Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Μια σεξουαλική παρενόχληση που πέρασε στο ντούκου γιατί έγινε από γυναίκα


Η γνωστή τραγουδίστρια της pop και κριτής του American Idol, Katy Perry, έγινε το αντικείμενο μιας συζήτησης για το αν διέπραξε σεξουαλική παρενόχληση αφού έδωσε σε έναν 19χρονο διαγωνιζόμενο του Idol το πρώτο του φιλί. Η σκηνή που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της πρεμιέρας της σεζόν, προξένησε αντιδράσεις από πολλούς θεατές και πρόσωπα των media, μεταξύ τωνοποίων τον δημοφιλή συντηρητικό μπλόγκερ Matt Walsh.

Το τηλεοπτικό περιστατικό άρχισε όταν ο 19χρονος Benjamin Glaze από την Οκλαχόμα, εισήλθε στην αίθουσα ακρόασης του Idol. Κατά τη διάρκεια μιας προκαταρκτικής μικρής ομιλίας με τους κριτές Luke Bryan, Lionel Richie και Perry, ο νεαρός δήλωσε ότι του αρέσει η δουλειά του ως ταμίας επειδή συναντά "όμορφα κορίτσια".

“Have you kissed a girl and liked it?” ("Φίλησες ποτέ ένα κορίτσι και σου άρεσε;"), ρώτησε ο Bryan, μια αναφορά στο τραγούδι της PerryI Kissed a Girl”.

Ο Glaze αποκάλυψε ότι δεν έχει φιλήσει ποτέ κανένα κορίτσι.

«Δεν είχα ποτέ μια σχέση και δεν μπορώ να φιλήσω μια κοπέλα χωρίς να είμαι σε μια σχέση», εξήγησε.

Τότε, η Perry σηκώθηκε, τον προσκάλεσε στο τραπέζι των κριτών και του έκανε νόημα να την φιλήσει.

Προφανώς έκπληκτος, ο Glaze συμμορφώθηκε και πήγε και έδωσε στην Perry ένα φιλί στο μάγουλο, μετά το οποίο η Perry παραπονέθηκε ότι δεν έκανε πολύ «μουτς» και ζήτησε ένα δεύτερο φιλί. Όταν ο έφηβος έσκυψε πάλι, η Perry γύρισε το κεφάλι της προς το μέρος του, φιλώντας τον στα χείλη.



Για πολλούς, αυτή η κίνηση, η οποία γυρίστηκε στην πραγματικότητα τον Οκτώβριο, φάνηκε αρκετά αθώα. Σε άλλους, ωστόσο, ήταν ένα σαφές παράδειγμα των δύο μέτρων και σταθμών που έχει η κουλτούρα μας όταν πρόκειται για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση.

"Ήταν μια εξαναγκαστική σεξουαλική πράξη", έγραψε ένας χρήστης του Twitter. «Φανταστείτε αν αυτό γινόταν από έναν άνδρα κριτή».

Ένας άλλος χρήστης, ο οποίος ισχυριζόταν ότι γνώριζε τον Glaze, συμφώνησε, αποκαλύπτοντας ότι ο έφηβος προέρχεται από μια "μεγάλη χριστιανική οικογένεια".
"Δεν έχω δει ποτέ σεξουαλική επίθεση να πάρει τέτοια λαμπερά σχόλια," σημείωσε ο Matt Walsh (φώτο) σε ένα άρθρο για την Daily Wire.

Μιλώντας στους The New York Times μετά την εκπομπή, ο Glaze είπε ότι το φιλί τον έκανε να νιώσει «λίγο άβολα». Ο έφηβος σημείωσε ότι είχε σκόπιμα κρατήσει το πρώτο του φιλί για το «σωστό κορίτσι».

«Ήθελα να το φυλάξω για την πρώτη μου σχέση», είπε. «Ήθελα να είναι ξεχωριστό».

"Θα το έκανα αν με ρωτούσε:" Θα με φιλήσεις; "Όχι, θα έλεγα όχι", πρόσθεσε ο Glaze. "Ξέρω ότι πολλά παιδιά θα έλεγαν, "Οπωσδήποτε! "Αλλά για μένα, που μεγάλωσα σε μια συντηρητική οικογένεια αισθάνθηκα αμέσως άβολα. Ήθελα το πρώτο μου φιλί να είναι ξεχωριστό".

Μόλις το άρθρο των Times έγινε γνωστό και φάνηκε να τροφοδοτεί το επιχείρημα ότι ο Glaze παρενοχλήθηκε από την Perry, ο διαγωνιζόμενος του Idol θέλησε με δικά του λόγια να εξηγήσει τι συνέβη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στο Instagram, ο Glaze έγραψε: "Δεν νομίζω ότι παρενοχλήθηκα σεξουαλικά από την Katy Perry και είμαι ευγνώμων για τα σχόλια και τις κριτικές των κριτών. Αισθάνθηκα άβολα γιατί ποτέ δεν είχα φιλήσει κάποια και δεν το περίμενα. Ο κύριος στόχος μου είναι να προσεγγίσω τους ανθρώπους μέσα από την παγκόσμια αγάπη της μουσικής και να μην προκαλώ διαμάχες ή οργή ενάντια σε κανέναν ή σε οποιαδήποτε κατάσταση!"

Αλλά αν αυτό που συνέβη με τον Glaze μπορούσε να θεωρηθεί ως επίθεση ή παρενόχληση, η ερμηνεία που δίνει ο ίδιος αλλάζει την πραγματικότητα; Ο Walsh υποστηρίζει ότι αν θέλουμε να κρατήσουμε τις γυναίκες στις ίδιες αυστηρές προδιαγραφές ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση που επιβάλλεται από το κίνημα #MeToo, δεν αλλάζει τίποτα.

"Το μικρό βρώμικο μυστικό στην κοινωνία μας είναι ότι οι γυναίκες πολύ συχνά κάνουν άσεμνα πράγματα, είναι επιθετικές και σεξουαλικά δυναμικές", γράφει. "Και σχεδόν πάντοτε ξεφεύγουν από αυτό. Σπάνια απολύονται και δεν τιμωρούνται δημοσίως γι’ αυτό. Στις γυναίκες έχει ουσιαστικά δοθεί εν λευκώ το τμήμα της σεξουαλικότητας. Μια σεξουαλικά ανάρμοστη γυναίκα είναι «empowered» (χειραφετημένη/ανεξάρτητη). Ο σεξουαλικά ανάρμοστος άντρας είναι βιαστής και κάθαρμα. Έχουμε ξεκάθαρα δύο μέτρα και δύο σταθμά".

Σε ένα άλλο tweet, ο Walsh επεσήμανε και κάτι άλλο:

"Το άλλο πράγμα που βλέπετε στην ιστορία με την Katy Perry είναι πώς η αγνότητα αντιμετωπίζεται σαν αστείο από τον ηλίθιο πολιτισμό μας", έγραψε. "Γιατί πρέπει να είναι περίεργο ή συγκλονιστικό που ο νεαρός δεν είχε φιλήσει καμία κοπέλα; Είμαστε τόσο γελοίοι που γελάμε κυριολεκτικά με την σεμνότητα και την αυτοσυγκράτηση".

ΚΟ: Επειδή κάποιοι μπορεί να έχουν μείνει σε άλλες εποχές, ας κάνουμε ένα update:

1.Σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο: Σεξουαλική παρενόχληση είναι οποιαδήποτε ανεπιθύμητη λεκτική, μη λεκτική ή σωματική συμπεριφορά σεξουαλικού χαρακτήρα που αποσκοπεί ή έχει ως αποτέλεσμα την προσβολή της αξιοπρέπειας ενός προσώπου ιδίως με τη δημιουργία εκφοβιστικού, εχθρικού, εξευτελιστικού, ταπεινωτικού ή επιθετικού περιβάλλοντος (άρθρο 2, παρ. 1δ του νόμου 3896/2010).

2. Σύμφωνα με «έρευνα» οργανισμού της ΕΕ (FRA) μία στις δύο γυναίκες στις χώρες της ΕΕ έχει υποστεί κάποια μορφή παρενόχλησης: από άγγιγμα και ανεπιθύμητο φιλί ή αγκαλιά ως μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου.

3. Προφανώς στον κόσμο της «ισότητας» που ζούμε δεν θα πρέπει να υπάρχει διαφορά εάν το ανεπιθύμητο φιλί το δίνει άντρας σε γυναίκα ή γυναίκα σε άντρα. Ούτε φυσικά μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι το αίσθημα προσβολής ή εκφοβισμού συναντάται μόνο στο γυναικείο φύλο (γιατί τότε θα μιλάμε για καραμπινάτο "σεξισμό"). Ειδικά εάν η γυναίκα – θύτης είναι σε θέση υπεροχής ή εξουσίας, π.χ. προϊσταμένη, μεγαλύτερη σε ηλικία, τηλεπερσόνα - κριτής σε εκπομπές μαζικής τηλεθέασης κλπ.   

4. Προς τιμήν της η Κατρίν Ντενέβ κατήγγειλε ως «κυνήγι μαγισσών» το πρόσφατο κύμα «καταγγελιών» για σεξουαλική παρενόχληση κατά ανδρών που ξέσπασε, συνεπικουρούμενων των media, μετά το σκάνδαλο Γουάινστιν, το οποίο χαρακτήρισε και «κύμα πουριτανισμού». «Άνδρες τιμωρήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες ή αποπέμφθηκαν από τις δουλειές τους μόνον και μόνον επειδή άγγιξαν ένα γόνατο ή προσπάθησαν να κλέψουν ένα φιλί», είπε η ντίβα του γαλλικού κινηματογράφου.

5. Ας θυμηθούμε τέλος, ότι στην «προοδευτική» πολιτικά ορθή μισανδρική κοινωνία μας «σεξουαλική παρενόχληση» θεωρήθηκε το φιλί στην Χιονάτη και την Ωραία Κοιμωμένη! Ναι, καλά ακούσατε. Η Kazue Muta, καθηγήτρια κοινωνιολογίας και "σπουδών φύλου" του πανεπιστημίου της Osaka στην Ιαπωνία και συγγραφέας του βιβλίου «Sir, That Love Is Sexual Harassment!» θεωρεί ότι οι πρίγκιπες στην Χιονάτη και την Ωραία Κοιμωμένη της Disney προχωρούν σε "σεξουαλικές πράξεις" σε γυναίκες που δεν έχουν τις αισθήσεις τους και ότι τέτοια παραμύθια προωθούν «την σεξουαλική βία»! Μία αγγλίδα μάνα μάλιστα είχε απαιτήσει από το σχολείο που πήγαινε η 6χρονη κόρη της να μην της δοθεί ποτέ, ούτε να της διαβάζεται η Ωραία Κοιμωμένη γιατί η πριγκίπισσα δέχεται φιλί χωρίς να συναινεί!

ΚΟ / πηγή

2 σχόλια:

konion είπε...

Η γυνή πάντα θα είναι γυνή και θα ψάχνει με διαφόρους τρόπους έναν άνδρα να την υπερασπιστή. Η Κέιτη Πέρι κι όλες αυτές τον φεμνισμό τον έχουν γραμμένο στά παλιά τους τα παπούτσια, απλώς το παίζουν και βεβαίως χρησιμοποιούνται ακουσίως από την αριστερή προπαγάνδα, γι αυτό σαφώς δεν καταδικάζω την Πέρι, παρά αυτούς που διαμορφώνουν μία ψευδή εντελώς πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Αν σκεφτουμε το γεγονος οτι στον κοσμο του Χολυγουντ και του θεαματος οι "εκλεκτοι" εχουν το πανω χερι, πιθανως το ολο θεμα να ηταν στημενο για μεγαλυτερη τηλεθεαση.
Στο προκειμενο θεμα του απροσδοκητου "φιλιου" απο την εν λογω, το ονομα "Benjamin Glaze" με κανει να υποπτευομαι και ακομα περισσοτερο με κανει να υποπτευομαι η δημοσιοτητα που πηρε το ολο θεμα απο τους Νιου Γιορκ Ταιμς.
Ειναι γνωστο βεβαιως οτι σε θεματα "ισοτητας" εχουμε μονοπλευρα δυο μετρα και δυο σταθμα.
Αν λοιπον συντομα δουμε, η αυτοι που παρακολουθουν την 7η τεχνη τελος παντων, δουν, καποιου Benjamin Glaze το αστρο να μεσουρανει, θα ξερουμε τους λογους.


Κ.Σ.