Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Το αγόρι του εξωφύλλου του άλμπουμ “WAR” καταγγέλλει τους U2 για την υποστήριξή τους στις αμβλώσεις



Ως παιδί, ήταν το εξώφυλλο του πρώτου άλμπουμ "Boy" των U2 και του πρωτοποριακού τους άλμπουμ "War" του 1983. Τώρα ο 44χρονος φωτογράφος Peter Rowen μιλάει ενάντια στην πρόσφατη υποστήριξη που παρείχαν οι U2 στη νομιμοποίηση των εκτρώσεων. Την 1η Μαΐου, η ιρλανδέζικη μπάντα δημοσίευσε στο tweeter την υποστήριξή της για την κατάργηση της 8ης τροποποίησης υπέρ της ζωής της Ιρλανδίας και τη νομιμοποίηση της άμβλωσης, κατά απαίτηση.
  

Ο Rowen δημοσίευσε στις 15 Μαΐου στη σελίδα του στο Facebook: "Έχω  τρομάξει που είδα τους U2 να χρησιμοποιούν την φωνή τους για να προωθήσουν κάτι που είναι τόσο προφανές λάθος. Ντροπή τους. Παροιμίες κεφ. 6 στίχοι 16 -19* # savethe8th".

Στις 25 Μαΐου, ο ιρλανδικός λαός θα ψηφίσει για το αν θα καταργηθεί η συνταγματική τροποποίηση που εγγυάται στο αγέννητο το δικαίωμα στη ζωή.

Ο Rowen συνέχισε: «Η 8η τροπολογία είναι η μόνη νομική προστασία που έχουν σήμερα τα αγέννητα σύμφωνα με το ιρλανδικό σύνταγμα. Η κατάργησή της (όπως προτείνεται) θα ανοίξει κυριολεκτικά το δρόμο για εκτρώσεις κατά απαίτηση. Σύνθετες και πολύπλοκες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται για να επηρεάσουν τον ιρλανδικό λαό στο δημοψήφισμα αυτό. Η πραγματικότητα είναι ότι εάν η άμβλωση γίνει νόμιμη στην Ιρλανδία τα περισσότερα από τα παιδιά που πεθαίνουν θα είναι υγιή μωρά που θα τα έχουν κάνει έκτρωση υγιείς μητέρες».

"Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι αυτό το συγκρότημα (που κάποτε είχε ισχυρή χριστιανική πίστη) κατάντησε έτσι".
Το "War" ήταν το τρίτο άλμπουμ των U2 που κυκλοφόρησε το 1983 και τους έκανε γνωστούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, φτάνοντας στο # 12 στους πίνακες των άλμπουμ του Billboard. Ο Ρόουεν εμφανίζεται στο εξώφυλλο του άλμπουμ "Boy" του 1980 να κοιτάζει με ένα αθώο βλέμμα, αλλά είχε μια πιο σκληρή ματιά στο εξώφυλλο του "War", το οποίο κάλυπτε θέματα όπως η βία στη Βόρεια Ιρλανδία, ο Ψυχρός Πόλεμος, τα πυρηνικά όπλα και οι πρόσφυγες .

Πολλά από τα τραγούδια περιέχουν χριστιανικούς συμβολισμούς, όπως το γνωστό "Sunday Bloody Sunday", που αναφέρει "the victory Jesus won". Ένα άλλο τραγούδι, το "Drowning Man" απεικονίζει την αγάπη του Θεού που απευθύνεται στους απελπισμένους και παραθέτει εδάφια από τον προφήτη Ησαΐα. Το "40", που γράφτηκε αυθόρμητα στο στούντιο, έχει τον Bono να τραγουδάει κάποια εδάφια από τον 40ο Ψαλμό.

Τρία από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος συμμετείχαν σε κάποια χριστιανική ομάδα στα πρώτα χρόνια της μπάντας. Μεγάλο μέρος του δεύτερου άλμπουμ τους, του "October", του 1981, αντικατοπτρίζει το πνευματικό τους ταξίδι.

Οι U2 και Bono, εμφανίζονται υποστηρικτές των φτωχών και των καταπιεσμένων και είναι ειρωνεία το ότι αδιαφορούν για την ζωή του αγέννητου ανθρώπου.

Όπως λέει ο Rowen: "Μας λένε ότι πρόκειται για ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Από πότε οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να τερματίσουν τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου;"

Στο μεταξύ, πολλοί fan του συγκροτήματος είναι απογοητευμένοι και οργισμένοι, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να αγοράσουν ή να ακούσουν ξανά τους δίσκους τους και καλούν τον κόσμο σε μποϊκοτάρισμα.

* "Ο Κύριος μισεί... χέρια που χύνουν αθώο αίμα"  

ΚΟ / πηγή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάνε χρόνια που εγκατέλειψα τους U2. Eχουν απομακρυνθεί πλέον από την απλό κόσμο. Είναι ένα συγκρότημα καθαρά του George Soros, των νεοταξιτών, των Gay. Ο Rowen απλά έκανε το σωστό. Μαζί του και όλη η Ιρλανδία.

Νίκος

Alexandrostal7@gmail.com είπε...

Κ ποιοι δεν είναι με την ντπ;

Ανώνυμος είπε...

Οι u2 από τα πρώτα τους βήματα ήταν πομπώδεις, κενοί, μωροφιλόδοξοι κι ο μπόνο μιά τρύπια τσιρίχτρα πριμαντόνα. Συνέβαλαν τα μέγιστα στην μπουρδελοποίηση της Ιρλανδικής κοινωνίας.