Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Η συνήθεια του Φραγκίσκου να πλένει τα πόδια φυλακισμένων προέρχεται από τον Χριστό;

Ο Ιησούς Χριστός έπλυνε τα πόδια των Αποστόλων Του (γνωστή ως Τελετή του Νιπτήρος) ως πράξη ταπείνωσης και αγάπης, και ως παράδειγμα του πνεύματος προσφοράς και ταπείνωσης που πρέπει να διακατέχει τους Μαθητές του Χριστού ("παράδειγμα έδωκα εις εσάς δια να κάνετε και εσείς.. και εσείς χρεωστείτε να νίπτετε τους πόδας αλλήλων", λέει στο Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο, κεφ. 13). Επίσης το πλύσιμο αυτό παρέπεμπε στην τελετή καθαρισμού των ιερέων που είχε διατάξει ο Θεός στην Παλαιά Διαθήκη (Έξοδος 30:17 επ.). Ο Θεός είχε διατάξει στην Παλαιά Διαθήκη ότι οι ιερείς (ο Ααρών και οι απόγονοί του), δεν μπορούσαν να εισέλθουν στην σκηνή του μαρτυρίου ή στο θυσιαστήριο για να λειτουργήσουν εάν πρώτα δεν έπλεναν τα χέρια και τα πόδια τους σε έναν νιπτήρα χάλκινο.
Ο Χριστός έπλυνε τα πόδια των Μαθητών Του και όχι οποιουδήποτε ανθρώπου. Ο Ιησούς Χριστός έπλυνε μόνο τα πόδια των αποστόλων Του, λέγοντάς τους μάλιστα «σεις είσθε καθαροί». Η πράξη αυτή έλαβε χώρα «ιδιωτικώς» λίγο πριν τον Μυστικό Δείπνο. Θα μπορούσε ο Κύριος να την κάνει και δημόσια μπροστά σε πλήθη ανθρώπων που πάντοτε τον ακολουθούσαν και τον περιέβαλλαν και θα μπορούσε να πλύνει τα πόδια κάποιου μη μαθητή Του, κάποιου άσχετου ή κάποιου Φαρισαίου ακόμα. Δεν το έκανε. Ούτε φυσικά… κάλεσε τις  κάμερες να αποθανατίσουν την σκηνή για να μάθει ο κόσμος πόσο ταπεινός είναι.

Στη Πάτμο στην Τελετή του Νιπτήρος, που διεξάγεται ανελλιπώς επί 400 χρόνια, ο ηγούμενος της Μονής της Αποκάλυψης φορά στη μέση του ένα βελουδένιο, βυσσινί, τετράγωνο άμφιο, το «λέντιον» και πλένει τα πόδια των ιερέων.

Όχι το πλύσιμο των ποδιών φυλακισμένων στο οποίο – παρουσία καμερών – επιδίδεται κάθε χρόνο ο Bergoglio από την Αργεντινή (Πάπας Φραγκίσκος) δεν αποτελεί μίμηση του Ιησού Χριστού, αλλά ενός αξιωματούχου καθολικού ιερέα που έχει κατηγορηθεί από πολλούς καθολικούς ότι ήταν Τέκτονας (βλ εδώεδώ κι εδώ).

Ο ίδιος ο Φραγκίσκος "είπε στην La Repubblica ότι εμπνεύστηκε (το πλύσιμο) από τον αείμνηστο Καρδινάλιο Agostino Casaroli".

"Ο Φραγκίσκος απαντά ότι έμαθε από το παράδειγμα του Καρδινάλιου Agostino Casaroli"

Sandro Magister: "Ο υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού Pietro Parolin και ο αναπληρωτής του Angelo Becciu μαθήτευσαν στη σχολή του Καρδινάλιου Agostino Casaroli, ενός μεγάλου διπλωμάτη την εποχή της σοβιετικής αυτοκρατορίας και ήταν νούντσιοι στη Βενεζουέλα και την Κούβα".

Ο καθολικός πατέρας Malachi Martin στην «Συνειδητοποίηση της δογματικής συνωμοσίας εναντίον της Εκκλησίας» ισχυρίστηκε ότι ο Agostino Casaroli, ήταν επίσης άθεος.

Ο αρχιεπίσκοπος Agostino Casaroli, τιτουλάριος αρχιεπίσκοπος Καρχηδώνος (1914 – 1998), υπήρξε γραμματέας δημόσιων υποθέσεων της καθολικής εκκλησίας, σύμβουλος της συνόδου των επισκόπων, μέλος της επιτροπής για τη Ρωσία, σύμβουλος της ποντιφικής επιτροπής για την αναθεώρηση του κανονικού δικαίου, μέλος της ποντιφικής επιτροπής για τη Λατινική Αμερική, μέλος της ποντιφικής επιτροπής για την Αποδημία και τον Τουρισμό, υφυπουργός του Κράτους του Βατικανού για τις έκτακτες υποθέσεις. Εισήλθε στην Μασονία στις 28 Σεπτεμβρίου 1957.
Το όνομα του βρίσκεται στην γνωστή Λίστα Pecorelli (“Lista Pecorelli”) που συνέταξε ο δημοσιογράφος Carmine Pecorelli, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1979. 

Η Λίστα του Pecorelli αποκαλύπτει την παρουσία Ελευθεροτεκτόνων στις  ανώτερες τάξεις της εκκλησίας του Βατικανού (κάτι που επισήμως απαγορεύεται και προκαλεί την καθαίρεση). Ο Pecorelli ήταν μέλος της μασονικής στοάς Propaganda Due, γνωστής ως P2 (οι αποκαλύψεις με τα ονόματα επιφανών μελών της το 1981, συγκλόνισαν τον πολιτικό κόσμο και όλη την Ιταλία) και της στοάς Grande Oriente d'Italia. Η Λίστα φέρεται να αποτελεί τον κατάλογο 120 μασόνων ή συνδέσμων με αξιωματούχους του Βατικανού, συμπεριλαμβανομένων καρδινάλιων, επισκόπων και ιερέων καθώς και λαϊκών. 

Ο Bergoglio χρησιμοποιεί το τελετουργικό του καθαρισμού του ιερέως για να προωθήσει την αίρεση του θρησκευτικού αδιαφορισμού (Indifferentism δηλ. η μη διάκριση μεταξύ θρησκευτικού και κοσμικού ή και η μη διάκριση μεταξύ των διαφόρων θρησκευμάτων) που θεωρείται βλασφημία, και ένας λόγος για τον οποίο η Εκκλησία καταδίκασε τον Τεκτονισμό.

Ο μοντερνιστής αιρετικός Jorge Bergoglio ενάντια στην παράδοση της καθολικής εκκλησίας πλένει και τα πόδια γυναικών στο Μπουένος Άιρες, μεταξύ των οποίων και μιας γυναίκας που θηλάζει.
Ο Bergoglio κακοποιώντας βάναυσα την Μεγάλη Πέμπτη, επισκεπτόμενος φυλακές έπλυνε και τα πόδια ενός τραβεστί και επιτρέποντάς του να λάβει θεία ευχαριστία.
ΚΟ / Πηγή 

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κοροιδευει τον κοσμο και αυτος

konion είπε...

Τὸ Εὐαγγέλιο λέγει:
Μὴ δῶτε τὸ ἅγιον τοῖς κυσίν, μηδὲ βάλητε τοὺς μαργαρίτας ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν χοίρων, μήποτε καταπατήσωσιν αὐτοὺς ἐν τοῖς ποσὶν αὐτῶν καὶ στραφέντες ῥήξωσιν ὑμᾶς.
Κατὰ Ματθαῖον, ζ΄ 6.
Αὺτὰ περὶ ταπεινότητος.

mnk είπε...

Ο Agostino Casaroli είναι Ιταλός κι έχει υπηρετήσει κυρίως εντός του Βατικανού. Φέρει(μεταξύ άλλων) τον τιμητικό τίτλο του Τιτουλάριου Αρχιεπίσκόπου της Καρχηδώνος (Titular Archbishop of Cartagine) και όχι της Καρθαγένης. Cartagine = Καρχηδών.

Cartagine (latino: Carthago o Karthago; greco: Καρχηδών...)
https://it.wikipedia.org/wiki/Cartagine

Η Καρθαγένη είναι ένα επαρχιακό λιμάνι στις ανατολικές ακτές της Ισπανίας και λέγεται Cartagena και όχι Cartagine. Η Καρθαγένη της Ισπανίας ιδρύθηκε μεν από καρχηδόνιους αποίκους και ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της Καρχηδόνως, αλλά δεν παύει να είναι άλλη πόλη, με άλλο όνομα. Πόλεις με το ίδιο όνομα έχουν ιδρυθεί από τους Ισπανούς εποίκους σε πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής, π.χ.υπάρχει στην Κολομβία και λέγεται Cartagena de Indias και όχι Cartagine.

Αυτό το μεταφραστικό λάθος έχει γίνει κανόνας κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες, στις (ημιαγράμματες) θρησκευτικές και εκκλησιαστικές μεταφράσεις του διαδικτύου. Έχουν δημιουργήσει μάλιστα τέτοιο μπέρδεμα, που φτάσανε να μετονομάσουν την Καρχηδόνα σε... Καρθαγένη της Αφρικής!
Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.
ΚΑΡΧΗΔΩΝ!!!! Αυτό είναι το όνομά της απ' την αρχαιότητα και είναι πασίγνωστο ιστορικό όνομα.

Τις ίδιες βλακείες γράφει και η ελληνόφωνη wikipedia, ότι δήθεν είναι ιταλική λέξη που σημαίνει την ισπανική Καρθαγένη, ενώ οι Ιταλοί ξεκάθαρα εννοούν την Καρχηδόνα. Το δε google translate το μεταφράζει από τα αγγλικά ως "Καρταγίνη"(;) από δε τα ιταλικά ως Καρχηδόνα!!!

Παρακαλώ, Κόκκινε Ουρανέ μην το επαναλαμβάνεις κι εσύ. Κάποιος πρέπει να βάλει ένα στοπ σ' αυτή την -διαστρεβλωτική της ιστορίας- μεταφραστική παρανόηση.

SkyWatcher είπε...

o.k. mnk ευχαριστώ, το διόρθωσα

mnk είπε...

Εγώ ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

https://proskynitis.blogspot.gr/2018/04/blog-post_96.html?m=1

Να και μια ακομα αποψη επι του θεματος

Apodei είπε...

Άσχετο με το άρθρο αλλά σημαντικό:
Αν θέλετε δημοσιεύστε ένα βίντεο εν όψει της αφής του Αγίου Φωτός που στρέφεται κατά του αρνητή του αγίου φωτός του Μ. Καλόπουλου με τίτλο:
'''Ο Καλόπουλος το παίζει άθεος/ σκεπτικιστής αλλά είναι νεοπαγανιστής/ ειδωλολάτρης'''
https://youtu.be/eJ89-0GvyE8