Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Έθαψαν την ταινία “Black Panther” οι Κινέζοι γιατί "ήταν γεμάτη με μαύρους…"


Η ταινία με τον πρώτο μαύρο σούπερ ήρωα της Marvel, η "Black Panther" ("Μαύρος Πάνθηρας") έκανε ένα ισχυρό ντεμπούτο στην Κίνα, λαμβάνοντας περισσότερα από 63 εκατομμύρια δολάρια αυτό το Σαββατοκύριακο και βοηθώντας τη να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως. Και ενώ οι αίθουσες γέμισαν στην Κίνα, δεν ήρθαν διθυραμβικές κριτικές από τα κινεζικά ακροατήρια-στην πραγματικότητα, σε σχόλια στο διαδίκτυο υπήρχε υπαινιγμός λεπτού ρατσισμού και δυσφορίας για το all-black καστ.

Η ταινία δεν ευχαρίστησε σχεδόν καθόλου τους Κινέζους που πήγαν να την παρακολουθήσουν. Στο Douban, το IMDb της Κίνας, η ταινία πήρε βαθμολογία 6,8 στα 10 -σχεδόν το μισό της βαθμολογίας των ταινιών επιστημονικής φαντασίας και δράσης από τους χρήστες του Douban. Ορισμένοι δεν ενθουσιάστηκαν με τον Μαύρο Πάνθηρα επειδή αισθάνθηκαν ότι η Marvel προσπαθούσε πολύ σκληρά να είναι πολιτικά ορθή, ενώ πολλοί άφηναν απροκάλυπτα ρατσιστικά σχόλια για την ταινία, με πολλούς να συζητάνε την δυσφορία τους για το ότι περιβάλλονταν από τόσους μαύρους.

"Ίσως οι Κινέζοι δεν είναι ακόμα συνηθισμένοι σε μια ταινία γεμάτη από μαύρους", έγραψε ένας κριτικός στο Douban. Ο σχολιαστής είπε ότι έπρεπε να τσιμπήσετε τον εαυτό του πάνω από 10 φορές για να μείνετε ξύπνιοι κατά τη διάρκεια της ταινίας, επειδή ο "Μαύρος Πάνθηρας είναι μαύρος, όλοι οι κύριοι πρωταγωνιστές είναι μαύροι, πολλές σκηνές είναι μαύρες, η σκηνή με το κυνηγητό με αυτοκίνητα είναι μαύρη, η μαυρίλα με έκανε πραγματικά να νυστάζω".

 Ένας άλλος σχολιαστής που ήρθε στον κινηματογράφο προς το τέλος έδωσε την ίδια απάντηση: "Όταν μπήκα στην αίθουσα, κάποιοι μαύροι τσακώνονταν μέσα στη νύχτα ... Δεν έχω πάει ποτέ σε μια αίθουσα τόσο σκοτεινή που δεν μπόρεσα να βρω τη θέση μου".

Ένας άλλος είπε ότι η εμπειρία ήταν χειρότερη σε 3D: "Η ταινία είναι γεμάτη με μαύρους ηθοποιούς και μαύρες ηθοποιούς. Επίσης, επειδή τα χρώματα της ταινίας είναι λίγο σκοτεινά, είναι σχεδόν ένα βασανιστήριο για τα μάτια να παρακολουθήσεις την 3D έκδοση στον κινηματογράφο".

Όπως αναμενόταν, ο Black Panther πραγματοποίησε μια τεράστια καθίζηση τη δεύτερη Παρασκευή στην Κίνα. Το blockbuster άνοιξε με ένα ξεκάθαρο ποσό 22 εκατομμυρίων δολαρίων την πρώτη ημέρα, αλλά έπεσε απότομα 88% τη δεύτερη Παρασκευή (2,7 εκατομμύρια δολάρια), ένα ρεκόρ σοκ.

ΚΟ / πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δειτε το κι απο την καλη πλευρα βρε παιδια- να και μια ταινια που εχει για κακο εναν μαυρο!!!

Ahoy είπε...

Μπραβο στους Κινεζους. Τωρα ριξτε μια ματια και στην Ευρωπη

https://www.youtube.com/watch?v=Tjpcp4gESsU

ikonsgr είπε...

Αυτήν η μανία με τις σκοτεινές, (ψυχρές κι'αναποδες...) σκηνές που αναφέρουν οι κινέζοι για την ταινία, νομίζω ότι αποτελεί γενικότερο φαινόμενο για να μην πω... μάστιγα!
Κάθεσαι να δεις μία ταινία (κυρίως δράσης, sci-fi, fantasy) και στην μία ώρα, τα 50 λεπτά, ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗ ΤΥΦΛΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΤΑΔΙΑ!!!
Τι ανισόρροπη διεστραμμένη "σκηνοθετική άποψη" είναι πάλι αυτή;
Όπως πολύ σωστά γράφει και στο άρθρο, ΠΑΡΑ πολλές φορές "βλέπεις" ακόμα και σκηνές δράσης, αλλά στη πράξη, ΜΟΝΟΝ ήχους ακούς, και έτσι καταλαβαίνεις στο περίπου τι σκ@τα γίνεται!
Δηλαδή τι νομίζουν; Ότι τα ατελείωτα σκοτάδια προσδίδουν "σασπενς" και"μυστήριο"; ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ JEWLYWOOD (ειδικά από σενάριο, πλοκή, νόημα), και η σκοταδίλα με την οποία μας έχετε φλομώσει, μόνον εκνευριστικά ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ τις κάνουν!
Εκτός και αν ΚΑΙ αυτό, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο επιβολής της νεοταξίτικης κουλτούρας στην οποία βέβαια το σκοτάδι πρέπει να έχει τον 1ο ρόλο....

Ανώνυμος είπε...

Θα πήγαινα να τη δω, αλλά δεν έχω τι να φορέσω. Κυριολεκτικά. Μου τα πήρε όλα τα λεφτά μου ο Alexis και τα έδωσε στους μετανάστες από την Αφρική.

Ανώνυμος είπε...

Μαύρισε η ψυχή των κακόμοιρων Κινέζων . Τελικά αυτά τα σχέδια για μαύρη Ευρώπη , αρέσουν μόνο σε αυτούς που τα προωθούν ...

Ahoy είπε...

9.25 μ.μ. Ευγε! Το JEWLYWOOD ωραια λεξη. Λοιπον αυτο το WOOD εχει βληθει απο τον ιο των ριζων και θα αποξηρανθει σε μεγαλο βαθος.