Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Το ξεφτίλισαν τελείως. Επιτρέπουν σε άντρες που δηλώνουν «γυναίκες» να αγωνιστούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες



Της Dorothy Cummings McLean (LifeSiteNews) / ΚΟ

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, επιτρέπεται σε άνδρες που δηλώνουν ότι είναι "γυναίκες" να ανταγωνίζονται γυναίκες κατά τη διάρκεια των χειμερινών αγώνων στη Νότια Κορέα.

Η είδηση (βλ. εδώ, εδώ κι εδώ):

Για πρώτη φορά, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) αποφάσισε ότι οι τρανσέξουαλ αθλητές μπορούν να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Γυναίκες «που έγιναν άντρες» μπορούν να ανταγωνιστούν "χωρίς περιορισμούς", ενώ οι άνδρες «που έγιναν γυναίκες» πρέπει να υποβληθούν σε ορμονοθεραπεία. Προηγουμένως, οι κατευθυντήριες γραμμές της ΔΟΕ απαιτούσαν από τους αθλητές να έχουν προβεί σε χειρουργική επέμβαση «αλλαγής φύλου», ακολουθούμενη από τουλάχιστον δύο χρόνια ορμονικής θεραπείας, προκειμένου να είναι επιλέξιμοι. Τώρα η μόνη ρύθμιση που απέμεινε είναι ότι οι αθλητές που «έγιναν» από άνδρες «γυναίκες» πρέπει να αποδείξουν ότι τα επίπεδα τεστοστερόνης τους είναι σταθερά κάτω από το σημείο αποκοπής για τουλάχιστον ένα ολόκληρο έτος πριν από τους αγώνες.

Παραμένει ασαφές εάν στην πραγματικότητα υπάρχουν αθλητές ανοιχτά τρανσέξουαλ που αγωνίζονται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018.

Μιλώντας ως πρώην ερασιτέχνης γυναίκα μπόξερ, δεν μπορώ να ησυχάσω με τη σκέψη μιας γυναίκας που «έγινε άντρας» να συναγωνίζεται άνδρες. "Citius, Altius, Fortius" ("Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά") δεν είναι μόνο το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων, συνθέτει τη σχέση των ελίτ αθλητών με τις ελίτ αθλητές. Για παράδειγμα, η Αμερικανίδα Florence Griffith Joyner έτρεξε τα 100 μέτρα σε 10,49 δευτερόλεπτα. Ο Usain Bolt από την Τζαμάικα το έκανε σε 9,58 δευτερόλεπτα.

Στον αθλητισμό, αυτό είναι μια μεγάλη διαφορά.

Καμία γυναίκα δεν έχει σπάσει το ρεκόρ της Flo-Jo από τότε που το έθεσε το 1988, γεγονός που υπογραμμίζει ποιο ήταν το επίτευγμα για μια γυναίκα να φτάσει εκείνη την ταχύτητα. Οι πρώτοι άντρες που καταγράφηκε ότι έτρεξαν τα 100 μέτρα σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα το έκαναν το 1968. Έτσι, δεν περιμένω μια τρανσέξουαλ αθλήτρια που «έγινε άντρας» να χτυπήσει το ρεκόρ του Usain Bolt σύντομα.

Αλλά ούτε περιμένω το ρεκόρ της Flo-Jo για τα 100 μέτρα των γυναικών να παραμείνει πολύ περισσότερο, ειδικά όταν οι άνδρες που ισχυρίζονται ότι είναι "γυναίκες" προσπαθούν να σπάσουν το ρεκόρ.
Θα πέσει, ίσως, αλλά ο νικητής δεν θα εμπνεύσει τα κορίτσια σε όλο τον κόσμο. Άλλωστε, ο νικητής, αν και θα αναγνωρίζεται ως «γυναίκα», πιθανότατα δεν θα ήταν ποτέ κορίτσι.
Η Διεθνής Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων δεν επιμένει ότι οι "Transgender" αθλητές πρέπει να έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις που κάποιοι ονομάζουν «επανακαθορισμού φύλου», αλλά αυτό ονομάζεται καλύτερα ακρωτηριασμός των γεννητικών οργάνων. Ωστόσο, επιμένει ότι οι αθλητές που συμμετέχουν στα γυναικεία αθλήματα δεν πρέπει να έχουν πάνω από 10 νανογραμμομόρια τεστοστερόνης ανά λίτρο αίματος στο σώμα τους για ένα χρόνο πριν από τους αγώνες.

Αυτό πρέπει να κάνει τον ανταγωνισμό στα γυναικεία αθλήματα δίκαιο για τις γυναίκες - γυναίκες που είναι απλώς γυναίκες, με φυσιολογία γυναικών, που δεν είναι intersex (ερμαφρόδιτες), όπως η Caster Semenya της Νότιας Αφρικής (φώτο επάνω) και όχι τρανσέξουαλ, όπως «η» αρσιβαρίστρια της Νέας Ζηλανδίας Laurel Hubbard (που γεννήθηκε ως Gavin) (φώτο κάτω). Ωστόσο, δεν είναι μόνο τα πολύ πρόσφατα ποσοστά της τεστοστερόνης που κάνουν τη διαφορά μεταξύ της αθλητικής ικανότητας των ανδρών και των γυναικών: είναι επίσης η παρουσία αυτής της τεστοστερόνης στην εφηβική ηλικία. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της υψηλής τεστοστερόνης και του αντρικού σώματος δεν μπορούν να μειωθούν.
Πρόσφατα διάβασα ένα συναρπαστικό βιβλίο για το πώς μεταμορφώθηκε η Ολυμπιακή Ομάδα των Βρετανίδων. Η ομάδα προσέλαβε γυναίκες που είχαν ελάχιστη επαφή με τα αθλήματα στα οποία έπρεπε τελικά να συμμετάσχουν, αλλά είχαν υπεράνθρωπα επίπεδα βούλησης να κερδίσουν. Είμαι βέβαιος ότι δεν υπάρχει έλλειψη ανδρών που, αν και δεν έχουν την ικανότητα να ανταγωνίζονται τους ελίτ, έχουν τη βούληση να κερδίσουν γυναίκες.

Οι χαμένοι, φυσικά, θα είναι γυναίκες και τα γυναικεία αθλήματα και, στην πραγματικότητα, όλες οι γυναίκες χάνουν.

Έπαιζα χόκεϊ ως έφηβη και τίποτα δεν σε διαβεβαιώνει ότι το να παίζεις χόκεϊ στον πάγο εναντίον εφήβων θα ήταν απόλυτα ασφαλές. Και, όπως ανέφερα παραπάνω, ήμουν ερασιτέχνης γυναίκα μπόξερ, και τίποτα δεν με έκανε να πιστεύω ότι θα μπορούσα να παλέψω με οποιονδήποτε άντρα ηλικίας άνω των 12 ετών.

Ποιος γονέας θα ήθελε να ενθαρρύνει τις κόρες του να εισέλθουν σε αθλήματα επαφής ενάντια σε αγόρια ή άνδρες;

Και ποιος γονέας θα υποστηρίξει τώρα ολόψυχα το όνειρο ενός 10χρονου κοριτσιού να γίνει χρυσή Ολυμπιονίκης, γνωρίζοντας ότι η απονομή του χρυσού μετάλλου των γυναικών θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αν ένας άντρας, που λέει ότι είναι "γυναίκα" θέλει να το κερδίσει;

ΚΟ / Πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τώρα το μόνο που απέμεινε είναι να υποβληθούμε ΟΛΟΙ σε ορμονοθεραπεία , άνδρες και γυναίκες , για να έχουμε ΟΛΟΙ “ΙΣΕΣ” ορμόνες!

Ο ισοπεδωτικός κομμουνισμός σε όλην του την γελοιότητα του.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΦΑΣΙΣΜΟ θα το ονομάσουν και αυτό οι ...ορμονο προβεβλημένοι!
Και οι ορμονο προσβεβλημένοι θα χειροκροτούν αστα μασητα!

Ανώνυμος είπε...

Τα ύστερα του κόσμου, στην κυριολέξια όμως!

Ανώνυμος είπε...

Άργησες αλλά ξύπνησες μεγάλε. Ο Σεμένιας δεν είναι γυναίκα ερμαφρόδιτη (πχ Ναβρατίλοβα), αλλά ΑΝΔΡΑΣ ερμαφρόδιτος. Αντρούκλα δηλαδή με κάποια γονιδιακή ανωμαλία. Κοροϊδεύει μέχρι τα 200 μ. πριν το τέρμα -να δείξει κάποιον ανταγωνισμό ρε παιδί μου- και μετά τις παίρνει φαλάγγι. Στο τέλος περιφέρεται ανάμεσα στις κοπέλες μπας και τον συγχαρεί καμία, αλλά αυτές τον γράφουν προκλητικά.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά, λοιπόν, αδίκως μάς κατηγορούν εδώ στο Ελλαδιστάν, λέγοντας πως "στην Ελλάδα, ό,τι δηλώσεις, είσαι!". Λάθος, καλοί μου άνθρωποι! Βλέπω πως σε όλον τον κόσμο πια, ό,τι δηλώσεις είσαι! 200 χρόνια μπροστά είμαστε, ως συνήθως!
Είσαι 2 μέτρα παλληκάρι με πλάτες και δηλώνεις εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου; Κανένα πρόβλημα, όπως αισθάνεται κανείς! Βέβαια, παλιά, αν δήλωνες κάτι άλλο από αυτό που ήσουν θα σε κλείναν στο ψυχιατρείο, δεν θα σε κάναν ολυμπιονίκη. Διότι ένας άντρας που αγωνίζεται με γυναίκες, αυτό θα γίνει. Επίσης, αυτό που λέτε με τις υποτροφίες στην Αμερική. Ένας ψιλοάχρηστος στα αθλήματα και στα μαθήματα, μπορεί εύκολα να τις ξεπεράσει όλες σε μια γυναικεία ομάδα και να τους φάει την υποτροφία. Και μετά, άμα θέλει, το ξαναγυρνάει το φύλ(λ)ο, σωστά; It's a brave, brave new world!