Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Ζώντας ανάμεσα σε normies



"Normies" είναι τα άτομα που χρησιμοποιούν δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social) και πιστεύουν τις απόψεις που είναι «δημοφιλείς». Δεν σκέφτονται οι ίδιοι για τον εαυτό τους, απλά, αν κάτι θεωρείται "ok", το δέχονται. Οι normies ενδιαφέρονται περισσότερο για την γνώμη του «προτύπου» της κοινωνίας απ’ ό, τι για τις πραγματικές αξίες ή πεποιθήσεις. Οι normies είναι βασικά οι «κανονικοί» (normal), μέσοι, καθημερινοί, “social” άνθρωποι. Ο όρος έγινε δημοφιλής από ακτιβιστές της alt-Right και διαδικτυακούς οπαδούς του Trump, που έφτιαξαν και ολόκληρο «κράτος» (Kekistan) και ολόκληρη «θρησκεία» (του «θεού» Kek) για να τρολάρουν τους liberal και να γελοιοποιήσουν την πολιτική ορθότητα. «Ο λαός του Kekistan ζητεί να απελευθερωθεί από την μακροχρόνια καταπίεση των normies!», φώναζαν σε διαδήλωση.

Του Silas Reynolds (Identity Dixie) / ΚΟ

Πολύ συχνά περιβάλλομαι από normies. Είμαι τρομερά συγκλονισμένος από την απόλυτη ηλιθιότητά τους σε καθημερινή βάση. Και μιλώ για σοβαρή έλλειψη γνώσης για τα πιο βασικά θέματα και έννοιες. Για να είμαι δίκαιος, για πολλά από αυτά τα θέματα έχουν χειραγωγηθεί σχολαστικά από τους ινστρούχτορες της εποχής, αλλά χρειάζονται κυριολεκτικά λίγα δευτερόλεπτα για να επιβεβαιώσουν την βασική κοινή λογική. Ο Αιώνιος Normie είναι τόσο αποβλακωμένος και κοιμισμένος που δεν θα μου προξενούσε εντύπωση αν κάποιος ξεκινούσε συζήτηση μαζί μου για το αν ο ουρανός είναι γαλανός. Μερικά παραδείγματα από τις τελευταίες ημέρες.

Τώρα, πριν παραθέσω κάποια παραδείγματα της normie ανοησίας, επιτρέψτε μου να σας πω ότι οι normies μου δεν είναι τα τυπικά πλάσματα που θα συναντήσεις σε ένα πολυκατάστημα Wal-Mart. Οι περισσότεροι είναι εκπαιδευμένοι σε κολέγια ή τουλάχιστον έχουν λάβει ιδιωτική σχολική εκπαίδευση (για να ξεφύγουν από τις χαρές της «διαφορετικότητας», αν και δεν θα το παραδεχτούν ποτέ). Έχουν δουλειές μεσαίας κατηγορίας, το δικό τους όχημα και μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους (μερικοί είναι αιώνιοι ενοικιαστές). Κάποιοι είναι ακόμη και στρατιωτικοί και επιχειρηματίες. Είναι είτε οι κλασσικοί κεντροδεξιοί είτε οι τυπικοί κεντροαριστεροί. Είναι, ουσιαστικά, οι τυπικοί «προοδευτικοί» αστοί λευκοί της μεσαίας τάξης. Οι εργάτες είναι πολύ πιο ξύπνιοι από αυτούς.

Όπως όλοι οι normies, δεν ανησυχούν τρομερά για το τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω τους. Δεν δίνουν μεγάλη προσοχή στις ειδήσεις, εκτός και αν υπάρχει κάτι που έχει γίνει trendy στο Facebook. Σίγουρα δεν παρακολουθούν τις τοπικές ειδήσεις ούτε διαβάζουν εφημερίδα. Μπορούν να διαβάσουν διάφορες «ειδησεογραφικές» ιστοσελίδες, αλλά για λίγο. Πιθανότερο είναι να διαβάσουν το σατιρικό The Onion παρά «σοβαρή» δημοσιογραφία. Για να είμαι ειλικρινής, οι περισσότεροι δεν διαβάζουν ούτως ή άλλως, εκτός εάν απαιτείται για την δουλειά τους. Ρωτήστε ένα normie κάτω των 30, ποιο ήταν το τελευταίο βιβλίο που διάβασε και περιμένετε την απάντηση. Θα δείτε ένα κενό βλέμμα που ακολουθείται από ένα "Δεν την βρίσκω πραγματικά να διαβάζω".

Αν ψάχνουν κάτι που έχει "νόημα", συνήθως σχετίζεται με τα ακόλουθα έξι θέματα: τηλεόραση, ταινίες, gaming, τα παιδιά τους (άνθρωποι ή κατοικίδια), τη δουλειά τους ή την "αθλητική" τους ομάδα. Μόνο ένα από αυτά τα πράγματα έχει πραγματικά νόημα. Δεν χρειάζεται να τους ρωτήσετε για να τους ελέγξετε, μπορείτε απλά να ακολουθήσετε τα σχόλιά τους και τι ακολουθούν στο Facebook.

Το καλοκαίρι βρέθηκα σε μια παραλία με κάποιους normies. Θα παραδεχτώ ότι μου αρέσουν και εμένα κάποιες τηλεοπτικές σειρές. Πείτε με cuck, αλλά βλέπω Game of Thrones. Ποία είναι όμως η διαφορά μεταξύ εμένα και ενός normie; Δεν μπορώ να περάσω έξι ώρες να μιλάω γι’ αυτό. Αυτοί όλο για αυτό ήθελαν να μιλάνε. Μετά θα μιλάνε για άλλες εκπομπές του Netflix. Και μόλις τελειώσουν από την τηλεόραση θα αρχίσουν να μιλάνε για ταινίες. Αν μείνει χρόνος θα πούνε και για ό,τι «κουραστικό» και αληθινό έχει απομείνει.

Το αντιλαμβάνομαι. Η τηλεόραση είναι μια μορφή διαφυγής, δεν αποτελεί έκπληξη το να κλειδώνεις τον εαυτό σου στο διαμέρισμά σου και να παρακολουθείς τηλεόραση όλο το Σαββατοκύριακο. Βέβαια, ο εγκέφαλός σου αρχίζει και σαπίζει, γεγονός που εξηγεί γιατί οι normies αποδεικνύονται πρακτικά καθυστερημένοι όταν πρόκειται για πράγματα που έχουν να κάνουν με λογική κρίση.

Για παράδειγμα, μιλούσα με κάποιους normies σχετικά με τα βασικά δεδομένα της ζωής, συγκεκριμένα, για την εγκυμοσύνη των γυναικών. Και συγκεκριμένα για μια φίλη μου (που δεν ήταν παρούσα), που έφτανε την ηλικία των 35 ετών. Συνηθίζω να λέω, περισσότερο ως προειδοποίηση για τις νεότερες θηλυκές normies, ότι η ικανότητα της γυναίκας να μείνει έγκυος γίνεται πιο δύσκολη μετά από τα 35, και υπάρχουν περισσότεροι κίνδυνοι στην μεγαλύτερη γυναίκα. Θεωρώ ότι αυτά είναι αρκετά βασικά πράγματα. Σκέφτηκα ότι διδάσκουν το βιολογικό ρολόι στο σχολείο. Υπέθεσα ότι οι normies μου θα συμφωνούσαν τουλάχιστον με αυτό.

Αλλά είχα λάθος.

«Αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι μεγαλύτερες γυναίκες μπορούν να κάνουν παιδιά. Ήξερα μια γυναίκα που έκανε ένα παιδί στα 50 της», πετάχτηκε μια normie.

Απάντησα, «ακούγεται σαν μια απόκλιση, είναι πολύ δύσκολο να κάνεις παιδιά στη μέση ηλικία. Και αν το κάνεις, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με το παιδί».

«Διαφωνώ, στην πραγματικότητα, είναι πολύ πιο δύσκολο για τις γυναίκες στα 20 να μείνουν έγκυες σε σύγκριση με τις γυναίκες στα 40. Μου αρέσει να υποστηρίζω αυτά τα πράγματα», είπε με χαμόγελο.

Τους είπα απλώς πηγαίνετε στο Google και ελάτε να τα ξαναπούμε. Ποτέ δεν το έκαναν, αλλά θεώρησαν ότι αυτές βγήκαν νικήτριες από την συζήτηση. Δεν ήθελα να γίνω σπαστικός και τις παράτησα. Προηγουμένως μου είπαν ότι πιθανότατα δεν θα παντρευτούν ποτέ ούτε θα κάνουν παιδιά.

Δεν είναι απλώς η ανθρώπινη αναπαραγωγική φύση που δεν ταιριάζει σε ένα normie, είναι και η βασική ιστορία. Κάποτε τέθηκαν βασικά ερωτήματα (που μερικές φορές σχετίζονταν με την αμερικάνικη ιστορία) σε normies. Μερικές από τις απαντήσεις ήταν οι εξής:

     Οι Ρωμαίοι ήταν Έλληνες.
     Σίγουρα ο Αννίβας ο Καρχηδόνιος ήταν μαύρος. Αφού ήταν από την Αφρική.
     Δεν ήξερα ότι οι Βρετανοί υποστήριζαν την δουλεία.
     Οι ΗΠΑ δεν βασίστηκαν ποτέ στη δουλεία.
     Ο Thomas Jefferson δεν είχε δούλους, ούτε και ο George Washington.
     Οι Νότιοι δολοφόνησαν έξι εκατομμύρια σκλάβους.
     Πότε τελείωσε ο Β΄ ΠΠ;
     Ο Χίτλερ ήθελε να εισβάλει στις Ηνωμένες Πολιτείες.
     Θα μιλούσαμε γερμανικά αν είχαν κερδίσει τον πόλεμο.
     Από τους νόμους Jim Crow σκοτώθηκαν έξι εκατομμύρια μαύροι.
     Πολεμήσαμε στην Κορέα;

Πλήρης ιστορικός αναλφαβητισμός και κολοσσιαία παρανόηση. Ναι, αυτός είναι normie. Επιθετικός και υπερήφανος, ο normie θα ορμήσει σε μια συζήτηση με τις γνώσεις και την αξιοπρέπεια ενός μαθητή τρίτης δημοτικού. Δεν θα με πείραζε τόσο πολύ, αν δεν ήταν τόσο προκλητικοί.

Τελικά, η δουλειά μας είναι να ξυπνήσουμε τον Αιώνιο Normie πριν η χώρα μας καταντήσει σαν το Λος Άντζελες στο Blade Runner. Δεν είναι εύκολη δουλειά. Οι σημερινοί normies είναι χαζοί και είναι εθισμένοι στην πολιτική ορθότητα (πρόσφατα ένας μου είπε να μην χρησιμοποιήσω τον όρο "πόρνη", αλλά "εργάτρια του σεξ", γιατί δεν είναι «επικριτικός»).

Όπως είπε ο γέρος μου, «Αν ήταν εύκολο, ο καθένας θα μπορούσε να το κάνει». Γι’ αυτό είμαστε εδώ, μάγκες. Είμαστε οι μόνοι που μπορούν να το κάνουν.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στο γνωστό παιγνίδι World of Warcraft, όταν ένα horde γελάει (δηλαδή γράφει "lol") η αντίπαλη πλευρά που υποτίθεται δεν γνωρίζει την γλώσσα τους βλέπει μόνο ένα "kek".
Χωρίς να γνωρίζω την πρόελευση του kekistan, μπορώ να υποθέσω ότι αυτός που επινόησε την ονομασία αυτή, σίφουρα έπαιζε wow.

Ανώνυμος είπε...

Free Kekistan!

Ανώνυμος είπε...

Επίσης ακούνε σκυλάδικα, βγαίνουν για βόλτα αποκλειστικά σε καφετέριες και μπαράκια σαν προγραμματισμένα ρομποτάκια και τα αρσενικά normies πιστεύουν πως πρέπει να κεράσουν τα θηλυκά για να ζευγαρώσουν και έχουν για ευαγγέλιο τη φράση ''δεν τα σκας δε γ@μ@ς'' επίσης αν ασχοληθείς να πεις τις ιδέες σου σε αυτούς θα ακούσεις σίγουρα τη φράση''ρε πήγαινε γ@μα κανά μ@@''και φυσικά η φράση που θα ακούσεις από κάποιον μεγαλύτερο normie είναι ''εγώ στην ηλικία σου γ@μ@σα πολλές γκόμενες'' (τελευταία φορά που άκουσα αυτή τη φράση ήταν στο τμήμα από ένα μπάτσο που με έδεσε για πογκρόμ εκείνες τις καλές εποχές, διότι και οι μπάτσοι κομπλεξικά normies είναι οι περισσότεροι).Επίσης ανεβάζουν φωτογραφίες για το πόσο κουλ είναι η ζωή τους με ταξίδια κλπ και πάνε κάθε καλοκαίρι στη Μύκονο ως τον πιο μαγικό προορισμό.Λένε συνεχώς ανέκδοτα για σουβλάκια και γελάνε με τσουκαλά.Γενικώς όμως για τα normies όλα περιστρέφονται γύρω από το σεξ γι'αυτό και θα τους δεις να κάνουν προβολές σε βίντεο των youtubers ''βοσκών'' πχ μετράει το μέγεθος;Smach or pass και άλλα, τελευταία βλέπουμε πολλές προβολές στο γεροπορνήδιο που διαφημίζει τα duo.Οι youtubers ''βοσκοί'' πάνε σε ένα στούντιο για να κάνουν ερωτήσεις στο γεροπορνήδιο σχετικά με τα ταμπού στο σεξ.Επίσης τυχαίνει οι normies να ζυμώνονται ιδεολογικά από δημόσια πρόσωπα, ηθοποιούς,τραγουδιστές, παρουσιαστές, κωμικοί και οι νεότεροι από τους youtubers ''βοσκούς''.Όλοι αυτοί οι ιδεολογικοί ζυμωτές των normies είναι πιο αμόρφωτοι και από ένα λάχανο αλλά αυτό δεν έχει σημασία για τους normies καθώς είναι και αυτοί αμόρφωτοι.Το normie θα ακολουθήσει την άποψη του οποιουδήποτε, αρκεί να είναι αγαπητός στον κόσμο.Δεν έχει δική του γνώμη για τίποτα και θα κάνει ότι και η πλέμπα.Από FCK NORMIES

Ανώνυμος είπε...

Shadilay!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 18 Νοεμβρίου 2017 - 3:52 π.μ.
Τα είπες όλα σε ένα σχόλιο. Εύγε!Δυστυχώς έτσι είναι, όπως τα γράφεις.

Ανώνυμος είπε...

Για να διακρινει κανεις αυτους τους ανωμαλους "normies", δεν χρειαζεται ν' ανοιξει κουβεντα μαζι τους.
Τους διακρινει και απ' τα λογης-λογης τατουαζ που εχουν στο κορμι τους, με τα οποια αρκετοι απο δαυτους προσπαθουν να .......μαυρισουν.








ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ είπε...

@ 20 Νοεμβρίου 2017 - 4:34 μ.μ.
Συμφωνώ κι επαυξάνω!
Το γελοίο δεν είναι το τατουάζ καθ' αυτό, αλλά η ανύπαρκτη σημασία του!
Είναι γελοίο να γεμίσεις το σώμα σου με χελιδονάκια, τριαντάφυλλα και προσωπογραφίες ηλιθίων...
Τις προάλλες είδα από μακριά μια νεαρά γεμάτη τατουάζ και λέω: "Θα είναι ψαγμένη..."
Πλησιάζω και βλέπω τα χέρια της ζωγραφισμένα με την Elizabeth Taylor, την Marilyn Monroe και κάποιες που δεν γνώρισα "με τη μία".
Τη ρωτάω λοιπόν και μου απαντάει ότι η μία ήταν η Adriana Lima και κανα δυο πατσαβούρια ακόμη...!
Τότε θυμήθηκα τα Ισπανικά που δεν ξέρω, αναφώνησα... "Los Pulos, de Puta Madre!" κι έκανα μεταβολή...


Ανώνυμος είπε...

Με δυό τρείς σαν τον Κύριο Πλεύρη Κωνσταντίνο , όλοι αυτοί , ιδίως οι ελληνόφωνοι νορμης , δεν θα ήξεραν κατά που να γείρουν!

Απλά Απολαυστικός απέναντι τους και ας είναι χιλιάδες νορμης εναντίον ενός!

Ο μαχητής Πλεύρης διαλύει μόνος του εντελώς τους celebrities

https://www.youtube.com/watch?v=IYuw3QROLN4

Ανώνυμος είπε...

Ναι φιλε μου, "ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ", ειναι λυπηρο.
Το αστειο ειναι οτι κανουν τατουαζ μονο και μονο για να δειχνουν...."in".
Και βλεπεις εναν λευκο ανθρωπο ειτε αντρας ειναι, ειτε γυναικα να αρχιζει να .....μαυριζει. Οι περισσοτεροι μοιαζουν σαν σαυρες.
Επισης θα τους δεις, ο'τι και να ψωνιζουν πληρωνουν ΠΑΝΤΑ με καρτα, που σημαινει οτι ο "τραπεζιτης τους" μαζι με τις "προεκτασεις του", ξερει πολυ καλα ακομα που και ποτε πανε στην τουαλετα. Μην αναφερθω στο FB που ανεβαζουν τις φωτογραφιες τους, των παιδιων τους, των σκυλιων τους και οποιος θελει ξερει τα παντα για δαυτους.
Προσφατα στην Αμερικη υπαρχει μια διαφημιση η οποια σε παροτρυνει να δωσεις τα στοιχεια σου και στοιχεια των συγγενων σου μεχρι 4ης-5ης γενιας σε "καποια" ηλεκτρονικη διευθυνση για να σου πουν απο που κραταει η σκουφια σου. Διαφημηση καθαρα μυστικων υπηρεσιων. Και βγαινει στην οθονη μια κατασπρη γυναικα και λεει ποσο εκπληκτη ειναι που ανακαλυψε οτι ειναι: 50% λευκη, 15% ινδιανα, 7% Νιγηριανη και παει λεγοντας.


Η εξαθλιωση του ανθρωπινου νου. Πολυ λυπηρο.

Truthteller είπε...

Σε ποια χώρα βρίσκεσαι; Αμερική, Αγγλία η εν Ελλάδι;για να ξέρω που είδες τους normies.

Ανώνυμος είπε...

Ηθελα κι εγω να γραψω για τα χαρακτηριστικα τους αλλα με καλυψατε.

Το χειροτερο ειναι να εισαι αναμεσα σε normies οταν εισαι στο σχολειο ή φοιτητης/τρια. Ουτε παρεες δεν θα μπορεις να εχεις με ολα τα ακυρα που βλεπεις/ακους.

Unknown είπε...

Γιατί δεν ανεβαίνουν άλλα άρθρα εδώ και μία βδομάδα;

Ανώνυμος είπε...

Ποσο χαιρομαι κατι τετοια αρθρα :D

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω ότι το ποσοστό normies είναι μεγαλύτερο στους αστυνομικούς σε σχέση με άλλα επαγγέλματα (όπως λέει δηλαδή ο Ανώνυμος στο 3.52 π.μ.)
Ακριβώς επειδή οι αστυνομικοί βλέπουν πολλά στην καθημερινή τους βάρδια, το πιο πιθανό είναι να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα από τη σωστή της σκοπιά. Δηλαδή, βλέπουν τη βρώμα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας και να γίνονται φιλόσοφοι κατά κάποιον τρόπο. Πάντως όχι normie.

Ανώνυμος είπε...


@ ανωνυμο/η 22 Νοε 4:14μμ
Βρισκομαι Νεα Μακρη-Αττικης.

Ανώνυμος είπε...


@ ανωνυμο/η 22 Νοε 4:14μμ
Βρισκομαι Νεα Μακρη-Αττικης.

Truthteller είπε...

Νέα Μακρή.. κατάλαβα ...εν Ελλάδι. οτι κάνει η σκατοαμερικη θα το κάνει και η Ελλάδα. τι με την παγκοσμιοποίηση και τα λοιπά. Είπαμε πρόοδος αλλά όχι και την κάθε μαλ@κ@α του πλανηταρχη!

Ανώνυμος είπε...

Φιλε Truthteller
Μενω Νεα ΜΑκρη οχι Νεα ΜακρΗ. Τελος παντων.

Να σου πω. Πολλα παραξενα κι ανωμαλα ξεκινανε απ την χαβουζα της Μεσης Ανατολης, μεταφερονται στη ζουλα σε Αγγλια η Αμερικη και μετα βγαινει τ' ονομα οτι απ' την Αγγλια πηγαζουν τα μυρια κακα. Το ιδιο γινεται και με την Αμερικη.
Δεν εχεις ακουσει για την "Νιγηριανη απατη"; Στηνουν απατες στο ιντερνετ απ' την χαβουζα τους με παρακαμψη την Νιγηρια, η και αλλες Αφροχωρες ωστε ο πολυς κοσμος να νομιζει οτι την βρωμια την κανουν οι αραπαδες και οχι οι αγιοι και εκλεκτοι του Γιαχβε. Τα "θυματα" των Ναζι.