Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Black History Month / Black Panther Movie: Οι αφροναύτες της Ζάμπια



Occidental Dissent / KO

Ο λόγος που παρουσιάζονται αυτά τα ενημερωτικά άρθρα σχετίζεται με την ταινία Black Panther, καθώς φαίνεται ότι πολλοί την παίρνουν στα σοβαρά. Πιστεύουν αληθινά ότι οι Αφρικανοί θα πετούσαν με διαστημόπλοια και θα ζούσαν σε φουτουριστικούς ουρανοξύστες αν δεν υπήρχε η αποικιοκρατία και οι κακοί Λευκοί. Οι Afronauts της Wakanda λέγεται ότι "είχαν κατακτήσει το διάστημα πολύ πριν το ονειρευτούν οι Ηνωμένες Πολιτείες ή η Σοβιετική Ένωση".

Το 1964, ένας καθηγητής φυσικής της Ζάμπιας με το όνομα Edward Mukuka Nkoloso, που είναι ο ιδρυτής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Ζάμπια, της Διαστημικής Έρευνας και της Αστρονομικής Έρευνας, δημιούργησε το Zambian Space Program. Σκοπός του ήταν να κτυπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ΕΣΣΔ στην διαστημική κούρσα για το φεγγάρι και τον Άρη χρησιμοποιώντας ένα πύραυλο από αλουμίνιο και έναν καταπέλτη για να πετάξει με αυτόν μια γυναίκα, δύο γάτες και έναν ιεραπόστολο στον διάστημα. Είπε σε έναν δημοσιογράφο του Associated Press ότι «μερικοί άνθρωποι σκέφτονται ότι είμαι τρελός. Αλλά εγώ θα γελάω την ημέρα που θα βάλω τη σημαία της Ζάμπια στο φεγγάρι. "Η σημαία της Ζάμπιας ήταν τοποθετημένη σε ένα σκουπόξυλο.
Οι αφροναύτες της Ζάμπια δεν τα κατάφεραν ούτε για το φεγγάρι ούτε για τον Άρη πάνω από τον Κύκλοπιο Ι, όπου το σχέδιο ήταν να προσηλυτιστούν οι Αρειανοί στον Χριστιανισμό που είχαν εντοπιστεί από τα τηλεσκόπια της Ζάμπιας. Το σχέδιο απέτυχε επειδή οι «ιμπεριαλιστές νέο-αποικιοκράτες» ήταν «φοβισμένοι από τη γνώση της Ζάμπια για το διάστημα».

Όχι, ο λόγος για τον οποίο η Ζάμπια δεν έφτασε στο φεγγάρι δεν οφείλεται στην «κληρονομιά της δουλείας». Όπως έχουμε ήδη δει, η μεγάλη πλειοψηφία της υποσαχάριας Αφρικής δεν επηρεάστηκε από το Διατλαντικό Εμπόριο Σκλάβων (Transatlantic Slave Trade). Ο πρώτος Λευκός που πάτησε το πόδι του στη Ζάμπια ήταν ο Πορτογάλος εξερευνητής Francisco de Lacerda το 1798. Ο Βρετανός εξερευνητής David Livingstone ανακάλυψε και ονόμασε τους Καταρράκτες Βικτώρια στον Ποταμό Zambezi το 1855. Η Ζάμπια ήταν μία από τις πολλές χώρες στο εσωτερικό της υποσαχάριας Αφρικής που δεν καταγράφηκε και έμεινε απαρατήρητη από τους Ευρωπαίους μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα.

Ο αποικισμός της Ζάμπια ξεκίνησε στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο χαλκός ανακαλύφθηκε στην περιοχή το 1895. Δεν ήταν μέχρι το 1923 που και η Ζάμπια έγινε βρετανική αποικία. Η εμπορική βιομηχανία εξόρυξης χαλκού αναπτύχθηκε στη Ζάμπια τη δεκαετία του 1920. Η απογραφή της Βόρειας Ροδεσίας δείχνει ότι υπήρχαν μόνο 260 Λευκοί στη Ζάμπια το 1923. Οι οποίοι όμως ανέπτυξαν γρήγορα την βιομηχανία εξόρυξης χαλκού στη Ζάμπια, η οποία ήταν υπεύθυνη για το 12% της παγκόσμιας παραγωγής όταν η Ζάμπια απέκτησε την ανεξαρτησία της το 1964. Το φράγμα Kariba χτίστηκε στο Ποταμό Zambezi στα τέλη της δεκαετίας του 1950.
Το 1964, η Ζάμπια ήταν πλέον μία ανεξάρτητη χώρα. Κυριαρχούσε ο Kenneth Kaunda, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Ζάμπια μέχρι το 1991. Ο Κάουντα πήρε ό, τι έπρεπε να εξελιχθεί σε μια πλούσια και ευημερούσα χώρα - άφθονη καλλιεργήσιμη γη και βροχόπτωση, τεράστιο δυναμικό υδροηλεκτρικής ενέργειας, τα μεγαλύτερα αποθέματα χαλκού στον κόσμο – και τα κατέστρεψε εξ αιτίας της διαφθοράς και της κακής διαχείρισης. Εθνικοποίησε τις ξένες εταιρείες και κατέστησε την οικονομία της Ζάμπια ως μια επιχείρηση υπό την αιγίδα του.

Το 2018, η Ζάμπια έχει βαθμολογηθεί στο νο. 139 στον Δείκτη Ανθρώπινης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Αυτό είναι σχετικά καλό αποτέλεσμα για την υποσαχάρια Αφρική. Ο λόγος για τον οποίο η Ζάμπια βελτιώθηκε τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια είναι ότι η τιμή του χαλκού αυξήθηκε και οι Κινέζοι προσκλήθηκαν στη Ζάμπια, αποκατέστησαν την υποδομή και αποκατέστησαν τη βιομηχανία χαλκού που ιδιωτικοποιήθηκε. Η Ζάμπια είναι ουσιαστικά μια κινεζική αποικία.
Το 2012, ο Τζορτζ Μπους (ο νεότερος) επισκέφθηκε τη Ζάμπια κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην Αφρική. Ο πρόεδρος της Ζάμπια Michael Sata «μάλωσε» τον Μπους επειδή η Αμερική «εγκατάλειψε» την Αφρική. Ο Μπους του υπενθύμισε με ειλικρίνεια ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ήταν ποτέ αποικιακή δύναμη στην Αφρική (εκτός από τη Λιβερία). Η απογοήτευση του Sata για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία οφείλεται κυρίως στην υποταγή της Ζάμπια στην Κίνα. "Θέλουμε οι Κινέζοι να φύγουν και οι παλιοί αποικιοκράτες να επιστρέψουν. Επωφελήθηκαν βέβαια από τους φυσικούς πόρους μας, αλλά τουλάχιστον μας φρόντιζαν καλά. Έχτισαν σχολεία, μας δίδαξαν τη γλώσσα τους και μας έφεραν τον βρετανικό πολιτισμό ... τουλάχιστον ο δυτικός καπιταλισμός έχει ανθρώπινο πρόσωπο. Οι Κινέζοι το μόν που μπορούν να κάνουν είναι να μας εκμεταλλεύονται".

Ναι, αλλά όλα αυτά ανήκουν σε εποχές που έφυγαν και δεν επιστρέφουν πια. Τουλάχιστον οι Afronauts της Ζάμπια έχουν ακόμα τα διαστημόπλοια τους.


ΚΟ / Πηγή

4 σχόλια:

soulis είπε...

Συγχαρητηρια και απο μενα και γι'αυτη την αναρτηση και γενικα για ολη σου την προσπαθεια.

Για το θεμα τωρα ειναι φανερη και κραυγαλεα η προσπαθεια του εβραικου Χολυγουντ να ξαναγραψει και σε αυτο το θεμα την ιστορια και να βσλει απο το πουθενα τους μαυρους σαν συνδημιουργους του ανθρωπινου πολιτισμου σε καθε του εκφανση.
Φετος τα εχουν δωσει ολα με το Black Panther το οποιο διαφημιζουν μανιωδως εδω και μηνες.
Για να καταλαβει κανεις το τερατωσες της πλαστογραφησης που επιχειρουν πρεπει να ανατρεξει σε μια περυσινη ταινια που εφτασε να διεκδικει και αρκετα οσκαρ.
Να πως την αληθεια ουτε θυμαμαι τον τιτλο της αλλα θα περιγραψω το σεναριο και νομιζω πολλοι φιλοι θα καταλαβουν.
Αφορουσε καποιες αφροαμερικανες μαθηματικους η κατι τετοιο που ηταν ας πουμε οι unsung heroes της κατακτησης του Διαστηματος.
Δουλευαν λεει στην ΝΑΣΑ και εκαναν κατι περιπλοκες μαθηματικες πραξει και δηθεν επαιξαν μεγαλο ρολο στο ολο σχεδιο αλλα εμειναν στην αφανεια.
Τριχες κατσαρες.
Και καθονται και στηνουν ενα τετοιο αθλιο προπαγανσιδρικο φιλμ για την περιπτωση καποιων αφροαμερικανιδων που στην καλυτερη περιπτωση επαιξαν ενα τελειως ασημαντο βοηθητικο διεκπεραιωτικο ρολο και παραβλεπουν τον ελεφαντα στο δωματιο.
Οτι ολη η επιχειρηση Απολλων 11 αλλα και ολοκληρο το διαστημικο προγραμμα των ΗΠΑ βασιστηκε πανω στις γνωσεις των επιστημονων της χιτλερικης Γερμανιας του Βερνερ φον Μπραουν και της ομαδας του.
Οι αμερικανοι γενικα δεν ειχνα την παραμικρη ιδεα κυριως απο την τεχνολογια των καυσιμων που απαιτουνται για να μπορεσει να βγει ενα αντικειμενο απο την γηινη ατμοσφαιρα αλλα και γενικα ηταν πολυ πισω στην τεχνολογια των πυραυλων.
Και το εβραικο Χολυγουντ αποσιωπει τους πραγματικους πρωτεργατες αυτοι τοι τεραστιοι επιτευγματος και ασχολειται με κατι κλητηρες περιπου που εκαναν κατι πραξεις σε γραφομηχανες για να κολακεψουν τους αφροαμερικανους.


SkyWatcher είπε...

Ο ΚΟ έγραψε αυτό: Το Hollywood θέλει να σου πει ότι χωρίς κάποιες αφανείς ιδιοφυείς μαύρες γυναίκες η Αμερική δεν θα έστελνε τον John Glenn στη Σελήνη

soulis είπε...

Ευχαριστω.
Ελεγα κι εγω πως θα σου ειχε ξεφυγει τετοια ξεδιαντροπη απατη του εβραικου Χολυγουντ.
Και οτι το υποπτευομουν χωρις να το εχω ψαξει οτι η ολη υποθεση ηταν μουφα που λενε.
Μα και να μην ξερεις δεν αντεχει στην απλη λογικη.
Και ομως πολλοι τα πιστευουν.
Τωρα τελευταια παρακολουθω σχεδον καθημερινα το μπλογκ και ενω διαβαζω παλιες αναρτησεις αυτη δεν την ειχα διαβασει.
Ειναι γενικα πολυ ενθαρυντικο που υπαρχουν καιεδω και εξω ανθρωποι που τα ψαχνουν αυτα τα πραγματα σε βαθος και καταριπτουν ολ'αυτα τα παραμυθια.
Παραμενει βεβαια το μεγα θεμα οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι δυστυχως τρωνε οτι τους ταιζουν τα καθεστωτικα μμε που βεβαια εχουν ακομη αρκετη επιρροη.
Το διαπιστωνω αυτο ακομη και σε γνωστους και φιλους οποτε συζηταμε για τετοια πραγματα
Εγω απο την πλευρα μου και οπως ειδα και ενας αλλος σχολιαστης στην αναρτηση εκεινη επισημανα και το οτι και οι ιδιοι οι λευκοι αμερικανοι (καλα ασε οι αφρο αυτοι δεν εχουν ιδεα) εχουν υποβαθμισει τελειως την συνεισφορα των επιστημονων του Χιτλερ για ευνοητους λογους.

Ανώνυμος είπε...

Απ' ότι έχω ακούσει οι αφρικανοί δεν ήσαν μόνο καλοί στην Αστροφυσική και στο Διάστημα, αλλά και την Ιατρική σε θεραπεία πολλών ασθενειών.

https://www.youtube.com/watch?v=xk2v6WyoHUY


Νένα Μακρή