Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Γερμανός καθηγητής θεολογίας: «Όλο και περισσότεροι επίσκοποι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στην ομοφυλοφιλία». Αφρικανός καρδινάλιος: «Καλύτερα να πεθάνουμε από την πείνα παρά να δεχθούμε την ομοφυλοφιλία..»


Ο Γερμανός καθολικός καρδινάλιος Gerhard Müller, πρώην υπεύθυνος για το δόγμα της καθολικής πίστης (CDF), δέχθηκε έντονες επικρίσεις για τη συνέντευξή του στο LifeSiteNews στις 21 Νοεμβρίου, στην οποία είχε συνδέσει την ομοφυλοφιλία με την σεξουαλική κακοποίηση.

Πολλοί εξέχοντες καθολικοί που του επιτέθηκαν έχουν κοινό το ότι επιθυμούν να ομαλοποιήσουν την πρακτική της ομοφυλοφιλίας. Επιπλέον, αυτοί οι κληρικοί υποστηρίζουν πλέον τον καθηγητή Gerhard Kruip, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Μάιντς της Γερμανίας και ο οποίος σε άρθρο του επιτέθηκε στον καρδινάλιο Müller και αναφέρθηκε σε μια μετά-συνοδική προτροπή του Πάπα Φραγκίσκου, την “Amoris Laetiti”, ως απόδειξη ότι η καθολική εκκλησία έχει πλέον μάθει να βλέπει την σεξουαλικότητα εν γένει με πιο θετικό τρόπο.

Μιλώντας ο Kruip (φώτο)για τη νέα διδασκαλία της εκκλησίας εξήγησε ότι αυτή τονίζει περισσότερο ότι η σεξουαλικότητα αποσκοπεί όχι μόνο στην αναπαραγωγή της ζωής αλλά είναι επίσης μια «έκφραση αγάπης». Αν συμβαίνει αυτό, ο θεολόγος συνεχίζει, "τότε πρέπει επίσης να αναρωτηθούμε αν αυτό μπορεί να είναι δυνατό και μεταξύ ομοφυλοφίλων που αγαπούν ο ένας τον άλλον. Επίσης, για εκείνους οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι όχι από μια ελεύθερη απόφαση, αλλά μάλλον, λόγω της φύσης τους, η σεξουαλικότητα μπορεί να είναι μια έκφραση της αγάπης τους για τον άλλον».

Επίσης, από θεολογικής απόψεως, ο καθηγητής Kruip ισχυρίζεται ότι τα βιβλικά αποσπάσματα δεν δικαιολογούν την καταδίκη της ομοφυλοφιλίας: «Εν πάση περιπτώσει, υπάρχει ευρεία συναίνεση ότι αυτά τα αποσπάσματα της Βίβλου που τώρα αναφέρονται κατά της ομοφυλοφιλίας δεν μπορούν να δικαιολογήσουν μια τέτοια απαγόρευση".

Σύμφωνα με τον Kruip, "οι περισσότεροι Καθολικοί, θεολόγοι και όλο και περισσότεροι επίσκοποι (ακόμη και αν δεν τολμούν να το δηλώσουν δημόσια) στη Γερμανία έχουν καταλήξει στην πεποίθηση ότι οι ομοφυλοφιλικές πράξεις, όταν είναι έκφραση μιας σχέσης αγάπης, δεν είναι κάτι που είναι γενικά «εγγενώς διαταραγμένο» (όπως το επικαλείται η επίσημη διδασκαλία – κατήχηση της καθολικής εκκλησίας)».

Ως παράδειγμα του πώς η Εκκλησία, λέει, αλλάζει τη διδασκαλία της, ο Γερμανός καθηγητής λέει ότι «μια τέτοια πρόοδος έχει γίνει στην ιστορία ξανά και ξανά. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η ηθική καταδίκη της θανατικής ποινής, η οποία, στην παλαιότερη εκκλησιαστική παράδοση μέχρι το 1992, σχεδόν πάντα θεωρείτο νόμιμη».

Την ίδια ώρα ο καρδινάλιος Πολύκαρπος Pengo (φώτο) της Τανζανίας αρνήθηκε να δεχθεί διεθνή προγράμματα βοήθειας που συνδέονται με την προώθηση της ομοφυλοφιλίας, επιμένοντας ότι «είναι καλύτερο να πεθάνουμε από την πείνα παρά να λάβουμε βοήθεια και να υποχρεωθούμε να κάνουμε πράγματα που είναι αντίθετα προς το θέλημα του Θεού".

Ο ιστοχώρος ειδήσεων των Γερμανών επισκόπων Katholisch.de και η Καθολική Υπηρεσία Πληροφόρησης για την Αφρική ανέφεραν ότι ο καρδινάλιος Pengo ζήτησε από την κυβέρνηση της Τανζανίας να μην να δεχτούν βοήθεια από τα δυτικά κράτη που δίνουν τη βοήθειά τους υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει αποδεκτή η ομοφυλοφιλία στη χώρα του.

Ο καρδινάλιος πρόσθεσε ότι «η αμαρτία της ομοφυλοφιλίας ήταν η αιτία της καταστροφής των Σοδόμων και Γομόρρων και ότι αυτά τα πράγματα είναι αντίθετα με το σχέδιο του Θεού στη δημιουργία και ότι δεν θα πρέπει να γίνονται αποδεκτά καθόλου».

Επίσης ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Τανζανίας για τη θέση της επί του θέματος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι όλοι οι Τανζανοί πρέπει να πουν όχι στην ομοφυλοφιλία και επανέλαβε την στάση του ότι δεν μπορεί να δεχτεί πράγματα που δεν ευαρεστούν τον Θεό.  “Και αν είναι να πεθάνουμε επειδή αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε τέτοιες πράξεις, προτιμούμε να πεθάνουμε με τον Θεό μας", είπε.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Kangi Lugola, δήλωσε ότι «οι ομοφυλοφιλικές πράξεις πρέπει να αποφεύγονται από κάθε ανθρώπινο ον που έχει δημιουργηθεί σύμφωνα με την εικόνα του Θεού επειδή η πράξη είναι αντίθετη με την ανθρώπινη φύση και κατά συνέπεια η κυβέρνηση της Τανζανίας δεν την δέχεται".

Στην Τανζανία, οι ομοφυλοφιλικές πράξεις τιμωρούνται με ποινές μέχρι 30 χρόνια φυλάκισης. Όπως επισημαίνει το Katholisch.de, "πολλά δυτικά κράτη και οργανώσεις βοήθειας καταδικάζουν αυτήν την πολιτική και έχουν απειλήσει επανειλημμένα να σταματήσουν να δίνουν τη βοήθειά τους".

Οι περισσότερες αφρικανικές χώρες αρνούνται επίσης να αποδεχθούν την ομοφυλοφιλία. Ο νιγηριανός καρδινάλιος Ιωάννης Οναϊέκαμαν δήλωσε στις αρχές του 2018 ότι στη χώρα του υπάρχει μια συναίνεση στην κοινωνία για την απόρριψη της ομοφυλοφιλίας. Το 2015 ο Αρχιεπίσκοπος Αμπούτζα Οναϊεκάν δήλωσε ότι η θέση της Εκκλησίας στη Νιγηρία κατά της ομοφυλοφιλίας είναι «αμετάκλητη». Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δυστυχώς ζούμε σε έναν κόσμο όπου αυτά τα πράγματα έγιναν πλέον αποδεκτά, αλλά το γεγονός ότι είναι αποδεκτά δεν σημαίνει ότι έχουν δίκιο ... Η Καθολική Εκκλησία θεωρεί ότι φέρει την σημαία της αλήθειας στον κόσμο που έχει επιτρέψει στον εαυτό του να εξαπατηθεί τόσο άσχημα».

Οι παρατηρήσεις αυτών των αφρικανών καρδιναλίων βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τα συναισθήματα που εκφράζουν πολλοί δυτικοί ιερείς.

Πρόσφατα, το Βατικανό ενέκρινε την επανεκλογή ενός πρύτανη σε μια Γερμανική Σχολή Μεταπτυχιακών Ιησουιτών στη Φρανκφούρτη, τον πατέρα Ansgar Wucherpfennig, παρά το γεγονός ότι είχε «ευλογήσει» ομοφυλόφιλα ζευγάρια και έχει ισχυριστεί ότι η Βίβλος δεν γνώριζε για τους ομοφυλόφιλους όπως γνωρίζουμε εμείς σήμερα.

Ο καρδινάλιος Christoph Schönborn φιλοξένησε μια ροκ συναυλία στον καθεδρικό του Αγίου Στεφάνου στη Βιέννη (φώτο). Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε από έναν εξέχοντα αυστριακό ομοφυλόφιλο ακτιβιστή και παρουσίασε ως κύριο ηθοποιό τον άνθρωπο που πρόσφατα έπαιξε ρόλους ομοφυλοφίλων σε αρκετές ταινίες υπέρ των LGBT. Ο άνδρας καθόταν  μπροστά στο ιερό σε όλη την παράσταση.

ΚΟ / από εδώ κι εδώ

7 σχόλια:

konion είπε...

Ὅλοι οἱ ὑποστηρίζοντες τὴν ὁμοφυλοφιλία, εἶναι συνήθως ἀκούσια ὑποχείρια τῶν γνωστικῶν, μία θρησκεία ποὺ ἐμφανίσθηκε λίγα χρόνια πρὸ Χριστοῦ.
Γνωστικὲς ρῖζες ἔχει καὶ ἡ ἀριστερά.

Ανώνυμος είπε...

Ο καθολικισμός υποπίπτει σε νέα παραπτώματα. Δυστυχώς με αυτούς του πλανεμένους θέλει να μας ενώσει ο Οικουμενικός. Και οι δικοί μας πρόβατα ξοπίσω. Η αρχή έγινε από τον μακαριστό που έφερε τον πάπα. Μεγάλη πτώση. Αλλά έχουμε και τους μεταπατερικούς επισκόπους που σε 10 χρόνια το πολύ, θα λένε αυτά που λέει κι ο καθηγητής: αγάπη να' ναι κι ας είναι η κατσίκα του γείτονα.

Ανώνυμος είπε...

Σε μία σοβαρότατη καταγγελία προβαίνει ο τέως Πάπας, Βενέδικτος στην αυτοβιογραφία του υποστηρίζοντας ότι «λόμπι ομοφυλόφιλων» προσπαθούσε με κάθε τρόπο να επηρεάσει τις αποφάσεις του Βατικανού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο παραιτηθείς για λόγους υγείας το 2013 ποντίφικας αναφέρει ότι ένα «γκέι λόμπι που αποτελούνταν από τέσσερα ή πέντε άτομα επιδίωκε να ασκήσει επιρροή στο Βατικανό». http://www.enikos.gr/international/397559/o-teos-papas-lompi-omofylofilon-epireaze-apofaseis-sto-vatikano

Ανώνυμος είπε...

https://en.wikipedia.org/wiki/1978_in_LGBT_rights

Πρωτότυπη έκδοση της σημαίας ομοφυλοφιλικής υπερηφάνειας , που ξεκίνησε για πρώτη φορά στην Παρέλαση της Ημέρας της Ομοφυλοφιλίας το 1978 στο Σαν Φρανσίσκο..
(25 Ιουνίου 1978)

Ποιος γεννήθηκε συμπτωματικά.. το 1978;;;
Ο David de Rothschild... (25 Αυγούστου 1978)
Στην Καλιφόρνια ζει σήμερα.. ;)

Ανώνυμος είπε...

Οι Αφρικανοί και οι Ασιάτες χριστιανοί χαίρομαι που αντιστέκονται σθεναρά στην ηθική παρακμή σε πλήρη αντίθεση με τους Ευρωπαίους που έχουν παραδοθεί αμαχητί στην παρακμή...

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στον εγχρωμο αδερφο,Ορθοδοξη σταση απο εναν μη Ορθοδοξο. Αυτος μεταξυ Χριστου και χρυσου διαλεξε Χριστο, οχι σαν ολους εμας. Προσωπικα μου διδαξε παρα πολλα η σταση του. Το ξερετε πως στα περισσοτερα αφρικανικα κρατη η ομοφυλοφιλια ειναι βαρυ ποινικο αδικημα;
Ποιος λευκος μπορει να βγει να το πει αυτο χωρις να τον νοιαζουν οι συνεπιες;

ΥΓ: Αν ειχατε κορη που θα την δινατε, σε gayfriendly λευκο ή σε καποιον ΜΗ λευκο με την αποψη του εγχρωμου επισκοπου; Ειλικρινα ομως σας καλω να το σκεφτητε και να απαντησετε.

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Α Κορ. 6,9 ἢ οὐκ οἴδατε ὅτι ἄδικοι βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι; μὴ πλανᾶσθε· οὔτε πόρνοι οὔτε εἰδωλολάτραι οὔτε μοιχοὶ οὔτε μαλακοὶ οὔτε ἀρσενοκοῖται
Α Κορ. 6,10 οὔτε πλεονέκται οὔτε κλέπται οὔτε μέθυσοι, οὐ λοίδοροι, οὐχ ἅρπαγες βασιλείαν Θεοῦ οὐ κληρονομήσουσι.
Α Τιμ. 1,9 εἰδὼς τοῦτο, ὅτι δικαίῳ νόμος οὐ κεῖται, ἀνόμοις δὲ καὶ ἀνυποτάκτοις, ἀσεβέσι καὶ ἁμαρτωλοῖς, ἀνοσίοις καὶ βεβήλοις, πατρολῴαις καὶ μητρολῴαις, ἀνδροφόνοις,
Α Τιμ. 1,10 πόρνοις, ἀρσενοκοίταις, ἀνδραποδισταῖς, ψεύσταις, ἐπιόρκοις, καὶ εἴ τι ἕτερον τῇ ὑγιαινούσῃ διδασκαλίᾳ ἀντίκειται,
Α Τιμ. 1,11 κατὰ τὸ εὐαγγέλιον τῆς δόξης τοῦ μακαρίου Θεοῦ, ὃ ἐπιστεύθην ἐγώ.