Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Το BBC θα σε μαρτυράει στον εργοδότη σου εάν κάνεις «ενοχλητικά» σχόλια

Το BBC αποκάλυψε ότι θα χρησιμοποιήσει «προσωπικές πληροφορίες» των ανθρώπων για να τους «σταματήσει» να είναι «ενοχλητικοί» ή «προσβλητικοί» στο διαδίκτυο, καθώς και απειλεί να ενημερώσει τον εργοδότη των χρηστών εάν θεωρηθούν ότι έχουν παραβιάσει τον νόμο.

Ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός αποκάλυψε την απειλή σε ένα νέο έγγραφο 28 σελίδων με τίτλο «Πολιτική απορρήτου και cookies», το οποίο περιείχε ένα τμήμα σχετικά με το "προσβλητικό ή ακατάλληλο περιεχόμενο".

«Εάν δημοσιεύσετε ή στείλετε προσβλητικό, ακατάλληλο ή απαράδεκτο περιεχόμενο οπουδήποτε στον ιστότοπο του BBC ή σε άλλες ιστοσελίδες του BBC ή εμπλακείτε με οποιαδήποτε άλλη άτακτη συμπεριφορά σε οποιαδήποτε υπηρεσία του BBC, το BBC μπορεί να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά σας στοιχεία για να σταματήσει αυτή τη συμπεριφορά».

Δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσε το BBC να χρησιμοποιήσει τις προσωπικές πληροφορίες του χρήστη για να αλλάξει τη συμπεριφορά του στο διαδίκτυο και δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις ενέργειες που συμπεριλαμβάνονται στο ευρύ και υποκειμενικό πλαίσιο του "προσβλητικού, ακατάλληλου ή απαράδεκτου".

Η απειλή για τη συμφωνία με τρίτους, όπως "ο εργοδότης σας,  ο σχολικός πάροχος διαδικτύου σας ή οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου" σχετικά με το περιεχόμενο και τη συμπεριφορά σας, περιορίζεται στο "όπου το BBC πιστεύει εύλογα ότι παραβιάζετε ή ενδέχεται να παραβιάσετε οποιονδήποτε εφαρμοστέο νόμο ".

Ωστόσο, είναι επίσης ασαφές γιατί το BBC να θέλει να αναζητήσει ανθρώπους μέσω της δουλειάς τους ή της εκπαίδευσής τους - αντί να επιτρέψει στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης να κάνει το έργο του.

Δίνουν το παράδειγμα ενός σχολίου που «μπορεί να είναι δυσφημιστικό», αλλά δεν αποκλείουν ανθρώπους για τα αποκαλούμενα «εγκλήματα μίσους», τα οποία καταγράφονται ως έγκλημα, αρκεί να θεωρούνται ως «μίσους» από το “θύμα", χωρίς να απαιτείται καμία απόδειξη.

Το έγγραφο αποκαλύπτει επίσης ότι το BBC θα "κρατήσει τα προσωπικά σας στοιχεία στα συστήματά του για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για τη σχετική δραστηριότητα".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΧΕ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ,Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ...ΤΩΡΑ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ...

konion είπε...

Οὐσιαστικῶς τί κάνει; Λογοκρισία.
Πῶς θὰ τὸ ὑλοποιήσει; Φοβίζοντας τὸν κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

BBC ειπατε;
Λοιπον ...."κλεβω" το πρωτο ΥΓ απο το πρωτο σχολιο ανωνυμου σχολιαστου στην αναρτηση "ΗΠΑ: Πίσω από την αντι-λευκή διαφήμιση" για μια ακομα αξιολογηση, μιας και το BBC οπως και τα υπολοιπα τσοντοκαναλα ΕΙΝΑΙ εταιρειες και χρειαζονται ρευστο.

""""ΥΓ 1
Επειδη ξερω οτι η τραπεζα γενικως, ειναι οικονομικος στυλοβατης καθε εταιρειας (στις δυσκολες στιγμες) ιδιως αν ειναι μεγαλη η εταιρεια, αρχιζω να υποπτευομαι οτι οι εταιρειες στοχοποιουνται απο τις τραπεζες αν ΔΕΝ εχουν στο ενεργητικο τους τετοιου ειδους διαφημισεις σε εντυπο η ηλεκτρονικο τυπο, οι οποιες να προωθουν την ψυχικη και σωματικη ανωμαλια που θελουν να περασουν στην υγειη κοινωνια. Δηλ. μια εταιρεια που ακολουθει την ΝΤΠ πιθανως να μπορει να παιρνει ευκολοτερα δανεια απ τις τραπεζες, απο μια αλλη που δεν ακολουθει την ΝΤΠ ασχετα απ την οικονομικη της ευρωστια.""""

Αλλα μιας και μιλαμε αποκλειστικα για το "εκλεκτο" BBC ας θυμηθουμε και αυτο το "γιουτουμπακι" με την αγαπητη και μη εξεραιτεα "δημοσιογραφο" Τζεϊν Στανλεϋ ανταποκρινομενη στο καναλι της, απο την ΝΥ στις 9 Σεπ 2001.

https://www.youtube.com/watch?v=677i43QfYpQ

Geo21 είπε...

Φασισταριό τα σύγχρονα media, γι' αυτό δεν τα παρακολουθώ καθόλου μα καθόλου. Έχω τη δικιά μου "ορθότητα" και δεν ανέχομαι να μου επιβάλουν τα media τη δικιά τους. Θα αφήσουμε τη λογική και την αλήθεια στην άκρη επειδή έτσι θέλουν τα "γουρουνάκια" της παγκοσμιοποίησης. Αμ δε...

Ανώνυμος είπε...

φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα φρουραααα