Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

«Δεν θέλουμε αυτόν τον θρυμματισμένο κόσμο των ατόμων χωρίς φύλο, χωρίς μητέρα, χωρίς πατέρα, χωρίς έθνος». Η ομιλία της Marion Le Pen στην CPAC

Ορισμένα σημαία της ομιλίας της στη Συνδιάσκεψης Πολιτικής Δράσης των Συντηρητικών (CPAC) στο National Harbor του Oxen Hill της πολιτείας του Maryland.

Άρχισε την ομιλία της χαιρετίζοντας το αμερικανικό κοινό και υπενθυμίζοντας τις μακροχρόνια συμμαχία Γαλλίας και Ηνωμένων Πολιτειών, που χρονολογείται από τις ημέρες του πολέμου της Ανεξαρτησίας.

Είπε "ελπίζω να είμαι λιγότερο τρομακτική από ό, τι με απεικονίζουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης".

Μετά τις πρώτες παρατηρήσεις, η Marion άρχισε να αναφέρεται ως πρώτο θέμα, σε κάτι που οι Αμερικανοί αγαπούν ιδιαίτερα: την Ελευθερία. Είπε: «Όχι, η Γαλλία δεν είναι πλέον ελεύθερη σήμερα! Είτε πρόκειται για οικονομικά, νομισματικά, είτε για μετανάστευση ή ακόμα και για διπλωματία. Η ελευθερία μας βρίσκεται τώρα στα χέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η Ευρώπη. Είναι μια ιδεολογία που κοιτάζει μόνο στο μέλλον ενώ είναι μολυσμένη με ιστορική αμνησία. Μια ιδεολογία χωρίς γη, χωρίς λαούς, χωρίς ρίζες και χωρίς πολιτισμό. Η ΕΕ βρίσκεται σε διαδικασία βραδείας θανάτωσης χιλιάδων εθνών».

Σχετικά με το σύνθημα - κίνημα "America First" είπε: "Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής εδώ: δεν προσβάλλομαι όταν ακούω τον Πρόεδρο Trump να λέει η Αμερική πρώτα. Στην πραγματικότητα, θέλω την Αμερική πρώτα για τον αμερικανικό λαό. Θέλω την Βρετανία πρώτα για το βρετανικό λαό. Και θέλω τη Γαλλία πρώτα για τον γαλλικό λαό! "

Διάφορα σημαντικά θέματα άγγιξε η Le Pen κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, θέματα που συχνά αντιμετωπίζονται ως ταμπού. Η Marion μίλησε για την υπερηφάνεια, τις ενοχές, τον κατακερματισμό της κοινωνίας, την ταυτότητα, τους δεσμούς με την γη, τους λαούς, την κληρονομιά, την επιβίωση των εθνών, την οικογένεια και πολλά άλλα.

Είπε για την γαλλική νεολαία και το πώς οι νέες γενιές έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου ώστε να νιώθουν ενοχή και ντροπή για την χώρας τους. Μίλησε για την πολιτική ορθότητα και την μαζική μετανάστευση που άλλαξαν την όψη της πάλαι ποτέ καθολικής Γαλλίας η οποία ισλαμοποιείται ραγδαίως. Η τρομοκρατία είπε, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αυτή δεν είναι η Γαλλία για την οποία πολέμησαν οι πρόγονοί μας.

Η Marion μίλησε επίσης για την κατάσταση της σύγχρονης κοινωνίας και τη σημασία που έχει η οικογένεια και οι αξίες: «Χωρίς έθνος και χωρίς οικογένεια, το όριο του κοινού καλού, το φυσικό δίκαιο και η συλλογική ηθική εξαφανίζονται καθώς το βασίλειο του εγωισμού συνεχίζεται».

Στη συνέχεια για το θέμα της οικογένειας είπε: "Ακόμη και τα παιδιά έχουν γίνει εμπόρευμα! Η γενιά του "έχω το δικαίωμα" επιβεβαιώνει ότι "έχουμε το δικαίωμα να παραγγείλουμε ένα παιδί από τον κατάλογο". "Έχουμε το δικαίωμα να νοικιάσουμε γυναικεία μήτρα. "Έχουμε το δικαίωμα να στερήσουμε από ένα παιδί την μητέρα ή τον πατέρα". Όχι δεν το έχετε αυτό το δικαίωμα! Ένα παιδί δεν είναι δικαίωμα".

Ήταν μια ωραία ομιλία που έγινε δεκτή με θέρμη από το αμερικάνικο κοινό που συνεχώς χειροκροτούσε.
 ΚΟ / πηγή

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κοκκινε Ουρανε, πριν απο λιγες μερες μιλουσα για το μπλογκ σου σε κατι συγγενεις μου. Εξεφρασα τον θαυμασμο μου προς τις ιδεες, τις γνωσεις, την καταρτιση σου και κυριως το λαμπρο μυαλο σου που χωρις αυτο δεν θα μπορουσαμε να διαβασουμε ολα αυτα τα θαυμασια αρθρα που αναρτεις. Τους προτεινα να αρχισουν να σε διαβαζουν.
Οι συγγενεις μου δεν ηξεραν τιποτα για σενα. Δεν ειχαν καν ακουστα το ονομα σου. Καποια στιγμη ενας απο αυτους με κοιταξε με απορια και ρωτησε: "Μα καλα, ενας ανθρωπος αυτης της ιδεολογιας λεγεται Κοκκινος Ουρανος; Το ονομα του δεν παραπεμπει σε αριστερες ιδεες;" Εκει με επιασε απροετοιμαστη. Δεν ηξερα τι να πω, καθως η απορια του ειναι και δικη μου απορια.
Γι' αυτο Κοκκινε Ουρανε μου, θα ηθελα να σε παρακαλεσω να μου λυσεις αυτη την απορια, αν θελεις. Πως διαλεξες το ονομα σου; Γιατι εισαι κοκκινος;
Ισως κι αλλοι φιλοι του μπλογκ σου να εχουν το ιδιο ερωτημα. Να δωσω απαντηση και στον συγγενη μου, αν μη τι αλλο!

SkyWatcher είπε...

Αν και έχουμε πει ότι δεν ανοίγουμε κουβέντα με ανώνυμους, θα κάνω μια εξαίρεση. Εάν κοιτάξεις κάτω από το banner ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ θα δεις τα λόγια του Χριστού από το Κατά Ματθαίον που λέει για κόκκινο ουρανό. Μπες και στο Manifesto και θα καταλάβεις. Κόκκινος ουρανός σημαίνει προειδοποίηση.

Ανώνυμος είπε...

Εχεις δικιο, Κοκκινε Ουρανε. Δικη μου αβλεψια.
Σε ευχαριστω για την απαντηση!

Με εκτιμηση,
Ειρηνη Παυλακη

Unknown είπε...

Ή, όπως λένε και στο χωριό μου"κοκκινη ανατολή-κατουρημενη δύση. Έτσι "περιποιείται" ο Κ.Ο.την αρρωστημένη Δύση.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

Είναι πραγματικά μοναδικό ιστολόγιο.
Το αναγνωρίζουμε και εμείς που έχουμε ιστολόγιο (δυστυχώς είναι κάπως μεγάλα τα άρθρα και δυσκολευόμαστε να αναδημοσιεύουμε κυρίως προσθέτοντας μία μία τις εικόνες-αφού τις αποθηκεύσουμε πρώτα)

Καθημερινά προβάλει πρωτότυπα άρθρα που δεν βρίσκεις πουθενά, πάντα απολύτως τεκμηριωμένα με τις πηγές τους (συνήθως από το εξωτερικό) και οπτικό υλικό.
Αν ήταν δημοσιογραφικό έντυπο θα έκανε την δική του "φουρνιά" αναγνωστών!

Απίστευτα σημαντική η συνεισφορά του στο διαδίκτυο και στην σκέψη.
Η Παναγιά μας να σε έχει καλά "Κόκκινε Ουρανέ"!