Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Πως θα ήταν ο κόσμος εάν ο Νότος είχε νικήσει τον Γιάνκη εισβολέα;


«Μισώ το έθνος των γιάνκηδων και όλα όσα κάνουν / Μισώ και τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας / Μισώ τη λαμπρή τους “ένωση”, που στάζει με το αίμα μας» (“I'm a Good old rebel”, δημοφιλές λαϊκό τραγούδι στον μεταπολεμικό Νότο).

Πρώτα δες αυτό...!
Εάν ο Νότος είχε κερδίσει την Πόλεμο της Ανεξαρτησίας του (τον λεγόμενο «εμφύλιο») τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Πόσο διαφορετικά κανείς δεν ξέρει. Είναι σίγουρο πάντως ότι δεν θα γιγαντωνόταν το υπερ-κράτος της Ουάσινγκτον. Δεν ξέρουμε τι σχέσεις θα είχε ένα κράτος των Νοτίων με το Μεξικό και την Κούβα. Σίγουρα πολύ καλύτερες από αυτές των ΗΠΑ. Ίσως να είχαν ενσωματωθεί ως συνομόσπονδες πολιτείες! Ειδικά η Κούβα φλέρταρε με την προσάρτηση από το παλιό σχέδιο του Golden CircleΔεν θα ψήλωνε ο Μπάρμπα Σαμ και δεν θα κουνούσε επιδεικτικά το δάκτυλο στον υπόλοιπο κόσμο. Δεν θα είχαμε την εξαγωγή της made in USA «δημοκρατίας» στους… υπανάπτυκτους και οι ιμπεριαλιστικές ορέξεις των ΗΠΑ θα είχαν κοπεί ή τουλάχιστον περιοριστεί. Δεν θα υπήρχε ο υπερατλαντικός χωροφύλακας. Προφανώς δεν θα υπήρχε Βιετνάμ, Αφγανιστάν, Ιράκ και πάει λέγοντας. Δεν θα γνωρίζαμε την λέξη "πλανητάρχης". Συντηρητικοί και neocons από την άλλη, φοβούνται ότι δεν θα υπήρχε το "αντίπαλον δέος" στον κομμουνισμό. Ερώτημα μεγάλο παραμένει τι στάση θα κρατούσε το κράτος των Νοτίων πατριωτών στον Α΄ και κυρίως στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τι έκβαση θα είχαν; Κανείς δεν ξέρει. Η δουλεία πάντως, για όσους… αγχώνονται, θα είχε σίγουρα καταργηθεί, όπως είχε γίνει και έγινε στη συνέχεια και στα υπόλοιπα δυτικά κράτη, με απόλυτα ειρηνικό και αναίμακτο τρόπο. Εκτός αν πιστεύεις στην ιστορία της μεγάλης οθόνης και της μαζικής προπαγάνδας, σύμφωνα με την οποία ο «δίκαιος» Λίνκολν οδήγησε σε ένα λουτρό αίματος τους λευκούς της Αμερικής, χάριν μίας μειονότητας μαύρων.
Όπως γράφουν οι Ιωάννης Μανσόλας και Άγγελος Δαλασσηνός στο άρθρο τους στην Στρατιωτική Ιστορία για τους μύθους και την πραγματικότητα του πολέμου της απόσχισης:

Η κομβική Μάχη στο Γκέτυσμπεργκ ήταν αναμφισβήτητα εκείνη που έκρινε της έκβαση αυτού του πολέμου και την περεταίρω πορεία του κράτους των ΗΠΑ. Με την υποταγή του αγροτικού και γαιοκτήμονα Νότου η Αμερική μετατράπηκε σε ένα ογκώδη πολεμικό οδοστρωτήρα, ο οποίος μέχρι σήμερα ισοπεδώνει κατά τον ίδιο ολοκληρωτικό τρόπο τα ήθη και τις συνειδήσεις των άλλων λαών με τις γνωστές σε όλους μας συνέπειες στην σύγχρονη ιστορία. Ίσως όλα αυτά να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά αν στο Gettysburg ο Λη είχε επιτρέψει στον Longstreet να υπερκεράσει το αριστερό πλευρό των βορείων..  

Όπως γράφει ο Dominique Venner στο «Ο Λευκός Ήλιος των Ηττημένων»:

Κατεστραμμένος από τον πόλεμο και από την «Ανασυγκρότηση», ο παλιός Νότος θα επιβιώσει του εαυτού του στον μύθο, στην εικόνα ενός ιδανικού παρελθόντος που προβλήθηκε στο μέλλον. Αυτό το μήνυμα, με την καταδίκη μιας κοινωνίας στην οποία κυριαρχεί μόνο το κέρδος και οι οικονομικές παράμετροι, κατέχει παράξενα επίκαιρους τόνους.

Ο Νότος θα επιβιώσει του εαυτού του και μέσα από τα χαμένα του παιδιά, τους μεγάλουςoutlaws, τους εκτός νόμου της Δύσης, Τζέσσε Τζέιμς, Κόουλ Γιάνκγερ, Τζον Γ. Χάρντιν, Μπιλ Ντούλιν ακόμα και στους Ντάλτον. Κατηγορούμενοι στον Βορρά ως σκληροί ληστές, αυτοί οι πρώην συνομοσπονδιακοί πολεμιστές, αναγκασμένοι να συνεχίσουν τον πόλεμο για δικό τους λογαριασμό, θα υμνηθούν στο Νότο όπως ένας Ρομπέν των Δασών.
Το ιπποτικό ιδεώδες στο Νότο θα συνεχιστεί στα ουέστερν. Ο καουμπόι είναι ένας Νότιος. Από το Νότιο διαθέτει την ορμή, την αγάπη για την ελεύθερη ζωή και τους ανοικτούς ορίζοντες, την έντονη αίσθηση της τιμής, την περιφρόνηση για την πουριτανική υποκρισία και τον απεριόριστο σεβασμό στις γυναίκες.
Το 1936 θα έρθει το «Όσα παίρνει ο άνεμος» της Μάργκαρετ Μίτσελ με την τεράστια επιτυχία στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό το βιβλίο θα αναβιώσει τις φυτείες των λευκών με τις μανόλιες και το αγιόκλημα, τα κορίτσια με τα κρινολίνα, τους ιπποτικούς καλλιεργητές και τους τζέντλεμαν που αιφνιδιάστηκαν από το αδυσώπητο πεπρωμένο. Πέρα όμως από την πιστή αναπαράσταση μιας τρομερής εποχής και της ελκυστικής μυθιστορηματικής πλοκής, εκείνο που εντυπωσιάζει περισσότερο σε αυτό το βιβλίο είναι η συγκινητική νοσταλγία που ξεπηδά σε κάθε σελίδα. Η νοσταλγία ενός κόσμου που έπρεπε να εξαφανιστεί, ενός κόσμου αμετάκλητα καταδικασμένου, τον οποίον όμως ακόμα βλέπουμε σαν  έναν χαμένο παράδεισο. Επειδή ακόμα και αν πέθανε αυτός ο Νότος συνεχίζει να ζει στις καρδιές των γενναιόψυχων ανθρώπων.

Και κάπου θα ακούγεται μια φωνή να σιγοτραγουδάει:

“Oh, I'm a good old rebel,
Now that's just what I am,
And for this yankee nation,
I do not give a damn.
I'm glad I fought a ganner,
I only wish we won.
I ain't asked any pardon for anything I've done.

«Είμαι ένας παλιός γερο-αντάρτης
Αυτό είμαι μόνο, τίποτε άλλο.
Για την όμορφη “γη της ελευθερίας”
Δεκάρα δεν δίνω τσακιστή.
Χαίρομαι που πολέμησα,
Θα ήθελα μόνο να’ χαμε νικήσει
Και για όσα έκανα,
Κανείς δεν θέλω να με συγχωρέσει»


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

10 σχόλια:

giorgosx είπε...

Δεν νομίζω να ήταν διαφορετικός ο κόσμος. Στην Αμερική από την "ανακάλυψή" της εγκαταστάθηκαν τα αποβράσματα της Ευρώπης και όχι μόνο. Όσοι κινδύνευαν να εκτελεστούν, τυχοδιώκτες, βιαστές κτλ, την έκαναν με ελαφρά για τη γη της επαγγελίας. Το έγκλημα είναι στο DNA τους (και θα είναι). Η μόνη ελπίδα για όσα λες θα ήταν να είχαν επικρατήσει οι ιθαγενείς Αμερικάνοι.

Stelios Hoshizora είπε...

Η Αμερική προσέλκυσε πολλές κατηγορίες ανθρώπων: από τα αποβρασματα που αναφέρεις μέχρι τυχοδιώκτες, αγρότες, κυνηγούς, κλπ που εγκαταστάθηκαν στην νέα ήπειρο για διάφορους λόγους. Άλλοι για να ξεφύγουν από τον νόμο. Άλλοι γιατί αγαπούσαν την περιπέτεια. Άλλοι γιατί πίστευαν ότι θα δημιουργήσουν μια νέα κοινωνία (γι'αυτό έφτασαν στην Αμερική με την οικογένειά τους). Δεν είχαν το έγκλημα στο DNA τους και ουτε θα το έχουν στο μέλλον. Όσο για τους ιθαγενείς Αμερικανούς... Θα συμφωνούσα αν έβλεπα μια αναλαμπή πολιτισμού στην ιστορία τους. Οι Ινδιάνοι ζούσαν σε μια απέραντη, παμπλουτη ήπειρο και στα χιλιάδες χρονια της ύπαρξής τους δεν κατόρθωσαν να ανακαλύψουν ούτε τον τροχό. Ζούσαν σε άθλια τσαντήρια σαν τα ζώα. Δεν άφησαν κάποιο γραπτό μνημείο, δεν γέννησαν κάποιον εξερευνητή, δεν είχαν κάποια μουσική παιδεία εκτός από κάποια κλαπατσίμπανα και ταμ-ταμ. Καμία ποίηση, κανένας γλύπτης, κανένας επιστήμονας. Πως θα μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο ή να επικρατήσουν των λευκών Ευρωπαίων; πάλι καλά που η Αμερική έγινε αποικία - κυρίως- Ευρωπαίων γιατί δεν θα είχαμε δει καμία εφεύρεση, καμία ανακάλυψη από τα Δυτικά.

Eagle1 είπε...

Συγνωμη αλλα ειστε αδιαβαστοι.Παιδια ανοιξτε και κανα βιβλιο,δεν κανει κακο.Εχετε διαβασει ποτε σας ιστορια αραγε;Ενταξει τι να σας πω.Ο,τι και να πω ειναι λιγο.Το μονο που εχω να προσθεσω ειναι οχι να παρετε καποια βιβλια να διαβασετε αλλα οτι χωρις την Αμερικη ο κοσμος μας θα ηταν σιγουρα χειροτερος.Παραλληλα ετσι για να ξερετε οτι οι πρωτοι αποικοι της Αμερικης ηταν κυνηγημενοι χριστιανοι απο την Ευρωπη.Αλλα δεν πειραζει,η καθε χωρα εχει το συστημα της με τους προσφυγες και το εκπαιδευτικο συστημα της.....την επιστημη της,την θρησκεια της,την παιδεια της,τις τεχνες,την κουλτουρα της,το πολιτικο συστημα της,τους νομους της,την βιομηχανια της,τα γραμματα της,τα πανεπιστημια της,τις ανακαλυψεις της,την οικονομια της,κτλ.

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ωραιο αρθρο και φωτογραφιες !
Το yankee nation δεν μεταφραστηκε σωστα ενω το a ganner δεν μεταφραστηκε καθολου
Για αν ριξω και ενα αμερικανικο: Long Live CSA - The South Will Rise Again

Ανώνυμος είπε...

Εάν δεν υπήρχαν οι Η.Π.Α. δεν θα είχε επιτυχία το πραξικόπημα κατά της Αγίας Ορθόδοξης Ρωσίας και φυσικά ο καπιταλιστικός άξονας {Αμερική (Αγγλία Γαλλία ) Σοβιετία} δεν θα είχε κερδίσει τον πόλεμο κατά των εθνικό σοσιαλιστών.
Μάλλον δεν θα υπήρχε και ανάγκη για να δημιουργηθεί η αποτρόπαιη αυτή ναζιστική δολοφονική μηχανή!

Στο σήμερα:
Πάντως οι εν Ελλάδι διαβιούντες κομουνιστές πάνε συνεχώς ενάντια στον πλούτο.
Την εποχή που μεσουρανούσε ο καπιταλισμός με Χριστιανικές κυβερνήσεις και έτρωγαν οι χριστιανοί άνθρωποι με χρυσά κουτάλια, αυτοί ήταν εναντίον των Η.Π.Α.
Τώρα που η αριστερά κατάφερε και πήρε τα ηνία ολοκληρωτικά και πάνε για κομμουνισμό με τον διεθνιστικό αχταρμά πρώην αμερικάνικο λαό στην πείνα , τώρα βρίσκεται φανερά στο πλευρό τους.

Οπου κομμουνισμός διαφθορά πορνεία εγκληματικότητα και άπειρη φτώχια!
Άλλη μια απόδειξη από την χώρα που λατρεύουν και έχουν ως πρότυπο τους ΚΑΙ οι φιλελεύθεροι , οι οποίοι δεν έχουν καταλάβει – οι αστοί και το σχοινί του λένιν- πως ΠΑΜΕ ολοταχώς για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.
Εάν δεν συμβεί τάχιστα κάποιο κοσμοϊστορικό γεγονός…

Και εάν υπάρχουν και ορισμένοι από αυτούς , τους πραγματικά φιλελεύθερους , που το φωνάζουν χρόνια τώρα , φωνή βοώντος…
Τα ίδια ακριβώς με τους αγαθούς κομμουνιστές που επιμένουν ακόμα πως για όλα φταίει η ανύπαρκτη εδώ και πολλά χρόνια στο παγκόσμιο στερέωμα , δεξιά.
Αυτοί δεν πείθονται για τους γνωστούς λόγους , εξάλλου και ως “ποσότητα” είναι αδιάφοροι - οι φιλελεύθεροι όμως δεν βλέπουν , προς τα πού βαδίζει η πρώην Χριστιανική Αμερική;
Και καλά από ηθικής απόψεως δεν διαφέρουν και σε τίποτα από τους κομουνιστές, ίσως και να πρωτοπορούν στην ανηθικότητα. Τους είναι αδιάφορος ξεπερασμένος και σκοταδιστικός ο Χριστιανικός πολιτισμός.
Οικονομικά που είναι το ΜΟΝΟ που τους απασχολεί – ΚΑΚΩΣ ΚΑΚΙΣΤΑ, ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΥΣΙΔΑ – δεν βλέπουν προς τα που …ΠΑΜΕ;


CNN Money: 6 στους 10 Αμερικανούς δεν έχουν στην άκρη 500 δολάρια για έκτακτη ανάγκη
http://bankingnews.gr/διεθνή/item/315781-cnn-money-6-stoys-10-amerikanoys-den-echoyn-sthn-akrh-500-dolaria-gia-ektakth-anagkh.html

Ανώνυμος είπε...


Skywatcher, πώς εξηγείς το ότι οι κακές τράπεζες πολέμησαν λυσσαλέα τον "κακό" Λίνκολν ενώ βοήθησαν με ένα σωρό χρήματα τον "καλό" νότο;

Ανώνυμος είπε...

Γιατι δεν εμφανιζεται το σχολιο μου?

Ανώνυμος είπε...

Και εγω ειμαι υπερ της αμερικανικης συνομοσπονδιας αλλα τι σχεση μπορει να εχουν οι αμερικανοι με τους μεξικανους ρε παιδια?

konion είπε...

Τὸ βιβλίο «Why the North Won te Civil War» Ἐπιμέλεια David Donald, Νέα Ὑόρκη: Collier Books 1962, σελίδες 79 - 90, ὑποστηρίζει ὅτι, ὁ Νότος ἔχασε τὸν πόλεμο, διότι ἦταν πολὺ δημοκρατικός.

Ανώνυμος είπε...

Με ποιον τρόπο θα είχε καταργηθεί η δουλεία χωρίς πόλεμο;
Μπορείς να αναπτύξεις την άποψή σου λίγο περισσότερο;
Μια-δυο αράδες αρκούν. Δεν ζητώ ολόκληρα κατεβατά.
Ευχαριστώ πολύ.

Ιεραπόστολος Τζέιμσον