Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Γυναίκες που δηλώνουν ότι δεν είναι φεμινίστριες μπορεί και να είναι

Του Corey Savage (Return of Kings) / ΚΟ

Ο Corey είναι συγγραφέας του βιβλίου “Man's Fight for Existence”. Πιστεύει ότι στην μοντέρνα κοινωνία οι άνδρες έχουν χάσει την ταυτότητά τους και θα πρέπει να επιστρέψουν και να τιμήσουν την «πρωταρχική τους φύση».

Ακούγεται ότι ο φεμινισμός χάνει έδαφος, επειδή όλο και λιγότερες γυναίκες ονομάζουν τον εαυτό τους φεμινίστριες. Υποτίθεται ότι είναι ένα σημάδι νίκης ότι οι γυναίκες δεν δείχνουν ενδιαφέρον για αυτό το αδιάφορο κίνημα. Αλλά είναι αλήθεια αυτό; Είναι σημάδι ότι πεθαίνει αυτή η σέκτα που λέγεται φεμινισμός;

Εγώ λέω όχι. Πιστεύω ότι οι γυναίκες απλά δεν αποκαλούνται φεμινίστριες λόγω της αρνητικότητας που σχετίζεται με αυτόν τον όρο. Οι γυναίκες ενδιαφέρονται για την εικόνα τους και δεν πρόκειται να την θυσιάσουν συνδέοντας τον εαυτό τους με κάποιο φρικιό που έχει τα μαλλιά του μπλε. Οι περισσότερες από αυτές δεν θέλουν καν να μπλέκονται και να «λερώνονται» μέσα σε ιδεολογικές μάχες. Όχι, είναι περισσότερο μακιαβελικές από αυτό. Αλλά η αποστροφή τους δεν σημαίνει ότι έχουν απορρίψει τις βασικές αρχές του φεμινισμού.
Πρώτον, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι ο φεμινισμός έχει ήδη κερδίσει. Σήμερα ζούμε σε μια μετα-φεμινιστική δυστοπία όπου εφαρμόζονται μέτρα για τον έλεγχο των ανδρών και τη μετατροπή τους σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Εάν έχετε αμφιβολίες, ας ρίξουμε μια ματιά στα αποτελέσματα: Στη σημερινή κοινωνία, μια γυναίκα μπορεί να κοιμηθεί χωρίς να «δεσμευτεί» με ένα σωρό άντρες, να κάνει τατουάζ και άλλες τροποποιήσεις του σώματος, να παχύνει και να περιμένει να βγει με άντρες με τέλειους κοιλιακούς, να έχει μια συμπεριφορά σκύλας, να προβαίνει σε ψευδείς κατηγορίες βιασμού ή σεξουαλικής παρενόχλησης, να έχει πλεονέκτημα πρόσληψης δύο προς ένα στο STEM (Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά), να χωρίσει κατά βούληση και να τα κάνει όλα αυτά χωρίς συνέπειες και χωρίς να αποκαλείται φεμινίστρια επειδή ζει ήδη σε έναν κόσμο όπου ο φεμινισμός έχει καταστρέψει κάθε ευαισθησία.
Οι γυναίκες σήμερα δεν θέλουν να αποκαλούνται φεμινίστριες επειδή αυτό είναι απλώς περιττό. Το γεγονός είναι ότι η πλειοψηφία θα προτιμούσε να απολαμβάνει τα χαλάσματα της νίκης παρά να είναι πολιτικά ενεργή. Να λεηλατήσει όλα αυτά που άφησε πίσω της η νίκη. Εσύ άνδρα, θα έκανες σοβαρό λάθος να παρατήσεις την σκοπιά σου ακριβώς επειδή ένα κορίτσι δεν ονομάζει τον εαυτό του φεμινίστρια.



Το ψέμα της ισότητας

Γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες γυναίκες εξακολουθούν να πρεσβεύουν φεμινιστικές αξίες επειδή, ενώ πολλές απορρίπτουν την ετικέτα "Φ", η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι οι περισσότερες εξακολουθούν να πιστεύουν στην "ισότητα". Ποια είναι λοιπόν αυτή η ισότητα; Η ισότητα που αναφέρονται είναι επιλεκτικά προνόμια που κέρδισαν άνδρες που αγωνίστηκαν γι’ αυτές.

Ας πάρουμε, για παράδειγμα, το δικαίωμα ψήφου. Αυτό είναι ένα πράγμα που ακόμη και πολλές αντι-φεμινίστριες αναφέρουν ως παράδειγμα πατριαρχικής καταπίεσης του παρελθόντος. Αλλά ξέρετε γιατί δεν επιτρεπόταν στις γυναίκες να ψηφίζουν; Επειδή δεν συντάχθηκαν σε πολέμους όπως οι άντρες. Ναι, το ψέμα της καταπίεσης και της ισότητας μπορεί να λειτουργήσει μόνο όταν κερδίζεις συγκεκριμένα προνόμια χωρίς να λαμβάνεις υπόψη οτιδήποτε άλλο στην κοινωνία που χορήγησε αυτά τα "προνόμια." Πείτε μου πού ήταν οι φεμινίστριες κατά τη διάρκεια των δύο παγκόσμιων πολέμων που ζητούσαν «ίσες ευκαιρίες» να πάνε να σταλούν στην πρώτη γραμμή;

Έτσι, αυτό που οι πρώτες φεμινίστριες κατάφεραν να επιτύχουν ήταν να δημιουργήσουν ένα παράλογο σενάριο ανισότητας όπου οι γυναίκες είχαν το δικαίωμα να έχουν το προνόμιο των αντρών να ψηφίζουν χωρίς την ευθύνη να μάχονται στον πόλεμο. Ακόμη και στη Σοβιετική Ένωση, όπου τα δύο φύλα υποτίθεται ότι έγιναν ίσα υπό τον κομμουνισμό, οι άντρες γενικά εξακολουθούσαν να πληρώνουν τον φόρο αίματος του πολέμου με πάνω από 20 εκατομμύρια θύματα (σίγουρα, πολλές γυναίκες πολέμησαν επίσης). Και για να έρθουμε στο σήμερα, τώρα που η αμερικανική κυβέρνηση σκέφτεται την στρατιωτική θητεία για τις γυναίκες, αυτές οι ίδιες χαϊδεμένες φεμινίστριες κλαίνε ότι δεν είναι ίσες. Με απλά λόγια, σε αυτές τις θρηνούσες γυναίκες τους αρέσει να τους δίνεται "ισότητα" από την κυβέρνηση αντί να πρέπει να την κερδίσουν.

Αυτό που πολλοί δεν θέλουν να δεχτούν είναι ότι οι άντρες και οι γυναίκες είναι διαφορετικοί. Τέρμα. Αυτό οφείλεται στη βιολογία, όχι σε κάποια πατριαρχική συνωμοσία που υποδουλώνει τη γυναίκα. Οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν τα δικά τους δυνατά σημεία και τις δικές τους αδυναμίες και έχουν (ή τουλάχιστον είχαν μέχρι πρόσφατα) διαφορετικούς ρόλους και πρότυπα που αντιστοιχούσαν στους ρόλους των φύλων τους. Το να λέμε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες είναι «ίσοι» είναι τόσο ανόητο, όπως το να λέμε ότι τα μήλα και τα πορτοκάλια είναι «ίσα». Η κοινωνία λειτουργεί επειδή τα δύο φύλα παίζουν τους δικούς τους μοναδικούς τους ρόλους, έτσι όπως ένας άνδρας και μια γυναίκα μπορούν να χορέψουν ένα ταγκό αρμονικά λόγω των ξεχωριστών αλλά συμβατών ρόλων τους. Οι φεμινιστικές προσπάθειες να καταστραφεί αυτό το πρότυπο είναι αυτό που προκαλεί όλα τα προβλήματα μεταξύ των φύλων που βλέπουμε σήμερα.

Μια νέα μεζούρα: «Ισότητα» (καλύτερα «Εξισωτισμός»)

Τώρα που έχουμε καθιερώσει την "ισότητα" ως ψευδή προϋπόθεση, ας επιστρέψουμε στο αρχικό θέμα των σύγχρονων γυναικών και των κοινωνικών τους αξιών. Προτείνω ότι, αντί να κρίνεται μια γυναίκα με βάση το αν είναι "φεμινίστρια" ή όχι, θα πρέπει να κρίνεται με βάση το αν πιστεύει στην (ισοπεδωτική) ισότητα (equalism) ή όχι. Ο equalism είναι η λανθασμένη προσπάθεια να τυποποιηθούν δύο διαφορετικά πράγματα (σε αυτή την περίπτωση, τα φύλα) που δεν μπορούν να γίνουν ίσα. Για να το παραφράσω: οι γυναίκες είτε πιστεύουν στον παραδοσιακό και βιολογικό ρόλο για τον εαυτό τους, είτε πιστεύουν σε μια ισοπαλία «ισότητας» όπου απολαμβάνουν όλα τα αντρικά προνόμια χωρίς όμως τις ευθύνες.

Και όπως επεσήμανε ο Roosh V, η γυναίκα μπορεί ακόμη να μιλάει εναντίον του φεμινισμού και να εξακολουθεί να έχει equalist απόψεις που αντιστοιχούν στον φεμινισμό. Δεν είναι απαραίτητο ότι συμφωνούν μαζί μας. Στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να είναι αυθεντικές στην στάση τους εναντίον των φεμινιστριών του 21ου αιώνα που λογοκρίνουν τους άλλους ενώ υποκινούν μια αντί-ανδρική κουλτούρα. Αλλά στη χειρότερη περίπτωση, απλώς παίζουν ένα παιχνίδι για να συγκεντρώσουν την προσοχή των ανδρών για τους δικούς τους σκοπούς. Προσωπικά, δεν θα απέρριπτα αυτές τις γυναίκες εντελώς, αλλά δεν θα ενθουσιαζόμουν κιόλας. Είναι αστείο το πόσο εύκολο είναι για μια γυναίκα με εμφάνιση πάνω από το μέσο όρο να συγκεντρώνει ορδές αρσενικών οπαδών απλώς επειδή έχει μια αντι-αριστερή ρητορική.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα συναντήσεις μια γυναίκα, ρώτησε τον εαυτό σου: Πιστεύει ότι οι άνδρες και οι γυναίκες έχουν βασικές διαφορές στο φύλο καθώς και διαφορετικούς ρόλους ή πιστεύει στην "ισότητα"; Η στάση της απέναντι στις διαφορές φύλου θα σου πει πολλά περισσότερα για την αληθινή της φύση από ό, τι χαρακτηρίζει η ίδια τον εαυτό της.

ΚΟ - διευκρινιστικά: Τα όσα περιγράφουν οι αρθρογράφοι της ιστοσελίδας Return of Kings μπορεί να ακούγονται ακραία και κάποια όντως είναι. (Ενθυμείσθε το άρθρο περί της απαγόρευσης ψήφου στις γυναίκες, ως "μόνη λύση" για να σωθεί ο δυτικός κόσμος από την μεταναστευτική λαίλαπα που την οδηγεί σε σίγουρο αφανισμό). Το συγκεκριμένο site μου φαίνεται ενδιαφέρον, αν και πολλές φορές αποπνέει μια αίσθηση υποτίμησης της γυναίκας. Εντούτοις: Η σύγχρονη κοινωνία βλέπει πιο εύκολα τις γυναίκες ως θύματα και δείχνει ευκολία στο να «κατανοήσει» ή και να δικαιολογήσει κάθε συμπεριφορά τους, ακόμα και «ακρότητά» τους (ομάδες ή εκδηλώσεις "μόνο" για γυναίκες που βασιλεύει ο μισανδρισμός, αντιανδρικά στερεότυπα κλπ), αλλά στέκονται πολύ αυστηροί προς τους άνδρες. Κοιτάξτε να δείτε. Ο ΚΟ δεν υιοθετεί κάθε άποψη που παρουσιάζει, αλλά δεν θα διστάσει να την ακούσει και να την προβάλει. Το αν αυτή η άποψη δεν είναι mainstream ή «προκαλεί», πιστέψτε με, την κάνει πιο... ελκυστική. Αυτό είναι το ελάττωμα του ΚΟ. Γιατί σε καιρούς απάθειας και συμβιβασμού ακόμα και το ακραίο είναι ελκυστικό ως μια κάποια αντίδραση. Η διαφθορά στις σύγχρονες δυτικές μετα-χριστιανικές κοινωνίες (βάλτε και την δική μας μέσα) αγγίζει όλους μας και θα στιγματίσει όχι μόνο εμάς αλλά και (το κυριότερο) εκείνους που έρχονται μετά από εμάς. Και ας έχουμε υπόψιν μας ότι οι άνθρωποι που ζουν στην Αμερική ζουν μέσα σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που ίσως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε απόλυτα. Αλλά μέσα σε αυτό πολύ σύντομα και εμείς θα υποχρεωθούμε να ζήσουμε. Και ίσως τότε να μιλάμε διαφορετικά. Αν μας αφήνουν να μιλάμε. 

ΚΟ / Πηγή

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΚΟ!
Τι μου θυμισες! Οταν ημουν φοιτητης σε αμερικανικο πανεπιστημιο Σαββατοβραδο και μοναχος μου στην ξενητια αλλαζα με το "ριμοτ" τα καναλια στην τηλεοραση.
Κατι μου τραβηξε την προσοχη κι παρακολουθησα στην οθονη ενα σκηνικο που εδειχνε μια γυναικα να προσπαθει ανεπιτυχως να τοποθετησει μια σκαλα κοντρα σ' ενα τοιχο.
Τι ειχε γινει;
Η γυναικα αυτη κατα τον δημοσιογραφο ειχε υποβαλει αιτηση να γινει πυροσβεστης.
Ο κανονισμος ομως προεβλεπε να περασει εκτος των αλλων και ορισμενες εξετασεις φυσικης ικανοτητας ως προς τις απαιτησεις του επαγγελματος. Η εν λογω δεν ηταν ικανη να σηκωσει μια σκαλα και να την τοποθετησει στον τοιχο, χωρια που ειχε αποτυχει και σε αλλες προσπαθειες που απαιτουντω στις εξετασεις.
Τελικα "κοπηκε" η κυρια απ την πυροσβεστικη.

ΚΟΠΗΚΕ;;;
Αμ δε!
Τους εκανε μυνηση για ......διακριση επειδη ηταν γυναικα.
Τελικα την προσελαβαν σε θεση γραφειου, κατι που δινεται στους ηλικιωμενους πυροσβεστες, λιγα χρονια πριν αποσυρθουν στην συνταξη.

Αυτα με τις ισοτητες και τις φεμμες.


Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

Eagle1 είπε...

ΚΟ είναι κάποιες καταστάσεις που είναι σωστές και κάποιες καταστάσεις που είναι λάθος. Το σίγουρο είναι οτι υπάρχει διαφορά. (Βιολογική). Αλλο άντρας και άλλο γυναίκα. Ομως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε μια χώρα όπως την Αμερική π. χ. με την Ελλάδα. Εμείς είμαστε Βαλκάνια (θα έλεγα πες και Ευρώπη) και μια χώρα πρώην εγγύς ανατολής. Ρόλο σημαντικό παίζει λοιπόν και η παιδεία, η θρησκεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, η κουλτούρα του κάθε λαού. Δεν μπορούμε να τοποθετούμε ολες τις γυναίκες σε ένα τσουβάλι. (Οπως και τους άντρες επίσης.) Θα'θελα να μου εκθέσεις τις θέσεις,Του Κυρίου στην Καινή Διαθήκη και μόνο για την γυναίκα. (Μόνο απο τα 4 ευαγγελια).

Ανώνυμος είπε...

Θυμήθηκα την περίπτωση του υπουργού Καμμένου πέρυσι που ...τόλμησε να μιλήσει για υπηρέτηση των γυναικών στο στρατό. Χαμός!!!!! πήγαν να τον κατασπαράξουν. Και μέσα σε όλη αυτήν την οχλαγωγία δεν μπόρεσα τελικά να ξεκαθαρίσω με τι επιχειρήματα αποσυνδέουν την ισότητα των 2 φύλων με την στράτευση των γυναικών την οποία τόσο εύκολα χαρακτηρίζουν φασιστική (αυτό κάτι μου θυμίζει.....)

Apodei είπε...

Οι θέσεις του Κυρίου στα Ευαγγέλια φαίνονται από τις πράξεις Του:
Στην Ιουδαϊκή κοινωνία αλλά και στην αρχαιοελληνική (με εξαίρεση τη Σπάρτη) τις γυναίκες δεν τις λάμβαναν καθόλου υπόψιν τους, ήταν άτομα 2ου ρόλου, κλεισμένες στα σπίτια, υπάκουες σύζυγοι. Ο Χριστός τους μιλούσε, τους εξηγούσε, κάτι που από μόνο του ήταν υπερ-επαναστατικό για την εποχή:
+ Δίδασκε και φιλοξενούνταν από τη Μαρία τη Μαγδαληνή και την του Κλωπά,
+ συνομίλησε με την (άγνωστη) Σαμαρείτιδα (μετέπειτα Αγ. Φωτεινή), κάτι άκρως επαναστατικό γιατί οι άντρες δε μιλούσαν με άγνωστες, οι Ιουδαίοι περιφρονούσαν και δε μιλούσαν με τους Σαμαρείτες, ενώ ακόμα και οι γυναίκες απέφευγαν τις γυναίκες που είχαν πάει με πολλούς, και συζούσαν χωρίς γάμο, όπως η εν λόγω Σαμαρείτιδα
+ Υπερασπίστηκε την προς λιθοβολισμό πόρνη εξισώνοντας ένα αμάρτημα που οι Ιουδαίοι θεωρούσαν άξιο θανάτου με τα υπόλοιπα, που δεν επέσυραν τη θανατική ποινή.
Αυτά μου έρχονται σε 1η φάση, πιστεύω είναι κι άλλα

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ είπε...

Μου φαίνεται ότι ο Bill Burr έχει σχολιάσει το θέμα πολύ ωραία...
https://www.youtube.com/watch?v=Zr162OZ2Z0w

Eagle1 είπε...

Ακριβώς mixallis111 και είναι και αλλα πολλά, όπως για παράδειγμα οτι είχε και μαθήτριες που αυτο ηταν άκρως επαναστατικό για την εποχή εκείνη....Ο Κύριος μας έδειξε ΚΟ την πορεία που είχε η θέση της γυναίκας μέσα στους αιώνες και την πήρε και την ύψωσε και της έδωσε την αξία που έπρεπε να είχε μέσα στον κόσμο και την κοινωνία, και της έδωσε ισάξια με τους άνδρες την δυνατότητα να εισέλθει στην Ουράνια Βασιλεία. Μην ξεχνάμε ότι το χαρμόσυνο μύνημα της Ανάστασης, Εμφανιζόμενος, το έδωσε Ο Κύριος, πρώτα στις γυναίκες να το ανακοινώσουν......

Ανώνυμος είπε...

Αυτη η αναρτηση νομιζω οτι βαζει ολες τις μη-φεμινιστριες στο ιδιο τσουβαλι..δεν το περιμενα αυτο απο εσας. Δηλαδη το οτι στη δυτικη κυριως κοινωνια εχει επικρατησει μια κυριως φεμινιστικη υποκουλτουρα σημαινει οτι ακομα κι οι γυναικες που δεν ασπαζονται τον φεμινισμο ειναι κι αυτες κακομαθημενες που στα κρυφα απολαμβανουν τα αποτελεσματα του φεμινισμου? Ξερεις τι απολαμβανω εγω? Απολαμβανω το γεγονος οτι (οχι χαρη στον φεμινισμο αλλα κυριως χαρη σε πραγματικα ανθρωπιστικα κινηματα), υπαρχουν σωματεια υπερασπισης των γυναικων κατα της ανδρικης βιας που αιωνες τωρα ειναι κυριαρχη, ακομα και στη σημερινη εποχη που υποτειθεται οτι κυριαρχει ο πολιτισμος, απολαμβανω το γεγονος οτι πλεον ακομα κι αν καποιο μαγκακι αποφασισει εστω και να εκβιασει μια γυναικα θα τιμωρηθει οπως του αξιζει, σε αντιθεση με την ενοχοποιηση της γυναικας που επικρατουσε εδω και χρονια, ειδικα σε κοινωνιες οπως της Ελλαδας που ο αντρας μεγαλωνε και ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ καλυτερα κι απο Ανατολιτης πασας. Απολαμβανω επισης το γεγονος οτι οι γυναικες εχουμε δικαιωμα σε μορφωση και εργασια οσο κι εσεις. Οχι δεν απολαμβανω το γεγονος οτι αντρες κατηγορουνται αδικα για βιασμους, ουτε μου αρεσει να βλεπω ενα ματσο ηλιθιες να γελοιοιποιυν την Πιστη μου ή το φυλο μου γενικα. Δεν απολαμβανω τον φεμινισμο ειδικα τον σημερινο, ουτε τιποτα απο αυτα που εχει 'πετυχει' γιατι ο συγχρονος φεμινισμος δεν εχει πετυχει τιποτα για τις γυναικες. Τιποτα καλο τουλαχιστον.Τωρα πως ηρθε σ'εσας και στους συντακτες της αλλης σελιδας αυτο, μονο εσεις ξερετε γιατι πουθενα σε καμια μη-φεμινιστρια δεν εχω δει κατι τετοιο.

Οσο για την υποτιμηση της σελιδας εκεινης προς τις γυναικες, δεν μου κανει εντυπωση, γιατι οσο συνειδητοποιημενοι κι αν ειναι οι αντρικοι κυκλοι σημερα, υπαρχουν ακομα πολλες σελιδες και γκρουπακια που τεινουν να ενοχοποιουν τις γυναικες για τα παντα, με κυριαρχο τη καινουργια μοδα περι ψηφου γυναικων. Γιατι ως γνωστον, οι γυναικες φταινε για το γεγονος οτι οι τραπεζιτες εχουν βαλει σε εφαρμογη το σχεδιο τους περι αφανισης του δυτικου πολιτισμου...γιατι οσο να πεις..αν οι γυναικες δεν ψηφιζαν, θα ειχαν ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΘΕΙ οι τραπεζιτες και τα σχεδια τους..μα τοσο πια δυναμη εχουμε εμεις οι γυναικες??? Για φαντασου..κι εγω που νομιζα οτι ολες οι παγκοσμιες εξελιξεις καθοριζονται απο μερικους ανωμαλους και οι ψηφοι των χωρων δεν ειναι παρα μια αυταπατη..κοιτα να δεις τι μαθαινεις. Αλλα ετσι ειναι, ο αντρας απο την εποχη του Αδαμ, ανεκαθεν εψαχνε αφορμες να ριξει ευθυνες στις γυναικες, συνεβαινε παλια, συμβαινει και τωρα και πραγματικα απογοητευομαι απο δηθεν ψαγμενες σελιδες σαν αυτη που ανεφερες που εχουν αυτο το στυλ. Κριμα στα μυαλα τους.

Ο φεμινισμος μπορει να ειναι το συμπτωμα μιας συγχρονης αρρωστιας αλλα η πραγματικη αρρωστια δεν εχει δημιουργηθει απο τον φεμινισμο, εχει δημιουργηθει απο αυτους που εφτιαξαν τον φεμινισμο, οι οποιοι ηταν αντρες. Να γυρισουμε λοιπον μερικες δεκαετιες πισω, που η αγνη και τοσο καλη 'χριστιανικη' κοινωνια της Ελλαδας ενοχοποιουσε ανοιχτα τις γυναικες για τα παντα, ακομα και για τυχον βιασμο τους και οι γυναικες δεν εβγαζαν αχνα στους πασαδες του σπιτιου. Α και συμφωνω στο να μην ψηφιζουμε. Πηγαιντε εσεις οι αντρες να ψηφισετε και να καυχιεστε οτι κανατε κατι χωρις να εχετε κανει τιποτα αφου η ψηφος δεν μετραει για τιποτα. Βρηκατε τη λυση...να μην ψηφιζουν οι γυναικες. Μπραβο στα τσακαλια μας. Το ποσο εχω βαρεθει να βλεπω online κλαψουρισματα αντρων για τις 'κακιες' γυναικες και το αν θα πρεπει να ψηφιζουν ή οχι δεν περιγραφεται.

Ανώνυμος είπε...

@ 10 Οκτωβρίου 2017 - 1:26 π.μ.

Αφού κατά πως λες δεν είσαι φεμινίστρια, γιατί φεμίνισες;

Ανώνυμος είπε...

Ανωνυμε @10 Οκτωβριου..εξηγησε μου αναλυτικα το πως ακριβως 'φεμινισα' γιατι εχω μπερδευτει και μαλλον εχεις μπερδευτει κι εσυ. Αλλο η υπερασπιση του φυλου μου και συγκεκριμενα της κατηγοριας των μη-φεμινιστριων και αλλο οι φεμινιστικες πρακτικες..μηπως τα συγχεεις λιγο? Τι απο αυτα που ειπα ηταν φεμινιστικο? Με επιχειρηματα.

Ανώνυμος είπε...

Διαβασε ΠΑΛΙ το αρθρο ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ και κατοπιν δες και το σχολιο που εκανες στις 10 Οκτωβρίου 2017 - 1:26 π.μ. (ιδιως στην τελευταια παραγραφο)
Καντα ολα αυτα ανευ φοβου και παθους και θα βρεις μονη σου την απαντηση ΚΑΙ τα επιχειρηματα που ζητας.




ΥΓ
Αφου δεν σου αρεσε η μεχρι προτινος ".....αγνη και τοσο καλη 'χριστιανικη' κοινωνια της Ελλαδας που ενοχοποιουσε ανοιχτα τις γυναικες για τα παντα...." να σε καλως ορισω στην καινουργια εβραιοϊσλαμικη πραγματικοτητα της Ευρωπης. Παρακαλω αναμεινατε στο ακουστικο σας.....
Και οχι εσεις οι γυναικες δεν εχετε "τοση πια δυναμη". Απλα σας χρησιμοποιει ο διαβολος οποτε σας χρειαζεται σαν αγελες ζωων μαζι με αλλες απελευθερωμενες αγελες ζωων (https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Lives_Matter)για να επιτυχει τον σκοπο του, που δεν ειναι αλλος απ' την καταστροφη της Ανθρωπωτητας.

Unknown είπε...

Απευθυνομαι στη γυναικα που σχολίασε...Οι θεσεις σου ειναι πολυ σωστες κυρια μου...Ομως αποτι εγω καταλαβα, το αρθρο αναφέρεται κυριως στην κατηγορια "σκύλων" γυναικων που στα λογια λενε οτι δεν ασχολουνται με φεμινιστικες και παρομοιες ιδεολογιες, αλλα στην πραξη δεν τιμουν τη θηλυκοτητα τους οπως θα επρεπε...εχουν δηλαδη καταντησει αν μου επιτρεπεται η φραση, "ενας αρσενικος και μισός"..

Ανώνυμος είπε...

ΥΓ
Αφου δεν σου αρεσε η μεχρι προτινος ".....αγνη και τοσο καλη 'χριστιανικη' κοινωνια της Ελλαδας που ενοχοποιουσε ανοιχτα τις γυναικες για τα παντα...." να σε καλως ορισω στην καινουργια εβραιοϊσλαμικη πραγματικοτητα της Ευρωπης. Παρακαλω αναμεινατε στο ακουστικο σας.....
Και οχι εσεις οι γυναικες δεν εχετε "τοση πια δυναμη". Απλα σας χρησιμοποιει ο διαβολος οποτε σας χρειαζεται σαν αγελες ζωων μαζι με αλλες απελευθερωμενες αγελες ζωων (https://en.wikipedia.org/wiki/Black_Lives_Matter)για να επιτυχει τον σκοπο του, που δεν ειναι αλλος απ' την καταστροφη της Ανθρωπωτητας.

Δεν μου τα λες καλα..ο διαβολος χρησιμοποιει τις γυναικες οσο χρησιμοποιει και τους αντρες. Κι αν δεν καταλαβες την ειρωνεια περι της πρωην Ελληνικης και ΔΗΘΕΝ Χριστιανικης κοινωνιας ξαναδιαβασε το σχολιο μου καλυτερα. Εκτος αν πιστευεις πραγματικα οτι η κοινωνια της Ελλαδας τις τελευταιες δεκαετιες απο το 50 περιπου και μετα ειναι πραγματικα Χριστιανικη. Σε πειραξε το σχολιο μου? Δεν σε πειραζει δηλαδη που η Ελλαδα εδω και δεκαετιες εχει στην πλειοψηφια της μια νοθευμενη ψευδο-χριστιανικη κοινοτητα η οποια θυμαται τον Θεο και την Ορθοδοξια μονο οποτε χρειαζεται μια χαρη ή θελει να γλιτωσει απο κατι. Δεν σε πειραζει που επι δεκαετιες ενα σωρο βρωμικα εγκληματα αιμομιξιας, παιδοφιλιας και βιασμων καλυπτονταν απο τις κοινωνιες για να μην αμαυρωθουν τα διαφορα ονοματα 'καλων ευσεβων και καθως πρεπει' μελων του δημου, της εκκλησιας, κ.λπ που το πρωι ηταν στο ποδι μπροστα απο τον παπα και το βραδακι βιαζανε μικρουλες. Αυτους ποιος τους χρησιμοποιουσε? Δεν τους χρησιμοποιουσε ο διαβολος σαν βοδια? Δεν σε πειραζει το γεγονος οτι το 90% των Ελληνων εχουν την Ορθοδοξια γραμμενη και δεν εχουν παρει καν χαμπαρι το γεγονος οτι η Εκκλησια της Ελλαδας αυτη τη στιγμη εχει υποκυψει στον μασονο Βαρθολομαιο και τον Παπα και οτι το 90% των παπαδων ειναι πλεον αιρετικοι?

Ουτε σε πειραζει οτι ενα σωρο Χριστιανοι και Χριστιανες την Κυριακη πανε Εκκλησια και μεσα στη βδομαδα ασχολουνται με τεχνες μαγειας και οτι υπαρχει ολοκληρη κοινοτητα νεο-μαγων και νεο-μαγισσων με χιλλιαδες μελη σε ολη την Ελλαδα που αν τους ρωτησεις θα σου πουν οτι εχουν ακομα και εικονες αγιων στο σπιτι τους. Τα ξερω πολυ καλα γιατι εχω γνωρισει αυτους τους ανθρωπους κι απο τη καλη κι απο την αναποδη. Αυτο εννοουσα ανθρωπε μου οταν μιλησα για 'αγνη' Ελληνικη Χριστιανικη κοινωνια ειρωνικα. Και ξερω πολυ καλα τι γινεται σημερα, δεν περιμενω το σχολιο σου να τα μαθω.

Ανώνυμος είπε...

Προς Μαρινος Αντυπας

Αυτο βγαζει οντως νοημα. Η σελιδα αυτη μου αρεσει πολυ και προς στιγμην νομιζα οτι το αρθρο εμοιαζε με κατι απολυτα που εχω διαβασει σε κατι 'meninist' σελιδες αλλα δεν ειναι κι εννοειται δεν σταματαω να στηριζω τη σελιδα. Απλα το ιντερνετ εχει γεμισει με πολλες ταμπελες τελευταια και καπου καπου ξεφευγει το θεμα. Εχουμε φτασει σε σημειο να μην τολμαμε να γραψουμε ενα σχολιο χωρις να μας κολλανε μια ταμπελα. Ασχετα με το αν σε ξερουν ή οχι. Τις προαλλες που μιλησα για την ανωμαλη πρακτικη της ομοφυλοφυλιας με ειπαν ομοφοβικη και μισανθρωπη. Σε ενα δημοσιευμα μιας σελιδας meninist η οποια εκμεταλλευομενη το κινημα των φεμινιστριων που υποστηριζε την παχυσαρκια, ειχε ενα δημοσιευμα στο οποιο εδειχναν μια αγνωστη κυρια με κιλα και την κοροιδευαν με αρκετα χυδαια σχολια και λεω ενταξει απο τη μια ειρωνευονται τις φεμινιστριες κι απο την αλλη πεφτουν στο επιπεδο τους και κανουν τετοιες μπουρδες..εχουμε ξεφυγει τελειως.

Ηταν αισχρο απο τη μερια τους να κοροιδεψουν ενα ατομο με παχυσαρκια ασχετα με το τι λενε ή κανουν οι φεμινιστριες. Οταν το ειπα λοιπον αυτο στα σχολια με αποκαλεσαν φεμινιστρια..κι ολα αυτα γιατι ειπα οτι ηταν χαμηλου επιπεδου και αισχρο αυτο που εκαναν. Σε αλλη φαση καποιος με ειπε φεμινιστρια παλι για ακυρο λογο. Δηλαδη απ' ο,τι βλεπω εχει ξεφυγει λιγο το θεμα και πολυ φοβαμαι οτι συντομα θα αρχισει να παθαινει ψυχωση ο κοσμος με τις ταμπελες και δεν θα μας φωναζουν πια με τα ονοματα μας αλλα με τις ταμπελιτσες. Που ηδη γινεται αυτο δηλαδη, στο ιντερνετ τουλαχιστον.

Ανώνυμος είπε...

Αυτο μου θυμιζει λιγο την αναρτηση καποιων MGTOW που κατηγορουν ολες τις γυναικες οτι ακομα και οι μη-φεμινιστριες ειναι τελικα κρυφο-φεμινιστριες. Δε νομιζω βεβαια οτι η σελιδα αυτη εχει καμια σχεση με τους MGTOW αλλα η γενικη αντιληψη οτι ολες οι γυναικες ειναι εν γενει φεμινιστριες κυκλοφορει πολυ τωρα τελευταια οπως ειπε και το ατομο παραπανω. Δεν ξερω με ποια κριτηρια θεωρειται μια γυναικα 'κρυφο-φεμινιστρια' και ποιο ειδος γυναικας ειναι το τελειο σημερα με βαση τους αντρες.

Η υπερβολικα δυναμικη και διεκδικητικη θεωρεται τσολι και φεμινιστρια. Η ηρεμη δυναμη ή αυτη που ειναι πιστη και τιμαει και τις νηστειες της και ολα και ειναι ντροπαλη..θεωρειται ξενερωτη και κανενας πλεον αντρας δεν δινει σημασια σε αυτες..αλλωστε μεταξυ μας..ειναι γνωστο οτι ουτε εσεις οι αντρες ξερετε τι θελετε..η ουδετερη demi θεωρεται και συντηρητικη και φεμινιστρια.

Ας μας εξηγησουν οι συντακτες της σελιδας στην οποια αναφερεται το αρθρο..ποιο ειδος γυναικας τελικα ειναι αυτο που θελουν..και γενικα ΤΙ ακριβως ειναι αυτο που ψαχνουν σε μια γυναικα. Και αφου μας το εξηγησουν αυτο, να μας πουν με ειλικρινεια..τι ειδους αντρες σκοπευουν να ειναι αυτοι απεναντι στις γυναικες που ψαχνουν. Γιατι εγω εχω μπερδευτει λιγο με ολα αυτα.

Unknown είπε...

Υπαρχουν ή δεν υπαρχουν ειδικοι νομοι για τις γυναικες που δεν εφαρμοζονται με ισο τροπο, μικροτερες ποινες, δικαιωμα κλοπης πλουτου δικαιωμα στο να κατηγωρεις καποιον για βιασμο και να μην σε σωνουν μεσα.
Γνωριζεις η δεν γνωριζεις οτι η ψυχολογια του αρσενικου διαμορωνεται 100% απο την μανα, ενω η ψυχολογια του θυληκου παιδιου διαμορφωνεται 50 / 50 και απο τους δυο γονεις, επομενως οι κακοι αντρες ειναι προιντα καθυστερημενων δηθεν δυναμικων γυναικων
Γνωριζεις η δεν γνωριζεις οτι το μεγαλυτερο κομματι του κρατους προνια ειναι φτιαγμενο μονο για την γυναικα, η οποια πληρωνεται παραπανω μεσω επιδοματων για να κανει παιδια τα οποια δεν κανει αλλα παρολα αυτα την λουζουν με χρημα
Γνωριζεις η δεν γνωριζεις οτι οι κυβερνησεις οι αριστερες βγαινου απο τις γυναικες που μας αναγκαζουν εμας να δουλευουμε παραπανω για να περνουν οι γυναικες επιδοματα
Γνωριζεις η δεν γνωριζει οτι οι βιαιες μαναδες δεν κρατουνται υπολογες για τα λαθη τους ποτε, μετα απορεις γιατι υπαρχουν βιαιοι ανθρωποι με τις γυναικες
Γνωριζεις η δεν γνωριζεις οτι τους συνανθρωπους μας που τοσο υποστηριζεις εμεις γινομαστε θυματα bulllying στα σχολια και οχι οι γκομενες για να τους φερεις εδω να τους φροντισεις
Γνωριζεις η δεν γνωριζεις οτι μεχρι πριν 10 χρονια οι αντρες αναγνωριζαν ευθυνες μονο πανω τους και ποτε πανω σας

Θα το πληρωσετε τα λαθοι πληρωνονται μπορει οχι απο εμας, αλλα το Ισλαμ οταν ερθει εμεις απλα θα προσκηνυσουμε και ερχετε η σειρα σαν να ζησετε μια ζωη κολαση

Unknown είπε...

Δεν εχει σχεσει καμια η κατασταση του φεμινισμου με αυτα που λετε εσεις!!ονομαζω τον φεμινισμο αριστερη φαλοκρατια και δεν ειναι στο πλευρο των γυναικων αλλα ειναι εναντιων μας!!το μονο που καταφεραν ειναι να κανουν τη γυναικα μια δουλαρα που δεν ξερει τι να πρωτοκανει δουλεια κ σπιτι και ειναι υπερχρεωμενη στις τραπεζες με μικρα μηνιατικα!λενε οτι ειναι δικαιωμα της αλλα ταιζει τις τραπεζες,τον τζιγκουνη η ντεμπελη αντρα της!!μονο το 2% των γυναικων αμοιβεται αρκετα!!οι φεμινιστριες που διαδιλωνουν δεν ειναι γυναικες της διπλανης πορτας αλλα απο μασονικες στοες που ειναι πληρωμενες βαλτες κ δειχνουν τα βιζια τους και διαδιλωνουν για ψευδοδικαιωματα και διθεν μισανδριτισμο.ειναι οι πιο υποδουλες απο ολες και μισογυνισες!!η σελιδα σας ειναι δεξια και δηθεν χριστιανικη και εσεις οπως και η αριστερα κοροιδευετε τον κοσμο!!