Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

ΗΠΑ: Ορθόδοξος ιερέας: «Η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να είναι πιο “ανοικτή” και να καλωσορίσει τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια»

Ο ορθόδοξος ιερέας π. Michael Courey, στις 12 Μαρτίου 2016, ήταν ένας εκ των ομιλητών στο λεγόμενο Συμπόσιο για την Χριστιανική Οικογενειακή Ζωή και την  Πρόκλησης της Πιστότητας (Christian Family Life and the Challenges of Faithfulness symposium) που διοργανώθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Οικουμενικό Ινστιτούτο Huffington (HEI) στο Πανεπιστήμιο Loyola Marymount (LMU) στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Ο π. Courey κάλεσε την Ορθόδοξη Εκκλησία να είναι πιο «ανοικτή» (“more inclusive”, πιο περιεκτική) και ευπρόσδεκτη στα ζευγάρια του ιδίου φύλου στη μυστηριακή της ζωή.

Ενώ συμβουλεύουμε εκείνους που "δίνουν μεγάλη έμφαση στη μυστηριακή μας ζωή στην αποκλειστικότητα και όχι στην περιεκτικότητα" και εκφράζουμε τον ισχυρισμό ότι "η Εκκλησία είναι προσανατολισμένη προς την παραδοσιακή συντηρητική άποψη για τον γάμο και την οικογένεια", οι νέοι και οι άγαμοι "νιώθουν ότι δεν υπάρχει για αυτούς χώρος στα στασίδια της εκκλησίας", είπε ο π. Μιχαήλ, προτρέποντας την Εκκλησία να «αγκαλιάσει και να υποδεχτεί όλους όσους αναζητούν καταφύγιο από τις θυελλώδεις θάλασσες της ζωής, τις παραδοσιακές και τις μη παραδοσιακές οικογένειες, με ανοιχτές αγκάλες και ανοιχτά μυαλά».
Ο π. Michael Courey, είναι ορθόδοξος ιερέας της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αγίας Αικατερίνης στην παραλία Redondo της Καλιφόρνια.

Το Οικουμενικό Ινστιτούτο του Huffington (HEI) χρηματοδοτήθηκε αρχικά με δωρεά 5 εκατομμυρίων δολαρίων από τον ανοιχτά ομοφυλόφιλο και LGBT ακτιβιστή εκατομμυριούχο Michael Huffington και ένθερμο υποστηρικτή του «γάμου» των ομοφυλόφιλων Το Ινστιτούτο διοικείται από το Nicholas Denysenko, Ph.D. ο οποίος είναι και ο Διευθυντής του ΙΤΕ.

Ο Huffington ήταν παντρεμένος με την γνωστή λίμπεραλ Ελληνο-αμερικάνα Arianna Huffington, ιδρύτρια της The Huffington Post.

Ο Huffington (φωτο) μεγάλωσε ως Πρεσβυτεριανός, έγινε μετά Επισκοπικός και τελικά εντάχθηκε στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία το 1996 μετά από επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη. Από το 2007 έως το 2012, ο Huffington έδωσε 5 εκατομμύρια δολάρια για να ιδρύσει το Οικουμενικό Ινστιτούτο Huffington στο Πανεπιστήμιο Loyola Marymount στο Λος Άντζελες, προκειμένου να προωθήσει το διάλογο μεταξύ των Ρωμαιοκαθολικών και των Ανατολικών Ορθοδόξων Εκκλησιών. Όσον αφορά την αποστολή του Ινστιτούτου, ο Huffington είπε: «Το όνειρό μου είναι κάποια μέρα να δω τα μέλη της Καθολικής Εκκλησίας και της Ορθόδοξης Εκκλησίας να μπορούν να λαμβάνουν θεία κοινωνία ο ένας στην εκκλησία του άλλου».

Αξίζει να δούμε ποιο είναι το Πανεπιστήμιο Loyola Marymount (LMU): το Πανεπιστήμιο LMU θεωρείται όργανο των Ιησουιτών και ως τέτοιο επιδιώκει να «ενσωματώσει» την λογική με την πίστη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη θεολογική υποτροφία, καθώς και στην ηθική και την πνευματικότητα. Το LMU εκπαιδεύει τους φοιτητές του όχι απλά να είναι «ανεκτικοί» προς τους άλλους, αλλά και να εκτιμούν και να μαθαίνουν από τις παραδόσεις και τις θρησκείες που είναι διαφορετικές από τις δικές τους.

Χάρη στην σημαντική προσφορά του Michael Huffington και του «Ιδρύματος του Αρχάγγελου Μιχαήλ», το Πανεπιστήμιο Loyola Marymount δημιούργησε ένα ινστιτούτο για να επιτύχει ένα μεγαλύτερο οικουμενικό διάλογο και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Ακολουθούν κάποια επιπλέον αποσπάσματα από την ομιλία του π. Michael Courey στην "Συνεδρία 1: Χριστιανικές Προοπτικές για τη Σύγχρονη Οικογενειακή Ζωή" στο συμπόσιο του Μαρτίου 2016:

«Το ζευγάρι που ζει μαζί εκτός γάμου ανήκει στην οικογένεια της Εκκλησίας; Το ζευγάρι του ίδιου φύλου ανήκει στην οικογένεια της Εκκλησίας;» (στο 2:07:22 του βίντεο).

«Στην εκκλησιαστική μας κοινότητα σήμερα πώς θα παραμείνουμε πιστοί στο Ευαγγέλιο του Χριστού αν δίνουμε μεγάλη έμφαση στη μυστηριακή μας ζωή στην αποκλειστικότητα και όχι στην περιεκτικότητα; Έχω ακούσει αμέτρητες φορές από ανύπαντρους, νέους και ηλικιωμένους, ότι η Εκκλησία είναι τόσο προσανατολισμένη προς την παραδοσιακή συντηρητική άποψη για τον γάμο και την οικογένεια που αισθάνεται ότι δεν υπάρχει χώρος για αυτούς στο εκκλησίασμα» (στο 2:08 : 58 του βίντεο)

«Η Εκκλησία μας πρέπει να καλωσορίσει και να υπηρετήσει με μεγαλύτερη αίσθηση ανάγκης τον μόνο, τον διαζευγμένο, την χήρα και όλα τα ζευγάρια, ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό, που επιθυμούν να αποτελέσουν μέρος της χριστιανικής οικογένειας στην οποία μεγάλωσαν και την οποία αγάπησαν από τα βάθη της ψυχής τους» (στο 2:10:03 του βίντεο).

«Οι Ορθόδοξοι επίσκοποι στην Αμερική εξέδωσαν κοινή δήλωση μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για το “γάμο” ατόμων του ιδίου φύλου που επιβεβαιώνει τον παραδοσιακό ορισμό του γάμου ως μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας με τη δυνατότητα να μεγαλώσουν παιδιά. Και είμαι υπάκουος σε αυτή τη διδασκαλία. Παρόλα αυτά, ως ιερείς δεχόμαστε αυστηρές προειδοποιήσεις από τους επισκόπους μας, αυτούς τους ίδιους επισκόπους, να υπηρετήσουμε όσους βρίσκονται στις εκκλησίες μας και που νιώθουν έλξη για το ίδιο φύλο με έλεος και συμπόνια. Και όχι με αποκλεισμό ή καταδίκη» (στο 2:09:26 του βίντεο).


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ 

13 σχόλια:

mnk είπε...

Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι περιάγετε τὴν θάλασσαν καὶ τὴν ξηρὰν ποιῆσαι ἕνα προσήλυτον, καὶ ὅταν γένηται, ποιεῖτε αὐτὸν υἱὸν γεέννης διπλότερον ὑμῶν.

konion είπε...

Εάν γίνουν τα προλεχθέντων υπό τού ιερέως(;), μετά η ορθοδοξία θα μετατραπεί σε κακοδοξία κι άντε γειά.

Ανώνυμος είπε...

redsky
υπεροχα ολα αρθρα σας...

Συγχαρητηρια πολλα...

συνεχιστε οσο μπορειτε...
ακομη και ενας να σας διαβαζει ΑΞΙΖΕΙ αυτος ο αγωνας..

πιστευω οτι ο αγωνας σας εχει ανοιξει τα ματια πολλων ανθρωπων..

Πιστευω οτι στο τελος η νεα ταξη θα ηττηθει...

sotulis είπε...

Άγνοια Θεού ή κάτι χειρότερο? Μάλλον το δεύτερο. Ηθελημένη αμαρτία.

Ανώνυμος είπε...

ο ιερέας αυτός, δεν αναφέρει ούτε έναν πατέρα της Εκκλησίας στην ομιλία του. Οι Πατέρες είναι ανεπιθύμητοι. Να πεί τα πράγματα με το όνομά τους; Προφανώς όχι, διαλέγει την φιλία του κόσμου. Γι' αυτό, μιλάει για σχέσεις ομοφύλων, ποιεί όμως την νήσσαν καθώς δεν αναφέρεται καν στην αμαρτία, την καυτηριασμένη και απαγορευμένη. Γι' αυτόν ειναι μια λάθος μορφή γάμου, όχι η ασενοκοιτία που χρήζει θεραπείας, μετανοίας και απόρριψης. Αν ο γιατρός λυπάται να θεραπεύσει τον ασθενή για να μην τον πονέσει, παύει να εξυπηρετεί τον σκοπό του. Ο Χριστός καλεί σε μετάνοια, όχι εκκλησιασμό και στείρα μυστηριακή ζωή. Νηστείες και αργίες και προσευχές των Ιουδαίων τις μίσησε ο Θεός. Παύσασθε από των πονηριών υμών,λέει. Χωρίς αυτό, εκκλησιασμοί και προσευχές και ψευτοπνευματικότητα είναι μάταια.

Ανώνυμος είπε...

Τα έχουνε μπλέξει. Το κήρυγμα του Χριστού ως Υιού του Θεού είναι συγκεκριμένο. Δεν προσαρμόζεται στην ανθρώπινη βούληση. Η ανθρώπινη βούληση προσαρμόζεται σε αυτό. Ιερέας λύκος με προβιά.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος πιθανόν να θέλει να κατασκευάσει τα θεμέλια του ξενοδοχείου του χωρίς σίδερα.
Ο αντισεισμικός πρέπει να αλλάξει η τα μυαλά του μελλοντικού δολοφόνου των ανυποψίαστων ενοίκων , για το έγκλημα που συνετελέσθη σε συνεργασία με τον επίορκο μηχανικό και με την ανοχή όλων όσων είχαν την ευθύνη της επίβλεψης ;
Συναυτουργοί στο έγκλημα και οι εργάτες - οικοδόμοι που έβλεπαν το έγκλημα αλλα είτε σιωπούσαν από φόβο για να μην χάσουν την δουλειά τους είτε από απειλές που δέχονταν για την ζωή τους ειτε γιατί και αυτοί λαδωνόντουσαν ειτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο.

Σεισμοί δεν γίνονται κάθε ημέρα πάντως λαμβάνουν χώρα συχνά πυκνά ειδικά στην Ελλάδα μας και τότε όλοι και όλα βγαίνουν στο φώς…

Ηθικοί φυσικοί και έμμεσοι ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ (όλοι εμείς οι λαϊκοί ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ). Ποίον περιμένουμε να αντιδράσει σε όλα αυτά; Ο Εβραίος η ο Μουσουλάνος;
Ο Αγγλος ο Γάλλος ο Βέλγος η ο Αμερικάνος;


Το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων Χριστιανών Αγίων και μαρτύρων κοχλάζει,
Πάντως εμείς οι Ελληνες ,τουλάχιστον, έχουμε προειδοποιηθεί και αρα
δεν έχουμε καμία δικαιολογία για όλα οσα συμβαίνουν και θα συμβούν.
Ως εκ τούτου...

Μὴ πλανᾶσθε, Θεὸς οὐ μυκτηρίζεται• ὃ γὰρ ἐὰν σπείρῃ ἄνθρωπος, ...

andreas andreou είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=TJZlXxuIcOQ&feature=push-u-sub&attr_tag=9B37vYEOxuHG5ELA-6

andreas andreou είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=_5iksk1_Lz8

andreas andreou είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=pRwUtTLaddI&t=15s

Κων/νος Νεμέσιος είπε...

Τὸ σχόλιο στὸν ἰστότοπο ὅπου πρωτοδημοσιεύτηκε τὸ κείμενο εἶναι εὔστοχο καὶ καυστικὸ :
Geoffrey

Dear Father,
You got to be kidding! Excusing sin in the name of “inclusiveness”? My only thoughts about that kind of evil is “social and political cowardice”. For shame! You need to resign or be defrocked.
Μετάφραση : Πάτερ , ἀστειεύεσαι ! Συγχωρώντας τήν ἁμαρτία στὸ ὄνομα τῆς " ἀνοικτότητας " ;Οἱ μοναδικὲς μου σκέψεις σχετικὰ μὲ αὐτὸ τὸ εἶδος τοῦ κακοῦ εἶναι "κοινωνικὴ καὶ πολιτικὴ δειλία ". Ντροπὴ ! Πρέπει νὰ παραιτηθεῖς ἠ νὰ ἀποσχηματιστεῖς !

Pious Atheist είπε...

Δεν ενδιαφέρονται για αληθινούς Χριστιανούς ΠΙΣΤΟΥΣ, ενδιαφέρονται για- και κυνηγούν -ΠΕΛΑΤΕΣ.

Ανώνυμος είπε...

"Πόθεν πηγάζει η υπερηφάνεια; Εκ της πεπλανημενης περί εαυτού υπολήψεως, ένεκα της αγνείας αυτού και της αγνείας των εκτός εαυτού `διοτι ο μη εαυτόν ειδως πως τα εκτός εαυτού επιγνωσεται; Αύτη γεννά σφοδρά επιθυμιαν δόξης, υπέρ ής ο υπ` αυτής κατεχόμενος αποτολμά τα πάντα".Αγίου Νεκταρίου από το βιβλίο του "Χριστιανική Ηθική" μάθημα προς χρήσιν των μαθητών της Ριζαρείου σχολής.