Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Οργουελικό έγκλημα σκέψης χωρίς φερετζέ. Για να κατηγορηθείς από την αστυνομία του Λονδίνου για «έγκλημα μίσους» δεν είναι απαραίτητο να αποδειχθεί το «μίσος»!



LifeSiteNews / ΚΟ

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου κυκλοφόρησε νέες κατευθυντήριες γραμμές για τον καθορισμό των «εγκλημάτων μίσους» που εμπίπτουν εντός της δικαιοδοσίας της και η ευρύτητά τους έχει προκαλέσει νέες ανησυχίες σχετικά με την γραμμή που διαχωρίζει την αστυνόμευση των εγκλημάτων και την ποινικοποίηση της σκέψης.

Οι κατευθυντήριες γραμμές αναφέρουν ότι τα «εγκλήματα μίσους» που υποκινούνται με βάση «την αναπηρία, την ταυτότητα φύλου, την φυλή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την θρησκεία ή οποιαδήποτε άλλη αντιληπτή διαφορά», δεν χρειάζεται να είναι φυσικά εγκλήματα με την παραδοσιακή έννοια, αλλά μπορεί να περιλαμβάνουν "χρήση προσβλητικής γλώσσας", σχετικά με το "ποιος είσαι", είτε εάν με φυσικό τρόπο, είτε με δημοσιεύσεις στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, οι κατευθυντήριες γραμμές δεν ορίζουν αντικειμενικά κριτήρια για να προσδιοριστεί εάν η "προκατάληψη" οδήγησε σε συγκεκριμένη ποινικά κολάσιμη πράξη. Απαιτείται απλώς "να την αντιληφθεί" ως τέτοια το θύμα, ένα τρίτο μέρος ή ένας αστυνομικός. Στην πραγματικότητα, η αστυνομία δηλώνει ρητά ότι «η απόδειξη του στοιχείου του μίσους δεν αποτελεί απαίτηση».

Εκτός από τα απλά παραδείγματα εγκληματικής συμπεριφοράς, όπως σωματική επίθεση ή υποκίνηση στη βία, οι κατευθυντήριες γραμμές ορίζουν και την "λεκτική κακοποίηση", το "να αποκαλείς κάποιον με χαρακτηρισμούς" και να δημοσιεύεις περιεχόμενο στο διαδίκτυο που "σκοπεύει να προκαλέσει μίσος." Οι επικριτές φοβούνται ότι αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε έκφραση δυσαρέσκειας ή διαφωνίας σχετικά με μια ομάδα που απολαμβάνει προνομιακή μεταχείριση από το κράτος θα μπορούσε να θεωρηθεί «μίσος» και να τιμωρηθεί ποινικά.

Μια παλαιότερη έκδοση του εγγράφου, που υπέστη επεξεργασία αλλά εξακολουθεί να είναι προσβάσιμο μέσω της Archives Wayback Machine, επιβεβαιώνει όλες αυτές τις υποψίες, δηλώνοντας ρητά ότι αυτά τα πρότυπα σημαίνουν ότι η νόμιμη συμπεριφορά μπορεί να γίνει «εγκληματική», μόνο στη βάση των αξιών που εκφράζονται κατά τον ίδιο τρόπο: "Αν και αυτό που ο δράστης έχει κάνει μπορεί να μην είναι εναντίον του νόμου, οι λόγοι που το κάνει αυτό είναι. Αυτό σημαίνει ότι είναι δυνατό να κατηγορηθεί για αδίκημα".

Το LifeSiteNews κατέγραψε πρόσφατα ένα τέτοιο παράδειγμα. Τον Φεβρουάριο, η Αγγλίδα Kellie-Jay Keen-Minshull, μητέρα τεσσάρων παιδιών, που μένει στο σπίτι με τα παιδιά της, είδε την αστυνομία να την «θέτει υπό έλεγχο» για μια σειρά από tweets στα οποία επέκρινε την Susie Green, διευθύνουσα σύμβουλο της οργάνωσης «Γοργόνες» (Mermaids), η οποία υποστηρίζει τον τρανσεξουαλισμό των παιδιών, για το ότι πήγε τον ηλικίας 16 ετών γιο της στην Ταϊλάνδη για να του αφαιρεθούν τα γεννητικά του όργανα.

Η Green κατέδωσε την Keen-Minshull στην αστυνομία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της είπε ότι η περίπτωσή της είναι ένα «test» για τις νέες προσπάθειές τους για τα «ανθρώπινα δικαιώματα». Σε δύο τηλεφωνικές συνομιλίες, σύμφωνα με την Keen-Minshull, η αστυνομία εξίσωνε το κίνημα των τρανσέξουαλ με τον αγώνα των μαύρων για φυλετική ισότητα και είπε ότι θα συλληφθεί εάν αρνηθεί να πάει στην αστυνομία για μια τρίτη προσωπική συνέντευξη.

Η Christian Post αναφέρει ότι η υπόθεσή της εκκρεμεί ενώπιον της Εισαγγελίας και εξακολουθεί να μην γνωρίζει αν θα κατηγορηθεί για έγκλημα. Πέρυσι, η επικεφαλής της Εισαγγελίας, Alison Saunders, ζήτησε πιο ενεργητική δράση ενάντια στο "έγκλημα μίσους στο διαδίκτυο", προκειμένου να αποφευχθούν οι "ακραίες απόψεις" για τη σεξουαλικότητα και το φύλο.

Εν τω μεταξύ, η Keen-Minshull δεν έσκυψε το κεφάλι.

"Αυτός ο αγώνας δεν είναι αν συμφωνείτε με τις απόψεις μου για τα θέματα των τρανσέξουαλ, όσο για το ότι έχω το δικαίωμα να εκθέτω τις απόψεις μου, το δικαίωμα να εκφράσω την γνώμη μου, το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου", έγραψε στο blog Hands Across the Aisle, που την διαχειρίζεται μια ομάδα που αντιτίθεται στην ιδεολογία των τρανσέξουαλ. "Δεν θα με υποχρεώσουν να πω ότι ένας άντρας είναι γυναίκα ή ότι το να στειρώνεις παιδιά είναι εντάξει, το να ενθαρρύνεις παιδιά που δεν ταιριάζουν με το φύλο τους ή που αγωνίζονται με την ταυτότητά τους, μια καλή λύση είναι να μπλοκάρεις την εφηβεία τους και να τους δώσεις ορμόνες και τους χορηγείς ναρκωτικά για όλη τους την ζωή".

Το 2017, κάποιοι Βρετανοί βουλευτές, υπέγραψαν μαζί με 6.000 άτομα, αίτηση που ζητούσε να απαγορευτεί στον Αμερικάνο ευαγγελιστή Φράνκλιν Γκράχαμ να εισέλθει στη χώρα για την υποτιθέμενη «ομιλία μίσους» εναντίον μουσουλμάνων και ομοφυλοφίλων.

Τον Ιούνιο του 2015, το χριστιανικό φιλανθρωπικό ίδρυμα Core Issues Trust αναγκάστηκε να καταβάλει στον οργανισμό λεωφορείων του Λονδίνου 100.000 λίρες (περίπου 155.000 δολάρια) σε δικαστικά έξοδα, μετά την μήνυση που υπέβαλε εναντίον του μια ομάδα "ομοφυλοφιλικής υπεράσπισης" για κάποιες διαφημίσεις που είχε βάλει το ίδρυμα στα λεωφορεία του Λονδίνου, ως "απάντηση" σε διαφημίσεις που είχε προηγουμένως βάλει ομοφυλοφιλική ομάδα.

Υπάρχουν επίσης πολυάριθμες περιπτώσεις που η αστυνομία του Λονδίνου συλλαμβάνει τους ιεροκήρυκες που κηρύττουν σε δημόσιους χώρους ότι η ομοφυλοφιλική δραστηριότητα είναι αμαρτία.

ΚΟ / πηγή

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Μεσαιωνας επεστρεψε με πιο αγριες διαθεσεις διστυχως....

Ανώνυμος είπε...

Τελικα, ποινικοποιησαν το....μισος, ενα ανθωπινο συναισθημα που το αισθανεται καποιος αυθορμητα (χωρις να το πειδιωκει) οπως π.χ. την αγαπη, την λυπη, την ντροπη, ή την αηδια.
Αυτοι οι "ΜΗ" ρατσιστες, οι φιλανθρωποι, οι αλλυλεγγυοι κλπ, κλπ,
την ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και τον ΦΑΡΙΣΑΪΣΜΟ ΠΟΤΕ θα τα ποινικοποιησουν;
Για να ξερουμε να πορευομαστε δηλαδη.


Νενα Μακρη.

ikonsgr είπε...

Αυτό μου θυμίζει τις πρακτικές του φασιστο-tube, όπου απλά και μόνον η καταγγελία για ένα βίντεο, από κάποιους "βαλτούς",άσχετους ή απλά κομπλεξικούς, ότι δήθεν "παραβιάζει πνευματικά διακαιώματα", είναι αρκετή για να "κατέβει" το βίντεο, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ "ΣΤΕΚΕΙ" Ή ΟΧΙ!!!!!
Και το ακόμα ποιο εξοργιστικό είναι, ότι πολλοί φαίνεται να ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ αυτή την ΑΝΗΘΙΚΗ, ΑΙΣΧΡΗ, ΟΡΓΟΥΕΛΙΚΗ πρακτική του φασιστο-tube με την ΕΝΤΕΛΩΣ ΒΛΑΚΩΔΗ δικαιολογία ότι "επειδή είναι πολλές οι καταγγελίες,δεν μπορούν να τις ελέγχουν όλες"!!!!

Εχω πλείστα όσα παραδείγματα, από σοβαρά, με "κατέβασμα" βίντεο που "ξεβρακώνουν" την νεοταξίτικη προπαγάνδα (π.χ. θυμάμαι ένα βίντεο εκπομπής στο 4Ε με τον δάσκαλο δ.νατσιό όπου είχε κάποιον δημοσιογράφο που περιέγραφε τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συνέβαινε στα νησιά του αν.αιγαίου με τα... "κακόμοιρα τα προσφυγάκια"), μέχρι εντελώς γελοία όπως το "κατέβασμα" βιντεοταινιών του '80 για..."παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων" (από ποιον; από την εταιρία εκμετάλλευσης που δεν υπάρχει εδώ και 10ετίες;.....)

"Ομορφος" κόσμος, αριστερά πλασμένος.....

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΤΣΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!


Το κομμουνιστικό βασίλειο του τρόμου
...
Το κακό τώρα διαδόθηκε σ’ ολόκληρη την κοινωνία. Η εξουσία επικεντρώθηκε περισσότερο από την εποχή των Ιακωβίνων στη Γαλλία. Ο Τρότσκι ήθελε να δει τους υπηκόους του σαν στρατιωτικοποιημένους σκλάβους.

..
Στα 1918 ο Πατριάρχης Τύχων (Tichon) δήλωσε πως το Σοβιετικό καθεστώς είναι ο ενσαρκωμένος Αντίχριστος. Διαμαρτυρήθηκε έντονα όταν οι Μπολσεβίκοι άρχισαν να κατάσχουν την περιουσία και τον πλούτο της Εκκλησίας. Η GPU (μυστική αστυνομία) τον δολοφόνησε τον Μάιο του 1922. Το Κομμουνιστικό βασίλειο του τρόμου δεν γνώριζε όρια - επιτρεπόταν κάθε είδους αγριότητα στο όνομα της εξουσίας.
...
http://redskywarning.blogspot.gr/2013/09/blog-post_27.html

Ανώνυμος είπε...

Ακριβως ετσι ανωνυμε 21 Μαρ 11:53πμ.
Οι σημερινοι Ιακωβινοι μεσω των ΜΜΕ εχουν στησει παντου παγιδες για τους αδαης. Ακομα και "ψαγμενοι" ανθρωποι πεφτουν στην παγιδα του... ΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΦΑΣΙΣΜΟΥ οπως ο παραπανω φιλος ikonsgr.


ΠΣκΦ

Ανώνυμος είπε...

Στην Αμερική αυτή τη στιγμή έχουμε περιστατικά σε σχολεία που αποβάλλονται μαθητές επειδή απλά φωτογραφήθηκαν με όπλα σε νόμιμο σκοπευτήριο, δεν σημαδεύουν, ούτε πυροβολούν με τα όπλα, απλά τα κρατάνε με δίπλα το πατέρα τους.

ikonsgr είπε...

Παιδιά, ξέρω πολύ καλά τι πραγματικά σημαίνει φασισμός (με 2 λέξεις φασισμός=ιταλικός εθνικοσοσιαλισμός) επειδή όμως η λέξη αυτή, σήμερα πλέον, έχει καταλήξει στα μυαλά των περισσοτέρων, να ταυτίζεται με τον απολυταρχισμό και τον ολοκληρωτισμό, γι'αυτό και την χρησιμοποίησα ως πρώτο συνθετικόυ του ytube.
Και το ίδιο συμβαίνει και με συνθετικά όπως "αριστεροφασίστες" ,"φασιστοκομμούνια" κτλ, τα χρησιμοποιούμε, εσφαλμένως ίσως, αλλά είναι ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να καταλαβαίνουν οι... πάσχοντες από αριστερη παράλυση εγκεφάλου τι θέλουμε να πούμε!

Oταν λοιπόν γράφω για "αριστεροφασίστες" και "κομμουνιστοαζί", ΔΕΝ το κάνω από άγνοια του τι σημαίνει ναζισμός ή φασισμός, αλλά πολύ απλά, την ΣΤΡΕΒΛΗ έννοια της λέξης που ΑΥΤΟΙ δημιούργησαν, την "γυρνάω" στα ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ! ;-)

Ανώνυμος είπε...


@ΠΣκΦ
21 Μαρτίου 2018 - 12:54 μ.μ

Για να βρίσκονται εδώ , είναι ψαγμένοι.
Το θέμα είναι κατά πόσο θέλουν η και μπορούν ανεξαρτήτως θελήσεως , να συνδυάσουν όλα αυτά τα οποία έχουν ψάξει!
Δεν χρειάζονται μόνο γνώσεις...
Ορισμένοι καλοπροαίρετοι κατά τα άλλα νομίζουν πως θα χτυπήσουν το κομμουνιστικό σύστημα , ονομάζοντας το φασιστικό, ναζιστικό!
Εχεις δει κάτι εκφράσεις του τύπου , φασιστεροί , φασιστικό κομμουνιστικό; Το μόνο που πετυχαίνουν έτσι είναι να στέλνουν κόσμο στους καλούς αριστερούς που δεν κυβέρνησαν!
Φαίνεται πως δεν το κατανοούν!
Είτε βεβαίως το κατανοούν και άρα είναι πολύ περισσότερο ψαγμένοι από ότι νομίζουμε. ΜΕ εννοείς φαντάζομαι!
Δεν αναφέρομαι στον icon!
Ιδίως αυτοί με το "αριστερά" είναι όλα τα λεφτά...

Ahoy είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=lX18zUp6WPY