Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Πέθανε σε ηλικία 99 ετών ο Billy Graham, ο λεγόμενος "Προτεστάντης Πατριάρχης της Αμερικής". Πίσω στο 1972 είχε πει κάτι πράγματα για το ποιοι ελέγχουν τα media στην Αμερική...

«Κάποια μέρα, θα διαβάσετε ή θα ακούσετε ότι ο Μπίλι Γκράχαμ είναι νεκρός. Μην πιστεύετε ούτε μια λέξη. Θα είμαι πιο ζωντανός από ότι είμαι τώρα. Απλώς θα έχω αλλάξει διεύθυνση. Θα είμαι στην παρουσία του Θεού» - Billy Graham._ 
 
Ο William Franklin Graham Jr. (7 Νοεμβρίου 1918 - 21 Φεβρουαρίου 2018) υπήρξε ο πιο διάσημος Αμερικανός Ευαγγελικός ευαγγελιστής και ιεροκήρυκας ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός μετά το 1949. Ονομάστηκε ένας από τους σημαντικότερους ιεροκήρυκες του 20ου αιώνα. 

Διεξήγαγε μεγάλες συγκεντρώσεις στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό που ονόμασε «σταυροφορίες» (“Billy Graham Crusades”) με κηρύγματα που μεταδίδονταν από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. 

Ο Graham κήρυξε ‘ζωντανά’ σε 215 εκατομμύρια ανθρώπους σε περισσότερες από 185 χώρες και σε άλλα εκατοντάδες εκατομμύρια μέσω τηλεόρασης, βίντεο, ταινιών και webcasts. Το μεγαλύτερο ακροατήριο συγκεντρώθηκε στην Yoido Plaza της Σεούλ της Νότιας Κορέας το 1973 (1,1 εκατομμύρια άνθρωποι). 
Σύμφωνα με το προσωπικό του, όλα αυτά τα χρόνια πάνω από 3,2 εκατομμύρια άνθρωποι απάντησαν στην πρόσκληση των Billy Graham Crusades να "δεχτούν τον Ιησού Χριστό ως τον προσωπικό τους σωτήρα". Λόγω των σταυροφοριών του, ο Graham κήρυξε το ευαγγέλιο σε περισσότερους ανθρώπους εν συγκρίσει με οποιονδήποτε στην ιστορία του χριστιανισμού.

Ο Graham έχει ευρέως αναγνωριστεί ως ο «Προτεστάντης Πατριάρχης της Αμερικής».

Μετά από τη σταυροφορία του 1957 στη Νέα Υόρκη, μερικοί πιο φονταμενταλιστές προτεστάντες επέκριναν τον Γκράχαμ για οικουμενιστικές απόψεις, ακόμη και αποκαλώντας τον "Αντίχριστο".

Ο Γκράχαμ αποτέλεσε πνευματικό σύμβουλο πολλών Αμερικανών προέδρων και παρείχε πνευματική συμβουλή για κάθε πρόεδρο από τον Χάρι Τρούμαν έως τον Μπαράκ Ομπάμα. Ήταν ιδιαίτερα κοντά στον Dwight D. Eisenhower, στον Lyndon B. Johnson (ένας από τους πιο στενούς φίλους του Graham) και στον Richard Nixon. 

Ο Γκράχαμ ήταν κατά του φυλετικού διαχωρισμού στις σταυροφορίες του ήδη από το 1953. Πλήρωσε μάλιστα την εγγύηση για να βγει από την φυλακή ο Martin Luther King Jr. τη δεκαετία του 1960, όταν αυτός είχε συλληφθεί σε διαδηλώσεις.

Ο Graham γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου 1918 στο Σαρλότ της Βόρειας Καρολίνας. Ήταν το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά της Morrow και του William Franklin Graham Sr. μιας αγροτικής οικογένειας με σκοτσέζικες και ιρλανδικές ρίζες.  Οι γονείς του ανήκαν στην Αναμορφωμένη Πρεσβυτεριανή Εκκλησία.

Από μικρός ένιωθε μια αποστροφή για τις «κοσμικές» απολαύσεις και σε ηλικία 16 ετών ακούγοντας ένα κήρυγμα του ευαγγελιστή Mordecai Ham αποφάσισε να ακολουθήσει τον Χριστό. Ο Mordecai Fowler Ham ήταν Αμερικανός Ανεξάρτητος Βαπτιστής ευαγγελιστής που οργάνωνε υπαίθριες ευαγγελιστικές συναντήσεις. Ο Χαμ θεωρείται σήμερα «συνομωσιολόγος» και «αντισημίτης», καθώς δημόσια καταφερόταν κατά των Ιουδαίων (όπως και των καθολικών), τους οποίους θεωρούσε ότι είχαν ειδική πρόσβαση στην πολιτική εξουσία και επιρροή και ότι αντιπροσωπεύουν μια ανατρεπτική κοινωνική δύναμη. Στο κήρυγμά του συχνά αναφερόταν σε "Εβραίους, καθολικούς ή μαύρους συνωμότες που σχεδίαζαν να καταστρέψουν την λευκή προτεσταντική Αμερική".

Ο Γκράχαμ ήταν παντρεμένος με την συμμαθήτριά του Ruth Bell, της οποίας οι γονείς ήταν ιεραπόστολοι στην Κίνα. Ήταν παντρεμένοι για σχεδόν 64 χρόνια. Η Ruth Graham πέθανε στις 14 Ιουνίου 2007, σε ηλικία 87 ετών. Ο Γκράχαμ και η σύζυγός του έκαναν πέντε παιδιά: την Virginia, την Anne, την Ruth, τον Franklin και τον Nelson.

Ο Graham θεωρήθηκε ο άνθρωπος που "χτίζει γέφυρες". Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ο Graham-the-Bridge-Builder έγινε ο πρώτος ευαγγελιστής που μίλησε πίσω από το σιδερένιο παραπέτασμα, απευθυνόμενος σε μεγάλα πλήθη σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Σοβιετικής Ένωσης, ζητώντας ειρήνη. Κατά τη διάρκεια της εποχής του απαρτχάιντ, ο Graham αρνιόταν να επισκεφθεί τη Νότια Αφρική. 

Δεν δεχόταν ότι αποτελούσε μέρος της λεγόμενης «Χριστιανικής Δεξιάς»... Ο Graham ήταν εγγεγραμμένος στο Δημοκρατικό Κόμμα. Το 1960 αντιτάχθηκε στην υποψηφιότητα του John F. Kennedy επειδή ως καθολικός, θα έπρεπε να ακολουθήσει τον Πάπα. Ο Γκράχαμ εργάστηκε "στο παρασκήνιο" για να ενθαρρύνει τους σημαίνοντες προτεστάντες θρησκευτικούς λειτουργούς να μιλήσουν εναντίον του. Κατά καιρούς στήριζε διάφορους πολιτικούς, λέγοντας ότι ο Ιησούς δεν είχε κάποιο πολιτικό κόμμα.

Ο Γκράχαμ έγινε στενός φίλος με τον Ρίτσαρντ Νίξον όταν ήταν αντιπρόεδρος και τον υποστήριξε για τις προεδρικές εκλογές του 1960. Ο ίδιος μάλιστα συγκάλεσε μια σύνοδο με ευαγγελικούς ηγέτες στην Μοντρέ της Ελβετίας, για να σχεδιάσουν τον καλύτερο τρόπο με τον οποίο θα αντιτάσσονταν στον ρωμαιοκαθολικό αντίπαλο του Νίξον, τον γερουσιαστή John F. Kennedy.

Οι συζητήσεις για τους Εβραίους με τον Πρόεδρο Nixon

Κατά την διάρκεια του Watergate φάνηκε ο Γκράχαμ να συμφωνεί με πολλές από τις «αντισημιτικές» απόψεις του Ρίτσαρντ Νίξον, αλλά ο ίδιος το αρνήθηκε και τόνισε τις προσπάθειές του να οικοδομήσει γέφυρες με την εβραϊκή κοινότητα. Το 2002, η διαμάχη ανανεώθηκε όταν οι αποχαρακτηρισμένες ταινίες "Richard Nixon" επιβεβαίωσαν τις παρατηρήσεις που έκανε ο Graham στον Νίξον τρεις δεκαετίες νωρίτερα. Εκεί ακούγεται ο Γκράχαμ να συμφωνεί με τον Νίξον ότι οι Εβραίοι ελέγχουν τα αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ονομάζοντάς το αυτό «ασφυκτικό κλοιό» κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας του με τον Νίξον το 1972.


Όταν οι ταινίες δόθηκαν στη δημοσιότητα, Graham ζήτησε συγγνώμη και είπε: «Αν και δεν θυμάμαι αυτή την περίπτωση, εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για τα σχόλια που προφανώς έγιναν σε μια συνομιλία στο Οβάλ Γραφείο με τον Πρόεδρο Νίξον ... 30 χρόνια πριν ... δεν αντανακλούν τις απόψεις μου και ειλικρινά ζητώ συγγνώμη για οποιαδήποτε προσβολή προκλήθηκε από αυτές τις παρατηρήσεις». Σύμφωνα με το περιοδικό Newsweek, το σοκ της αποκάλυψης ήταν μεγάλο λόγω της πολύχρονης στήριξης του Ισραήλ από τον Graham και της άρνησής του να συμμετάσχει σε κλήσεις για μεταστροφή των Εβραίων στον Χριστό". Επίσης, μεταξύ των βραβείων, ο Γκράχαμ είχε βραβευθεί και με το "Torch of Liberty Plaque" από την Anti-Defamation League of B'nai B'rith, το 1969 και το το "International Brotherhood Award from the National Conference of Christians and Jews", το 1971.

Το 2009 απελευθερώθηκαν περισσότερες ταινίες Nixon, όπου ο Γκράχαμ ακούγεται το 1973 με τον Νίξον να αναφέρεται στους Εβραίους ως τη «συναγωγή του Σατανά».

«Είναι εκείνοι που δίνουν το πορνογραφικό υλικό», είπε ο Graham στην ταινία, αφού συμφώνησε με τον Nixon ότι οι αριστεροί Εβραίοι κυριαρχούν στα μέσα ενημέρωσης. Ο εβραϊκός «ασφυκτικό κλοιός» πρέπει να σπάσει αλλιώς η χώρα θα πέσει στο βυθό, συνέχισε, δηλώνοντας ότι αν ο Nixon επανεκλεγεί, «τότε θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι».


ΚΟ / από εδώ κι εδώ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις αυτοί κρύβονται από κάτω. Που μόλις αντικρύσουν το φώς του Ήλιου, τρέχουν μανιωδώς να βρούν άλλη κρυψώνα.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=282&v=dGIp_Vq88p0





Πραγματιστής

Unknown είπε...

Και λιγο πριν τις εκλογές εσκασε το σκανδαλο water gate. Και ο Νίξον τελικά δεν επαεξελέγη, σατανική σύμπτωση...

Ανώνυμος είπε...

Κολλητός πολλών προέδρων χμ χμ χμ....Επίσης ξεκολλήστε λίγο με τους Εβραίους διότι τον Ελληνισμό τους τελευταίους δύο αιώνες τον ξεσκίζουν πρωτίστως τα Εγγλεζάκια (Κύπρος, Εμφύλιος, Μικρά Ασία), φυσικά οι Γερμανοί (Βαυβαροκρατία), οι ΗΠΑ με την ανοχή τους στην Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια και η Σοβιετία με το προδοτικό ΚΚΕ....και οι περισσότεροι από δαύτους δεν ήταν Εβραίοι...Τέλος από τα να προβάλλετε συνεχώς τι λένε οι προτέσταντες και οι ευαγγελιστές καλό είναι να αναδείξετε και πόσο πολέμιοι ήταν οι περισσότεροι εναντίον της πατρίδας μας. Με σεβασμό και χωρίς ίχνος αντιδικίας προς στους συντάκτες του Κ.Ο.

eksothen είπε...

Κριμα που δεν ξερεις την ιστορια των ιουδαιων στην Ελλαδα.

Κυριως την ιστορια τους στην εποχη της οθωμανικης κατοχης μας.

Το να θελει καποιος να λεγεται Ελληνας πατριωτης και συναμα να εχει φιλιες με ιουδαιους - εντος κι εκτος Ελλαδος - αυτος ο "πατριωτης" ειναι ειτε πρακτορας, ειτε εν δυναμη ΕΦΙΑΛΤΗΣ.


Η δικη μου θεση ειναι απλη ξεκαθαρη και δικαιη.

Στην Ελλαδα πρεπει να εχουμε πολλες επαναληψεις εκεινης της αλωσης στην Τριπολιτσα!

Ανώνυμος είπε...

@ theodore specops .Ο Νίξον επανεξελέγη και μάλιστα πανηγυρικά στις εκλογές του Νοεμβρίου 1972. Εξαναγκάστηκε σε παραίτηση τον Αύγουστο του 1974 λόγω wategate. Aυτό είναι γνωστό τοις πάσι νομίζω.