Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

ΙΡΑΚ: Το ISIS έφυγε, οι χριστιανοί ξαναγύρισαν

Μετά από μακροχρόνιες ταλαιπωρίες οι χριστιανοί στην Nineveh Plains (Πεδιάδες της Νινευή) του Ιράκ γιόρτασαν την περασμένη εβδομάδα την ανασύσταση της πρώτης εκκλησίας που θα ξανανοίξει από τότε που η ισλαμική τρομοκρατική ομάδα απομακρύνθηκε από την περιοχή, χαρακτηρίζοντάς την ως σύμβολο ελπίδας και νίκης.
  
"Το ISIS θέλησε να εξαλείψει την χριστιανική παρουσία εδώ - αλλά το ISIS έχει φύγει και οι Χριστιανοί του Telleskuf είναι πίσω", δήλωσε ο Χαλδαίος αρχιεπίσκοπος Bashar Matti Warda του Ερμπίλ του Κουρδιστάν, την περασμένη εβδομάδα στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Telleskuf.

Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπως πολλές εκκλησίες, υπέστη σοβαρές ζημιές, λεηλατήθηκε και βεβηλώθηκε.

Το ισλαμικό κράτος εξαφανίστηκε μετά από μια σειρά από μεγάλες απώλειες σε όλο το Ιράκ και τη Συρία φέτος, αν και οι χριστιανοί στην περιοχή προσπαθούν σκληρά να βρουν τα χρήματα για να ξαναφτιάξουν τη ζωή και τα σπίτια τους.

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, μεταξύ άλλων, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη χρηματοδότηση των επισκευών του Αγίου Γεωργίου, κάτι που ο Warda είπε ότι μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για άλλες χριστιανικές πόλεις και κοινότητες.

Στο Telleskuf έμεναν κοντά 1.500 χριστιανικές οικογένειες πριν επιτεθεί το ISIS στην περιοχή το 2014, οδηγώντας πολλές από τις οικογένειες να φύγουν. Με τα δύο τρίτα του πληθυσμού να επιστρέφουν μετά την ήττα του ISIS, οι χριστιανοί ήθελαν εκείνη η εκκλησία να λειτουργήσει κανονικά.

Ο ιρακινός πρωθυπουργός Haider al-Abadi ανακοίνωσε σε μήνυμά του προς το έθνος την περασμένη εβδομάδα ότι η χώρα έχει «απελευθερωθεί πλήρως» από τον έλεγχο του ισλαμικού κράτους.

Ωστόσο, διάφορα πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του Abu Mahdi al-Muhandis, διοικητή της πολιτοφυλακής του Hashed al-Shaabi, προειδοποίησαν ότι παρά την ήττα τους, οι ισλαμιστές τρομοκράτες δεν έχουν ακόμη εξαλειφθεί και μπορούν ακόμα να πραγματοποιήσουν θανατηφόρες επιθέσεις.

Ο Warda εξέφρασε αίτημα προς τη τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, τον Νοέμβριο, ζητώντας η Αμερική να βοηθήσει στην παροχή βοήθειας στις 20.000 ιρακινές χριστιανικές οικογένειες ή περίπου σε 100.000 ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια για την ανασυγκρότηση της ζωής τους.

Ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. Mike Pence ανακοίνωσε στις αρχές Νοεμβρίου ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να αλλάξει την υπάρχουσα πολιτική έτσι ώστε η βοήθεια των Η.Π.Α. να κατευθυνθεί απευθείας σε εκείνους που βοηθούν τους ιρακινούς Χριστιανούς χωρίς να χρειάζεται να περάσουν από τον ΟΗΕ.


ΚΟ / πηγή

2 σχόλια:

ikonsgr είπε...

" ζητώντας η Αμερική να βοηθήσει στην παροχή βοήθειας στις 20.000 ιρακινές χριστιανικές οικογένειες.... "

Μήπως το'χει χάσει λίγο ο αρχιεπίσκοπος;
Αυτοί που εξόπλισαν, χρηματοδότησαν και οργάνωσαν τις συμμορίες των ισλαμο-ορκ να βοηθήσουν Χριστιανικές οικογένειες;

ΤΟ ΣΑΤΑΝΟΣΚΥΛΟΛΟΪ ΤΩΝ "ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΣΙΑ" ΜΕΣΩ ΤΩΝ "ΒΙΤΡΙΝΩΝ" ΤΟΥΣ (ΗΠΑ,Σ.ΑΡΑΒΙΑ,ΚΑΤΑΡ,ΙΣΡΑΗΛ κ.α.) ΒΟΗΘΑΕΙ ΜΟΝΟΝ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΑ ΔΙΠΟΔΑ, ΠΟΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Τραμπ βοηθάει μόνο τα εβραϊκά συμφέροντα που είναι εναντίον τών χριστιανών. Η δήθεν βοήθεια θα πάει στην Αγγλία να βοηθήσει τις Στοές.