Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017

ΓΑΛΛΙΑ: Ο κομμουνιστής Μελανσόν ζήτησε να αφαιρεθεί η σημαία της ΕΕ από την αίθουσα της εθνοσυνέλευσης και ο Μοσκοβισί τον κατηγόρησε για «εθνικισμό»!

Ο ηγέτης του αριστερού γαλλικού κόμματος των «Ανυπότακτων» Jean Luc Melenchon και οι βουλευτές του υπέβαλαν τροπολογία για την αφαίρεση της σημαίας της Ε.Ε. από την γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η αρμόδια Επιτροπή της Εθνοσυνέλευσης θα εξετάσει την τροπολογία που κατατέθηκε από τους 17 βουλευτές των «Ανυπότακτων» και στην οποία ζητούν την απόσυρση της σημαίας της Ε.Ε από το κτίριο «Palais Bourbon» (δίπλα στο Σηκουάνα).

Ενώ στην προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία ο Melenchon έφερε στο προσκήνιο τη γραμμή του λεγόμενου ευρωπαϊκού «ρεφορμισμού» και μίλησε για «φιλικό διαζύγιο» με την Ε.Ε. σε περίπτωση που αυτή δεν προχωρούσε σε ικανές παραχωρήσεις, μετά τις εκλογές ο Γάλλος Κομμουνιστής φαίνεται ότι επέστρεψε σε πιο τυπική ρητορική.

"Ειλικρινά, πρέπει να το ανεχθούμε αυτό;", είπε, μιλώντας για τη σημαία της ΕΕ που ήταν δίπλα δίπλα με την γαλλική σημαία και την σημαία των Ηνωμένων Εθνών στη Συνέλευση.

Η τροπολογία φαίνεται σαν ένα καθαρό κείμενο νατιβιστικού λαϊκισμού, (nativism = πολιτική που ευνοεί τα συμφέροντα των αυτοχθόνων) καθώς αναφέρεται στο «ιστορικό πολιτικό σχέδιο της ανεξαρτησίας» της Γαλλίας, αλλά μαλακώνει μετά, καθώς μνημονεύει την σημαία των Ηνωμένων Εθνών ότι είναι «στο πνεύμα της ανεξαρτησίας και της προαγωγής της ειρήνης».

Το «Εθνικό Μέτωπο» έσπευσε να χαιρετίσει την πρωτοβουλία. 

«Έχουν δίκιο. Είμαστε στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, είναι φυσιολογικό να υπάρχει μόνο η γαλλική σημαία», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Λουί Αλιό.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Pierre Moscovici (Πιερ Μοσκοβισί) μίλησε για «υφέρποντα εθνικισμό»!

«Υπάρχουν δύο πράγματα που δεν μου αρέσουν στο κόμμα του Jean-Luc Mélenchon», είπε ο εβραϊκής καταγωγής πολιτικός που είχε υπηρετήσει και ως Υπουργός Οικονομικών και Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας. «Ο εθνικισμός και η άρνηση των μεταρρυθμίσεων», δήλωσε.

Όταν ζητήθηκε να αποσύρει την ευρωπαϊκή σημαία από το ημικύκλιο της Εθνοσυνέλευσης, είπε «η ευρωπαϊκή σημαία δεν είναι η σημαία μιας οντότητας έξω από μας, είναι η σημαία μας».

« Όταν πας σε ένα αεροδρόμιο, είσαι “πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, δεν είσαι “Γάλλος πολίτης”», τόνισε ο Moscovici εκφράζοντας τη λύπη του για αυτό τον υφέρποντα  εθνικισμό που «δεν έχει μέλλον και δεν έχει καμία θέση».

Πάντως έσπευσε να τονίσει ότι δεν υπάρχει ομοιότητα μεταξύ της Αριστεράς και του Εθνικού Μετώπου. «Όχι, είναι πολύ διαφορετικά», είπε, προσθέτοντας ότι δεν μπερδεύει τους “les fachos” και τους “les fâchés”, (κάτι σαν λογοπαίγνιο: τους «φασίστες» με τους «θυμωμένους») και ότι σέβεται τον Jean-Luc Mélenchon, και τις αξίες του και τις μάχες του.

Και κατέληξε: «Σήμερα, μια Αριστερά που δεν είναι ευρωπαϊκή δεν είναι Αριστερά, είναι Αριστερά έξω από το πεδίο της πραγματικότητας».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ κι εδώ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πως αλλάζουν οι καιροί. Ο πατέρας του Πιέρ Μοσχοβισι, Σερζ, έγινε μέλος του Κ.Κ.Ρουμανίας το 1939 σε ηλικία 14 ετών! Ηγετικό στέλεχος του κομμουνιστικό κόμματο ο θείος του Σερζ , με τα αυτό επώνυμο, Μόσχοβιτς ή Μοσχοβίσι στην ρουμανική εκδοχή.
Ο Μελανσόν αντίστροφη πορεία, από το σοσιαλιστικό κόμμα ίδρυσε ένα τύπου κομμουνιστικό κόμμα.
Η σημαία της Ε.Ε υπενθυμίζει ξένη αεθνική κυριαρχία, επμνευστής της ο Εβραίος δημοσιγράφος Πωλ Λεβί,με βελγική υπηκοότητα. Τα δώδεκα αστέρια της σημαίας συμβολίζουν, κατ΄αυτόν, τις δώδεκα πύλες της επουρανίου Ιερουσαλήμ.

Santiago aj είπε...

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ, ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΤΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ. ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΑΚΙΜΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ.

ImmortalCataphract είπε...

Όταν οι φιλελέδες γίνονται πιο αριστεροί από τους αριστερούς...

Πάντα το έλεγα ότι το σύστημα είναι ακροαριστερό στα κοινωνικοπολιτικά θέματα και ακραία αστικό σε θέματα οικονομίας. Κάθε μέρα επιβεβαιώνομαι...

aetos είπε...

Και ο Μοσκοβισί και ο Μελανσόν είναι εβραίοι (ο 2ος σεφαραδίτης). Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο πρώτος κάνει τον καλό διεθνιστή και ο δεύτερος τον κακό "εθνικιστή". Ο Λένιν είχε πει, άσχετα από το ποιόν του, μία αλήθεια: ότι εξουσιαζεις απόλυτα μια χώρα όταν ελέγχεις και την κτβέρνηση και την αντιπολίτευση. Αυτό ισχύει για την Γαλλία.

Ανώνυμος είπε...

Μονο στην Γαλλια;
Στην Ελλαδα δεν ισχυει;

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ.H ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΑΛΑ ΜΠΡΑΤΣΕΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ!!!