Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Απάντηση σε άρθρο της Washington Post που ζητούσε οι γυναίκες να κάνουν έκτρωση εάν το παιδί που θα γεννήσουν έχει Σύνδρομο Down



LifeSiteNews / ΚΟ 

Χθες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down. Παρακάτω θα διαβάσετε μια ανοικτή επιστολή που έστειλε ο David G. Lejeune, Πρόεδρος του Ιδρύματος Jerome Lejeune USA, στην συντάκτρια της Washington Post, Ruth Marcus:
ΚΟ: Η liberal δημοσιογράφος Marcus γεννήθηκε στην Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ και είναι εβραϊκής καταγωγής. Είναι παντρεμένη με τον μεγαλοδικηγόρο και μέχρι πρόσφατα επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (Federal Trade Commission – FTC), Jonathan David Leibowitz και έχει δύο κόρες.

Αγαπητή Ruth Marcus,  

Στο άρθρο σας στην Washington Post, ισχυρίζεστε ότι θα τερματίζατε την εγκυμοσύνη σας εάν είχε βγει θετικό το τεστ για το σύνδρομο Down. Παρόλο που είστε ελεύθερη να εκφράσετε την προσωπική σας γνώμη, ακόμη και μια κακή σκέψη, είμαι υποχρεωμένος να αντικρούσω δημοσίως τις δηλώσεις που κάνατε σχετικά με την έκτρωση των παιδιών με σύνδρομο Down. Εδώ διακυβεύονται ζωές. Εάν οι συμβουλές σας γίνουν δεκτές από άλλους, η ζωή αθώων παιδιών θα εξαλειφθεί και οικογένειες θα στερηθούν από αξιαγάπητα, όμορφα ανθρώπινα όντα που συνεισφέρουν πάρα πολύ στην ανάπτυξη του ανθρώπου.

Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους οι απόψεις σας είναι επικίνδυνες:

1. Η ευγονική είναι πάντα λάθος

Η πολιτική που υποστηρίζετε έχει τη γένεσή της στον σκοτεινό κόσμο της ευγονικής, όπου τα παιδιά εκλεκτικώς εξαλείφονται επειδή κάτι σε αυτά θεωρείται ανεπιθύμητο. Πιστεύετε ότι είναι αποδεκτό να τερματίσετε την εγκυμοσύνη σας εάν δεν θέλετε ένα παιδί αλλά προχωράτε ένα βήμα πιο πέρα – εξυμνείτε το δικαίωμα να τερματίσετε επιλεκτικά μια εγκυμοσύνη όταν το συγκεκριμένο παιδί δεν είναι επιθυμητό.

Η ευγονική, από τον ίδιο τον ορισμό της, είναι "η πρακτική ή η υπεράσπιση της ελεγχόμενης εκλεκτικής αναπαραγωγής των ανθρώπινων πληθυσμών για τη βελτίωση της γενετικής σύνθεσης του πληθυσμού" (Merriam-Webster). Η ευγονική έχει μια μακρά ιστορία που συμβαδίζει με το ρατσισμό, το μίσος και τις διακρίσεις λόγω αναπηρίας.

Δεν χρειάζεται να επιστρέψουμε στην ιστορία για να κατανοήσουμε τις πρακτικές επιπτώσεις της πολιτικής που υποστηρίζετε - την εξάλειψη ενός συγκεκριμένου παιδιού, επειδή κάτι σε αυτό θεωρείται ανεπιθύμητο. Χρειάζεται να δούμε μόνο την πολιτική του "ενός παιδιού" της Κίνας για να κατανοήσουμε τις συνέπειες. Στην Κίνα, οι οικογένειες περιορίστηκαν αυστηρά να κάνουν ένα παιδί και αναγκαστικές αμβλώσεις έγιναν κατά εκατομμύρια, μαζί με παιδοκτονία, για την επιβολή του μέτρου. Στην Κίνα, υπάρχει παραδοσιακή προτίμηση για τα αγόρια, και σε ένα κόσμο με ένα παιδί τα θηλυκά θεωρούνται ανεπιθύμητα. Ως εκ τούτου, εκτιμάται ότι 100 εκατομμύρια γυναίκες έχουν απολεσθεί με έκτρωση στην Κίνα.

 Ως φεμινίστρια, πώς συμβιβάζεστε τη σιωπηρή υποστήριξη της βασικής αρχής της ευγονικής που οδήγησε στον θάνατο τόσων γυναικών;

Φυσικά, οι άνθρωποι με γενετικές ανωμαλίες ή αναπηρίες δεν έχουν καμία πιθανότητα να γίνουν αποδεκτοί σε μια κοινωνία που ανέχεται την ευγονική. Η έκτρωση για τον αποκλειστικό λόγο της εξάλειψης ενός συγκεκριμένου παιδιού, ενός με σύνδρομο Down, δεν διαφέρει από την εξάλειψη ενός παιδιού επειδή είναι γυναίκα. Είναι απλά σύγχρονη ευγονική και είναι λάθος. Μόλις πάρετε αυτό το μονοπάτι, πού θα φτάσετε;

Εάν επομένως, δικαιολογείτε την άμβλωση παιδιών με σύνδρομο Down με τον ίδιο τρόπο που η Κίνα δικαιολογεί την έκτρωση παιδιών του γυναικείου φύλου, τι θα ακολουθήσει μετά; Ποια άλλα χαρακτηριστικά που οι άνθρωποι μπορεί να θεωρούν ανεπιθύμητα πρέπει να δικαιολογούν την εξάλειψη ενός συγκεκριμένου παιδιού; Η φυλή; Μια προβλέψιμη ταυτότητα; Μια αναπηρία, όπως τύφλωση ή κώφωση; Ο ολισθηρός δρόμος στον οποία βρίσκεστε δεν έχει τελειωμό. Το ζήτημα του αν ένα παιδί πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ζει ακόμη και αν δεν είναι επιθυμητό λόγω των δευτερεύοντων χαρακτηριστικών δεν θα πρέπει ούτε καν να αποτελεί ερώτημα. Όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα βασικό δικαίωμα στη ζωή.

2. Δεν υπάρχει συνταγματικό δικαίωμα στις Η.Π.Α. για την διακοπή ενός αγέννητου παιδιού με σύνδρομο Down

Έχετε εσφαλμένα την ιδέα ότι είναι συνταγματικό δικαίωμα της γυναίκας να διακόψει την κύηση όταν κυοφορεί παιδί με σύνδρομο Down. Ωστόσο, αυτή η θέση είναι λάθος! Δηλώνετε ότι "το Σύνταγμα επιβάλλει ... ότι αυτές οι δύσκολες επιλογές πρέπει να αφεθούν αποκλειστικά στις γυναίκες." Αναφορικά με τους νόμους σε πολιτείες όπως το Οχάιο και η Ιντιάνα που προτείνουν να καταστεί παράνομη η διακοπή της εγκυμοσύνης απλά επειδή ένα παιδί έχει σύνδρομο Down, γράφετε : "Αυτοί οι νόμοι είναι αντισυνταγματικοί, μη εφαρμόσιμοι - και λάθος".

Κάνετε λάθος. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δεν αναγνώρισε ποτέ το δικαίωμα να αποβάλετε ένα αγέννητο παιδί λόγω της γενετικής ανωμαλίας του ή της αναπηρίας του:

«Είναι σημαντικό να κάνουμε τη διάκριση μεταξύ μιας εγκύου γυναίκας που επιλέγει να τερματίσει την εγκυμοσύνη επειδή δεν θέλει να είναι έγκυος, έναντι μιας εγκύου που θέλει να είναι έγκυος, αλλά απορρίπτει ένα συγκεκριμένο έμβρυο ... Η επιλογή μεταξύ συγκεκριμένων παιδιών αυξάνει το φάσμα των αμβλώσεων ως «σφήνα στον «ποιοτικό έλεγχο» όλων των ανθρώπων ...

Το [Ανώτατο Δικαστήριο] ουδέποτε χαρακτήρισε την συνταγματικά προστατευμένη απόφαση για την άμβλωση ότι αφορά το αν πρέπει να αποβληθεί ή όχι ένα συγκεκριμένο παιδί με βάση το φύλο του, τη γενετική ανωμαλία ή την αναπηρία του».

3. Κάνετε έκκληση για ηθική, αλλά δεν υπάρχει τίποτα ηθικό στη θέση σας.

Το άρθρο σας κάτι ψελλίζει για «δύσκολες ηθικές επιλογές», αλλά στη συνέχεια επιλύει τα ηθικά συμπεράσματα πάνω στη βάση του «όλοι το κάνουν». Για παράδειγμα, σε ολόκληρο το άρθρο σας δηλώνετε ότι «τα αποδεικτικά στοιχεία λένε σαφώς ότι οι περισσότερες γυναίκες που έρχονται αντιμέτωπες με την ίδια δυστυχισμένη εναλλακτική λύση θα έκαναν την ίδια απόφαση». Μια τέτοια δήλωση απλώς αναφέρει ότι εάν κάτι που γίνεται είναι κοινό, σίγουρα δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό ή ηθικό.

Πιστεύω ότι εδώ βρίσκεται το επίκεντρο της συζήτησης για την έκτρωση: Η αφαίρεση μιας ζωής είναι λάθος. Το να αφαιρέσεις τη ζωή ενός αγέννητου παιδιού είναι λάθος. Το να αφαιρέσεις τη ζωή ενός αγέννητου παιδιού με σύνδρομο Down είναι λάθος. Το να υποστηρίζεις το "δικαίωμα" για την εξάλειψη ενός αγέννητου παιδιού είναι λάθος - ακριβώς όπως ο καθορισμός της αξίας της ζωής με βάση χαρακτηριστικά όπως το φύλο, η υγεία, ο πλούτος ή η άνεση είναι λάθος.

4. Ο σκοπός των προγεννητικών εξετάσεων δεν είναι για να αποφασίσουμε αν θα σκοτώσουμε ένα μωρό.

Δηλώνετε ότι πολλές γυναίκες που ανακαλύπτουν ότι έχουν στην κοιλιά τους ένα παιδί με Σύνδρομο Down επιλέγουν να κάνουν έκτρωση. Ρωτάτε: "Δεν είναι αυτό το νόημα των προγεννητικών ελέγχων;"

Όχι, δεν είναι αυτό το νόημα της προγεννητικής εξέτασης. Ο σκοπός των προγεννητικών εξετάσεων είναι να αποκτήσουμε πληροφορίες και γνώσεις, ώστε να μπορέσουμε να αναπτύξουμε σοφία στην εκμάθηση πώς να φροντίσουμε το παιδί που θα ενταχθεί στην οικογένειά μας.

Ο πρωταρχικός σκοπός των προγεννητικών εξετάσεων είναι να κατανοήσουμε εάν υπάρχουν κάποια θέματα υγείας που θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα καθώς θα μεγαλώνει το παιδί. Αυτή η γνώση μπορεί να προετοιμάσει μια γυναίκα για να καταλάβει πώς τέτοιες καταστάσεις μπορούν να επηρεάσουν τη σωματική και πνευματική ανάπτυξη του μωρού και να της δώσουν τις γνώσεις που χρειάζεται για να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την καλύτερη φροντίδα του παιδιού.

Οι προγεννητικές εξετάσεις δίνουν επίσης στις μητέρες που δεν αισθάνονται ότι θα τα καταφέρουν να μεγαλώσουν ένα παιδί με το σύνδρομο Down, να εξετάσουν τη δυνατότητα επιβεβαίωσης της υιοθεσίας. Είναι απογοητευτικό ότι πουθενά στο άρθρο σας δεν υπήρχε μνεία αυτής της πολύ σημαντικής επιλογής. Εάν είστε πραγματικά «υπέρ της επιλογής», παρακαλώ σκεφτείτε την υπεράσπιση στην επιλογή της ζωής μέσω της υιοθεσίας, και όχι μόνο το θάνατο μέσω της έκτρωσης.

5. Οι δηλώσεις σας υποβαθμίζουν τη ζωή αυτών που ζουν με το σύνδρομο Down.

Είμαι ο πρόεδρος του Ιδρύματος Jerome Lejeune USA. Υπάρχουμε για να συνεχίσουμε το έργο του αείμνηστου Δρ. Jerome Lejeune ο οποίος όχι μόνο ανακάλυψε την αιτία του συνδρόμου Down, αλλά αποκάλεσε τους ασθενείς του με το σύνδρομο Down «αδελφούς μου». Δηλώνετε ότι δεν μπορούμε να αναγκάσουμε μια γυναίκα να γεννήσει ένα παιδί του οποίου η διανοητική ικανότητα θα εξασθενίσει, των οποίων οι επιλογές ζωής θα είναι περιορισμένες και η υγεία του οποίου μπορεί να διακυβευτεί». Αναφέρετε ότι το σύνδρομο Down επηρεάζει το IQ, την ανεξάρτητη διαβίωση και την οικονομική ασφάλεια: «Το σύνδρομο Down υποβαθμίζει τη ζωή για όλη την οικογένεια».

Με έμφαση στις δυσκολίες που μπορεί να υπάρχουν όταν μεγαλώνεις ένα παιδί με σύνδρομο Down, κάνετε την υπόθεση ότι δεν αξίζει να ζήσεις μια πιο δύσκολη ζωή. Συνεπώς, οι δηλώσεις σας υποδηλώνουν ότι για να είναι επιθυμητό ένα παιδί πρέπει να είναι πολύ έξυπνο, να έχει απεριόριστες επιλογές ζωής και καλή υγεία και να έχει τη δυνατότητα να ζει ανεξάρτητο και οικονομικά ασφαλές.

Είναι αυτή η πιο σημαντική λίστα χαρακτηριστικών; Είναι αυτό το πρότυπο το οποίο πρέπει να έχουμε για τον εαυτό μας και τα παιδιά μας; Θεωρώ ότι η ικανότητα να αγαπάς, να μαθαίνεις και να χτίζεις σχέσεις είναι μόνο μερικές από τις πιο σημαντικές ιδιότητες που αξίζουν στα παιδιά μας. Επιπλέον, πιστεύω, υποστηριζόμενος από τις εμπειρίες αμέτρητων χιλιάδων οικογενειών, ότι εκείνα τα παιδιά με σύνδρομο Down προσθέτουν τεράστια αγάπη και χαρά σε μια οικογένεια, ξεπερνώντας τις προκλήσεις που παρουσιάζουν. Είναι γλυκά, αξιαγάπητα, όμορφα παιδιά που δεν θέλουν τίποτα περισσότερο από το να μας αγαπήσουν άνευ όρων. Είναι η ενσάρκωση της παγκόσμιας αλήθειας που γράφτηκε στην ανθρώπινη καρδιά από τον Δημιουργό μας ότι κάθε ζωή έχει εγγενή αξία και έχει δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Συμπέρασμα

Κυρία Μάρκους, σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Συνδρόμου Down, όπως καθιερώθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη, και στέκομαι μαζί με εκατομμύρια ανθρώπους ανά την υφήλιο για να αυξήσω την ευαισθητοποίηση του κοινού και την υποστήριξη ατόμων με σύνδρομο Down. Φέτος τονίζουμε «πώς μπορούν τα άτομα με σύνδρομο Down να συμβάλλουν σημαντικά στη ζωή τους, είτε στα σχολεία, στους χώρους εργασίας, στη ζωή στην κοινότητα, στη δημόσια και πολιτική ζωή, στον πολιτισμό, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στην αναψυχή, στον ελεύθερο χρόνο και στον αθλητισμό».

Μια ζωή με σύνδρομο Down είναι μια ζωή που αξίζει να ζήσει και μια ζωή που αξίζει να την υπερασπιστείς. Στέκομαι με τους αδελφούς και τις αδελφές μου με σύνδρομο Down και σας ζητώ να επανεξετάσετε τις πεποιθήσεις σας και το επικίνδυνο αποτέλεσμα που μπορεί να έχουν τα λόγια σας στα ευάλωτα παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες και πέραν αυτών.

Με εκτίμηση,

David G. Lejeune, Πρόεδρος του Jerome Lejeune Foundation USA

ΚΟ / πηγή

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μοιρασε πονο ο κυριος David... Επρεπε να ξερει παντως οτι το ηθικο πλεονέκτημα της αριστερας επιτρεπει ΚΑΙ την αριστερη ευγονικη...

BASSstarlet είπε...

Διαφωνώ με το άρθρο αυτό.
Το σύνδρομο down δημιουργεί στις περισσότερες των περιπτώσεων, παιδιά και ενήλικες που χρειάζονται συνεχή επιτήρηση αλλά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Στην ουσία πρόκειται για διανοητική υστέρηση, και δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να το καταλάβεις...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ Η ΕΒΡΑΙΑ
ΤΙ ΒΛΑΚΩΔΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ!

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη αλλά το μυαλό μου πηγαίνει στην αναπαραγωγή των ανθρώπων με νοητική στέρηση. Τι γνώμη έχει γι΄αυτό ο αρθρογράφος; Αφού οι ίδιοι τους δεν μπορούν να μεγαλώσουν παιδιά, θα μπορούν να γεννούν και μετά θα τους παίρνουμε τα παιδιά για υιοθεσία; Είναι ηθικό και σωστό αυτό;

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδη ο Χιτλερ που του κολλανε τα περι ευγονικης ειχε δικιο;

Ανώνυμος είπε...

Ναι είχε.Όπως είχαν και οι Σπαρτιάτες και ο Πλάτων στην Πολιτεία του και ο Ευρυπίδης,μέσα από τις τραγωδίες τους.Όλοι τους υποστηρικτές της ευγονικής.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης ο Χίτλερ δεν κάπνιζε γιατί πίστευε ότι κάνει κακό στην υγεία. Είχε δίκιο;

Pious Atheist είπε...

NAI!

Unknown είπε...

“Είναι μερικοί γονείς που, αν μάθουν ότι το παιδί τους θα γεννηθεί μογγολάκι, πάνε και το σκοτώνουν. Κάνουν έκτρωση. Λες και δεν είναι άνθρωπος ή δεν έχει ψυχή… Λες και δεν μπορεί να κερδίση τον Παράδεισο… Και ξέρεις τι καλοσύνη έχουν τα καημένα. Να, ένα που γνωρίζω κάνει και καλή προσευχή …Κάνει και πολλές μετάνοιες… Μούσκεμα στον ιδρώτα γίνεται… Τέτοιο φιλότιμο έχει.
(Θυμήθηκε κάτι και χαμογέλασε).
– Μετά, όταν πεινάσει, τρίβει την κοιλίτσα του με το χέρι και λέει στην εικόνα της Παναγίας: «Παναγίτσα, τώρα πάω φάω και μετά έρθω πάλι προσευχή».
Γέλασε χαρούμενος ο γέροντας.
– Με κομποσχοίνι, γέροντα, κάνει προσευχή;
– Ναι, και με το κομποσχοίνι…
Μετά ξέρεις τι καλοσύνη έχει;… Να , μια φορά το κορόιδευαν κάτι παιδιά και έπιασαν να το σκουντάνε …σχεδόν το δέρναν το καημένο. Το βλέπει ο πατέρας …ορμάει… Πιάνει ένα παλιόπαιδο και πάνω…
… στο θυμό του , ήταν έτοιμος να το δείρει.
»Μπαίνει στη μέση το μογγολάκι, πιάνει τα χέρια του πατέρα του και του λέει : «ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ», (δηλαδή ήθελε να του πει ότι δεν μας λέει έτσι ο Χριστός)… Τον πήραν μετά τα δάκρυα τον πατέρα…
»Είδες αγάπη που είχε!!!
»Δηλαδή οι άλλοι… οι έξυπνοι», που κάνουν ένα σωρό κακίες, είναι καλύτεροι; … Αυτό το παιδάκι, λοιπόν, έπρεπε να το σκοτώσουμε;…
– Όχι, γέροντα, αλλά …να, είναι δύσκολα για τους γονείς.
– ΑΥΤΟΣ θα βάλη και τους γονείς του στον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ… Με την υπομονή που θα κάνουν εξ αιτίας του οι γονείς θα μπουν στον Παράδεισο.”
Από το βιβλίο: «Ο πατήρ Παϊσιος μου είπε» Αθαν. Ρακοβαλή

Ανώνυμος είπε...

Τα ειπες ολα. Ή μαλλον ο π.Παισιος...

Βεβαια οπως φαινεται και απο σχολια μερικων παραπανω, χωρις Θεο ολα επιτρεπονται. Θεωρουν τα φυσιολογικα παιδια πιο αξια να ζησουν απο ενα νοητικα καθυσρερημενο παιδακι. Θεε μου ειμαστε στον 21ο αιωνα και μερικοι ακομα ονειρευονται ευγονικη... θεωροντας τους εαυτους μας καλυτερους απο τους υπολοιπους. Η υψιστη μορφη αλλαζονειας και εγωισμου.

Ανώνυμος είπε...

@ 23 Μαρτιου 9:59

Τραβα ομως να τα πεις αυτα στην συναγωγη! Θα σε περασουν γεννεες 14 χωρια που θα σε απολυσουν απ την δουλεια σου.
Μην πω οτι θα σε καταδικασουν σε 5 χρονια φυλακηση και σαν......αρνητη του ολοκαφτω...

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός" είπε...

https://opaidagogos.blogspot.gr/2018/03/blog-post_21.html

Μια όμορφη ταινία που έφτιαξαν μαθητές της Στ δημοτικού (ανάμεσα τους κι ένα κορίτσι με σύνδρομο down) μαζί με δασκάλους τους, σίγουρα θα σας συγκινήσει.

Pious Atheist είπε...

Ωραίος ο Παϊσιος, έτσι για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε... Και αφού το πτωχό πλάσμα ("μογγολάκι") μείνει μοναχό του μετά την αποδήμηση των γονέων του (εις, κατά Παϊσιον "παράδεισον"), αναμφιβόλως οι παϊσιοι του κόσμου ετούτου θα προστρέξουν προς ΕΜΠΡΑΚΤΟΝ συνδρομήν του. Αλλά, καλά είναι κι εδώ στο μοναστήρι και λέμε και καμμιά χριστιανο-σοφιστεία για να περνά η ώρα και να χαζεύουν οι ψευδο-φιλάνθρωποι αδαείς. Και γιατί να μην μπάσουν παν ενδιαφερόμενον εις "παράδεισον" τα παιδιά των "μεταναστών" / "προσφύγων", "άγιε" γέροντα (και οι συν αυτώ) ;
Όσο για την εργώδη "προσευχή" του πτωχού πλάσματος, ας μην επεκταθούμε στα περί του μηχανιστικού, ακαταλογίστου του πράγματος από μέρους του "προσευχομένου", που καθιστούν το όλο - κατά Παϊσιον - συμβάν (εάν είναι όντως συμβάν) ως στερουμένου ουσίας, μέχρις κοροϊδίας (mockery). "Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι..." ; Μπορεί, και ΧΑΡΙΣΜΑ τους!

Χάρης είπε...

Προς Pious Atheist
Ο Παίσιος μιλάει για την σημασία της υπομονής όπου αναπτύσσουν οι γονείς τέτοιων παιδιών. Για την αγάπη που δίνουν και κυρίως εισπράττουν ( έχοντας στο περιβάλλον μου τέτοιο άτομο γνωρίζω ΚΑΛΑ τι λέει). Συχνά, τέτοιοι άνθρωποι καταντούν να είναι εν τέλει και κοινωνικά χρήσιμοι έχουν μία πραότητα και ενσυναισθηση και σμιλεύονται κάπως αλλιώς σε έναν κόσμο που έχει μάθει να εκτιμά το εδώ και τώρα και να μην δίνει δεκάρα για τον διπλανό.
Δεν ξέρω ποιος είναι χειρότερος. Ο «πτωχός τω πνεύματι» ή εσείς ο (απροκάλυπτος!) νοσταλγός των εσ-ες…

Pious Atheist είπε...

"Χάρη", κάνε και καμμιά κουβέντα για την "ταμπακέρα".
Α, και να γράφεις το Ες-Ες (ή SS, αν το προτιμάς) σωστά. Βασικά, Δυνάμεις Καταδρομών υπηρέτησα, δεν τα πρόλαβα τα Ες-Ες για να τα "νοσταλγήσω". Ευχαριστώ και κλείνω.

Χάρης είπε...

Pious Atheist
Συγνώμη που σου θίξαμε τα SS και στα είπαμε Ες-Ες (αυτό σε πείραξε!).
Ο Παίσιος για την ταμπακιέρα μιλάει και λίαν εμπράκτως σε πληροφορώ, αν αναλογιστείς τις χιλιάδες μαρτυρίες ανθρώπων, πολλών, με τέτοιου είδους παιδιά.
Εσύ, μιλάς για μετανάστες, πρόσφυγες, εργώδεις προσευχές, ψευδο-φιλάνθρωπους και διάφορα άλλα φαιδρά και πέριξ-τριγύρω να χουμε να λέμε. Παλιά η συνταγή. Παρακαλώ και κλείνω.

Ανώνυμος είπε...

Χαρη
Συμφωνω απολυτα μ' αυτα που γραφεις στο σχολιο σου, της 26 Μαρτίου 2018 - 9:53 π.μ., με μια μικρη παρατηρηση.
Αν τα Ες-Ες ειχαν επικρατησει στον πολεμο, ΔΕΝ ΘΑ ΖΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ, ουτε θα υπηρχαν "ανθρωποι" που θα υπερασπιζοντω τετοιες ιδεες σαν την "κυρια δημοσιογραφο" που μνημονευεται στο αρθρο.


ΠΣκΦ

Ahoy είπε...

Ασχετο, αλλα ποτε δεν ξερεις. Καποιοι μπορει να βρουν αιτια να μας διαφωτισουν. Στο Τεξας η σημαια της πολιτειας κυμματιζει στο ιδιο υψος με την ομοσπονδιακη. Τι συνδρομο ειναι αυτο;