Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΚΑΝΑΔΑΣ: Είναι η Faith Goldy η νέα «απειλή» για το σύστημα;



Το Russia Today έχει αφιέρωμα στην Faith Goldy, την εντυπωσιακή νεαρή υποψήφια δήμαρχο Τορόντο, με ρίζες ουκρανικές και ελληνικές, την οποία χαρακτηρίζει ως “white supremacist”.  

Λέει το άρθρο:

Υποσχέθηκε να «Κάνει τον Καναδά ασφαλή και πάλι!» και να βάλει φρένο στο να μετατραπεί το Τορόντο σε «ασφαλή χώρο για την Σαρία». Όλα αυτά στοίχισαν στην Faith Goldy την καταδίκη της από τους πολιτικούς αντιπάλους της και το να μπει στην μαύρη λίστα από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης. Όντως αξίζει; 
Βρήκε όμως τρόπο η 29χρονη να ακουστεί. Καθώς το φαβορί για τις εκλογές της Δευτέρας (22/10), ο κεντροδεξιός δήμαρχος και επίσης υποψήφιος John Tory, διάβαζε μια συνηθισμένη ανακοίνωση σε μια ομάδα δημοσιογράφων και οπαδών του στο δρόμο, η Goldy στάθηκε στο πλάι φωνάζοντας σχετικά με την άνοδο του ποσοστού δολοφονιών στη μητρόπολη του Καναδά.
Καθώς ο Tory την αγνόησε και οι οπαδοί άρχισαν να φωνάζουν "Tory! Tory!", εκείνη επέμενε και τον αποκάλεσε "έναν αδύναμο άνδρα που δεν θέλει να πολεμήσει" και έναν "κακό δήμαρχο". Πάντως ήταν μία έξυπνη και δυναμική παρέμβαση που την κάλυψαν όλα τα κορυφαία τοπικά μέσα ενημέρωσης.



Οι δημοσκοπήσεις υποδηλώνουν ότι την περιμένει η ίδια εκλογική μοίρα. Ενώ η Goldy πιθανότατα θα έρθει τρίτη ανάμεσα στους περισσότερους από δώδεκα υποψηφίους, προβλέπεται ότι θα έχει χαμηλό μονοψήφιο ποσοστό και επομένως, το “Torontos next mayor”, που διακηρύττει η ίδια φαντάζει όνειρο. Το ερώτημα είναι αν καταφέρει να επικεντρωθεί σε ένα ευρύτερο φάσμα θεμάτων και να ληφθεί σοβαρά υπόψη.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά, ο Justin Trudeau, είναι ένας φανατικός globalist και neo-liberal κεντροαριστερός που τιμωρήθηκε από τους εκλογείς σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο, ενώ ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ο Andrew Scheer, είναι το είδος του συντηρητικού πολιτικού που είναι μόνο λόγια, που ως αντίδραση σε κάτι τέτοιους δημιουργήθηκαν κινήσεις όπως το Tea Party.

Εν τω μεταξύ, το Τορόντο είναι το καλύτερο μέρος για να γίνει η εστία οποιασδήποτε μελλοντικής πολιτικής επανάστασης. Είναι εδώ που ο εκλιπών Rob Ford - πραγματικά ένας Trump πριν τον Trump – έγινε δημοφιλής και αγαπημένος δήμαρχος πριν από την πτώση του μέσα σε σκάνδαλο ναρκωτικών. Ο αδελφός του Doug είναι ο πρόσφατα εκλεγμένος πρωθυπουργός της επαρχίας του Οντάριο και έρχεται σε αντίθεση με τους δύο κορυφαίους υποψήφιους δημάρχους.
Ωστόσο, κάποιος θα μπορούσε να νομίσει ότι η Goldy είναι αδελφή του Ford. Νεαρή, αδύνατη, με φουσκωμένα χείλη, μοιάζει με μοντέλο και όχι για το κορίτσι της διπλανής πόρτας, πόσο μάλλον για πολιτικό. Αλλά η γεννημένη και μεγαλωμένη στο Τορόντο Καθολική με ουκρανικές και ελληνικές ρίζες έχει δύο πτυχία κύρους, μεταξύ των οποίων και ένα στη δημόσια πολιτική από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Η όλη καριέρα της – ήταν πριν δημοσιογράφος - ήταν αφιερωμένη στην πολιτική. Η Goldy δεν λέει κάτι καινούργιο. Μια έρευνα σχετικά με το πρόγραμμά της για χαμηλή φορολογία, νομοθεσία υπέρ των επιχειρήσεων, σκληρή αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της τρομοκρατίας και διατήρηση της καναδικής πολιτιστικής κληρονομιάς, αποτελούν τα αγαπημένα θέματα για τους συντηρητικούς της Βόρειας Αμερικής.
Ακόμα κι οι αντίπαλοί της δεν την αντιμετωπίζουν ως άλλον έναν υποψήφιο της Δεξιάς.

Alt-right”, “far right”, “θηλυκός Donald Trump”, “white nationalist”, “white supremacist”, “fascist”, “Nazi fellow traveler”, “neo-Nazi”, “Nazi” είναι μερικά από τα επίθετα με τα οποία συνοδεύεται το όνομά της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η Goldie δεν είναι αφελής. Επιλέγει να πει πράγματα που είναι δυσάρεστα στις mainstream προτιμήσεις και εκμεταλλεύεται την ικανότητά της να μιλάει απλά ως όπλο για να προκαλεί συστηματικά και να προσελκύει την προσοχή.

Αρνείται σφοδρά κάθε αναφορά σε «φασισμό» - εχθρό της θεωρεί τον πολιτιστικό σχετικισμό που υποβαθμίζει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τον ρίχνει στην αγκαλιά του πολυπολιτισμού. Παρ’ όλα αυτά, έδωσε μια συνέντευξη στο νεο-ναζιστικό (άλλοι λένε ότι πρόκειται περί troll) Daily Stormer (μια κίνηση που κόστισε στην Goldy την θέση της στο Rebel Media) και σε μια άλλη εκπομπή μίλησε για τις "Δεκατέσσερις Λέξεις", ένα σύνθημα που γνώριζε ότι συνδέεται με την πραγματική άκρα δεξιά.

Αυτό έδωσε το δικαίωμα στους πολιτικούς αντιπάλους της να της κολλήσουν την ταμπέλα «ναζί».

Η Patreon, μια σημαντική πηγή εισοδήματος για μη κρατικούς φορείς, την απέκλεισε τον Μάιο, ενώ η PayPal έκλεισε τον λογαριασμό της τον Ιούλιο. Διοργανωτές προεκλογικών εκστρατειών αρνήθηκαν την πρόσβασή της σε χώρους ομιλίας και άλλοι την εμπόδισαν να εμφανιστεί το όνομά της σε δημοσκοπήσεις, με την δικαιολογία ότι δεν συμπλήρωσε ένα έντυπο, κάτι που η Goldy αρνείται.
Η Bell και η Rogers, τα δύο μεγάλα συγκροτήματα μέσων ενημέρωσης που κυριαρχούν στο τοπίο, αν και δέχτηκαν χρήματα για να κυκλοφορήσουν διαφημίσεις της, αρνήθηκαν να το κάνουν, χαρακτηρίζοντας την άρνηση «επιχειρηματική απόφαση». Η Goldy απευθύνθηκε στα δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για παραβίαση των νόμων περί ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών που ορίζουν ότι οι εταιρείες που εκπέμπουν διαφημίσεις από έναν υποψήφιο πρέπει να αποδεχθούν διαφημίσεις και από άλλον. Αν και ξόδεψε, όπως ισχυρίζεται 50.000 δολάρια για μια υπόθεση στο δικαστήριο, ο δικαστή απέρριψε την προσφυγή της και την παρέπεμψε σε ρυθμιστή.

Μετά την δημοσίευση μιας φωτογραφίας με τον Ford, ο πρωθυπουργός του Οντάριο έπρεπε να αποκηρύξει την Goldy, αλλιώς θα θεωρείτο και αυτός “white supremacist”, ακόμα κι αν ποτέ δεν εξέφραζε τέτοιες απόψεις. O Ford πήρε ένα φύλλο από το βιβλίο του Donald Trump σχετικά με την αντιμετώπιση παρόμοιων θεμάτων και εξέδωσε μια κάπως "γενική" δήλωση που καταδίκαζε την "ρητορική μίσους, τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό" "είτε προέρχεται από την Faith Goldy είτε από οποιονδήποτε άλλον".

Καθώς η ώρα για το άνοιγμα των εκλογικών κέντρων πλησιάζει, η Goldy ασχολείται με τον λογαριασμό της στο Twitter – που ακόμα δεν έκλεισε – ενώ η Google απαγόρευσε τις διαφημίσεις της.
Τη νύχτα της Δευτέρας, οι κεντρώοι του Καναδά θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχα - όταν ξυπνήσουν, τα τείχη του συστήματος της χώρας τους θα έχουν παραμείνει άθικτα.

Ίσως η Goldy δεν είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να οδηγήσει την επίθεση. Νεαρά, όμορφα, θηλυκά, άπειρα - το εκλογικό σώμα μπορεί να δεχτεί ένα ή δύο από αυτά, αλλά αυτού του είδους τα πρόσωπα δεν θεωρούνται ότι έχουν ηγετικά προσόντα.  Ίσως η Goldy αν επιδείξει αντοχή, μεγαλώνοντας γίνει πιο σεβαστή ή μπορεί να πάρει την πιθανώς ευκολότερη πορεία των εμφανίσεων στα μέσα ενημέρωσης και στα  κανάλια του YouTube.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι φύλακες του πολιτικού κατεστημένου του Καναδά δεν χρειάζεται να ανησυχούν γι’ αυτήν – τουλάχιστον για τώρα. Όμως, καθώς θα γιορτάζουν τη νίκη τους, θα πρέπει να αναρωτηθούν: Ήταν μια αποφασιστική νίκη, λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματα τους σε αριθμό και εξοπλισμό; Κέρδισαν  δίκαια και με δόξα, σύμφωνα με τον κώδικα ιπποσύνης στον οποίο φαινομενικά προσυπογράφουν; Και μήπως επιστρέψει ο εχθρός, ίσως ισχυρότερος και πιο έτοιμος να αντιμετωπίσει τους νέους κανόνες; - ΚΟ / πηγή
  
Παρακάτω κάποια στιγμιότυπα από διάφορες δραστηριότητες της Goldy. Δύσκολο να κολλήσεις μια "ταμπέλα" στην συγκεκριμένη κυρία. Π.χ. ήταν κατά της επίθεσης κατά της Συρίας και επέκρινε την κυβέρνηση Τραμπ ότι βάζει τα συμφέροντα του Ισραήλ πάνω από όλα, αλλά ταυτόγχρονα θαυμάζει και επικροτεί το κράτος του Ισραήλ για την πολιτική του κατά της παράνομης μετανάστευσης και των προσπαθειών που κάνει να παραμείνει ένα Jewish ethno-state. Το σύστημα βέβαια πετάει ένα "ναζί" ή "white supremacist" και καθαρίζει... Πάντως τσαγανό δείχνει να έχει.

 


10 σχόλια:

Orthodox True είπε...

Κάθε φωνή της αλήθειας είναι και μία απειλή και ένας φόβος γιά το σύστημα, έστω και εάν το αποτέλεσμα είναι στο 3,4 % της δημοτικότητας στην περιοχή της.
Η Faith Goldy έχει καθαρό ορίζοντα, γνωριζει με ακρίβεια το τι συμβαίνει γύρω της, και μιλάει καθαρή γλώσσα.
Το σύστημα έχει άλλο τρόπο μέτρησης, δεν σε μετράει με το πόσο ψηφίζεσαι αλλά με την συγκεντρωτική προσωπικότητα που εμφανίζεσαι δημόσια στο λαό, το θάρρος, την ευρηματικότητα, την ευφυΐα, την αλήθεια σου, και την συναισθηματική νοημοσύνη.
Γνωρίζει πολύ καλά το σύστημα πώς η τράπουλα ανακατεύεται και αναποδογυρίζουν όλα τα ποσοστά πολύ γρήγορα.
Άρα περισσότερη την προσοχή του συστήματος τραβάει η αλήθεια, από ένα φερέφωνο του 67% της πλειοψηφίας.
Επιπλέον, το 3,4 % δηλώνει και μία άλλη αλήθεια, το πόσο καλά κάνει τη δουλειά του το σύστημα, και κοιμίζει τον κόσμο.
Θα πρέπει να συνεχίζει να αγωνίζεται, και να μην πτοηθεί από ένα πλασματικό αποτέλεσμα.

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=TR4F4yWmQAo

Ανώνυμος είπε...

Η φωτογραφία με τον Κασιδιάρη δείχνει είτε κακή χημεία είτε κι ότι η συνάντηση δεν πήγε καλά. Μούτρα και οι δύο και η κοπελιά μπροστά του να του δείχνει την πλάτη της.

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα μπορουσα να σχολιασω τιποτα ακομα για την κυρια.
Γιατι βλεπω οτι ειναι και με τον ......χωροφυλαξ και με τον αστυφυλαξ.

Απ' τα φοιτητικα μου χρονια στις ΗΠΑ (αρχες 1990) θυμαμαι οτι ο Καναδας ειναι μια εντελως ξεφτιλισμενη χωρα σε ΟΛΑ τα επιπεδα και υποταγμενη στους περιουσιους κατα 1000%.
Ολοι οι εκλεγμενοι "αρχοντες" τους γινονται αυτοματως υπαλληλοι του ισραηλ. Δεν τολμουν να κανουν τιποτα χωρις να παρουν την αδεια των περιουσιων. Μια χωρα γεματη απο σχισοματηδες ασιατες και ομοφυλοφιλους.
Το μονο καλο που θυμαμαι οταν περνουσα απ' το Ντητροϊτ στον Καναδα, ειναι η καθαρη υπαιθρος του, για κηνυγι και για ψαρεμα και οι πανεμορφες γαλλιδες στριπτητζουδες.



Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

Orthodox True είπε...

Ει εσύ, Σαρωνίδιε, το ότι γράφεις για ωραίες στριπτιζούδες στον Καναδά, δεν πάει να πει ότι είσαι παιδί της κουλτούρας των στριπτιζάδικων. Έτσι και η Feith, ότι καλό βρίσκει, και από ενάντιους λαούς ακομη το κρατάει και το υποστηρίζει. Αυτή είναι η χρηστότητα της πολιτικής, όπως αυτό του Απόστολου Παύλου, "τα πάντα δοκιμάζεται, το καλό κρατείται".
Αυτό δεν σημαίνει πως είναι και μέ τους μεν και μέ τους δέ.
Ας είμαστε στους ανοιχτούς ορίζοντες θεατές, όχι στην κλειστοφοβία των λαών, διότι έτσι πνιγόμαατε στην απομόνωση μίας εγωκεντρικής περίστασης, δίνοντας εύκολο στόχο να μας πλήξει ο εχθρός.
Το ότι λοιπόν η Faith Goldy χρησιμοποιεί την πρακτική του Ισραήλ για τους μετανάστες, το κάνει για να αποφύγει επιπόλαιους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, ή τουλάχιστον να τους περιορίσει, στη σοβαρότερη τουλάχιστον, αγορά της δημοσιογραφίας.

Ανώνυμος είπε...

Καλε μου φιλε Della Vita-Della Morte, ΑΝ μου επιτρεπεις να σε αποκαλω φιλο, νομιζω οτι εισαι λιγο πλανεμενος.

Στο παρα-πανω σχολιο μου δηλωσα οτι "δεν θα μπορουσα να σχολιασω τιποτα ακομα για την κυρια" υπονοωντας φυσικα, να μην γραψω ουτε θετικο ουτε αρνητικο σχολιο εκ μερους μου.
Και ο λογος της θεσης μου ηταν' βλεποντας τις φωτογραφιες της Goldy, μια με τον Ελληνα πατριωτη κο Κασιδιαρη και την αλλη με μια χλαπατσα υποτιθεται μελος της τρομοκρατικης εβραϊκης οργανωσης Τζουϊς Ντιφενς Λιγκ (JDL) την οποιαν σχεδον ολα τα κρατη εχουν αποκυρηξει ως τρομοκρατικη. Με το δικιο τους φυσικα διοτι πολλες δολοφονιες, αποπειρες δολοφονιων, εμπρησμοι, βομβιστικες ενεργειες, κλπ., κλπ ειναι καταγεγραμενες στο ενεργητικο της.
Ατυχως εκει που με απογοητευεις πληρως, ειναι το παραδειγμα που μου παραθετεις οτι δηλ. η δις "Faith Goldy χρησιμοποιει την πρακτικη του Ισραηλ για τους μεταναστες".
Ποσο ατυχο αλλα και ποσο ακυρο ειναι το παραδειγμα σου διοτι αν οχι ολοι εδω στην Ελλαδα, οι περισσοτεροι ομως γνωριζουμε οτι αυτη η χαβουζα η οποια απο το 1946-47 και ενθεν ονομαστηκε κρατος του ισραηλ δεν εχει ΤΙΠΟΤΑ καλο, εντιμο ή ηθικο να μας δειξει για να παραδειγματισουμε. Ειναι ενα χωραφι που στεγαζονται τα Κεντρικα γραφεια της Διεθνους Τρομοκρατιας και του Διεθνους Εγκληματος, χωρις Συνταγμα, υποτιθεται που θα προστατευε ΟΛΟΥΣ τους "πολιτες του" και χωρις οριοθετημενα και ανεγνωρισμενα Διεθνως συνορα.

Με το παραδειγμα σου λοιπον, ειναι σαν να μου προτεινεις να διαλεξω ενα μηλο απο ενα κοφινι, που ΟΛΑ τα μηλα ειναι εντελως σαπια. Προσωπικα θα επαιρνα το κοφινι και θα το πεταγα σε μια βαθεια χαραδρα ωστε να μην ξεγελαστει κανενας πεινασμενος τυφλος και παρει ενα μηλο, το φαει και δηλητηριαστει.

Το λεγομενο "κρατος του ισραηλ" δεν ειναι τιποτε αλλο παρα ενας κακοηθης ογκος, ενα καρκινωμα, στα πλευρα της Ανθρωποτητας που χρειαζεται επιγοντως νυστερι χειρουργου να αποκολληθει και να πεταχτει στα ταρταρα της Ιστοριας σαν ενα πραγματικο σκουπιδι που ειναι, ωστε η Ανθρωπωτητα να συνεχισει το διαβα της μεσα στην ροη του χρονου χωρις τον ενσαρκωμενο διαβολο αναμεσα της.

Εχω πει και στο παρελθον και θα το επαναλαβω παλι εδω, οτι αν το "κρατος του ισραηλ" (μη χ3σω) βρικοταν γεωγραφικα οχι στην Νοτιο-Δυτικη Ασια, αλλα ας πουμε στην Αυστραλιανη Ηπειρο δεν θα ξεραμε τιποτα για τους Αραβες που θα ζουσαν ησυχοι στις πατριδες τους.
Η ...Δυση ομως, στο εγγυωμαι, παλι θα κυνηγουσε Χριστιανους αυτη την φορα, Αυστραλους, Νεο-Ζηλανδους και Ιθαγενεις Παπουα και Μαου-Μαου και θα τους βομβαρδιζε ως......"τρομοκρατες και αντι-σιμητες" της Ωκεανιας.

Ακου λοιπον τον φιλο σου τον...Σαρωνιδιο, που τελη του επομενου μηνα μπαινει αισιως στα 51 του, καθοτι κουβαλαει πολυ πραμα στο δισακι του.
Οσο για την δεσποινιδα Faith Goldy υποψιαζομαι οτι ΤΩΡΑ εκανε τζερτζελο γυρω απ' το ονομα της για την επομενη φορα, διοτι ειμαι σιγουρος οτι θα υπαρξει ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ.


Φιλικα,
Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης


ΥΓ
Για τον Καναδα οπως ειπα, ειναι μια πολυ ομορφη χωρα με φυσικες ομορφιες, αλλα την εχει μαγαρισει περιπου το 90% του πληθυσμου του με την βρωμικη και ωζουσα ιδεολογια που τον διεπει.

Ανώνυμος είπε...

Φιλτατε Ντε λα ντολτσεβιτα ντε λα γκαμα,
σου απηντησα λεπτομερως στο σχολιο σου της 25ης ΟΧτωβρη που λενε και τα κομμουνια, αλλα φαινεται οτι ο ΤελΑβιβιος δαιμων του πληκτρολογιου, εξηφανισε το σχολιο μου ως δια μαγειας.


Ο ... .Σαρωνιδιος φιλος σου

SkyWatcher είπε...

Σαρωνίδιε εάν ανεβάζουμε σχόλια για κράτη "καρκινώματα" και "σκουπίδια" που πρέπει να ριχθούν στα τάρταρα, το πιθανότερο είναι να ριχτεί στα τάρταρα ο δύσμοιρος ΚΟ (άνευ δαίμονος).

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητε S.W. καταλαβα οτι ΚΑΤΙ περιειχε το σχολιο μου και τοφαγε ο ΤελΑβιβιος δαιμων.
Δυστυχως ομως εχουν επιτυχει ακριβως αυτο:

Τον φοβο να εχει φωλιασει στην ψυχη του ανθρωπου.

Και αυτο πρεπει να εκληψει αν θελουμε να απελευθερωθουμε.
Φυσικα δεν σε παρεξηγω για την ΜΗ δημοσιευση του σχολιου μου, αν και με πηρε καμποση ωρα να το γραψω καθ' οτι δεν εχω δακτυλογραφικες ικανοτητες.


Φιλικα
Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης



ΥΓ
Χθες, "σερφαροντας" στο αγγλοφωνο διαδιχτυο επεσα πανω δω, που τα εξηγει ΟΛΑ: https://www.youtube.com/watch?v=keX8CDGUrzQ
και σε θυμηθηκα.

Ανώνυμος είπε...

Από μια μικρή έρευνα που έκανα συμπέρανα οτι δεν έχει καμία σχέση με Ελλάδα.
Απλά ο ένας γονιός της είναι Ορθόδοξος (Ουκρανικής καταγωγής) και ο άλλος Ουνίτης (Ουκρανός μάλλον Πολωνικής ή Βαλτικής καταγωγής).
Έχει γίνει σύγχυση με τους όρους
Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία (Ορθόδοξοι όπως οι Έλληνες)
Ουκρανική Ελληνική Καθολική Εκκλησία (καθολικοί με ορθόδοξο τυπικό)
Ρουθηνική Ελληνική Καθολική Εκκλησία (καθολικοί με προτεσταντικά στοιχεία)

Η ίδια είναι 100% πιστή Καθολική