Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Ο αντι-κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου. Στην εξέγερση του 1956 στην Ουγγαρία τα περισσότερα θύματα ήταν κάτω των 30 ετών

Σύμφωνα με την Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία της Ουγγαρίας, 2700 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του 1956, και οι περισσότεροι από τους μισούς νεκρούς και σχεδόν οι μισοί από τους τραυματίες ήταν κάτω των 30 ετών.
Το 78% όλων των θανάτων που σχετίζονται με την εξέγερση - 1945 περιπτώσεις - καταχωρήθηκαν στη Βουδαπέστη.
Το 85% των νεκρών ήταν άνδρες και το 15% ήταν γυναίκες.
Από τις 23 Οκτωβρίου 1956 έως το τέλος του έτους, η υπηρεσία δημόσιας υγείας ανέφερε σχεδόν 20.000 τραυματίες που σχετίζονταν με τις μάχες και έλαβαν φροντίδα από την υγειονομική υπηρεσία.
Περισσότερο από τα τρία τέταρτα των τραυμάτων προκλήθηκαν από πυροβολισμούς από τουφέκια και πολυβόλα, οβίδες και εκρήξεις χειροβομβίδων - οι περισσότεροι από τους τραυματισμούς επηρέασαν τα άκρα.
Σχεδόν το ήμισυ των τραυματιών ήταν 19 έως 30 ετών και σχεδόν το ένα τέταρτο αυτών ήταν κάτω των 18 ετών.

Σχεδόν το 60% των νεκρών ήταν εργαζόμενοι ή εξαρτώμενοι από αυτούς, αλλά σημαντική ήταν και η απώλεια επαγγελματιών, στρατιωτών και φοιτητών.

Οι κομμουνιστικές αρχές εξέδωσαν αρκετές αναφορές για τα στοιχεία της ένοπλης εξέγερσης της 23ης Οκτωβρίου και τα γεγονότα που έλαβαν χώρα μετά την εισβολή στην Ουγγαρία από τις σοβιετικές δυνάμεις, αλλά οι αναφορές ήταν διαθέσιμες μόνο σε μια μικρή μειοψηφία κομμουνιστών αξιωματούχων.

Ένα άλλο μυστικό έγγραφο που κυκλοφόρησε από την Στατιστική Υπηρεσία και καταρτίστηκε στις 13 Ιουλίου 1957, περιέχει τα στοιχεία των ανθρώπων που έφυγαν από τη χώρα μεταξύ 23 Οκτωβρίου 1956 και 30 Απριλίου 1957.

Μέχρι τις 6 Απριλίου 1957, 274.704 πρόσφυγες της Ουγγαρίας έφθασαν στην Αυστρία και μέχρι τις 26 Μαΐου 1957 19.181 άνθρωποι διέφυγαν στη Γιουγκοσλαβία.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αγαπητε κοκκινε ουρανε δεν ταιριαζει βεβαια εδω αλλα ταιριαζει σε ολο το πνευμα του μπλογκ
δειτε τι εκαναν οι υπερφεμινιστριες και τι ερχεται!!!!!!!
ακουστηκε ξεκαθαρα το ///θανατος στους αντρες!
καντε ενα ξεχωριστο αρθρο αν θελετε

https://periergaa.blogspot.gr/2017/10/video_24.html

Unknown είπε...

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ Children of Glory (2006)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Α΄ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ https://docs.google.com/file/d/0B3Ip5SPcfIj6UDBoV0hNS3FzeTg/edit

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Β΄ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ https://docs.google.com/file/d/0B3Ip5SPcfIj6MkhuQTJodkY1SzA/edit

http://www.christianikocinema.com/

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζοντας όλα αυτά που διέπραξαν τα δολοφονικά δικτατορικά κομμουνιστικά αντίχριστα ανθελληνικά καθεστώτα ανά την υφήλιο , αλλά και στην Ελληνοχριστιανική Ελλάδα μας , πως δικαιολογείται (ερμηνεύεται) το φαινόμενο κατά το οποίο το κομμουνιστικό τόξο , το οποίο σε λίγες ημέρες από σήμερα στα διάφορα σε για ζωντανά μετάδοση “θέατρα”, την μαύρη επέτειο της 17 Ν , θα αρχίσει να καταγγέλλει το ένα τανκ που σταμάτησε στην πόρτα και να εξυμνεί τα 2,000 τανκ που ποδοπάτησαν τις χιλιάδες των πολιτών που διαδήλωναν μπροστά από τις σιδερόφρακτες θύρες;

Πως δικαιολογείται (ερμηνεύεται) το φαινόμενο οι παρευρισκόμενοι δημοσιολαλούντες όχι μόνον να ποιούν την νήσσαν , αλλά και να επαυξάνουν στα λεγόμενα των δοσίλογων ανθελλήνων αντίχριστων εκπροσώπων του προτεκτοράτου , κατηγορώντας τους ΗΡΩΕΣ της Ελληνικής επανάστασης ;

Πως δικαιολογείται (ερμηνεύεται) το φαινόμενο οι πανεπιστήμονες- ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί , να συναγωνίζονται τους δημοσιολαλούντες;

Τέλος , πως δικαιολογείται (ερμηνεύεται) το φαινόμενο όλοι εμείς οι Έλληνες πολίτες, να δουλεύουμε για να μας δουλεύουν οι τύραννοι που έχουν ΚΑΙ το θράσος να κατηγορούν τους Έλληνες που προσπάθησαν και το κατάφεραν, δυστυχώς για πολύ λίγο , να μας απελευθερώσουν από τα δεινά μας και από τους βασανιστές μας;

polycmike είπε...

Εξαιρετική ταινία!!!