Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Χιλιάδες σε διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες για το σύμφωνο μετανάστευσης του ΟΗΕ


Χιλιάδες διαδήλωσαν στις Βρυξέλλες κατά του συμφώνου μετανάστευσης του ΟΗΕ, το οποίο υπεγράφη στο Μαρακές την περασμένη εβδομάδα.

Την πορεία, η οποία έλαβε χώρα κοντά σε μεγάλα θεσμικά όργανα της ΕΕ, διοργάνωσαν τα φλαμανδικά δεξιά κόμματα. Περίπου 5.500 διαδηλωτές συμμετείχαν.
Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και αντλίες νερού καθώς ξέσπασαν συγκρούσεις.   

Το μεγαλύτερο μέλος του κυβερνώντος συνασπισμού του Βελγίου, το δεξιό κόμμα N-VA, άφησε την κυβέρνηση την περασμένη Κυριακή για να διαμαρτυρηθεί για την απόφαση του πρωθυπουργού να υπογράψει τη συμφωνία.

Ορισμένοι διαδηλωτές είχαν πλακάτ που έλεγαν "Πρώτα ο λαός μας".
Το Σύμφωνο υπογράφηκε από 164 χώρες στο Μαρακές την περασμένη εβδομάδα, με τις ΗΠΑ και μερικά ευρωπαϊκά κράτη - συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, της Ουγγαρίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας – να αρνούνται να εγκρίνουν τη συμφωνία.
Ο Bart Claes, πρόεδρος της πτέρυγας νεολαίας του φλαμανδικού εθνικιστικού κόμματος, Vlaams Belang, δήλωσε στο BBC ότι θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί διαβούλευση με τους πολίτες πριν το Βέλγιο υπογράψει τη συμφωνία.

"Έχει εγκριθεί προφανώς," είπε. "Αλλά η γνώμη λαού δεν ζητήθηκε ποτέ. Αυτό είναι περίεργο για κάτι που φτάνει τόσο μακριά".
Ο Dries Van Langenhove, από τον εθνικιστικό οργανισμό νεολαίας Schild en Vrienden, συμφώνησε, λέγοντας ότι οι διαδηλωτές ήθελαν να «φωνάξουν ενάντια στο σύμφωνο του Μαρακές».

"Νομίζουμε ότι η απόφαση δεν έγινε με δημοκρατικό τρόπο, αλλά από μια μειονότητα στην κυβέρνηση και μια μειοψηφία του βελγικού λαού", δήλωσε. "Γι 'αυτό διαμαρτύρονται."

Υπήρχε κι ένας μικρότερος αριθμός «αντιδιαδηλωτών».

ΚΟ / πηγή

2 σχόλια:

ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ είπε...

Ούτε του ελληνικού λαού ζητήθηκε η γνώμη... απλά υπέγραψε αυτός που πρωθυπουργεύει, τον αφανισμό μας...


Κι εμείς, συνεχίζουμε να καναπεδιαζόμαστε, ανίκανοι να υπεραπιστούμε στους δρόμους, το δικαίωμά μας να σώσουμε την Πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας.

Μην σηκωθείτε ρε από τον καναπέ και την φραπεδιά...

ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΣΤΕΓΑΣΤΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΟ - ΜΑΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΠΗΔΑΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΙ ΕΣΑΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΚΟΙΛΙΑΖΟΥΝ...

ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ... ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ...

ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΙΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΑΣ ΟΝΕΙΡΑ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ...


Καλλιόπη Σουφλή

Ανώνυμος είπε...

Η εποχή των παχιών αγελάδων έχει περάσει, λίπος έχουν ακόμα (στην Ελλάδα) οι καβατζομένοι , του κόμματος , με άκρες , στο δημοσιο κλπ. το λίπος τους λιγοστευει και θα κοπεί η μάσα απότομα, μετά απο αυτό θα αγριέψει ο κόσμος. Η αρχή έχει γίνει ήδη στην Ευρώπη γενικότερα.