Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ο Johnny Rotten, υπέρ του Brexit και του Τραμπ! (video)

«Η εργατική τάξη έχει μιλήσει, και εγώ στέκομαι μαζί τους!» - John Lydon για το Brexit

Ο «νονός της punk» και πρώην Sex Pistol, John Lydon, γνωστός και ως Johnny Rotten, ήταν στην εκπομπή “Good Morning Britain” για την προώθηση του περιορισμένης έκδοσης νέου του Songbook. Έχοντας χτίσει μια καριέρα με αντικαθεστωτικές απόψεις, δεν δίστασε να μιλήσει για το σημερινό πολιτικό τοπίο.

Ο Lydon υποστήριξε το Brexit ισχυριζόμενος ότι η εργατική τάξη μίλησε και ότι εκείνος θα σταθεί δίπλα τους. Ισχυρίστηκε επίσης ότι θα μπορούσε να δει μια δυνατή φιλία στον Trump, επαινώντας την ικανότητά του να τρομοκρατεί τους πολιτικούς. 

Υποστήριξε την επιλογή του Brexit, ενώ χαρακτήρισε τον Νάιτζελ Φάρατζ του UKIP (Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου) «φανταστικό».

Για τον Τραμπ είπε ότι δεν είναι ρατσιστής και ότι μπορεί να υπάρξει κάτι καλό απ' αυτή την κατάσταση «διότι τρομοκρατεί τους πολιτικούς».

«Αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αριστεράς στην Αμερική προσπαθούν να δυσφημίσουν τον τύπο ως ρατσιστή κάτι που δεν είναι καθόλου αλήθεια».

Και κατέληξε: «Κάποιος δημοσιογράφος κάποτε μου είπε ότι ο Τραμπ είναι το “πολιτικό sex pistol”. Κατά κάποιο τρόπο (θα μπορούσε να είναι)...». 

Δείτε το βίντεο:


[Πάντως πολύ πριν από τις αμερικάνικες εκλογές ο Rotten είχε απορρίψει το ενδεχόμενο νίκης του Donald Trump δηλώνοντας ότι τον υποστηρίζει μία μειονότητα ανθρώπων «γεμάτοι μίσος και αδαείς». Είχε επίσης υποστηρίξει δημόσια την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλώνοντας ότι θα είναι «τρελό και αυτοκτονικό» να μείνει εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης!].

Ο 61χρονος Lydon που ενέπνευσε μια γενιά αναρχικών, (ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια των Sex Pistols είναι το "Anarchy in the U.K."), υπήρξε ο πραγματικός εγκέφαλος πίσω από τους Sex Pistols. Γεννήθηκε στο Finsbury Park, του Λονδίνου, σε μια φτωχή οικογένεια που ανήκε στη εργατική τάξη, ιρλανδικής καταγωγής. Παρά το γεγονός πάντως, ότι έγραψε και τραγούδησε το "Anarchy in the U.K.",o  Lydon έχει δηλώσει ότι δεν είναι αναρχικός, χαρακτηρίζοντάς το τραγούδι «παιχνίδια του μυαλού για τη μεσαία τάξη». Ο ίδιος  περιγράφει τον εαυτό του ως «ειρηνιστή εκ φύσεως» και εκφράζει τον θαυμασμό για τον Μαχάτμα Γκάντι.

ΚΟ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Lydon,δεν ήταν ο "πραγματικός εγκέφαλος" των Sex Pistols.Εγκέφαλοι ήταν ο Steve Jones και ο Glenn Matlock.Διευκρινιστικά,το αναφέρω.Παρόλα αυτά,σίγουρα και ο Lydon συνεισέφερε με την "τρέλα" του,στο να δημιουργηθεί αυτό το φαινόμενο.

Stelios Hoshizora είπε...

Χμμ πραγματικά, ο Lyndon δεν ήταν παρά η βιτρίνα των sex pistols. Ο πραγματικός εγκέφαλος ήταν ο δημιουργός και μάνατζερ του συγκροτήματος, ο εβραϊκής καταγωγής Malcom McLaren. Αυτός μαζί με την Vivienne Westwood δημιούργησαν το υποπροϊόν που ονομάστηκε Punk. Εδώ:

http://www.bombedoutpunk.com/bombed-out/photo-stories/its-official-russians-kgb-financed-the-punk-revolution-and-the-sex-pistols/

υπάρχει και μια θεωρία (δεν ξέρω κατά πόσο ευσταθεί) που λέει πως το κίνημα των Punk ήταν δημιουργία των Σοβιετικων με σκοπό την διαφθορά και την αποχαύνωση της Δυτικής νεολαίας. Σοβιετικοί ψυχολόγοι έγραφαν τους στίχους των τραγουδιών έτσι ώστε με το κάλυμμα της "επανάστασης", οι νέοι να απομακρυνθούν από τις παραδοσιακές αξίες - θυμήσου και την απίστευτη Ελληνική ατάκα του πανκ τύπου στον ιερέα πατέρα του "Αλήθεια είναι οι Sex Pistols"!