Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΙΣΡΑΗΛ: Προεκλογική εκστρατεία του κυβερνητικού Likud με αφίσες κατά των Αφρικανών λαθρομεταναστών: «Ή εμείς ή αυτοί»



Το κεντροδεξιό κόμμα Likud του πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu στην προεκλογική του εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές του Τελ Αβίβ χρησιμοποιεί μια αφίσα που δείχνει από την μία πλευρά μαύρους που κυματίζουν την σημαία της Ερυθραίας και από την άλλη τη σημαία με το αστέρι του Δαβίδ με τις λέξεις "Είμαστε ή εμείς ή αυτοί: Πόλη των εισβολέων εναντίον Εβραϊκής Πόλης" - μια εικόνα και ένα σύνθημα το οποίο, αν είχε χρησιμοποιηθεί από κάποιο δεξιό ή πατριωτικό κόμμα στην Ευρώπη ή οπουδήποτε αλλού, θα είχε ξεσηκώσει «θύελλα αντιδράσεων» και θα μιλούσαν όλοι για «ρατσιστικό παραλήρημα»...

Σύμφωνα με άρθρο της Jerusalem Post, οι αφίσες τοποθετήθηκαν από την τοπική οργάνωση του Λικούντ του Τελ Αβίβ στο νότιο Τελ Αβίβ λόγω των προγραμματισμένων δημοτικών εκλογών της 30ής Οκτωβρίου.

Η αφίσα χωρίζεται στη μέση, το μισό με μια εικόνα Αφρικανών που κυματίζουν την σημαία της Ερυθραίας πάνω από τις λέξεις "πόλη εισβολέων" και το άλλο μισό με την ισραηλινή σημαία κάτω από τις λέξεις "εβραϊκή πόλη".

Μια άλλη αφίσα που χρησιμοποιείται δείχνει έναν Παλαιστίνιο να κρατά τη σημαία του πάνω από τις λέξεις "το Ισλαμικό Κίνημα στη Γιάφα" έρχεται σε αντίθεση με την ίδια εικόνα της σημαίας του Ισραήλ και το σύνθημα "Εβραϊκή πόλη".

Στο κάτω μέρος και στις δύο αφίσες υπάρχουν οι λέξεις "Μόνο το Likud, η Δεξιά του Tελ Αβίβ".

Η τοπική οργάνωση του Likud στο Τελ Αβίβ έχει επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο του Τελ Αβίβ, Arnon Giladi (φώτο), ο οποίος δήλωσε στην Jerusalem Post ότι οι αφίσες δεν είναι «ρατσιστικές».

"Είμαι τρίτης γενιάς κάτοικος του Τελ Αβίβ. Τα εγγόνια μου είναι πέμπτης γενιάς. Ολόκληρες γειτονιές έχουν καταληφθεί από παράνομους εισβολείς ... Ζητούμε την απέλαση όλων όσων ήρθαν παράνομα και να τους στείλουμε πίσω στις πατρίδες τους. Εμείς στο Likud προσπαθούμε να διατηρήσουμε τον εβραϊκό σιωνιστικό χαρακτήρα της πόλης αυτής. Τι είναι λάθος ή ρατσιστικό με αυτό;"

Στην Δύση, τα liberal "προοδευτικά" και τα ελεγχόμενα από το εβραϊκό λόμπι μέσα μαζικής ενημέρωσης, φυσικά, σιωπούν για την εκστρατεία του Likud, παρά το γεγονός ότι αυτή εμφανίζεται ευρέως στα ισραηλινά μέσα μαζικής ενημέρωσης (εδώ και εδώ, για παράδειγμα).

Αν όμως σε οποιοδήποτε μέρος οπουδήποτε αλλού στον κόσμο κάποιο κόμμα είχε τολμήσει να τοποθετήσει αφίσες με παρόμοιο σύνθημα και εικόνα, αυτά τα ίδια μέσα ενημέρωσης θα φώναζαν για "ρατσισμό" μπορεί και για "ναζί" και θα ζητούσαν να ληφθούν άμεσα μέτρα να σταματήσει κάθε τέτοιου είδους εκστρατεία, να συλληφθούν οι δράστες και να δικαστούν για "ρατσιστικό μίσος".

ΚΟ /πηγή

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φυσικο ειναι.
Τοσα εκατομυρια Παλαιστινιους τους εχουν σχεδον εθνοκαθαρισει απ' το '45 και δωθε.
Να καθαρισουν ακομα και λιγους αραπαδες δεν τρεχει και τιποτα.
Μιλησε κανεις για τους Παλαιστινιους; Γιατι να μιλησει για τους αραπαδες;




Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

Alexandrostal7@gmail.com είπε...

Σωστά Πατρικιε πολύ σωστά

Stratos είπε...

Καλά κάνουν και προστατευουν τη χώρα τους!!
Πιστέυω πως η κυβέρνηση θα προβεί σε διαμαρτυρία για το φασιστικό, προκλητικό, ναζιστικό τρόπο διαφήμισης..τι όχι;
Aσε που αυτό τό "ή αυτοί ή εμείς" τί μου θυμίζει;..α! τα λόγια του
Τσίπρα..αυτός τα κατάφερε..

Ανώνυμος είπε...

Η δεξια η τανκς λεγαν φιλε Strato

Ανώνυμος είπε...

Το Λινκουτ παραδοσιακά χάνει στο Τελ Αβίβ. Η Ιερουσαλήμ είναι κάτι που ίσως κερδίσει γιατί στην Ιερουσαλήμ σαρώνουν οι συντηρητικοί. Επίσης οι Ερυθραιοι είναι οι πιο πολλοί χριστιανοί οπότε δεν θα περνάνε καλά στο Ισραήλ.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικα με το σχολιο του κου Στετσωνη (10 Οκτωβρίου 2018 - 10:52 μ.μ.) να επιβεβαιωσω τα λογια του και να συμπληρωσω.

-Νεκροί από πυρά των "περήφανων και γενναίων" του ισραηλινού στρατού έπεσαν άλλοι έξι Παλαιστίνιοι νέοι, ηλικίας 17 έως 29 ετών, από τους περίπου 14.000 που συμμετείχαν στην καθιερωμένη πορεία της επιστροφής που γίνεται κάθε Παρασκευή από τα τέλη Μαρτίου, για την άρση του αποκλεισμού του στρατοπεδου συγκεντρώσεως στην μαρτυρική και υπόδουλη Παλαιστινιακή γή.
Το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις σκοτώθηκαν στα ανατολικά του προσφυγικού καταυλισμού Αλ Μπουρέιτζ και άλλοι δύο στα ανατολικά της πόλης της Γάζας και κοντά στη Ράφα. Επιπροσθέτως, τραυματίστηκαν από τα πυρά τουλάχιστον 140 Παλαιστίνιοι, ενώ κανείς Ισραηλινός στρατιώτης δεν έπαθε το παραμικρό!
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι στελέχη του άνοιξαν πυρ και σκότωσαν αδιευκρίνιστο* αριθμό Παλαιστινίων οι οποίοι, αφού εκτόξευσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς, λάστιχα και πέτρες κοντά στο τείχος, μπήκαν στο έδαφος του Ισραήλ και κατευθύνονταν προς ένα στρατιωτικό φυλάκιο.

Συνολικά, από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 204 Παλαιστίνιοι και ένας (1) Ισραηλινός περηφανος στρατιώτης.

Και για τον «πολιτισμένο» κόσμο, εμας δηλαδή, δεν τρέχει τίποτα!
Μούγκα.



*"αδιευκρινιστος αριθμος".
Ο ΟΗΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ;
Μονο τα "χημικα" (lies made in NY) του Ασσαντ βλεπει;