Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

“I'm Not Ashamed”. Μια ταινία για την σφαγή στο λύκειο Columbine

Τον Οκτώβριο του 2016 κυκλοφόρησε από την Pure Flix (ένα ανεξάρτητο χριστιανικό κινηματογραφικό και τηλεοπτικό studio) η ταινία “I'm Not Ashamed”, («Δεν ντρέπομαι»), μια αληθινή ιστορία βασισμένη στη ζωή της έφηβης χριστιανής μαθήτριας Rachel Joy Scott που σκοτώθηκε στο Λύκειο του Columbine στις 20 Απριλίου του 1999.

Η ταινία είναι παντελώς άγνωστη στην Ελλάδα.

Η εταιρεία παραγωγής έγραφε στην ιστοσελίδα της: "Το Χόλιγουντ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της σημερινής μας κουλτούρας ελέγχοντας τα περισσότερα από τα μέσα ενημέρωσης που βιώνουμε σήμερα. Σας προκαλούμε να σταθούμε υπέρ του Χριστού και να μοιραστούμε αυτές τις ταινίες με τις οικογένειές μας, τους φίλους μας, τις κοινότητες και την εκκλησία μας ώστε να επηρεάσουν τον κόσμο υπέρ του Χριστού".

Το τρέιλερ της ταινίας μπλοκαρίστηκε από το YouTube (!) και ο λογαριασμός ανακόπηκε για περίπου 11 μήνες, επειδή η εταιρεία Google είπε στην Pure Flix ότι το τρέιλερ της ταινίας «παραβίαζε τα πρότυπα του», σύμφωνα με τον The Hollywood Reporter. 
Προφανώς. Επειδή δεν διαφήμιζε βλέπετε, την ομοφυλοφιλία ή την αθεΐα ή τα ναρκωτικά ή την "διαφορετικότητα" κλπ, αλλά την χριστιανική πίστη που πλέον βρίσκεται εκτός της πολιτικής ορθότητας.  


Ήταν Τρίτη, 20 Απριλίου 1999 όταν συνέβη ένα από τα σοβαρότερα κρούσματα βίας σε σχολείο στην ιστορία των ΗΠΑ, η σφαγή στο λύκειο Κολουμπάιν (Columbine) στο Jefferson του Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτείών. Οι δύο νεαροί δολοφόνοι, ο Eric Harris και ο Dylan Klebold, εισέβαλαν στο σχολείο τους πυροβολώντας και σκοτώνοντας δώδεκα συμμαθητές τους και έναν δάσκαλο, πριν αυτοκτονήσουν. Τραυμάτισαν επίσης άλλα 24 άτομα. (Στην πρόσφατη σφαγή στο σχολείο Μάρτζορι Στόουνμαν Ντάγκλας του Parkland της Florida σκοτώθηκαν 17 και τραυματίστηκαν 14).

Για τα αίτια της σφαγής έγινε μεγάλη συζήτηση στις ΗΠΑ και ακούστηκαν πολλά. Για τους νόμους ελέγχου των όπλων, για το ρόλο των βίαιων κινηματογραφικών ταινιών και των βίαιων video games στην αμερικανική κοινωνία. Ακούστηκε ότι έφταιγαν οι συμμαθητές που τους παρενοχλούσαν ή δεν τους έκαναν παρέα, τα αντκαταθλιπτικά χάπια, η γκόθικ μουσική, η μουσική του Μέριλυν Μάνσον, ακούστηκε ακόμα, ότι οι δολοφόνοι ήταν νεοναζί και επέλεξαν την ημερομηνία γέννησης του Χίτλερ για να σκοτώσουν και διάφορα άλλα.  Ανάλογου ύφους «αναλύσεις» και «αποκαλύψεις» έγιναν και για την πρόσφατη σφαγή, όπως ότι φταίει ο Τραμπ, οι «ακροδεξιοί» κλπ

Το ότι ο ένας από τους δύο δολοφόνους του Κολουμπάιν, ο Klebold, ήταν από μια εβραϊκή οικογένεια που εφάρμοζε τον Ιουδαϊσμό και ότι ο άλλος δολοφόνος, ο Harris, ανέφερε στον ιστότοπό του ότι ήθελε να «σχίσει χέρια ρατσιστών και νεοναζί», είναι πράγματα που ο κόσμος δεν έμαθε ή δεν έπρεπε να μάθει (βλ. άρθρο Η σφαγή στο Κολουμπάιν. Αυτά που δεν ειπώθηκαν).
Όπως και ότι ο πρωταρχικός στόχος των φονιάδων του Columbine ήταν «οι χριστιανοί» και, δεύτερον, «οι χριστιανές γυναίκες» και ότι υπήρχαν προφανή ομοφυλοφιλικά στοιχεία στη συμπεριφορά τους και στα κίνητρά τους. Οι δολοφόνοι έκαναν διάφορα βίντεο και ηχογραφήσεις με τους εαυτούς τους και εκεί ξεκάθαρα δήλωναν ότι μισούσαν τους χριστιανούς και ιδιαίτερα τις γυναίκες. Εξέφρασαν την επιθυμία να σκοτώσουν "τις χριστιανές πόρνες που αγαπάνε τον Θεό" (“Christian God Loving Whores”). Ο Klebold δηλώνει: «Είμαι ευτυχής που σκοτώσαμε τον Χριστό» και ο Dylan λέει "εγώ θα πυροβολήσω τα χριστιανά κορίτσια στο κεφάλι." Ειδικά το πρώτο θύμα, την δεκαεπτάχρονη Rachel Joy Scott (φώτο κάτω), την σκότωσαν επειδή ήταν Χριστιανή.
Οι δολοφόνοι πρώτα την χλεύασαν διότι είχε μια Αγία Γραφή. Την ρώτησε για την χριστιανική της πίστη λίγο πριν σκοτωθεί ο Eric Harris. Οι δύο δολοφόνοι την βασάνιζαν πυροβολώντας την στο πόδι, και την χλεύαζαν, λέγοντας: «Πήγαινε μαζί Του (με τον Χριστό) τώρα», πριν την σκοτώσουν.

Την Scott στην ταινία υποδύεται η Sadie Robertson (Duck Dynasty). 
Η ταινία, η οποία κυκλοφόρησε στις 21 Οκτωβρίου 2016, ακολουθεί την πορεία της Scott μέσα από το ημερολόγιό της, στο οποίο γράφει επίσης ότι θέλει να είναι πιο ανοικτή για την πίστη της και να πλησιάζει περισσότερους ανθρώπους στο σχολείο.

Η Rachel είναι μια τυπική έφηβη από το Littleton του Κολοράντο, που σε μικρή ηλικία βλέπει τον πατέρα της να εγκαταλείπει την οικογένειά του στη μέση της νύχτας. Στη συνέχεια η μητέρα της αγωνίζεται οικονομικά και ενθαρρύνει τα παιδιά της να προσεύχονται για οικονομική βοήθεια. Η Ρέιτσελ αρχίζει να γίνεται πιο ζεστή στην χριστιανική της πίστη. Όμως κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Columbine High School, αρχίζει να γίνεται ανυπότακτη και αρχίζει να ξενυχτάει με τις φίλες της, Madison, Gabby και Linda. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η μητέρα της Rachel την στέλνει στα ξαδέλφια της στη Λουιζιάνα, όπου έρχεται πιο κοντά στον Χριστό και ουσιαστικά αλλάζει και γίνεται μια συνειδητή χριστιανή. 
Την επόμενη χρονιά, στο σχολείο η Ρέιτσελ συναντά τον Eric Harris και τον Dylan Klebold που εκδηλώνουν βίαιη συμπεριφορά, ενώ γνωρίζει και τον επικεφαλής της ομάδας θεάτρου, Alex Dickerson, που τον ερωτεύεται. Αργότερα θα έρθει σε επαφή με τον Nathan Ballard, έναν άστεγο νεαρό του οποίου η μητέρα είναι εξαρτημένη από την ηρωίνη. Η Rachel πλησιάζει τον Nathan και τον συστήνει σε μια συνάντηση νεαρών χριστιανών, όπου κάποιος προθυμοποιείται να του δώσει σπίτι να μείνει. Ο Nathan είναι ευγνώμων. 
Κάποια στιγμή η Ρέιτσελ ανακαλύπτει ότι ο Alex την απατά με τη Madison την φίλη της, καθώς η ίδια δεν ήταν τόσο «εύκολη». Απογοητεύεται, απομονώνεται από τις φίλες της οι οποίες την «πουλάνε» και φτάνει στο σημείο να θέλει να αυτοκτονήσει. Ωστόσο, με την ενθάρρυνση του Nathan, η Ρέιτσελ γυρίζει πίσω στην πίστη της και εμπνέει άλλους χριστιανούς μαθητές να μην εγκαταλείψουν την ελπίδα, παρά το bulling που μπορεί να δέχονται. Εν τω μεταξύ, ο Dylan και ο Eric σχεδιάζουν την σφαγή στο σχολείο.
Μια μέρα, η Ρέιτσελ προσπαθεί να βοηθήσει την Linda με τα οικογενειακά της προβλήματα, αλλά η Λίντα λέει ότι δεν θέλει βοήθεια από κανέναν.  Στην συνέχεια όμως της εξομολογείται τα προβλήματά της και μετανιώνει για την συμπεριφορά της. Μάλιστα πάει μαζί της στην συγκέντρωση των χριστιανών. Στις 20 Απριλίου 1999, η Ρέιτσελ συμφιλιώνεται με την Μάντισον, και συνομιλεί με ένα άλλο παιδί, τον Richard Castaldo, ο οποίος έχει οικογενειακά θέματα. Η Ρέιτσελ τον καθησυχάζει λέγοντας ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. 
Ακριβώς τότε, οι Eric και Dylan βγαίνουν από το χώρο στάθμευσης και αρχίζουν να πυροβολούν τη Rachel και τον Richard. Ενώ η Ρέιτσελ αγωνίζεται να ξεφύγει, οι δύο δολοφόνοι την χτυπούν και ο Eric την ρωτάει αν εξακολουθεί να πιστεύει στο Θεό, και όταν η Rachel του λέει ναι, την σκοτώνει.

Στο τέλος της ταινίας, όλοι οι φίλοι της Rachel αποτίουν φόρο τιμής σε αυτήν. Στην κηδεία της ο Nathan προσεύχεται δηλώνοντας ότι πάντα την αγαπούσε.
Λίγο αργότερα, η μητέρα της Ρέιτσελ βρίσκει κάτι που είχε γράψει μικρή σε ένα έπιπλο. Έγραφε ότι μια ημέρα θα βοηθούσε εκατομμύρια ανθρώπους. Η ταινία κλείνει με κείμενο λέγοντας ότι η ιστορία της Ρέιτσελ εμπνέει μέχρι σήμερα εκατομμύρια ανθρώπους.

Την ταινία είναι μια ωραία και συγκινητική ταινία για έφηβους και για όλη την οικογένεια και μπορείτε να την δείτε με υπότιτλους στα ελληνικά εδώ.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χίλια εύγε για ένα ακόμα υπέροχο άρθρο για μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ταινία ΚΟ!Πρίν λίγες μέρες διάβασα τα άρθρα σου για το αίσχος που ονομάζεται "θεολογία της απελευθέρωσης" και έμεινα άναυδος απο την ερευνά σου και την ποιότητα των άρθρων σου!Πραγματικά ο ΚΟ είναι,αν όχι η πιο πολύτιμη,σίγουρα μια απο τις πιο πολύτιμες σελίδες εναλλακτικής πληροφόρησης που έχουμε!!!Χίλια συγχαρητήρια και πολλούς χαιρετισμούς και ευχές!

Ε.Χ.Α.

Eagle1 είπε...

Monsters .....

Ahoy είπε...

1.30 π.μ. αισθανομαι εξ ισου συγκλονισμενος με το τιτανειο εργο του ΚΟ. Ο Θεος να τουε δινει υγεια και δυναμη.

Ανώνυμος είπε...

Το λινκ που έχετε για να δούμε την ταινεία έχει πρόβλημα.
Η ταινεία υπάρχει και εδώ με ελληνικούς υπότιτλους για όσους ενδιαφέρονται
http://gamatotv.me/group/i-m-not-ashamed-2016

Unknown είπε...

Tο link της ταινίας παίζει κανονικά. Το πρόβλξμα αποκαταστάθηκε.

https://drive.google.com/file/d/1f9N1acqENeJMvEtJ7_lYw91d2NBLXQkF/view?usp=sharing

http://www.christianikocinema.com/

Ανώνυμος είπε...

Είναι μία από της καλές ταινίες που έχουμε μεταφράσει σαν ομάδα. Εδώ σε αυτό το λινγκ http://www.medium-industry.com/download-sebfd510df9.html για όποιον θέλει υπάρχουν και οι υπότιτλοι για την ταινία.

Μετά τιμής:
SFTeam Exclusive Movies