Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

"Είναι σαφές ότι ο Χριστιανισμός είναι ο κύριος εχθρός του Ιουδαϊσμού". Υπεράσπιση του Χριστιανισμού από έναν Σέρβο εθνικιστή

Του Σέρβου εθνικιστή Ilija Sredojević, εκπροσώπου της Σερβικής Δράσης / Србска Акција / ΚΟ 

πρωτότυπος τίτλος: Is Christianity Aryan or Jewish Faith?

Από την ίδρυσή του, ο χριστιανισμός έχει συκοφαντηθεί από πολλές πλευρές σε όλη την ανθρώπινη ιστορία και αυτός ο αιώνας δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι πολύ γνωστή η στάση των Εβραίων απέναντι στον Χριστιανισμό που κατηγορείται για τον αντισημιτικό του χαρακτήρα, αλλά μερικές φορές ακούγεται και ακριβώς το αντίθετο, ότι δήθεν ο Χριστιανισμός είναι μια εβραϊκή πίστη, μια ξένη πνευματική επιρροή στην Ευρώπη. Αλλά είναι πραγματικά αυτό αλήθεια; Η άποψη αυτή βασίζεται σε δύο επιχειρήματα. Το πρώτο είναι το ότι η εβραϊκή Παλαιά Διαθήκη είναι μέρος της χριστιανικής Βίβλου και το δεύτερο ότι ο χριστιανισμός ιδρύθηκε σε ένα εβραϊκό περιβάλλον και εκεί πρωτο-κηρύχθηκε. Ας εξετάσουμε αυτούς τους ισχυρισμούς από την οπτική της Ορθοδοξίας. Ας δούμε πρώτα γιατί η Παλαιά Διαθήκη δόθηκε στους Εβραίους ή γιατί, σύμφωνα με τις χριστιανικές διδασκαλίες, ο Θεός επέλεξε αυτόν τον λαό να είναι ο πρώτος που θα γνώριζε τον αληθινό Θεό.

Όπως εξηγεί ο Άγιος Νικόλαος Βελίμιροβιτς στη «Νέα επί του Όρους Ομιλία», ο Μεσσίας του οποίου ο ερχομός προφητεύθηκε από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, έπρεπε να εμφανιστεί στον εβραϊκό λαό επειδή ο θεραπευτής λειτουργεί πάντα όπου υπάρχει περισσότερη ασθένεια, που σημαίνει ότι οι εβραίοι είχαν μεγαλύτερη ροπή προς τον ηθικό ξεπεσμό από άλλους λαούς.

"Όταν ένας ήρωας επιτίθεται στους εχθρούς του, χτυπά πρώτα τους πιο ανθεκτικούς και τους ισχυρότερους, όχι τους πιο αδύναμους. Διότι όταν νικήσει τον ισχυρότερο από τους εχθρούς του, οι πιο αδύναμοι θα παραδοθούν γρήγορα. Όταν ένας θεραπευτής επισκέπτεται ένα νοσοκομείο, παρακολουθεί πρώτα τους πιο άρρωστους. Διότι όταν θεραπεύει εκείνους που είναι θανάσιμα άρρωστοι, θα είναι ευκολότερο να φροντίσει τους υπόλοιπους ασθενείς. Ομοίως, ο ουράνιος Ήρωας, ερχόμενος στη γη για να πολεμήσει, εγέρθηκε πρώτα ενάντια στον πιο επίμονο αντίπαλο και ερχόμενος σε αυτή τη γη για να θεραπεύσει, ασχολήθηκε πρώτα με τον πιο άρρωστο από τους ασθενείς. Η εβραϊκή ιστορία αποδεικνύει ότι ήταν ο πιο απωθητικός λαός απέναντι στον Θεό. Τι μεγάλες ευλογίες έστειλε ο Θεός σε αυτόν τον λαό; Τι μεγάλους προφήτες έστειλε σε εκείνο το λαό και όλα αυτά για το τίποτα: αυτός ο λαός εγκατέλειψε γρήγορα όλες τις ευλογίες του Θεού και σκλήρυναν την καρδιά τους βασανίζοντας τους προφήτες του Θεού. Δεν ταιριάζει σε έναν ουράνιο Ήρωα να επιτεθεί στον πιο αδύναμο αντίπαλο, αλλά στον ισχυρότερο, ούτε στον θεράποντα να ασχοληθεί πρώτα με εκείνους που δεν είναι θανάσιμα άρρωστοι αλλά να ασχοληθεί με αυτούς που είναι. Αυτή ήταν η Θεϊκή Στρατηγική Του, η οποία έχει αποδειχθεί σχεδόν τέλεια, αλλά στο τέλος της θα παρουσιαστεί ως τελειότητα και αδιαμφισβήτητη" ("New Sermon on the Mount").

Ο Μεσσίας, ως ενσαρκωμένος Χριστός Θεός-άνθρωπος, είναι ο θεραπευτής που προέρχεται από το Άγιο Πνεύμα και την Παρθένο Μαρία και που έρχεται για να θεραπεύσει την ανθρωπότητα από την αμαρτία, τον θάνατο και το σκοτάδι της άγνοιας του Θεού. Μία από τις βασικές έννοιες της Παλαιάς Διαθήκης είναι οι προαναφερθείσες προφητείες που έπαιξαν ρόλο στην προετοιμασία του εβραϊκού λαού για τον ερχομό του Μεσσία. Ωστόσο, οι Εβραίοι ήθελαν έναν διαφορετικό Μεσσία, ο οποίος θα τους ελευθέρωνε από τους Ρωμαίους και θα τους έκανε να κυριαρχήσουν σε όλα τα άλλα έθνη. Μεσσία μόνο γι’ αυτούς, όχι για όλους τους ανθρώπους. Το κήρυγμα του Χριστού περί της Ουράνιας Βασιλείας, της αγάπης του Ευαγγελίου, της νίκης επί της αμαρτίας και του θανάτου, δεν μπορούσε να βρει θέση στις καρδιές των Εβραίων που είχαν σκληρυνθεί σαν πέτρες. Ως εκ τούτου, οι Εβραίοι σταύρωσαν τον Χριστό και αργότερα εδίωξαν και δολοφόνησαν τους Αποστόλους, όπως και νωρίτερα, δολοφόνησαν τους ιερούς Προφήτες που τους προειδοποιούσαν ότι απομακρύνθηκαν από τους νόμους του Θεού. Ωστόσο, μια μικρή ομάδα Εβραίων υπό την ηγεσία των Αποστόλων, αναγνώρισε τον Μεσσία στο πρόσωπο του Χριστού, αλλά αυτή η μικρή ομάδα καταδιώχθηκε από την εβραϊκή πλειοψηφία. Αυτή η πλειοψηφία μετέτρεψε την θρησκεία τους στη λατρεία όχι του Θεού, αλλά του νόμου του Μωυσή, ενώ στην πραγματικότητα, δεν σέβονταν ούτε αυτόν τον νόμο, αλλά τον δόξαζαν και τον ερμήνευαν λάθος. Ο Θεός διατήρησε ένα μικρό υπόλοιπο του κατεστραμμένου εβραϊκού λαού και μέσα σε αυτό την Παναγία, όπου στη μήτρα της, συνελήφθη δια Πνεύματος Αγίου ο Υιός του Θεού. Το σώμα της Παρθένου Μαρίας είναι "το μοναδικό, καθαρό και τέλειο σώμα μιας γυναίκας, στο οποίο ο Υιός του Θεού θα μπορούσε να είναι παρών προσωρινά" όπως θα πει ο Άγιος Νικόλαος Βελίμιροβιτς.

Επάνω στα θεμέλια της εβραϊκής απόρριψης του Χριστού ως Μεσσία, χτίζεται ο σύγχρονος ιουδαϊσμός. Οι Εβραίοι ταλμουδιστές εξακολουθούν να περιμένουν τον Μεσσία τους, που θα τους καταστήσει κυρίαρχους ολόκληρου του κόσμου. Η έλευση αυτού του μεσσία θα είναι το στέμμα της εβραϊκής κυριαρχίας επάνω στον κόσμο. Από χριστιανική προοπτική, ο μελλοντικός εβραϊκός μεσσίας δεν είναι άλλος παρά ο Αντίχριστος, για του οποίου την εμφάνιση στις έσχατες ημέρες μιλά η Καινή Διαθήκη και οι Πατέρες της Εκκλησίας. Ως εκ τούτου, αυτός που θα είναι μεσσίας για τους Εβραίους, για τους Χριστιανούς θα είναι ο Αντίχριστος. Επομένως, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο Ιουδαϊσμός και ο Χριστιανισμός είναι δύο αντιτιθέμενες θρησκείες. Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Ταλμούδ είναι το μίσος απέναντι στους χριστιανούς, στον Χριστό και την Παναγία.

Επίσης, βλέποντας όλη την ιστορία, είναι σαφές ότι ο Χριστιανισμός είναι ο κύριος εχθρός του Ιουδαϊσμού. Δηλαδή, κάθε ιστορική άνοδος των Εβραίων, ακολουθήθηκε από τον πόλεμο κατά της Εκκλησίας και την υποβάθμιση της χριστιανικής ηθικής στην κοινωνία. Ξεκινώντας από τους πρώτους διωγμούς των Χριστιανών, τις τελετουργικές δολοφονίες και τη χρήση χριστιανικού αίματος σε εβραϊκές τελετουργίες, καθώς και στην Γαλλική Επανάσταση και την Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία (με τελετουργική εκτέλεση της Αγίας Ορθοδόξου Τσαρικής οικογένειας), και σήμερα την εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι Εβραίοι προκειμένου να πετύχουν την αποχριστιανοποίηση έχουν χρησιμοποιήσει και τον επαναπαγανισμό. Είναι δεδομένο ότι μετά την ιουδαιο-μασονική Γαλλική Επανάσταση, στην πολιτισμική και φιλοσοφική σκηνή της Δυτικής Ευρώπης, υπάρχει μια απόκλιση από τις χριστιανικές πνευματικές αξίες και τον πολιτισμό, με στόχο τη μετατροπή της σε προ-χριστιανικά πρότυπα*, που ξεκίνησε με την εποχή του «ανθρωπισμού» και της «αναγέννησης». Τα εβραϊκά κέντρα εξουσίας, με την κατασκευή νέων ναών στις πρωτεύουσες της χριστιανικής Ευρώπης, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων αιώνων, έκαναν ό, τι μπορούσαν για να υποβαθμίσουν την χριστιανική μεσαιωνική εποχή, με στόχο την αποτροπή των ευρωπαϊκών λαών από τον Χριστό.

Ας επιστρέψουμε στην Παλαιά Διαθήκη, που είναι μέρος της Βίβλου. Επιφανειακά, μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, βλέποντας τη διαφορά μεταξύ της ηθικής της Παλαιάς Διαθήκης και της Καινής Διαθήκης. Ωστόσο, στα Ευαγγέλια, ο Χριστός απαντά στους Φαρισαίους ότι τους δόθηκε η ηθική της Παλαιάς Διαθήκης «επειδή οι καρδιές σας ήταν σκληρές» (Ματθ. 10:5). Στους σκληρόκαρδους Εβραίους δόθηκε αυτό που θα μπορούσαν να αποδεχθούν. Όσον αφορά τη σκληρότητα των Εβραίων της Παλαιάς Διαθήκης στους γειτονικούς λαούς που επέτρεψε ο Θεός, η αιτία είναι η βαθιά αμαρτία των λαών αυτών που τιμωρήθηκαν από τον Θεό μέσω των Εβραίων.

Ο Dimitrije Ljotić σημειώνει πως τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης είναι αυτά που καταδικάζουν τους Εβραίους περισσότερο. Τα βιβλία αυτά μαρτυρούν τις  πολυάριθμες αποστασίες τους από τον Θεό και τις σκληρές δολοφονίες τους των αρχαίων προφητών. Επίσης, η Παλαιά Διαθήκη αναγγέλλει τον ερχομό του Χριστού, επισημαίνοντας όλες τις λεπτομέρειες όπως οι Ψαλμοί, όπου προφητικά λέει: «Σκυλιά με έχουν περιβάλλει, σύναξη κακοποιών με έχει περικυκλώσει. Τρύπησαν τα χέρια μου και τα πόδια μου. Όλα τα οστά μου μπορούν να αριθμηθούν, άνθρωποι με κοιτάζουν και με παρατηρούν. Μοίρασαν μεταξύ τους τα ρούχα μου και έριξαν κλήρο για τον ιματισμό μου» (Ψαλμός 22: 16, 17, 18).

Δεν θα μοιράσουν τα ρούχα του Αντίχριστου, ούτε θα τον σταυρώσουν, γιατί αυτόν περιμένουν οι Εβραίοι, επειδή θα είναι ο Μεσσίας τους και ο παγκόσμιος ηγέτης.

Επίσης ο προφήτης λέει: "Το Πνεύμα Κυρίου του Θεού είναι επάνω μου, επειδή ο Κύριος με έχει χρίσει για να κηρύξω τα καλά νέα στους φτωχούς. Με απέστειλε για να γιατρεύσω τους συντετριμμένους την καρδίαν, να κηρύξω ελευθερία στους αιχμαλώτους και απελευθέρωση από το σκοτάδι για τους δεσμίους, να κηρύξω ενιαυτόν ευπρόσδεκτον εις τον Κύριον και ημέρα εκδικήσεως του Θεού ημών» (Ησαίας 61: 1-2). Αυτή την  προφητεία διάβασε ο Χριστός στη Ναζαρέτ στους Εβραίους. Και μετά, τους είπε: "Σήμερα, αυτή η γραφή εκπληρώθηκε στις ακοές σας" (Λουκάς 4: 16-21)

Ας ρίξουμε μια ματιά στην επόμενη προφητεία: «και με τις πληγές Του είμαστε θεραπευμένοι» (Ησαίας 53: 4). Με τις πληγές του Αντιχρίστου (τον οποίο δέχονται οι Ταλμουδιστές ως Μεσσίας), κανείς δεν θα θεραπευτεί, ούτε θα έχει τις πληγές του σταυρωμένου Χριστού.

Η Παλαιά Διαθήκη, το πνεύμα της οποίας οι Φαρισαίοι υπερφόρτωσαν με ανθρώπινες εντολές και τυπικισμούς, για τους Χριστιανούς είναι σημαντική, ακριβώς για τις προφητείες για τον Χριστό και για τις εντολές που έχουν επιβεβαιωθεί στην Καινή Διαθήκη, καθώς και για το Ψαλτήριο. Επίσης, η Παλαιά Διαθήκη είναι σημαντική ως επίδειξη της πρώιμης ιστορίας του κόσμου και της ανθρωπότητας και ενός είδους ιστορίας του λόγου του Θεού στο ανθρώπινο είδος από τον Αδάμ μέχρι τον ερχομό του Χριστού.

Με τα λόγια: «Εσείς ανήκετε στον πατέρα σας, τον διάβολο και τις επιθυμίες του πατέρα σας θέλετε να πραγματοποιήσετε» (Ιωάννης 8: 44), ο Χριστός μαρτυρεί την απόρριψη του Θεού από τους Ιουδαίους («ο μη Τιμών τον Υιόν δεν τιμά τον Πατέρα, τον πέμψαντα αυτόν» Ιωαν. 5:23). Λέει επίσης: "πολλοί θα έρθουν από την ανατολή και τη δύση, και θα καθίσουν με τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τον Ιακώβ στη βασιλεία των ουρανών. Οι δε υιοί της βασιλείας θα ριχτούν έξω, στο σκότος το εξώτερον, όπου εκεί θα είναι ο κλαυθμός και το τριγμός των οδόντων" (Ματθαίον 8: 11,12). Ως εκ τούτου, αντί για τους εβραίους, σε συνθήκη με τον Θεό ήλθαν πολλοί από την ανατολή και τη δύση. Μιλάει για τους Χριστιανούς. Όλα τα έθνη στη γη καλούνται να ενταχθούν στην Εκκλησία του Χριστού, ως εργαστήριο ανθρώπινης σωτηρίας. Κάθε άνθρωπος φτιάχνεται σύμφωνα με την εικόνα του Θεού και κάθε άνθρωπος καλείται να βαφτιστεί. Δηλαδή, ο Χριστιανισμός δεν ανήκει σε ένα έθνος ή σε μία φυλή. Είναι παγκόσμιος, αλλά όχι αντι-εθνικός, δεδομένου ότι αναγνωρίζει τα εθνικά και φυλετικά χαρακτηριστικά που έχουν δοθεί από τον Θεό. Σύμφωνα με αυτό, μέσα στην Οικουμενική Ορθόδοξη Εκκλησία, υπάρχουν μικρές, αυτοκέφαλες εκκλησίες ως αποτέλεσμα διαφορετικών εθνικών εκφράσεων της πίστης.

«Για να εξετάσουμε την εκπλήρωση των λόγων του Νώε προς τους απογόνους του: είθε ο Ιάφεθ (λευκή φυλή) να ζήσει στις σκηνές του Σημ, δηλαδή την Εκκλησία, στην πνευματική σκηνή του Χριστού ...» ("Πρόλογος Οχρίδας").

Οι Σέρβοι, ακριβώς όπως και κάθε άλλο παλιό ευρωπαϊκό έθνος, είναι μέρος της Άριου ή Ιαπετικού κλάδου της ανθρωπότητας στο οποίο, όπως παρατήρησε ο άγιος Νικόλαος, ήταν γραπτό να δοθεί ο τιμητικός ρόλο να είναι οι κύριοι φορείς του χριστιανισμού στον κόσμο. Ο λόγος για τον οποίο ο Θεός επιλέγει τους απογόνους του Ιάφεθ ή Άριους είναι ένα προφανές υψηλότερο επίπεδο πολιτιστικής ωριμότητας που ήταν απαραίτητο για τον σχηματισμό χριστιανικών δομών. Δηλαδή, αν και ο πυρήνας της χριστιανικής πίστης είναι η ουράνια αποκάλυψη στην ανθρωπότητα, είναι ξεκάθαρο ποιος είναι ο ρόλος που έχουν στη χριστιανική κουλτούρα, τα διάφορα στοιχεία της αρχαίας Άριας κληρονομιάς, όπως οι Ελληνικές επιστήμες της φιλοσοφίας, του λόγου και της ρητορικής, με τις οποίες εξηγήθηκαν οι θείες αλήθειες, δηλαδή το δόγμα της όπως καθορίστηκε στην Οικουμενική Σύνοδο από τους Πατέρες της Εκκλησίας.

Η κουλτούρα και τα έθιμα των άριων (λευκών ευρωπαϊκών) λαών μετά τον εκχριστιανισμό τους, έγιναν η βάση του χριστιανικού πολιτισμού, καθώς και στοιχεία των αρχαίων άριων γλωσσών όπως τα αρχαία ελληνικά, η αρχαία εκκλησιαστική σλαβονική γλώσσα και η λατινική, με τις οποίες εξουσιοδοτήθηκε η διάδοση των διδαχών του Ευαγγελίου και η διατύπωση των θεολογικών όρων.

Επίσης οι χριστιανικές μοναρχίες, με την συμφωνία Εκκλησίας και κράτους, θα ήταν αδιανόητες χωρίς το ρωμαϊκό δίκαιο ως ένα από τα βασικά στοιχεία. Ο νόμος ήταν ήδη μια αντανάκλαση του μυστικού και θρησκευτικού πνεύματος. Corpus luris Civilis του Αγίου Αυτοκράτορα Ιουστινιανού.

Όλα δείχνουν ότι ο χριστιανικός πολιτισμός δημιουργήθηκε σε ευρωπαϊκό έδαφος, στο Άριο περιβάλλον και ότι ο Χριστιανισμός ως πίστη που απορρόφησε τα υψηλότερα επιτεύγματα της προχριστιανικής άριας παράδοσης, δείχνει απλώς μια πίστη που συνδέεται με την ευρω-άρια ταυτότητα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη λατρεία ή μύθο.

Σχετικά με τη χριστιανική "αδυναμία"

Το να μην βλέπεις ότι ο Χριστιανισμός καθάρισε το ευρωπαϊκό έδαφος από μεγάλη αδυναμία, όπως η σεξουαλική διάβρωση ή οι τελετουργικές ανθρωποθυσίες, οι νεοπαγανιστές επικριτές του Χριστιανισμού τον χαρακτηρίζουν συχνά ως αδύναμο, προσπαθώντας να τον δυσφημήσουν με το επιχείρημα "στρέψε και το άλλο μάγουλο". Ωστόσο, οι χριστιανοί είναι υποχρεωμένοι μόνο σε σχέση με τους προσωπικούς εχθρούς. Ωστόσο, οι χριστιανοί καλούνται να το κάνουν αυτό μόνο σε σχέση με τους προσωπικούς εχθρούς. Αυτοί οι εχθροί νικιούνται με προσευχή, νηστεία και πραότητα. Ο στόχος του να παραμείνεις ήρεμος μπροστά στον προσωπικό σου εχθρό είναι μια καταστολή των οργισμένων παροτρύνσεων μέσα σου όσο και μια μάχη κατά της υπερηφάνειας που είναι μια μεγάλη αμαρτία. Φυσικά, η προσωπική ηρεμία ή η πραότητα δεν πρέπει να είναι μια κεκαλυμμένη δειλία, επειδή ένας από τους κύριους στόχους του Χριστιανισμού, είναι ο αγώνας, ένας αγώνας ενάντια στην αμαρτωλή ανθρώπινη φύση.

Είναι πολύ διαφορετικό όταν πρόκειται για άμυνα όσον αφορά την κοινότητα, το σύνολο. Ο Χριστιανός είναι υποχρεωμένος να χρησιμοποιήσει τη φυσική δύναμη ενάντια στον εχθρό της ιερής κοινότητας. Ακριβώς όπως όταν ο Χριστός χρησιμοποίησε τη δύναμη για να εκδιώξει τους εμπόρους από το ναό. Στο πλαίσιο αυτό, ο Άγιος Φιλάρετος της Μόσχας λέει: "Αγαπάτε τους προσωπικούς εχθρούς σας, καταστρέψτε τους εχθρούς της πατρίδας, μισείτε τους εχθρούς του Θεού".

Ο Χριστός λέει ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη από το να δώσεις τη ζωή σου για αυτούς που αγαπάς. Επίσης, λέει στους ακόλουθούς του ότι πολλοί θα τους διώξουν εξαιτίας αυτού, όπως συνέβη. Είναι γνωστό ότι οι Χριστιανοί έχουν διωχθεί σκληρά και βασανιστεί και δολοφονηθεί από άπιστους Εβραίους ώστε να απορρίψουν την πίστη τους, αλλά επέμειναν και έδειξαν υπεράνθρωπη δύναμη και θάρρος.

Υπάρχει ένα άλλο νεοπαγανιστικό επιχείρημα σύμφωνα με το οποίο ο Χριστιανισμός ήταν η αιτία της πτώσης της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ωστόσο, η πτώση της ήταν η αιτία της απόλυτης παρακμής του συστήματός της και αυτό μόνο στο δυτικό τμήμα της αυτοκρατορίας, επειδή το ανατολικό τμήμα - το Βυζάντιο - όχι μόνο επιβίωσε, αλλά υψώθηκε καθώς η Ορθοδοξίας έγινε ένας σημαντικός παράγοντας σε αυτό. Το Βυζάντιο και αργότερα η Ορθόδοξη Ρωσική Αυτοκρατορία αποδεικνύουν πόσο γελοία είναι η ιδέα ότι η χριστιανισμός είναι η αιτία της πτώσης ενός κράτους.

Ολόκληρο το φάσμα της γελοίας αντι-χριστιανικής κριτικής από την πλευρά των νεοπαγανιστών, διαμορφώθηκε στη Δύση ανάμεσα στο προτεσταντικό-καθολικό περιβάλλον, και μάλιστα δεν ισχύει στην παραδοσιακή Ορθόδοξη Ανατολή. Επιπλέον, πολλοί μεγάλοι στοχαστές από τη Δύση που ήσαν σε αναζήτηση του Θεού, συχνά άλλαξαν τη στάση τους απέναντι στον Χριστιανισμό, μόλις ήρθαν σε επαφή με την Ανατολική Χριστιανική Ορθοδοξία. Μάρτυρας αυτού είναι η έγκριση του Ντοστογιέφσκι από τον Νίτσε ή ο ενθουσιασμός του Έβολα για τον Codreanu και τους λεγεωνάριους του που του προκάλεσαν ελπίδα για τη δυνατότητα της δημιουργίας ενός νέου στρατού από πολεμιστές - ήρωες που θα μπορούσαν να αποφύγουν τις παγίδες του συστήματος και να κόψουν τα πλοκάμια του με τα σπαθιά της Νίκης, των οποίων τα ονόματα είναι το Άθλος και Αγώνας.

* ΚΟ: Θεωρώ ότι τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ό,τι ήταν στις προχριστιανικές εποχές. Δεν θυμάμαι προ-χριστιανικές κοινωνίες να είχαν θεσπίσει "γάμο" μεταξύ ανδρών ή γυναικών. Ούτε να διδάσκονταν επισήμως η αθεΐα και η αρνησιπατρία.

ΚΟ / Πηγή

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απο το σημειο: "οι Σερβοι ακριβως οπως......" και μετα πληρης τρικυμμια εν κρανιω. με γεια σας και χαρα σας να ειστε εθνικιστες, αφηστε ομως τα ιερα και τα οσια ησυχα. ουτε αυτα που λενε οι "αγαπολογοι" ουτε αυτα που λετε εσεις εχουν οποιαδηποτε σχεση μς τους Πατερες που ειναι για τους ορθοδοξους το κριτηριο της αληθειας. αν θελετε να ειστε χριστιανοι πρεπει να αφησετε τις ιδεολογικες προτιμησεις σας (στα αρχαια η προτιμηση λεγεται αιρεση) και "γυμνοι" να προσελθετε στο βαπτισμα της πιστης. αν θελετε "να πατατε σε 2 βαρκες" δικαιωμα σας, αλλα το ναυαγιο σας στην πιστη ειναι δεδομενο. ας ειστε τιμιοι με την εκκλησια. ο εθνικισμος ειναι εχθρος της αληθειας. εξ ενος αιματος παν γενος ανθρωπων (απ. Παυλος)

Stelios Hoshizora είπε...

Ατυχές άρθρο για το επίπεδο του Κ.Ο. κατά την γνώμη μου.

Η Παλαιά Διαθήκη και ειδικότερα η Γένεσις είναι ένα συνονθύλευμα ψευδών, πορνείας, διαστροφής και ηθικής κατάπτωσης, ίσως ένα προϊόν ενός νοσηρού σχιζοφρενικού εγκεφάλου. Δεν μπορώ να καταλάβω πως νοήμονες άνθρωποι πιστεύουν πχ οτι ο Νώε πέθανε 950 χρονών (ήταν ήδη 500 χρονών όταν ο Ιεχωβά τον πρόσταξε να φτιάξει ένα καράβι για να σώσει όλα τα ζώα του κόσμου). Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας ηθικός άνθρωπος μπορεί να ταυτιστεί πχ με τον ψαλμό 136.9, όπου μακαρίζει όποιον συνθλίψει κεφάλια μωρών στις πέτρες. Επίσης, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την ύπαρξη Εβραίων στην Αίγυπτο, όπως δεν υπάρχει και καμμία απολύτως ένδειξη για την ύπαρξη του Μωυσή ο οποίος θεωρείται ανύπαρκτο ιστορικά πρόσωπο (για πολλούς ανεξάρτητους μη-Εβραίους). Και εδώ είναι η ερώτησή μου.

Το άρθρο (και πολλά άρθρα του Κ.Ο.) μιλούν για Εβραίους. Είχα πάντα την απορία για ποιούς Εβραίους μιλάμε. Ποιά είναι τέλος πάντων αυτή η μικρή φυλή που «κυβερνά τον κόσμο»; Τι φυλετική καταγωγή έχει; Είναι Σημιτικής καταγωγής; Δε νομίζω γιατί έχω φίλους μου Εβραίους που είναι ξανθοί με πράσινα ή μπλέ μάτια. Η Scarlett Johansson, ο Harrison Ford και η Gwyneth Paltrow δεν έχουν Αραβικά χαρακτηριστικά. Είναι αυτοί που ανέφερα Εβραίοι Ασκεναζίτες (η συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων σήμερα); Τότε δεν είναι «Βιβλικοί» Εβραίοι αφού το DNA τους είναι τελείως Ευρωπαϊκό όπως αποδείχτηκε πρόσφατα. Ποιοί είναι λοιπόν οι Εβραίοι; Είναι μια φυλή ή μια κουλτούρα;

Τέλος, ένα σχόλιο για το σχόλιο του Κ.Ο. στο τέλος: Όχι, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα (φαντάζομαι να εννοούμε στον Δυτικό πολιτισμό) απο την προχριστιανική εποχή, σε όλους τους τομείς. Ποιότητα ζωής, ιατρική, κλπ είναι στα ύψη και αυτό φαίνεται απο το προσδόκιμο ζωής και απο την παιδική θνησιμότητα. Αν εννοείς την ηθική, πάλι διαφωνώ γιατί σήμερα δεν έχουμε νόμιμους σκλάβους (με κυριαρχία ζωής ή θανάτου απάνω τους) ή παιδική δουλεία ή βασανιστήρια κλπ. Ναι, οι «γάμοι» μεταξύ ομοφυλόφιλων είναι ανήθικοι. Ναι, κυριαρχεί η αθεϊα (κυρίως ο αντιχριστιανισμός) αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

tnikos04 είπε...

Στην προκειμένη περίπτωση ο θεραπευτής "Μεσσίας" έφαγε τα μούτρα του με τους εβραίους, δεν κατάφερε να τους θεραπέυσει...!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν γίνεται κατανοητό πως συνδέεται φυλετικά ο χριστιανισμός, μέσω επιλογής του Θεού, με τους λευκούς ενώ δεν είναι φυλετική θρησκεία.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις των φίλων που σχολιάζουν, αλλά η άγνοια και η σοφιστεία και αντιφάσεις που κρύβουμε όλοι μέσα μας μερικές φορές οδηγούν στα ίδια ακριβώς συμπεράσματα, δηλαδή σε άδικη κρίση.
Τέλος πάντων, το άρθρο δεν λέει τίποτα για την τεχνολογική ή ιατρική πρόοδο, ούτε για τη φυλετική καταγωγή του εβραϊσμού (Στέλιος 7:47 και Ανώνυμος 1:33), ούτε αξιολογεί την θεραπευτική ικανότητα του Θεού (tnikos04).
Αυτά για την τάξη. Και διότι σήμερα είναι Μεγάλη Πέμπτη.

Ελληνικά Θέματα

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα μαύρος ουρανός σήμερα μαύρη μέρα,σήμερα όλοι θλίβονται και τα βουνά λυπούνται. Σήμερα έβαλαν Βουλή οι άνομοι Οβραίοι, οι άνομοι και τα σκυλιά και τρισκαταραμένοι για να σταυρώσουν το Χριστό των πάντων Βασιλέα.

eksothen είπε...

Αχ βρε ΚΟ τι πηγες και εκανες. Γιατι ταρακουνας τα θολα νερα;;

Λοιπον αυτο το αρθρο εβγαλε απο την ηρεμια τους, τους διαφορους ουμανιστες(humanists) & οικουμενιστες.
Γιατι αραγε;;

Διοτι, αυτες οι δυο φατριες μιας κοινωνιας μπορουν να ευδοκιμησουν ΜΟΝΟ στα φιλελευθερα διεθνιστικα αντιχριστα πολιτευματα οπως ειναι η δημοκρατια τους.

Προς, "8:15π.μ.",
Μηπως σου διαφευγει πως ο οικουμενισμος της Πιστης του Χριστιανισμου δεν αφορα την θεληση κι τα εργα του ανθρωπου;;
Μηπως σου διαφευγει, οτι, μονο υπο την Στεγη Του Κυριου, του Παρακλητου θα εδραιωθει η οικουμενικη Ανθρωποτητα, επι γης;;

Οσοι εργαζοντε προς την εκπληρωση του οικουμενισμου υπο ανθρωπου εργο κι βουληση ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ κι ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ! , να το θυμασαι.

Ξεχνας πως ο Κυριος Ιησους Χριστος αναφερεται πολλακις με την φραση Του, στα 'Εθνη των ανθρωπων', τα ξεχνας αυτα;;

Οσο για την Αληθεια αυτη βρισκετσι ΜΟΝΟ μεσω του Κυριου και τον Λογο Του.
Κανενας ανθρωπος δεν κατεχει την Αληθεια.
@ " 8:15π.μ.", παπικοτερος του παπα εισαι.


Να προσθεσω.
Στις ΗΠΑ, η αυξηση νεων μελων της ορθοδοξης Χριστιανικης εκκλησιας Αμερικης ειναι ενα ευχαριστο κι ελπιδοφορο γεγονος.

Τα νεα μελη που λαμβανουν το Βαπτισμα - εκτος απο τις παραδοσιακες εθνικες κοινοτητες Ελληνων, Αρμενιων, Συρων κλπ - ειναι κυριως λευκοι Ευρωπαιοι Αμερικανοι, δλδ, Εθνικιστες/Nationalists, εθνοφυλετιστες/national realists !!

Ποιος μπορει να το εξηγησει;;

Μηπως εχει να κανει πως η ορθοδοξη εκκλησια θεωρει τον οικουμενισμο ως αιρεση κι διαολου εργο;;
Μηπως επειδη αποφευγει, η ορθοδοξη εκκλησια, κι εξορκιζει ολα αυτα τα φαινομενα που παρουσιαζονται στην δημοκρατια των ατομικων δικαιωματων (ομοφυλιφιλια, "αφυλια", μητριαρχια, παιδεραστια, ακρατος ατομισμος, αθεια κλπ);;
Μηπως επειδη αναγνωριζει τον Ιησου Χριστο ως Σωτηρα και τον ιουδα μσζι με την γενια του ως εχθροι του Λογου, του ιδιου Του Θεου;;

καθε Ανασταση καθε Λαμπρη εμεις οι ορθοι δοξαζοντες Τον Κυριο και Σωτηρα μας, βαζουμε φωτια στο ομοιωμα του ιουδα του ΚΑΘΕ ιουδα!!
(κι ας παραπονιεται το ΚΙΣΕ....oy vey ist mir)

Καλη Ανασταση μαζι και το Εθνος των Ελληνων..

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με το σχόλιο του ανώνυμου 3:15, είναι μάλλον άστοχο το σχόλιο. Όταν ο προκαθήμενος συντάσσεται με τις κυβερνήσεις απροκάλυπτα, πχ, στην απόδοση ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες, γιατί να μην μπορούν να εκφραστούν και εθνικιστικές (ή οποιεσδήποτε άλλες) πολιτικές απόψεις;

konion είπε...

Προσοχή: Θέλει μεγάλη διάκρισι, για τὸ ποιὸς Χριστιανισμὸς εἶναι ὲχθρὸς τοῦ σιωνισμοῦ, θὰ ἔλεγα. Ὀ διάβολος κρύπτεται στὶς λεπτομέρειες.
Σὲ πολλὲς χριστιανικὲς αἱρέσεις ἔχει παρεισφρήσει ὁ γνωστικισμός, ὀ ὁποῖος γνωστικισμὸς διόλου ἐχθρικὸς εἶναι πρὸς τὸν σιωνισμό.
Δεῖτε προτεστάντες, καλβινιστές, ἄλλα παρακλάδια αὐτῶν καὶ τώρα ὲσχάτως καὶ τοὺς ρωμαιοκαθολικούς.

Ανώνυμος είπε...

Οι Εβραίοι πολέμησαν τον χριστιανισμό. Ομως οι Εβραίοι ήταν κάποτε ο αγαπημένος λαός του Θεού που όμως από ένα σημείο και μετά σκότωναν τους προφήτες που έστελνε να τους προειδοποιήσουν ότι ξέφυγαν από τον σωστό δρόμο. Επόμενο ήτανε να πολεμήσουν τον Μεσια και να μην Τον αναγνωρίσουν όταν ήρθε.Συνέχισαν να αναμένουν κάποιον Μεσσία πλην μιας μειοψηφίας Εβραίων που πίστεψαν.Ομως τιμωρήθηκαν για την απιστία τους καθώς μετά την καταστροφή της Ιερουσαλήμ διασκορπίστηκαν σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο.Οι Εβραίοι ήταν αυτοί που πρώτοι καταδίωξαν τους χριστιανούς δείχνοντας ότι δεν μετάνιωσαν για το λάθος τους.Επόμενο ήταν να διασκορπιστουν μακριά από την πατρίδα τους και να υποφέρουν αφού έγιναν το μαύρο πρόβατο με δική τους ευθύνη όταν οι χριστιανοί ανέλαβαν την εξουσία κι έγιναν πλειοψηφία. Από αυτή τη θέση βγήκαν μόνο έπειτα από τη. γαλλική επανάσταση αρχικα που στην δυτική Ευρώπη τους άνοιξε τον δρόμο.

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 1.33, ειναι απλο: εχουν τοσο τυφλωθει απο τον εθνικισμο και ρατσισμο ωστε να θεωρουν το χριστιανισμο θρησκεια των Αριων ξεχνωντας οτι ο ιδιος ο Θεος κατα την ανθρωπινη φυση του ειναι Σημιτης, Εβραιος. Τοσο τους τσουζει την φυλετικη τους ψωρο-υπερηφανεια ωστε καποιοι (οπως ο Πλευρης) εφηυραν την ...ελληνικοτητα του Ιησου. Απλα θεομπαιχτες, αρρωστα μυαλα, τι να πεις?

soulis είπε...

Και ο αμερικανικος ιουδαιοχριστιανισμος θα συμπληρωνα τον παραπανω σχολιαστη KONION.
Με ολους αυτους τους ευαγγελιστες οργανα του aipac που εχουν παρει διαφορα εδαφια της Π.Διαθηκης και με προπαγανδα δεκαετιων εχουν πεισει εκατομμυρια απλοικους αμερικανους οτι οι εβραιοι ειναι ο εκλεκτος λαος του Θεου.
Και ετσι αυτοι οχι μονο δεχονται να πληρωνουν αδιαμαρτυρητα την συνεχη παροχη οικονομικης βοηθειας και στρατιωτικου εξοπλισμου δισεκατομμυριων δολλαριων προς το κρατος του Ισραηλ αλλα εχουν πειστει οτι αυτο αποτελει εκπληρωση καποιας θεικης επιταγης.

Κατα τα αλλα ΚΟ δεν ξερω εαν εχεις κανει παλαιοτερα καποια αναρτηση σχετικα με το θεμα του τι προβαλουν τα ντοπια εβραιοκαναλα καθε χρονο την Μ.Εβδομαδα
Το αισχος παντως των εβραιοδουλων καναλαρχων συνεχιζεται και φετος.
Με αυτο το προσχημα λοιπον και ξεροντας την αγνοια και την συγχηση γι'αυτα τα θεματα πολτ κοσμοτ προβαλλουν ταινιες ποτ δεν εχουν την παραμικρη σχεση με Τον Χριστο και τα Παθη και μας βομβαρδιζοτν με φιλοεβραικη προπαγανφα.
Ο (ιστορικα ανυπαρκτος) Μπεν Χουρ η Εξοδος ο Βαραβας ο Νωε καθως και διαφορα καταπτυστα ψευτοντοκυμαντες του national geographic η του History chanel τα οποια προβαλλει με ιδιαιτερη επιμελεια καθε χρονο ειδικα ο Σκαι αλλα και οι υπολοιποι.
Ο σκοπος προφανης.
Να μην ακουστει το πιο σημαντικο.
Τα ιδια τα λογια Του Ιησου.
Ακομη και η καθιερωμενη προβολη του Ιησου απο την Ναζαρετ του ΤζΕφιρελι εχει καταντησει εθιμοτυπικη και γραφικη σαν τον Παπαφλεσα την 25η Μαρτιου και δεν μπορει να κρυψει το τρομερο μισος που εχουν για Τον Χριστο οι καναλαρχες και τα πραγματικα αφεντικα τους στο βαθος....

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη η χαρά σου αν ήταν όντως Σημίτης (που δεν...)ε;Και για ποια ψωροπερηφάνια μιλάς;Θα συγκρίνουμε τη λευκή φυλή, τη δημιουργό του πολιτισμού με τους ανατολίτες Σημίτες; Ή θα πούμε οτι δεν υπάρχουν φυλές,για να ικανοποιηθούν τα πιστεύω σου; Μήπως να καταργήσουν και τη βιολογία και τις επιστήμες της ανθρωπολογίας, ώστε να κοιμάσαι εσύ ήσυχος τα βράδια με την γελοία πεποίθηση ότι όλοι είμαστε "ίσοι" κάτω από έναν Θεό;Κάνε μας τη χάρη...Πίστευε οτι θέλεις,αλλά όπως είπε και ο Αριστοτέλης"δεν υπάρχει τίποτα πιο άνισο από την ίση μεταχείριση των ανίσων.Άντε κάνε μας τη χάρη που θα συγκριθούμε με τους απογόνους του λαού που για 40 χρόνια δεν μπορούσαν να προσανατολιστούν σε μία έρημο μεγέθους όσο όλη η Αττική...Ας όψονται τα εβραϊκά λόμπι που διατηρούν ακμαίο έναν συνηθισμένο μεσανατολίτικο πληθυσμό...

eksothen είπε...

Διορθωση:

Λαθος αναφορα.
"Προς, "8:15π.μ." "
Αναφερομαι προς τον σχολιαστη, "3:15π.μ.".

Ahoy είπε...

*Little value in ensuring the surviving our nation, if our traditions do not survive with it*. Kennedy.

Ανώνυμος είπε...

@ 5 Απριλίου 2018 - 11:20 μ.μ.

Μην προσπαθεις να πεισεις τον/την 5 Απριλίου 2018 - 4:37 μ.μ. οτι Ο Χριστος ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΒΡΑΙΟΣ. (Πιθανως να γραφει απ΄ τα γραφεια του ΚΙΣΕ).
Ειναι υπερμαχος του αντιρατσισμου (λες και ο ανθρωπος ανηκει σε ρατσες σκυλου η γατιων) και του ΑντιΕθνικισμου.
Οποτε κατανοεις το απο ΠΟΥ προερχεται ο/η σχολιαστης αυτος ιδιως με το δηλητηριο που χυνει, αναφερομενος/η εναντιον του ελληνολατρη Νομικου, Ιστορικου και Συγγραφεα κ. Κων. Πλευρη.
https://israelpalestinenews.org/israel-partisans-work-censor-internet/
"How Israel and its partisans work to censor the Internet"

Τωρα, αν Ο Ιησους ηταν Ελλην ή οχι μας το καταμαρτυρει η "Δικη" του.
Ακομα και σημερα, οι εβραιοι εχουν τα λεγομενα ραβινικα δικαστηρια στα οποια καταφευγουν για τις ιδικες τους υποθεσεις. Πανε λοιπον κρυφα απ' το ματι της δημοσιοτητας (εξ ου και δεν βλεπεις σε καμμια εφημεριδα, τηλεοραση κλπ., ραβινο με την κατηγορια να εχει βιασει ανηλικο ομοεθνη του, σε αντιθεση με τους καθολικους) στον τοπικο ραβινο της συναγωγης τους και μεσες-ακρες τους λυει τις διαφορες. Αν Ο Ιησους λοιπον, ηταν εβραιος θα εκαναν το ιδιο και τοτε. Αλλα πηγαν στον Πιλατο διοτι εκεινη την εποχη, ΜΟΝΟ οι Ρωμαιοι και οι Ελληνες ησαν πολιτες της Ρωμαϊκης αυτοκρατοριας και ουδεις αλλος.

Τωρα, αν Ο Χριστος ηταν λευκος ή μαυρος ή κιτρινος στην ανθρωπινη φυση του, θα σου αφηγηθω κατι που το εζησα.
Οταν φοιτουσα στην αλλοδαπη ετυχε να μπω σε μια μαυρικη Χριστιανικη εκκλησια που ειδα με καταπληξη στις εικονες οτι Ο Χριστος, Η Παναγια και Οι λοιποι Αγιοι ησαν....μαυροι, πισσα, καταραμι σου λεω και προσπαθησα μετα βιας να κρατησω τα γελια μου.


ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Του Χριστου και της Ανθρωπωτητας

Νενα Μακρη

Ανώνυμος είπε...

ανωνυμε 11.20 αν θελεις να ψαξεις θα βρεις την ακρη γιατι εμεις οι ορθοδοξοι προσκυνουμε Χριστο, Παναγια, Προδρομο, αποστολους, προφητες που ηταν σημιτες εβραιοι. οχι ως εθνικοτητα ή φυλη αλλά ως τους κορυφαίους αγίους, τους πλησιέστερους στο Θεο απο ολο το ανθρωπινο γενος. αν δεν εχεις αυτη την οπτικη δεν μπορουμε να συνεννοηθουμε

Ανώνυμος είπε...

εχω διαβασει τα περισσοτερα του Κ.Ο. περι χριστιανισμου και εθνικισμου και το συμπερασμα ειναι οτι οι εθνικιστες (που καλουν σε συστρατευση χριστιανων, χωρις διακριση αιρεσεων) ειναι οικουμενιστες. τωρα στα σχολια πως ονομαζουν οικουμενιστες αλλους και μαλιστα απαξιωτικα, δεν το πιανω. ο οικουμμενισμος ως γνωστον ειναι αμερικανιά, μερος του πολιτικα ορθου

panagos είπε...

Σωστό το άρθρο σε γενικές γραμμές. Η πίστη προσδιορίζει ως πολιτισμικός παράγων την εθνική ταυτότητα ή συνείδηση (σωστή η τεκμηρίωση του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς) και δίνει προοπτική, σκοπό και δυνατότητα στρατηγικού σχεδιασμού του μέλλοντος σε μία εθνική κοινότητα.
Η μόνη διαφορά με τις φυλετικές θεωρήσεις που δεν είναι χριστιανικές (και έχουν επηρεαστεί από τον αριστερό γνωστικισμό) όπως π.χ. ο Ναζισμός, είναι ότι δεν αποκλείει κάποιους (οι οποίοι δεν είναι φυλετικά όμοιοι) να προσχωρήσουν στην πίστη, εφόσον το επιθυμούν.
Μια τέτοια προσχώρηση δεν είναι κακή, εφόσον δεν αλλοιώνει την εθνική ταυτότητα και τον πολιτισμό (αλλά μάλλον την εμπλουτίζει) και δεν εκτρέπει από την πορεία της την όποια εθνική στρατηγική.

Lonewolf είπε...

@Ανώνυμε 11:20 πρέπει να είσαι περήφανος για τον Ελληνικό πολιτισμό και γι'αυτόν καθεαυτό και γιατί εκεί υπήρχε ο σπερματικος λόγος. Πολιτισμός που δεν δοξάζει Χριστό και δεν τον σέβεται καταλήγει σε εκφυλισμό.. δες Ευρώπη, Αμερική. Το θέμα ωστόσο είναι ότι ο Θεός μας συγκρίνει με βάση την ΑΡΕΤΉ. Και εκεί είμαστε όλοι ίσοι. Δεν είναι θέμα DNA η περιστάσεων που λένε οι sjw, κανένας δεν έκλεψε,σκότωσε,βίασε,πήρε ναρκωτικά επειδή το έκαναν και άλλοι. Δεν δικαιολογώ κανένα, γιατί και αγράμματα πιτσιρίκια μπορούν να παίξουν μπάλα άμα σεβαστούν τους κανόνες.

Υ.Γ. Συμφωνώ, είναι τραγικά αστείο σαράντα χρόνια γύρω-γύρω σε μία έρημο με το μέγεθος της Αττικής! θα έπρεπε να είναι το κλασικό παράδειγμα για το τι συμβαίνει αν εγκαταλείψει κάποιος τον Θεό!