας είπε για την ανάκρισή του από την KGB, όπου τον απειλούσαν με υποχρεωτικό εγκλεισμό σε ψυχιατρείο. Στη Σουηδία, έχω γίνει persona non grata. Έγινα πρωτοσέλιδο, χωρίς ποτέ να μου δοθεί η ευκαιρία να εξηγηθώ. Βιβλιοπωλεία αρνήθηκαν να πουλάνε τα βιβλία μου. Με απέρριψαν με υποτιμητικό τρόπο, και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να κάτσουν να συζητήσουν μαζί μου. Διαπράττουν πνευματική δολοφονία.
Η κοινότητα θέλει μια ιδεολογική αστυνομία που θα τιμωρεί τις μη πολιτικά ορθές απόψεις. Χρειάζονται ιδρύματα και οργανισμούς που θα λειτουργούν ως φύλακες. Ως εκ τούτου, το Ίδρυμα Expo (σουηδικό «αντιφασιστικό» και «αντιρατσιστικό» Ίδρυμα) είναι ένα σύμπτωμα μιας άρρωστης κοινωνίας. Έχουν ανάγκη το Expo, και αν δεν ήταν αυτό κάποια παρόμοια αστυνομία σκέψης θα έπρεπε να υπάρχει. Αντί της συζήτησης καταπιέζεται η ελευθερία και η αξιοπρέπεια ενός ατόμου. Την τελική ευθύνη για την εκφοβισμό την έχει ο Πρωθυπουργός. Αν κάποιος θέλει να κάνει μια καριέρα στη Σουηδία μπορεί αν το κάνει ελεύθερα, αρκεί να πρεσβεύει φεμινιστικές, σοσιαλιστικές ή φιλελεύθερες πολιτιστικά μαρξιστικές απόψεις. Μόνο εκείνοι απολαμβάνουν την ελευθερία της έκφρασης στην πράξη.

Ποια είναι τα επερχόμενα έργα σας;

Το βιβλίο «Σοβιετική Δημοκρατία τoυ Παραλογιστάν», για την σουηδική κοινωνία και μία νέα ταινία που συνοψίζει όλες τις προηγούμενες ταινίες μου.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

“Πρέπει να έχεις τις «σωστές αξίες». Μόνο εκείνοι με τις «σωστές αξίες» έχουν την ελευθερία του λόγου.”

Εάν ρωτήσετε 100 ανθρώπους να σας πουν τι είναι έγκλημα τι πιστεύεται πως θα σας απαντήσουν;
Να σκοτώσεις έναν άνθρωπο.
Καμία σημασία όμως δεν έχει τι πιστεύουμε εμείς ως ΕΓΚΛΗΜΑ αλλά
ΤΟ ΤΙ ΟΡΙΖΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑ!!!

έγκλημα ουδέτερο
1. κάθε άδικη πράξη, προβλεπόμενη και τιμωρούμενη από το νόμο με ποινή

Εάν διαπράττει έγκλημα με αυτά που λέει και υποστηρίζει “ΚΑΛΩΣ” φιμώνεται και μάλιστα ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ…σύμφωνα με τους νόμους…!


Δηλαδή ρε άνθρωπε – εμού συμπεριλαμβανομένου - ανεξαρτήτως χρώματος θρησκείας και καταγωγής τι
ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ
Ο Κ.Ο. και ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ
ΕΧΟΥΝ ΞΕΛΑΡΥΓΓΙΑΣΤΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;;;

Υπέγραψε τη «σύμβαση για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο» η Ελλάδα
Η χώρα μας έγινε η 52η που εντάσσεται στο σύστημα

http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/2552447/ipegrapse-ti-simvasi-gia-to-egklima-ston-kivernochoro-i-ellada


Έχουμε μπλέξει άσχημα.
Ασχολούμαστε με όλα όσα προβλήματα έχουμε , με την επίλυση τους (παμπόνηροι, μας έδωσαν δουλεία για το σπίτι…) και καθόλου με όσους τα δημιούργησαν!!!
Αυτοί που τα δημιούργησαν είναι… άλλοι …αρκεί να αλλάζουν ονόματα αρχηγών και κομμάτων!!!
Πραγματικά αυτό το κατόρθωμα τους μου φαίνεται απίστευτο, ΑΧΏΝΕΥΤΟ!
Ίσως δεν μπορώ να χωνέψω… τον άπειρο σανό που έχω φάει…
Θα το ΧΩΝΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ … όταν μπουν σε εφαρμογή …ΟΙ ΝΟΜΟΙ!!!

Πάντως ειλικρινά αυτό που με ενοχλεί περισσότερο από όλα , ακόμα και από την πλήρη φτωχοποίηση μας και από την "εξαφάνιση" μας ακόμα ακόμα, είναι το ότι

ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΥΣ!!!

"εξαφάνιση", σε εισαγωγικά
ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ
ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΣ
ΑΥΤΟΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ , ΑΥΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΦΝΙΣΤΟΥΜΕ!!!

Ανώνυμος είπε...

Τα διάφορα σοσιαλδημοκρατικά και χριστιανοδημοκρατικά κόμματα απλώς έτσι ονομάζονται, αλλά εφαρμόζουν σοβιετικές πολιτικές, σε όλες τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες, απλά σε κάποιες χώρες (π.χ. Σουηδία, Φινλανδία, Γερμανία) έχουν προχωρήσει περισσότερο και σε κάποιες άλλες λιγότερο. Το ίδιο συμβαίνει και στην Ελλάδα, έχουν ετοιμάσει τους νόμους (π.χ. αντιρατσιστικό) και εν καιρώ θα τους εφαρμόσουν αυστηρότερα. Το παράδοξο είναι ότι αυτά τα κόμματα συνεχίζουν και ψηφίζονται. Ο κόσμος, λόγω έλλειψης κρίσης (η οποία προκύπτει από ελλιπή παιδεία και από την ανοικτή τηλεόραση), παρασύρεται από λέξεις, συνθήματα, προπαγάνδα και δεν κρίνει πράξεις, δεν κρίνει τη καθημερινότητά του, δεν κρίνει τι συμβαίνει γύρω του.

Γιάννης είπε...

Βλέπω ΚΟ έχουμε πρόβλημα με την κριτική και τη διαφορετική άποψη στα σχόλια, ε;

SkyWatcher είπε...

Τα σχόλιά σου δεν περιέχουν ούτε κριτική, ούτε άποψη. Είναι απλά μια επαναλαμβανόμενη μονότονη ειρωνεία σε οτιδήποτε διαβάζεις σε αυτό το ιστολόγιο.

polycmike είπε...

Τελικά είσαι μεγάλη ψυχή,

... μόνο και μόνο που μπαίνεις στον κόπο να του απαντάς!! ;)

polycmike είπε...

Σωραίος!!!

Γιάννης είπε...

Έτσι, κρυφτείτε πίσω από την ανωνυμία του πληκτρολογίου. Τρέμετε την αντιπαράθεση με στοιχεία και επιχειρήματα που σας χαλάνε τη βεβαιότητα για τις ανοησίες σας.

Γιάννης είπε...

Πάντως και μόνο το γεγονός ότι λογοκρίνεις τη δημοσίευση σχολίων σε άρθρο που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται την "ελευθερία της έκφρασης " τα λέει όλα. Καλά πας....

SkyWatcher είπε...

Γιάννη, θα στο πω μια τελευταία φορά. Αν ούτε τώρα συνεννοηθούμε, άστο να πάει στο καλό.

Ο χώρος που μπαίνεις δεν είναι κάτι σαν κοινόχρηστο μέρος, κάτι σαν αλάνα, ή δημόσιο πάρκο, όπου κάνεις ό,τι σου κατέβει. (Αν και στους κοινόχρηστους χώρους υπάρχουν κάποια όρια, τουλάχιστον στα σοβαρά κράτη, όχι στα τύπου ‘μπάτε σκύλοι αλέστε’, όπως το δικό μας). Εδώ βρίσκεσαι σε ένα «σπίτι». Έχει νοικοκύρη, έχει την δική του διαρρύθμιση, έχει το δικό του χρώμα, και τους δικούς του όρους. Σου αρέσει, δεν σου αρέσει, αυτό είναι. Δεν σε υποχρέωσε κανείς να έρθεις. Ούτε και δίνεις τίποτα. Είσαι ευπρόσδεκτός, εφόσον όμως δείχνεις κάποιον σεβασμό. Δεν είμαι υποχρεωμένος να σε δέχομαι όταν διαρκώς με ειρωνεύεσαι, με υποτιμάς και με προκαλείς. Προκειμένου λοιπόν να μην «πιαστούμε στα χέρια» δεν σου ξανανοίγω. Πήγαινε αλλού. Βλέπεις ότι το ιστολόγιο αυτό έχει συγκεκριμένη θεματολογία. Βλέπεις ότι δεν αναπαράγει ότι μας μεταφέρει η mainstream ενημέρωση. Βλέπεις τις εικονίτσες πάνω, δεξιά και αριστερά, ότι κάτι λένε. Δείχνουν μία ταυτότητα. Στην οποία εσύ είσαι αντίθετος. Έρχεσαι όμως παρόλα αυτά και θεωρείς ότι σε κάθε άρθρο που ανεβαίνει πρέπει να «μας την πεις». Αυτό μπορεί στον δικό σου κόσμο να είναι μια φοβερή πράξη. Πάντως «επιχειρήματα» και «στοιχεία» που καταρρίπτουν τις «ανοησίες μας», όπως με υπερβάλλοντα κομπασμό έγραψες, ουδέποτε παρέθεσες. Ούτε ένα επιχείρημα, ούτε μία ολοκληρωμένη άποψη. Ούτε ένα κειμενάκι που με στοιχεία (και πηγές) να αναιρεί αυτό που με στοιχεία (και πηγές) έκατσες και διάβασες. Αλλού τουλάχιστον το κουράζουν λίγο πριν αναιρέσουν κάτι και το βγάλουν… hoax. Στο έγραψα και δεν το κατάλαβες. Κάθε φορά που μπήκες στην διαδικασία να σχολιάσεις δεν υπήρχε ούτε κριτική, ούτε άποψη, παρά μόνο ειρωνεία και εξυπνακισμός. Είναι προφανές ότι διαφωνείς με ό,τι ανεβάσει ο ΚΟ. Αλλά αφού δεν έχεις και να μας πεις τίποτα ουσιαστικό, ποιος ο λόγος να χαλιόμαστε; Μπορείς άνετα να στήσεις κι εσύ ένα ιστολόγιο και να γράφεις εκεί τις απόψεις σου. Εδώ «σχόλια» μόνο για να «την πούμε στον άλλον» ή για να ξεκινήσει μία έριδα με τους «αντίθετους» δεν χωράνε. Δεν έχουμε τέτοια όρεξη, βρε αδελφέ.

Γιάννης είπε...

Ανώνυμε Skywatcher, εκτιμώ κατ' αρχήν τη μακροσκελή σου απάντηση και πρόθεση δική μου τουλάχιστον είναι να συνεννοηθούμε στα στοιχειώδη.

Πρώτον, το ίντερνετ είναι δημόσιος χώρος και όποιος δημοσιεύει απόψεις υπόκειται σε κριτική λιγότερο ή περισσότερο σκληρή. Αν θέλεις τα κείμενά σου να τα διαβάζουν ορισμένοι μόνο μπορείς να φτιάξεις "κλειδωμένο" site με ελεγχόμενη πρόσβαση. Επίσης μπορείς να μην επιτρέπεις σχόλια, ή να αναφέρεις ρητώς ότι επιτρέπονται μόνο όσα σχόλια συμφωνούν με τη γραμμή του ιστολογίου, κάτι που φυσικά θα ήταν αντίθετο με το "αντιστασιακό" προφίλ που θέλεις να παρουσιάσεις.
Δεύτερον, στο συγκεκριμένο άρθρο έχεις επιτρέψει μόνο τα σχόλιά μου τα οποία δεν αφορούν στο άρθρο αυτό καθαυτό αλλά την λογοκρισία που υφίσταμαι. Αν θέλεις δημοσίευσε το αρχικό μου σχόλιο να δούμε αν υπάρχει "κριτική" και "επιχειρήματα". Έχω τουλάχιστον άλλα δύο ή τρία σχόλια στο συγκεκριμένο άρθρο αλλά εσύ αποφάσισες επιλεκτικά να δημοσιεύσεις μόνο αυτά που θεωρείς ότι ταιριάζουν με την αντίδρασή σου. Γιατί δεν αφήνεις τους υπόλοιπους αναγνώστες να κρίνουν από μόνοι τους και αποφασίζεις εσύ γι' αυτούς; Είναι αυτό "αντίσταση" στη mainstream ενημέρωση;
Τρίτον, ούτε να "πιαστούμε στα χέρια", ούτε έριδες προσπαθώ να ανοίξω ούτε τίποτα από όλα αυτά τα "πολεμικά" που φαντασιώνεσαι. Ξαναλέω ότι πρόκειται για κριτική και διαφορετική άποψη, έστω και με τόνο ειρωνείας, που γίνεται σε όλο το διαδίκτυο, τουλάχιστον όπου υπάρχει σχολιασμός άρθρων. Επίσης δε σχολιάζω "κάθε άρθρο" αλλά μόνο συγκεκριμένα σημεία που μου προκαλούν εντύπωση. Είτε είμαι αντίθετος με τις "εικονίτσες" σου, είτε όχι, είμαι ανοιχτός σε διάλογο και ανταλλαγή επιχειρημάτων την οποία εσύ αρνείσαι και παρεμποδίζεις. Αυτή είναι η πραγματικότητα, θέλεις δε θέλεις. Αυτό που "σε χαλάει" είναι ο διάλογος και η αντίθετη άποψη.
(Φαντάζομαι ότι δε θα δημοσιευτεί αλλά τουλάχιστον θα το διαβάσεις. Κάτι είναι κι αυτό....)

Apodei είπε...

Γιαννιώ, να πας αλλού αγόρι μου.
Εδώ ενημερώνονται Έλληνες ορθόδοξοι και εθνικιστές
Είσαι ανεπιθύμητος

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΝΝΑΚΗ,
ΠΌΣΑ ΣΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;

Γιάννης είπε...

mixaliss111 δε σου είπανε ότι ο ΚΑΘΕΝΑΣ μπορεί να διαβάζει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ στο διαδίκτυο, χωρίς "χαρτί κοινωνικών φρονημάτων". Δεν πειράζει, θα μάθεις.

Ανώνυμος 5:30 ευτυχώς δεν είσαι "κυβέρνηση", οπότε κανείς δεν σου κάνει αντιπολίτευση. Όσο για το αν δίνει κανείς δεκάρα για να "αντιπολιτευτεί" κάποιον σαν κι εσένα ας το κρίνει ο καθένας μόνος του.

mickyD είπε...

Κι εγώ δοκίμασα να μπω σε αριστερά και φίλελεύθερα site(πχ Lifo) να εκφράσω με ευγενικό τρόπο τις απόψεις μου χωρίς ειρωνιες και δε μου το επιτρέψαν. Αρνούνται τα σχόλια από δεξιόυς τα δήθεν liberal site.