Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

«Στην Δύση υπάρχει μία λίμπεραλ δικτατορία». Συνέντευξη με την Nina Kouprianova

Το κυριότερο χαρακτηριστικό του λιμπεραλισμού / αριστερισμού είναι η υποκρισία*

Από συνέντευξη:

Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να δούμε αυτό το θέμα, γιατί ο Ομπάμα, ο οποίος μόλις αποχώρησε και πέρασε στη θέση του ο Trump, είναι ένα τέλειο παράδειγμα της λίμπεραλ δικτατορίας που υπάρχει στη Δύση.

Εκλέχτηκε ως ο "νέος άνθρωπος". Εν μέρει, επειδή ήταν νέος, αλλά και επειδή έχει μια αφρικανική-αμερικανική κληρονομιά. Αν κοιτάξουμε την κληρονομιά του σήμερα, οκτώ χρόνια αργότερα, βλέπουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασε τον Μπους

Υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για το 2016, όπου τεκμηριώνεται ότι ο Ομπάμα έριξε δεκάδες χιλιάδες βόμβες σε επτά διαφορετικές χώρες. Ως εκ τούτου, έχουμε εδώ ένα τέλειο παράδειγμα για το πώς η ιδεολογία του λιμπεραλισμού κυριαρχεί τους θεσμούς στην Δύση. Έχετε βασικά ένα άτομο που μοιάζει διαφορετικό, αλλά για διάφορους λόγους, τα πράγματα μένουν ακριβώς τα ίδια όπως και με τον προκάτοχό του, ο οποίος έχει μια εντελώς διαφορετική εθνοτική καταγωγή. Έτσι, είναι πολύ εύκολο να δούμε άλλα παραδείγματα και να δούμε τι ακριβώς προωθεί στην πραγματικότητα η λέξη "λιμπεραλισμός" όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλα αυτά τα ωραία πράγματα που στην πραγματικότητα δεν ισχύουν.

Μπορείτε να δείτε τους τρεις πολέμους που συμβαίνουν τώρα - στη Συρία, την Υεμένη και την Ουκρανία. Έχουμε όλες τις μεγάλες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights) να  προωθούν αυτούς που κατ' ευφημισμό αποκαλούν «μετριοπαθείς αντάρτες», αλλά που ουσιαστικά συνεργάζονται με τρομοκρατικές ομάδες. Ουσιαστικά χρησιμοποιούν αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης στη Συρία, για παράδειγμα. Οι οργανώσεις αυτές αγνοούν ορισμένες μαζικές παραβιάσεις (ανθρωπίνων δικαιωμάτων) στην Υεμένη διότι η Σαουδική Αραβία είναι χορηγός του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Έτσι, μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα εδώ τα δύο μέτρα και τα δύο σταθμά αυτού που παρουσιάζεται στο ευρύ κοινό, που ακούγεται εύηχα και αυτού που συμβαίνει πραγματικά. Βασικά, η έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι ένα εργαλείο της εξουσίας και μια χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Για μένα, αυτή είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία, γιατί πρεσβεύω πολλές ιδέες που κάποιος θα περιέγραφε ως «(ακρο)δεξιές». Αλλά την ίδια στιγμή, είμαι Ρωσίδα. Γεννήθηκα στη Σοβιετική Ένωση, και πιστεύω σε πολλά θετικά πράγματα που αποτελούν μέρος της Σοβιετικής ιστορίας. Μου επιτίθενται την ίδια ώρα και ως «κομμουνίστρια» και ως «ναζί» και «ρατσίστρια».

Τα άτομα που ισχυρίζονται ότι διακατέχονται από όλες αυτές τις ευγενικές αξίες («ανθρωπισμού», υπέρ των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», κατά της «ξενοφοβίας» κλπ) χρησιμοποιούν την πιο ξενοφοβική γλώσσα εναντίον όποιου είναι εναντίον τους. Με αποκαλούν "Russian mail order bride" («Ρωσίδα νύφη που ήρθε με παραγγελία μέσω e-mail») παρ’ όλο που πήγα σχολείο, πανεπιστήμιο κλπ στον Καναδά και έχω περάσει περισσότερο από το ήμισυ της ζωής μου σε αυτήν την ήπειρο. Οι λίμπεραλ μου απευθύνουν προσβλητικές ερωτήσεις, όπως αν μου επιτρέπεται να μιλήσω ή αν είμαι αλυσοδεμένη στην κουζίνα και ούτω καθεξής. Όλες αυτές οι μισογυνικές και ξενοφοβικές δηλώσεις προέρχονται από ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι παλεύουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και ότι έχουν φεμινιστικές απόψεις.

Ως εκ τούτου, μπορείτε να δείτε πραγματικά την υποκρισία που υπάρχει στη λίμπεραλ ατζέντα. Προωθούν ένα πράγμα και συμπεριφέρονται σε αυτούς που έχουν μια διαφορετική φωνή με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

*Nina Kouprianova, ρωσικής καταγωγής (και ολίγον γεωργιανής) είναι σύζυγος του Αμερικάνου Richard Spencer, ηγετικής μορφής του κινήματος "Alt Right" ("Εναλλακτική Δεξιά"). Ο Spencer αν και έχει (ή είχε μέχρι πρόσφατα) ξένη γυναίκα θεωρείται από την αριστερά ιντελιγκέντσια "ξενοφοβικός" [Ξενοφοβικός = ο έχων έντονη αντιπάθεια προς τον ξένο]. Το ίδιο "ξενοφοβικός" θεωρείται και ο Trump που έχει Σλοβένα σύζυγο. Και πριν από αυτήν Τσέχα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλά Ξενοφοβικός="ξένος" + "φοβία"

Με τον όρο φοβία δηλώνεται η έντονη ανησυχία, το άγχος, η εμμονή ενός ατόμου. Ουσιαστικά πρόκειται για μία ψυχική διαταραχή, που χαρακτηρίζεται από έναν έντονο, επίμονο και παράλογο φόβο, π.χ. για κάποιο αντικείμενο, ζώο, χώρο ή κατάσταση, η οποία υφίσταται παρότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αληθινός κίνδυνος και που μπορεί να οδηγήσει σε κρίση πανικού, υστερίας, ακόμα και στον θάνατο του ατόμου.

Άρα Ξενοφοβικός είναι το άτομο που έχει φοβία στους ξένους.

Αν το άτομο είναι π.χ ένας Έλληνας τότε ξένος είναι ο μη Έλληνας-Ελληνίδα (π.χ. ένας Ιταλός, μια Σουηδέζα, ένας Πακιστανός, μια Βραζιλιάνα και κ.λ.π.)

Υ.Γ. Η μάνα μου έχει κλειστοφοβία και είναι κλειστοφοβική. Δεν έχει έντονη αντιπάθεια στον κλειστό χώρο όπως θα είχε αντιπάθεια π.χ. στον μουσακά αλλά κάτι παραπάνω και σοβαρότερο από αυτό.
Άμα πας σπίτι της και κλειδώσεις την πόρτα (δεν έχει σημασία αν θα γίνει αυτό παρουσία της) ή της πεις ψέματα, ότι κλειδωθήκαμε μέσα στο σπίτι σου και χάσαμε τα κλειδιά του σπιτιού και μισό να πάρουμε τηλέφωνο ένα κλειδαρά, το σίγουρο είναι πως πρίν τον κλειδαρά υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να έρθει πρώτα η νεκροφόρα. Ακόμα και μια πλάκα με την φοβία της, μπορεί να της στοιχίσει την ίδια της τη ζωή.

ikonsgr είπε...

Είναι πολύ εύκολο να "ξεβρακώσεις" την αλήθεια, κάνοντας μία μικρή αλλά ουσιαστική παρέμβαση στα συνθήματα και τα τσιτάτα της νεοταξίτικης "αριστερο-προοδευτικής" ιδοεληψίας:
ΑΠΛΑ, ΜΠΡΟΣΤΆ ΑΠΌ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ:"-ΑΝΘΡΩΠΟΣ", ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΠΡΟΘΕΜΑ.. "ΥΠΟ-"!

ΚΑΙ ΙΔΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ "ΔΑΚΡΥΒΡΕΧΤΕΣ" ΛΕΞΕΙΣ:

-Ο "ανθρωπισμός" γίνεται... ΥΠ-ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ!
-Ο "φιλάνθρωπος" γίνεται... ΦΙΛΟ-ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΣ!
-Η φιλανθρωπία γίνεται... ΦΙΛΟ-ΥΠΑΝΘΡΩΠΙΑ!


Και έτσι εξηγείται απόλυτα, το γιατί όλοι οι "φιλάνθρωποι" διακατέχονται από ακατάσχετη ισλαμο-λαγνεία, αφού ως ΓΝΗΣΙΟΙ ΥΠ-ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ μαζικησ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΩΝ ΔΙΠΟΔΩΝ- ΥΠΑΝΘΡΩΠΩΝ! ;-)

Γιάννης είπε...

Ο ρατσισμός και η ξενοφοβία έχει κοινωνικοοικονομικά αίτια, δεν είναι θέμα προσώπων και διαπροσωπικών σχέσεων ούτε συμπαθειών/αντιπαθειών (έστω κι αν εκδηλώνονται με τέτοιους όρους). Μικρή σημασία έχει η σύζυγος κάποιου (ειδικά αν ζει πολλά χρόνια στη χώρα του συζύγου).

Stelios Hoshizora είπε...

Ο όρος "ξενοφοβία" είναι καθαρά ρατσιστικός. Το λεξικό λέει πως Ξενοφοβία είναι ο φόβος ή η επιφυλακτικότητα για κάποιον με διαφορετική εθνική ταυτότητα. Δηλαδή εννοεί πως το σύνολο των ξένων είναι καλοί και εγώ που είμαι επιφυλακτικός απέναντί τους είμαι εξ' ολοκλήρου κακός. Το οξύμωρο είναι πως η λέξη "ξενοφοβία", "ρατσισμός" κλπ ξεστομίζεται απο οχυρωμένους αριστερούς αλλά και απο αριστερούληδες. Ήθελα να ήξερα, αφού δεν πιστεύουν σε σύνορα, μισούν τους "ξενόφοβους", πιστεύουν πως όλοι -ΟΛΟΙ- οι ξένοι είναι καλοί, γιατί έχουν πόρτες στα σπίτια τους;