Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Πρωταθλήτρια στην φίμωση του λόγου η Βρετανία. Η περίπτωση του Tommy Robinson


Του Bruce Bawer, Αμερικάνου συγγραφέα (Gatestone Institute) / ΚΟ

Για χρόνια είχα την εντύπωση ότι η μακρά παράδοση της Βρετανίας στον ανοιχτό διάλογο και τις ατομικές ελευθερίες θα της επέτρεπε να στέκεται πιο σταθερά στις καταπατήσεις του Ισλάμ από άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Ανησυχούσα περισσότερο για την Ολλανδία, όπου δολοφονήθηκαν ο Pim Fortuyn και ο Theo van Gogh, η Ayaan Hirsi Ali βρέθηκε να είναι εξόριστη και ο Geert Wilders, μέλος του κοινοβουλίου, τέθηκε υπό δίκη - και θα δικαστεί αυτή την εβδομάδα – επειδή στάθηκαν επικριτικοί στο Ισλάμ δημόσια. Ανησυχούσα περισσότερο για τη Δανία, όπου ο Lars Hedegaard, ένας σοβαρός ιστορικός, δικάστηκε επειδή επέκρινε το Ισλάμ στην ιδιωτικότητα του σπιτιού του και όπου η κρίση της γελοιογραφίας της Jyllands-Posten προκάλεσε ταραχές. Ανησυχούσα για τη Νορβηγία, όπου άνθρωποι στα ανώτατα επίπεδα της κυβέρνησης συνωμοτούν για να εξαναγκάσουν μια απολογία από τον συντάκτη ενός μικροσκοπικού χριστιανικού περιοδικού που είχε τολμήσει να ανατυπώσει τις δανέζικες γελοιογραφίες. Ανησυχούσα για τη Γαλλία, όπου τα προάστια μεγάλων πόλεων όλο και περισσότερο γίνονταν θύλακες της Σαρία, και τη Σουηδία, όπου βρισκόταν μια "υγιεινή ταινία" γύρω από το ένα κόμμα που τόλμησε να επικρίνει την σταθερή ισλαμοποίηση της ίδιας της χώρας.

Αλλά έκανα λάθος. Η Βρετανία πέφτει ταχύτερα στο Ισλάμ. Είναι η Βρετανία, η πατρίδα της Magna Carta, η οποία προδίδει την ίδια τη δική της ιστορία και τις δικές της αξίες. Έχει ήδη απαγορεύσει την είσοδο στον Robert Spencer, έναν σοβαρό και πειστικό Αμερικανό κριτικό του Ισλάμ, ενώ την ίδια ώρα αφήνει τους πιο παρανοϊκούς κήρυκες της Σαρία. Πιο πρόσφατα, τρεις άλλοι επικριτές του Ισλάμ - η Αμερικανίδα Brittany Pettibone, ο Αυστριακός Martin Sellner και η Καναδέζα Lauren Southern – εμποδίστηκαν από τις βρετανικές συνοριακές αρχές.

Τώρα, ο Tommy Robinson συνελήφθη - όχι για πρώτη φορά. Γεννημένος ως Stephen Bellon, κάτοικος του Luton, ο οποίος βοήθησε στην ίδρυση της English Defence League, την οποία εγκατέλειψε το 2013 επειδή απέρριψε την εστίασή της στη φυλή παρά στην ιδεολογία. Από τότε, ασχολήθηκε με το Quilliam, ένα ρεφορμιστικό μουσουλμανικό think tank, με την καναδική ομάδα εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης Rebel Media και με το Pegida UK, το βρετανικό παράρτημα της γερμανικής αντι-ισλαμικής οργάνωσης. Ο Ρόμπινσον υπήρξε ειλικρινής κριτικός του Ισλάμ και φυλακίστηκε αρκετές φορές, μερικές φορές για ασήμαντες μικροπαραβάσεις - έχει παραδεχθεί ότι δεν είναι άγιος - και μερικές φορές απλά επειδή είπε αυτό που σκεφτόταν. Δεν έχω συναντήσει ποτέ αυτόν τον άνθρωπο, αλλά έχω παρακολουθήσει ώρες συνεντεύξεων μαζί του και άλλα βίντεο στα οποία μιλάει, παίρνει συνεντεύξεις από άλλους και καλύπτει διάφορα γεγονότα και πρέπει να πω ότι μου φαίνεται ένας αξιοπρεπής άνθρωπος που δίκαια ανησυχεί για το Ισλάμ.

Είναι η ανησυχία του για το Ισλάμ που έχει κάνει τον Robinson στόχο των βρετανικών αρχών. Πριν από λίγα χρόνια, τον έβαλαν σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα, τη φυλακή Woodhill, όπου γνώριζαν ότι θα περιβαλλόταν από μουσουλμάνους καταδίκους και θα ήταν ευάλωτος σε σωματική κακοποίηση, αν όχι δολοφονία. Μάλιστα, δέχθηκε επίθεση εκεί και μόνο χάρη στην παρέμβαση του Maajid Nawaz, ιδρυτή του Quilliam και εξέχοντος πολιτικού των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, μεταφέρθηκε σε ασφαλέστερο χώρο. Μετά την απελευθέρωσή του, έχει παρενοχληθεί επανειλημμένα από τη βρετανική αστυνομία. Τον Μάιο του περασμένου έτους, αφού προσλήφθηκε ως ανταποκριτής του Rebel Media, συνελήφθη όταν έκανε ρεπορτάζ έξω από ένα δικαστήριο στο Καντέρμπουρυ,όπου διεξάγονταν μια δίκη για βιασμούς από συμμορία μουσουλμάνων.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ο Ρόμπινσον ήταν ο επικεφαλής του συλλαλητηρίου "Day of Freedom", στο Λονδίνο. Άλλοι ομιλητές ήταν ο ηγέτης του UKIP Gerard Batten, οι διασημότητες του YouTube Gavin McInnes και Carl Benjamin (ο οποίος λέγεται Sargon of Akkad), η Anne Marie Waters του πολιτικού κόμματος "For Britain" και ο Milo Yiannopoulos.
Τώρα ο Ρόμπινσον έχει συλληφθεί και πάλι. Την Παρασκευή, ενώ έκανε livestreaming στο Facebook έξω από ένα δικαστήριο στο Λιντς, όπου διεξάγεται ακόμη μια δίκη για μουσουλμάνους βιαστές παιδιών, τέθηκε υπό κράτηση από μια φάλαγγα αστυνομικών. Η κατηγορία "Διατάραξη της ειρήνης". Στην πραγματικότητα, όποιος παρακολουθήσει το βίντεο της σύλληψής του μπορεί να δει ξεκάθαρα ότι έκανε μόνο ό,τι θα έκανε οποιοσδήποτε δημοσιογράφος για το BBC - να στέκεται μπροστά σε μια αίθουσα του δικαστηρίου, να μιλάει σε ένα μικρόφωνο και να φωτογραφίζεται από μια κάμερα. Η διαφορά είναι ότι το BBC και άλλα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης είναι αποφασισμένα να δώσουν όσο το δυνατόν μικρότερη κάλυψη στους μαζικό βιασμούς "άπιστων" (λευκών) κοριτσιών από μουσουλμάνους. Όσο για την αστυνομία, γνώριζαν εδώ και πολλά χρόνια (όπως και ο στρατός των κοινωνικών λειτουργών) για αυτές τις " συμμορίες grooming", αλλά δεν έκαναν τίποτα από το φόβο ότι θα χαρακτηρίζονταν «ρατσιστές» ή ότι θα πυροδοτούσαν Ισλαμικές εξεγέρσεις. Αυτοί οι ίδιοι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Tommy Robinson την Παρασκευή όχι επειδή έκανε κάτι λανθασμένο, αλλά επειδή κατέγραφε τα εγκλήματα που διέπραξαν οι μουσουλμάνοι δράστες σε αθώα παιδιά.

 
Και το πράγμα γίνεται χειρότερο. Μέσα σε λίγες ώρες, σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο Robinson κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε σε δεκατρείς μήνες φυλάκισης. Το κράτος θέλει να τον στείλει σε μια βρετανική φυλακή, όπου ένα πολύ υψηλό ποσοστό κρατουμένων είναι μουσουλμάνοι, ελπίζοντας να ζήσει μια ζωή με βάναυσες παρενοχλήσεις και, πολύ πιθανόν, βίαιο θάνατο. Αυτό ακούγεται σαν σοβιετική ή ναζιστική "δικαιοσύνη", όχι ως βρετανικό δίκαιο.

Ο Tommy Robinson επέλεξε  να υπερασπισθεί τα παιδιά θύματα, να είναι μια φωνή ελεύθερη και μια ζωντανή επίπληξη για τη δειλία των βρετανικών μέσων ενημέρωσης, της αστυνομίας, και άλλων αξιωματούχων και δημόσιοι υπάλληλοι που ήξεραν τι συνέβαινε στα διαμερίσματα στο Rotherham, το Newcastle και αλλού, αλλά παρέμειναν σιωπηλοί. Όποιος στο Ηνωμένο Βασίλειο πιστεύει στην ελευθερία, αναγνωρίζει τον κίνδυνο του Ισλάμ και έχει οποιοδήποτε σεβασμό στον εαυτό του πρέπει να συμφωνήσει στον λόγο του Ρόμπινσον.



Κάτω: διαμαρτυρίες για την σύλληψη του Robinson έξω από την Downing Street
ΚΟ: Ο Robinson είναι ένθερμος σιωνιστής. Ο Bawer είναι υπερασπιστής των «δικαιωμάτων των gay». Πέρα από τα ονόματα, το άρθρο αυτό επικεντρώνεται στην λυσσαλέα επίθεση σε όποιον δεν «το βουλώνει» που εξαπολύει ένα σύστημα που τόσο υποκριτικά αυτοπροσδιορίζεται «δημοκρατικό» και «ανεκτικό».

ΚΟ /  πηγή

5 σχόλια:

Unknown είπε...

κριμα για τον τομμυ .αν και κατηγορηθηκε απο τους συντροφους του στο EDL ως δειλος ,παλι απεδηχθει γενναιος ....well ,british people,you asked for it ,and dont complain in a few years...και οσοι ζουν στην βρετανια θα καταλαβουν !!!

Η συντακτική επιτροπή του Συλλόγου είπε...

ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΑΠΟΡΙΑ :ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΘΕΡΜΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΥΓΧΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ;

Ανώνυμος είπε...

κατι βρωμαει εδω
οι σιωνιστες ειναι οι εμπνευστες του σχεδιου καλλεργη και συλαμβανουν εναν σιωνιστη.
κατι δεν κολλαει.
μηπως εδημιουργησαν το προβλημα και τωρα θα γινουν οι σωτηρες μας, οι ηρωες μας.. που θα τους αγαπαμε.
κατι βρωμαει εδω.

Lonewolf είπε...

Συμπέρασμα: ασχέτως διαπιστευτηριων Π.χ. σιωνιστής, γκέι, αριστερός όποιος χαλάει την σούπα θα συλλαμβάνεται πάραυτα. Τι το περάσατε εδώ; ελευθερία της έκφρασης; είσαι ελεύθερος να λες ΜΟΝΟ ότι μάς συμφέρει.

Ahoy είπε...

Ειναι μανουλες σ* αυτα. Στα προβληματα που δημιουργουν εχουν και τις λυσεις ετοιμες. Ο στοχος ειναι μονιμος. Η υποδουλωση του λευκου ανθρωπου στην απολυτη μορφη της.