Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Για πρώτη φορά δεύτερο στις δημοσκοπήσεις το AfD


Σε μεγάλη ανησυχία βρίσκονται τα κόμματα και τα ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης μετά από μια νέα δημοσκόπηση - "σοκ", όπως τους αρέσει να την χαρακτηρίζουν, της Insa, η οποία διεξήχθη για την εφημερίδα Bild, σύμφωνα με την οποία το κόμμα Alternative for Germany (AfD) έχει τώρα οριακά ξεπεράσει σε ποσοστά το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) και σύμμαχο του κυβερνητικού συνασπισμού.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, όπως δημοσίευσε προχθές η εφημερίδα Bild, η στήριξη στο SPD μειώθηκε κατά μία εκατοστιαία μονάδα στο 15,5%, ενώ το AfD ανέρχεται τώρα στο 16%.
Η δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι ο μεγαλύτερος κερδισμένος της υποτιθέμενης «κρίσης» του SPD είναι η κεντροδεξιά "χριστιανική ένωση", ήτοι η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της Άνγκελας Μέρκελ (CDU) και ο βαυαρικός ομόλογός της, η Χριστιανοδημοσιαστική Ένωση (CSU), η οποία είδε το μερίδιό της να αυξάνεται κατά 2,5 εκατοστιαίες μονάδες στο 32%.

Ο Bild χαρακτήρισε την τελευταία έρευνα "ένα πικρό χτύπημα" για το SPD.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, το AfD έλαβε το 12,7% των ψήφων, διαλύοντας τον τότε κυβερνώντα συνασπισμό μεταξύ του CDU και του SPD, αναγκάζοντας τη Μέρκελ να αναζητήσει για μισή χρονιά έναν κυβερνητικό συνασπισμό.

Το SPD πήρε 20,5 τοις εκατό στις τελευταίες εκλογές, αλλά η υποστήριξή του προφανώς έπεσε περαιτέρω, αφού ο ηγέτης του, Martin Schulz, αγνόησε την υπόσχεσή του να μην εισέλθει σε νέο συνασπισμό. Τελικά, ο Σουλτς παραιτήθηκε, γεγονός που αναμφίβολα επηρέασε και την τελευταία δημοσκόπηση.

ΚΟ / πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην Γερμανία το AfD το αποκαλούν , τα κομμουνιστικά ΜΜΕ φασιστικό -ναζιστικό;
Εάν ΝΑΙ , δεν έχουν οι εκπρόσωποι του παρά να επικαλεστούν τα ελληνόφωνα αριστερά έντυπα , τα οποία αποκαλούν την Μερκελ ναζίστρια* την πολιτική της Γερμανίας ναζιστική και φυσικά και την πολιτική του τσιπρα ναζιστική φασιστική.

*Η ναζίστρια Μέρκλε λένε αποκάλεσε τον Σκοπιανό πρόεδρο ...Μακεδόνα!!!
"Ξεχνούν" φαίνεται πως διακαής πόθος όλων των κομμουνιστών, της κομμουνιστικής διεθνούς από το 1900+ που απελευθέρωσαν οι Ελληνες την πανάρχαια γη τους, ηταν και είναι από ότι φαίνεται η απόσπαση της Μακεδονίας μας με πρωτεύσουσα την Θεσσαλονίκη από την Ελληνοχριστιανική Ελλάδα μας.

Υ.Γ.
Ξέρει κάποιος ποία η θέση του Afd για την ονομασία των Σκοπίων;

Η πύλη του Ρωμανού είπε...

Στις Ευρωεκλογές θα υπάρξει τιμωρία για τη Μέρκελ και τον Μακρόν πού πηραν την εξουσία με Πατριωτική ατζέντα και τώρα εφαρμόζουν το πρόγραμμα της Νέας Τάξης. Το επόμενο Ευρωκοινοβουλιο θα εχει υψηλό ποσοστό εθνικισμού