Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Τέρμα στον μύθο του «ιουδαιο-χριστιανισμού»!



Ο όρος «ιουδαιο-χριστιανισμός» είναι ένα κατασκεύασμα που εξυπηρετεί πολιτικές ατζέντες. Δεν έχει καμία θεολογική και ιστορική βάση. Στις ΗΠΑ, όπου είναι ευρύτερα διαδεδομένος και εν γένει «αποδεκτός» ο όρος, γίνεται συχνά επίκλησή του όταν πρέπει να νομιμοποιηθεί ο πόλεμος κατά της «τρομοκρατίας» από την υπερατλαντική «υπερδύναμη» ή όταν ανακύπτουν θέματα «ηθικής» στην δημόσια σφαίρα. Συχνά ο όρος ταυτίζεται με τον «συντηρητισμό», ακόμα και με την «παλιά», «χρυσή» εποχή του καπιταλισμού (!) στις ΗΠΑ, ως αντίθεση στην μετα-χριστιανική επί Ομπάμα λίμπεραλ Αμερική.

Στην Ευρώπη από την άλλη, παρατηρείται τελευταίως δυτικά πατριωτικά και αντι-ισλαμιστικά κινήματα και κόμματα να αποθεώνουν το κράτος του Ισραήλ και να έχουν ενσωματώσει στον λόγο τους φιλο-ισραηλινές (ή φιλο-σιωνιστικές) θέσεις με την δικαιολογία του «κοινού μετώπου» κατά του τζιχαντισμού και της ισλαμοποίησης. Την ίδια ώρα βέβαια, οι επίσημοι φορείς των εβραϊκών κοινοτήτων στις χώρες τους, όχι μόνο δεν… συγκινούνται, αλλά τείνουν χέρι συμμαχίας προς τους μουσουλμάνους ομόλογούς τους για τον «κοινό μέτωπο» κατά του «ρατσισμού» και της «ισλαμοφοβίας»…

Στον αχανή χώρο του διαδικτύου (και στο ελληνόφωνο κομμάτι του) είναι σύνηθες ο όρος «ιουδαιο-χριστιανισμός» να εκτοξεύεται με ευκολία ως δηλητηριώδες «τσιτάτο» από άτομα που γνωρίζουν ελάχιστα ή τίποτα περί πίστεως. Ο ΚΟ είχε παρουσιάσει παλαιότερα δύο αναλυτικότατα άρθρα για τον "μύθο της κοινής «ιουδαιο-χριστιανικής παράδοσης»" (Μέρος 1ο και Μέρος 2ο). Όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για το θέμα, ας σπεύσει να διαβάσει. Ο όρος είναι εξαιρετικά προσβλητικός για τους Χριστιανούς και όμως αναπαράγεται συνεχώς ως «μομφή» εναντίον του Χριστιανισμού από αδαείς που θεωρούν τους εαυτούς τους «γνώστες». Στην παγκόσμια ιστορία, είναι αμέτρητες οι μορφές του -  υπό ευρεία έννοια – χριστιανικού κόσμου (κληρικοί, ομολογητές, πολιτικοί, στρατιωτικοί, συγγραφείς, καλλιτέχνες κλπ), που έχουν σταθεί σκληρά επικριτικοί στον Ιουδαϊσμό και στην εν γένει εβραϊκή επιρροή σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο στις χώρες τους και στον ευρωπαϊκό ή δυτικό, γενικότερα, πολιτισμό. Μερικές τέτοιες μορφές και η σκέψη τους έχουν παρουσιαστεί από τον ΚΟ. Είναι περίεργο με πόση αφέλεια (;) υιοθετούν κάποιοι έναν τόσο αδόκιμο όρο όπως είναι ο «ιουδαιο-χριστιανισμός», την στιγμή που είναι μόνιμη η κατηγορία ότι ο Χριστιανισμός «γέννησε» τον αντισημιτισμό, αν και αυτό ιστορικά δεν ισχύει. Δεν θα μας φτάσει ο καιρός να θυμηθούμε τόσους και τόσους ανθρώπους που ήταν ενσυνείδητα χριστιανοί ή προέρχονταν από ένα βαθύ χριστιανικό περιβάλλον (πέρα από θεολογικά - δογματικά κριτήρια) σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ως “αντισημίτες” (θυμηθείτε τον Κοσμά τον Αιτωλό) και μέχρι σήμερα λογίζονται ως τέτοιοι (χαρακτηριστική περίπτωση ο Κορνήλιος Κοντρεάνου στην Ρουμανία). Να ήταν ταυτόχρονα και «ιουδαιο-χριστιανοί»;

Είναι προκλητικό και ίσως ύποπτο, εάν δεν οφείλεται στην βαθιά αμάθεια, να επιμένει κάποιος μετά από όλα αυτά, στον μύθο του «ιουδαιο-χριστιανισμού». Από τις βλάσφημες και λυσσαλέες επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού (και όχι την απλή άρνηση της χριστιανικής πίστης – δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ό,τι θέλει ή να μην πιστεύει τίποτα), η μόνη που ωφελείται είναι η Νέα Τάξη. Στην Ελλάδα μόνον οι ενσυνείδητα ανιστόρητοι ή οι διασπαστές της ιστορικής συνέχειας του ελληνισμού ή οι εθνομηδενιστές, αμφισβητούν την συμβολή της Ορθοδοξίας στην διατήρηση του Ελληνισμού και σε όλους τους αγώνες του έθνους. Πολλοί κρίνουν την Εκκλησία βλέποντας το σήμερα. Η εκκοσμίκευση, η αλλοίωση του εθνικού – θρησκευτικού φρονήματος του λαού μας, η αποσάθρωση των αξιών, η επέλαση της αριστερής ιδεοληψίας σε κάθε επίπεδο της ζωής μας, η ενοχοποίηση του πατριωτισμού (πολλώ μάλλον του εθνικισμού) μπόρεσαν να βρουν χώρο και και να επηρεάσουν και τον κόσμο της Εκκλησίας. Αλλά, ιστορικά και θεολογικά δεν γεννήθηκε, ούτε υπήρξε ποτέ κάποιος «ιουδαιο-χριστιανισμός».

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού όμως, στην Αμερική, η καλλιεργημένη μαζική κουλτούρα των τελευταίων δεκαετιών, η «συνεισφορά» του εβραϊκού στοιχείου στον «επηρεασμό της δημόσιας συζήτησης» και τα γεωπολιτικά παιχνίδια, ευνόησαν την υποστήριξη τέτοιων μυθευμάτων. «Συντηρητικοί», Neocons, Χριστιανοί Σιωνιστές (φονταμενταλιστές ευαγγελικοί) και όσοι εντάσσονται στην άλλοτε κραταιά «Χριστιανική Δεξιά», θεωρούν τους εαυτούς τους υπερασπιστές των «Ιουδαιο-Χριστιανικών αξιών». Στην πραγματικότητα εξυπηρετούν τα σιωνιστικά οράματα.       

Ήδη το 1845, ο πρωτο-σιωνιστής «αφομοιωμένος» Εβραίος και βαφτισμένος χριστιανός, μετέπειτα πρωθυπουργός της Αγγλίας (το 1866 και την εξαετία 1874-80), Benjamin Disraeli, στο βιβλίο του “Sybil” αρχίζει και μιλάει για «Εβραιο-Χριστιανισμό» και να διακηρύττει ότι μια «ιουδαιο-χριστιανική» εκκλησία θα «αναζωογονούσε» την πνευματικότητα της Αγγλίας, ενώ ο ίδιος οραματιζόταν μία «ανακαινισμένη Σιών». Ο ίδιος, σε όλη την πορεία του, θεωρούσε τον εαυτό του «Ιουδαιο-χριστιανό», αν και πίστευε ότι οι Εβραίοι αποτελούσαν την εκλεκτή τάξη του Θεού.

Αν και ο όρος πρωτοεμφανίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, κέρδισε την δημοτικότητα του στη δεκαετία του 1940. Ο Αϊζενχάουερ υπό το πρόσχημα της υπεράσπισης των «δυτικών αξιών» μίλησε για την «ιουδαιο-χριστιανική ιδέα», σύμφωνα με την οποία “όλοι οι άνθρωποι δημιουργήθηκαν ίσοι” (φράση που περιέχεται στην αμερικάνικη Διακήρυξη Ανεξαρτησίας). 

Αλλά ο όρος είναι θεολογικά και ιστορικά αδόκιμος.

Ιουδαίοι και Χριστιανοί είχαν και εξακολουθούν να έχουν θεολογικά, ιστορικά και πολιτιστικά «θέματα», με τους Ιουδαίους να επικεντρώνονται στους διωγμούς που υπέστησαν οι Εβραίοι από ορισμένες ευρωπαϊκές κοινωνίες στο παρελθόν. (Αν και ιστορικά, προηγήθηκαν οι διωγμοί της Χριστιανικής Εκκλησίας στο ξεκίνημά της, από τους Ιουδαίους). Οι κύριες χριστιανικές πεποιθήσεις, ότι ο Θεός έγινε άνθρωπος εν Χριστώ και έγινε ιλασμός των αμαρτιών όλων των ανθρώπων επάνω στον Σταυρό του Γολγοθά, είναι απόλυτη βλασφημία από ιουδαϊκή ή και μουσουλμανική σκοπιά. Να μην αναφέρουμε τις δηλητηριώδεις και εξαιρετικά βλάσφημες ραββινικές επιθέσεις κατά του Χριστού και κατά των Χριστιανών που βρίσκονται στο Ταλμούδ, το οποίο παρεμπιπτόντως, είναι αυτό που «καθοδηγεί τη ζωή και το πνεύμα του εβραϊκού λαού» (ραβίνος Ben Zion Bokser, 1966) και όχι… η Παλαιά Διαθήκη, που δέχεται τόσες επιθέσεις. Οι ραββινικές επιθέσεις εναντίον των χριστιανικών πεποιθήσεων όμως, δεν ήταν μια απάντηση στις χριστιανικές διώξεις, όπως θα νόμιζε κάποιος, δεδομένου ότι παρήχθησαν στην Βαβυλωνία, σε μια κυρίως ζωροαστριστική κοινωνία και ως εκ τούτου οι συγγραφείς του Ταλμούδ ήταν πιθανό να είχαν συναντήσει αιρετικούς Μονοφυσίτες, οι οποίοι ζούσαν στη Βαβυλωνία, και όχι Χριστιανούς.

Περαιτέρω, για τους Ιουδαίους, οι Μουσουλμάνοι ποτέ δεν αντιπροσώπευαν ένα θρησκευτικό πρόβλημα, όπως αυτό που αντιπροσώπευε ο Χριστιανισμός, διότι οι θεολογικές και τελετουργικές διαφορές μεταξύ Ιουδαίων και Μουσουλμάνων είναι πολύ λιγότερο σημαντικές. Όπως ο Maimonides (ένας από τους σπουδαιότερους ραβίνους) επεσήμανε τον 13ο αιώνα, οι Εβραίοι μπορούν να προσευχηθούν στον Αλλάχ, επειδή η μουσουλμανική και ιουδαϊκή αντίληψη της θεότητας είναι η ίδια. Οι μουσουλμανικοί διατροφικοί και τελετουργικοί νόμοι και ο αυστηρός διαχωρισμός των φύλων μοιάζουν επίσης με τους αντίστοιχους ιουδαϊκούς. Σε αντίθεση με τους Ορθόδοξους Ιουδαίους, ένας μουσουλμάνος επιτρέπεται να φάει κρέας ζώου που σφάχτηκε με εβραϊκό τελετουργικό (Kosher), αλλά ένας Ορθόδοξος Ιουδαίος δεν επιτρέπεται την φάει κρέας Halal. Ενώ είναι αλήθεια ότι μερικοί Εβραίοι προκειμένου να αποφύγουν την Καθολική Ιερά Εξέταση κατέφυγαν στην Καλβινιστική Ολλανδία και στο ολλανδικό New Amsterdam στο Μανχάταν, πολύ περισσότεροι Εβραίοι κατέφυγαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, όπου είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν για αιώνες ειρηνικά Σε όλη την διάρκεια της ιστορίας,Τούρκοι και Εβραίοι είχαμε άριστες σχέσεις», Αρχιραβίνος του Τελ Αβίβ Yisrael Meir Lau, σε τούρκικο κανάλι). Μέχρι την έκρηξη των εχθροπραξιών μεταξύ Εβραίων και Αράβων Μουσουλμάνων για το θέμα του κράτους του Ισραήλ, οι Εβραίοι στη Δύση συνέχιζαν να μιλάνε πολύ πιο ευνοϊκά για τους μουσουλμάνους από ό, τι για τους Χριστιανούς.

Ακόμη και ο «πολύς» μαρξιστής φιλόσοφος Slavoj Zizek τόλμησε να πει:

«Συνήθως μιλάμε για τον εβραϊο-χριστιανικό πολιτισμό - ίσως, έχει έρθει η ώρα, ιδιαίτερα καθώς βλέπουμε τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, να μιλήσουμε για τον εβραϊο-μουσουλμανικό πολιτισμό, ως έναν άξονα που βρίσκεται σε αντίθεση με τον Χριστιανισμό».

Ο όρος «ιουδαιο-χριστιανισμός» και τα παράγωγά του (ιουδαιο-χριστιανική ηθική, ιουδαιο-χριστιανικές αξίες κλπ) έχει δεχθεί επίθεση από τον εβραϊκό κόσμο. Τουλάχιστον από εκείνους που θέλουν να τον κρίνουν με βάση τους κανόνες της πίστης και την ιστορία.

O Adam Zagoria-Moffet, ραβινικός φοιτητής σε Ιουδαϊκή Θεολογική Σχολή των ΗΠΑ με ειδικότητα στον Ιουδαϊκό Μυστικισμό και την Καμπάλα, αντιπαρέρχεται το επιχείρημα Αϊζενχάουερ περί «ιουδαιο-χριστιανικής ιδέας» ως πυλώνα των «δυτικών αξιών» και αντιθέτως γράφει ότι ολόκληρο το θεμέλιο του δυτικού πολιτισμού βασίζεται στην αντίθεση προς τον Ιουδαϊσμό και επικαλείται το έργο του David Nirenberg Anti-Judaism: The Western Tradition(«Αντι-Ιουδαϊσμός: Η Δυτική Παράδοση»). Στο βιβλίο αυτό ο Nirenberg επιδιώκει να δείξει πόσο θεμελιωδώς «αντι-ιουδαϊστική» είναι η ιστορία της Δύσης.

Όπως και άλλοι λόγιοι της ιουδαϊκής θρησκείας, ο Zagoria-Moffet επικαλείται την αντίθεση μεταξύ αξιών του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού, την μακραίωνη ιστορία της «χριστιανικής θρησκευτικής βίας κατά των Εβραίων», από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των λίβελων του αίματος, των Σταυροφοριών, των πογκρόμ, των απελάσεων, και του καψίματος των ιουδαϊκών βιβλίων, όλα αυτά που μαρτυρούν την βαθιά ριζωμένη απόρριψη και αποστροφή των Εβραίων από τους Χριστιανούς. Ακόμη και εξέχοντες Πατέρες της Εκκλησίας, όπως ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος και ο Τερτυλλιανός ορίζουν ότι ο Χριστιανισμός βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ιουδαϊσμό. Επικαλείται στη συνέχεια την ομιλία «Κατά Ιουδαίων» (“Adversus Judaeos” στα λατινικά) του ιερού Χρυσοστόμου, μία ομιλία που παρεμπιπτόντως είναι «χαμένη» από τα χριστιανικά και μη βιβλιοπωλεία και ουδέποτε μεταφράστηκε στα νεοελληνικά.

Επικαλείται επίσης, τον πανεπιστημιακό καθηγητή ποινικού δικαίου Stephen Feldman που λέει : «Για τους Χριστιανούς, η έννοια της ιουδαιο-χριστιανικής παράδοσης δείχνει ότι ο Ιουδαϊσμός ‘εξελίχθηκε’ στον χριστιανισμό και ότι ο Ιουδαϊσμός κατά κάποιο τρόπο ‘ολοκληρώθηκε’ με τον Χριστιανισμό. Η έννοια της ιουδαιο-χριστιανικής παράδοσης ρέει από τη χριστιανική ‘θεολογία της αντικατάστασης’, σύμφωνα με την οποία η χριστιανική Καινή Διαθήκη αντικαθιστά την εβραϊκή (Παλαιά). Ως εκ τούτου, πρώτον, ο Ιουδαϊσμός χρειάζεται αναμόρφωση και αντικατάσταση, και, δεύτερον, ο σύγχρονος Ιουδαϊσμός παραμένει ένα “λείψανο”».

Ο Feldman τονίζει «Ο μύθος της κοινής «ιουδαιο-χριστιανικής» παράδοσης παραβλέπει ύπουλα τις πραγματικές και σημαντικές διαφορές μεταξύ Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού».   

Οι ίδιοι οι ραβίνοι ανοιχτά διδάσκουν ότι «ο Ιουδαϊσμός είναι Ιουδαϊσμός διότι απορρίπτει τον Χριστιανισμό, και ο Χριστιανισμός είναι Χριστιανισμός, διότι απορρίπτει τον Ιουδαϊσμό» (ραβίνος Eliezer Berkovits, “Disputations and Dialogue:  Readings in the Jewish Christian Encounter”, ed. F.E. Talmadge, Katv, 1975, σελ. 291).

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου και συγγραφέας που ειδικεύτηκε στο θέμα του Ιουδαϊσμού Jacob Neuser, δηλώνει ότι ο Ιουδαϊσμός και ο Χριστιανισμός «αφορούν διαφορετικούς ανθρώπους να μιλούν για διαφορετικά πράγματα σε διαφορετικούς ανθρώπους» (Jacob Neuser, 1990.  Jews and Christians:  The Myth of a Common Tradition.  New York and London:  Trinity Press International and SCM Press, σελ. 28).

Ο Neusner θα πει επίσης: «Θεολογικά και ιστορικά, δεν υπάρχει πράγμα που λέγεται “ιουδαιο-χριστιανική παράδοση”. Είναι ένας κοσμικός μύθος που ευνοείται από ανθρώπους που δεν είναι πραγματικά οι ίδιοι πιστοί».

Αν και ο ιστορικός Χριστιανισμός προσδοκεί και αποβλέπει στην αιώνια Βασιλεία του Θεού, σύμφωνα με τους σιωνιστές ηγέτες, ο Ταλμουδικός Ιουδαϊσμός αποβλέπει στην «τελειοποίηση του επίγειου βιότοπου του ανθρώπου» (Gershon Mamlak, Midstream, Ιαν., 1989, σελ.31).

Ο Δρ Mamlak γράφοντας στο περιοδικό του Ιδρύματος Theodor Herzl, παραδέχεται ότι «πολλοί Εβραίοι γέμισαν τις τάξεις των διαφόρων “επαναστατικών κινημάτων” (βλ. κομμουνιστικά κόμματα, Σχολή της Φραγκφούρτης, φεμινιστικό κίνημα, κίνημα υπέρ των αμβλώσεων, κίνημα υπέρ των “δικαιωμάτων” των ομοφυλόφιλων κλπ) προκειμένου να ικανοποιηθεί αυτή τους η επιθυμία».

«Και η μεσσιανική εποχή», υποστηρίζει ο εύγλωττος Σιωνιστής συγγραφέας Leon Simon, «σημαίνει για τον Εβραίο όχι μόνο την εδραίωση της ειρήνης επί της γης και την ευημερία για τους ανθρώπους, αλλά και την καθολική αναγνώριση του Εβραίου και του Θεού του». . .

Και συνεχίζει: «Γιατί ο Ιουδαϊσμός δεν έχει κανένα μήνυμα προσωπικής σωτηρίας, όπως έχει ο Χριστιανισμός. Όλες του οι ιδέες συνδέονται με την ύπαρξη του εβραϊκού έθνους» (“Studies in Jewish Nationalism” / «Σπουδές στον Εβραϊκό Εθνικισμό», 1920).

«Ο Ιουδαιο-Χριστιανισμός είναι ουσιαστικά μια εφεύρεση της αμερικανικής πολιτικής», θα παραδεχθεί ο Εβραίος θεολόγος Arthur A. Cohen.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, κι αλλού

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η συζήτηση είναι μεγάλη και δεν δύναται να εξαχθεί συμπέρασμα από λίγες γραμμές.Ο ιουδαίοχριστιανισμός,για να καταλαβαινόμαστε,υπήρξε γεγονός.Είναι ανούσιο να το αρνούμαστε.Το θέμα είναι να εντοπίσουμε αν και πότε ο Χριστιανισμός συμφιλιώθηκε και ταυτίστηκε με αρχαίες ευρωπαϊκές παραδόσεις και αποκόπηκε απο ιουδαιοσημιτικές δοξασίες. Είναι όμως ένα θέμα που εγείρει αντιδράσεις.Χρειάζεται αντικειμενικότητα και...αποχή από πάθη και φανατικές απόψεις του εκάστοτε δόγματος, προκειμένου να φτάσουμε στην αλήθεια. Και αυτό δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ,διότι είναι θέμα ταμπού.

Άγγελος Μάριος είπε...

Εξαιρετικός
Όπως πάντα

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιουδαισμος, όπως εφθασε στην Ελλάδα απο τον Παύλο, μονο μερικά κομματια είχε να δωσει στους Ελληνες, οι οποίοι ηδη έψαχναν να εξελίξουν το θρησκευτικό τους αίσθημα αφού το πεπαλαιωμένο δωδεκάθεο δεν τους γέμιζε πλεον.
Οισποροι έπεσαν στην γη και φυτρωσαν πολύ αργότερα , στο Βυζάντιο, όπου εκεί έγινε η πραγματική απόσχιση απο τον Ιουδαισμο με τήν έγχυση της ελληνικής φιλοσοφίας μέσα στα νοηματα των λόγων του Ιησού Χριστού και την διανθιση και την επεξήγηση που αυτή έδωσε.
Δυστυχώς, επήλθε η απώλεια της Πολεως υπο των Οθωμανών και δεν τελειωσε ποτε αυτός ο διαχωρισμός πλήρως, για αυτό και σήμερα έχουμε πολλά εβραϊκά κατάλοιπα σε πολλά κειμενα και αντιλήψεις μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας...

Ανώνυμος είπε...

Ερώτημα προς σκέψη.Παρότι ότι λέγεται περί ιουδαιοχριστιανισμού(πως δεν υφίσταται)μάλλον συμβαίνει το αντίθετο και ας μην το παραδέχονται οι άνθρωποι της εκκλησίας.Διαβάστε παρακαλώ
Ενώ ο Χριστός πήρε σαφείς αποστάσεις από τον Εβραϊσμό,κάποιοι τον συντηρούν ειδικά μέσα στους κόλπους της εκκλησίας.Ακούμε χαραχτηριστικά στον εσπερινό της εκκλησίας τα εξής:Ψαλμοί Δαυίδ 129: Ηλπισεν ἡ ψυχή μου ἐπὶ τὸν Κύριον απὸ φυλακῆς πρωΐας μέχρι νυκτός· ἀπὸ φυλακῆς πρωΐας ἐλπισάτω ᾿Ισραὴλ ἐπὶ τὸν Κύριον.7 ὅτι παρὰ τῷ Κυρίῳ τὸ ἔλεος καὶ πολλὴ παρ᾿ αὐτῷ λύτρωσις, 8 καὶ αὐτὸς λυτρώσεται τὸν ᾿Ισραὴλ ἐκ πασῶν τῶν ἀνομιῶν αὐτοῦ.
Μετά σε άλλο σημείο: Κατά Λουκάν Ευαγγέλιον β΄ 29-35 Nῦν ἀπολύεις τὸν δοῦλόν σου, δέσποτα, κατὰ τὸ ῥῆμά σου ἐν εἰρήνῃ,
ὅτι εἶδον οἱ ὀφθαλμοί μου τὸ σωτήριόν σου,
ὃ ἡτοίμασας κατὰ πρόσωπον πάντων τῶν λαῶν,
φῶς εἰς ἀποκάλυψιν ἐθνῶν καὶ δόξαν λαοῦ σου ᾿Ισραήλ.
Βλέπουμε λοιπόν ότι υμνολογείται αρκετές φορές το Ισραήλ στους στίχους αυτούς, η Ιερουσαλήμ και η Σιών σε διαφορετικούς ύμνους. Θα μας απαντήσουν ότι αυτά μεταφράζονται ως η Εκκλησία, η Ουράνια Πολιτεία και το Όρος Του Θεού αντίστοιχα. Βέβαια ο προφήτης Δαυίδ και ο γέρων Συμεών αναφερόνται στον εθνικό Ισραήλ. Είναι σαφέστατοι. Γιατί εγώ ως χριστιανός να ακούω τους προτελευταίους χαρακτηρισμούς και όχι τους τελευταίους; Σε άλλα σημεία της υμνολογίας ακούμε περί Αγίου του Ισραήλ, εξόδου του Ισραήλ από την Αίγυπτο, επίσης εκείνο το ΄Αγιος, Άγιος Κύριος Σαβαώθ ,αντί του Κύριος των δυνάμεων και πληθώρα άλλων που δεν αναφέρω για την οικονομία του χώρου και του χρόνου. Μετά από παραπάνω αναρωτιέμαι. Διατηρείται ή όχι εμβόλιμα ο εβραϊσμός-ιουδαϊσμός μέσα στο σώμα της εκκλησίας; Υπάρχει ιουδαϊκή επικράτηση στον εκκλησιαστικό χριστιανισμό ή δεν υπάρχει; Ο κόσμος συν τοις άλλοις δείχνει να κινείται μέσα από θρησκευτικά δόγματα της Παλιάς Διαθήκης .Ρίξε μια ματιά εδώ(ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ 'Δευτερονόμιον' (Ζ1-6)Λευιτικό Κεφάλαιο ΚΕ Στίχοι 44-46) Ιησούς Ναυή κεφ.15)
Καταλαβαίνετε τώρα πως οι Ιουδαίοι κυβερνούν τον κόσμο μέσω της Π.Δ;
Ποιος ο λόγος για όλα αυτά; Θα μου πει κάποιος εκκλησιαστικός ανήρ έτσι τα παρέλαβε όλα αυτά η εκκλησία και έτσι τα αφήνει.Mήπως όμως η εκκλησία που ως υπερεθνικό ιατρείο ψυχών που είναι, σκέφτομαι εγώ τώρα με το φτωχό μου το μυαλό, θα ‘πρεπε να μην αφήνει ίχνος λέξεων και φράσεων στη λειτουργική της ζωή που παραπέμπουν συνειρμικά στην «ιδιωτικοποίηση» του Θεού από κάποιον συγκεκριμένο λαό αλλά και δίνουν το ερέθισμα σε κάποιους να εξουσιάζουν τους ανθρώπους του πλανήτη με σκανδαλώδη χωρία που βρίσκονται μέσα στα «ιερά» της βιβλία και τα χωρία αυτά είναι τα ίδια και στα «ιερά» βιβλία και άλλων θρησκειών; Ο Χριστός που πιστεύουμε, οι περισσότεροι δυστυχώς μόνο στα λόγια, ήρθε μόνο για τον λαό που ώρες ώρες υπερτονίζουμε ή για όλον τον κόσμο; Ρητορικό το ερώτημα. Προφανώς για όλο τον κόσμο. Τότε γιατί εμείς Τον «βάζουμε» να μεροληπτεί υπέρ ενός «περιούσιου» λαού και να έχει παιδιά και αποπαίδια; Οι εβραίοι επιλέγουν το Θεό και όχι ο Θεός τους Εβραίους. Ιστορικά και μόνο πρέπει να αναφερόμαστε, νομίζω, σε λαούς και πρόσωπα τα οποία είναι δευτερεύοντα στο σχέδιο του Θεού και όχι να τα κατατάσσουμε πρωταρχικό και κύριο στοιχείο της λατρείας μας. Ο Χριστός είπε ότι το καινούργιο κρασί δεν το βάζουμε σε παλαιούς ασκούς. Τον ακούσαμε ποτέ; Μήπως ιουδαΐζουμε χωρίς όρια και δεν το έχουμε καταλάβει ή το γνωρίζουμε πολύ καλά μάλιστα; Τέλος ποια η σκοπιμότητα της αλλοίωσης της πίστεως μας και γιατί δεν αντιδρούμε σε αυτήν, εκτός λίγων εξαιρέσεων που χαραχτηρίζονται κιόλας και αιρετικοί από τους super ορθόδοξους;Eυχαριστώ. Καλή Ανάσταση σε όλους και όλες!

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά,όποιος διαβάσει την Καινή Διαθήκη,θα διαπιστώσει ότι ο Χριστός,παίρνει σαφείς αποστάσεις από τους Εβραίους και τον Ιουδαϊσμό γενικότερα.Όταν όμως γράψουμε εμείς ότι ο Χριστός δεν έχει καμία σχέση με την παλαιά διαθήκη,''ξεσηκώνονται'' όλοι οι ''παλαιοδιαθηκολόγοι'' και μας κάνουν διάλεξη περί...της καταγωγής του Χριστού από τον ...οίκο του δαυίδ...Και μας ονομάζουν ''βλάσφημους''...Πραγματικοί βλάσφημοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο Χριστός ήταν...ένας απλός εβραίος.
Για να τελειώνουμε,όχι μόνο θεολογικά,αλλά και ιστορικά,ο Χριστός υπήρξε μία τεράστια προσωπικότητα.Ο γραικυλισμός όμως απλώνει τα πλοκάμια του και στη θρησκεία,και έτσι,θεωρείται αιρετικός,όποιος ενσυνείδητα και ορθώς,αποκηρύσσει την παλαιά διαθήκη.Επειδή οι...πραγματικοί ''Χριστιανοί'',γνωρίζουν απ'έξω την ιστορία του Αυνάν...Αρχαία παλαιοδιαθηκολιγική σοφία...Αναρωτιέμαι,ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά τιμούν το Χριστό...
Καλή Ανάσταση σε όλους!

ikonsgr είπε...

Case study:
Ας υποθέσουμε ότι η σύγχρονη Ορθόδοξη Εκκλησία πρεσβευει ΑΠΟΛΥΤΑ την ΑΛΗΘΙΝΗ εκκλησία του Χριστού, και ότι δεν υπάρχει Ιουδαιο-Χριστιανισμός (ή ορθότερα Χριστιανο-μαρξισμός), δηλαδή ένας Χριστιανισμός που ΔΕΝ πρεσβεύει ΑΠΟΛΥΤΑ την ΑΛΗΘΕΙΑ του Χριστού, αλλά έχει "μπολιαστεί" και με... "κάτι άλλο", όπου αυτό το "άλλο" προφανώς ΔΕΝ πρεσβεύει την ΑΛΗΘΕΙΑ (αλλιώς θα ταυτιζόταν με αυτή και δεν θα ήταν "άλλο"...) , επομένως και αυτό που παράγει ΔΕΝ είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ.
Ποιο είναι το ΚΥΡΙΟ μήνυμα που διακηρύσσει και πρεσβευει η σημερινή Ορθόδοξη Εκκλησία; Τι είναι αυτό που ακούτε ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ να βγαίνει απο τα χείλη ιεροκηρύκων, ιερέων, επισκόπων ακόμα και κάποιων μοναχών;
ΑΓΑΠΗ!
ΑΠΟΛΥΤΗ, ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ, ΑΔΙΑΚΡΙΤΗ ΑΓΑΠΗ!

"Ο Θεός είναι αγάπη", μας λένε συνεχώς και ακατάπαυστα!
Είναι όμως αυτή η ΑΛΗΘΕΙΑ; ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ;
ΠΟΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΚΥΡΗΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΓΙ'ΑΥΤΑ; (και που κατα την ταπεινή μου άποψη, ΑΥΤΑ αποτελούν την ΚΥΡΙΑ ΟΥΣΙΑ του ΑΛΗΘΙΝΟΥ Θεού,ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ!)

Και ποιο είναι το πρακτικό αποτέλεσμα αυτής της ακατασχετης αγαπολογίας;
Οι "καλοί Χριστιανοί" (από απλό κόσμο μέχρι τον αρχιεπίσκοπο) να ταυτίζονται σε συμπεριφορές και αντιλήψεις με αυτές των "προοδευτικών" "φιλάνθρωπων" "αλληλέγγυων" πολιτών του κόσμου, των εκμαυλισμένων αφασικών δίποδων που δημιούργησε ο νεοταξίτικος πολιτιστικός μαρξισμός και η αριστερά (μάλιστα αποτελεί και σύνηθες "αντιρατσιστικό" επιχείρημα σε όσους αντιδρούν: "τι καλός χριστιανός είσαι εσύ";....);
Την ΙΔΙΑ έλλειψη δικαίου,διάκρισης και λογικής, που χαρακτηρίζει τους "προοδευτικούς", φαίνεται να χαρακτηρίζει και τους "καλούς χριστιανούς"!
Την ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ "ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ", στις δαιμονικές ορδές του 3κοσμικού ΙΣΛΑΜ φαίνεται να πρεσβεύουν, "καλοί χριστιανοί" και προοδευτικοί "φιλάνθρωποι"!

-Θα... "μετανοήσουν" μας λένε οι πρώτοι...
-Θα.... "αφομοιωθούν" μας λένε οι δεύτεροι....
Εμείς πρέπει να τους αγαπάμε μας λένε και οι δύο, άσχετα αν αυτοί, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΟΤΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ "ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ" Η... "ΑΦΟΜΕΙΩΣΗΣ" ΕΧΟΥΝ,και το μόνον πράγμα στο οποίο επιδίδονται μετά ΜΑΝΙΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΥΟΥΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΒΙΑΖΟΥΝ, ΝΑ ΜΑΣ ΣΦΑΖΟΥΝ,ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΠΑΡΑΦΟΡΑ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο..."ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ" ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ!

Ενα πρώτο "καμπανάκι" λοιπόν, για το ότι κάτι δεν πρέπει να πηγαίνει καλά με την σύγχρονη ορθοδοξία και την αλήθεια που πρεσβεύει είναι το παραπάνω.
Και αν κάτι ΟΝΤΩΣ δεν πάει καλά (που ΔΕΝ πάει καλά...), τότε κάτι πρέπει να συμβαίνει και με τον σύγχρονο Ορθόδοξο Χριστιανισμό μας, και αυτό το "κάτι" πολύ φοβάμαι ότι είναι η αρρώστια του πολιτιστικού μαρξισμού, που έχει αρχίσει να δηλητηριάζει πλέον ΚΑΙ την ορθόδοξη εκκλησία...


Ανώνυμος είπε...

Η κατοχική κυβέρνησή μας εδώ και πολλές δεκαετίες είναι φυσικό να αλλάζει σταδιακά τη θρησκεία μας, την παιδεία μας, τη γλώσσα μας και τον πληθυσμό μας για να μπορεί να μας εξουσιάσει. Γιατί απορούμε;

Το θέμα είναι αν θα ασχολούμαστε με τις φιλοσοφικές λεπτομέρειες ή αν θα παραδεχθούμε τη πραγματική κατάσταση συνολικά με την ελπίδα ότι κάποτε θα την ανατρέψουμε. Όπως και οι άνθρωποι της επιστήμης, οι άνθρωποι της θρησκείας έχουν καταπληκτική διορατικότητα που μπορεί να φανεί ωφέλιμη όπως στην επανάσταση του 1821. Αρκεί να αντιληφθούν ότι το αμύνεσθαι δεν είναι αμαρτία. Καλή Ανάσταση.

Ελληνικά Θέματα

Ανώνυμος είπε...

ο χριστιανισμος δεν εχει σχεση με τον ιουδαισμο ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ. αυτο μας λεει το αρθρο. και οσοι δεν το πιστευετε ειστε αμορφωτοι! πολυ ωραια.

Ακομα και αν υποθεσουμε οτι εχει αρχαιοελληνικα στοιχεια ο χριστιανισμος, γιατι θα πρεπει να λατρευεται αυτο το εκτρωμα, το οποιο καταρακωνει το ηθικο ενος εθνους και το εκμηδενιζει γεμιζοντας τα μυαλα των ανθρωπων με μαρτυρες που κλαινε και διαφορα αλλα μοιρολογια, και οχι το προγενεστερο αυθεντικο δημιουργημα?

Οτι ζουμε σημερα, οφειλεται στην εθνοκτονα φιλοσοφια του χριστιανισμου. Στην ουσια, αυτη ειναι η τελικη φαση του, το υγρο ονειρο του αποστολου παυλου, το δηλητηριο της ερημου.
Αντε και καλο πασχα.

Demetrios Hadjinicolaou είπε...

«Ἰουδαιο-Χριστιανισμός» = ἀνύπαρκτο σόφισμα

«1 Ἡ σοφία ᾠκοδόμησεν ἑαυτῇ οἶκον καὶ ὑπήρεισε στύλους ἑπτά· 2 ἔσφαξε τὰ ἑαυτῆς θύματα, ἐκέρασεν εἰς κρατῆρα τὸν ἑαυτῆς οἶνον καὶ ἡτοιμάσατο τὴν ἑαυτῆς τράπεζαν· 3 ἀπέστειλε τοὺς ἑαυτῆς δούλους συγκαλοῦσα μετὰ ὑψηλοῦ κηρύγματος ἐπὶ κρατῆρα λέγουσα· 4 ὅς ἐστιν ἄφρων, ἐκκλινάτω πρός με· καὶ τοῖς ἐνδεέσι φρενῶν εἶπεν· 5 ἔλθετε φάγετε τῶν ἐμῶν ἄρτων καὶ πίετε οἶνον, ὃν ἐκέρασα ὑμῖν· 6 ἀπολείπετε ἀφροσύνην, ἵνα εἰς τὸν αἰῶνα βασιλεύσητε, καὶ ζητήσατε φρόνησιν, καὶ κατορθώσατε ἐν γνώσει σύνεσιν.» Παροιμίαι Σολομῶντος (θ΄ 1-6)
Τί καταλαβαίνει ὁ Ἰουδαῖος, ὁ ἐθνικὸς ἢ ὁ ἄθεος ὅστις διαβάζει αὐτὸ τὸ χωρίο τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης, ὅπερ ἀναγιγνώσκεται στὸν πανηγυρικὸ ἑσπερινὸ τοῦ Γενεθλίου τῆς Θεοτόκου (δηλαδὴ τὴν παραμονὴ τῆς 8ης Σεπτεμβρίου); Κατὰ πᾶσαν πιθανότητα, ἁπλῶς, ὅτι ἡ σοφία στὴν ζωὴ φέρνει στοὺς μυαλωμένους ἀνθρώπους καὶ σὲ ὅσους τοὺς ἀκολουθοῦν προκοπή, ἀναψυχή, καὶ ἐκτίμησι μεταξὺ τῶν ἀνθρώπων, ὅπως ἐκφράζεται μὲ τὶς εἰκόνες τῆς οἰκίας τῶν 7 στύλων καὶ τῆς τραπέζης, πλήρους οἴνου καὶ ἐδεσμάτων.
Τί ἐννοοῦμε ἐμεῖς οἱ Χριστιανοί, οἱ ὁποῖοι φωτιστήκαμε μὲ τὸ Ἅγιο Πνεῦμα; Αὐτὸ ποὺ ψάλλουμε στὸν ὄρθρο τῆς Μεγάλης Πέμπτης (τὸ ἑσπέρας τῆς Μ. Τετάρτης):
«Ἡ πανταιτία καὶ παρεκτικὴ ζωῆς, ἡ ἄπειρος σοφία τοῦ Θεοῦ, ᾠκοδόμησε τὸν οἶκον ἑαυτῆς, ἁγνῆς ἐξ ἀπειράνδρου μητρός· ναὸν γὰρ σωματικὸν περιθέμενος, ἐνδόξως δεδόξασται, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν.
»Μυσταγωγοῦσα, φίλους ἑαυτῆς, τὴν ψυχοτρόφον ἑτοιμάζει τράπεζαν, ἀμβροσίας δὲ ἡ ὄντως σοφία τοῦ Θεοῦ, κιρνᾷ κρατῆρα πιστοῖς. Προσέλθωμεν εὐσεβῶς καὶ βοήσωμεν· Ἐνδόξως δεδόξασται, Χριστὸς ὁ Θεὸς ἡμῶν.»
Δηλαδὴ ἡ Σοφία καὶ Λόγος τοῦ Θεοῦ, Αὐτὸς δι’ οὗ (=διὰ τοῦ Ὁποίου) τὰ πάντα ἐγένετο, τὸ β΄ Πρόσωπο τῆς Ἀδιαιρέτου Τριάδος, ἔκτισε (= δημιούργησε) γιὰ τὸν ἑαυτό Του ἀνθρώπινο σῶμα ἀπὸ τὴν Παρθένο Μαρία, τὴν Θεοτόκο. Μᾶς προσφέρει τὸ Σῶμα καὶ τὸ Αἷμα Του γιὰ νὰ ζήσουμε αἰώνια. Δοξάστηκε καὶ δοξάζεται ὡς τέλειος Θεὸς καὶ ὡς τέλειος ἄνθρωπος.
Πόσο σφάλλουν ὅσοι μιλοῦν γιὰ «ἰουδαιο-χριστιανισμό»! Νά, λοιπόν, ποὺ καμμία σχέσι δὲν ἔχει ἡ ἀληθινὴ πίστι τῶν Χριστιανῶν, ἤτοι τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας, μετὰ τῶν ἔκπαλαι ἕως σήμερα πεπλανημένων Ἰουδαίων καὶ τῶν τωρινῶν μήπω φωτισθέντων ὑπὸ τοῦ Παναγίου Πνεύματος (κυρίως προτεσταντῶν ἢ νεο-εἰδωλολατρῶν), οἵτινες δὲν ἐγνώρισαν μήτε τὴν Ἁγία Τριάδα, μήτε τὸν Μεσσία Θεάνθρωπο, ἄρα παρερμηνεύουν καὶ τὴν Παλαιὰ Διαθήκη, καὶ ἂς λένε πὼς τὴν καταλαβαίνουν ἢ τὴν εὐλαβοῦνται. Μακάρι νὰ ἀνοιχθῶσιν καὶ αὐτῶν οἱ ὀφθαλμοί. Γένοιτο!

Ανώνυμος είπε...

Σε οτι λες συμφωνω, αν και ειμαι ενθεος αθρησκος.
Μια διευκρινιση: Εαν οι ορδες των αφροασιατων ορκ αφομοιωνοντο, και μετετρεποντο σε τελειους ορθοδοξους και αριστα πεπαιδευμενους στην ελληνικη παιδεια, θα τους δεχοσουν στο Ελληνικο Σωμα?

Δηλαδη μια ορθοδοξη Ελλαδα, οπου οι ανθρωποι που κατοικουν πλεον δεν εχουν ΚΑΜΜΙΑ γενετικη σχεση με τους ανθρωπους που εδημιουργησαν την Ελλαδα, θα ηταν Ελλαδα?

ΜΗ ΑΦΑΙΡΕΙΤΕ ΤΟ ΟΜΑΙΜΟΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΠΡΟΥΠΟΘΘΕΣΙΣ, ΔΙΟΤΙ ΜΗ ΛΕΥΚΗ ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΗ ΑΣΙΑΤΙΚΗ ΙΑΠΩΝΙΑ.

Thales είπε...

Ειναι ξεκαθαρα αντιπερισπασμος να ισχυριζεται κανενας οτι υπαρχει ταχαμ δηθεν αντιπαλοτητα μεταξυ του Χριστιανισμου και του Εβραιοχριστιανισμου.Ειναι μια φτιαχτη αντιθεση που εξυπηρετει το ξεστρατισμα της αληθειας.Δημιουργειται μια πλαστη διαφορα δυναμικου οπως λεμε στην φυσικη για να εκτονωνεται ο διαλογος και η πολεμικη σαυτο και οχι στο ΜΕΙΖΟΝ θεμα που ειναι η σχεση Ελληνισμου και Εβραιοχριστιανισμου-Χριστιανισμου.Ας το αντιληφθουμε επιτελους ολοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ!Αν βεβαια εχουμε τα κοτσια!Τα φοβικα συνδρομα και το πνευματικο ραχατι δεν βοηθουν!!... Αντιπαλο δεος του ανα τους αιωνες Σιωνισμου ειναι ο Ελληνισμος.Ο Χριστιανισμος ως παραγωγο του Σιωνισμου αν και εξανθρωπισθηκε και εκπολιτισθηκε αρκετα απο τις ιδεες και το Φως της Ελλαδος δεν παυει να ειναι ενα εκ κατασκευης ΜΗ Ελληνικο ιδεολογημα.Απλα για να εξαπλωθει καβαλικεψε το καθαροαιμο αλογο του Ελληνισμου που ως τοτε κυριαρχουσε.Με την μεταφραση των εβδομηκοντα διαφαινεται οτι πριν τον Χριστο ακομα ειχε ξεκινησει το σχεδιο παγκοσμιας εξαπλωσης του Σιωνισμου.Απλα εψαχναν να βρουν τον τροπο εξαπλωσης.Η Ελληνοφωνια των χριστιανικων ευαγγελιων κηρυγματων και συγγραμματων μετεπειτα ηταν η κυρια μεθοδος.Ο Χριστιανισμος ειναι αληθεια οτι διωκεται απο την διαχρονικα ΝΤΠ.Και αυτο γιατι ο Ελληνισμος που εμπεριεχεται εστω κατ ελαχιστο σαυτον ειναι μια ιδεολογια η κοσμοθεαση καλυτερα ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΧΘΡΙΚΗ στον εβραισμο.Αυτα τα ψηγματα του Ελληνισμου διωκουν οι σιωνιστες νεοταξιτες στον χριστιανισμο.Τα προταγματα του Ελληνισμου Ελευθερια, Δικαιοσυνη,Δημοκρατια, Τυραννοκτονια, Αμφισβητηση Ανθρωπισμος κλπ ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΕΧΘΗ για τους νεοταξιτες.Οπως δυστυχως ειναι και για τους χριστιανους που τα πολεμησαν με μανια.Μη κρυβομαστε.Ειναι μια αληθεια που πρεπει να αποδεχθουμε αν ειμαστε εντιμοι.Οσο συνδεουμε τον Ελληνισμο με τον χριστιανισμο θα δαγκωνουμε την ουρα μας.Ειναι συνταγη πνευματικης διαστροφης.Και κατι αλλο.Ο Ελληνισμος ακομη και χωρις καμια εκπροσωπηση χωρις ενα διευθυντικο κεντρο ΑΡΧΕΙ σημερα παγκοσμια μεσω του πνευματος των ιδεων και κυριοτερα μεσω των ανθρωπινων συμπεριφορων.Ο Σιωνισμος με τα απιστευτα τρισεκατομμυρια και την τερατωδη οργανωση στην ουσια εχει για αντιπαλο ενα πολιτισμο που ειναι φυτεμενος στο θυμικο στην καρδια και στο νου των ανθρωπων ανα τη γη .Στο τελος ο Σιωνισμος ως ΝΤΠ θα συντριβει(ειναι βεβαιο και κανενας να μη εχει αμφιβολιες) και ξανα παλι απο την αρχη.Πρεπει ομως και οι ΕΛΛΗΝΕΣ οπου γης να ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ και να ΠΑΛΕΨΟΥΝ.Ισως αυτη να ειναι η ενοτητα των αντιθεσεων που ελεγε ο Ηρακλειτος ισως αυτο να ειναι το process που κινει την ανθρωπινη ιστορια.

konion είπε...

Πρώτον, πηγαίνετε στην εκκλησία, Μεγάλη Εβδομάδα που είναι να ακούσετε τους ύμνους προσεκτικά, τι λένε για την φυλή του Ισραήλ, των Εβραίων, δηλαδή.
Δεύτερον, ναι υπάρχει επηρεασμός, αλλά ο Χριστιανισμός μέσω των Ελληνικών Γραμμάτων έχει ενσωματώσει με δικό του τρόπο αυτά τα εβραϊκά στοιχεία, εξ άλλου τίποτε δεν υπάρχει άνευ παρελθόντος.
Τρίτον, όποιος δηλώνει χριστιανός δεν σημαίνει ότι, σχετίζεται με τον χριστιανισμό (για κάποιους πλέον). Δείτε τι γίνεται με τις χειροτονίες γυναικών και την ομοφυλοφιλία, αυτοί είναι απόγονοι Χριστιανών, χριστιανοί όμως δεν είναι.

Ανώνυμος είπε...

Ο όρος ιουδαιοχριστιανισμός σαφώς και ισχύει,εφόσον η επίσημη εκκλησία αναγνωρίζει και αποδέχεται την παλαιά διαθήκη.Η δε παλαιά διαθήκη δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα μείγμα εβραϊκών "ιστοριών" σφηνομένων ανάμεσα σε ένα πλήθος από κακέκτυπα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και ιστορίας.Ότι ο Χριστός δεν είχε καμία απολύτως σχέση με αυτές τις εβραϊκές "ιστορίες",νομίζω ότι δεν χρειάζεται να το αναφέρω.Από την στιγμή λοιπόν που η επίσημη εκκλησία έχει αποδεχθεί και ενσωματώσει τις "ιστορίες" των εβραίων,αναγνωρίζει τους εβραίους ως τον "περιούσιο λαό" και μνημονεύει πρόσωπα και καταστάσεις από την παλαιά διαθήκη,πως θα πούμε ότι ο όρος ιουδαιοχριστιανισμός δεν υφίσταται;Εάν τώρα υπάρχουν ιερείς και πιστοί που δεν αποδέχονται την παλαιά διαθήκη(προσωπικώς δεν έχω βρει κάποιον τέτοιον),εφόσον η επίσημη εκκλησία αποδέχεται την παλαιά διαθήκη,τότε αυτές οι απόψεις παραμένουν μεμονωμένες και πέραν αυτού ουδέν.
Ιάσων

Solo machos είπε...

Ιουδαίο χριστιανισμός γεγονος!Υπο ποιάν εννοιαν? Ισως .....οι πρωτοι ιουδαίοι που έγιναν χριστιανοί... Κατα τα αλλά πρόκειται γ τελείως διαφορετική αντίληψη περί θείου, γ τους Εβραίους η Παλαιά Διαθήκη υφίσταται μονο στα εβραϊκά, αφού γ ν την ερμηνεύσουν χρειάζονται τις αμφισημιες της αρχαίας εβραϊκής, η δικιά μας Παλαιά Διαθήκη, έχει περισσότερα βιβλια, διαφέρει ο τροπος ερμηνείας, φωτισμός κυρίως, κ ερμηνευτική των Πατέρων, ακόμα κ η Παλαιά Διαθήκη δηλ , που πολλοί νομίζουν οτι την έχουμε κοινη, δεν έχει καμια σχέση η δικιά μας, με την εβραϊκή Τορά, επίσης το Ταλμούδ κ η Καμπάλα γ οποίον δεν ξέρει, είναι βιβλια που συμπληρώνουν κ ερμηνεύουν την Τορά, κ η ειδικα η Καμπάλα , δεν είν άλλο απο εναν τυπο εβραϊκής μαγείας, που επιρρεασε, κ τους Ναίτες ιππότες, φους Ιλλουμινάτοι κ κάθε παρόμοιο παρακλάδι. Δηλ αλλον λατρευουν, τον εχθρο .Ακόμα κ οι Εβραίοι που περιορίζονται στη Τορά, ψαχνουν εναν θεο, αρκετά απρόσιτο στον ανθρωπο. Ο δικός μας πήρε σάρκα, κ το άλλο τέλος είν οτι ο Θεός μας προσκαλεί στη θεότητα, να γίνουμε όμοιοι του κ συμβασιλείς, αυτό ποτε καμια θρησκεία κ κανένας θεός δεν το τολμησε

Νικόλαος είπε...

Πολύ σωστή η τοποθέτησή σου

Ανώνυμος είπε...

Όποιος χρησιμοποιεί τη λέξη ιουδαθοχριστιανισμός, αυτομάτως τοποθετηθεί τον εαυτό του στην ομάδα των άσχετων μπαρουφακηδων. Ας διαβάσει λίγο να μάθει τι λέει ο ιουδαϊσμος και τι ο χριστιανισμός.

polycmike είπε...

Χαίρομαι που ο ΚΟ έλαβε θέση,

ΕΥΓΕ!!

Ανώνυμος είπε...

14 Απριλίου 2017 - 11:42 π.μ.

Εκτρωμα εισαι και φαίνεσαι.
Ασχετος αμόρφωτος και μάλιστα χωρίς καμία διάθεση για μάθηση και διάλογο αλλά μόνο για να εκτοξεύεις ύβρεις κατά του Ελληνοχριστιανισμού κατά του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού μας και των Αγίων μας. Τις παραπομπές τις διάβασες; Τα ΓΡΑΠΤΆ του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, και των αλλων που αναφέρονται μέσα στο κείμενο του Κ.Ο. τις έχεις υπόψη σου;
Από που και ως πού "αφού το λέει ο Κ.Ο."!
Η ΑΛΉΘΕΙΑ που απεχθάνεσαι η αγνοείς ΤΑ ΛΕΕΙ!

Ολους τους ανθέλληνες και αντίχριστους τους ενοχλεί σφόδρα αυτή η αδιάψευστη συνέχεια Ελληνισμού και Χριστιανισμού. Ιουδαιοχριστιανισμός .Άλλο ένα κόλπο των ανθελλήνων κομμουνιστών για να διασπάσουν τους Ελληνες Χριστιανούς ορθοδόξους που έπεσε στο κενό και τώρα λυσσομανούν εναντίον του.
Ο Ελληνσιμός χωρίς τον Χριστιανισμό θα είχε σβήσει από το πρόσωπο της γης.
Αυτό που ενοχλεί σφόδρα τους αριστερούς υλιστές ανθέλληνες και αντίχριστους είναι πως ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός μας με την Ανάσταση Του και δια μέσου των μαρτύρων Αγίων Του με τα απειράριθμα θαύματα που επιτελούν καθημερινά , κρατούν άσβεστη την πίστη των Ελλήνων Χριστιανών Ορθοδόξων προς τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό μας και τον Λόγο Του που είναι καθαρά Ελληνοκεντρικός και εκ διαμέτρου αντίθετος με τον Ιουδαϊσμό.

Μόνο ένας αμόρφωτος η εσκεμμένα ανθέλληνας μπορεί να ισχυριστεί πως το Βυζάντιο ηταν Ιουδαιοχριστιανικό και όχι Ελληνοχριστιανικό!
Αυτό προσπαθούν να επιτύχουν οι Ιουδαίοι, όλα δικά τους εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια. Αυτοί καλά κάνουν. Οι υπόλοιποι που φαίνεται να απεχθάνονται τον Ιουδαισμό απλά ρίχνουν νερό στο μήλο τους, οι πολλοί αμόρφωτοι άθελα τους, οι λίγοι καθοδηγητές τους γνωρίζουν άριστα τι κάνουν και γιατί.

Οι εχθροί του Ελληνισμού και της Αλήθειας Του Λόγου Του Ιησού Χριστού μας είναι εντός των τειχών.
Δεν μας φταίνε ούτε οι Ιουδαίοι ούτε κανείς Μωαμεθανός η άλλος παρα μόνο οι ξερόλες "Ελληνες" που εδώ και σαράντα χρόνια τα ξέρουν όλα.
Τα αποτελέσματα τα ζούμε σε ολο τους το μεγαλείο...
Δυστυχώς αφήσαμε τους ξερόλες να μας διοικούν και μάλιστα να μας εμπαίζουν να υβρίζουν τα Ιερά και τα Οσια της φυλής μας και να μην αντιδρά και κανείς μας.
Όμως εως εδώ και μη παρέκει!
Ελληνοχριστιανισμός , Ελληνορθοδοξία και νυν και αεί και στους αιώνας των αιώνων αμήν.
Χριστός Ανέστη.

Υ.Γ.
Καλή Ανάσταση καλή Λαμπρή λένε οι Ελληνες Χριστιανοί...

Χριστός Ανέστη και με την βοήθεια του Θεανθρώπου Χριστού μας και Της Θεοτόκου Μητέρας Του καλή Ανάσταση καλή λευτεριά και στην σκλαβωμένη Ελλάδα μας.

polycmike είπε...

Ξεκινάω λέγοντας:"η Ορθοδοξία δεν είναι απλά και μόνο η θρησκεία μας, αλλά και ένα μεγάλο κομμάτι της παράδοσης του Έθνους μας"!!!!

Υπόθεση:
Για σκεφτείτε οι Αγωνιστές του '21 να ήταν άθεοι ή ακόμα χειρότερα μουσουλμάνοι (μην κολλάτε στις εξαιρέσεις) -δεν νομίζω κάποιος από τους Αγωνιστές να ήταν λάτρης του Δωδεκάθεου- ή αγνωστικιστές κλπ. Πιστεύετε πως θα υπήρχε σήμερα η χώρα Ελλάδα?
Δεν νομίζω πως ο Κολοκοτρώνης -αν υποθέσουμε πως ήταν μουσουλμάνος- να ξεσηκωνόταν εναντίον των ομόθρησκών του (μην μου πείτε για τις εξαιρέσεις)!!

Αυτό που ενοχλεί κάποιους, είναι το "εβραϊκό στοιχείο" που υπάρχει στην θρησκεία μας. Δυστυχώς κάπου έπρεπε να λάβουν χώρα τα γεγονότα κι αυτός ο χώρος ήταν ... των Ιουδαίων. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, το κακό είναι πως οι Ιουδαίοι κατά αφθέρετο τρόπο θεωρούν τους εαυτούς τους "εκλεκτούς". Οκ, όσοι έχουν σώας τας φρένας, καταλαβαίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Ελληνοχριστιανισμός!
Ελληνο ορθοδοξία!!!
Η Ελληνική γλώσσα, στην οποία εγράφησαν και τα Ευαγγέλια , (γιατί άραγε, εφόσον οι Σιωνιστές που "εφηύραν" τον Χριστιανισμό επιθυμούσαν διακαώς την εξαφάνιση του Ελληνισμού ;)
παγκόσμια γλώσσα μεσω του Χριστιανισμού…

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουν 2013
Το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ψαλλουν ορθοδοξοι χριστιανοι του λιβανου μεσα σε εμπορικο κεντρο ( και στα ελληνικα ) και ο κοσμος εκπληκτος συμμετεχει.
Ποσοι απο εμας αραγε θα μπορουσαν να το μιμηθουν ;

https://www.youtube.com/watch?v=FrfLe2IZD4A

Ακούγεται σε ολην την Οικουμένη ...τόσο κακό έκανε ο Κύριος ημών των Ελλήνων Ιησούς Χριστός στον Ελληνισμό!!!

P.G είπε...

Η κεντρική ιδέα της ανάρτησης:«Γιατί ο Ιουδαϊσμός δεν έχει κανένα μήνυμα προσωπικής σωτηρίας, όπως έχει ο Χριστιανισμός. Όλες του οι ιδέες συνδέονται με την ύπαρξη του εβραϊκού έθνους». Και μόνο αυτή η ομολογία αποδεικνύει την μισανθρωπία του Ιουδαϊσμού και στηρίζει τη φιλανθρωπία του Χριστιανισμού. Ο λόγος του αποστόλου Παύλου έρχεται από τα βάθη των αιώνων να επιβεβαιώσει ότι οι μετά Χριστόν αμετανόητοι Εβραίοι είναι εχθροί της ανθρωπότητας: "και πάσιν ανθρώποις εναντίον"(Α Θεσ 2,15)

Ανώνυμος είπε...

Είναι λιγάκι αργά για τέτοια άρθρα πλέον ουρανέ. Θα το κατάλαβες φαντάζομαι από τις απαντήσεις. Όταν έβαζες το "έθνος" (τα εισαγωγικά επειδή δεν το αντιλαμβανόσουν ορθά) πάνω από την πίστη έπρεπε να φανταστείς ότι θα καταλήξεις να συνομιλείς μόνο με αρχαιόπληκτους "εθνικιστές". Χριστός ανέστη (οι Έλληνες να δούμε πότε...).

konion είπε...

Ἀνώνυμε 25 Απριλίου 2017 - 8:58 μ.μ.,

Οἱ ἄνθρωποι εἶναι φορεῖς τῆς Πίστεως. Ἡ Πίστις μας ἔχει διαμορφωθεῖ ἀπὸ αὐτὸ ποὺ εἴμαστε ὡς συλλογικὴ ὀντότητα δηλαδὴ ὡς ἔθνος.
Δὲς τὸν Χριστιανισμό, πῶς διαμορφώθηκε ἀπὸ τοὺς ἀνθρώπους κάθε ἔθνους. Δές παρομοίως τὸ Ἰσλάμ, Βουδδισμό, ἀφρικανικές θρησκεῖες κ.λπ.
Κάθε φυλή, λαός, ὁμάδα λαῶν(;) καὶ ἄλλη θρησκεία.
Τώρα ποιὰ εἶναι ἀληθινὴ καὶ συνεπῶς καλύτερη; Προφανῶς ἡ δική μου.

Ανώνυμος είπε...

Διαβαστε πρωτα τα ΑΝΑΘΕΜΑΤΑ που ριχνωνται στην ΕΛΛΑΔΑ και τους ΕΛΛΗΝΕΣ στην ΚΥΡΙΑΚΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ και μετα πειτε οτιδηποται αλλο...