Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΗΠΑ: Απειλείται το χωριό που δέχεται μόνο Χριστιανούς (και κάποτε μόνο Λευκούς)

Στο βορειοδυτικό τμήμα της Κάτω Χερσονήσου του Μίτσιγκαν, κάπου στους στριφογυριστούς δρόμους που αγκαλιάζουν τις ακτές των Μεγάλων Λιμνών βρίσκεται το χωριό Bay View. Είναι ένα ειδυλλιακό μέρος με πληθυσμό κάτω των 150 ατόμων. Για περισσότερο από έναν αιώνα, γενιές "Bay Viewers" συγκεντρώνονται εδώ για να μοιραστούν τις καλοκαιρινές τους δραστηριότητες. 

Ιδρύθηκε το 1875 από οικογένειες Μεθοδιστών και από την αρχή η ομοιογενής κοινότητα περιόρισε το δικαίωμα ιδιοκτησίας και κατοχής μόνο σε λευκούς χριστιανούς μέχρι το 1959

Το ψήφισμα του 1942 δήλωσε: "Κανένα πρόσωπο δεν θα γίνεται δεκτό ως μέλος αυτής της ένωσης ή δεν μπορεί να νοικιάσει ή να μισθώσει ακίνητο ή δωμάτιο, για περισσότερο από μια περίοδο μιας ημέρας, εκτός αν το πρόσωπο αυτό είναι λευκής φυλής και χριστιανός που πρέπει να παρέχει αποδεκτές και καλές συστάσεις".
Οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με μια ρύθμιση που θεσπίστηκε το 1947 και ενισχύθηκε το 1986, υποχρεούνται να αποδείξουν την πίστη τους παρέχοντας, μεταξύ άλλων, επιστολή από χριστιανό λειτουργό που πιστοποιεί την ενεργό συμμετοχή τους σε μια εκκλησία.

Το 1947 οι κανονισμοί αναθεωρήθηκαν προσθέτοντας το εξής : "Κάθε πρόσωπο ηλικίας είκοσι ενός ετών και καλού ηθικού χαρακτήρα, με δύο τρίτα ψήφους του Διοικητικού Συμβουλίου, μπορεί να γίνει δεκτός ως μέλος αυτής της Ένωσης υπό την προϋπόθεση ότι αυτός ή αυτή είναι της καυκάσιας φυλής και της χριστιανικής πεποιθήσεων".  Το 1959 οι διατάξεις περί καυκάσιας φυλής απαλείφθηκαν.

Έτσι, ενώ ο φυλετικός περιορισμός έχει αρθεί εδώ και καιρό, η απαίτηση να είναι κανείς χριστιανός που εκκλησιάζεται βρίσκεται σε ισχύ μέχρι σήμερα. Το 2013, οι κάτοικοι ψήφισαν μια πρόταση για την άρση του περιορισμού, ο οποίος όμως δεν πέρασε, αφού έλαβε μόνο το 48,14% (με 51,9% να ψηφίζουν κατά) αντί για τα απαιτούμενα δύο τρίτα των ψήφων. Ίδια ψηφοφορία είχε γίνει το 2011 με τα ίδια αποτελέσματα.

(Αξίζει να πούμε ότι δεν υπήρχε περιορισμός στο δόγμα. Έτσι η 80χρονη Sophie McGee που ζει στο χωριό με τον άντρα της εξιστορεί σε δημοσιογράφο του βρετανικού Guardian το πώς ο πατέρας της που ήταν Έλληνας Χριστιανός Ορθόδοξος μετανάστης, έγινε δεκτός στην κοινότητα, παρόλο που το τοπικό golf club, του αρνήθηκε την εγγραφή).

Τώρα αυτό το λευκό χριστιανικό χωριό, όπως τόσα πολλά μέρη που παραμένουν λευκά και χριστιανικά, βλέπει την κληρονομιά του να δέχεται επίθεση. Πρώην και ακόμη και σημερινά μέλη της κοινότητας πηγαίνουν την ένωση Bay View Owners' Association στα δικαστήρια για αντισυνταγματικές θρησκευτικές διακρίσεις.

Το ζήτημα των διακρίσεων το έθεσε ο Jeremy Sheaffer, που εργάζεται σε μια ΜΚΟ και ανήκει στην πέμπτη γενιά των Bay Viewers.

Ο Sheaffer, που αυτοχαρακτηρίζεται ως «πολιτισμικά χριστιανός», δεν μπορεί να γράψει το ακίνητό του στο Bay View στη γυναίκα του, η οποία είναι Εβραία.

"Δεν έχω κανένα άλλον νόμιμο τρόπο για να αφήσω το σπίτι μου στη γυναίκα μου ή στα παιδιά μου", λέει ο Sheaffer.

Σύμφωνα με τους υπάρχοντες κανόνες, τα δύο παιδιά τους, ηλικίας 11 και 14 ετών, αποκλείονται επίσης από την κληρονομία της περιουσίας του πατέρα τους λόγω του μικτού θρησκευτικού τους γάμου.

Ο εβραϊκής καταγωγής Mike Steinberg, νομικός διευθυντής της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) του Μίτσιγκαν, πιστεύει ότι η «πρόκειται για καθαρή διάκριση. Δεν μπορεί μια κυβερνητική οντότητα να ευνοεί μια θρησκεία έναντι άλλης».

Ο Dick Crossland, ένας συνταξιούχος σύμβουλος που είναι η ηγετική φωνή για τη διατήρηση των κανόνων, λέει ότι είναι λυπημένος από τον τρόπο με τον οποίο η αντίπαλη ομάδα προσπαθεί να απεικονίσει τον σύλλογο και το διοικητικό συμβούλιο του ως «μισαλλόδοξους».

"Δεχόμαστε όποιον θέλει να ενταχθεί με τον ίδιο τρόπο που ο Χριστός δέχεται κάποιον ως Χριστιανό. Δεν διακρίνουμε τίποτα που δεν μπορείς να αλλάξεις", λέει.

"Υπάρχουν πολλά άλλα μέρη όπου, εάν θέλετε ένα πιο κοσμικό θέρετρο, ένα μέρος που μοιάζει περισσότερο με τα Ηνωμένα Έθνη, τότε ο Θεός να σας ευλογεί, αν θέλετε να πάτε εκεί".


ΚΟ / από εδώεδώ κι εδώ

8 σχόλια:

BookClub Arcadia είπε...

Έτσι έπρεπε να είναι παντού, αν θέλεις να έχει κάποιο νόημα η ζωή σου. Μόνο μέσα σε ομοιογενείς κοινότητες καλλιεργείται το πνεύμα, η ψυχή και ο πολιτισμός.

soulis είπε...

Για τους παραχαρακτες την συγχρονης αμερικανικης και οχι μονο ιστοριας να επισημανω μερικα απλα πραγματα.
Απο τοτε που εφτασαν οι πρωτοι λευκοι αποικοι στην Β.Αμερικη και μεχρι την δεκαετια του 60 και το ολεθριο immigration act to 85% του πληθυσμου ηταν ΛΕΥΚΟΙ -ΕΤΡΩΠΑΙΟΙ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
Οι μαυροι αφροαμερικανοι σε ολο αυτο το διαστημα ποτε δεν ξεπερασαν το 10% ενω για δεκαετιες ηταν περιπου το 8% η και λιγοτερο και μαλιστα συγκεντρωμενοι σε πολιτειες που ειχαν σκλαβους φυτειες κλπ στον Νοτο.
Για δεκαετιες σε πολλες πολιτειες ηταν περιπου ανυπαρκτοι.
Και ολοι οι υπολοιποι ασιατες κινεζοι αφρικανοι λατινοαμερικανοι κλπ ποτε μεχρι την δεκαετια του 60 δεν ξεπρνουσαν το 5-6 %.
Οταν ακουτε λοιοπν το τρεχον παραμυθι οτι οι ΗΠΑεγιναν αυτο που ειναι με τον κοπο και τον ιδρωτα των μαυρων σκλαβων ενω τα λευκα αφεντικα καθονταν μπλα μπλα μπλα να ξερετε οτι ειναι το απολυτο παραμυθι.
Απλα δεν βγαινουν τα νουμερα.
Οτι βλεπει κανεις στις ΗΠΑ και τα οποια βεβαια δεν υπηρχαν οταν πηγαν εκει οι τεραστιες πολεις οι ουρανοξυστες τα εργοστασια τα πανεπιστημια τα Χαρβαρβτ η Σιλικον Βαλευ οι δρομοι εκατονταδων χιλιομετρων που διασχιζουν ερημικες πολιτειες τα φραγματα κλπ τα παντα φτιαχτηκαν οχι μονο με το μυαλο αλλα και τα χερια και τον κοπο να το πω παλι ΛΕΥΚΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ γιατι πολυ απλα επι δυο σχεδον αιωνες αυτοι αποτελουσαν σχεδον τους 9 στους 10 αμερικανους.



ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

Γιατί να πάμε αλλού ρε φίλε, εμεις εδώ θέλουμε να κοπρίσουμε. να σας στολίσουμε με την πολυκουλτουριάρικη κουράδα! για να τη μυρίζετε κι εσείς, τι μονον εμείς;

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια κάνανε και κάνουν οι ....γνωστοί πιά σε μας, με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και άλλες Χριστιανικές Οργανώσεις.
Προσπαθούν να διαλύσουν οτιδήποτε λευκό και Χριστιανικό.


Πόπη-Αναστασούλα Ντουβλή.

Ανώνυμος είπε...

Έριξα μία ματιά στο Google Earth και διαπιστώνω ότι φαίνεται πολύ ωραίος τόπος για να ζήσει κανείς . Μπράβο στους παλιούς που το έφτιαξαν , εύχομαι να συνεχίσουν να ορίζουν οι ίδιοι τον τόπο τους και όχι οι γνωστές ΜΚΟ του παγκόσμιου κερδοσκόπου Το Bay View δείχνει πολύ καλό για να είναι αληθινό ιδίως αυτές τις εποχές , και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα γλυτώσει από την μανία των Παγκοσμιοποιητών . Τους ευχόμαστε να τα καταφέρουν και και να μην διαταραχθεί η ζωή τους από τις παρεμβάσεις των νεοταξιτών . Το ίδιο ευχόμαστε και στους Χριστιανούς και τους λευκούς όλου του πλανήτη που αυτήν τη στιγμή ,βρίσκονται στο στόχαστρο της ΝΤΠ .

Ανώνυμος είπε...

Καθόλου χριστιανικο δεν είναι όμως να λες ότι ο χριστιανισμός είναι μόνο για λευκούς.Ο χριστιανισμός είναι για όλων των χρωμάτων ανθρώπους. Μάλιστα οι μαύροι χριστιανοί είναι σήμερα κατά πολύ πιο θρησκευόμενοι από τους λευκούς.Η πιο πίστη ήπειρος του κόσμου είναι η Αφρική.Το δεύτερο βασίλειο που έκανε το χριστιανισμό επίσημη θρησκεία ήταν το βασίλειο της Αιθιοπίας.Οι μαυροι χριστιανοι αυξανονται πολυ πιο γρηγορα απο τους λευκους και συντομα θα ειναι περισσοτεροι.Ειναι αυτο απειλη;Οχι βεβαια.Το κυρηγμα του Ιησου βασιζεται στην ισοτητα ανεξαρτητα χρωματος.Σταματήστε λοιπόν να ταυτίζετε τον χριστιανισμό με ένα χρώμα/φυλή γιατί πεφτετε εξω.

soulis είπε...

Ανωνυμε 9:31.

Σε αυτο που λες εχεις καποιο δικιο.
Και οι μαυροι αφροαμερικανοι που εχουν ασπαστει τον χριστιανισμο και οι λατινοι που παραδοσιακα ειναι καθολικοι ειναι γενικα πιο θρησκευομενοι και παραδοσιακοι ας πουμε απο τους λευκους αμερικανους η ευρωπαιους που δυστυχως ειναι η φυλετικη ομαδα που εκφυλιζεται ραγδαια.
Αρκει να κοιταξει κανεις χωρες οπως την Σουηδια.
Αυτο ομως συμβαινει γιατι οι λευκοι εδω και δεκαετιες αποτελουν τον στοχο ολης αυτης της τρομοκρατιας της πολιτικης ορθοτητας και της δημιουργιας αισθηματος ενοχης σε αυτους.
Ετσι για να μην τους πουν ρατσιστες συντηρητικους ομοφοβικους κλπ συμμορφωνονται πιο ευκολα στις επιταγες της.Και η απομακρυνση απο τις χριστιανικες αξιες ειναι μια απο αυτες.
Οι μαυροι δεν εχουν τετοιο προβλημα.
Αυτο φανηκε καθαρα την περιοδο που γινονταν τα δημοψηφισματα στις ΗΠΑ για την αναγνωριση η μη των γαμων μεταξυ ομοφυλων.
Τοτε για οποιν θυμαται σε 33 Πολιτειες που εγιναν οι γκει ακτιβιστες εισεπραξαν 33 ΟΧΙ μεταξυ των οποιων και στην πολυπολιτισμικη Καλιφορνια την Μεκκα του γκει ακτιβισμου.
Η διαφορα ηταν μικρη περιπου 51-49 αλλα η εκπληξη ηταν αλλου.
Οταν αναλυθηκε η συμπεριφορα των ψηφοφορων αναλογα με την φυλετικη ομαδα κλπ ειδαν οτι ενω οι λευκοι ψηφισαν περιπου 50-50 με μικρη μαλιστα υπεροχη του Ναι οι αφροαμερικανοι αλλα και οι λατινοι ψηφισαν σε συντριπτικα ποσοστα 75% ΟΧΙ στους γαμους μεταξυ ομοφυλων.

Ahoy είπε...

Θρησκευοντες οχι θρησκευομενοι. Θρησκευομενος σημαινει λατρευομενος.