Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Οδεύει προς το θάνατο το κόμμα των Εργατικών. Η λευκή εργατική τάξη του έστρεψε την πλάτη

Alternative Right / ΚΟ

Με δύο εκλογές να έρχονται για θέσεις που κάποτε ελέγχονταν από το Εργατικό Κόμμα, μια νέα δημοσκόπηση επιβεβαιώνει τα χειρότερα για το κόμμα, το οποίο κυβέρνησε τη Βρετανία μόλις το 2010.

Δεν είναι μόνο ότι το κόμμα βρίσκεται πίσω από τους κυβερνώντες Συντηρητικούς με ένα αγεφύρωτο χάσμα (Συντηρητικοί 40%, Εργατικοί 24%), αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι τα κάποτε στερεά θεμέλια του Εργατικού Κόμματος, η υποστήριξη από την εργατική τάξη, έχουν αποσυντεθεί, πράγμα που σημαίνει ότι το κόμμα πρέπει τώρα να βασιστεί στην άστατη και ασταθή στήριξη ενός αμήχανου συνασπισμού φυλετικών μειονοτήτων και χαχόλων της μεσαίας τάξης.

Στην πραγματικότητα, το Εργατικό Κόμμα, του οποίου το όνομα στην πραγματικότητα αναφέρεται στους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης, είναι τώρα η τρίτη επιλογή για τους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης (Συντηρητικοί 39%, UKIP 23%, Εργατικοί 20%). Αυτό δείχνει ότι η στρατηγική του νέου ηγέτη του UKIP Paul Nuttall στόχευσης στους ψηφοφόρους του - ευρισκόμενου σε κατάσταση σήψης και αποσύνθεσης - Εργατικού Κόμματος και όχι στους Συντηρητικούς αποδίδει καρπούς.

Οι λόγοι για την πτώση των Εργατικών είναι πολλοί. Όχι μόνο πρόδωσαν την Λευκή εργατική τάξη όταν ήταν στην εξουσία, ενισχύοντας τη μαζική μετανάστευση, αλλά άλλαξαν επίσης το σύστημα ψηφοφορίας για τον ηγέτη τους επιτρέποντας σε "ακτιβιστές του κόμματος" να έχουν ισχυρότερο λόγο, μια κίνηση που ώθησε αναπόφευκτα το κόμμα σε μια πιο «παλαβο-αριστερή» κατεύθυνση, καθώς οι «ακτιβιστές» τείνουν να είναι φανατικοί αριστεριστές χωρίς καμία κοινωνική ζωή έξω από το κόμμα.

Στο παρελθόν, το κοινοβουλευτικό Εργατικό Κόμμα (δηλαδή τα εκλεγμένα μέλη του Κοινοβουλίου) έπαιξαν τον κυρίαρχο ρόλο και οδήγησαν το κόμμα προς πιο mainstream θέσεις.

Μερικοί κριτικοί προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο για την πτώση των Εργατικών στον σημερινό ηγέτη Jeremy Corbyn, αλλά στην πραγματικότητα ο Corbyn είναι ένας σχετικά καλός και συμπαθής ηγέτης των Εργατικών. Ο προκάτοχός του ήταν, άλλωστε, ο άχαρος Ed Milliband. Ο Corbyn είναι φυσικά εξαιρετικά αριστερός, αλλά ο οποιοσδήποτε ηγέτης των Εργατικών θα έπρεπε να είναι, δεδομένου της βάσης του Κόμματος.

Με τους Εργατικούς σε μια τέτοια αδύναμη θέση, η Πρωθυπουργός Theresa Μay μπορεί να μπει στον πειρασμό να προκηρύξει εκλογές σύντομα, αλλά στην πραγματικότητα δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη. Η πτώση των Εργατικών θα συνεχιστεί. Επίσης, ο Corbyn έχει πλέον καθιερωθεί ως ηγέτης μετά από μια πρόσφατη ψηφοφορία για την ηγεσία του κόμματος, την οποία ο Corbyn κέρδισε αποφασιστικά. 

Η Diane Abbot θα γίνει μεγάλη ηγέτης του Εργατικού Κόμματος.
Αλλά ακόμα και αν οι Εργατικοί έθαβαν ξαφνικά τον Corbyn, θα μπορούσαν πιθανότατα να βυθιστούν ακόμη πιο κάτω, εκλέγοντας κάποιο ακόμα χειρότερο αριστερό πλάσμα ως ηγέτη, ίσως κάποια γυναίκα με τσιριχτή φωνή, κάποια δύστροπη μη Λευκή ή αν ήταν πραγματικά άτυχοι την Diane Abbot. Έτσι, ο Corbyn είναι σίγουρα το μικρότερο κακό αυτή τη στιγμή για το κόμμα τους που πεθαίνει.
Παρακολουθήστε το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών Stoke-on-Trent Central της 23ης Φεβρουαρίου. Προβλέπουμε ότι ο υποψήφιος με το UKIP Nuttall θα κερδίσει μόνο με το σύνθημα, "Αν θέλετε έναν τζιχαντιστή για γείτονα, ψηφίστε Εργατικούς".  Αυτό το αποτέλεσμα είναι βέβαιο ότι θα είναι ένα ηχηρό καρφί στο φέρετρο των Εργατικών.
ΚΟ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς έχουμε μια επανάληψη της κατάστασης με τις εκλογές στις ΗΠΑ, όπου η φυλή ήταν ο παράγων που τελικώς καθόρισε και το αποτέλεσμα.

Ο ΚΟ ας μου επιτρέψει τον σύνδεσμο προς τη μετάφραση ενός άρθρου: Το χαρτί της φυλής, το χαρτί του φύλου και το χαρτί ατού

Υπόψιν ότι το αρχικό άρθρο δημοσιεύτηκε πριν από τις αμερικανικές εκλογές. Ο παράγων φυλή τα εξηγεί όλα, είτε μας αρέσει είτε όχι.

Ελληνικά Θέματα

Ανώνυμος είπε...

Το Εργατικο Κόμμα μπορούμε να πούμε ότι εξέφρασε με την δημιουργία του τις ιδεές της Φαβιανής Εταιρείας για ειρηνικό σοσιαλιστικό μετασχηματισμό της κοινωνίας εν αντιθέσει με την διεθνιστική ανατρεπτική δράση των «σοσιαλιστικών» και «σοσιαλδημοκρατικών» μελών ή παραρτημάτων της Β΄Διεθνούς.
Το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων του φιλελευθέρου κόμματος προσεχώρησαν σ΄αυτό. Στις τάξεις του βεβαίως ενετάχθησαν ως εισοδισταί και ακραιφνείς μαρξισταί σαν τον Χάρολντ Λάσκι. Αυτός διετέλεσε μέλος της Φαβιανής και καθηγητής στο δημιούργημα της, το ESL (Οικονομική Σχολή του Λονδίνου). Ανεδείχθη σε πρώτο Εβραίο πρόεδρο
του Εργατικού κόμματος (1945-46).

Ο Κόρμπυν θεωρείται ο ηγέτης των διεθνιστών μαρξιστών των εργατικών. Επέλεξε ένα Πακιστανό έποικο για δήμαρχο Λονδίνου. Θα μου πείτε δεν είναι το μόνον κακό. Έχει διοριστεί στην Βουλή των Λόρδων πακιστανή, που της έχει απονεμηθεί ο τίτλος της βαρώνης!
Προ ετών ξέσπασε πολιτικό σκάνδαλο, επειδή το μέλος της Βουλής των Λόρδων, ο εργατικός Μιχαήλ Λεβή (Lord Levy)πουλούσε κυριολεκτικώς το τίτλο του sir σε ευπόρους τριτοκοσμικούς έναντι αδροτάτης αμοιβής, με πρόσχημα την οικονομική ενίσχυση του εργατικού κόμματος.

Το εργατικό, το φιλελεύθερο κόμματα αλλά και μέρος των συντηρητικών ευνόησαν τον εποικισμό της Αγγλίας από εγχρώμους. Η Θάτσερ στην προεκλογική εκστρατεία της του 1979, υποσχέθηκε έλεγχο της εισβολής τριτοκοσμικών στην χώρα της, αλλά ως πρωθυπουργός ουδέν έπραξε.