Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Η συμπεριφορά του άνδρα και της γυναίκας είναι βιολογικά καθορισμένη, λέει νευροεπιστήμονας

Τα πρότυπα συμπεριφοράς στους άνδρες και τις γυναίκες έχουν βιολογική προέλευση και η μανία του "ουδέτερου φύλου" είναι μάταιη έναντι αυτής της πραγματικότητας, λέει η Debra W. Soh (Ντέμπρα Σο), νευροεπιστήμονας και ερευνήτρια σε θέματα σεξ, στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ στο Τορόντο και συγγραφέας για τα Globe and Mail, Harpers, Wall Street Journal, Scientific American, LA Times και το περιοδικό Playboy.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από τους LA Times, η Soh είπε ότι λόγω της σταθερής επιδίωξης της «ισότητας των φύλων και της προώθηση της «μη συμβατικότητας», έχει γίνει δημοφιλές το να μεγαλώνεις μικρά παιδιά «με ένα τρόπο ουδέτερο κατά το φύλο (gender-neutral)».

Το άρθρο που έχει τίτλο «Η ματαιότητα της gender-neutral ανατροφής», αναφέρεται στα "ουδέτερα κατά το φύλο" πρότυπα ανατροφής τέκνων ως εκείνα που «δεν αποκαλύπτουν το φύλο του μωρού κατά τη γέννηση, και ντύνουν τα παιδιά και διακοσμούν τα δωμάτιά τους σε διάφορες αποχρώσεις ανοιχτού μπεζ και τα ενθαρρύνουν να παίζουν με «ουδέτερα κατά το φύλο» παιχνίδια.

Υπάρχουν επίσης πιέσεις στις εταιρείες να βοηθήσουν, συνεχίζει η Soh, μιλώντας για «καταγγελίες γονέων» που έχουν οδηγήσει μεγάλες αμερικάνικες εταιρίες να «σταματήσουν τον διαχωρισμό των παιχνιδιών τους με βάση το φύλο».

Όλα αυτά, όμως, επισημαίνει, είναι ένα χάσιμο χρόνου, διότι «η επιστημονική πραγματικότητα είναι ότι είναι μάταιο να αντιμετωπίζεις τα παιδιά ως λευκές πλάκες χωρίς προκαθορισμένα χαρακτηριστικά. Η βιολογία παίζει ρόλο».

Μια μεγάλη και μακρόχρονη έρευνα δείχνει ότι οι προτιμήσεις των παιχνιδιών, για παράδειγμα, είναι έμφυτες, δεν είναι «κοινωνικά κατασκευασμένες»  ούτε διαμορφώνονται από την επιρροή των γονέων.

Τα περισσότερα κορίτσια θα κλίνουν προς κοινωνικά ενδιαφέροντα παιχνίδια, όπως κούκλες, που συμβάλλουν στην ανάπτυξη κοινωνικών και λεκτικών ικανοτήτων. Τα περισσότερα αγόρια θα κλίνουν προς τα παιχνίδια που είναι μηχανικά ενδιαφέροντα, όπως τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά, ενισχύοντας τις οπτικο-χωρικές τους ικανότητες.

Η Soh επισήμανε ότι «μια τεράστια έρευνα στην νευροαπεικόνιση έχει δείξει ότι υπάρχουν διαφορές στον εγκέφαλο μεταξύ των δύο φύλων».

Μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο "Infant and Child Development(Ανάπτυξη Βρέφους και Παιδιού) και στις «Προτιμήσεις παιχνιδιών σύμφωνα με το φύλο σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 9-32 μηνών», έδειξε ότι αυτές οι προτιμήσεις προκύπτουν ήδη από τους εννέα μήνες «πριν τα παιδιά μεγαλώνοντας αρχίσουν να καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των φύλων, στην ηλικία περίπου των 18 μηνών».

Η Soh έγραψε ότι «ένα άλλο αποδεικτικό στοιχείο προέρχεται από τη μελέτη των κοριτσιών που είχαν εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης προγεννητικά, στην περίπτωση μιας γενετικής πάθησης που ονομάζεται συγγενής υπερπλασία των επινεφριδίων, ή CAH».

Τα κορίτσια με CAH τείνουν να μη συμμορφώνονται προς το φύλο τους και να προτιμούν παιχνίδια που τυπικά είναι για τα αγόρια, ακόμα και όταν οι γονείς τους προσφέρουν περισσότερες επαίνους για τυπικά κοριτσίστικα παιχνίδια. Αυτό μιλάει για τον ζωτικό ρόλο των ορμονών στην ανάπτυξη των προτιμήσεων κατά το φύλο και τις διαφορές μεταξύ των φύλων στη συμπεριφορά, ευρύτερα (Prenatal Hormones and Postnatal Socialization by Parents as Determinants of Male-Typical Toy Play in Girls With Congenital Adrenal Hyperplasia,” Child Development, 10.1111/j.1467-8624.2005.00843.x).

Επιπλέον, συνεχίζει, μια εξίσου «τεράστια έρευνα νευροαπεικόνισης έχει δείξει διαφορές στον εγκέφαλο μεταξύ των δύο φύλων».

Μια μετα-ανάλυση 126 μελετών διαπίστωσε ότι οι άνδρες έχουν μεγαλύτερο συνολικό όγκο εγκεφάλου από ό, τι οι γυναίκες (“A meta-analysis of sex differences in human brain structure,” Neuroscience & Biobehavioral Reviews, Volume 39, February 2014).

Οι άνδρες παρουσιάζουν επίσης μεγαλύτερη συνδεσιμότητα λευκής ουσίας που εκτείνεται από το εμπρός προς το πίσω μέρος του εγκεφάλου, ενώ οι γυναίκες έχουν τις περισσότερες από αυτές τις συνδέσεις μεταξύ των δύο ημισφαιρίων.

Επιπλέον, όταν οι ερευνητές ανέλυσαν πάλι τα ίδια δεδομένα του εγκεφάλου από τη μελέτη «όχι διαφορές μεταξύ των φύλων», διαπίστωσαν ότι ήταν δυνατόν να προσδιοριστεί σωστά εάν ένας εγκέφαλος ήταν αρσενικός ή θηλυκός 73 τοις εκατό του χρόνου.

Η Soh συνέχισε:

Ακούω πολλούς ‘καλοπροαίρετους’ γονείς που μεγάλωσαν τα παιδιά τους σε gender-neutral σπίτια ότι έμειναν έκπληκτοι διαπιστώνοντας ότι παρ’ όλα αυτά έκλιναν προς στερεοτυπικού ενδιαφέροντος παιχνίδια.

Μικρά αγόρια που τους έδωσαν κατσαρόλες και τηγάνια για να παίξουν μαζί τους τα μετέτρεψαν σε αυτοσχέδια αυτοκίνητα, ολοκληρωμένα, δημιουργώντας μάλιστα και ήχους κινητήρα! Τα μικρά κορίτσια στρέφονταν το ένα προς το άλλο και άρχιζαν να παίζουν σπίτι.

Είπε επίσης ότι, εφ 'όσον τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες που θεωρούν ενδιαφέρουσες, δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο να είναι «τυπικά στο φύλο τους», καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι «το να αναγνωρίζεις τις εγγενείς διαφορές στα φύλα δεν είναι κάτι το επιβλαβές ή το ‘σεξιστικό’. «Οι διαφορές δεν σημαίνουν ότι το ένα φύλο είναι καλύτερο από το άλλο», είπε.
Debra WSoh
Είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο να βρεις μια τέτοια ειλικρινή και ουσιαστική αξιολόγηση των βιολογικών διαφορών σε κάποιο από τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης. Μπράβο στην Soh και στους L. A. που τόλμησαν να γράψουν ένα τέτοιο άρθρο, αν και δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα επιστημονικά δεδομένα ώστε να εξαχθεί το λογικό συμπέρασμα ότι η όλη «τρανσέξουαλ» προπαγάνδα δεν είναι τίποτε άλλο παρά κατασκευασμένες ανοησίες που επιβλήθηκαν στις δυτικές κοινωνίες από διανοητικά άρρωστους ανθρώπους οι οποίοι προσποιούνται ότι βιολογική διάκριση των φύλων «δεν υπάρχει».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποσα παιδάκια συμμετείχαν στη μελέτη;ειναι αξιόπιστο το δείγμα;

Ανώνυμος είπε...

Κατα βάση έτσι δουλεύει η κατάσταση με τα παιδάκια κι όντως πρέπει να υπάρχει μία βιολογική βάση. Το θέμα είναι να αφήσεις το παιδάκι ήσυχο να παίξει όπως θέλει. Και στην πράξη, νομίζω, ότι είναι πιο σύνηθες ένα κοριτσάκι να παίξει με αγορίστικα παιχνίδια (χωρίς απαραίτητα να του έχει πέσει περισσότερη προγεννητική τεστοστερόνη) παρά το αντίθετο. Μάλλον γιατί τα παιχνίδια γι'αγόρια είναι τόσο πιο διαδραστικά και ενδιαφέροντα :P

Τώρα φανταστείτε να είστε ένα κοριτσάκι που του αρέσουν τα αυτοκινητάκια ή αγοράκι που αγαπάει το ροζ (κερατένιες τυχαιότητες, δηλαδής) και οι γονείς σας να είναι SJW. Ούτε θα καταλάβετε πότε θα σας κάνουν πλύση εγκεφάλου ότι κάτι δεν πάει καλά με εσάς και το φύλο σας και πότε θα αρχίσετε να καταπίνετε ορμόνες. Σαν αυτό το αγοράκι που ήταν λέει τρανς (!!!) και ως δια μαγείας απέκτησε φυσιολογική συμπεριφορά όταν απομακρύνθηκε από τη λοβοτομημένη μάνα του: http://www.breitbart.com/london/2016/10/22/boy-treated-as-a-girl-by-his-mother-suffered-significant-emotional-harm-court-hears/

Ανώνυμος είπε...

Αποδεικνύει το άρθρο πως βιολογική διάκριση φύλων υπάρχει αλλά μιλάει μόνο για αγόρια και για κορίτσια. Δεν αποκλείει το θέμα της ομοφυλοφιλίας και την προπαγάνδα. Σε άλλα άρθρα φαίνεται να την αποδέχεται καθαρά. Διαβάστε και άλλα άρθρα της να δείτε.

Ανώνυμος είπε...

Ωραιο το αρθρο και συμφωνω για το θεμα της ουδετεροτητας αλλα διαφωνω και σε κατι. Το οτι ενα παιδι ειναι γενους θηλυκου π.χ δε σημαινει οτι πρεπει απαραιτητα να παιζει με κουκλες..αλλωστε για οποιον ξερει απο θεματα επιρροης παιχνιδιων στα παιδια θα ξερει και τι ειδους επιρροη εχουν παιχνιδια τυπου κουκλες Barbie σε κοριτσια, κ.λπ.. Ειμαι υπερ των παιχνιδιων τυπου αρκουδακια αλλα ακομα και κατασκευαστικα ΚΑΙ για κοριτσια. Το γενος δεν περιοριζει απολυτα την κλιση του παιδιου. Ενα κοριτσι μπορει ή εκ του φυσικου του ή λογω μαθησης κι επιρροης περιβαλλοντος να μαθει να παιζει εξισου καλα και με παιχνιδια με τουβλα και αρκουδακια και να ειναι το ιδιο θηλυκοποιημενη οπως κι οποιο αλλο κοριτσι της ηλικιας της..για να μη πω οτι ενα κοριτσακι που δεν επικεντρωνεται μονο στις κουκλες εχει πολυ περισσοτερες πιθανοτητες να γινει και πιο εξυπνο και με καλυτερες αξιες απ΄΄ ο,τι ενα κοριτσι που μα8αινει απο μικρο να επικεντρωνεται στην εμφανιση, την εμμονη με το σωμα και τα μινι φορεματακια. Αρα καλη η αποψη της κυριας για την ουδετεροτητα αλλα νομιζω οτι δεν πρεπει να ειμαστε ακραιοι..δηλαδη ή το ενα ακρο ή το αλλο. Μη βαζουμε τους ανθρωπους σε ταμπελιτσες ειδικα απο παιδια.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την ανάρτηση που κατονομάζει τα αυτονόητα.!
Και όχι μόνο στον άνθρωποι αλλά και στα ζώα υπάρχει άλλη συμπεριφορά στο αρσενικό και άλλη στο θηλυκο. Και στα πουλιά. Όσοι παρατηρούν με προσοχή, ΞΕΡΟΥΝ.

Ανώνυμος είπε...

φτάσαμε να αναλύουμε και να συζητάμε για τα αυτονόητα..

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ.

Γιάννης είπε...

Η βασική βιολογική διαφορά ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες αφορά στη διαδικασία αναπαραγωγής. Οι κοινωνικοί ρόλοι συνδέονται άρρηκτα με τις βιολογικές διαφορές αλλά διαμορφώνονται κοινωνικά. Τα παιχνίδια, και τα πρότυπα που προβάλουν, αλλάζουν από εποχή σε εποχή.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πα να λένε οι επιστήμονες ότι θέλουν, ποιος τους λογαριάζει;
Σημασία έχει τι λέει το χρήμα και οι αριστεροί που κυνηγούν …το κεφάλαιο!!!

Ποιός κρύβεται πίσω ἀπό τήν «θεματική ἑβδομάδα»;
3 Φεβρουαρίου 2017

Τὴν ἔρευνα τὴν ξεκίνησε ὁ φίλος Ἰωάννης Ἀλκαῖος, ἀλλὰ εἶπα νὰ συμπληρώσω κάποια στοιχεία ἐπὶ πλέον, γιὰ νὰ καταλάβουμε ποιὸς μᾶς ἐμπαίζει κανονικότατα καὶ μὲ τὸν νόμο.

http://filonoi.gr/2017/02/03/poios-krybetai-piso-apo-thn-thematikh-ebdomada/

Stelios Hoshizora είπε...

Προς τον Γιάννη 9:23

Υπάρχουν πολλές βασικές βιολογικές διαφορές ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες. Τα δύο φύλα έχουν διαφορετικά χρωμοσώματα (ΧΧ και ΧΥ), οι φλέβες και αρτηρίες στους άνδρες είναι μεγαλύτερες (για περισσότερη χωρητικότητα), τα κρανία τους είναι διαφορετικά, το λίπος στους άνδρες αποταμιεύεται ανάμεσα στα όργανα του σώματος ενώ στις γυναίκες στην κοιλιά, εχουν διαφορετική ικανότητα ακοής, διαφορετική ικανότητα όρασης (οι γυναίκες αντιλαμβάνονται περισσότερα χρώματα), η ροή του αίματος είναι ομοιόμορφη στο αντρικό σώμα (στις γυναίκες η ροή αυξάνεται γύρω απο τις περιοχές των κύριων οργάνων), το IQ των ανδρών έχει περισσότερη ανομοιομορφία (τόσο οι περιορισμένης αντίληψης άνθρωποι όσο και οι ιδιοφυίες είναι συνήθως άνδρες, ενώ οι γυναίκες δεν παρουσιάζουν τόσο μεγάλες διαφορές στο IQ τους), το μεγαλύτερο ποσοστό της ενέργειας που ξοδεύει ένα γυναικείο σώμα προέρχεται απο αερόβια αναπνοή ενώ οι άντρες τείνουν στην αναερόβια, οι γυναίκες έχουν περισσότερο ευρεία (περιφερειακή) όραση ενώ οι άντρες σκανάρουν σε βάθος, το αίμα των γυναικών περιέχει περισσότερο νερό και έχει 20% λιγότερα ερυθρά αιμοσφαίρια, οι άντρες έχουν καλύτερη αντίληψη του χώρου, κλπ. Επίσης, η Βιολογία καθορίζει και το κοινωνικό στάτους των φύλων. Άν στα άτομα μιας κοινωνίας εξαφανιστούν όλες οι γυναίκες εκτός απο μία, ο πληθυσμός κινδυνεύει με εξαφάνιση: μια γυναίκα μπορεί να γεννήσει 1 παιδί ανα έτος, οπότε με αυτόν τον ρυθμό η αποκατάσταση του πληθυσμού θα πάρει αρκετά χρόνια (και αν). Άν εξαφανιστούν όλοι οι άνδρες εκτός απο έναν, τίποτε δεν αλλάζει: θεωρητικά, ο άνδρας μπορεί να γονιμοποιήσει όλες τις γυναίκες του περιβάλλοντός του και ο πληθυσμός θα αποκατασταθεί σε μία μόνο γενεά. Βλέπεις λοιπόν πως στην φύση οι άνδρες είναι αναλώσιμοι ενώ οι γυναίκες πρέπει να προφυλαχθούν – οι άντρες κυνηγούν και οι γυναίκες κάθονται στο σπίτι γιατί έτσι λέει η Βιολογία και όχι οι κοινωνικοί κανόνες. Δεν ξέρω τι έχεις σπουδάσει (κοινωνιολογία; όπως οι περισσότεροι αριστεροί) αλλά απο Βιολογία είσαι τελείως αστοιχείωτος.

Τα παιγνίδια των παιδιών απο τα αρχαία χρόνια είναι πάνω-κάτω τα ίδια. Στην Αρχαία Ελλάδα τα κοριτσάκια είχαν κούκλες (θυμήσου τις μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας) ενώ τα αγοράκια είχαν άλογα με ρόδες, σπαθιά κλπ. Τα πρότυπα δεν άλλαξαν ποτέ γιατί τα φύλα έμειναν αμετάβλητα.

Μια φιλική συμβουλή: καλύτερα να μείνεις στο Lifo μαζί με τους άλλους χαριτωμένους που νομίζουν πως αν βάλουν λουλούδια στα μαλλιά τους και τρέχουν γυμνοί στους αγρούς σιγοτραγουδώντας το Imagine, θα εξαλείψουν την κακία απ’ τον κόσμο.

Γιάννης είπε...

Προς Stelios Hoshizora,
Εγώ είπα ότι είναι η ΒΑΣΙΚΗ διαφορά και όχι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ μεταξύ ανδρών και γυναικών. Όλα αυτά που λες (όσα και στο μέτρο και στο βαθμό που ισχύουν) είναι δευτερεύουσες διαφορές σε σχέση με την αναπαραγωγική λειτουργία και σίγουρα σχετίζονται κατά κάποιο τρόπο με αυτή τη βασική αυτή για τη διατήρηση του είδους λειτουργία. Το κοινωνικό στάτους των φύλων έχει βιολογικές ρίζες αλλά διαμορφώνεται κοινωνικά καθόσον η κοινωνική ζωή των ανθρώπων είναι διαφορετική από την αγέλη των ζώων. Από αυτό και μόνο που λες φαίνεται η κυρίαρχη σημασία της αναπαραγωγικής λειτουργίας που προανέφερα. Στη σημερινή κοινωνία μια οικογένεια δεν επιβιώνει χωρίς να εργάζεται η γυναίκα, ενώ όταν οι άνδρες έλειπαν στον πόλεμο οι γυναίκες αναγκαστικά βγήκαν στην παραγωγή. Ότι κι αν λέει η βιολογία λοιπόν, οι κοινωνικοί κανόνες έβγαλαν τη γυναίκα από το σπίτι. Προφανώς δεν έχεις σπουδάσει τίποτα γιατί έχεις δυσκολία κατανόησης απλού κειμένου δύο γραμμών.
Στην Αρχαία Ελλάδα είχαν ήδη διαμορφωθεί οι κοινωνικοί ρόλοι των φύλων μιας εκμεταλλευτικής κοινωνίας, αλλά αυτό δεν ίσχυε ανέκαθεν παρά το γεγονός ότι τα φύλα παρέμειναν αμετάβλητα.
Μια "φιλική" συμβουλή: πριν σχολιάσεις δυο γραμμές με ολόκληρα κατεβατά προσπάθησε να καταλάβεις το νόημά τους. Και μόνο το εντελώς παράλογο συμπέρασμα ότι εγώ μπορεί να έχω οποιαδήποτε σχέση με τη Lifo δείχνει ότι είσαι βαθιά νυχτωμένος.

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε 6 Φεβρουαριου 9.49 δειτε ποιοι Ελληνες ευρωβουλευτες ψηφισαν κ ποιοι δεν ψηφισαν το 2014 το σχεδιο Λουνατσεκ.Σχεδον ολοι οι δεξιοι, Ποταμισιοι, Λαος κλπ ο Χουντης του Συριζα κ κανενας απο το ΚΚΕ.

Stelios Hoshizora είπε...

Προς Γιάννη 4:05
Δεν ανέφερα ποτέ στο κείμενό μου την λέξη «μοναδική». Επι λέξη, λέω «Υπάρχουν πολλές ΒΑΣΙΚΕΣ βιολογικές διαφορές ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες». Οι βασικές αυτές διαφορές δεν σχετίζονται με την αναπαραγωγή, π.χ. η αναερόβια αναπνοή ή το ομοιόμορφο IQ. Υπάχουν πάρα πολλές βιολογικές διαφορές των δυο φύλων αλλά όλες αυτές που ανέφερα είναι βασικές. Όλες.

Για τα άλλα που γράφεις... πραγματικά δεν μπορώ να τα αντιμετωπίσω. Η Αρχαία Ελλάδα εκμεταλλευτική κοινωνία, ο πόλεμος είναι κοινωνικός κανόνας... κυριολεκτικά με έκανες και γέλασα. Έχεις κάπου δίκιο όμως, στις σπουδές μου. Πράγματι, δεν σπούδασα τίποτε και αυτό είναι κάτι που οι εσείς οι αριστεροί το κοροϊδεύετε γιατί είστε ελιτιστές. Καλημέρα (ή καληνύχτα για σένα – λόγω διαφοράς ώρας, μην το παρεξηγήσεις!).

Unknown είπε...

Αγαπητέ κόκκινε ουρανέ, δεν νομίζω ότι, επειδή κάποιοι ηλίθιοι ψήφισαν κάποιους μεγαλύτερα ηλιθίους πλην όμως παμπόνηρους που μας κυβερνούν για λίγο προσπαθώντας να αλλάξουν τα άσπρα σε μαύρα, να πρέπει να αποδεικνύουμε διαρκώς τα αυτονόητα, για τον ρόλο της γυναίκας και του ανδρός αντίστοιχα.
Καλούμε τον ελέφαντα να αποδείξει τι? ότι είναι πιο ισχυρός από το ποντίκι? Μα ούτως η άλλως το ποντίκι είναι αυτό που ζει χωμένο μέσα στις τρύπες και στα λαγούμια, ενώ ο ελέφαντας ζει στην ελεύθερη φύση.
Υ.Γ.
Λίγες οι μέρες τους,
Όσο για τις επόμενες? επώδυνες θα τους είναι.

Ανώνυμος είπε...

Stelios Hoshizora είπε...

Κύριε τι προσπαθείτε να αποδείξετε;
Αλήθεια είναι αυτή που συμφέρει τον λαό, είπε ο αρχιδολοφόνος λένιν, ο οποίος δεν είναι δολοφόνος ...αλλά ηρωας!!!
Με άλλα λόγια το συμφέρον του λαού ήταν …να δολοφονηθεί!!!
(Tου οποίου αρχιδολοφόνου παρανοϊκού έχουν στήσει αγάλματα στην “ναζιστική” Γερμανία και στην καπιταλιστική “ακροδεξιά” ιμπεριαλιστική Αμερική!!!)

Η αλήθεια που συμφέρει τον λαό είναι πως στα πρωην κομμουνιστικά κράτη είχαν στήσει αγάλματα του χιτλερ!!! Απαγόρευαν στους κομμουνιστές να διαδηλώνουν , τα σφυροδρέπανα απαγορευόντουσαν, τους είχαν στην παρανομία , τους φυλάκιζαν και όταν τολμούσαν να εμφανιστούν στους δρόμους - οι κομμουνιστές - έκαναν αντισυγκεντρώσεις οι ναζιστές ΜΕ ΤΙΣ ΣΒΑΣΙΚΕΣ οι οποίοι προστατεύονταν από την κομμουνιστική κυβέρνηση! Τα δε ΜΜΕ είχαν πάντα ως μοναδικούς καλεσμένους τους δεξιούς και όλοι οι δημοσιογράφοι εκθείαζαν τις απόψεις τους. Οι κομμουνιστές είχαν αποκλειστεί από παντού. Μόνο κυβερνούσαν και μάλιστα εφάρμοζαν δεξιά πολιτική!
Βγάζεις άκρη; Όχι. Μην προσπαθείς να με πείσεις έτσι ακριβώς ήταν, αυτή είναι …η αλήθεια!!!

Όλα για τους αριστερούς είναι θέμα νόμων και άρθρων , επειδή αυτοί και μόνο κατέχουν την απόλυτη αλήθεια, άσχετα με το τι λέει η χιλιόχρονη εμπειρία των εθνών και η επιστημονική ανάλυση.
Ακόμα και τα ίδια τα έθνη και οι εθνικοί κυβερνήτες τους είναι μια δεξιά επινόηση για να καταδυναστεύονται τα ΙΔΙΑ τα έθνη …τα οποία θα απελευθερωθούν όταν κυβερνηθούν από τον λαό που δεν πιστεύει στις αξίες αυτού του έθνους-λαού. Πως γίνεται τώρα να ανήκεις σε αυτό το έθνος λαό και όχι μόνο να μην πιστεύεις στις αξίες του , αλλά να τις πολεμάς δολοφονώντας όσους παραμένουν πιστοί σε αυτές …είναι και αυτό αποτέλεσμα ενός νόμου!!!

Όταν αυτή η αλήθεια οδηγεί στην εξαθλίωση και στις αμέτρητες δολοφονίες – όπως παντού και πάντα – δεν φταίνε οι αριστεροί αλλά οι κακοί δεξιοί το κεφάλαιο οι ιμπεριαλιστές που τους πολεμούν και δεν αναγνωρίζουν …την αλήθεια που έχει προκύψει ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΟΜΟ και ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ!

Άπειρα τα παραδείγματα , αλλά ας ΠΑΜΕ στα τρέχοντα…που είναι ακόμα πιο “δύσκολο να κατανοηθούν από την εύκολη βιολογία την οποία την γνωρίζει απέξω και ανακατωτά όλος ο λαός”!!!

Π. Λαφαζάνης Η ισοτιμία της νέας δραχμής θα είναι ίση με ένα ευρώ
http://bankingnews.gr/πολιτική/item/292241-π-λαφαζάνης-η-ισοτιμία-της-νέας-δραχμής-θα-είναι-ίση-με-ένα-ευρώ.html

Μην εκπλαγείς εάν ακούσεις από τους ίδιους αυτούς αριστερούς πως η κακή οικονομική κατάσταση της χώρας μας οφείλετε στο…ισχυρό γερμανικό ευρώ!!!

Γιάννης είπε...

Stelios Hoshizora,
Εγώ είπα ότι "η βασική" είναι αυτή η διαφορά και οι υπόλοιπες δεν μπορούν παρά να έχουν αναπτυχθεί με την εξέλιξη εξ αιτίας αυτής, καθόσον είναι η σημαντικότερη λειτουργία για την επιβίωση του είδους και οδηγεί σε διαφορετικούς ρόλους. Τώρα εσύ με ποια κριτήρια βρίσκεις και άλλες "βασικές" δεν το αναφέρεις.
Ότι δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις αυτά που λέω είναι προφανές. Φταίω εγώ γιατί έγραψα πράγματα δύσκολα για σένα, αλλά χαίρομαι που διασκεδάζεις. Οπότε μαζί με την προηγούμενη συμβουλή μου αντεύχομαι καληνύχτα (ή καλημέρα) και όνειρα γλυκά.

Βελισσάριος Λ. είπε...

Προς συναναγνώστες Γιάννη και Στέλιο

διάβασα τα σχόλιά σας και τα θεωρώ εύστοχα και μάλλον συγκλίνοντα ως αλληλοσυμπληρούμενα, παρά αποκλίνοντα. Απο την οπτική γωνία που εξετάζετε το θέμα ο καθένας, έχετε μερίσματα αλήθειας.
Ας πάμε όμως στην πηγή της αλήθειας, ήτοι στον Δημιουργό του άρρενος και θήλεως. Προτού μας αποκαλυφθεί το Ευαγγέλιο και οι διδαχές των Πατέρων, έχει ήδη καθοριστεί η αρχέτυπη και αναπόδραστη βιοψυχολογία των δύο φύλων στον παρόντα μεταπτωτικό κόσμο:

Γένεσις 3,16:
«καὶ τῇ γυναικὶ εἶπε....καὶ πρὸς τὸν ἄνδρα σου ἡ ἀποστροφή σου, καὶ αὐτός σου κυριεύσει»
(θα εξαρτάσαι δε πάντοτε από τον άνδρα σου και αυτός θα είναι κύριός σου)
«ὅτι ἤκουσας τῆς φωνῆς τῆς γυναικός σου καὶ ἔφαγες ἀπὸ τοῦ ξύλου, οὗ ἐνετειλάμην σοι τούτου μόνου μὴ φαγεῖν, ἀπ᾿ αὐτοῦ ἔφαγες, ἐπικατάρατος ἡ γῆ ἐν τοῖς ἔργοις σου· ἐν λύπαις φαγῇ αὐτὴν πάσας τὰς ἡμέρας τῆς ζωῆς σου·»
(επειδή ήκουσες την κακήν συμβουλήν της γυναικός σου και έφαγες από τον καρπόν του δένδρου, εκ του οποίου και μόνου εγώ σου έδωσα την εντολήν να μη φάγης, θα είναι κατηραιμένη η γη εις τα έργα σου. Με λύπην και κόπον θα κερδίζης την τροφήν σου από την γην όλας τας ημέρας της ζωής σου.)

Συνεπώς, έμφυτες και διακριτές οι ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά των δύο φύλων απο τα οποία απορρέουν νομοτελειακά οι κοινωνικοί και οικογενειακοί ρόλοι.
Είναι όμως δυνατόν -είναι ιστορικό δεδομένο- ότι οι ρόλοι αυτοί μπορούν να επιβληθούν κατά το δοκούν από τις εκάστοτε εξουσιαστικές δυνάμεις μιας κοινωνίας. Οι αλλαγές/μεταβολές δηλαδή των ρόλων επιβάλλονται πάντα από πάνω, ως κοινωνικές κατασκευές και ποτέ από κάτω ως φυσική τάση των 2 φύλων.
Το σημαντικότερο όλων είναι τούτο:
όταν οι κοινωνικοί ρόλοι που αποδίδονται -από τις κυβερνώσες δυνάμεις- στα 2 φύλα ταυτίζονται με τους έμφυτους ρόλους αυτών, τότε η κοινωνία τείνει προς την σταθερότητα και την υλική και πνευματική ευρωστία.
Όταν οι κοινωνικοί ρόλοι που επιβάλλονται αντιτίθενται στις εγγενείς τάσεις των 2 φύλων, τότε τείνουμε προς την αστάθεια και την παρακμή. Όπως ακριβώς ο σύγχρονος δυτικός και υπόλοιπος δυτικοποιημένος κόσμος.

Γιάννης είπε...

Συναναγνώστη Βελισάριε,

Ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι οι κοινωνικοί ρόλοι (όχι μόνο οι οικογενειακοί αλλά και αυτοί) συνδέονται άρρηκτα με τη βιολογία, με τις γενετικά έμφυτες ιδιότητες, αλλά διαμορφώνονται και εξελίσσονται κοινωνικά. Και αυτή δεν είναι κατ' ανάγκην επιβολή "από τα πάνω", με την έννοια των εξουσιαστικών δυνάμεων, αλλά από κοινωνικές συνθήκες που ενίοτε δεν συνειδητοποιούνται από τους ανθρώπους.

Στυλιανός είπε...

Συγνώμη αλλά γράφετε για να γράφετε, και χάνεστε στην πολυξερία σας.
Όποιος έχει παιδιά η ανίψια και μεγαλώσει μαζί τους θα καταλάβουν ότι στα αγόρια αρέσουν τα αγορίστικα παιχνίδια και στα κορίτσια τα κοριτσιστικα, εκτός απο μια ηλικία κάπου στα 3 που μπορεί να δείς αγοράκι να παίζει με κούκλες αλλά αυτό διορθώνετε στα μετέπειτα χρόνια απο μόνο του. Σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο και η οικογένεια, αν κάνει πλύση εγκεφάλου στο αγόρι οτι είναι κορίτσι θα το επηρεάσει στην μετέπειτα ζωή του.
Έλεος με τα επιστημονικά και τα χρωμοσώματα σας, πολυπραγμοσύνη, σχολαστικισμός και ορθολογισμός. Κλασικές πλάνες του δυτικού αιρετικού κόσμου.
Η θεραπεία και η κατανόηση έρχεται μέσα απο την κάθαρση το νοός, την αγιαστική χάρη των μυστηρίων της Εκκλησίας, και την εξάσκιση των αρετών. Απλά και όμορφα πραγματάκια :)

Βελισσάριος Λ. είπε...

Αδελφέ Στυλιανέ Π.
προσυπογράφω το σχόλιό σου.


Γιάννη,
συμφωνώ οτι οι αλλαγές στις κοινωνικές συνθήκες δεν συνειδητοποιούνται πάντοτε από τους ανθρώπους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο μοντέρνος κόσμος -τα τελευταία 120 χρόνια. Αυτό επιτεύχθηκε με την μέθοδο του σαλαμιού(βαθμιαία προπαγάνδα) ή την μέθοδο Λένιν(δύο βήματα εμπρός, ένα πίσω) και οπωσδήποτε καταλύτης ήσαν τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα επικοινωνίας τα οποία καταναλώνουν το χρόνο των παιδιών και της νεολαίας περισσότερο από τους γονείς, τους παππούδες, τους κηδεμόνες και παιδαγωγούς τους. Διερράγη η αλυσίδα μετάδοσης της παραδοσιακής σοφίας και ηθικής των λαών απο γενεά σε γενεά.
Μολαταύτα, ερωτώ:
οι κοινωνικές συνθήκες, οι κοινωνικές ανάγκες, οι «εποχές» αλλάζουν/μεταβάλλονται μόνες τους;
Οι έμφυτες ανάγκες, προσδοκίες κι επιθυμίες του ανθρώπου ως ψυχοσωματική οντότητα είναι διαχρονικά σταθερές(τροφή, στέγη, ενδυμασία, εργασία, μάθηση, οικογένεια, κοινωνικοποίηση, ψυχαγωγία, μεταφυσική αναζήτηση κλπ.).
Είναι οι κοινωνικές συνθήκες αυτόβουλες οντότητες ή αυτόνομα ευφυή συστήματα;
Τελικά, οι κοινωνικές αλλαγές προξενούνται με κάποιον ασαφή θεωρητικό τρόπο ή επιβάλλονται από συγκεκριμένα πρόσωπα και ομάδες ανθρώπων με συγκεκριμένο σκοπό;
Ως απάντηση, σου προτείνω να διαθέσεις 3 λεπτά και να λάβεις υπόψιν σου την παρακάτω άποψη:

Ανδρέας Πετρόπουλος
Η Απάτη της Κοινωνιολογίας

https://www.youtube.com/watch?v=wF3sJapmjHc

Γιάννης είπε...

Βελισσάριε,

Δεν ξέρω τι ονομάζεις "μέθοδο Λένιν" αλλά το σχετικό βιβλίο του έχει τον τίτλο "ένα βήμα μπρος, δυο βήματα πίσω". Τώρα οι κοινωνικές συνθήκες εκφράζουν τον εκάστοτε συσχετισμό δυνάμεων στην κοινωνία και υπό αυτή την έννοια οι ισχυρότεροι παίζουν πιο αποφασιστικό ρόλο, ενώ το κύριο μέλημά τους είναι η διατήρηση και η αναπαραγωγή της ευνοϊκής γι' αυτούς κατάστασης με χρήση μηχανισμών χειραγώγησης ή και καταναγκασμού κατά περίπτωση. Βέβαια δεδομένου ότι τα πρόσωπα δεν είναι μόνο δημιουργοί αλλά και προϊόντα των κοινωνικοοικονομικών συνθηκών, δεν είναι τόσο εύκολο να πεις ότι απλώς με μια "αλλαγή κυβέρνησης" (για να έρθουμε στο βίντεο) τα πράγματα λύνονται. Εν κατακλείδι, τα πράγματα ούτε "τυχαία" είναι ούτε απολύτως σχεδιασμένα και προδιαγεγραμμένα από αόρατες υποχθόνιες δυνάμεις.

Βελισσάριος Λ. είπε...

Λένιν και ΝΕP(νέα οικονομική πολιτική):

"We take one step backward," said Lenin, "in order at a later date to take two steps forward!"
http://www.red-channel.de/the_real_stalin_nep.htm

"Τακτική Λένιν"(με κίτρινο οι φράσεις ενδιαφέροντος):
https://books.google.gr/books?id=0YzPUy3n1psC&pg=PA28&lpg=PA28&dq=lenin+taking+one+step+backward+steps+forward&source=bl&ots=PbfG3PcHhD&sig=sGJep7t15aVwwjY91HevzNXjcFc&hl=el&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=lenin%20taking%20one%20step%20backward%20steps%20forward&f=false

https://books.google.gr/books?id=aEpzwtfmbhgC&pg=PA206&lpg=PA206&dq=lenin+one+step+backward+two+steps+forward+economic+change&source=bl&ots=z-gBISd5VN&sig=dxLzeleXxuc5PhN41mdDaeHFUNM&hl=el&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=lenin%20one%20step%20backward%20two%20steps%20forward%20economic%20change&f=false

Bonus:
"Communism a Facade for Plundering the Goyim":
https://www.henrymakow.com/2017/02/communism-a-facade-for-stealing.html

"After Lenin claimed three luxury cars from the imperial garage for his own use, he lost one of them--a Delaunay-Belleville limousine--to gunmen in March 1918. After that, he had to console himself with two Rolls-Royces."
Βιβλίο:"History's Greatest Heist:
The Looting of Russia by the Bolsheviks" (2008) by Sean McMeekin

Γιάννης είπε...

Ενδιαφέρουσες παραπομπές, αν και έχω κάποιες επιφυλάξεις για την αξιοπιστία ορισμένων από τις πηγές. Ευχαριστώ αλλά δε βλέπω το λόγο να ξεχωρίσω την περίπτωση της ΝΕΠ από οποιεσδήποτε άλλες πολιτικές πρωτοβουλίες σχετικά με το θέμα που συζητάμε. Δηλαδή δε βλέπω καμία ιδιαίτερη "μέθοδο Λένιν" σε σχέση με τη διαμόρφωση των κοινωνικών συνθηκών.

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΩΤΑ, ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΟ ΟΝ, ΨΥΧΟΦΥΣΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΖΙ.ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ.Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ? ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΚΛΠ. Η ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ? ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ, ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΑΥΤΗ.99.9% ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ, ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΔΡΑΣ, Ή ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΟΝΤΑ (ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ),ΝΑ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ (ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑς, Ή ΜΕΤΑΕΦΗΒΙΚΕΣ ''ΜΑΛΑΚΙΕΣ'')..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΕ ΔΙΠΛΟ ΤΑΜΠΛΩ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΤΖΕΝΤΑ: ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ, (για να υιοθετουν) ΜΕ ΣΤΡΕΒΛΟ ΤΡΟΠΟ ΒΕΒΑΙΑ, ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ, ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΣΤΡΕΒΛΟ ΤΡΟΠΟ ΠΑΛΙ (''γεννηθηκε ομοφυλοφιλο'' (δηθεν), αλλα οι γονεις ''του κανουν πλυση εγκεφαλου'' (δηθεν) με ''στερεοτυπα'' για το φύλο του). Εχουμε λοιπον εδω αλλους χαζοχαρουμενους γονεις ερμαια του ''πολιτικως ορθου'', να νομιζουν οτι πρεπει να δωσουν κοριτσιστικη αγωγη στο τριχρονο αγορακι τους, να φοραει φουστανακια, κλπ.Στη Νορβηγια που ισχυουν αυτα, γονεις που διαφωνουν με την μοντερνα ''αγωγη'', βλεπουν να χανουν την επιμελεια των παιδιων τους απτην αρμοδια υπηρεσια.κατοπιν αυτου η ορμονο''θεραπεια'', και κατοπιν η εγχειρηση αλλαγης φυλου ειναι φυσικα επακολουθα. Σοσους αντιπαλους τους δηλαδη απτην αλλη επικαλουνται το γενικο κανονα της Φυσης, βιολογικα πρωτογενη και δευτερογενη χαρακτηριστικα φυλου, οπως και τον νομο της εξελιξης στο τι εστι επιτυχημενο στη Φυση γονιδιακο γεγονος (η ετεροφιλικη πραξη φυσικα!), λενε οτι τα θεματα αυτα ειναι ψυχολογικο θεμα μιμισεως, αρα ''ξεχαστε τη Φυση'' εδω, κατηγορωντας στη συνεχεια ως καταπιεστικο οικογενειακο φασισμο το οτι ενα αγορακι υιοθετει ανδρικα προτυπα!να δειτε το βιντεο αυτο, στο οποιο μιλαει ενας αριστερος καθηγητης, ο Πατελης, που τα καταγγελει αυτα.μπεστε και εσεις φιλοι εθνικιστες, τα λεει σωστα.κατεβειτε μετα στα σχολια, και διαβαστε τα σχολια του ''Μαρινος Αντυπας'' σε διαλογο κατω απτο δημοφιλες σχολιο του ''Bau Haus'', οπως και το διαλογο του με την ομαδα/ΜΚΟ που ανεβασε το βιντεο, ειναι εξαιρετικα κατατοπιστικα!..εδω και το βιντεο:.https://www.youtube.com/watch?v=Jh_iGIxc9oc

cummulus είπε...

Γιαννης
8 Φεβρουαρίου 2017 - 10:17 μ.μ.
"....δεν μπορούν παρά να έχουν αναπτυχθεί με την εξέλιξη...."
Μέ μά καθαρά ύποθετική πρόταση, καθάρισες τήν μπουγάδα;

υγ
@ admin
Μήπως θά ἔπερπε νά ἔχετε κάνει σύνδεση μέ disqus ;