Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

FAKE NEWS: Το «προσφυγόπουλο» που κλαίει και που η φωτογραφία του χρησιμοποιήθηκε ως "σύμβολο" από το TIME και το CNN, δεν χωρίστηκε ποτέ από την μητέρα του


(Infowars/ΚΟ) Η εικόνα ενός παιδιού που κλαίει στα αμερικάνικα σύνορα που χρησιμοποιήθηκε ως «σύμβολο» από το περιοδικό Time και το CNN προκειμένου να προωθηθεί η προπαγάνδα των ανοιχτών συνόρων έχει αποδειχθεί εντελώς παραπλανητική, δεδομένου ότι το κορίτσι από την Ονδούρα δεν χωρίστηκε ποτέ από τη μητέρα του. 

Το 2χρονο κορίτσι με το όνομα Yanela και η μητέρα του Sandra κρατήθηκαν στο Τέξας αφού προσπάθησαν να διασχίσουν τον ποταμό Rio Grande. Συνελήφθησαν και δεν χωρίστηκαν ποτέ.
Όλα τα μέσα έτρεξαν να αναμεταδώσουν την είδηση ότι το κοριτσάκι που αποτύπωσε με τον φακό του ο φωτογράφος Τζον Μουρ είναι «ένα κοριτσάκι δύο ετών από την Ονδούρα που έβαλε τα κλάματα όταν αποχωρίστηκε από την μητέρα του η οποία συνελήφθη από τις αρχές στο Τέξας», όπως δήλωσε ο φωτογράφος στο περιοδικό TIME. (δες την είδηση πως παρουσιάστηκε στο star εδώ).

«Ξέρω ότι δεν βρίσκονται σε κίνδυνο. Είναι ασφαλέστερες τώρα από ό, τι όταν έκαναν αυτό το ταξίδι στα σύνορα», είπε στην Daily Mail ο Denis Javier Hernandez Varela, ο πατέρας του μικρού κοριτσιού.

Πρόσθεσε ότι οι δύο τους «είναι μια χαρά», αλλά ότι ήταν "ανεύθυνο αυτό που έκανε (η μητέρα) να πάρει το μωρό μαζί της στην αγκαλιά της επειδή δεν ξέρουμε τι θα μπορούσε να συμβεί".

Παρά το γεγονός ότι η μητέρα και η κόρη δεν διαχωρίστηκαν ποτέ, η εικόνα έχει γίνει το "poster child" για την επίθεση της πολιτικής της «μηδενικής ανοχής» στα σύνορα, της κυβέρνησης Τραμπ και την δημιουργία αισθημάτων συγκίνησης για τον διαχωρισμό των παιδιών από τους γονείς τους.

Το περιοδικό Time κυκλοφόρησε χθες το τελευταίο του τεύχος με μια εικόνα του Trump να κοιτάζει προς τα κάτω το παιδί που κλαίει δίπλα στα λόγια "Καλώς ήρθατε στην Αμερική". Παρά το γεγονός ότι η μητέρα και η κόρη δεν διαχωρίστηκαν, η εικόνα παρουσιάζεται παντού ως το "συγκλονιστικό εξώφυλλο με το προσφυγόπουλο" και "ράπισμα προς τον Τραμπ", θέλοντας να τονίσει την αναλγησία του διαχωρισμού των παιδιών από τους γονείς τους.

Το CNN χρησιμοποίησε επίσης σε μεγάλο βαθμό την εικόνα, όπως και αμέτρητα άλλα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης για να ωθήσει το ίδιο αφήγημα.

Το Facebook χρησιμοποιεί επίσης την εικόνα για να προωθήσει έναν έρανο που ονομάζεται, «Ενώστε ξανά έναν γονέα μετανάστη με το παιδί του», παρά το γεγονός ότι το παιδί δεν διαχωρίστηκε από την μητέρα του.

Οι αριστεροί κυκλοφόρησαν επίσης μια άλλη εικόνα την περασμένη εβδομάδα υποστηρίζοντας ότι δείχνει ένα παιδί που κρατείται σε ένα κλουβί.

Γράφουν:  Αυτό συμβαίνει όταν μια κυβέρνηση πιστεύει ότι οι άνθρωποι είναι "παράνομοι". Παιδιά σε κλουβιά.

Στην πραγματικότητα, το παιδί τοποθετήθηκε στο κλουβί από διαδηλωτές κατά του Τραμπ στο Τέξας σε μια στημένη προβοκατόρικη φωτογράφηση.
Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο για μια πλήρη ανάλυση της συναισθηματικής χειραγώγησης και των ψευδαισθήσεων.


(Αλήθεια όλοι εκείνοι που «ξεσκεπάζουν απάτες, hoaxes και fake news» πήραν ρεπό;)

ΚΟ / Πηγή 

13 σχόλια:

Stelios Hoshizora είπε...

Είναι απορίας άξιο πως οι αριστεριστές από την μία κόπτονται για τον χωρισμό των λαθρομεταναστών και από την άλλη προωθούν τις μονογονεϊκές οικογένειες και τις εκτρώσεις. Οι μισές οικογένειες με έναν γονιό είναι "προοδευτικές" αλλά κανένας δεν έφτιαξε εξώφυλλο περιοδικού με τα παιδιά που αναγκάζονται να χωριστούν από τον πατέρα τους, σχιζοντας στα δύο την καρδούλα τους στο όνομα της "Προόδου" και της "ισότητας". Για τις τόσες χιλιάδες δολοφονίες βρεφών (που τις ονομάζουν ευφημιστικά αμβλώσεις) ούτε κουβέντα, αντίθετα τις χρηματοδοτούν.

Ανώνυμος είπε...

Ok ευτυχως τα 2 παιδακια που αναφερεις ειναι προπαγανδα. Τα υπολοιπα 2000 ειναι και αυτά προπαγανδα και ψεμματα;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 11:51 π.μ.: Ανέφερε τουλάχιστον 10 από τα υποτιθέμενα 2000, και τότε τα λέμε. Αριθμούς χωρίς στοιχεία μην πετάς χωρίς να ξέρεις και να παραθέτεις στοιχεία. Φιλική συμβουλή για οποιοδήποτε ζήτημα. Αν θέλεις να υποστηρίξεις με σοβαρότητα την άποψή σου, μην πετάς τυχαίους αριθμούς από το μυαλό σου.Βρες τους πραγματικούς αριθμούς γεγονότων και παράθεσε τις πραγματικές πηγές ενημέρωσης. Αλλιώς κανείς δεν σε παίρνει στα σοβαρά, ότι και να υποστηρίζεις.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει καμία εικόνα ή βίντεο χωρίς σεναριογράφο και σκηνοθέτη, ανεβασμένη στο διαδύκτιο ή στα ΜΜΕ!

Φυσικά υπάρχει και χορηγός!

Σκοπός της εικόνας είναι η επίθεση στο υποσυνείδητο του θεατή και η αλχημεία στο συναίσθημά του!

Εάν η εικόνα συνοδεύεται από ήχο (ομιλία ή μουσική) ακόμη χειρότερα..για τον θεατή!

Όσο πιο "καθαρό" του υποσυνείδητο του θεατή-ακροατή, τόσο πιο εύκολη και η αντιχειραγώγησή-άμυνα του, στα διασκορπισμένα-εντέχνως μηνύματα!

Για βα γίνει εφικτή η αντιχειραγώγηση, τόσο περισσότερο κανείς πρέπει να γνωρίζει τη χειραγώγηση, (τα μέσα, σκοπό, στόχο κτλ), κάτι που επιβάλλεται να υπάρχει λογική στο κρανίο μέσα του ανθρώπου!

Και για να μη κουράζω, εάν κάποιος σκέπτεται με το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου του είναι δύσκολο να κατανοήσει όλα τα παραπάνω!

Έχω ξαναδώσει συγχαρητήρια στον κόκκινο ουρανό για την απίστευτη δουλειά που πράττει, όλα τα χρόνια αυτά που έχουν περάσει!

Όλη αυτή η πληροφορία που έχουμε δωρεάν στο πιάτο μας, είναι κόπος, χρόνος, άγχος, στέρηση, επιβάρυσνη υγείας κ.α.

Σβήνει αμαρτίες παρά τάυτα, χε χε (just kidding)!




Ανώνυμος είπε...

23 Ιουνίου 2018 - 11:51 π.μ. Αν είχαν καλύτερα θα βάζανε.

Ανώνυμος είπε...

Τότε δεν πιάνεις την ουσία. Εφόσον υπάρχει αλήθεια, γιατί προσπαθούν να μας ευαισθητοποιήσουν με ψέμματα ;

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

εσύ ρε ok άκου μήπως ξεστραβωθείς καμμιά χιλιάδα παιδιά στην Ελλάδα ήταν παρατημένα από λαθρο σε κέντρα. είναι παιδιά που κρατούσαν στις αγκαλιές τους οι "πρόσφυγες" όταν μπούκαραν στην Ελλάδα όσο τους τραβούσαν οι μικιόδες. τώρα είανι παρατημένα σε κέντρα. τίνος είναι αυτά τα παιδιά ρε; τα παράτησαν ή δεν τα παράτησαν οι " γονείς" τους; ή μήπως πήγες στην Αμερική και εξέτασες για τα 2 χιλ που αναφέρεις παπαγαλίζοντας χαμένε

Ανώνυμος είπε...

Η προπαγάνδα των ισχυρων οικονομικά (τραπεζο-επενδυτών τύπου Σορος)χρησιμοποιεί τους αδύναμους (παιδιά κλπ) για να πετύχει τους αθέμιτους στόχους της και τους πετυχαίνει μέσω πρακτόρων (ΜΚΟ) και κυρίως μέσω των "χρήσιμων ηλίθιων" που "αναρωτιούνται" με βάση το κουτόχορτο που σερβίρει η πεοπαγάνδα.

Apodei είπε...

Ρεπό πήραν
Άλλα τους έχουν πει να ανατρέπουν

Apodei είπε...

Το θέμα δεν είναι τα 2000 παιδάκια αν υπάρχουν, αλλά η ύπαρξη προπαγάνδας με στόχο να υπάρχει συμπάθεια στη διείσδυση ...

Ahoy είπε...

Οι Τερεζες Μαριες για τα προσφυγοπουλα, τους μαυρους της Αμερικης και τους Σκοπιανους.

https://uploads.disquscdn.com/images/9f0fb6ae3ab8cf99bc7e11b4e52f821478c1219e3c7ad20eda4ce058baf6fdef.jpg

Βασίλης είπε...

Μπράβο σου! Πολυ ωραια τα λες! (ενας πολυτεκνος)

Knight Templar είπε...

Και φυσικά όπως έγραψες στο τέλος, αυτοί που ασχολούνται με hoaxes και fake news έκαναν την πάπια.
Ειδικά το "αντικειμενικό" Hellenic Hoaxes που έχει λυσσάξει στο FB να αποκαλύπτει (λέμε τωρα) hoaxes του λεγόμενου -δεξιού-πατριωτικού χώρου, του "ξέφυγε" και αυτή η είδηση! Βλέπεις θα χάλαγε τη σούπα του κακού Τραμπ, του τείχους και των λάθρο.