Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

«Ζήτημα ζωής και θανάτου»: Έτοιμη η Ρωσία να δεχθεί 15.000 λευκούς αγρότες από τη Νότια Αφρική



Μια αντιπροσωπεία 30 αγροτικών οικογενειών της Νότιας Αφρικής έχει φθάσει στην αγροτική ζώνη Stavropol (Σταυρούπολη) της Ρωσίας, σύμφωνα με τις αναφορές του καναλιού Rossiya 1 TV. Η ομάδα λέει ότι αντιμετωπίζουν βίαιες επιθέσεις και απειλές θανάτου στην πατρίδα τους.
 
Έως και 15.000 Boers, απόγονοι Ολλανδών εποίκων στη Νότια Αφρική, σχεδιάζουν να μετακομίσουν στη Ρωσία εν μέσω της αυξανόμενης βίας που απορρέει από κυβερνητικά σχέδια για απαλλοτρίωση της γης τους, σύμφωνα με την αντιπροσωπεία.


"Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου - υπάρχουν επιθέσεις εναντίον μας. Έχει φθάσει στο σημείο όπου οι πολιτικοί αναμοχλεύουν ένα κύμα βίας ", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Adi Slebus. "Το κλίμα εδώ [περιοχή Σταυρούπολης] είναι εύκρατο, και αυτή η γη δημιουργήθηκε από τον Θεό για καλλιέργεια. Όλα αυτά είναι πολύ ελκυστικά".

Η νέα κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής, υπό την ηγεσία του Προέδρου Cyril Ramaphosa, έχει δεσμευτεί να επιστρέψει τα εδάφη που ανήκουν στους λευκούς αγρότες από το 1600 στους μαύρους πολίτες της χώρας. Η κυβέρνηση δήλωσε ότι σκοπεύει να θέσει τέρμα σε αυτό που αποκαλεί «κληρονομιά του απαρτχάιντ», όπου το μεγαλύτερο μέρος της γης της Νότιας Αφρικής εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια του λευκού πληθυσμού που είναι μειοψηφία.

Ομάδες υπεράσπισης δικαιωμάτων λένε ότι η πρωτοβουλία αυτή υποκινεί την βία. Υπήρξαν 74 δολοφονίες σε φάρμες και 638 επιθέσεις, κυρίως κατά λευκών αγροτών, το 2016-17 στη Νότια Αφρική, σύμφωνα με στοιχεία της ομάδας AfriForum.

Οι αγρότες είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν στον άνοδο του αγροτικού τομέα της Ρωσίας, σύμφωνα με τον Rossiya 1. Κάθε οικογένεια είναι έτοιμη να φέρει μέχρι και 100.000 δολάρια για τη μίσθωση της γης.

Η Ρωσία έχει 43 εκατομμύρια εκτάρια αχρησιμοποίητων γεωργικών εκτάσεων και έχει αρχίσει πρόσφατα να δίνει ελεύθερη γη στους Ρώσους πολίτες για να την καλλιεργήσουν. Το πρόγραμμα εκχώρησης γης, το οποίο ξεκίνησε το 2014, είχε τεράστια επιτυχία.


ΚΟ / πηγή

3 σχόλια:

kris είπε...

το μεγαλύτερο μέρος της γης της Νότιας Αφρικής ανοικει στην κυβερνηση. Οι μαυροι της Νοτιας Αφρικης αρχισαν να πηγαινουν εκει πολυ μετα απο τους λευκους.

Ahoy είπε...

O μπολσεβικος Μαντελα εκανε τη σπορα του θανατου στη Ν. Αφρικη. Οπως κανουν παντου οι μπολσεβικοι.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=Yu36R_tfyUM&ab_channel=SLAVICWORLD

kellastheo είπε...

Είναι παλληκάρια..... κάτσε καλά!!!!!!!! είχα την τιμή και την χαρά να τους γνωρίσω σε ένα συνέδριο πριν είκοσι εφτά χρόνια!!!!!!!