Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΣΟΥΗΔΙΑ: Νιάου, νιάου βρε φεμινιστριούλα…



Την περασμένη εβδομάδα μια αντιπροσωπεία επτά γυναικών της φεμινιστικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης της Σουηδίας, με επικεφαλής την Ann Linde (Αν Λιντε), υπουργό για θέματα ευρωπαϊκής ένωσης και εμπορίου, επισκέφθηκε την Τεχεράνη για την υπογραφή μιας σειράς εμπορικών συμφωνιών.

Η φωτογραφία όλης της ομάδας των φεμινιστριών να παρελαύνουν με το ισλαμικό τσαντόρ, χαρακτηρίστηκε «ντροπιαστική», γιατί αυτό το «βάδισμα του αίσχους», όπως ειπώθηκε, πρόδιδε τις «φεμινιστικές αρχές» της κυβέρνησης.

Η σουηδική κυβέρνηση υπερασπίστηκε την απόφασή της Λίντε λέγοντας ότι, αν η ίδια και οι άλλες γυναίκες στην αντιπροσωπεία δεν φορούσαν μαντίλα, θα παραβίαζαν τον ιρανικό νόμο.

Πολλοί είδαν την φωτογράφηση προπαγανδιστική και ότι πίσω από αυτήν βρίσκεται η υπηρεσία προπαγάνδας του Ιράν, η IIDO, (Islamic Ideology Dissemination Organization / Οργάνωση Διάδοσης της Ισλαμικής Ιδεολογίας), η οποία, όπως φανερώνει και το όνομά της, λειτουργεί για την εξάπλωση της ισλαμικής θρησκείας και κουλτούρας. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr.


Η φωτογραφία με τις επτά δυτικές γυναίκες, εκπροσώπους της σουηδικής φεμινιστικής κυβέρνησης, να βρίσκονται στην σειρά, φορώντας υπάκουα το ισλαμικό πέπλο, αποτελεί μια νίκη για την σιιτική οργάνωση που από το 1981 εργάζεται για την «μελέτη σε βάθος των πολιτιστικών επιθέσεων του εχθρού και την αντι-μουσουλμανική προπαγάνδα και για το σχεδιασμό πολιτικών για την αντιμετώπιση των συνωμοσιών και την ενημέρωση του κοινού».

Το αμερικανικό συντηρητικό περιοδικό “the American thinker”, απορεί πως η Σουηδέζα αναπληρώτρια πρωθυπουργός Isabella Lövin την μία εβδομάδα χλεύαζε τον Donald Trump και έλεγε ότι «ο κόσμος χρειάζεται ισχυρούς ηγέτες για τα δικαιώματα των γυναικών», και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησή της την επόμενη εβδομάδα φόρεσαν το καταπιεστικό για τις γυναίκες πέπλο στο Ιράν.

Πράγματι, περιχαρής σύσσωμος ο λίμπεραλ Τύπος μετέδωσε την είδηση ότι η αντιπρόεδρος της σουηδικής κυβέρνησης Ιζαμπέλα Λέβιν «θέλησε να... τρολάρει τον Ντόναλντ Τραμπ», δίνοντας στη δημοσιότητα μια φωτογραφία της στην οποία υπογράφει ένα νομοσχέδιο για το Κλίμα, περιστοιχιζόμενη αποκλειστικά από γυναίκες συνεργάτιδές της. Και ότι αυτή η σκηνή παρέπεμπε ειρωνικά σε μια αντίστοιχη φωτογραφία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στις 23 Ιανουαρίου, όταν υπέγραψε το διάταγμα για τις αμβλώσεις υπό τα βλέμματα μόνο ανδρών συνεργατών του.

«Είμαστε μια φεμινιστική κυβέρνηση, αυτό δείχνει η φωτογραφία. Σε τελευταία ανάλυση, επαφίεται σε αυτόν που την κοιτάζει να την ερμηνεύσει», είχε σχολιάσει με φεμινιστική υπερηφάνεια η υπουργός στο Γαλλικό Πρακτορείο.
 
Η ουσία είναι ότι τα πράγματα για τις γυναίκες στο Ιράν είναι δύσκολα και θα περίμενε κάποιος από όλες αυτές τις μαχητικές φεμινίστριες που ξύπνησε το άγριο φεμινιστικό τους ένστικτο με τον Τραμπ και ειρωνεύονται τον πρόεδρο της Αμερικής για μία φωτογραφία, να είναι κάπως πιο... μαχητικές. Αλλά φαίνεται, ότι μόλις οι φεμινίστριές μας πάτησαν το πόδι τους στο κάτσε καλά αντι-φεμινιστικό Ιράν, μαζεύτηκαν, το βούλωσαν, σκεπάστηκαν και από τίγρεις έγιναν γατούλες.

Παρακάτω ας δούμε μερικά από τα πράγματα που οι Ιρανές γυναίκες δεν επιτρέπεται να κάνουν, σύμφωνα με άρθρο της βρετανικής Telegraph.

Σε όλη τους τη ζωή τους, οι Ιρανές έχουν να αντιμετωπίσουν ένα δίκτυο περιορισμών που επιβάλλονται από το νόμο και τα έθιμα. Κάθε πτυχή της ύπαρξής τους - από το πώς πρέπει να ντύνονται δημόσια, τις σχολές στις οποίες μπορούν να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο και τις θέσεις εργασίας που τους επιτρέπεται να έχουν – ρυθμίζεται στενά.

Πρόσφατα, ο σύζυγος μίας διάσημης παίκτριας του ποδοσφαίρου (Niloufar Ardalan - φώτο) της απαγόρευσε να ταξιδέψει σε διεθνές τουρνουά. Ο σύζυγος αρνήθηκε να υπογράψει τα έγγραφα για να ανανεωθεί το διαβατήριό της, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήταν σε θέση να παίξει στο Κύπελλο Ασίας.

Ακόμα και στον θάνατο η γυναίκα υφίσταται διακρίσεις. Αν πεθάνει από κάποιο τραγικό ατύχημα, τότε η οικογένειά της θα λάβει μόνο τη μισή νόμιμη αποζημίωση που θα οφείλονταν για την απώλεια ενός άντρα.

Εκπαίδευση

Εδώ τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα, ειδικά αν αναλογιστούμε τι συμβαίνει στη Σαουδική Αραβία. Οι Ιρανές επιτρέπεται να οδηγούν και να κινούνται με σχετική ελευθερία. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στην πρωτοβάθμια ή την δευτεροβάθμια εκπαίδευση - και σε πανεπιστημιακό επίπεδο, οι γυναίκες αποτελούν πλέον την πλειοψηφία των σπουδαστών.

Ωστόσο, ορισμένες σχολές, συνήθως εκείνες σχετικά με τη μηχανική και την τεχνολογία, δεν δέχονται φοιτήτριες,. Σε γενικές γραμμές, η τάση είναι προς την επιβολή περισσότερων περιορισμών, αν και η πρακτική ποικίλλει από το ένα πανεπιστήμιο στο άλλο.

Ενδυμασία

Εν τω μεταξύ, οι γυναίκες που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να φορούν μαντίλα, που είναι γνωστή ως «rusari» και ένα μακρύ πανωφόρι, γνωστό ως “manteau” («μαντώ»).  Εναλλακτικά, μπορούν να φορούν ένα μαύρο μανδύα γνωστό ως «τσαντόρ». Αυτά είναι νομικές απαιτήσεις, και οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμα ή φυλάκιση.

Το πόσο αυστηρά τηρείται ο νόμος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ο ένας είναι η περιοχή. Π.χ. στον εύπορο Βορρά, την Τεχεράνη, οι γυναίκες τείνουν να απωθούν τα "rusaris" τους αποκαλύπτοντας τα μαλλιά τους. Τα μαντώ τους είναι πολύχρωμα και κομψά. Στο συντηρητικό αγροτικό Ιράν, ωστόσο, το μονότονο μαύρο "τσαντόρ" είναι ο κανόνας.

Ο άλλος είναι το ποια πολιτική παράταξη συμβαίνει να είναι στην εξουσία. Αν είναι π.χ. σε άνοδο οι σκληροπυρηνικοί, θα ήταν ίσως συνετό να κρύβουν τα μαλλιά τους στους δρόμους της Τεχεράνης.  Οι κανόνες μπορούν να αλλάξουν από μήνα σε μήνα.
                                   
Εργασία

Οι γυναίκες γενικά γίνονται αποδεκτές στο χώρο εργασίας στο Ιράν - παρόλο που, για άλλη μια φορά, υπάρχουν περιορισμοί. Σύμφωνα με το άρθρο 1117 του Αστικού Κώδικα, ο Ιρανός σύζυγος μπορεί να απαγορεύσει τη σύζυγό του από το να εργάζεται, αν πιστεύει ότι αυτό είναι «ασυμβίβαστο με τα συμφέροντα της οικογένειας ή με την αξιοπρέπειά του ή αυτή της γυναίκας». Πάντως κάτι τέτοιο φαίνεται να είναι σπάνιο.

Κάποιες θέσεις εργασίας πάντως είναι κλειστές για τις γυναίκες. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Ιρανική Κεντρική Τράπεζα διαφήμιζε διάφορες θέσεις που προορίζονταν για τους πτυχιούχους πανεπιστημίου. Από τις 47 κενές θέσεις, οι 36 ήταν «μόνο για άνδρες» και οι 11 ήταν διαθέσιμες και για τα δύο φύλα. Η λογική πίσω από τη διάκριση ήταν ασαφής. Π.χ. το τμήμα λογιστικής ήταν μόνο για άνδρες.

Πολιτική

Εδώ στις γυναίκες επιτρέπεται να κατέβουν υποψήφιες για το Κοινοβούλιο, το οποίο μεταξύ των 290 βουλευτών διαθέτει σήμερα εννέα γυναίκες (μόλις το τρία τοις εκατό του συνόλου). Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί έχει κάνει μια σημαντική χειρονομία διορίζοντας γυναίκες υπουργούς, η δε Masoumeh Ebtekar είναι μία από τους 12 αντιπροέδρους του Ιράν.

Αλλά κάθε φορά που μια γυναίκα προσπαθεί να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος, πάντα απορρίπτεται από το Συμβούλιο των Φρουρών.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ

11 σχόλια:

konion είπε...

Δυστυχῶς στὸ Ἰρὰν δὲν ὑπάρχουν ἄνδρες (κορόιδα) νὰ τὶς ὑπερασπισθοῦν καὶ κάθονται καλά.

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά στο Ιράν. Η Γαλλία του 1950 σχεδόν το ίδιο ήταν.

Ανώνυμος είπε...

Κουκλίτσες οι φεμινέ δυτικοτσεμπερίκες μας. Κουκλίτσες! Υπάκουες κατά πάντα στους ενδυματολογικούς κώδικες των Μεμετιών. (Άμα πέφτει το ρημάδι το χρήμααααααα!)

Βελισσάριος Λ. είπε...

«Μην κατηγορείς τις γυναίκες για αυτό που είναι. Κατηγόρησε τους άντρες που δεν είναι αυτοί που θα έπρεπε».
«Η γυναίκα έχει τόση ελευθερία, όση της επιτρέπει ο άνδρας».
«Για κάθε γυναίκα ο φεμινισμός(εκούσιος ή ακούσιος) γίνεται χαρτοπόλεμος στα πόδια του κατάλληλου άντρα που θα εμφανιστεί στη ζωή της».

Εύστοχος ο φίλος konion.
Δεν φταίει ο φεμινισμός -του οποίου πνευματικοί επινοητές ήσαν άνδρες.
Δεν φταίνε ούτε οι γυναίκες πρωτίστως.
Φταίνε οι άντρες που εκδίωξαν από το βάθρο της καρδιάς τους Τον Θεόν και τοποθέτησαν αντ' αυτού το γυναικείο φύλο και το λατρεύουν ως είδωλο -είτε σαρκικά, είτε συναισθηματικά.
Ο Απόστολος Παύλος γράφει οτι ο ανήρ είναι η αντανάκλαση της δόξης του Θεού και η γυνή είναι η δόξα του ανδρός. Ο άνδρας δημιουργήθηκε για να ακολουθεί τον Θεό και η γυναίκα για να έχει οδηγό τον άνδρα. Όταν τηρείται αυτή η ιεραρχία, η ζωή του ανθρώπου σε αυτό τον τόπο εξορίας γίνεται ανεκτή. Όταν ο άνδρας αποστρέφεται τον Θεό και ακολουθεί την γυναίκα, ο Θεός δεν ακολουθεί κανέναν. Κι έτσι η ανθρωπότητα γίνεται κολαστήριο και οδηγείται προς την απώλεια.

Είναι στη γυναικεία φύση ο σεβασμός στην εξουσία και η αίσθηση δέους και υποταγής έμπροσθεν της ωμής ισχύος.
Τι άλλο περιμένατε απο δαύτες τις «απελευθερωμένες» και «δυναμικές» κυριούλες που παριστάνουν τους "εξουσιαστές"; Οι περισσότερες, κατά βάθος, θα επιθυμούσαν να είχαν παντρευτεί εκεί στην Περσία κάποιον επιβλητικό, ανδροπρεπή, αρρενωπό σύζυγο κάνοντας πολλά παιδιά και ζώντας μια ασφαλή ζωούλα.
Εαν αύριο οι σουηδοί άντρες ξυπνήσουν από τον εκθηλυσμένο τους λήθαργο κι επιβάλλουν κυριαρχικώς(χωρίς σωματική βία) και με τη βοήθεια των ΜΜΕ στις γυναίκες, τις κόρες και τις αδερφές τους να φορούν μαντήλι στο κεφάλι και φορέματα με μακριά μανίκια και ποδόγυρους, σε 3 μήνες η πλειοψηφία των γυναικών θα φορά μαντήλια και μακριά φορέματα.

Βελισσάριος Λ. είπε...

Ο Μπρέντον Ο' Κόνελλ είναι Αυστραλός και αποτελεί το πρώτο δικαστικό θύμα του αντιρατσιστικού νόμου της επαρχίας οπου διέμενε. Για να αποφύγει την φυλάκιση ζήτησε και του δόθηκε πολιτικό άσυλο στην Τεχεράνη. Αρκετοί προοδευτικοί και προοδευτικιές(sic) της παρηκμασμένης χώρας μας έχουν ψωμοτύρι τις λέξεις «θεοκρατία», «Ιράν» και «Αγιατολλάχ» όταν κάποιος γνήσιος Ορθόδοξος ιερέας τολμήσει να εκφέρει αληθινό, χριστοκεντρικά πατερικό λόγο. Ο Μπρέντον Ο' Κόνελλ δεν είναι "φονταμενταλιστής" χριστιανός, σκοταδιστής και αναχρονιστικός. Ιδού οι ιδίοις όμμασι διαπιστώσεις του σχετικά με τις γυναίκες στο Ιράν:

"If Islam is oppressive to women I don't see it here. They drive, they make up the majority of the university places and they work actively at all levels of the community and government. If they are "oppressed" it is in the public domain of dress. In that, THEY DRESS WITH DIGNITY. YOU WILL NOT SEE 13 YEAR OLD GIRLS DRESSED LIKE TWO BIT HOOKERS on the streets of Tehran. Apparently, the femmo-nazi's surrounding Hillary Clinton base "woman's rights" on your ability to dress and act like a Hollywood porn star. I guess high levels of education, work and family life don't factor into the "freedom model" of the "progressives" of Western Civilization?
Another thing I have noticed about women here is a quiet confidence. WOMEN COVERING UP RAISES THEIR SELF WORTH. WOULD BE NICE TO BRING 10 TWO BIT PILL POPPING NIGHT CLUB HO'S HERE, COVER THEM IN SOME STYLISH GARB AND SEE HOW THEY FEEL".
https://www.henrymakow.com/2016/11/Australian-Seeks-political-asylum.html


Όσοι έχουν αποσυνδεθεί και αποτοξινωθεί απο την 'ποπ-κουλτούρα' του αιώνος μας και τις ψυχαναγκαστικές επιρροές του μεταμοντερνισμού αναγνωρίζουν οτι όσο καλύπτει το σώμα της μια γυναίκα, τόσο φανερώνεται η θηλυκότητά της και αναδεικνύεται ο αυτοσεβασμός και η αξιοπρέπειά της.
«Άμα δε κιθώνι εκδυομένω συνεκδύεται και την αιδώ γυνή»
(Ὅταν ἡ γυναῖκα ἀποβάλῃ τόν χιτῶνα, ἀποβάλει καί τήν αἰδῶ)
Ηρόδοτος

Υγ
Το μαντήλι στα κεφάλια τους ήταν καλή αρχή. Μακριά μαλλιά και φουστάνια θα αποτελούσαν αλάνθαστη συνέχεια.

sta είπε...

Δεδομένου ότι ο φεμινισμός είναι μια ακραία ρατσιστική και καταπιεστική χειραγωγικη ιδεολογία για τις ίδιες τις γυναίκες που τον ασπάζονται , δεν μου κάνει εντύπωση ότι οι συγκεκριμένες ασπάστηκαν αστραπιαία την έτερη απανθρωπη ιδεολογία - τροπο ζωής του Ισλάμ . Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ο ίδιος τρόπος σκέψης , η ίδια κοσμοθεωρία ..

Allotrios είπε...

Why women destroy nations and civilizations https://www.youtube.com/watch?v=UxpVwBzFAkw ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑI ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Ανώνυμος είπε...

το χειρότερο άρθρο του ιστολογίου. ζήτω η ιρανική επανάσταση! θάνατος στον σιωνισμό!

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=SEf4bPokXOU

κόκκινε ουρανέ εκτίθεσαι!

BASSstarlet είπε...

Δεν εκτίθεται κανένας Κόκκινος Ουρανός.
Το βίντεο που έβαλες δεν δείχνει τίποτα αντίθετο με το άρθρο.

Ανώνυμος είπε...

Ναι βελισσαριε λ.ετσι ειναι πρωτα οι αντρες φταινε ως μεταλλαγμενα διποδα που εγιναν. Καμια ομως προταση πως θα ανακτησουμε τις πατριαρχικες αξιες της ελληνικης οικογενειας οταν το δημοκρατικο-λιμπεραλ φεμινιστικο και κομμουνιστικο συστημα στα προτυπα των διαβολων και διαβολισσων χαζαρο-μπολσεβικων εμιγκρεδων εχει επικρατησει τον 20ο αιωνα. Και καταστρεφει πρωτιστως ψυχες αφου χτυπαει την οικογενεια χτυπαει και τα παιδια και τον πολιτισμο που οπισθοδρομει. Οταν σε χτυπουν στα βλασταρια σου σε χτυπαει το κακο που οι φεμινιστες κηφηνες και οι δαιμονισμενες μαιναδες καθυστερουν το θεικο εργο της ανελιξης του Ανθρωπινου πολιτισμου. Εχουν ηδη σκοτωσει πληθος αξιων και ηθικων ανθρωπων και απειλουν μεσα στο σπιτι σου να το συνεχισουν. Ντροπη οι υπανθρωποι αυτοι να περπατανε τον πλανητη