Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Θα δούμε το 2018 την εκπλήρωση της «προφητείας» του Economist για το νέο παγκόσμιο νόμισμα;



 YourNewsWire / ΚΟ

Το περιοδικό Economist, (που ελέγχεται από την ισχυρή οικογένεια Rothschild, που θεωρούν τους εαυτούς τους ως «κηδεμόνες της κληρονομιάς του περιοδικού The Economist»), δημοσίευσε ένα άρθρο πριν από 30 χρόνια, το οποίο υπογράμμισε το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου νομίσματος μέχρι το έτος 2018.

Παρακάτω κάποια αποσπάσματα του άρθρου που εμφανίστηκε στο περιοδικό στις 9 Ιανουαρίου 1988, τεύχος 306, σελ. 9-10.

Ready for the Phoenix / Έτοιμοι για το Φοίνιξ

Τριάντα χρόνια από τώρα, οι Αμερικανοί, οι Ιάπωνες, οι Ευρωπαίοι και οι άνθρωποι σε πολλές άλλες πλούσιες χώρες, και κάποιες σχετικά φτωχές, πιθανότατα θα πληρώνουν για τα ψώνια τους με το ίδιο νόμισμα. Οι τιμές θα αναφέρονται όχι σε δολάρια, γιεν ή γερμανικά μάρκα, αλλά με, ας πούμε, τον Φοίνικα. Ο Φοίνικας θα ευνοηθεί από τις εταιρείες και τους αγοραστές, διότι θα είναι πιο βολικό από τα σημερινά εθνικά νομίσματα, τα οποία μέχρι τότε θα φανούν σαν μια ιδιόρρυθμη αιτία μεγάλης διατάραξης της οικονομικής ζωής τον τελευταίο εικοστό αιώνα.
……
Στις αρχές του 1988, αυτή είναι μια περίεργη πρόβλεψη. Οι προτάσεις για ενδεχόμενη νομισματική ένωση πολλαπλασιάστηκαν πριν από πέντε και δέκα χρόνια, αλλά σχεδόν δεν προέβλεπαν τις αποτυχίες του 1987. Οι κυβερνήσεις των μεγάλων οικονομιών προσπάθησαν να μετακινήσουν μια ίντσα ή δύο προς ένα πιο διαχειριζόμενο σύστημα συναλλαγματικών ισοτιμιών - ένα λογικό προκαταρκτικό, προς την ριζική νομισματική μεταρρύθμιση. 

Εξαιτίας της έλλειψης συνεργασίας στις βασικές οικονομικές πολιτικές τους προκάλεσαν την άνοδο των επιτοκίων που έφεραν τη συντριβή του χρηματιστηρίου τον Οκτώβριο. Αυτά τα γεγονότα τιμώρησαν τους μεταρρυθμιστές των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Η συντριβή της αγοράς τους έμαθε ότι η προσήλωση της πολιτικής συνεργασίας μπορεί να είναι χειρότερη από το τίποτα και ότι μέχρις ότου η πραγματική συνεργασία είναι εφικτή (δηλ. έως ότου οι κυβερνήσεις παραδώσουν κάποια οικονομική κυριαρχία), θα επιχειρήσουν να πετύχουν περαιτέρω προσπάθειες για να συνδέσουν τα νομίσματα.
...

The New World Economy / Η νέα παγκόσμια οικονομία

Η ζώνη Phoenix θα επέβαλλε αυστηρούς περιορισμούς στις εθνικές κυβερνήσεις. Δεν θα υπήρχε μια εθνική νομισματική πολιτική. Η παγκόσμια προσφορά φοίνικα θα καθοριζόταν από μια νέα κεντρική τράπεζα, που θα προερχόταν ίσως από το ΔΝΤ…. Κάθε χώρα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει φόρους και δημόσιες δαπάνες για να αντισταθμίσει την προσωρινή πτώση της ζήτησης, αλλά θα έπρεπε να δανειστεί αντί να εκτυπώσει χρήματα για να χρηματοδοτήσει το έλλειμμα του προϋπολογισμού…. Αυτό σημαίνει μεγάλη απώλεια της οικονομικής κυριαρχίας, αλλά οι τάσεις που κάνουν τον Φοίνικα τόσο ελκυστικό καταργούν αυτή την κυριαρχία μακριά σε κάθε περίπτωση. Ακόμη και σε έναν κόσμο περισσότερο ή λιγότερο κυμαινόμενων συναλλαγματικών ισοτιμιών, οι κυβερνήσεις έχουν δει την ανεξαρτησία της πολιτικής τους να ελέγχεται από έναν εχθρικό εξωτερικό κόσμο.–

Καθώς έρχεται ο επόμενος αιώνας, οι φυσικές δυνάμεις που πιέζουν τον κόσμο προς την οικονομική ολοκλήρωση θα προσφέρουν στις κυβερνήσεις μια ευρεία επιλογή. Μπορούν να πάνε με τη ροή, ή μπορούν να χτίσουν οδοφράγματα. Το να προετοιμάσεις το δρόμο για το Φοίνικα σημαίνει λιγότερες υποτιθέμενες συμφωνίες για την πολιτική και περισσότερες πραγματικές. Αυτό σημαίνει να επιτρέπεται και στη συνέχεια να προωθείται ενεργά η ιδιωτική χρήση ενός διεθνούς χρήματος παράλληλα με τα υπάρχοντα εθνικά κονδύλια. Αυτό θα επιτρέψει στους ανθρώπους να ψηφίσουν με τα πορτοφόλια τους για την ενδεχόμενη μετάβαση στην πλήρη νομισματική ένωση. Ο Φοίνιξ πιθανότατα θα ξεκινούσε ως ένα κοκτέιλ εθνικών νομισμάτων, ακριβώς όπως είναι σήμερα το Ειδικό Σχέδιο Δράσης. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, η αξία του έναντι των εθνικών νομισμάτων θα πάψει να έχει σημασία, γιατί οι άνθρωποι θα το επέλεγαν για την ευκολία τους και τη σταθερότητα της αγοραστικής του δύναμης.
...

Τσεκάρετε για το Φοίνικα περίπου το 2018, και καλωσορίστε όταν έλθει.

Μόλις δέκα χρόνια αργότερα, το 1998, ο Economist προβάλει και πάλι στο κοινό του μια προσπάθεια προώθησης της ατζέντας των globalists με ένα άρθρο με τίτλο One world, one money” / "Ένας κόσμος, ένα χρήμα".

Όπως και με το άρθρο του 1988, αυτό το άρθρο επιχειρεί να εξηγήσει γιατί ένα πολύ πιο συγκεντρωτικό και ελεγχόμενο σύστημα θα ωφελούσε την παγκόσμια οικονομία, αγνοώντας εντελώς το γεγονός ότι ένα τέτοιο κεντρικό διεθνές νόμισμα θα αποτελούσε ένα τεράστιο πραξικόπημα για το διεθνές τραπεζικό καρτέλ και την οικονομική βάση της τραπεζικής αυτοκρατορίας των Rothschild.

Επιπλέον, πρέπει να σημειωθεί ότι η δημιουργία ενός παγκόσμιου νομίσματος θα έδινε υπερβολικό ποσό γεωπολιτικού κεφαλαίου σε μη εκλεγμένους διεθνείς τραπεζίτες και, στη συνέχεια, θα αφαιρούσε την εξουσία από τους πολίτες κάθε έθνους και τους αντίστοιχους κυβερνητικούς εκπροσώπους τους.

Μήπως κάποιος θέλει πραγματικά οι διεθνείς τραπεζίτες να έχουν τόσο τεράστια πολιτική δύναμη πάνω από την τεράστια οικονομική επιρροή και την εξουσία που ήδη κατέχουν στις αίθουσες εξουσίας;

"Δώστε μου τον έλεγχο του χρήματος οποιασδήποτε χώρας και δεν με ενδιαφέρει ποιος κάνει τους νόμους της", δήλωσε ο Mayer Amschel Rothschild, ιδρυτής της τραπεζικής δυναστείας των Rothschild.

Παρόλο που η οικογένεια Rothschild έχει γενικά πολύ χαμηλό δημόσιο προφίλ, εξακολουθούν να έχουν σημαντικές επιχειρηματικές δραστηριότητες σε ένα ευρύ φάσμα τομέων. Παρόλο που δεν μπορείτε να βρείτε κάποιον συγκεκριμένο Rothschild στον κατάλογο με τους πιο πλούσιους του Forbes, εκτιμάται ότι η οικογένεια ελέγχει περιουσία ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων στην υφήλιο, έχοντας έτσι μια ισχυρή φωνή σε όλο το γεωπολιτικό φάσμα που πολλοί αντιλαμβάνονται ως ένα κρυφό χέρι που χειρίζεται γεγονότα σιωπηλά πίσω από ένα πέπλο μυστικότητας και σιωπής.


ΚΟ / Πηγή

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν θα έπρεπε να προσωποποιήσουμε σε ένα μόνο πρόσωπο τον αντίπαλο μας και όχι να τον θεωρούμε "αόρατο εχθρό" (όπως τον θεωρούμε χρόνια τώρα), δεν θα είχαμε κάνει λάθος αν επιλέγαμε τον πατριάρχη αυτής της οικογένειας (ανεξάρτητα αν οι νεώτεροι της οικογενείας κάνουν τώρα κουμάντο).

Πόσο ανώδυνο είναι για τους Ρότσιλντ, οι πολίτες να εκφράζονται, γενικώς και αορίστως, εναντίον του "καπιταλισμού" και του "κεφαλαίου" και να μη λένε την αλήθεια των πραγμάτων με το ονοματεπώνυμό των μελών αυτής της οικογένειας.

Νά γιατί είναι τόσο χρήσιμος γι' αυτούς ο κομμουνισμός, εξάλλου αυτοί οι ίδιοι τον εφηύραν.

mnk είπε...

Το παγκόσμιο νόμισμα του Φοίνικα είχε διαφημίσει και ο Μεντβέντεφ στους G8.
http://2.bp.blogspot.com/-IGJoJqoP1Kw/TeyEu__fDnI/AAAAAAAAEWI/F6D4VCnRhqI/s320/100709top2.jpg

Ανώνυμος είπε...

Φέτος έκλεισαν 100 χρόνια από την Διακήρυξη Balfour..
(2 Νοεμβρίου 1917) όπου η Αγγλία υποσχέθηκε στους Εβραίους (μέσω της οικογένειας Rothschild..) να τους βοηθήσει στην δημιουργία ισραηλινού κράτους. Έγινε μάλιστα και εκδήλωση στην Αγγλία για να το γιορτάσουν φέτος,
στις 2 Νοεμβρίου 2017..
(εντελώς "τυχαία" 1 μήνα μετά.. οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την Ιερουσαλήμ σαν πρωτεύουσα του Ισραήλ...).

Στην εκδήλωση ήταν πολλοί επίσημοι καλεσμένοι , με βασικότερους Theresa May (Πρωθυπουργός της Αγγλίας) Benjamin Netanyahu (Πρωθυπουργός του Ισραήλ) και ο λόρδος Jacob Rothschild (εκπροσωπόντας την οικογένεια Rothschild)... όποιος θέλει να δει την εκδήλωση.. γράφει σε μια μηχανή αναζήτησης.. Lord Rothschild Present / Balfour Declaration Centenary Event

Ανώνυμος είπε...

Χαμός γίνεται ΗΔΗ με τα ηλεκτρονικά νομίσματα!!!
μπείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα και δείτε πόσα τέτοια υπάρχουν και σε τι ποσότητα..

https://coinmarketcap.com/coins/

ikonsgr είπε...

...Ο Φοίνικας θα ευνοηθεί από τις εταιρείες και τους αγοραστές, διότι θα είναι πιο βολικό από τα σημερινά εθνικά νομίσματα, τα οποία μέχρι τότε θα φανούν σαν μια ιδιόρρυθμη αιτία μεγάλης διατάραξης της οικονομικής ζωής τον τελευταίο εικοστό αιώνα...

To τραγικότερο όλων είναι, το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών-αγοραστών είναι πρόθυμη να αποδεχθεί και να "αγκαλιάσει" αυτή την... "μεταρρύθμιση" ειδικά οι (παρα)μορφωμένοι με τα... "πολλά πτυχία". Όντας οι περισσότεροι ΑΣΚΕΠΤΟΙ (όπως και ΑΠΝΕΥΜΑΤΙΣΤΟΙ...), αδυνατούν να ΔΙΑΚΡΙΝΟΥΝ το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ νόημα της ανωτέρω φράσης:

...Ο Φοίνικας θα ευνοηθεί από τις εταιρείες και τους αγοραστές, διότι θα είναι πιο βολικό (για το ΣΑΤΑΝΟΣΚΥΛΟΛΟΪ των "ροτσιλντ και σια")από τα σημερινά εθνικά(=ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΤΟΚΑ) νομίσματα, τα οποία μέχρι τότε θα φανούν σαν μια ιδιόρρυθμη αιτία μεγάλης διατάραξης της οικονομικής ζωής(Αφού διαταράσσουν τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ πάνω σας) τον τελευταίο (για την πολιτισμένη ανθρωπότητα;...) εικοστό αιώνα...

Ανώνυμος είπε...

Εφόσον ο κάθε ενας βγάζει απο ένα, να βάλουμε και εμείς το δικό μας να τελειώνει η ιστορία.

Ahoy είπε...

Ανωνυμος 19/12/2017-1.45 π.μ.Στη σημερινη Ελλαδα ειναι σπανιο φαινομενο οι ενιστοριτοι ελληνες. Ευγε.

Ανώνυμος είπε...

Για το θέμα των ηλεκτρονικών νομισμάτων και την προώθηση που δέχονται παγκοσμίως πρέπει να αναρωτηθούμε τι κρύβεται από πίσω.

1. Η αρχιτεκτονική των νομισμάτων κρυπτογράφησης (όπως το Ethereum ή το Bitcoin) επιτρέπει την "έκδοση¨ νομίσματος χωρίς την έγκριση και επιβεβαίωση της συναλλαγής δια μέσου κάποιας κεντρικής τράπεζας
2. Οι συναλλαγές επιβεβαιώνονται με αποκεντρωμένο τρόπο. Ένα νόμισμα αλλάζει χέρια από τον ένα λογαριασμό στον άλλο, χωρίς να χρειάζεται να το επιβεβαιώσει ή να το καταγράφει κάποια τράπεζα. Μέσω του κρυπτογραφικού αλγόριθμου ο οποίος τρέχει σε φάρμες υπολογιστών παγκοσμίως.
3. Η ενέργεια που σπαταλάται για την επιβεβαίωση των κρυπτοσυναλλαγών, έφτασε παγκοσμίως την κατανάλωση που έχει ολόκληρη η Δανία για το 2017. Αν συνεχιστεί έτσι η πορεία τους και η αρχιτεκτονική τους, η ενέργεια που χρειάζεται θα αποτελεί ένα τεράστιο κομμάτι της παγκόσμιας κατανάλωσης.

Το ερώτημα που πρέπει να να αναρωτηθεί κανείς είναι γιατί οι κεντρικές τράπεζες όλων των χωρών επιτρέπουν τη συναλλαγή με cryptocoins ενώ ήταν τόσο απόλυτες στην κυκλοφορία δεύτερου φυσικού νομίσματος. Γιατί την επιτρέπουν, γιατί τη διαφημίζουν και γιατί οι εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες μπαίνουν και αυτές στο παιχνίδι.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστω Ahoy
Την καλημερα μου στην φιλεναδιτσα μας